收藏 分享(赏)

2020_2021学年高中英语课时分层作业1LearningaboutLanguage外研版必修5.doc

上传人:a**** 文档编号:384185 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:6 大小:2.75MB
下载 相关 举报
2020_2021学年高中英语课时分层作业1LearningaboutLanguage外研版必修5.doc_第1页
第1页 / 共6页
2020_2021学年高中英语课时分层作业1LearningaboutLanguage外研版必修5.doc_第2页
第2页 / 共6页
2020_2021学年高中英语课时分层作业1LearningaboutLanguage外研版必修5.doc_第3页
第3页 / 共6页
2020_2021学年高中英语课时分层作业1LearningaboutLanguage外研版必修5.doc_第4页
第4页 / 共6页
2020_2021学年高中英语课时分层作业1LearningaboutLanguage外研版必修5.doc_第5页
第5页 / 共6页
2020_2021学年高中英语课时分层作业1LearningaboutLanguage外研版必修5.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时分层作业(一)语言知识练习固基础.单句语法填空1The problem was so confusing(confuse) that few people can work it out.2He made a lot of rude remarks(remark) about the food here.3The two cars differ in colorone is red,and the other is blue.4The number of exchange students to China has grown steadily(steady)5It seemed a sm

2、all challenge compared(compare) with the one I had experienced.6Her mother is fond of western music,while her father is interested in Beijing opera.7He has collected a variety(vary) of foreign stamps to be displayed next month.8The heavy rain made it more difficult for us to finish the work on time.

3、9Obviously(obvious),the girl was confused when she was asked by the teacher.10When Peter speaks in public,he always has difficulty thinking(think) of the right things to say.选词填空have.in common,make a difference,get around,be similar to,lead to 1To my surprise,I found we had a lot in common with the

4、stranger so we talked a lot.2What they performed during the finals is similar to their ordinary training.3The news shocked the public,leading to great concern about students safety at school.4The information on the Internet gets around much more rapidly than that in the newspaper.5Only if we know wh

5、at we do in our daily life and live a low-carbon life can we make a difference.高考题型练习提能力.阅读理解AA persons name is very important.Some names also have special meanings in popular American expressions.An average Joe was walking down the street and was lost.An average Joe is a common person either male o

6、r female.He did not know Jack about where he was going.By this,I mean he did not know anything about where to find things in the city.So average Joe asked John QPublic,also a common person male or female,for directions to the nearest bank.“Jeez Louise,” said John QPublic.This is an expression of sur

7、prise.“Jeez Louise,dont you know that all banks are closed today?It is Saturday.”“For Petes sake,I do not believe you,” said average Joe.This is also an expression used to show a feeling like surprise or disappointment.He was being a doubting Thomas,someone who does not believe anything he is told.A

8、t that moment,Joe Blow,also an expression for a common man,was walking down the street with a woman.Now this Joe Blow was not walking next to a plain Jane,meaning a woman who is neither ugly nor pretty.She is simply plain.No,the woman with Joe Blow was a real Sheila a beautiful woman.Average Joe ask

9、ed the woman.“No way,Joe,many banks are open on Saturdays,” she answered.This is a way of saying “no”Average Joe did not know either of these two people from Adam.That is,he did not know them at all.But he followed their directions to the nearest bank.When he arrived,he walked to the desk of the chi

10、ef bank employee.Now this man was a true Jack of all trades.He knew how to do everything.“I am here to withdraw some money so I can pay my taxes to Uncle Sam,” said average Joe.Uncle Sam represents the United States government.The banker produced some papers and told average Joe to sign his John Han

11、cock at the bottom.A John Hancock is a persons signed name a signature.Historically,John Hancock was one of the signers of the United States Declaration of Independence.Hancock had a beautiful signature and signed his name larger than all the others.As average Joe left the bank he began to sing.But

12、sadly,average Joe was not a good singer.He was a Johnny One Note.He could only sing one note.【语篇解读】文章介绍了美式英语中一些名字的特殊含义。1According to the passage,we can infer that probably show great interest in the content.AbankersBhistoriansClinguists DguidesC推理判断题。本文的主旨是介绍美式英语中一些与名字有关的短语的含义,此现象属于语言现象,由此可推知,语言学家可能

13、对此文感兴趣。2Which of the expressions mentioned in the passage have the same meaning?AAn average Joe & John QPublic.BJoe Blow & John Hancock.CA plain Jane & a real Sheila.DAn average Joe & a true Jack of all trades.A细节理解题。根据第二段中的“An average Joe is a common person either male or female.”以及第三段中的“So average

14、 Joe asked John QPublic,also a common person male or female,for directions to the nearest bank.”可知,A项正确。3Which of the following can stand for the government of the USA?AJohn QPublic. BJoe Blow.CUncle Sam. DJohn Hancock.C细节理解题。根据倒数第二段中的“Uncle Sam represents the United States government.”可知选C。4The pas

15、sage is developed mainly by .Araising questions and answeringBraising up a story and giving examplesCcomparing one thing with anotherDanalyzing and solving problemsB推理判断题。根据全文内容可判断,作者通过编排一系列情景介绍了一些相关的短语。BThe world is changing so fast that English,perhaps the most worldly of languages,is struggling t

16、o keep up.Learners in the future are likely to be much younger.Young children are often said to be better at languages learning than older learners but they also have special challenges.Young children dont usually have the kind of instrumental motivation and determination for learning English that o

17、lder learners often have.English lessons must therefore be fun and rewarding.The reasons why people learn English are also changing.Globalization is bringing together more people than ever who speak different languages and who are turning to English as the means of communication.The English learners

18、 of the future may be less worried about sounding exactly like a native speaker and more concerned about how to use English effectively in crosscultural communication.We may be hearing more nonnative speakers in dialogues and a wider range of the “New Englishes”now used around the world.Technology w

19、ill allow English to come to you,rather than you having to go to a special place to learn English.Learning English has always involved both pain and pleasure,private effort and social activity.Traditional learning provided takeit or leaveit mixes of these as well as of content but in future learners

20、 will be able to choose a plan which suits their cultural and psychological disposition (性情),or their particular needs at that moment.They,rather than their teachers,will decide how,what and when they will learn.Above all,learning English is about communication and an important benefit of learning E

21、nglish is being able to exchange views and make friends with people all over the world.Despite the growing independence of learners,trusted institutions and brand names will remain important.【语篇解读】时代在变化,英语学习也会发生变化,将来学习英语的方法也一定会多种多样、生动有趣。5Compared to older learners,young English learners .Aare more a

22、ctive in learningBare more hardworking in learningChave more difficulties in learningDhave less lasting determination in learningD细节理解题。由第二段“Young children dont usually have the kind of instrumental motivation and determination for learning English that older learners often have.”一句可知孩子们在英语学习方面的动力和决

23、心不如年龄大的英语学习者强。6What can we learn about the future English language?ABritish English will be more popular.BAmerican English will be more popular.CMost people will speak standard English.DMany different kinds of Englishes will appear.D细节理解题。由第三段“We may be hearing more nonnative speakers in dialogues a

24、nd a wider range of theNew Englishes now used around the world.”可知未来将会出现更多种类的英语。7What can we learn from the passage?AFuture English lessons will be more interesting.BOld people wont have to learn English in the future.CPeople will pay more attention to English pronunciation.DTeachers will play a mor

25、e important role in ones English learning.A推理判断题。根据第二段的“English lessons must therefore be fun and rewarding.”可以判断未来的英语课程将会更加有趣。8What can be inferred from the passage?ALearning English means no pain in the future.BEnglish training schools will not be popular with young people in the future.CEnglish l

26、earners will become less independent in the future.DMore attention will be paid to personal needs in English learning in the future.D推理判断题。根据倒数第二段“.in future learners will be able to choose a plan which suits their cultural and psychological disposition(性情),or their particular needs.”可知在未来将会更加注重个人的特

27、殊需要,英语学习将会更加个性化。.短文改错Do you think a good student is someone whom gets good grades in exams? In fact,it is not right to be judging only by grades.A good student is friendly and honestly to others.In other word,he is brave and admits his mistakes.Meanwhile,he is always ready to helping others.A good s

28、tudent studied both in or out of classes.Hard work comes the first no matter how smart he is.Beside studying,he also enjoys taking part after-school activities.A good student develops in an all-round manner.答案Do you think a good student is someone gets good grades in exams? In fact,it is not right t

29、o be only by grades.A good student is friendly and to others.In other ,he is brave and admits his mistakes.Meanwhile,he is always ready to others.A good student both in out of classes.Hard work comes the first no matter how smart he is. studying,he also enjoys taking part after-school activities.A good student develops in an all-round manner.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1