1、Unit 6 At one with nature阅读理解AIf you have a long holiday to spend, where do you want to go?Nikoi Island, IndonesiaApproximately 85kmbut somehow a whole world awayfrom Singapores shining skyline lies Nikoi Island. Surrounded by white sandy shorelines and vivid coral reefs, Nikois centre is hidden in
2、the rainforest, resulting in amazing biodiversity (生物多样性) seen in its native plants, animal and bird life. Marrying traditional Indonesian craftsmanship with contemporary design, Nikoi boasts just 15 stilt (支柱) beach houses, all with breathtaking sea views, guaranteeing privacy and a total escape fr
3、om the daily grind.Amanpulo, PhilippinesAs the only property on Pamalican Island, the luxurious Amanpulo resort offers extremely impressive accommodation, with only access to over five kilometres of clean coral sand beach. Designed to resemble local Bahay Kubo homes, Amanpulos beachside, treetop and
4、 hillside villas all feature comfortable decks with hammocks (吊床) from which to enjoy the spectacular views of the greenishblue sea below. Fill your schedule with Amanpulos signatureaquatic adventures (including diving, windsurfing and sailing), recharge in the awardwinning spa or feast on locally c
5、aught seafoodthe choice is yours.Song Saa, CambodiaSong Saas incredible ocean views and breathtaking sunsets are a very typical example of the pure place. Its 24 villaseach with their own sea view and private plunge poolare designed to reflect the natural beauty of Cambodias coastline; built from re
6、cycled wood with straw roofs and driftwood furnishings, these villas are stylish proof of Song Saas admirable commitment to sustainability and conservation.You can choose to do as much or as little as you want here. With rainforest tours, island safaris and reef snorkeling, just some of the activiti
7、es on offer showcase this spectacular destination.本文是一篇应用文,主要介绍了几个旅游度假的好去处。1What can we see in the center of Nikois Island?ALands of desert.BStreams and rivers.CTall buildings.DKinds of animals and plants.答案:D解析:细节理解题。根据第一个旅游景点Nikoi Island, Indonesia介绍中的第二句“Surrounded by white sandy shorelines and v
8、ivid coral reefs, Nikois centre is hidden in the rainforest, resulting in amazing biodiversity(生物多样性)seen in its native plants, animal and bird life”可知,在Nikoi岛的中心可以看到多种多样的生物,故选D。2What can we learn about the Amanpulos villas?AThey are made of bricks.BWe can have a good view of sea there.CThey are ver
9、y expensive.DWe can learn many historic stories from them.答案:B解析:细节理解题。根据第二个旅游景点Amanpulo, Philippines介绍中的第二句“Designed to resemble local Bahay Kubo homes, Amanpulos beachside, treetop and hillside villas all feature comfortable decks with hammocks (吊床) from which to enjoy the spectacular views of the
10、 greenishblue sea below”可知,在Amanpulo的别墅区可以欣赏到美丽的海景,故选B。3What activity can you enjoy in Song Saa?ADiving. BWhitewater rafting.CMountainclimbing. DRainforest tours.答案:D解析:细节理解题。根据第三个旅游景点Song Saa, Cambodia介绍中的最后一句“With rainforest tours, island safaris and reef snorkeling, just some of the activities on
11、 offer showcase this spectacular destination”可知,在Song Saa可以参加热带雨林旅游活动,故选D。BJohnson went to Penquay for the weekend. He arrived there late on Friday evening. The landlady of the guest house, Mrs Smith, answered the door and showed him to his room. Johnson was very tired and went straight to bed. He s
12、lept well and didnt wake up until nine oclock the next morning.Johnson went downstairs for breakfast. Because there were no other guests,Mrs Smith invited him to have breakfast with her family. Her only daughter,Catherine, about 13, was already sitting in the dining room. Mrs Smith went to the kitch
13、en to prepare breakfast.Johnson noticed there were four places at the table and asked Catherine if there was another guest. Catherine told him that it was an empty place. And it used to be her fathers place. Her father had been a fisherman. Three years before he had gone out in his boat, and had nev
14、er returned. Her mother always kept that place for him and made his breakfast every morning. Catherine showed him his photo on the wall. Johnson said nothing, but looked very puzzled. At that moment Mrs Smith returned. She served four cups of tea, and put one in the empty place.Looking at the empty
15、chair, Johnson was more puzzled.Suddenly, Johnson heard footsteps outside the door and a tall man with a black beard walked into the room.Johnson looked scared. It was the man in the photo. He jumped up and ran out of the room. The man asked,“Whats the matter?” Catherine said, “I dont know. Hes a gu
16、est from London. Hes here because a tall man with a black beard tried to kill him.” “Catherine,”the man said, “have you been telling stories again?”“Stories,Father? Me?”the girl laughed.本文是记叙文。约翰逊来到一个新的地方过周末,接待他的一家人让他感到蹊跷。原来这家人里有一个人喜欢恶作剧。4Why did Mrs Smith invite Johnson to have breakfast with her f
17、amily?AHe woke up too late for his breakfast.B. There was an empty place at the table.CHe was the only guest that day.DHer daughter wanted to talk with him.答案:C解析:细节理解题。根据第二段第二句话可知,因为没有其他的房客,所以女房东邀请约翰逊共进早餐。5Who is the tall man with a black beard?AAnother guest. BCatherines father.CA friend of the fa
18、milys. DJohnsons enemy.答案:B解析:细节理解题。根据最后一段最后一句话可知,凯瑟琳所提到的在照片上的高个子、黑胡子的男士其实就是自己的父亲。6What does the underlined word “scared” probably mean?AExcited. BUpset.CFrightened. DCalm.答案:C解析:词义猜测题。根据最后一段第四句话可知,约翰逊感到非常害怕,所以一跃而起,并且冲出房屋。7What can we infer from the passage?ACatherines father got lost on the sea.BMrs Smith does not love her husband.CJohnson may be killed by the man.DCatherine is fond of telling stories.答案:D解析:推理判断题。根据整个事情经过可知,照片上的人的经历其实是凯瑟琳编造出来的,因此可推断,凯瑟琳是一个喜欢编故事的人。