1、Unit 7单元阅读专练Day 1Today is Saturday.Mike doesnt have classes.He is playing happily with his dog in the sun.Soon some clouds appear(出现) in the sky,so Mike cant see the sun.He is not happy and tells them,“Go away.I dont like you.” But the clouds dont listen to him.Mike has to take his dog to another(另一
2、个) place.But the clouds follow them.Peter gets a stone(石头) and throws it at the clouds.The clouds are not happy and then they turn(变) black.Soon it starts to rain.At that time,Mike meets his two good friends.He tells his story to them.They ask him to say sorry to the clouds,because he is not friendl
3、y to them.After Mike says sorry,the rain stops and the clouds turn white.Soon,Mike can play with his dog and friends again.1Mike is playing with _ before it starts to rain.Aa stone Bhis dog Chis friends Dthe clouds2What do the clouds do after Mike tells them to go away?AThey go after him. BThey go a
4、way.CThey play with him. DThey fight with him.3It is _ when Mike meets his friends.Acloudy Bsnowy Csunny Drainy 4What happens(发生) after Mike says sorry?AThe clouds say sorry to him,too. BHis friends leave.CThe rain stops. DThe clouds turn black.5What can we learn from the passage?AMake more friends.
5、 BBe friendly to others.CDont go out on rainy days. DAsk for help when having problems.【文章大意】本文主要通过Mike对一个云团的态度变化的故事告诉我们要友好地对待他人的道理。1B细节理解题。根据第一段中的“He is playing happily with his dog in the sun.”可知,在开始下雨之前,Mike在和他的狗玩。2A细节理解题。根据第一段中的“But the clouds follow them.”可知,云团跟着他们。3D细节理解题。根据第一段中的“Soon it start
6、s to rain.”及第二段中的“At that time, Mike meets his two good friends.”可知,Mike遇到他的朋友时正在下雨。4C细节理解题。根据第二段中的“After Mike says sorry, the rain stops and the clouds turn white.”可知,Mike道歉之后,雨停了。5B主旨大意题。通读全文可知,Mike对云团态度不好,在他道歉后雨停了,天气变好了,由此可知故事是告诉我们要友好对待他人。Day 2San Francisco is a big city in the USA.Julia lives in
7、 the city with her family.Today the weather here is cloudy and really hot.It is 3:00 in the morning and Julia is sleeping in her bed.She is dreaming about a vacation.The summer vacation is coming.In her dream,she is on a beach(海滩) in Acapulco,Mexico(墨西哥).She is staying on the beach looking at the se
8、a.The water is blue and warm,and the beach is white and clean.Some white clouds are in the sky.The wind cools the heat(热) of the sun.Julia is wearing a pink(粉红色的) skirt.She is having a cold drink with some icecream in it.Julia can hear a_mariachi_band playing traditional(传统的) music beautifully in a
9、nearby restaurant.Julia can see green trees and nice flowers(花) here and there.These flowers are yellow,pink,red and blue.Julia can see some people on the beach,too.They are dancing and singing.Everyone enjoys their life.Julia feels happy,and she is still in her dream.1Hows the weather in San Franci
10、sco today?AIt is cloudy and hot. BIt is sunny and hot.CIt is windy and cool. DIt is rainy and cold.2From the passage,we can know that Julia is _ in her dream.Ain a white skirt Bplaying musicCstaying on the beach Deating icecream in the restaurant3What do the underlined words “a mariachi band” refer
11、to?AA group of animals. BA group of musicians.CA kind of flower. DA kind of food.4Which of the following is NOT true?AJulia is still sleeping now.BJulia is staying in the USA now.CJulia is living with her family now.DJulia is on vacation with her parents now.5What is the best title for the passage?A
12、A Terrible Trip BA Beautiful DreamCA Terrible Vacation DA Beautiful Country【文章大意】本文是有关Julia正在做的梦,她正在梦中度假,详细介绍了她梦中的美妙场景。1A细节理解题。根据第一段中的“Today the weather here is cloudy and really hot.”可知,今天旧金山的天气多云而且很热。2C细节理解题。根据第二段中的“In her dream, she is on a beach in Acapulco, Mexico.She is staying on the beach lo
13、oking at the sea.”可知,在Julia的梦中,她在海滩上看大海。3B词义猜测题。根据画线词后面“playing traditional music beautifully”的意思“优美地演奏传统音乐”并结合备选项可猜测出,a mariachi band指代的是“一群音乐家”。4D推理判断题。根据第二段中的“Julia feels happy, and she is still in her dream.”可知,Julia还在梦里,故A选项正确;根据第一段中的“San Francisco is a big city in the USA.Julia lives in the ci
14、ty with her family.”可知,旧金山是美国的一个大城市,Julia和她的家人住在这个城市,故B选项和C选项正确;根据第二段中的“She is dreaming about a vacation.”可知,Julia并不是真的在度假,而是在梦中度假,故D选项错误。5B标题选择题。本文主要描述了Julia在梦中度假的美妙场景,因此“A Beautiful Dream”可作为本文的最佳标题。Day 3Hello,everyone! Do you want to _1_ China? _2_ is a big country,so there are lots of interestin
15、g places to visit.Remember to bring a _3_ with you,or you may get lost.The best time to visit Xinjiang is _4_ June and October.You can see beautiful scenery(风景) and _5_ delicious fruits during the time.The weather is usually warm in the daytime,but it may be very _6_ in the evening.So you have to we
16、ar more clothes.It is _7_ too cold in Hainan Island.You can go there at any time.Dont forget to take your swimming clothes.You may want to swim,even in December.Jiuzhaigou is a good place to visit in summer _8_ it is not hot there.The scenery is really beautiful.I am sure you can have _9_ there.Chon
17、gqing is also a good place to visit.It is near the mountain.People also call it the mountain city.Many people go to Chongqing every year.Thats because there are _10_ places and delicious food like Chongqing hot pot(火锅).1A.study Bvisit Cmiss Dleave 2A.Canada BAustralia CAmerica DChina3A.pen Bbook Cma
18、p Dcard4A.from Bfor Cbetween Din5A.eat Bcook Cdraw Dwash6A.dry Bhot Csunny Dcold7A.never Balways Csometimes Dusually8A.but Bbecause Cor Dso9A.fun Bdanger Cproblems Dlessons10A.boring Bscary Cbeautiful Dterrible【文章大意】本文主要介绍了中国的新疆、海南、九寨沟和重庆四个可供参观旅游的好地方。1B考查动词辨析。根据下文“.is a big country,so there are lots
19、 of interesting places to visit.”可知,此处指“参观”中国。2D考查名词辨析。根据上文“Do you want to.China?”可知,此处指“中国”是一个大国。3C考查名词辨析。根据下文中的“or you may get lost”可知,此处是建议带一张“地图”。4C考查介词辨析。根据句意可知,此处指参观新疆的最好时间是在六月到十月之间,考查固定搭配between.and.,意为“在和之间”。5A考查动词辨析。根据语境可知,此处指去新疆参观时既可观看美景又可“吃”美味的水果。6D考查形容词辨析。根据下文“So you have to wear more cl
20、othes.”可知,此处指晚上很“冷”。7A考查副词辨析。根据下文“You can go there at any time.”可知,此处指海南“从不”太冷。8B考查连词辨析。根据句意可知,此处是解释九寨沟是夏天游览的好地方的原因,“因为”那里不热。9A考查名词辨析。根据上文中的“Jiuzhaigou is a good place to visit in summer”可知,此处指去九寨沟旅游能够过得很开心。10C考查形容词辨析。根据上文“Many people go to Chongqing every year.”及“Thats because there are.places and
21、delicious food”可知,很多人去重庆旅游是因为那里有“美丽的”地方和美食。Day 4根据材料内容,从下面的选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。有一项多余。The Wind and the Sun are talking.“I think I am stronger than(比强大) you,” the Wind says.“1._ I am stronger,” the Sun says.Then the Sun sees a man walking in the park.“Lets take a test to see who can let th
22、at man take off(脱下) his coat,” he says.“Great,” the Wind says.2._ The Wind works so hard.And it is very windy.The man doesnt take off his coat but he gets his hat out and wears it.“Its too cold,” he says.Now the Sun takes the test.3._ Soon the man feels hot.“The sun is too strong,” he says.Then he t
23、akes off his hat and coat.4._The Wind is not happy to see that,but he has to say the Sun is stronger.The Sun says,“5._ It is stronger than being violent(暴力的).”AIt is sunny.BBe nice and friendly.CNo,that is not true.DHe stops walking and sits under a tree.EYes,youre right.FHe takes the test first.【文章
24、大意】本文讲述了风和太阳通过看谁能让一个公园里的男士脱下外套的测试,来比较二者谁更强大,结果风输了。文章告诉我们:劝说往往比强迫更为有效。1C根据下文风和太阳比较谁更强可知,此处应该是太阳对风“I think I am stronger than you”说法的否定。结合备选项可知,C选项“不,那不是真的。”符合语境。2F根据上文“Lets take a test to see who can let that man take off his coat,”及下文“The Wind works so hard.”可知,此处应该是风先进行测试。结合备选项可知,F选项“他先测试。”符合语境。3A根
25、据上文“Now the Sun takes the test.”可知,此处应该与太阳有关。结合备选项可知,A项“它是晴朗的。”承上启下,符合语境。4D根据上文“Then he takes off his hat and coat.”可推知,此处可能与这个男士有关。结合备选项可知,D选项“他不走了并坐在树下。”符合语境。5B根据语境可知,此处应该是太阳对此事的一种观点,且这种观点应与violent“暴力的”相对。结合备选项可知,B选项“要友善且友好。”符合语境。Day 5阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。有两项多余。wear,under,sun,he,pla
26、y,park,call,happy,again,right,snowy,bikeIt is Sunday today.We are in a big park in London 1.right now.The weather is 2.sunny and windy,but it is not very cold.There are many people in the 3.park.Lets come and see what they are doing! Some students are playing soccer in the park.They are 4.wearing bl
27、ue and white school uniforms.Five girls are riding 5.bikes over there.They are having fun.Three boys are singing.They look very 6.happy.What about those old men? Oh,they are 7.playing chess.Six young women are dancing 8.under a tree.Their green clothes are very beautiful.A baby is learning to walk.H
28、is mother is taking photos of 9.him.We have a good time here.We will come here 10.again next Sunday.Day 6阅读下面的短文,在空白处填入一个适当的单词或用括号内单词的正确形式填空。An Englishman and his workers go to Thailand to work.1.They(them) work in a big mountain and the life is very hard.They can only work in the fine weather.One m
29、orning,when they are working,an old man 2.from a village comes up to them.He says,“Tomorrow is going to rain.” It 3.rains(rain) the next day.After some 4.days(day),the old man comes up again and says,“Tomorrow will be 5.sunny(sun).” The next day,it is really a good day.And in this month,the old 6.ma
30、ns(man) answers to the weather are always right.They think the old man is good at 7.telling(tell) the weather.One day,8.the Englishman asks the old man,“Tomorrow we will have important work to do.Can you tell us how the weather is?”9.But the old man says he doesnt know.“You are kidding(开玩笑)! You always tell us the right answer.Why cant you tell it today?”“Because my radio is not 10.working(work),” says the old man.