收藏 分享(赏)

江西省高安中学2020-2021学年高二下学期期中英语试题 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:566752 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:26 大小:129.50KB
下载 相关 举报
江西省高安中学2020-2021学年高二下学期期中英语试题 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共26页
江西省高安中学2020-2021学年高二下学期期中英语试题 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共26页
江西省高安中学2020-2021学年高二下学期期中英语试题 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共26页
江西省高安中学2020-2021学年高二下学期期中英语试题 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共26页
江西省高安中学2020-2021学年高二下学期期中英语试题 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共26页
江西省高安中学2020-2021学年高二下学期期中英语试题 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共26页
江西省高安中学2020-2021学年高二下学期期中英语试题 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共26页
江西省高安中学2020-2021学年高二下学期期中英语试题 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共26页
江西省高安中学2020-2021学年高二下学期期中英语试题 WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共26页
江西省高安中学2020-2021学年高二下学期期中英语试题 WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共26页
江西省高安中学2020-2021学年高二下学期期中英语试题 WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共26页
江西省高安中学2020-2021学年高二下学期期中英语试题 WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共26页
江西省高安中学2020-2021学年高二下学期期中英语试题 WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共26页
江西省高安中学2020-2021学年高二下学期期中英语试题 WORD版含解析.doc_第14页
第14页 / 共26页
江西省高安中学2020-2021学年高二下学期期中英语试题 WORD版含解析.doc_第15页
第15页 / 共26页
江西省高安中学2020-2021学年高二下学期期中英语试题 WORD版含解析.doc_第16页
第16页 / 共26页
江西省高安中学2020-2021学年高二下学期期中英语试题 WORD版含解析.doc_第17页
第17页 / 共26页
江西省高安中学2020-2021学年高二下学期期中英语试题 WORD版含解析.doc_第18页
第18页 / 共26页
江西省高安中学2020-2021学年高二下学期期中英语试题 WORD版含解析.doc_第19页
第19页 / 共26页
江西省高安中学2020-2021学年高二下学期期中英语试题 WORD版含解析.doc_第20页
第20页 / 共26页
江西省高安中学2020-2021学年高二下学期期中英语试题 WORD版含解析.doc_第21页
第21页 / 共26页
江西省高安中学2020-2021学年高二下学期期中英语试题 WORD版含解析.doc_第22页
第22页 / 共26页
江西省高安中学2020-2021学年高二下学期期中英语试题 WORD版含解析.doc_第23页
第23页 / 共26页
江西省高安中学2020-2021学年高二下学期期中英语试题 WORD版含解析.doc_第24页
第24页 / 共26页
江西省高安中学2020-2021学年高二下学期期中英语试题 WORD版含解析.doc_第25页
第25页 / 共26页
江西省高安中学2020-2021学年高二下学期期中英语试题 WORD版含解析.doc_第26页
第26页 / 共26页
亲,该文档总共26页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、赣外2020-2021学年下学期期中考试高二年级英语试卷 第一部分 听力(共两节,每题1.5分,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How much will Jenny pay?A. 30.B. 60.C. 90.【答案】B【解析】【原文】W: Hello, this is Jenny here from Sony. I would lik

2、e to book two conference rooms for the 15th and 16th next month.M: OK, 30 pounds per day.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the man satisfied with about the shirt?A. The design.B. The color.C. The material.【答案】A【解析】【原文】W: How about this cotton polo shirt,sir? M: I like the design, but dont particularly ca

3、re for the color.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman suggest the man do?A Wear more clothes.B. Stay at home.C. Do more exercise.【答案】A【解析】【原文】W: It is cold outside. Youd better put on more clothes if you go out.M: Oh, thank you. But I dont think it necessary. Ill feel much better if I do some ex

4、ercise.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How long can the man keep the books?A. One week.B. Two weeks.C. Three weeks.【答案】B【解析】【原文】W: Now, you can only check out this magazine for one week.M: Why one week? I thought the borrowing time was two weeks.W: Thats for books only.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Who is the man?A. A

5、policeman.B. A conductor.C. The womans friend.【答案】A【解析】【原文】M: You know you cant park here, right?W: Listen, I had to talk to my friend really quickly, and there was no parking space.M: Im going to have to give you a ticket.第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间

6、阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What lesson will the man teach this afternoon?A. American history.B. English grammar.C. English history.7. Why does the woman ask the man for help?A. She is ill.B. She is busy.C. She is a new teacher.【答案】6. C 7. A【解析】【

7、原文】W: Do you have lessons today?M: Yes, I have one lesson about American history and the other is English grammar. Both are in the morning.W: I have a lesson about English history this afternoon. But I dont feel well. Can you take over the class for me? M: OK.Which class should I go? W: Teaching Bui

8、lding, Room No.310.M: OK. Its just next to the class I will go this morning. You should go to see a doctor. By the way, whats the time by your watch? W: It is five to seven.M: I must be leaving, or I will be late for class.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What was the man doing yesterday evenin

9、g?A. He was preparing for a trip.B. He was watching TV.C. He was camping.9. What does the man think of the weather report?A. It is always accurate.B. It is sometimes unreliable.C. It never tells the weather exactly.10. What is the weather like today?A. Cold and rainy.B. Warm and bright.C. Windy and

10、wet.【答案】8. A 9. B 10. B【解析】【原文】W: Did you hear the weather report yesterday evening, Jack?M: No, I was preparing for our camping trip then. What will the weather be like on the weekend? I hope we will have a sunny day for camping.W: Unfortunately, the report said there would be a cold spring rain. W

11、hat shall we do? M: Dont worry, Lily. Weather reports also make mistakes. Lets wait and see. Maybe the rain will arrive earlier or later than the weekend.W: You are always optimistic. But it seems we have no other choices. How I wish the weather would be always warm and sunny as it is today.听下面一段较长对

12、话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】11. Whats wrong with the woman?A. She caught the flu.B. She hurt her head.C. She got a stomachache.12. Why does the woman make the call?A. To cancel an appointment.B. To put off an appointment.C. To make an appointment.13. How long should the woman call ahead to avoid bein

13、g charged?A. 12 hours.B. 24 hours.C. 48 hours.【答案】11. A 12. A 13. C【解析】【原文】M: Hello, Dr. Browns office. How can I help you?W: Hi, this is Susan Smith. Im calling about my appointment with Dr. Brown today at 3:30 pm. Im sorry to say that I cant be there by then.M: What happened?W: I got the flu. I ha

14、ve a fever and a headache. Can I cancel my appointment?M: Sure you can. But youll be charged for$10.W: Oh, theres a charge? Why?M: This is for the delayed canceling. Because this time is reserved for you, if you are unable to keep an appointment, you should call us 48 hours in advance. Otherwise, th

15、e charge will be made.W: I see. Thats OK. Ill pay.M: Thanks for your understanding. Do you want to make another appointment?W: No. Thank you. Bye.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】14. Who did the woman just meet?A. A doctor.B. A psychologist.C. A friend.15. What may cause the womans sleeping proble

16、ms?A. Anxiety.B. Poor health.C. The pills.16. What does the man suggest doing?A. Exercising outdoors.B. Talking more often to others.C. Stopping using the computer.17. When does the man usually fall asleep?A. At 8:00 pm.B. At 9:00 pm.C. At 10:00 pm.【答案】14. A 15. A 16. A 17. C【解析】【原文】M: How was your

17、doctors appointment?W: It was fine. He says that Im pretty healthy overall. But I told him that I have trouble sleeping sometimes, and he offered me sleeping pills.M: Did you take them? W: No, Im afraid theyre harmful to my health.M: So what are you going to do? W: I think I will schedule an appoint

18、ment with a psychologist. Maybe I cant sleep because I have too much anxiety. Talking to someone may help.M: You know, I used to have trouble sleeping. And I found a few things that help. If I exercise outdoors in the morning, it relaxes all day. Also, if I dont use my phone or computer after 8:00 p

19、m, then I can easily fall asleep at 10:00 pm.W: Those are good suggestions. Maybe I should try these things before I see a psychologist.M: Yeah, you might as well try.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】18. What is the speaker introducing?A. A workbook.B. An experiment.C. An activity.19. What are the l

20、isteners supposed to do first?A. Start the experiment themselves.B. Choose experiments and activities.C. Read Chapter One of the workbook.20. How should the listeners finish their activities?A. In their own ways.B. With the teachers help.C. By following instructions.【答案】18. A 19. B 20. A【解析】【原文】M: H

21、ello, everyone! Welcome to the Chemistry Experiment Lab. Before we start our experiment, Id like to tell you a little about the workbook well be using. To begin with, Id like to point out that the workbook contains a very large amount of material. What you should do first is choose the experiments a

22、nd activities that you want to do. Part of my job is to help you make your choices. Next, Id like to mention that in each workbook chapter, there are usually two parts. The first is called “Experiments” and the second is called “Activities”. In the “Experiments” section, the workbook gives full inst

23、ructions for all the experiments. In the “Activities” section, however, youll see there are usually no detailed instructions, so youre supposed to finish them in your own way. OK, thats all for my introduction. Do you have any questions? If not, lets turn to Chapter One now.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (

24、共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每小题所给的四个选项A、B、C和D中,选出最佳答案,并在答题卡上将该项涂黑。AMusicOpera at Music Hall: 1243 Elm Street. The season runs June through August, with additional performances in March and September. The Opera honors Enjoy the Arts membership discounts. Phone: 241-2742. .Chamber Orchestra: The Orchest

25、ra plays at Memorial Hall at 1406 Elm Street, which offers several concerts from March through June. Call 723-1182 for more information. http: /.Symphony Orchestra: At Music Hall and Riverbend. For ticket sales, call 381-3300. Regular season runs September through May at Music Hall in summer at Rive

26、rbend. http:/www.symphony.org/home.asp.College Conservatory of Music (CCM): Performances are on the main campus(校园) of the university, usually at Patricia Cobbett Theater. CCM organizes a variety of events, including performances by the well-known LaSalle Quartet, CCMs Philharmonic Orchestra, and va

27、rious groups of musicians presenting Baroque through modern music. Students with I.D. cards can attend the events for free. A free schedule of events for each term is available by calling the box office at 556-4183. http:/www.ccm.uc.edu/events/calendar.Riverbend Music Theater: 6295 Kellogg Ave. Larg

28、e outdoor theater with the closest seats under cover (price difference). Big name shows all summer long! Phone: 232-6220. .21. Which number should you call if you want to see an opera?A. 241-2742.B. 723-1182.C. 381-3300.D. 232-6220.22. When can you go to a concert by Chamber Orchestra?A. February.B.

29、 May.C. August.D. November.23. Where can students go for free performances with their I.D. cards?A. Music Hall.B. Memorial Hall.C. Patricia Cobbett Theater.D. Riverbend Music Theater.【答案】21. A 22. B 23. C【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了几场音乐演出的相关信息。【21题详解】细节理解题。根据第一段中的“Opera at Music Hall”及“Phone: 241-2742.”可知,想

30、看戏剧的话应该拨打241-2742,故A项正确。【22题详解】细节理解题。根据第二段中的“Chamber Orchestra: The Orchestra plays at Memorial Hall at 1406 Elm Street, which offers several concerts from March through June.”可知,室内管弦乐队的音乐会在3月到6月举办,所以你可以5月去,故B项正确。【23题详解】细节理解题。根据倒数第二段中的“Performances are on the main campus(校园) of the university, usual

31、ly at Patricia Cobbett Theater.”及“Students with I.D. cards can attend the events for free.”可知,学生持身份证可免费到Patricia Cobbett歌剧院观看演出,故C项正确。BAlice Moore is a teenager entrepreneur(创业者), who in May 2015 set up her business AilieCandy. By the time she was 13, her company was worth millions of dollars with t

32、he invention of a super-sweet treat that could save kids teeth, instead of destroying them.It all began when Moore visited a bank with her dad. On the outing, she was offered a candy bar. However, her dad reminded her that sugary treats were bad for her teeth. But Moore was sick of missing out on ca

33、ndies. So she desired to overcome the warning, “Why cant I make a healthy candy thats good for my teeth so that my parents cant say no to it?” With that in mind, Moore asked her dad if she could start her own candy company. He recommended that she do some research and talk to dentists about what a h

34、ealthier candy would contain.With her dads permission, she spent the next two years researching online and conducting trials to get a recipe that was both tasty and toothfriendly. She also consulted dentists to learn more about teeth cleaning. Consequently, she succeeded in making a kind of candy on

35、ly using natural sweeteners, which can reduce oral bacteria.Moore then used her savings to get her business off the ground. Afterwards, she and her father got their first business meeting with a supermarket owner, who finally agreed to sell Moores productCanCandy.As CanCandys success grows, so does

36、Moores reliability as an entrepreneur. Moore is enthusiastic about the candy she created, and she hopes that every kid can have a clean mouth and a broad smile.Meanwhile, with her parents help, Moore is generally able to live a normal teenage life. Although she founded her company early in life, she

37、 wasnt driven primarily by profit. Moore wants to use her unique talent to help others find their smiles. She donates 10% of AilicCandys profits to Big Smiles.24. How did Moore react to her dads warning?A. She didnt care.B. She tried to find a way out.C. She argued with him.D. She chose to consult d

38、entists.25. What is special about CanCandy?A. It is produced to a dentists recipe.B. It is free of sweeteners.C. It is sweeter than other candies.D. It is beneficial to dental health.26. Which of the following words best describe Moore as a teenager?A. HumorousB. SelfishC. CaringD. Stubborn27. What

39、can we learn from Alice Moores story?A. Positive thinking and action result in success.B. Fame is a great thirst of the young.C. A youth is to be regarded with respect.D. Success means getting personal desires satisfied.【答案】24. B 25. D 26. C 27. A【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了Alice Moore创业成功的故事,告诉我们积极的思考和行

40、动会引领成功。【24题详解】推理判断题。根据文章第二段“So she desired to overcome the warning, “Why cant I make a healthy candy thats good for my teeth so that my parents cant say no to it?”( 所以她想要克服这个警告,“为什么我不能做一种健康的、对牙齿有益的糖果,这样我的父母就不会拒绝它了?”)”可知,她试图找到一条出路。故选B。【25题详解】细节理解题。根据文章第三段“With her dads permission, she spent the next

41、two years researching online and conducting trials to get a recipe that was both tasty and toothfriendly.(在她父亲的允许下,她花了两年时间在网上搜索并进行试验,以获得一种既美味又对牙齿友好的食谱。)”可知,它对牙齿健康有益处。故选D。【26题详解】推理判断题。根据文章第六段“Moore is enthusiastic about the candy she created, and she hopes that every kid can have a clean mouth and a

42、broad smile.(摩尔对自己制作的糖果充满热情,她希望每个孩子都能拥有干净的嘴巴和灿烂的笑容。)”和文章最后一段“Moore wants to use her unique talent to help others find their smiles.(摩尔想用她独特的天赋来帮助别人找到他们的微笑。)”可推知,Moore是一个关心他人的人。故选C。【27题详解】推理判断题。根据文章第二段“Why cant I make a healthy candy thats good for my teeth so that my parents cant say no to it?” With

43、 that in mind, Moore asked her dad if she could start her own candy company.(“为什么我不能做一种健康的、对牙齿有益的糖果,这样我的父母就不会拒绝它了?”考虑到这一点,摩尔问父亲是否可以开一家自己的糖果公司。)”和文章第三段“With her dads permission, which can reduce oral bacteria.(在她父亲的允许下,她花了两年时间在网上搜索并进行试验,以获得一种既美味又对牙齿友好的食谱。她还咨询了牙医来了解更多关于清洁牙齿的知识。因此,她成功地制作了一种只使用天然甜味剂的糖果,

44、可以减少口腔细菌。)”以及第四段“Moore then used her savings to get her business off the groundwho finally agreed to sell Moores productCanCandy.(然后,摩尔用她的积蓄开始了她的事业。后来,她和父亲与一位超市老板进行了第一次业务会谈,这位老板最终同意出售摩尔的产品糖果。)”可推知,文章主要告诉我们积极的思考和行动导致成功。故选A。C“Dont tell anyone”. We hear these words when someone tells a secret to us. Bu

45、t it can be hard to keep a secret. We often tend to “spill the beans”, even if we regret it later.According to Asim Shah, professor in the Menninger Department of Psychiatry and Behavioral Sciences at Baylor College of Medicine, US, keeping a secret may well “become a burden”. This is because people

46、 often have an “obsessive and anxious urge to share it with someone”.An earlier study, led by Anita E. Kelly, a scientist at the University of Notre Dame, US, suggested that keeping a secret could cause stress. People entrusted(受委托的)with secrets can suffer from depression, anxiety, and body aches, r

47、eported the Daily Mail.But with secrets so often getting out, why do people share them at all?Shah explained that people often feel that it will help them keep a person as a friend. Another reason people share secrets is guilt over keeping it from someone close to them. A sense of distrust can devel

48、op when people who are close do not share it with each other. “Keeping or sharing secrets often puts people in a position of either gaining or losing the trust of someone,” according to Shah.He added that talkative people could let secrets slip out(泄露).But this doesnt mean that it is a good idea onl

49、y to share secrets with quiet people. A quiet person may be someone who keeps everything inside. To tell such a person a secret may cause them stress, and make them talk about the secret.Shah said that to judge whether to tell someone a secret, youd better put yourself in their position. Think about

50、 how you would feel to be told that you mustnt give the information away. Shah also recommended that if you accidentally give up someones secret you should come clean about it. Let the person know that their secret isnt so secret anymore.28. What does underlined words “spill the beans” mean?A. cut u

51、p beans.B. burst into laughter.C. let out the secret.D. keep the words.29. What did researchers at the University of Notre Dame discover about secret-keeping?A. It can help promote friendships between people.B. It can result in mental and physical problems.C. It can result in a sense of distrust bet

52、ween friends.D. It can harm relationships between friends.30. What is the main message of Paragraph 5?A. Its not a good idea to share your secrets with others.B. Its better to share your secrets with quiet people.C. Quiet people suffer less stress from keeping secrets.D. Talkative people are unlikel

53、y to keep secrets.31. What does Shah suggest people do if they give away someones secret by accident?A. Buy the person a gift as an apology.B. Stay away from the person.C. Exchange a new secret with the person.D. Tell the affected person what happened.【答案】28. C 29. B 30. A 31. D【解析】【分析】这是一篇议论文。文章讲述了

54、美国贝勒医学院(Baylor College of Medicine)门宁格精神病学与行为科学系(Menninger Department of Psychiatry and Behavioral Sciences)教授阿西姆沙阿(Asim Shah)表示,保守秘密很可能“成为一种负担”。【28题详解】词句猜测题。根据上文“But it can be hard to keep a secret.(但要保守秘密是很难的。)”和下文“even if we regret it later.(即使后来后悔。)”可知,划线词所在句子意为:我们经常倾向于“泄漏秘密”。由此可知,“spill the bea

55、ns”意为“泄露秘密”。故选C。【29题详解】推理判断题。根据文章第三段“An earlier study, led by Anita E. Kelly, a scientist at the University of Notre Dame, US, suggested that keeping a secret could cause stress. People entrusted(受委托的)with secrets can suffer from depression, anxiety, and body aches, reported the Daily Mail.(美国圣母大学科学

56、家Anita E. Kelly领导的一项较早的研究表明,保守秘密会导致压力。据英国每日邮报报道,被托付秘密的人可能会感到沮丧、焦虑和身体疼痛。)可推知,研究人员发现它会导致精神和身体上的问题。故选B。【30题详解】主旨大意题。根据文章第五段“He added that talkative people could let secrets slip out(泄露).But this doesnt mean that it is a good idea only to share secrets with quiet people.(他补充说,健谈的人可能会泄露秘密。但这并不意味着只和安静的人分享

57、秘密是个好主意。)可知,文章第五段主要讲述了和别人分享你的秘密不是个好主意。故选A。【31题详解】细节理解题。根据文章最后一段“Shah also recommended that if you accidentally give up someones secret you should come clean about it. Let the person know that their secret isnt so secret anymore.(Shah还建议,如果你不小心泄露了某人的秘密,你应该全盘招供。让这个人知道他们的秘密不再是秘密了。)”可知,Shah建议人们,如果他们偶然泄露

58、了别人的秘密,应该让受到影响的人得知这一情况。故选D。DHalf of the worlds coral reefs have died in the last 30 years. Now scientists are racing to ensure that the rest will survive. “The threat to coral reefs isnt something thats going to happen 100 years from now. Were losing them right now” Julia Baum told the Associated Pr

59、ess. She is a marine biologist at the University of Victoria, in British Columbia, Canada. “Were losing them really quickly, much more quickly than I think any of us ever could have imagined.”Even if global warming were in stop right now, scientists predict that more than 90% of corals will die by 2

60、050. If no major steps are taken to address the issue, the reefs may be headed for total extinction.The planets health depends on the survival of coral reefs. They are often described as underwater rainforests, because they are ecosystems that provide habitats for one in four of all marine species.

61、In addition, the reefs serve as barriers that protect coastlines from the full force of powerful storms. Corals are used in medical research for cures to diseases. They are key to local economies, as well, since the reefs attract tourists, the fishing industry, and other businesses, bringing in bill

62、ions of dollars of revenue(收入).“To lose coral reefs is to fundamentally damage the health of the human race,” Ruth Gates, director of the Hawaii Institute of Marine Biology, said.Corals are animals that lack a backbone. They live mostly in tropical waters. The corals release a substance called calci

63、um carbonate(碳酸钙), which forms protective skeletons around them. The skeletons grow and take on vivid colors. This is the result of the corals mutually beneficial relationship with algae(藻类) that live in their tissues(组织) and give them energy.But corals are particularly sensitive to changes in tempe

64、rature. A rise of just 1 to 2 degrees Celsius can force the corals to drive out the algae. Then the corals skeletons turn white in a process called “bleaching”. Corals can survive in these higher temperatures only for a few months.32. What can we know about the worlds coral reefs?A. The number of th

65、e worlds coral reefs is on the decrease.B. 45% of the worlds coral reefs have died in the last 30 years.C. Global warming has no influence on the worlds coral reefs.D. Scientists have taken major steps to address the issue of worlds coral reefs.33. Paragraph 4 is mainly about _.A. economic value of

66、coral reefsB. the challenges faced by coral reefsC. the medical functions of coral reefsD. the importance of coral reefs.34. What makes corals take on different colors?A. Changes in temperature.B. Ocean waters.C. Algae living inside corals.D. Protective skeletons.35. The corals skeletons turn white

67、when _.A. there is not enough oxygen.B. there are no algae in the corals skeletons.C. water pollution is worsening.D. the ocean temperature is too low.【答案】32. A 33. D 34. D 35. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要讲述了珊瑚礁受到全球变暖的威胁,以及人们为使其适应环境做出的努力。【32题详解】细节理解题。根据文章第一段“Half of the worlds coral reefs have died in the

68、last 30 years.(在过去的30年里,世界上一半的珊瑚礁已经死亡。)”和文章第三段“Even if global warming were in stop right now, scientists predict that more than 90% of corals will die by 2050.(即使全球变暖现在停止了,科学家预测,到2050年,超过90%的珊瑚将死亡。)”可知,世界上珊瑚礁的数量正在减少。故选A。【33题详解】主旨大意题。根据文章第四段内容“The planets health depends on the survival of coral reefs

69、bringing in billions of dollars of revenue.(地球的健康依赖于珊瑚礁的生存。它们通常被称为水下雨林,因为它们是为四分之一的海洋物种提供栖息地的生态系统。此外,珊瑚礁还可以作为屏障,保护海岸线免受强烈风暴的冲击。珊瑚被用于医学研究以治疗疾病。它们也是当地经济的关键,因为珊瑚礁吸引了游客、捕鱼业和其他行业,带来了数十亿美元的收入。)”可知,第四段主要讲述了珊瑚礁的重要性。故选D。【34题详解】细节理解题。根据文章第六段“The corals release a substance called calcium carbonate(碳酸钙), which f

70、orms protective skeletons around them. The skeletons grow and take on vivid colors.(珊瑚会释放一种叫做碳酸钙的物质,在它们周围形成保护性骨架。骨骼生长并呈现出鲜艳的颜色。)可知,保护性骨骼使珊瑚呈现出不同的颜色。故选D。【35题详解】细节理解题。根据文章最后一段“A rise of just 1 to 2 degrees Celsius can force the corals to drive out the algae. Then the corals skeletons turn white in a p

71、rocess called “bleaching”.(仅仅升高1到2摄氏度就会迫使珊瑚驱赶藻类。然后珊瑚的骨骼会在一个叫做“漂白”的过程中变白。)”可知,当珊瑚的骨骼中没有藻类时,珊瑚的骨骼就会变成白色。故选B。第二节 七选五(共5小题;每小题2分,满分10分)How to Avoid Spreading a Cold or Other Virus?Its more significant than before to ensure youre taking all of the steps you can to prevent spreading virus that can make yo

72、u and your loved ones sick. Luckily, some of the most effective steps for preventing the spread of disease are also the easiest. _36_Wash your hands often. _37_ Wash your hands for 20 seconds, making sure to scrub(擦洗) your palms,the backs of your hands and fingers, under your fingernails, and around

73、 your thumbs.Then wash your hands with clean water thoroughly. _38_ It can be really difficult. However, try to break the habit of touching your face throughout the day.That includes being careful not to rub your eyes, scratch your nose, or bite your nails, because virus can more easily enter your b

74、ody from these areas.Dont share personal items with other people. To protect yourself, avoid sharing items like clothing, makeup, drinks with anyone else, including members of your own household. _39_Practice social distancing. If theres an illness going around,like during cold and flu season,try to

75、 limit your contact with other people. Those types of virus are often spread when a person sneezes or coughs. So stay at least 6 ft (1.8 m) away from anyone who may be sick. _40_ That way, the virus will be less likely to spread.A. Its smart to drink bottled water.B. And do the same if its you that

76、may be sick.C. Avoid touching your eyes, nose, and mouth.D. Wear a face mask if you have to be around others.E. Here are some steps to prevent people from becoming ill.F. The best way is to wash your hands frequently with soap and water.G. That way, even if one person is sick, the virus will be less

77、 likely to spread to anyone else.【答案】36. E 37. F 38. C 39. G 40. B【解析】【分析】本文是说明文。文章介绍了一些简单且有效的预防疾病传播的方法。【36题详解】根据前文“Luckily, some of the most effective steps for preventing the spread of disease are also the easiest.”(幸运的是,一些最有效的预防疾病传播的方法也是最简单的。)结合下文描述的具体方法,可知,空白处的内容起承上启下的作用,所以此处可以总说以下是一些具体的方法。选项E.H

78、ere are some steps to prevent people from becoming ill.(这里有一些防止人们生病的步骤。)与文意相符,故选E。【37题详解】前文“Wash your hands often(经常洗手)”为本段的中心句,因而本段主要围绕洗手来展开。所以接下来同样描述的为和洗手有关的信息。选项F. The best way is to wash your hands frequently with soap and water.(最好的方法是经常用肥皂和水洗手。)和本段的话题一致,故选F。【38题详解】空白处为本段的中心句,结合第二、四、五段中心句的特点,此处

79、的句式应为祈使句句式。根据后文“try to break the habit of touching your face throughout the day”(试着改掉整天摸脸的习惯)可以推知,本段的中心句讲述的为不要有触摸的习惯。选项C. Avoid touching your eyes, nose, and mouth.(避免触摸你的眼睛,鼻子和嘴。)提到了触摸,同时句式为祈使句。符合题意,故选C。【39题详解】根据前文“To protect yourself, avoid sharing items like clothing, makeup, drinks with anyone e

80、lse, including members of your own household.”(为了保护自己,避免和别人分享衣服,化妆品,饮料,包括你自己的家人。)所以接下来描述的为这样做带来的好处。选项G. That way, even if one person is sick, the virus will be less likely to spread to anyone else.(那样的话,即使一个人生病了,病毒也不会传染给其他人。)与文意相符,故选G。【40题详解】根据前文“ So stay at least 6 ft (1.8 m) away from anyone who m

81、ay be sick.”(因此,离任何可能生病的人至少6英尺(1.8米)远。)后文“That way, the virus will be less likely to spread.”(那样病毒就不太可能传播。)可知,保持社交距离是有好处的。前文提到了自己和生病的人保持合适的距离,所以空白处要提到的是若自己生病的话,同样也要同样保持距离。选项B. And do the same if its you that may be sick.(如果是你生病了,也要这么做。)符合题意,故选B。第三部分英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短

82、文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中选出可以填入空白处的最佳项,并在答题卡上将该项涂黑。I was never very neat, while my roommate Kate was rather organized. Each of her objects had its _41_, but mine always hid somewhere. She even labeled (贴标签 ) everything. I always looked for everything. _42_time, Kate got neater and I got _43_. She

83、would push my dirty clothing over, and I would lay my books on her tidy desk. We both got _44_ of each other.One evening war _45_ . Kate came into the room. Soon, I heard her shouting, Take your _46_ away! Why under my bed! Deafened, I saw my shoes flying at me. I_47_ to my feet and started shouting

84、. She shouted back louder.The room was filled with _48_. We could not have stayed together for a single_49_ but for a phone call. Kate answered it. From her end of the conversation, I could _50_right away her grandma was seriously ill. When she _51_, she quickly hid under her covers, sobbing(呜咽). _5

85、2_, that was something she should not go through alone. All of a sudden ,a _53_ feeling of sympathy(同情) rose up in my heart,Slowly, I collected the pencils, took back the books, _54_ my bed, cleaned the socks and swept the floor, _55_ on her side. I was so buried in my work _56_ I even didnt notice

86、Kate had sat up.She was watching, her tears dried and her _57_one of disbelief. Then, to my surprise, she _58_ out her hands to catch mine. I looked up into her eyes. She smiled at me. Thanks.Kate and I stayed _59_for the rest of the year. We didnt always agree, but we learned the key to _60_togethe

87、r: giving in, cleaning up and holding on.41. A. roomB. placeC. stationD. seat42. A. OverB. DuringC. WithD. For43. A. uglierB. cleanerC. messierD. lazier44. A. angryB. tiredC. sadD. mad45. A. broke inB. took placeC. set offD. broke out46. A. socksB. clothesC. shoesD. trousers47. A. ranB. jumpedC. fle

88、wD. walked48. A. kindnessB. concernC. sadnessD. anger49. A. hourB. weekC. minuteD. day50. A. tellB. expressC. forecastD. show51. A. put upB. hung upC. held upD. went up52. A. SurprisinglyB. ClearlyC. HappilyD. Excitedly53. A. warmB. strangeC. coldD. funny54. A. broughtB. caughtC. madeD. changed55. A

89、. butB. andC. evenD. so56. A. thatB. whichC. whatD. who57. A. tongueB. expressionC. signD. position58. A. tookB. heldC. reachedD. threw59. A. workmatesB. classmatesC. deskmatesD. roommates60. A. livingB. studyingC. playingD. smiling【答案】41. B 42. A 43. C 44. B 45. D 46. C 47. B 48. D 49. C 50. A 51.

90、B 52. B 53. A 54. C 55. C 56. A 57. B 58. C 59. D 60. A【解析】【分析】本文是一篇记叙文。作者与室友生活习惯迥异,冲突在所难免。在室友遭遇悲痛之时,作者以实际行动表达自己同情,从而达成和好。作者从中懂得一个道理:让步、整理房间和坚持是处理室友关系的关键。【41题详解】考查名词词义辨析。句意:她的每件物品都有固定的位置,但我的总是藏在某个地方。A. room房间;B. place地方;C. station车站;D. seat座位。根据上文“Kate was rather organized.”可知,Kate很有条理,她的东西摆放得很整齐,每一

91、样物品都有它该待的地方,一点也不杂乱,故选B。【42题详解】考查介词词义辨析和固定短语。句意:随着时间的推移,Kate越来越整洁,而我越来越乱。A. Over越过,在.上面,在.期间;B. During在.期间;C. With和,随着;D. For为,给。短语over time,意为“随着时间的过去”,故选A。【43题详解】考查形容词比较级。句意:同上。A. uglier更难看的;B. cleaner更干净的;C. messier更杂乱的;D. lazier更懒惰的。根据上文“I was never very neat”可知,我不爱干净,一段时间以后,我变得更邋遢了,故选C。【44题详解】考查

92、形容词词义辨析。句意:我们开始互相厌烦对方。A. angry生气的;B. tired疲劳的,厌烦的; C. sad伤心的;D. mad疯狂的。根据上文“She would push my dirty clothing over, and I would lay my books on her tidy desk.”,可知作者和Kate开始互相厌烦对方,get/be tired of.厌烦.,故选B。【45题详解】考查动词短语。句意:一天晚上,战争爆发了。A. broke in闯入,打断; B. took place发生,举办;C. set off出发,引爆,引发;D. broke out爆发。

93、根据下文,战争(终于)爆发了,故选D。【46题详解】考查名词词义辨析。句意:很快,我听到她在喊:“把你鞋拿走!”为什么在我床底下!”A. socks袜子;B. clothes衣服;C. shoes鞋子;D. trousers裤子。根据“I saw my shoes flying at me”可知,是我的鞋子在Kate的床下,故选C。【47题详解】考查动词词义辨析。句意:我一跃而起,大叫起来。A. ran跑;B. jumped跳;C. flew飞;D. walked步行。根据“started shouting”可知,Kate把鞋子扔向了我,我站起来朝她大叫,jump to ones feet突然

94、站起来,故选B。【48题详解】考查名词词义辨析。句意:房间里充满了怒气。A. kindness善良;B. concern关心;C. sadness悲伤;D. anger生气。根据上文战争爆发了,可知是怒气,be filled with sth,意为“充满.” ,故选D。【49题详解】考查名词词义辨析。句意:要不是因为一通电话,我们几乎连一分钟都待不下去了A. hour小时;B. week一周;C. minute分钟;D. day一天。根据上下文“but for a phone call”,可知发生转折,故选C。【50题详解】考查动词词义辨析。句意:我能从Kate最后说的话听出来,她奶奶得了重病

95、。A. tell告诉,辨别;B. express表达;C. forecast预测;D. show展示,显示。根据上文的电话以及下文“her grandma was seriously ill”,可知是从所说的话中辨别出来的,故选A。【51题详解】考查动词短语。句意:挂断电话之后,她立刻呜咽起来。A. put up举起,留宿,张贴;B. hung up挂断,结束;C. held up握住,坚持,稍等;D. went up继续,发生。根据上文接电话得知奶奶病重,可知本句中应是挂断电话,故选B。【52题详解】考查副词词义辨析。显然,她不应该一个人承受这样的事。A. Surprisingly惊讶地;B

96、. Clearly清楚地;C. Happily开心地;D. Excitedly兴奋地。这里的言外之意是,我想去安慰她,故选B。【53题详解】考查形容词词义辨析。句意:突然,一种同情的暖流在我心中升起。A. warm温暖的;B. strange奇怪的;C. cold寒冷的;D. funny滑稽的。根据上文“that was something she should not go through alone.”,可知我想安慰她,所以是同情的暖流,故选A。【54题详解】考查动词词义辨析。句意:我慢慢地收起铅笔,拿回书,整理我的床,洗袜子,扫地,甚至整理她那边。A. brought带来;B. caug

97、ht捉住;C. made制作,使;D. changed改变。根据“cleaned the socks and swept the floor”可知,我开始整理自己的东西,包括铺床,make ones bed铺床,故选C。【55题详解】考查连词和副词的辨析。句意:同上。A. but但是;B. and和,并且;C. even甚至;D. so因此。根据前文我开始同情Kate,所以甚至连那边的地板也打扫了,故选C。【56题详解】考查结果状语从句。句意:我太投入了,以至于没有注意到Kate站在我身边。A. that那个;B. which哪个;C. what什么;D. who谁。so.that.如此.以至

98、于.,引导结果状语从句,故选A。【57题详解】考查名词词义辨析。句意:她注视着,眼泪擦干了,脸上带着一种难以置信的表情。A. tongue舌头,语言;B. expression表情,表达;C. sign符号,手势,迹象;D. position位置,职位。根据上文“Slowly, I collected the pencils, took back the books, _14_ my bed, cleaned the socks and swept the floor, _15_ on her side.”,可知是不敢相信,故选B。【58题详解】考查动词词义辨析。句意:然后,令我吃惊的是,她伸

99、出手来抓住我的手。A. took带走;B. held握住,拿,容纳;C. reached到达,伸出;D. threw扔掉。根据下文“her hands to catch mine”,可知是伸出手来,reach out伸出,故选C。【59题详解】考查名词词义辨析。句意:Kate和我在那一年剩下的时间里一直是室友。A. workmates同事;B. classmates同学;C. deskmates同桌;D. roommates室友。根据第一段第一行可知,她俩是室友,经过这次的不愉快,她们成了好朋友,一直是室友,故选D。【60题详解】考查动词词义辨析。句意:我们并不总是意见一致,但我们学会了共同生

100、活的关键:让步,清理和坚持。A. living生活;B. studying学习;C. playing玩;D. smiling微笑。the key to doing sth做某事的关键、诀窍,故选A。第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)语法填空I have a very busy friend who had _61_ (total) changed after knowing that his wife came down with a serious disease. He _62_(cook) by himself for the family and took a

101、walk with his wife every day.Despite all his efforts, his wife still didnt manage to conquer the _63_(ill) and passed away after three months. After that, he said due to his past busy life he had missed a lot of beautiful time with his wife. But now, it is impossible to make up _64_ it. We have miss

102、ed a lot of precious things without knowing to cherish them. The reason _65_ we missed those precious things is that we had thought we could still own _66_(they) tomorrow._67_, tomorrow is actually by no means reliable.There is a famous Buddhist monk _68_(say) that in many peoples life, they only do

103、 two things: waiting and regretting.The result is that they are always too late _69_(cherish) what they have before they lost it. We often claim to do something when we grow up, or when we have money, or when we become old,etc. But when we reach _70_ point we have expected, we no longer realize our

104、dream, because we have lost it by then.【答案】61. totally 62. cooked 63. illness 64. for 65. why 66. them 67. However 68. saying 69. to cherish 70. the【解析】【分析】这是一篇夹叙夹议文。作者通过自己朋友的经历告诉我们很多美好的事,往往就被轻易错过了,所以我们要珍惜当下,不再错过。【61题详解】考查副词。句意:我有一个很忙的朋友,在得知妻子得了重病后,他完全变了。修饰动词had changed,需用副词作状语。故填totally。【62题详解】考查动词

105、时态。句意:每天自己做饭,陪妻子散步。空处和took并列作谓语,需用一般过去时。故填cooked。【63题详解】考查名词。句意:尽管他竭尽全力,妻子还是没能战胜疾病,三个月后去世了。定冠词the修饰名词,此处作宾语,illness表抽象概念,不可数。故填illness。【64题详解】考查介词。句意:但现在,这是不可能弥补的。make up for为固定短语,意为“弥补”。故填for。【65题详解】考查定语从句。句意:我们错过了珍贵的东西,是因为曾经以为明天还能拥有。空处引导定语从句,关系词指代先行词the reason,在定语从句中作原因状语,需用关系副词why引导。故填why。【66题详解】

106、考查代词。句意同上。空处指代“those precious things”,此处作宾语,需用宾格形式。故填them。【67题详解】考查副词。句意:然而,明天实际上是不可靠的。上下文之间事转折关系,空后有逗号,需用副词however连接。位于句首,首字母需大写。故填However。【68题详解】考查非谓语动词。句意:有个高僧说过,很多人一生中只做了两件事:等待和后悔。空处需填非谓语动词作后置定语,say和monk为逻辑上的主谓关系,需用现在分词形式。故填saying。【69题详解】考查非谓语动词。句意:结果是,当我们懂得珍惜时为时已晚。tooto为固定用法,意为“太而不能”。空处需填动词不定式。

107、故填to cherish。【70题详解】考查冠词。句意:但是当我们到达了我们期待的那一点时,我们却不能实现我们的梦想了,因为那时我们已经失去了梦想。根据定语从句“we have expected”可知,此处表特指,需用定冠词the修饰。故填the。第四部分:写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)71. 下面短文中有10处语言错误。请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每句不超过两个错误;2. 每

108、处错误及其修改均只限一词;3. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。In order to help our foreign teachers better understand Chinese traditional culture or national festivals, my classmate and I held a party last Sunday. In the beginning, five students introduced to the customs of the festivals one by one with English. Then, one

109、 student recited three ancient poems about the moon, with another standing nearby and translate them into English sentence by sentence. Then, we sing and danced with our foreign teachers. We had good time. The party not only helped we relax from our busily study, but also spread our traditional cult

110、ure. Beside, we practiced our English.【答案】1.orand2.classmateclassmates3.将to去掉4.within5.translatetranslating6.singsang7.在good前面加a8.weus9.busilybusy10.BesideBesides【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了为了帮助外教更好地了解中国的传统文化和民族节日,作者和同学们举办了一个聚会,文章重点描写了聚会的经过。【详解】1.考查并列连词。句意:为了帮助我们的外教更好地了解中国的传统文化和民族节日,我和我的同学上周日举行了一个聚会。“Chine

111、se traditional culture”和“national festivals”为并列而非选择关系,需用连词and连接。故将or改为and。2.考查名词。句意同上。classmate为可数名词,结合语境可知,同学应不止一个,需用名词复数形式。故将classmate改为classmates。3.考查介词。句意:一开始,五位同学用英语逐一介绍了节日的习俗。introduce为及物动词,后面直接加名词作宾语。故将to去掉。4.考查介词。句意同上。表示“用英语表达”,需用介词in。故将with改为in。5.考查非谓语动词。句意:然后,一个学生背诵了三首关于月亮的古诗,另一个学生站在旁边,把它们

112、逐句翻译成英语。“with+宾语+宾语补足语”为固定用法,空处需填非谓语动词作宾语补足语,another和translate为逻辑主动关系,需用现在分词形式。故将translate改为translating。6.考查动词时态。句意:然后,我们和我们的外教唱歌跳舞。此处和danced并列作谓语,需用一般过去时。故将sing改为sang。7.考查固定短语。句意:我们玩得很开心。have a good time为固定短语,意为“玩得开心”。故在good前面加a。8.考查代词。句意:晚会不仅帮助我们在繁忙的学习中放松,而且还传播了我们的传统文化。此处位于动词helped后面作宾语,需用宾格形式。故将w

113、e改为us。9.考查形容词。句意同上。修饰名词study,需用形容词作定语。故将busily改为busy。10.考查副词。句意:此外,我们练习了英语。beside意为“在旁边”,besides意为“此外”,此处表示“此外”。故将Beside改为Besides。第二节 书面表达(满分25分)72. 假如你是李华,你的英国朋友Tom想了解你们学校的体育活动,请你回封电子邮件给他,内容包括:1.学校体育活动的安排情况;2.体育活动对学生的意义;3.你最喜欢的一项体育活动。注意:1.词数不少于100;2.可适当加入细节,使内容充实、行文连贯。【答案】Dear Tom,Im glad to have r

114、eceived your email asking about our sports activities. I am writing to share some details with you.Every week, we have two PE classes, in which our school offers us opportunities to do a variety of sports. We play basketball, run for exercise, and take part in all kinds of sports competitions. Besid

115、es, we all participate in Sunshine Sports during the 30-minute break. As senior students, we benefit a lot from sport activities. Not only can we build up strength through those activities, but we can reduce the anxiety and burden of our study. Furthermore, we are learning teamwork and sports spirit

116、. Of all the sports, I like badminton best, which helps me to keep fit and build perseverance. I believe a good health is the guarantee of successful completion of studies in school.Looking forward to hearing from you again.Yours,Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生给英国朋友Tom写信,介绍学校的体育活动。【详解】1.词汇积累提供:offer

117、sth. to sb.provide sb. with sth.参加:take part inparticipate in健康的:fithealthy此外:besidesmoreover2.句式拓展简单句变复合句原句:Im glad to have received your email asking about our sports activities.拓展句:Im glad to have received your email which asked about our sports activities.【点睛】高分句型1Every week, we have two PE classes, in which our school offers us opportunities to do a variety of sports.(in which引导非限制性定语从句)高分句型2Not only can we build up strength through those activities, but we can reduce the anxiety and burden of our study.(否定副词位于句首,使用部分倒装)

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1