收藏 分享(赏)

江苏省2015高考英语译林牛津版一轮课时作业及解析:必修2 UNIT 3.doc

上传人:a**** 文档编号:553659 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:10 大小:69KB
下载 相关 举报
江苏省2015高考英语译林牛津版一轮课时作业及解析:必修2 UNIT 3.doc_第1页
第1页 / 共10页
江苏省2015高考英语译林牛津版一轮课时作业及解析:必修2 UNIT 3.doc_第2页
第2页 / 共10页
江苏省2015高考英语译林牛津版一轮课时作业及解析:必修2 UNIT 3.doc_第3页
第3页 / 共10页
江苏省2015高考英语译林牛津版一轮课时作业及解析:必修2 UNIT 3.doc_第4页
第4页 / 共10页
江苏省2015高考英语译林牛津版一轮课时作业及解析:必修2 UNIT 3.doc_第5页
第5页 / 共10页
江苏省2015高考英语译林牛津版一轮课时作业及解析:必修2 UNIT 3.doc_第6页
第6页 / 共10页
江苏省2015高考英语译林牛津版一轮课时作业及解析:必修2 UNIT 3.doc_第7页
第7页 / 共10页
江苏省2015高考英语译林牛津版一轮课时作业及解析:必修2 UNIT 3.doc_第8页
第8页 / 共10页
江苏省2015高考英语译林牛津版一轮课时作业及解析:必修2 UNIT 3.doc_第9页
第9页 / 共10页
江苏省2015高考英语译林牛津版一轮课时作业及解析:必修2 UNIT 3.doc_第10页
第10页 / 共10页
亲,该文档总共10页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、江苏省2015高考英语译林牛津版一轮课时作业及解析:必修2 Unit 3Unit 3Amazing people.单项填空1I know that when he looks at his watch,its a _for us to start the attack.Asign BexpressionCmeaning Dsignal答案D句意:我知道当他看手表的时候就是要我们开始进攻的信号。signal信号,符合题意。2Now a lot of new technologies can _problems in industry.Abe applied to solve Bbe applie

2、d to solvingCapply to solve Dapply to solving答案B考查动词搭配。apply.to.表示“把应用到”,其中to为介词。3The_bodies _ the world_mummies.Apreserving, are known to, asBpreserved, are known as, toCpreserving, are known as, toDpreserved, are known to, as答案 D 本题考查过去分词作定语。the preserved bodies意为“被保存的尸体”。be known to.为所知;be known

3、as以著称。句意为“这些被保存下来的尸体就是世人所知道的木乃伊”。4Many of them will try their best to finish the project as soon as possible,_they know it to be difficult.Aas though Bnow thatCeven though Dso that答案 C as though好像;now that既然;even though即使,虽然,尽管;so that以便,以至于。句意为“他们中许多人都将努力尽可能地完成这项工程,尽管他们知道很困难”,故选C。5He was robbed las

4、t night,but _he didnt have much money on him then.Afortunately BeventuallyCcertainly Dsurprisingly答案A句意:昨天晚上他被抢了,但幸运的是那时他身上没带多少钱。fortunately幸运地,符合题意。6Dont always think you yourself are _ to the others;in fact,you are just an ordinary person.Ainferior BsuperiorCsensitive Dsensible答案B句意:不要总是认为你自己比别人优秀

5、,事实上,你只是个普通人。be superior to“比优秀”。7He is a great teacher.All the students_him.Alook up to Blook outClook down on Dlook on答案 A 本题考查短语辨析。句意为“他是一位好教师。所有的学生都尊敬他”。look up to尊敬,钦佩;look out当心;look down on轻视,瞧不起;look on旁观。8Our efforts resulted _a failure.I think Im also responsible _it.Ain;to Bfrom;toCin;for

6、 Dfrom;for答案Cresult in导致,以为结局;be responsible for为负责。9It is _that interest rates should be reduced.Adesiring BdesireCdesirable Dto desire答案C句意:利率下调是可取的。desirable为形容词,意为“可取的”,符合句意。10Have you been teaching here since graduation?No,I _on a farm for 5 years.Ahad worked Bhave workedCwas working Dworked答案D

7、考查时态。因为在农场工作五年没有明显的截止时间界限,所以属于持续了一段时间的过去存在的状态,要用一般过去时。11All the injured in the disaster are believed _in time.Atreating Bto treatCto be treated Dto be treating答案C此处考查的是be believed to do sth结构,the injured与treat之间是动宾关系,故用动词不定式的被动结构。语意:人们相信灾难中的所有伤员都得到了及时治疗。12When_for his views about his teaching job,Ph

8、ilip said he found it very interesting and rewarding.Aasking BaskedChaving asked Dto be asked答案 B 考查非谓语动词。句意:当被问及对教师这一职业有什么看法时,Philip说他觉得(这一职业)非常有意义,非常有价值。句子主语Philip与动词ask之间为被动关系,故用asked,D项表“将来”。13Are you happy with this laboratory?Not a little.We cant have _.Aa worse one Ba nicer oneCso bad one Dso

9、 nice one答案B考查形容词比较级表示最高级的用法。答语中的Not a littleVery,即对这个实验室十分满意,因此B项正确形容词比较级用在否定句中表示最高级含义。我们还没有见过比这更好的实验室(即这是我们见过的最好的实验室)。14The police were seeking more information to find out _the rich merchant.Awho was it that killed Bwho it was that killedCit was who killed Dwho was it killed答案B强调句型用于宾语从句。宾语从句中用陈述

10、语序,排除A和D。连词要置于谓语动词(词组)之后,所以选B。15Do you mind if I smoke?_.AWhy not? BYes,help yourselfCGo ahead DYes,but youd better not答案C本题考查交际用语,表示许可时,肯定回答常用“Yes,please./Of course,you may./Go ahead,please./Not at all./Just help yourself.”等表示。B和D选项前后矛盾。.完形填空Susan was a shy but clever girl.She couldnt see too well

11、and had worn glasses for many years.Some of her classmates began to_16_at her big glasses.Lewis started calling her“Four Eyes”She acted like she didnt mind,but in fact Susan couldnt_17_it.One day,the class went to visit some famous caves,when Lewis put his foot in a hole and slipped.While_18_,he gra

12、bbed onto Susan,who was walking next to him,and both fell down the hole and landed in a very big_19_cave.All that could be seen was a single ray of light coming from the cave roof,and some_20_which had fallen through the hole.Susan and Lewis shouted for help,but no one came.He used the_21_light to l

13、ook for a way out.But after hours of_22_,he found nothing,and started feeling_23_.It must have been_24_,when Susan noticed that the ray of light was descending from the hole in a straight line,and_25_on the floor in front of her._26_,she took a piece of_27_that had fallen into the cave,and,using her

14、_28_as a magnifying glass,she_29_the ray of light on to the wood until a little_30_sprang up.Now they had a torch.Lewis watched all this with surprise and_31_.He grabbed some more branches,and off they went together,to_32_the cave.It took them some time,and they had to_33_quite a few torches,but fin

15、ally they found a way out.He now_34_having given her that name,_35_seeing that it was her glasses that had saved them both.【语篇解读】 本文是一篇记叙文。聪明而腼腆的Susan因为戴眼镜而受到同学的嘲笑。但在一次班级出游中,嘲笑她的同学Lewis和Susan一同掉进了一个漆黑的洞穴中,是Susan用自己的眼镜聚集太阳光点燃了洞里的枯树枝两人才得以走出洞穴。16A.shout Blaugh Cpoint Dglance答案BB从后一句“Lewis started calli

16、ng herFour Eyes”可知,同学们开始嘲笑Susan戴眼镜。laugh at“嘲笑。”17A.stand Bunderstand Cresist Dstop答案A根据前句和转折词可知,Susan表面不在乎别人的嘲笑,但事实上难以忍受。stand“容忍,忍受”,符合语境。18A.passing Bwalking Ccrying Dfalling答案DLewis在滑倒的时候抓住了走在他旁边的Susan。由语境可知D项正确。19A.narrow Bempty Cdark Dcold答案C从下句只能看到从洞顶射进来的一束光和后文两人用火把照明可知,山洞里非常黑。20A.branches Bs

17、tones Cleaves Dfruits答案A从后文Susan用树枝做火把可知,有些树枝掉到了洞中。21A.natural Bstrong Cartificial Dweak答案D从前文可知,只有一缕阳光照进洞中,由此可知光线很微弱。22A.waiting Bsearching Cplanning Dtalking答案BLewis试图借着光亮寻找出去的路,但是经过几个小时的寻找,并没有找到出口。23A.annoyed Bstarved Cfrightened Dpuzzled答案C经过几个小时的寻找仍未找到出口,他开始感到害怕。24A.noon Bsupper timeCearly morn

18、ing Dlate afternoon答案A阳光直射在洞中,由此判断此时已经是中午了。25A.shining Breflecting Cspreading Dlanding答案D从时间到了中午这一细节可知,阳光从洞口射入,落在地面上。land“落下,掉下”,符合语境。26A.Slowly BQuickly CQuietly DFinally答案BSusan很快拿起了一块掉在山洞里的木头。故B项正确,其他三项均不符合语境。27A.rock Bgrass Cwood Dpaper答案C后文有提示,Susan用树枝做成了火把,因此此处指“木头”。28A.keys Bshoes Cglasses Dk

19、nives答案C从本文最后一句可知,正是Susan的眼镜救了两人的命,因此此处指她将眼镜用作放大镜来点燃木头。29A.collected Bfocused Cplaced Dpoured答案B由语境可知,此处指她用眼镜把阳光聚集在木头上。focus“集中(光束于)”,符合语境。30A.air Bsmoke Clight Dflame答案D在阳光的照射下,木头点燃了,出现了小火苗。31A.excitement BshockCwonder Dpride答案A看到眼前发生的一切,Lewis感到既吃惊又兴奋,因为两人可以借助火把找到洞穴的出口了。32A.explode Benlarge Cexplor

20、e Ddig答案C他又捡了一些树枝,他们一起去探索洞穴。33A.break Bburn Chold Dmake答案B两人花费了很长时间,烧掉了好几根火把,但是最终他们找到了出口。34A.preferred BrememberedCenjoyed Dregretted答案DSusan的眼镜救了两人的命,因此Lewis后悔当初给Susan起那个外号。regret doing sth“后悔做了某事”。35A.especially BactuallyCcarefully Dthoroughly答案A尤其是当他看到正是她的眼镜救了两人的命。especially“尤其”,符合语境。.任务型读写If you

21、 have ever been rock climbing,then you will know that it is not a very easy sport.In fact you probably felt quite defeated when you first tried to do any serious climbing.Indoor and outdoor rock climbing are both extremely demanding and,like anything else,require practice to get good at.What most pe

22、ople dont know is that the sport of rock climbing is one of the most physically and mentally demanding sports.There are three basic types of rock climbing.Top roping is probably one of the most common types and is basically climbing with a partner.The second type,which is very similar to top roping,

23、is called lead climbing.In both of these types of rock climbing,the climber can sit off the wall and rest on the rope.The third type of rock climbing is called bouldering.Bouldering is a type of free climbing without any ropes.This is the most demanding of all climbing types.The climber must be able

24、 to complete the climbing without taking a rest on the rope.Believe it or not,climbing is said to be about 75% legs and only 25% arms.To climb efficiently and successfully,a person needs to have a wonderful technique.One of the major rules of rock climbing is to always have three points touching the

25、 wall,whether it is both feet and one hand,or one foot and both hands,as it is much easier to have your weight rest on three points than on two.Another important idea to grasp is that your arms in most cases will not do the climbing;they only hold you onto the wall so that your legs are actually pus

26、hing you upward.Also,the closer you are to the wall,the easier it is to climb.Rock climbing may sound a bit too extreme for the everyday person,but it is really an amazing workout once you get into the sport and learn how to position your body to deal with some difficult problems.One great thing abo

27、ut rock climbing is that it is mentally challenging as well.You are constantly analyzing the way your body moves and how to do certain moves on the wall.For anyone who wants to get into shape,rock climbing is a fun and effective way to exercise muscles.Rock ClimbingTypesSimilarityDifferencesTop ropi

28、ngSit off the wall and rest on the ropea.Climb with a partner.bOne of the most_36_types.Lead climbingBoulderinga._37_climbing without any ropes.bClimbing without a rest.CharacteristicsBe extreme but_38_.Be_39_physically and mentally and require practice.Make people feel _40_easily.Be both indoor and

29、 outdoor.Rules and skillsAlways have_41_points touching the wall.Be close to the wall.Mainly use_42_to push you upward.Position your body and_43_your weight.EffectsExercise muscles enjoyably and_44_.Be mentally_45_.【语篇解读】 本文介绍了攀岩运动的三种形式并说明了无论室内还是室外攀岩,都对体力和精神要求很高。36common从第二段第二句Top roping is.the most

30、 common types可知。37Free从第三段第二句.is a type of free climbing.可知。38amazing从第五段第一句.but it is really an amazing workout.可知。39demanding从第一段最后一句.the most physically and mentally demanding sports可知。40defeated从第一段第二句.you probably felt quite defeated.可知,使人很容易有挫败感。41three从第四段第三句.have three points touching the wa

31、ll可知有三点接触墙。42legs第四段第四句.your legs are actually pushing you upward可知。43rest由第四段第三句.as it is much easier to have your weight rest.可知。44effectively从文章最后一句中的effective变形得来。45challenging从最后一段的第二句.it is mentally challenging.可知。【广东省广州市2014综合测试】读写任务(共1小题,满分25分)阅读下面短文,然后按照要求写一篇150词左右的英语短文。I came from a family

32、 that never liked to waste money, and my parents taught me that living within my budget was the most important thing.I had a very comfortable childhood, and never felt the need to throw away money on unnecessary things.But things changed in my twenties, when I found myself in a city with plenty of f

33、ood and shopping attractions! I burned through my income in the department stores on Saturday mornings, then burned through my credit cards at the night clubs on Saturday nights. Before too long, I was deeply in debt and constantly borrowing more money from my friends. It was during this time that I

34、 reflected on my behaviour, and decided that life was a lot more comfortable when you weren;t continually stressed about money.For me, being thrifty (节俭)is not about being short on money. Its about being smart with your money so you can enjoy your life to is fullest. I love recycling and getting bac

35、k to nature, and teaching the kids about eco-friendly and responsible living.Whether I like it or not, my natural feeling is to find ways to do everything for less. Less money, less time and less stress!【写作内容】1. 以30个词概括上文的主要内容。2. 以约120个词就“节俭”的话题谈谈你的想法,内容包括:对你来说,节俭是什么?你认为节俭是否重要?为什么?就生活中如何做到节俭提一些建议。【写

36、作要求】1. 作文中可以使用亲身经历或虚构的故事,也可以参照阅读材料的内容,但不得直接引用原文中的句子。2. 作文中不能出现真实姓名和学校名称。【评分标准】概括准确,语言规范,内容合适,语篇连贯。【参考范文】读写任务(满分25分) 概括要点:1. family never liked to waste money; 2. was deeply in debt; 3. being thrifty is being smart with your money find ways to do everything for less.第二部分:1. 对节俭的理解;2. 对节俭的重要性的论述; 3. 就

37、生活中如何做到节俭提出建议。Version 1In the passage, the writer describes how he forgot his familys thrifty tradition and eventually met with financial difficulty. This helped him realized the importance of thriftiness and start to practise thriftiness again.To me, being thrifty means valuing money, making the mo

38、st of what I have and trying never to spend beyond my budget or on unnecessary things.Thrift is an old and dated concept to many young people. As life has become a lot easier, people tend to indulge(沉溺) in a luxurious lifestyle. Thats why I regard this nearly forgotten practice more important now th

39、an ever before.Actually, to be thrifty can be really simple. Most of the time, its simply a matter of being more thoughtful in our everyday life: turning off lights when leaving the room, not using the air-conditioners unless necessary, bringing our water bottle from home rather than spending on sof

40、t drinks, using public transports to avoid needles driving and parking, ordering just enough when eating out, and so forth. To do these might mean doing things others wont do and controlling our desires. But remember, a smart person is not one who always tries to impress others by showing off their

41、wealth, but one who spares no effort to save for the future and for others.Version 2The writer recalls the stress and economic problems he had after moving to a big city, forgetting the thrifty habits of his youth and wasting all his money. At last, however, he learned his lesson and became thrifty

42、once more.I think a thrifty person is someone who uses only what they need and avoids wastes. Being thrifty can save us money, but more importantly, it is necessary if we want to save our planet. In the face of growing environmental problems, I believe it is more necessary than ever to reduce the am

43、ount of rubbish and pollution each individual produces. If we fail to control the amount of waste we produce, our society and our planet are doomed(毁灭) and this concern must outweigh any short-term satisfaction we get from buying and consuming more.It is for the reason that I buy as much fresh food

44、as possible, rather than packaged food, which requires much more energy to produce and adds to our pollution problems. I also try to cycle or walk everywhere I go, or at least use public transport rather than getting a taxi or depending on a private car. Actions like these keep me fit and healthy, helping environment and leave me with more money in my pocket! Why dont you try these too? You might really enjoy the results.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1