收藏 分享(赏)

2022九年级英语下册 Unit 10 Get Ready for the Future拓展阅读(新版)冀教版 (2).doc

上传人:a**** 文档编号:536095 上传时间:2025-12-09 格式:DOC 页数:2 大小:19KB
下载 相关 举报
2022九年级英语下册 Unit 10 Get Ready for the Future拓展阅读(新版)冀教版 (2).doc_第1页
第1页 / 共2页
2022九年级英语下册 Unit 10 Get Ready for the Future拓展阅读(新版)冀教版 (2).doc_第2页
第2页 / 共2页
亲,该文档总共2页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、阅读文章When you finish high school or university,is learning done? The answer is “no”. In many countries,people continue learning all their lives. Why is lifelong learning important? How can it help you? Lets look at one example of lifelong learning in Japan.Why is lifelong learning important? You go t

2、o school and learn. You take tests. But learning doesnt only happen in school. And learning doesnt stop when you graduate from high school or college. You are learning all the time. For example,learning can happen when you go to a museum. It can also happen when you get a job. You learn when you pla

3、y a sport or when you take a trip. Learning is life! We never stop learning. Every day,you can improve yourself by learning something new.Lifelong learning in JapanIn Japan,lifelong learning is very important. People in Japan like to try new learning activities. Music, calligraphy, flower arranging,

4、 and foreign languages are some of their favorite classes. The Japanese take classes to improve their skills and learn new things.ConclusionWhen we graduate from school,we can continue to learn. Make lifelong learning one of your goals!试着做一做1. Why is lifelong learning important?A. It helps you impro

5、ve yourself.B. Its the best way to learn.C. Its fun and easy.D. Its an important goal.2. Some people in Japan take foreign language classes to_.A. get a jobB. learn new thingsC. get good gradesD. finish college3. Which of the following is TRUE according to the passage? A. Learning only happens in sc

6、hool.B. When we graduate from school, learning is done.C. You cant learn anything when you play a sport.D. Music, calligraphy, flower arranging and foreign languages are popular classes in Japan.4. What is the main idea of the passage?A. Learning can be fun.B. We are always learning in school.C. Fin

7、ishing high school is important.D. People can learn all their lives.答案1.A点拨:细节理解题。由文中you can improve yourself by learning something new.可知,通过学习新东西,你可以提高自己。故选A。2B点拨:细节理解题。由文中The Japanese take classes to improve their skills and learn new things.可知,日本人上外语课是为了提高技能并学习新的东西。故选B。3D点拨:细节理解题。由文中Music, calligraphy, flower arranging, and foreign languages are some of their favorite classes.可知选项D和原文一致。4D点拨:主旨大意题。由全文可知,本文介绍的是终身学习的事情。故选D。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1