1、课时跟踪练(一) Introduction & ReadingPre-reading.阅读理解AThe arts, especially music, should be part of every schools lessons at every grade level. Students would be much smarter if they had some musical experience. They could improve their classroom skills, like paying attention and following directions. Peo
2、ple develop all these skills when they learn music. Making music also lets children use their imagination. It provides students with a chance to try out their own ideas.Music not only makes children better students, but also gives them something positive to do. In a music program, children can be pa
3、rt of a band instead of joining a gang (团伙)Parents can enjoy listening to their childrens music instead of seeing them glued_to_a computer or TV screen. In a school band, students get to be part of a team. They can get along well with old friends and make new friends through music.Music builds selfc
4、onfidence, too. It gives children a sense of achievement and success. Making music is something for them to be proud of, and it lets kids practice performing in front of an audience. Music gives children an opportunity for selfexpression, and that helps develop their selfconfidence.Once again, music
5、 is important because it can make children better students, give them something positive to do, and build their character. That is why music should be offered in every single grade in every school.1According to the passage, music could make students smarter by _.Aimproving their classroom skills and
6、 paying attentionBimproving their classroom skills and imaginationCimproving their attention, direction and imaginationDlearning music, making music and trying out their own ideas解析:选B细节理解题。根据第一段第二句“Students would be much smarter if they had some musical experience.”和第三句“They could improve their cla
7、ssroom skills.”和第五句“Making music also lets children use their imagination.”可知B项正确。2What does the underlined phrase “glued to” in the second paragraph mean?AUnwilling to turn on.BAlways looking.CUnwilling to leave.DAlways playing.解析:选C词义猜测题。父母能够享受听他们的小孩玩音乐的乐趣而不是看见他们不乐意离开(unwilling to leave)电脑或电视屏幕。根据
8、语境可推断C为正确答案。3The third paragraph mainly tells us that music could _.Agive children selfexpression and selfconfidenceBbring to children achievement and successCgive children something to be proud ofDdevelop childrens selfconfidence解析:选D段落大意题。根据第三段首句“Music builds selfconfidence, too.”可知D为正确答案。4Whats t
9、he best title for this passage?AMusic is a must as a course at schoolBMusic builds childrens selfconfidenceCMusic makes students much smarterDLearning music and making music解析:选A标题归纳题。第一段第一句“The arts, especially music, should be part of every schools lessons at every grade level.”即本篇文章的主题句。故A为最佳答案。B
10、Rock music in one form or another is the most popular type of music all over the world. But where did it come from?Rock began in the USA in the early 1950s. At that time, “rhythm and blue” music was very popular with black Americans.“R&B” was a mixture of black religious music and jazz. It had stron
11、g rhythms that you could dance to and simple, fast words.Noticing the success of R&B music, white musicians started to copy the same style. By the mid1950s, this new white R&B music, called rocknroll, had become very popular. Singers like Elvis Presley and Bill Haley attracted millions of teenage fa
12、ns. Their music was fast and loud. Many older people thought that rocknroll was very dangerous.By the early 1960s, even rocknroll had become old fashioned. Many of the songs had begun to sound the same. It was at that time a new group from England became popular the Beatles.The Beatles first started
13、 by singing American style songs, but they soon developed their own style, with more complicated tunes. They also introduced different instruments. Groups like the Beatles had a very important influence on the style of popular music.By the early 1970s, rocknroll had developed into a new form of musi
14、c. Electronics had replaced the amplified (放大的) guitars and drums of rocknroll.“Rock” had arrived.Rock music had continued to change and develop. It had combined with music from different parts of the world. Today, there are hundreds of different types of rock music, and almost every country has its
15、 own form of rock.5When had rocknroll become very popular?ABy the mid1950s.BBy the early 1960s.CBy the mid1960s.DBy the early 1970s.解析:选A细节理解题。由第三段第二句“By the mid1950s, this new white R&B music, called rocknroll, had become very popular.”可知答案。6Which of the following statements is NOT true about the B
16、eatles?AThis was not an American group.BThis group had their own style.CThis group made American style songs popular.DThe style of popular music had been influenced by this group.解析:选C细节理解题。A、B、D三项所述均与文章第四、五段中的信息相符,这个乐队形成了自己的音乐风格,但并没有使美国的音乐风格流行起来,故选C项。7It can be inferred from the passage that Elvis
17、Presley and Bill Haley _.Awere singers of “R&B”Bwere singers in the mid1950sCwere members of the BeatlesDwere popular with old people解析:选B推理判断题。由第三段第二、三句可知,像Elvis Presley 和Bill Haley这样的歌手很受美国年轻人喜爱,他们是美国50年代中期的歌手。8Whats the best title for the passage?APopular MusicBThe History of Rock MusicCDifferent
18、 Forms of Music in AmericaDThe Beatles解析:选B标题归纳题。纵观全文可知,文章主要讲述了摇滚乐的发展史。CCarol: I started playing the cello (大提琴) when I was about eight or nine. It was great playing the cello because I was in youth orchestras and we went abroad to do tours. But anyway, when I got to university, I stopped playing. W
19、ell, there just wasnt time and there were so many other things to do. Luckily, I took it up after my 25th birthday and joined a band (乐队)Daniel: When I was little, I thought Id end up learning the guitar like my father, but then I decided that I wanted to have my own instrument (乐器), so I chose the
20、trumpet (小号). Im in the school jazz band and Id like to be a musician when I grow up, but my dad says its difficult to make a living from music. But I dont want to be a lawyer like him. Its so boring.Carmen: Nobody likes living near someone like me because when I practise, I make a lot of noise! But
21、 you have to keep practising, dont you? Otherwise it gets more and more difficult. The trouble is, in the summer, when its hot, I have to open the windows, so the whole street gets to hear it if Im not careful. I love playing the drums and I play in a fantastic band.Vince: Ive played the guitar for
22、as long as I can remember, but when I was trying to make it as a musician after school, I used to play in the Underground in London to make a bit of extra money. I kept on playing, but I ran a restaurant to make a living. When I get any spare time I still play. Ive got a few friends who like music t
23、oo and we formed a band.9Why did Carol give up playing the cello?AShe couldnt go abroad to play.BShe turned to other instruments.CShe found it boring to play it all day.DShe couldnt spare any time to play it.解析:选D细节理解题。由Carol部分中的“But anyway, when I got to university, I stopped playing. Well, there j
24、ust wasnt time and there were so many other things to do.”可知,上大学后,卡萝尔没有时间继续演奏大提琴。10What does Daniel think of being a musician?AIt will be fun to do it.BIt will be hard to make it.CIt will never make him rich.DIt will make his father satisfied.解析:选A推理判断题。由Daniel部分中的“Id like to be a musician when I gr
25、ow up, but my dad says its difficult to make a living from music. But I dont want to be a lawyer like him. Its so boring.”可知,丹尼尔认为他父亲的职业(律师)很无趣,由此推断,他认为做一名音乐家是有趣的。11What troubles Carmen?AShe cannot play well in public.BThe street is so noisy in the summer.CIts hard to keep practising in the summer.D
26、Playing the drums causes a disturbance to others.解析:选D细节理解题。由Carmen部分中的“when I practise, I make a lot of noise”和“The trouble is, in the summer, when its hot, I have to open the windows, so the whole street gets to hear it if Im not careful.”可知,卡门担心敲鼓的时候吵着别人。12What made Vince start restaurant busines
27、s?AHe was interested in it.BHe was unable to live on music.CHe needed money to form a band.DHe was encouraged by his friends.解析:选B推理判断题。由Vince部分中的“I used to play in the Underground in London to make a bit of extra money. I kept on playing, but I ran a restaurant to make a living.”可知,文斯通过开饭店挣钱,因为他无法依
28、靠音乐维持生计。.阅读七选五There is an old Spanish saying which states, “Tomorrow is often the busiest day of the week.” How many times have we put off our dreams until tomorrow? _1_ We have to go for them now!Tomorrow is not promised.Nobody likes to talk about death, but everybody is going to die at one point.
29、None of us know the day or the hour. _2_ Dont go to your tomb with unrealized dreams. Make the decision to go after every dream, big or small right now._3_One of the biggest dream killers is fear. Many people could have achieved amazing things if only they werent afraid. Just think about all the thi
30、ngs youve wanted to do, but allowed fear to convince you that you werent capable, or good enough. Fear is not real. It is a product of thoughts you create. Choose not to let fear stop you from achieving your dreams.Take action to realize your dream.You can dream about writing a great play but its ne
31、ver going to happen unless you actually put pen to paper. You can dream about finding a cure for cancer, but it will never happen unless you actually become equipped with the necessary tools to find that cure. _4_Possibilities are waiting on you.There are so many amazing opportunities and people wai
32、ting on you. How do you get to them? Simple! Follow your dream. _5_ Youll never see those doors if you sit around waiting on a dream to happen, instead of actually working to make it happen.ADont let fear win.BIn other words, dreams dont work unless you do.COur dreams should not, and cannot wait.DTherefore, today is all we have.EYoull be much happier if you go for it.FYou were born into the world with a unique gift, which nobody can copy.GDoors that you couldnt imagine open up when you go after what you want.答案:15CDABG