1、课时作业(四十一)选修7Module 5 Ethnic Culture班级:姓名:建议时间 / 40分钟基础检测.词形转换1.We have made an (adjust) to our price and give you a special discount of three per cent.2.The girls come from a (vary) of different backgrounds.3.Mary had (bare) enough money to live on.4.The front door is locked and all the windows are
2、(firm) shut. 5.Each piece of(furnish) in their home suited the style of the house.单句填空6.If (give) something you dont want to eat, just refuse politely.7.(know) as one of the loveliest places in China, Yunnan is now visited by many tourists.8.(discover) only recently, the old town is still very quiet
3、.9.The young man lives a very comfortable life in the house, (furnish) with modern equipment.10.He was listening attentively in class, his eyes(fix) on the blackboard.短语填空11.(写日记) is an effective way to improve your writing.12.Moving out of the well-lit office, my eyes havent (适应) the dark.13.He dec
4、ided that he would drive back to town instead of (留宿,投宿) for the night at the hotel. 14.You should (充分利用) your previous experience in your new job.15.If he attends a party without his wife, it will(引发) a storm of speculation. .句型训练16.If (对质量不满意) of your goods, I will certainly not advise others to b
5、uy them.17.(和争辩没有用) Bill because he will never change his mind.18.Near the table (躺着一只小狗), watching her eagerly. “Is it hungry?” she thought to herself.19. (无论你觉得有多么厌烦) the meeting, you cant leave until it is over.20.They sat on the sofa chatting,(电视机开着).能力提升.阅读理解The sharing economy, represented by
6、companies like Airbnb or Uber, is the latest fashion craze. But many supporters have overlooked the reality that this new business model is largely based on escaping regulations and breaking the law.Airbnb is an Internet-based service that allows people to rent out spare rooms to strangers for short
7、 stays. Uber is an Internet taxi service that allows thousands of people to answer ride requests with their own cars. There are hundreds of other such services.The good thing about the sharing economy is that it promotes the use of underused resources. Millions of people have houses or apartments wi
8、th empty rooms, and Airbnb allows them to profit from these rooms while allowing guests a place to stay at prices that are often far lower than those charged by hotels. Uber offers prices that are competitive with standard taxi prices and their drivers are often much quicker and more trustworthy.But
9、 the downside of the sharing economy has got much less attention. Most cities and states both tax and regulate hotels, and the tourists who stay in hotels are usually an important source of tax income. But many of Airbnbs customers are not paying the taxes required under the law.Airbnb can also rais
10、e issues of safety for its customers and trouble for hosts neighbours. Hotels are regularly inspected to ensure that they are not fire traps and that they dont form other risks for visitors. Airbnb hosts face no such inspections.Since Airbnb is allowing people to escape taxes and regulations, the co
11、mpany is simply promoting thefts. Others in the economy will lose by bearing an additional tax burden or being forced to live next to an apartment unit with a never-ending series of noisy visitors.The same story may apply to Uber. Uber is currently in disputes over whether its cars meet the safety a
12、nd insurance requirements imposed on standard taxis. Also, if Uber and related services flood the market, they could harm all taxi drivers ability to earn a minimum wage.This downside of the sharing economy needs to be taken seriously, but that doesnt mean the current tax and regulatory structure is
13、 perfect.21. What is the positive thing about the sharing economy?A.It is a global trend.B.It is beyond regulations.C.It draws on spare resources.D.It brings in modest profits.22. What is the problem with Airbnb customers according to the passage?A.They are not regularly inspected.B.They are likely
14、to commit thefts.C.They are not allowed to escape taxes.D.They can be noisy to hosts neighbours.23. What is the argument over Uber according to the passage?A.Whether it guarantees customers safety.B.Whether it provides reliable services.C.Whether it lowers customers expenses.D.Whether it can compete
15、 with standard taxis.24. What will be talked about in the following paragraphs? A.Existing regulations and laws.B.Necessary improvements of current laws.C.Further development of Airbnb and Uber.D.More downsides of Airbnb and Uber.完形填空Yesterday I was walking along a busy road when I noticed a young m
16、an standing near the pedestrian crossing, selling toys.Usually I would 25 and hurry past such sellers before being approached to buy something. But I found this young man was 26, so I stood for some time without crossing the street. I wanted to see 27 he sold his toys.28, a young mother with a small
17、 child came by and the child was 29 by one of the toys in a large box that made a noise. The young mother asked for the 30 and it was only one dollar. She 31 a 10-dollar note from her purse and told the young man that she was giving him 10 dollars and wanted the 32 back. I was wondering how he was g
18、oing to give it back. He told the young mother to put the money in the bag 33 his neck and take out 34 change he owed her. She then put out her hand into the bag and took out the balance while I was 35 her like a hawk(鹰).I realized that this young man depended on 36 people not to cheat him. There wa
19、s no 37 of him knowing if someone took out more than they should have done. I was so 38 by how this disabled man believed in people that I bought a toy from him I didnt 39 at all.He said it cost one dollar and I, too, told him that I had only a 10-dollar note. He told me to do the 40 thing. So I put
20、 my 10 dollars in his 41. I put my hand in, but didnt take any change. I hope he will find that he has more 42 than he should have when he gets home. As I walked down the street, I saw another kid walking with his father, 43 I gave him the little toy. Then, I walked on, hoping that two people would
21、have a 44 smile on their faces that day.25. A.ignore B.look C.pause D.help26. A.patient B.honest C.blind D.strange27. A.why B.whether C.when D.how28. A.Quickly B.Shortly C.Finally D.Quietly29. A.attracted B.annoyed C.caught D.driven30. A.bargain B.reason C.discount D.price31. A.searched for B.pulled
22、 out C.picked up D.emptied out32. A.note B.toy C.change D.deal33. A.tied to B.dropping from C.carried on D.hanging around34. A.whichever B.whatever C.however D.whoever35. A.watching B.suspecting C.checking D.following36. A.begging B.convincing C.trusting D.encouraging37. A.point B.way C.chance D.dou
23、bt38. A.demanded B.surprised C.touched D.influenced39. A.need B.know C.value D.store40. A.opposite B.good C.equal D.same41. A.hand B.bag C.box D.pocket42. A.money B.forgiveness C.confidence D.appreciation43. A.but B.or C.so D.for44. A.ready B.polite C.gentle D.broad.语法填空阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确
24、形式。Qiang Shuping was so busy making cloth shoes 45. she didnt even rest during the Dragon Boat Festival holiday. The woman from Baipu County, Jiangsu Province, 46. (make) shoes since she was 19 years old, and this year marks her 31st year making cloth shoes.She spends the entire day in her tiny stud
25、io, which 47. (measure) less than 10 square metres altogether, filled with cloth shoes in 48. (variety) stages of completion.Nowadays, many stores make cloth shoes 49. (use) machines, but Qiang sticks to the technique of making shoes entirely 50. hand. She says the shoes 51. (produce) by machine are
26、 not of the same quality as handmade ones. The handmade cloth shoes are more durable (耐用的) and comfortable, 52. (soft), and absorb sweat better.Some people buy cloth shoes out of nostalgia (怀旧), while others trust 53. (they) quality. Making shoes isnt a profitable job, but Qiang still insists as she
27、 wants to preserve the craft and pass it down to the younger generation.Handmade cloth shoes are also called qian ceng di (shoes with a thousand layers), 54. can date back to the ancient Zhou Dynasty (1046256 BC). In 2009, the making technique of qian ceng di was listed as a national intangible cult
28、ural heritage.课时作业(四十一).1.adjustment2.variety3.barely4.firmly5.furniture.6.given7.Known8.Discovered9.furnished10.fixed.11.Keeping a diary12.adjusted to13.putting up14.make good/full use of/take full advantage of15.set off.16.not satisfied with the quality17.It is no use arguing with18.lay a little d
29、og19.However bored/tired you are of20.(with) the television on.【文章大意】 本文是一篇议论文,主要讨论了共享经济的利弊问题。21.C细节理解题。根据第三段的第一句“The good thing about the sharing economy is that it promotes the use of underused resources.”可知,共享经济的好处是它可以利用很多闲置的资源。22.D细节理解题。根据第五段的第一句“Airbnb can also raise issues of safety for its cu
30、stomers and trouble for hosts neighbours.”可知,Airbnb的消费者所带来的问题是他们可能会干扰房东家的邻居。23.A细节理解题。根据第七段的第二句“Uber is currently in disputes over whether its cars meet the safety and insurance requirements imposed on standard taxis.”可知,对Uber有争议的是它是否能确保乘客的安全。24.B推理判断题。承接最后一段所讲的共享经济的缺点,接下来应该讲的是如何应对这些问题,主要是从法律的角度去进行宏
31、观管控。.【文章大意】 本文是一篇记叙文,通过讲述作者在路边买玩具的一次经历,启迪读者:信任无价。25.A根据语境“hurry past such sellers”可知,作者在这种情况下通常是不理会,并匆忙走过去的。ignore忽略;look看;pause暂停;help帮助。26.C根据下文的this disabled man可知,这个卖玩具的年轻人是个残疾人,结合选项可知选C。patient耐心的;honest诚实的;blind盲的;strange奇怪的,陌生的。27.D根据下文的“I was wondering how he was going to give it back.”可知,作者
32、当时想一探究竟,看这个盲人是如何卖东西的。why为什么;whether是否;when当时候;how怎么样,如何。28.B根据语境可知,不一会儿就有人来光顾这名男子的摊位了。空处表示时间上的承接关系。quickly快地,迅速地;shortly不一会儿;finally最终;quietly静静地。29.A由下文这位母亲买玩具可知,小孩被玩具吸引了。attract吸引;annoy使恼怒;catch抓住;drive驱动。30.D结合下文的“and it was only one dollar.”可知,这位年轻的母亲是在询问玩具的价格。bargain便宜货;reason原因;discount折扣;pric
33、e价格。31.B根据下文的“a 10-dollar note from her purse”可推知,这位年轻的母亲从钱包里掏出10美元。search for寻找;pull out抽出;pick up捡起;empty out倒空。32.C根据语境及“wanted the back.”的提示可推知,此处表示要应找回的零钱。note纸币;toy玩具;change零钱;deal交易。33.D根据语境his neck可推知,年轻男子的脖子上挂着个袋子,是收钱用的。tie to拴到;drop from从跌落;carry on继续;hang around悬挂在周围。34.Bwhatever引导宾语从句,在从
34、句中作定语,修饰名词change,符合语境。whichever无论哪一个;whatever无论什么;however无论如何;whoever无论谁。35.A与语境“like a hawk(鹰).”呼应可知,作者当时在仔细打量这位母亲。watch sb like a hawk 为固定用法。watch观看;suspect怀疑;check检查;follow跟随。36.C根据下文的“this disabled man believed in people”可知,这个年轻人依赖于相信人们不会欺骗他。beg乞求;convince使确信;trust信任;encourage鼓励。37.B因为这个年轻商贩是个盲人
35、,因此别人多拿了零钱他也没办法知道。point点,意义;way方法,方式;chance机会;doubt疑问,怀疑。38.C根据语境可知,残疾的年轻商贩对人们的信任感动了作者,所以作者也买了一个玩具。demand要求;surprise使吃惊;touch感动;influence影响。39.A根据下文的at all可推知,作者当时并不需要玩具,纯粹是被年轻人对人们的信任所感动。need需要;know知道;value重视;store存储。40.D根据语境可推知,年轻商贩让作者和之前的买家一样自己去拿零钱。opposite相反的;good好的;equal平等的;same同样的。41.B与上文“He to
36、ld the young mother to put the money in the baghis neck”呼应,作者也把钱放进了商贩挂在脖子上的袋子里。hand手;bag袋子;box盒子;pocket口袋。42.A结合上文的“I put my hand in, but didnt take any change.”可推知,作者没有拿回零钱,那么商贩回家后就会发现多了钱。money钱;forgiveness原谅;confidence信心;appreciation感激,欣赏。43.C根据语境可知,空处前后表示逻辑上的因果关系,这与上文作者买了根本不需要的玩具呼应。but但是;or或者,否则;
37、so因此;for因为。44.D根据上文的“I gave him the little toy.”可推知,作者赠予了小孩儿玩具,小孩儿和他的父亲应该都很开心。broad smile 表示“咧嘴笑”。 ready准备好的;polite礼貌的;gentle温柔的;broad宽广的。.【文章大意】 本文是一篇说明文,主要介绍了已经被列入国家非物质文化遗产的手工布鞋的特点和历史。45.that考查连词。固定句型“sothat”意为“如此以至于”,引导结果状语从句,符合语境。46.has been making考查动词时态。根据语境since提示可知,此处用现在完成时,且动作一直持续到现在,故用现在完成进
38、行时。47.measures考查动词时态和主谓一致。measure是句子的谓语,与which呼应,故用单数形式,且此处是主动形式表达被动意义。48.various考查词性转换。与语境中名词stages呼应可知,此处用形容词作定语。49.using考查非谓语动词。use和句子谓语make之间没有连词,故用非谓语,且和句子主语many stores构成逻辑上的主动关系,故用现在分词作状语。50.by考查介词。固定词组搭配by hand意为“手工”,符合语境,故用介词by。51.produced考查非谓语动词。produce和are之间没有连词,且与介词by呼应可知,此处用过去分词作后置定语,表示被动的含义。52.softer考查形容词比较级。与语境absorb sweat better呼应可知,此处表示比较级的概念,且与more durable(耐用的) and comfortable呼应,故用形容词比较级。53.their考查代词。与语境中名词quality呼应可知,此处用形容词性物主代词their修饰名词,作定语。54.which考查定语从句。which引导非限制性定语从句,在从句中作主语,修饰先行词qian ceng di。