收藏 分享(赏)

江苏省2021届高三下学期普通高等学校招生模拟测试卷(六)英语试题 WORD版含答案.docx

上传人:a**** 文档编号:558462 上传时间:2025-12-10 格式:DOCX 页数:12 大小:44.08KB
下载 相关 举报
江苏省2021届高三下学期普通高等学校招生模拟测试卷(六)英语试题 WORD版含答案.docx_第1页
第1页 / 共12页
江苏省2021届高三下学期普通高等学校招生模拟测试卷(六)英语试题 WORD版含答案.docx_第2页
第2页 / 共12页
江苏省2021届高三下学期普通高等学校招生模拟测试卷(六)英语试题 WORD版含答案.docx_第3页
第3页 / 共12页
江苏省2021届高三下学期普通高等学校招生模拟测试卷(六)英语试题 WORD版含答案.docx_第4页
第4页 / 共12页
江苏省2021届高三下学期普通高等学校招生模拟测试卷(六)英语试题 WORD版含答案.docx_第5页
第5页 / 共12页
江苏省2021届高三下学期普通高等学校招生模拟测试卷(六)英语试题 WORD版含答案.docx_第6页
第6页 / 共12页
江苏省2021届高三下学期普通高等学校招生模拟测试卷(六)英语试题 WORD版含答案.docx_第7页
第7页 / 共12页
江苏省2021届高三下学期普通高等学校招生模拟测试卷(六)英语试题 WORD版含答案.docx_第8页
第8页 / 共12页
江苏省2021届高三下学期普通高等学校招生模拟测试卷(六)英语试题 WORD版含答案.docx_第9页
第9页 / 共12页
江苏省2021届高三下学期普通高等学校招生模拟测试卷(六)英语试题 WORD版含答案.docx_第10页
第10页 / 共12页
江苏省2021届高三下学期普通高等学校招生模拟测试卷(六)英语试题 WORD版含答案.docx_第11页
第11页 / 共12页
江苏省2021届高三下学期普通高等学校招生模拟测试卷(六)英语试题 WORD版含答案.docx_第12页
第12页 / 共12页
亲,该文档总共12页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、江苏省2021年普通高等学校招生全国统一考试高三模拟测试卷(六)英语(考试时间:120分钟;满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。()1. What caused the noise?A. The woman. B. The thunder. C. The wind.()2. What will the speakers probably do next?A. Buy

2、something to eat. B. Make some coffee. C. Find their seats on the train.()3. What time is it now?A. 12:00. B. 10:00. C. 8:00.()4. What is the woman mainly talking about?A. Cindys appearance. B. Cindys personality. C. Cindys hobby.()5. How does the woman probably feel now?A. Dizzy. B. Tired. C. Well.

3、第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。()6. Where does the conversation take place?A. In a stadium. B. At a gift shop. C. At a university.()7. What does the woman offer to buy the man?A. Tick

4、ets. B. A souvenir. C. Food and drink.听第7段材料,回答第8、9题。()8. What does the boys teacher want him to improve?A. His writing. B. His listening. C. His speaking.()9. What does the girl probably give to the boy?A. A textbook. B. A newspaper. C. A novel.听第8段材料,回答第10至12题。()10. How many kinds of items does th

5、e man have in his basket?A. Two. B. Three. C. Four.()11. What is the relationship between the speakers?A. Brother and sister. B. Husband and wife. C. Grandmother and grandson.()12. What does the woman like to do when she has a headache?A. Have a bar of chocolate. B. Drink some alcohol. C. Eat some b

6、acon.听第9段材料,回答第13至16题。()13. What does the woman say about dogs in general?A. They are messy. B. They are annoying. C. They are hard to take care of.()14. Why doesnt the woman agree to have Lion?A. It is unhealthy. B. It is too large. C. It is very noisy.()15. Where will the speakers probably get the

7、 dog?A. From a pet store. B. From a rescue shelter. C. From a friends house.()16. What does the woman ask the boy to show her first in the end?A. That he can clean up after the dog.B. That he can take the dog for walks.C. That he can be responsible for the chores around house.听第10段材料,回答第17至20题。()17.

8、 What did the speaker enjoy as a young child?A. Running. B. Climbing. C. Swimming.()18. What was the speaker doing when he injured himself?A. The long jump. B. A handstand. C. A forward roll.()19. For how many weeks did the speaker have to give up exercising?A. Four. B. Eight. C. Twelve.()20. What w

9、as the change for the speaker after the incident?A. He developed a new hobby.B. He began to read love stories.C. He enjoyed physical challenges even more.第二部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AThe Visitor Oyster CardA Visitor Oyster card is the cheapest way

10、to pay for a single adult journey in London. Its a plastic smartcard. You can use it on the bus,tube,tram,DLR,London Overground and most National Rail services. Its much cheaper than buying individual tickets, in some cases costing 50% less than the price of a regular paper ticket.How to get a Visit

11、or Oyster cardYou can buy a Visitor Oyster card online. Your card will be delivered by post. The card costs 5 and you choose how much money you want to add to the card. This means you can start using the card the moment you arrive in Central London.How does the Visitor Oyster card work?The Oyster ca

12、rd works on a payasyougo system. You start by adding money to the card. Then you travel, and the cost of the fare will automatically be deducted from your Visitor Oyster card. For example,if you add 20 to the card and make a tube journey of 2.30, you will have 17.70 left on the card.A few more point

13、s:A child under the age of 11 travels free when accompanied by an adult.Youll save more money if you use the tube several times. The Visitor Oyster card is “capped(给定上限)” at 6.80 per day.Youll pay more during peak times. Peak fares apply from Monday to Friday(6:30 am9:30 am;4:00 pm7:00 pm), except f

14、or public holidays.Reuse the Oyster card by adding credit at a tube station,Oyster ticket shop or Visitor Centre.Receive a discount on the Thames Clippers River Bus services.()21. What can we learn about the Visitor Oyster card?A. You cant use it during public holidays.B. You can have it mailed dire

15、ctly to your home.C. You can get a free Oyster card if you order online.D. You can receive a 50% discount at any shop in London.()22. How much money will be deducted if you take the tube four times in a day with a Visitor Oyster card?A. 2.30. B. 3.40. C. 6.80. D. 9.20.()23. Where can you add credit

16、to your Visitor Oyster card?A. On the Internet. B. At a bus station.C. At a tube station. D. In convenience stores.BBefore the 1830s, most newspapers were sold through annual subscriptions in America, usually $8 to $10 a year. Today $8 or $10 seems a small amount of money, but at that time these amo

17、unts were forbidding to most citizens. Accordingly, newspapers were read almost only by rich people in politics or the trades. In addition, most newspapers had little in them that would appeal to a mass audience. They were dull and visually forbidding. But the revolution that was taking place in the

18、 1830s would change all that.The trend, then, was towards the “penny paper”a term referring to papers made widely available to the public. It meant any inexpensive newspaper; perhaps more importantly it meant newspapers that could be bought in single copies on the street.This development did not tak

19、e place overnight. It had been possible(but not easy) to buy single copies of newspapers before 1830, but this usually meant the reader had to go down to the printers office to purchase a copy. Street sales were almost unknown. However, within a few years, street sales of newspapers would be commonp

20、lace in eastern cities. At first the price of single copies was seldom a pennyusually two or three cents was chargedand some of the older wellknown papers charged five or six cents. But the phrase “penny paper” caught the publics fancy, and soon there would be papers that did indeed sell for only a

21、penny.This new trend of newspapers for “the man on the street” did not begin well. Some of the early ventures(企业) were immediate failures. Publishers already in business, people who were owners of successful papers, had little desire to change the tradition. It took a few youthful and daring busines

22、smen to get the ball rolling.()24. Which of the following best describes newspapers in America before the 1830s?A. Unattractive. B. Academic. C. Inexpensive. D. Confidential.()25. What did street sales mean to newspapers?A. They would be priced higher. B. They could have more readers.C. They would d

23、isappear from cities. D. They could regain public trust.()26. Who were the newspapers of the new trend targeted at?A. Local politicians. B. Young publishers.C. Common people. D. Rich businessmen.()27. What can we say about the birth of the penny paper?A. It was a robbery of the poor. B. It was a tem

24、porary success.C. It was a difficult process. D. It was a disaster for printers.CHow would you describe your style? Formal? Classical? Casual? Smart? First of all, what is style? Lets hear a few words of wisdom from the wise. “Style is knowing who you are, what you want to say, and not giving a damn

25、,”(Gore Vidal); “Style is an expression of individualism mixed with charisma,”(John Fairchild); “Style is the perfection of a point of view,”(Richard Eberhart); “Style is a simple way of saying complicated things,”(Jean Cocteau);“Style is the dress of thoughts,” (Lord Chesterfield)So, now you know w

26、hat style is, and youll need to buy some clothes. But where? In the UK, you can get really cheap, stylish, secondhand clothes at charity shops. Theyre great if you want exclusive labels but dont want to pay the price. The only difficulty is discovering where the really good bargains are. But dont wo

27、rry, and Leila Gray can help you here. Shes the proud owner of a vintage Hardy Amies coat, picked up at a charity shop for 20a good deal when you realise it costs more than 800 new. “You have to go to the richer areas of a city,” she says. “Thats where all the labels are. It can take a bit of huntin

28、g around, but that is half the fun, and theres a lot of buried treasure just waiting to be discovered.”So, now you know where to buy your new, stylish clothes, and how do you acquire your style? Experts say that mixing and matching from charity shops can help you find your own stylesomething that re

29、ally suits you. Thats what Scottish musician Momus did. “My fashion tip is this,” he says. “Look at yourself with the eye of a graphic designer. If you cant be attractive, aim for interesting or original”Momus unique style could even make him happier, too. As psychologist Marilyn Elias explains, the

30、 happiest people “judge themselves by their own yardsticks, never against what others do or have”Shoichi Aoki, the founder of Japanese street style magazine FRUiTS, agrees.“I think real fashion is what people wear on the streets, the clothes that they wear, the way that they wear them,” he says. “Wh

31、at you see in fashion magazines and on models has been styled and its more commercial.” He says that his inspiration for FRUiTS came from people combining traditional Japanese clothing such as the kimono and “geta”(Japanese wooden clogs) with Western fashion. “This really caught my eyes,” Aoki adds.

32、 These styles may seem wild, but Aokis idea is not: be bold, be creative and find something that suits you.Maybe its time to create your own look. There are many online guides to help you. Perhaps the best advice comes from a website called wikiHow, “If you see something you like,” it says, “feel fr

33、ee to copy, but dont make yourself a clone . mix it up and make it yours.” Think about it! ()28. What should you first do to choose the style that best suits you?A. Follow the images of the wise people.B. Go for whatever is fashionable.C. Simplify complicated expressions.D. Figure out what a true st

34、yle is.()29. What does the underlined word “that” in Paragraph 2 refer to?A. Getting clothes of leading brands.B. Buying clothes at rather low prices.C. Searching for really good bargains.D. Starting a charity shop selling clothes.()30. What is the focus of Shoichi Aoki and his magazine FRUiTS?A. Co

35、mmercialisation of fashion magazines.B. Expression of something personal and creative.C. Designing fashionable wear for men in the street.D. Promoting Japanese traditional clothing worldwide.()31. What is probably the best title for the passage?A. How to find the style that suits you B. Where to pic

36、k up a bargainC. What to wear to develop your style D. Whom to imitate to be popularDScientists have found what they believe are pieces of a meteor(流星) that fell to Earth earlier this year. The objects were discovered off the coast of the United States in the Pacific Ocean, near the northwestern sta

37、te of Washington.The crew of the Nautilus recovered the rock particles(颗粒). The group said its aim is to examine areas of the ocean that have never been explored before. The search was launched after US government weather stations observed a large meteorite exploding four months ago. The explosion l

38、it up the sky and sent the rock particles falling to Earth, which landed in the Pacific.Marc Fries is with the US space agency, NASA, and he said the meteorite fall was the largest recorded over the United States in at least 20 years. Fries is part of the latest exploration team searching for meteor

39、ites. He said he could not be happier with the discovery, The Seattle Times reported. “This has been the experience of a lifetime,” he added.The scientists examined what they believe were two small meteorite pieces. Further testing is needed before they can confirm that the material came from the ex

40、plosion in March.The Nautilus is equipped with two remotely operated underwater vehicles(ROVs), called Hercules and Argus. These robotic submarines(潜艇) help researchers find and collect materials from the seafloor. The Hercules ROV was launched from the Nautilus ship into the Pacific Ocean in the se

41、arch for meteorite pieces in the ocean.Fries said information about the explosion led scientists to think that the explosion was unusually strong. The fact that the particles landed in the ocean, instead of on land, means larger pieces may have survived and can be studied. For this reason, Fries tol

42、d the Live Science website, scientists decided to launch the “first intentional search for meteorites from the ocean” . Until the latest research, scientists had only accidentally discovered a small number of meteorites from drilling operations.“The meteorite pieces are small, melted pieces of rock,

43、” Fries told Live Science. He thought the objects recovered from the bottom of the sea likely came from the recent explosion for two reasons. Firstly, meteorite particles are “basically made of glassy materials that do not tend to last long in seawater”, he told the website. Secondly, Fries said, th

44、ey came from what looked like a small hole on the seafloor. “Its some evidence that they came from something that fell.”The first Nautilus meteorite ocean mission was to explore and search within a onesquarekilometre area. The exploration team expressed high hopes for future searches. “If successful

45、, this will be the first known recovery of a meteorite from the ocean,” the group reported on its website.()32. Which of the following can be concluded from the third and fourth paragraphs?A. Fries takes the lead role in the latest exploration team.B. The meteorite fall is the largest that has been

46、recorded so far.C. Scientists main task is to explore the unknown of the Pacific Ocean.D. Its unclear whether what scientists found came from the March explosion.()33. What does the author say about the Nautilus?A. It is in the possession of NASA.B. It is a research ship with two ROVs.C. It is a rob

47、otic submarine working underwater.D. It is mainly designed to recover meteorite pieces.()34. What makes the search for meteorite pieces from the ocean an intentional one?A. The possible presence of larger rock particles.B. The request from NASA and the US government.C. The accidental discovery of tw

48、o small meteorite pieces.D. The teams expectation of an extraordinary achievement.()35. The words from Fries in Paragraph 7 probably aim at _A. introducing ways to identify meteorite piecesB. explaining the features of the meteorite piecesC. proving where the meteorite pieces came fromD. revealing h

49、ow the meteorite pieces were discovered第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Running is a great way to get in shape and just about everyone can do it. Given that its so easy to take up the sport, a lot of beginners jump right into running without actually knowing what it

50、takes to establish a healthy routine._36_. If you are just starting out, avoid the following things to help you increase your chances of running success.Doing too much too soonOne of the biggest mistakes beginners make is doing too much too soon. Picking up a new hobby like running is no doubt excit

51、ing. Runners need to ease into the sport before increasing the distance. _37_38_Beginners might think they need to run nearly every day to meet their fitness or weightloss goals, but this couldnt be further from the truth. _39_, especially for beginners whose muscles and bones havent yet been condit

52、ioned for such intense(剧烈的) exercise. So its important to give your body ample rest between workouts. Follow a training plan that includes rest days.Comparing yourself to others_40_. Youre excited about running, so you are probably reading running blogs, magazines and message boards where you might

53、start to feel inadequate about your own running pace. Instead of getting down on yourself, remember that every runner was once a beginner and use their success as motivation!A. Not running every dayB. Not taking rest daysC. Running is a demanding activity which can be really hard on your bodyD. As m

54、entioned, a healthy routine is what they attach importance toE. When starting out with running, its tough not to compare yourself to othersF. Many make a number of common mistakes, which can interfere(干扰) with training or lead to injuryG. It will help reduce the risk of injury, so you can continue w

55、ith your new running routine第三部分语言知识运用(共两节,满分30分)第一节完形填空(共15小题;每题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。There once was a very rich miser(守财奴). Thinking about getting richer, he spent as little as possible, going around in ragged clothes and eating sparingly(节俭). He insisted that his

56、family _41_ that way too. He never spent an extra coin.One day, the miser fell ill and since he did not want to _42_ a doctor, people thought that he would not survive. His friends urged him to make a _43_ but he kept putting it off, because the thought of parting with his wealth was _44_The son of

57、his tailor who had _45_ a few months before came to meet him. Then he told him, “Sir, they say that you are going to die. When you go to heaven, could you please give this needle to my _46_? I had a dream where he asked me to send the needle through you.”The miser _47_ the needle angrily and said, “

58、You foolish boy, dont talk nonsense. _48_, I cannot take a needle with me. I can take _49_”The tailors son paused and then said slowly, “Then sir, how do you plan to _50_ your millions of dollars?”The miser was _51_. He realised that he had foolishly held on to his _52_ and now he would not enjoy it

59、. He came to understand that money was meant to be used not _53_Getting up from his sick bed, he took himself to a doctor and soon got well. A changed man, he was a miser no more. _54_ he gave his wealth to all good causes and looked after his family and employees with love and generosity. The _55_

60、was, the more he spent, the more he got!()41. A. live B. dress C. come D. think()42. A. pick up B. spend on C. take in D. give away()43. A. deal B. will C. signal D. remark()44. A. careless B. strange C. thankful D. unacceptable()45. A. left B. married C. died D. settled()46. A. family B. boss C. mo

61、ther D. father()47. A. stored up B. took up C. threw away D. handed in()48. A. Whats more B. In a way C. Even so D. Of course()49. A. everything B. something C. nothing D. anything()50. A. judge B. bury C. share D. take()51. A. relaxed B. shocked C. pleased D. devoted()52. A. health B. wealth C. lif

62、e D. land()53. A. stored B. exchanged C. presented D. wasted()54. A. Besides B. Thus C. Instead D. Otherwise()55. A. content B. topic C. story D. wonder第二节语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Nobody wants to be aged, but _56_ it comes to visiting cities, most of us want to vi

63、sit the worlds oldest cities. Luoyang is one of the oldest and most _57_(attract) cities in the World that Id like to recommend to you.Luoyang stands out _58_ the oldest continually inhabited(持续居住的) city in Asia. The city is considered to be _59_ birthplace of Chinese culture and history as well as

64、being one of the Seven Ancient Capitals of China. There _60_(be) no other city in China that has seen so many _61_(dynasty) like Luoyang.With such a long and exciting history, Luoyang has really a lot _62_(offer). The longmen Grottoes(龙门石窟), which _63_(include) in the World Heritage List since 2000,

65、 and many historic Buddhist temples _64_(constant) attract tourist from all over the world. Luoyang is also famous for the White Horse Temple, the earliest Buddhist temple _65_(build) in China. Are you anxious to visit the city?56. _57. _58. _59. _60. _61. _62. _63. _64. _65. _第四部分写作(共两节,满分40分)第一节应用

66、文写作(满分15分)假定你是李华,你的美国笔友Peter作为交换生下学期将到你校学习。他发来电子邮件向你询问中国日常生活中常用的一些肢体语言(body language),请用英语给他回复。注意:1. 词数80左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。_第二节读后续写(满分25分)阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。A young man had bought an old house that was in bad shape, but he and his wife believed they could restore it. They immediately

67、went to work. Their goal was to have the old building look best for New Years Eve gettogether.Just two days before New Year, however, a storm swept through the area, leaving a hole in the wall of the house. There was obviously no time to repair the damage before New Year. Then, the sad couple attend

68、ed a local auction(拍卖) that afternoon. One of the items put up for bids was an old goldandivorycoloured tablecloth. Seized by an inspiration, the young man was the highest bidder at $ 6.50. His idea was to hang the cloth to cover the ragged hole.On the day before New Year, it was snowy. As the young

69、 man unlocked the house door, he noticed an old woman standing at the bus stop. He knew the bus wouldnt be there within at least half an hour, so he invited her inside to keep warm.When the woman walked in and saw the tablecloth, she rushed at it and said excitedly, “Its mine. It is my tablecloth.”

70、She told the surprised man its history and even showed him her name in one corner of the tablecloth. She and her husband had once lived in Vienna, Austria, and their village was hit by a deadly disease. So they decided to flee to Switzerland, but her husband told her to leave first, saying he had so

71、mething urgent to deal with. A few days later, it was reported that the bus her husband took fell off the cliff(悬崖) and he was never to be found. Her husband was believed to have died. Touched by her story, the young couple asked about her address, planning to send the tablecloth to her after New Ye

72、ar. As the bus came, she left.In the candlelight of New Years Eve, the tablecloth looked even more beautiful. As the mans friends left the house, they thanked the man for his arrangement and mentioned how beautiful the house looked.注意:1. 所续写短文的词数应为150左右;2. 续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好。Paragraph 1:An old gen

73、tleman stayed, admiring the tablecloth._Paragraph 2:The young man drove the old man to that old womans home._江苏省2021年普通高等学校招生全国统一考试高三模拟测试卷(六)英语答案与解析第一部分听力(共两节,满分30分;共20小题;每小题1.5分,满分30分)15 CABBC610 ACABB1115 ABCBB1620 CACCA第二部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)2123 BCC2427 ABCC2831 DCBA3235 DB

74、ACA【语篇解读】 本文是一篇说明文,主要介绍了游览伦敦使用游客牡蛎卡的好处、如何购买及如何充值。21. B解析:细节理解题。由第二段第二句“Your card will be delivered by post.”可知,游客牡蛎卡可以直接寄到你家。故选B。22. C解析:细节理解题。根据A few more points部分的第二条“Youll save more money if you use the tube several times. The Visitor Oyster card is capped at 6.80 per day.”可知,游客牡蛎卡的消费“上限”是每天6.8英镑

75、。故选C。23. C解析:细节理解题。根据A few more points部分的倒数第二条“Reuse the Oyster card by adding credit at a tube station,Oyster ticket shop or Visitor Centre.”可知,可以在地铁站充值。故选C。B【语篇解读】 本文是一篇说明文,介绍了“便士报纸”的诞生历程。24. A解析:细节理解题。根据第一段中的“these amounts were forbidding to most citizens”和“most newspapers had little in them that

76、 would appeal to a mass audience”可知,当时只有富人才能读报纸,而且大多数报纸中几乎没有能吸引大众的内容,让人感觉无聊。由此可得出,那时的报纸没有什么吸引力。unattractive“没有吸引力的”;academic“学术的”;inexpensive“廉价的,不贵的”;confidential“机密的,保密的”。故选A。25. B解析:推理判断题。根据第二段提到“便土报纸”针对大众,很便宜的。更重要的是,在街上就可以买到报纸。结合第三段中间的“street sales of newspapers would be commonplace in eastern c

77、ities”可知,报纸的街头销售随处可见。由此可推断出,街头销售意味读报纸的人多了。故选B。26. C解析:细节理解题。根据第二段中的“referring to papers made widely available to the public”可知,这种“便士报纸”是针对大众的,故选C。27. C解析:推理判断题。根据最后一段中的“did not begin well. immediate failures”可知,“便士报纸”开始并不顺利,一些早期的尝试很快就失败了。后来一些年轻而大胆的商人才推动了这件事。由此可推断出“便士报纸”的诞生是一个困难的过程。故选C。C【语篇解读】 本文是一篇说

78、明文。文章介绍了“风格”是什么以及如何找到适合自己的风格。28. D解析:细节理解题。根据第一段中的“How would you describe your style? Formal? Classical? Casual? Smart? First of all, what is style?”可知,要选择最适合自己的风格,首先要弄明白究竟什么是真正的“style”。故选D。29. C解析:代词指代题。根据第二段中的“In the UK, you can get really cheap, stylish, secondhand clothes . The only difficulty i

79、s discovering where the really good bargains are”及画线词所在句可知,画线词that指代的是寻找真正物美价廉的商品。故选C。30. B解析:推理判断题。根据倒数第二段最后一句“These styles may seem wild, but Aokis idea is not: be bold, be creative and find something that suits you.”可知,Shoichi Aoki强调的是个性和创造性,故选B。31. A解析:主旨大意题。纵观全文,尤其是第一段中的“How would you describe

80、your style? Formal? Classical? Casual? Smart? First of all, what is style?”可知,本文主要介绍了如何找到适合自己的风格。故A项作本文标题最佳。D【语篇解读】 本文是一篇说明文。科学家在太平洋寻找到疑似最近爆炸的陨石碎片的物体。如果这一发现得到证实,它将极大地推动未来的科学研究。32. D解析:细节理解题。根据第四段“The scientists examined. Further testing is needed before they can confirm that the material came from t

81、he explosion in March.”可知,科学家发现的两小块儿陨石碎片是否来自三月份的爆炸还有待确认。故选D。33. B解析:细节理解题。根据第二段第二句中的“its aim is to examine areas of the ocean that have never been explored before”以及第五段中的“The Nautilus is equipped with two remotely operated underwater vehicles (ROVs)”可知,Nautilus是一条配备有两个可远程操控的潜水器的研究船。34. A解析:细节理解题。根据第

82、六段中的“The fact that the particles landed in the ocean, instead of on land, means larger pieces may have survived and can be studied. For this reason. first intentional search for meteorites from the ocean.”可知,寻找海洋中的陨石碎片之所以会成为一个有目的的搜索,是因为科学家们觉得可能会有更大的陨石碎片隐藏在海洋里。故选A。35. C解析:推理判断题。根据第七段的内容,尤其是“meteorite

83、 particles are basically made of glassy materials that do not tend to last long in seawater,he told .Its some evidence that they came from something that fell.”可知,弗里斯的这些话意在证明,从海底寻找到的物体很可能来自最近一次的陨石爆炸。故选C。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)3640FGBCE【语篇解读】 本文是一篇说明文,介绍了对于刚开始跑步的人,要避免哪些事项来提高成功的机会。36. F解析:根据上文“Given

84、 that its so easy to take up the sport, a lot of beginners jump right into running without actually knowing what it takes to establish a healthy routine.”可知,鉴于这项运动非常容易,许多初学者在没有真正知道如何建立健康的运动习惯的情况下直接跑步。承接上文,F项切题,故选F项。37. G解析:根据上文“Runners need to ease into the sport before increasing the distance.”可知,跑

85、步者需要在增加跑步距离之前慢慢地进入运动状态。承接下文,G项切题。G项it指的是前面整个句子,对前面的句子作出了进一步的解释。故选G项。38. B解析:根据本段“Beginners might think they need to run nearly every day to meet their fitness or weightloss goals, but this couldnt be further from the truth.”和“Follow a training plan that includes rest days.”可知,初学者可能会认为他们几乎每天都要跑步以达到他们

86、的健身或减肥目标,但这根本是不对的。要在训练计划中安排休息。所以这段要讲的误区就是坚持跑步而不休息,B项符合,故选B项。39. C解析:根据后文“especially for beginners whose muscles and bones havent yet been conditioned for such intense exercise”可知,特别是对那些肌肉和骨骼还没有调适到如此剧烈的运动的初跑者,此处是想表达跑步是一项有难度的运动,C项切题,故选C项。40. E解析:根据小标题“Comparing yourself to others”可知,跑步的一个误区就是拿自己和别人比较,

87、E项符合语境,故选E项。第三部分语言知识运用(共两节,满分30分)第一节完形填空(共15小题;每题1分,满分15分)4145 ABBDC4650 DCDCD5155BBACD【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文中的守财奴真可称得上是一毛不拔,甚至有病也不愿意花钱请医生。他拒绝立遗嘱,为的是永远守着自己的财富。年轻人的一番话让他明白了这样一个道理:财富是身外之物。正所谓生不带来,死不带去。在有生之年将财富用在更有意义的事上,反而是明智之举。41. A解析:上文介绍了这位守财奴的生活方式(穿着破烂并精打细算),这里介绍的是他坚持他家里的人也要像他那样生活。42. B解析:根据“he spent as

88、 little as possible”可知,他是一个吝啬的人,虽然病了,但不想把钱花在医生身上。43. B解析:根据后面的语境“but he kept putting it off, because the thought of parting with his wealth was _44_”可判断,这里说朋友催促他立遗嘱。44. D解析:联系空前的内容“the thought of parting with his wealth”可知,一想到要与自己的财富分开,他就觉得不能接受。45. C解析:根据文中介绍的守财奴生病的情况,以及后面提到的“When you go to heaven”以

89、及“he asked me to send the needle through you”可知,裁缝已经去世,他的儿子现在来找他说话。46. D解析:根据上下文可知,裁缝的儿子求守财奴把一根针带去天堂捎给他的父亲。47. C解析:联系空后的angrily以及“I cannot take a needle with me.”可知,守财奴很生气,因此把针扔掉。48. D解析:守财奴虽然吝啬但并不糊涂,他对于裁缝儿子的要求感到很生气。说道:“当然,我不可能带一根针走。我什么也带不走的。”49. C解析:联系空前的“I cannot take a needle with me.”可知,这个吝啬鬼说自己

90、什么也带不走。50. D解析:“那么你的数百万的钱财怎么带走?”裁缝儿子的这句问话实际上是反问守财奴,你死后连一根小小的针都带不走,那么多的钱为什么不在死前好好地使用呢?其实是在规劝守财奴请医生看病。51. B解析:根据下文的介绍可知,守财奴听到这番话感到很震惊。52. B解析:联系空前的“he had foolishly held on to”可知,他过去一直愚蠢地死守着自己的财富。53. A解析:他这才恍然大悟,明白财富应该是拿来使用的,而不是一味地存起来。54. C解析:守财奴明白了道理,于是不再吝啬,而是把钱财用在了做好事上。55. D解析:他花得越多,得到的越多,这是一个奇迹。第二节

91、语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)【语篇解读】 本文是一篇说明文,介绍了古都洛阳。洛阳拥有悠久的、激动人心的历史和诸多名胜古迹。对游客来说,洛阳是一个值得一游的城市。56. when解析:考查连词。when it comes to为固定结构,意为“当提到时”。故填when。57. attractive解析:考查形容词。空处在句中作定语修饰cities,用形容词attractive“吸引人的”。故填attractive。58. as解析:考查介词。as在句中意为“作为”。stand out as“作为而出类拔萃”。故填as。59. the解析:考查冠词。此处用定冠词,特指中国文化

92、和历史的发源地。故填the。60. is解析:考查时态及主谓一致。文中客观介绍了洛阳的相关事实,用一般现在时。空格处所在句为there be句型,句中主语为no other city in China,所以be动词用第三人称单数。故填 is。61. dynasties解析:考查名词的数。根据空前的“so many”可知此处用dynasty的复数形式。故填dynasties。62. to offer解析:考查非谓语动词。have意为“有”时,后面接带to的不定式。故填to offer。63. has been included解析:考查动词的时态和语态。句中的时间状语“since 2000”表明

93、空格处用现在完成时态,且which(指代The Longmen Grottoes)与include之间是被动关系,故用被动语态。故填has been included。64. constantly解析:考查副词。空处修饰谓语动词attract,故用副词。故填constantly。65. built解析:考查非谓语动词。分析句子可知,the earliest Buddhist temple与build在逻辑上是被动关系,所以用过去分词作定语。故填built。第四部分写作(共两节,满分40分)第一节应用文写作(满分15分)One possible version:Dear Peter,Im gla

94、d to know youll come to our school as an exchange student next term. Since you want to learn about Chinese body language in our daily life, let me tell you some.We usually greet each other with head nodding, smiles, hand shaking and so on. During the conversation, its good manners to have eye contac

95、t instead of staring directly at others. In class, students are required to raise their hands if they have any questions. Moreover, its common to see youth of the same sex hold hands or hug in public places.I hope my introduction can be of some help to you. Whenever necessary, Im always here to give

96、 you a hand.Looking forward to your arrival.Best wishes!Yours sincerely,Li Hua第二节读后续写(满分25分)One possible version:Paragraph 1:An old gentleman stayed, admiring the tablecloth. At the same time, he said to the young man, “What a coincidence! Many years ago my wife and I also owned such a tablecloth. B

97、ut we lived in Vienna then.” On hearing these words, the young man told the old man about his encounter with the old woman in the house that snowy day. “Can it be true that she is alive?” asked the old man, tears streaming down his checks. “How can I find her?” Fortunately, the young man remembered

98、her address.Paragraph 2:The young man drove the old man to that old womans home. Together they knocked on her apartment door. When she opened it, both of them recognised each other immediately. Obviously, they were too surprised and excited to express themselves. With trembling hands, they hugged ti

99、ghtly. “I was told you had died. How did you find me?” the old woman said. “Thanks to that magical tablecloth,” the old man replied. The young man witnessed the tearful, joyful and thrilling reunion of the husband and wife.听力材料Text 1M: Did you fall out of bed last night? I woke up because of a big n

100、oise. I thought it was thunder, but the sky was clear.W: No, it was the wind. We had left the door open and the wind blew it shut.Text 2M: The train will leave in 25 minutes. Do you want to find a seat now, or should we get coffee while were waiting?W: It doesnt seem too crowded, and Im kind of hung

101、ry. Lets get some breakfast to go, and we can eat on the train.Text 3W: Can we pick up groceries later? I have a dentist appointment at noon.M: Weve been up since 8:00. Im hungry. The dentists is around the corner, and we still have two hours to get there.Text 4M: So, tell me about your new friend C

102、indy. Whats she like?W: Shes really neat. Shes younger than me, but shes great to be around because she makes me laugh all the time. Shes always telling jokes.M: She must be pretty easygoing.Text 5W: When I got out of bed this morning, I nearly fell over. I was really dizzy. It must have been tiredn

103、ess.M: I sometimes feel like that when I wake up. Anyway, Im glad to see youre back to normal.Text 6W: It looks like this game is completely sold out. How many people do you think are here right now?M: There are 20,000 seats in here. Have you ever been to a professional basketball game before?W: Onl

104、y the ones at my university. Thanks again for buying the tickets. How much do I owe you?M: Its my treat. You can buy the next tickets. Why dont we go to the gift shop, and you can get yourself a souvenir?W: Sure. But at least let me get you a beer and a hot dog before we go back to our seats.M: I ca

105、nt say no to that.Text 7M: I got my book report back from my teacher, and she said I need to work on how I summarise things on paper.W: What were you trying to summarise?M: Its a book we were reading in class. We had to give a brief summary of the plot.W: When I used to read textbooks, I always trie

106、d to summarise what I had learned by speaking it out loud. Then I just wrote it down on the paper.M: Really?W: If I couldnt do it, I knew I had to go back and read it again. Once I could do it naturally and smoothly, I wrote it down.M: That makes sense.W: Here, take this. Read todays news, and then

107、try and explain it to me.M: What if I cant?W: Then keep trying until you can.Text 8W: Those are healthy things you have in your basketfresh cabbage, fresh tomatoes. Oh, and fresh bacon. Thats the only thing that might not be good for you.M: Hey, sis, were not children any more. You dont need to look

108、 after me like you did in my childhood. Even wives dont worry so much over their husbands.W: Well, if we want to reach the age of our grandparents, we need to stay healthy. When I queue at the checkout behind some people, I am amazed at the unhealthy things they have in their baskets. No wonder they

109、 are overweight, unfit and always feeling ill.M: I think you have to keep a balance. I try to buy mostly healthy things, but I dont get stressed if I sometimes feel like something less healthy, like the bacon. If I dont feel cheerful, sometimes I have a bar of chocolate.W: I agree. Sometimes if I ha

110、ve a headache, I have a few cans of beer, even though thats not particularly good for me.Text 9M: Mom, can we get a dog?W: Dogs need a lot of attention, Jeffrey. Do you think you can handle that kind of responsibility? Its harder than you think.M: Of course I can. Ill take it for walks every day, an

111、d clean up after it.W: Do you know what kind of dog you want?M: Yes, Ive been looking at some pictures on the Internet. This one with the long golden hair is named Lion.W: Hes very cute, but we dont have enough room for a dog that big. Those dogs need space to run around, and we live in an apartment

112、. I think we should get a small one.M: OK, then what about this one? My friend has one like this, and everyone likes it.W: Those kinds of dogs always have health problems. Plus, they bark a lot. We dont want to annoy our neighbours.M: So what do you suggest?W: First, we arent getting one from a pet

113、store. They are too expensive. I know a place that saves dogs and gives them away for free.M: OK.W: And second, you need to show me you have the sense of responsibility. That means cleaning your room, doing your homework, and helping around the house.M: I promise!Text 10M: As a young child, I always

114、 enjoyed physical challenges more than mental ones. I liked to run and build swings. At that stage I hadnt yet learned to climb or swim, but that is something I would also have loved to do. One day we had a physical education class at school. We did the long jump and handstands, but it was when I ha

115、d to do a forward roll that disaster struck. Somehow, I twisted my neck in an extremely painful way. I screamed loudly and the teachers were very concerned. An ambulance was called and I was taken to hospital. The doctors fitted me with a collar and I was told to do no exercise and stay away from sc

116、hool for eight weeks. At first, I was very bored. Having to keep still all day was no fun. So I started to read. I looked at books on the shelf at home. I wasnt interested in love storiesI avoided thosebut crime and adventure did appeal. From those eight weeks I developed a lifelong love of reading. When my collar was removed, the doctors told me not to exercise for another four weeks. Instead of being disappointed, I was happy to devote more time to my new lovereading.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1