收藏 分享(赏)

Unit 7 单元话题阅读理解练习-2022-2023学年七年级英语下册单元重难点易错题精练(人教版).docx

上传人:a**** 文档编号:783058 上传时间:2025-12-14 格式:DOCX 页数:10 大小:329.61KB
下载 相关 举报
Unit 7 单元话题阅读理解练习-2022-2023学年七年级英语下册单元重难点易错题精练(人教版).docx_第1页
第1页 / 共10页
Unit 7 单元话题阅读理解练习-2022-2023学年七年级英语下册单元重难点易错题精练(人教版).docx_第2页
第2页 / 共10页
Unit 7 单元话题阅读理解练习-2022-2023学年七年级英语下册单元重难点易错题精练(人教版).docx_第3页
第3页 / 共10页
Unit 7 单元话题阅读理解练习-2022-2023学年七年级英语下册单元重难点易错题精练(人教版).docx_第4页
第4页 / 共10页
Unit 7 单元话题阅读理解练习-2022-2023学年七年级英语下册单元重难点易错题精练(人教版).docx_第5页
第5页 / 共10页
Unit 7 单元话题阅读理解练习-2022-2023学年七年级英语下册单元重难点易错题精练(人教版).docx_第6页
第6页 / 共10页
Unit 7 单元话题阅读理解练习-2022-2023学年七年级英语下册单元重难点易错题精练(人教版).docx_第7页
第7页 / 共10页
Unit 7 单元话题阅读理解练习-2022-2023学年七年级英语下册单元重难点易错题精练(人教版).docx_第8页
第8页 / 共10页
Unit 7 单元话题阅读理解练习-2022-2023学年七年级英语下册单元重难点易错题精练(人教版).docx_第9页
第9页 / 共10页
Unit 7 单元话题阅读理解练习-2022-2023学年七年级英语下册单元重难点易错题精练(人教版).docx_第10页
第10页 / 共10页
亲,该文档总共10页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 7 Its raining !单元话题阅读理解练习(2022浙江七年级单元测试)Where do you live? Whats the weather like today? Whats your favourite season?Hi, I am Jane. I live in Venice, Italy. Today the weather is cloudy and cold. My favorite season is summer because it is hot and I can go to the beach.I am Daniel. I live in Tarn

2、ow, Poland. It is raining today. My favorite season is summer because it is sunny. And I can have ice cream. Its my favorite!Hello! I am Nick from Argentina. It is winter. Today, it is cold and cloudy. My favorite season is winter because . I do not know. In winter, I wear the overcoat, scarf, glove

3、s and boots. I eat “polenta”. It is very hot and delicious.I am Anna. I live in Russia. Its sunny today. Russia has beautiful winter! I like winter best because I can make snowmen, play snowballs and take part in many interesting activities. And my birthday is in winter.Im Li Jiaming in Hong Kong. A

4、utumn is my favorite season. Today, its cloudy all day and it rains in the afternoon.1Who is from Russia?AAnna.BDaniel.CJane.DNick.2How is the weather in Venice today?AIts sunny and hot.BIts cloudy and cold.CIts snowy and windy.DIts cool and rainy.3How many children of the five like winter best?ATwo

5、.BThree.CFour.DFive.4Whats Daniels favorite food?AChicken.BPolenta.CIce cream.DFrench fries.5Li Jiamings favorite season is _.AspringBsummerCautumnDwinter(2022广东广州白云广雅实验学校七年级单元测试)The Eskimos (爱斯基摩人) live near the North Pole. There are only two seasons near the North Pole: winter and summer. In winte

6、r, the nights are long. For more than two months, you cant see the sun. In summer, the days are long. For more than two months, the sun is always in the sky, and there is no night. The Eskimos have warm clothes. They make clothes from the skin of animals.The weather is cold. There are no trees. The

7、Eskimos have to build their houses from snow when they are out and cant get back home. Life is hard for the Eskimos.6The Eskimos live near the _.ANorth PoleBSouth PoleCearthDWe dont know7How many seasons are there near the North Pole?AOneBTwoCThreeDFour8_ are long in summer near the North Pole.AThe

8、nightsBThe skyCThe daysDThe dark9Whats the Chinese meaning of the underlined word “skin”?A内脏B骨头C毛皮D身体10Which of the following is NOT TRUE?AThe Eskimos life is very hard.BThe nights are long in winter and the days are long in summer.CThe weather is cold and there are no trees.DThere is no night for m

9、ore than three months in summer.(2022广西贵港七年级期末)Dear Zhao Na, Do you have a great time in Beijing? Hows the weather there? I think its very cold in winter, isnt it? I have fun in New Zealand. I like my new school. My teachers and classmates are friendly to me. Oh, there are twelve students in my clas

10、s. Li Mei and I are from China. Jim and Susan are from Japan and the others are New Zealanders(新西兰人). The weather in New Zealand is interesting. There are four seasons(季节)here, too. Spring(春季)starts(开始)from September. In spring, its warm. Summer starts from December. In summer, it is sunny and hot.

11、Autumn(秋季)starts from March. In autumn, it is windy and cool. Winter starts from June. In winter, it is cold. Yours, Zhang Han11Zhang Han is in _ now.AJapanBChinaCNew ZealandDAustralia12There are _ Chinese students in Zhang Hans class.AtwoBfourCtwelveDthirteen13In New Zealand, winter starts from _.A

12、DecemberBSeptemberCJuneDJuly14In autumn in New Zealand, the weather is _.AhotBcoldCwindyDsnowy15Where are Jim and Susan from?AChina.BNew Zealand.CAmerica.DJapan.(2022陕西渭南七年级期末)Its sunny and cool in my city now. Im studying at home. Hows the weather in your city? And what are you doing, my friends?Sa

13、llyIm visiting my uncle in Beijing. He works here. Its sunny in Beijing now. And its warm. My two cousins are playing soccer in the yard. My uncle is reading a book at home.EricI live in New York City. Its hot now. Today is my birthday. My mother is cooking and my father is helping her. My brother i

14、s making a birthday cake. JaneIm in Boston. Its cool and sunny, too. Im surfing the Internet(网上冲浪)in the library. Lots of students are in the library. Some are reading and some are writing. They all work very hard.16Hows the weather in Beijing? _AIts sunny.BIts snowy.CIts hot.DIts rainy.17Who is pla

15、ying soccer in the yard?ASally.BEric.CJane.DSallys two cousins.18Whats Erics mother doing?AShe is making a birthday cake.BShe is reading a book at home.CShe is playing soccer in the yard.DShe is cooking.19Jane is _in the library.AstudyingBsurfing the InternetCreadingDlistening to music(2022河南驻马店七年级期

16、末)Hello, everyone. My name is Winston and I am from Siberia. The winter here is always log and cold! It usually snows from this November to May next year. Its usually about -25 here. Sometimes it is colder (更冷的). When it is -35, we students cant go to school. But our parents still need to go to work

17、. We wear a lot of warm clothes: socks, sweaters, hats and heavy coats. And in winter we never play outside, its kind of boring for me. Every house in my country has central heating system (中央供暖系统), so it is never cold in the houses. In winter, we close all the windows (窗户) to stop the wind from get

18、ting in, and only in spring of the next year, we can open them again. In spring and summer, it rains a lot. And we cant see the sun. In summer, its usually about 25, but the weather is changeable. One day it is 25 and the next day it is 10.20How long is the winter in Siberia?AOne year.BHalf a year.C

19、Three months.DSeven months.21When do not children go to school in Siberia?AWhen it is -35 there.BWhen it is -25 there.CWhen it is 10 there.DWhen it is 25 there.22The underlined word changeable in Paragraph 2 means _ in Chinese.A炎热的B寒冷的C宜人的D多变的23Which of the following is NOT TRUE according to (根据) th

20、e passage?APeople usually wear warm clothes in winter.BPeople use central heating system to keep warm.CPeople cant see the sun in winter.DPeople still go to work when its cold.24The following is mentioned (提及) in the passage except (除了) _.AclothesBschoolsCworkDfood and drinks(2022山东济宁七年级期末)We often

21、talk about the weather. Here are some passages (段落) about the weather. Lets read them.Passage 1What falls down from the sky? It falls on fields. It falls on the umbrellas (雨伞) and on the ships at sea. After it, things get wet.Passage 2Is it hot or cold, cool or warm? It always goes up and down. When

22、 the sun comes up, it will warm the air and the temperature will go up. When nights come, the air will get cooler and the temperature will go down.Passage 3We cant see it, but we can feel it. It can move the air. When it comes, we can see that the branches (树枝) of trees are moving. If you like flyin

23、g kites, it can carry your kite high in the sky. It can also blow your hat off.Passage 4What makes winter look white? It comes quietly. It is very cold. It looks white and many people like it a lot. When it comes, the ground (地面) will put on white clothes. And children are very happy because they ca

24、n make snowmen.25What does the underlined word “temperature” in Passage 2 mean in Chinese?A湿度B温度C热度D气压26What does the underlined word “it” in Passage 3 refer to (指)?AThe wind.BThe air.CThe sun.DThe rain.27What does Passage 4 mainly talk about?ARain.BCold.CSnow.DWind.28Where can we probably (可能) read

25、 the text?AA science book.BA history book.CA storybook.DA picture book.(2022湖北襄阳七年级期末)Shenzhen is one of the most developed cities in China. It is also a nice place for people to live. Every year, millions of visitors come here. However, how much do you know about the weather in Shenzhen? Shenzhen i

26、s in the south of China. In spring, the weather is warm and even a little hot. Trees turn green and plants start to grow. In summer, the weather is usually very hot. It is wonderful to swim in the sea. There are quite a few beaches for people. It is the longest season. In autumn, the weather starts

27、to get a little cool. But in fact, it is also warm. In winter, it is sometimes cold. Most of the time the weather is warm. Many people from the north of China come here to spend winter. Shenzhen is well worth(值得)visiting.29Where is Shenzhen?AIn the north of China.BIn the south of China.CIn the west

28、of China.DIn the south-west of China.30Winter in Shenzhen is _.Ausually warmBvery coolCalways coldDusually hot31What does the passage mainly talk about?AThe best season in Shenzhen.BThe four seasons.CThe weather in Shenzhen.DBeautiful places in Shenzhen.(2022河南信阳七年级期末)CountriesWeather and temperatur

29、eChinaIt is summer in June. The weather is becoming hotter and hotter. Usually, in many places of China, the highest temperature of this month is over 30. AustraliaIn Australia, the weather is a little cold in June. The temperature is between 7 and 17.ThailandIn Thailand, it usually rains in June. T

30、he temperature is between 25 and 33 in June. New ZealandIn New Zealand, it is winter, too. It is a little cold. The temperature is from 5 to 13. 根据材料内容选择最佳答案。32If you travel to Beijing in June, what clothes had you better take with you?AT-shirts and shorts.BCoats and pants.CJackets and gloves.DRainc

31、oats and jackets.33What season may it be in Australia in June?ASpring.BSummer.CFall.DWinter.34Whats the weather usually like in Thailand in June?ASnowy.BWindy.CRainy.DCloudy.35Whats the lowest temperature in New Zealand in June?AIt is about 30.BIt is more than 17.CIt is over 13.DIt is about 5.36What

32、 does the text mainly talk about?AThe weather and the temperature of four countries.BThe winter and summer of four countries.CThe summer of China and Thailand.DThe winter of Australia and New Zealand.参考答案:1A2B3A4C5C【导语】本文介绍了几个人的居住地、所在地今天的天气及他们最喜欢的季节。1细节理解题。根据“I am Anna. I live in Russia.”可知Anna来自俄罗斯

33、。故选A。2细节理解题。根据“I live in Venice, Italy. Today the weather is cloudy and cold.”可知威尼斯今天多云且很冷。故选B。3细节理解题。根据“My favorite season is winter because . I do not know.”、“I like winter best because I can make snowmen, play snowballs and take part in many interesting activities.”可知有两个孩子最喜欢冬天。故选A。4细节理解题。根据“I am

34、 Daniel. . And I can have ice cream. Its my favorite!”可知Daniel最喜欢的食物是冰淇淋。故选C。5细节理解题。根据“Im Li Jiaming in Hong Kong. Autumn is my favorite season.”可知李佳明最喜欢的季节是秋天。故选C。6A7B8C9C10D【导语】本文主要介绍了爱斯基摩人居住在北极附近,并介绍了北极的季节和天气情况。6细节理解题。根据“The Eskimos (爱斯基摩人) live near the North Pole”可知,爱斯基摩人居住在北极附近,故选A。7细节理解题。根据“T

35、here are only two seasons near the North Pole”可知,只有两个季节,故选B。8细节理解题。根据“In summer, the days are long”可知,夏天,白天很长,故选C。9词义猜测题。根据“The Eskimos have warm clothes. They make clothes from the skin of animals”可知,衣服是由动物身上的皮毛制成,故选C。10推理判断题。根据“For more than two months, the sun is always in the sky, and there is n

36、o night”可知,两个多月,太阳一直在天上,没有夜晚,D表述错误,故选D。11C12A13C14C15D【导语】本文是张翰写信给赵娜介绍他在新西兰的学校生活以及新西兰的天气情况。11细节理解题。根据“I have fun in New Zealand.”可知,张翰在新西兰,故选C。12细节理解题。根据“Li Mei and I are from China.”可知,张翰的班里有两个学生来自中国,故选A。13细节理解题。根据“Winter starts from June. In winter, it is cold.”可知,在新西兰,冬天从六月开始,故选C。14细节理解题。根据“Autum

37、n(秋季)starts from March. In autumn, it is windy and cool.”可知,在秋天,新西兰是多风的凉爽的,故选C。15细节理解题。根据“Jim and Susan are from Japan”可知,Jim和Susan来自日本,故选D。16A17D18D19B【导语】本文介绍了作者的朋友莎莉、埃里克以及简的信息,包括他们正在做的事情,以及所在城市的天气。16细节理解题。根据“Its sunny in Beijing now.”可知,北京的天气是晴朗的。故选A。17细节理解题。根据“My two cousins are playing soccer i

38、n the yard.”可知,莎莉的两个表弟在院子里踢足球。故选D。18细节理解题。根据“My mother is cooking and my father is helping her.”可知,埃里克的妈妈正在做饭。故选D。19细节理解题。根据“Im surfing the Internet(网上冲浪)in the library.”可知,简在图书馆上网冲浪。故选B。20D21A22D23C24D【导语】本文是一篇说明文。讲述了西伯利亚的天气情况,主要讲述了冬天的天气。20推理判断题。根据“It usually snows from this November to May next ye

39、ar.”可知从11月到次年5月都下雪,由此推出冬天一共7个月。故选D。21细节理解题。根据“When it is -35, we students cant go to school.”可知零下35度时,西伯利亚的学生不用去上学。故选A。22词义猜测题。根据“One day it is 25 and the next day it is 10.”可知紧挨着的两天温差很大,天气是多变的,changeable意为“多变的”。故选D。23细节理解题。根据“In spring and summer, it rains a lot. And we cant see the sun.”可知春天和夏天看不到

40、太阳,并未提到冬天看不到太阳,C项错误。故选C。24细节理解题。根据“When it is -35, we students cant go to school. But our parents still need to go to work. We wear a lot of warm clothes: socks, sweaters, hats and heavy coats.”可知提到了衣服、学校和工作,未提到食物和饮料。故选D。25B26A27C28A【导语】本文主要是在讨论不同的天气。25词义猜测题。根据“When the sun comes up, it will warm th

41、e air and the temperature will go up.”可知,太阳升起,空气会变暖,气温会上升,因此“temperature”意为“温度”。故选B。26词义猜测题。根据“ If you like flying kites, it can carry your kite high in the sky.”以及常识可知,风可以把你的风筝带到高空。故选A。27推理判断题。根据“When it comes, the ground (地面) will put on white clothes. And children are very happy because they can

42、make snowmen.”可知,它使地面变白,孩子们可以堆雪人,由此推测本段主要描述“雪”。故选C。28推理判断题。根据“We often talk about the weather.”可知,本文主要是在讨论天气,很可能在“一本科普书”上读到。故选A。29B30A31C【导语】本文主要介绍了深圳的天气。29细节理解题。根据“Shenzhen is in the south of China.”可知深圳在中国南部,故选B。30细节理解题。根据“In winter, it is sometimes cold. Most of the time the weather is warm”可知深圳冬

43、天大部分时间是暖和的,故选A。31主旨大意题。根据“However, how much do you know about the weather in Shenzhen?”可知本文主要介绍了深圳的天气,故选C。32A33D34C35D36A【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了四个国家在六月的天气和温度。32推理判断题。根据文中“It is summer in June. The weather is becoming hotter and hotter. Usually, in many places of China, the highest temperature of this mon

44、th is over 30.”可推理出,如果你六月去北京旅行,你最好带T恤和短裤。故选A。33推理判断题。根据文中“In Australia, the weather is a little cold in June. The temperature is between 7 and 17.”可推理出,六月澳大利亚可能是冬季。故选D。34细节理解题。根据文中“In Thailand, it usually rains in June.”可知,泰国六月的天气通常多雨。故选C。35细节理解题。根据文中“In New Zealand, it is winter, too. It is a little cold. The temperature is from 5 to 13.”可知,新西兰六月的最低气温约为5。故选D。36主旨大意题。通读全文可知,短文主要讲述了四个国家的天气和温度。故选A。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1