收藏 分享(赏)

2022届高三英语二轮复习练习:考点分类练(一) 细节理解题——直接信息类 WORD版含答案.docx

上传人:a**** 文档编号:683195 上传时间:2025-12-12 格式:DOCX 页数:8 大小:26.63KB
下载 相关 举报
2022届高三英语二轮复习练习:考点分类练(一) 细节理解题——直接信息类 WORD版含答案.docx_第1页
第1页 / 共8页
2022届高三英语二轮复习练习:考点分类练(一) 细节理解题——直接信息类 WORD版含答案.docx_第2页
第2页 / 共8页
2022届高三英语二轮复习练习:考点分类练(一) 细节理解题——直接信息类 WORD版含答案.docx_第3页
第3页 / 共8页
2022届高三英语二轮复习练习:考点分类练(一) 细节理解题——直接信息类 WORD版含答案.docx_第4页
第4页 / 共8页
2022届高三英语二轮复习练习:考点分类练(一) 细节理解题——直接信息类 WORD版含答案.docx_第5页
第5页 / 共8页
2022届高三英语二轮复习练习:考点分类练(一) 细节理解题——直接信息类 WORD版含答案.docx_第6页
第6页 / 共8页
2022届高三英语二轮复习练习:考点分类练(一) 细节理解题——直接信息类 WORD版含答案.docx_第7页
第7页 / 共8页
2022届高三英语二轮复习练习:考点分类练(一) 细节理解题——直接信息类 WORD版含答案.docx_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、阅读理解能力升级练考点分类练(一)细节理解题直接信息类A(2021山东青岛一模)Summer Teen Volunteer OpportunitiesSummer Teen volunteers assist with activities under the guidance of experienced staff and gain valuable leadership skills. In the summer, teens can apply to volunteer in the following programmes: Summer Adventure Playground P

2、rogramme VolunteerProgramme Dates: June 14-August 12Location(s): Poplar Bridge and Westwood parksInformation: Help facilitate opportunities to play and lead playground participants(in graders 2-7) in games, sports, arts and crafts, and form new friendships. Mini View VolunteerProgramme Dates: June 1

3、4-August 6Location: Valley View Elementary SchoolInformation: Help to assist with the supervision of preschoolers-1st graders in a social/recreational setting. The View VolunteerProgramme Dates: June 14-August 6Location: Valley View Elementary SchoolInformation: Help to assist with the supervision o

4、f 2nd-5th graders in a social/recreational setting. Camp Kota Junior CounsellorProgramme Dates: June 14-August 9Location: East Bush LakeInformation: Help campers learn basic outdoor skills while meeting new friends, singing crazy songs and having tons of fun. To apply, fill in a Summer Teen Voluntee

5、r Application. Please be sure to answer all questions and indicate all programme(s) of interest. Applicants will be contacted via email with next steps after March 31. Contact us by phone or email for more information. 1.What benefit can volunteers get from the programmes? A.Making the community dif

6、ferent. B.Becoming an experienced staff member. C.Acquiring useful leadership skills. D.Getting opportunities for college. 2.Which programme suits you if you are good with kindergarten kids? A.Summer Adventure Playground Programme Volunteer. B.Mini View Volunteer. C.The View Volunteer. D.Camp Kota J

7、unior Counselor. 3.What should you do to apply for the opportunity? A.Fill in an application form. B.Answer questions via an interview. C.Clarify your programme(s) of interest by phone. D.Contact the organisers on March 31. B(2021山东济宁一模)Ready to start an exciting new journey and pursue an education

8、in National University of Singapore? Overseas Training Programme for senior high school graduates may be your chance. Our team is here to walk you through the application process and answer any and all of your questions along the way. QualificationsThe applicant must be a non-Singaporean citizen hol

9、ding a foreign passport. Applicants have no criminal record, observe Singaporean government laws, regulations, and respect the customs and habits of the Singaporean people. Applicants should be over 18 years old. Applicants should be physically and mentally healthy. Applicants should be able to comm

10、unicate in English. Application Time: July 10 to September 1Enrollment(入学) Date: September 10Application ProcedureApplicants should visit the official website to inquire about the admission information and fill in the Application Form. Applicants shall name the application materials according to the

11、 list, pack the folder and send it to our school and the school will evaluate the admission qualification. Applicants who have passed the admission qualification review will participate in the interview or written test organised by the department that you apply for. The qualified candidates will fin

12、ally receive our admission letter. FeesItemsFull-time Graduate ProgrammesTextbooksInsuranceAccommodationFees (per year)$5,000$500$100SingleDouble$1,000$5004.Which of the following will result in disqualification? A.Being a Singaporean citizen. B.Having a clean personal record. C.Having a sound body

13、and mind. D.Having a good command of English. 5.What can ensure the applicants an interview opportunity? A.A high test score. B.An application form. C.Overseas studying experience. D.Qualified application documents. 6.Whats the total annual cost for a student hoping to live alone? A.$1,000. B.$6,600

14、. C.$6,100. D.$5,600. C(2021湖北名校3月联考)Different from a text-heavy novel, coffee table books offer large images and smaller sections of text, allowing us to easily dive in and explore. The Metropolitan Museum of Art: Masterpiece Paintings by Kathryn Calley GalitzIf youre unable to wander along the cor

15、ridors of this world-famous museum yourself, dont panic; this book offers an impressive insight into some of the masterpieces housed here. Amazing images will attract the casual readers, while insights from Galitz, curator(馆长) of the museum, into different pieces are set to engage art and history lo

16、vers alike. Destinations of a Lifetime: 225 of the Worlds Most Amazing Places by National GeographicWith large, striking photos, a mere glance through this book will fuel the urge to travel. Besides a few of the hot places, there are plenty of destinations you may not have heard of. Alongside images

17、 of dramatic landscapes, accompanying text reveals highlights at each spot and handy tips on experiencing them like a local. The Secret Gardeners by Victoria SummerleyWhen people are thinking of some of Britains most famous names, their busy lifestyles probably spring to mind. But, away from the pub

18、lic eye, these individuals are just like us, and love nothing more than spending hours in their gardens. The pages of this beautiful book share fantastic images from the gardens of 25 well-known personalities. The Story of Food: An Illustrated History of Everything We Eat by DKThe origins and facts

19、of different ingredients are included in this book, along with explorations into the development of cooking over the ages. The book is more text-heavy, but dont let that put you off; there are still plenty of beautiful photos and vivid illustrations throughout. 7.Which of the following books include

20、s opinions from an expert? A.The Secret Gardeners. B.The Story of Food. C.Destinations of a Lifetime. D.The Metropolitan Museum of Art. 8.What does Victoria write about? A.History of cooking. B.Tips on travelling cheaply. C.Lifestyles of personalities. D.Private gardens in Britain. 9.What makes The

21、Story of Food different? A.It contains bigger sections of words. B.It provides data people never heard of. C.It appeals to casual readers and specialists. D.It shares some fantastic images. 考点分类练(一)细节理解题直接信息类【语篇导读】本文是一篇应用文。文章主要介绍了夏季青少年志愿者活动的相关信息。1.C解析:细节理解题。题干信息是 “志愿者从活动中可以获得什么益处”, 根据第一段的 “Summer Te

22、en volunteers . and gain valuable leadership skills.” 可以直接看出答案为C项。故选C项。2.B解析:推理判断题。题干信息是 “如果你擅长和幼儿园的孩子打交道, 哪个项目适合你”, 对比Information部分的内容可知, 只有Mini View Volunteer这一项目下的 “Help to assist with the supervision of preschoolers.” 符合题干要求。故选B项。3.A解析:细节理解题。题干信息是 “申请这个机会你应该做什么”, 根据最后一段的 “To apply, fill in a Sum

23、mer Teen Volunteer Application.” 可以直接找到答案为A项。故选A项。【帮你拓知识】必背单词participant n.参加者; 参与者preschooler n.学龄前儿童recreational adj.娱乐的; 消遣的重点语块leadership skills 领导技巧精彩句式Contact us by phone or email for more information. 欲获取更多信息, 可通过电话或电子邮件联系我们。【语篇导读】本文是一篇应用文。文章主要介绍了申请去新加坡国立大学的相关信息。4.A解析:细节理解题。题干信息是 “下列哪种情况将会导致失

24、去资格”, 根据关键词disqualification可定位到文中Qualifications部分的 “The applicant must be a non-Singaporean citizen holding a foreign passport.”。由此可知, 如果是新加坡人将会导致失去申请资格。故选A项。5.D解析:细节理解题。题干信息是 “什么可以确保申请者获得面试机会”, 根据文中Application Procedure部分的前三条要求, 尤其第三条中的 “Applicants who have passed the admission qualification review

25、 will participate in the interview.” 可知, 想要获得面试机会, 必须有合格的申请文件。故选D项。6.B解析:细节理解题。题干中的关键信息是the total annual cost(每年的总费用)和live alone(独自居住)。根据文章最后的收费表格可知, 总费用为$5,000+$500+$100+$1,000=$6,600。故选B项。【帮你拓知识】必背单词(熟词生义) name v.命名; 给取名disqualification n.无资格; 取消资格重点语块walk sb through sth (循序渐进地)教; 逐步引导criminal rec

26、ord 犯罪记录inquire about 询问; 打听【语篇导读】本文是一篇应用文。文章主要介绍了四本适合休闲时光阅读的书籍。7.D解析:细节理解题。根据The Metropolitan Museum of Art: Masterpiece Paintings by Kathryn Calley Galitz部分的最后一句可知, 博物馆馆长Galitz对不同作品的见解会吸引那些艺术和历史爱好者。由此推知, The Metropolitan Museum of Art这本书里有专家的观点。故选D项。8.D解析:细节理解题。根据The Secret Gardeners by Victoria S

27、ummerley部分的最后一句可知, 这本美丽的书分享了来自25位名人的花园的精彩图片。由此可知, Victoria 在书中介绍了英国的一些私家花园。故选D项。9.A解析:细节理解题。根据最后一段的 “The book is more text-heavy, but dont let that put you off; there are still plenty of beautiful photos and vivid illustrations throughout.” 可知, 这本书有更多的文字内容, 但全书仍然有很多漂亮的照片和生动的插图。由此推知, The Story of Food这本书的特别之处在于它包含更多的文字。故选A项。【帮你拓知识】必背单词impressive adj.令人赞叹的striking adj.引人注目的individual n.个人; 与众不同的人illustration n.图表; 插图重点语块fuel the urge to travel激起旅行的欲望spring to mind突然记起(或想到)

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1