1、Section Reading and Thinking (1)阅读理解AIm a reporter. Last month I was in Stockholm, Sweden.Now Im in Frankfurt, Germany. Next month, who knows?You certainly wont believe that I can call you from my laptop, which is what Im often doing these days using something called Skype.Skype lets me call any pho
2、ne number anywhere in the world for about 2 cents a minute, a little more to some places, such as the Middle East and Asia. My computer does the dialing, and the processing of incoming and outgoing voices. All you need is a broadband connection(宽带连接). With the basic version of Skype, all anyone need
3、s to make or receive a call is to install the programme on his or her computer (and that includes personal digital assistants). All calls from PC to PC are free. You dont even need a pair of headphones, though headphones can be a good idea if you wish to be discreet. I use my laptops built-in microp
4、hone.The paid service for calling regular telephones is called SkypeOut. The quality is completely clear, provided that theres not too much traffic on the Internet. If theres an echo, hang up and try again, and it usually gets better. There is one warning: on some computers, especially those running
5、 older versions of Windows, it doesnt always work, or can sound like a confusing conversation. You cant hear a thing.Skype was invented chiefly by a Swede named Niklas Zennstrom along with a group of programmers in Estonia.1. From the first two paragraphs we can learn the following things about the
6、author EXCEPT that .A. he has never communicated with others before using SkypeB. he often makes calls using SkypeC. he often has to go from place to placeD. he doesnt know where he will be next month解析:细节理解题。前两段叙述作者使用Skype打电话,经常出差,所以A项与作者的信息不符,故选A。答案:A2. What should you do if you want to make a Sky
7、pe call? A. Install the Skype programme.B. Install the Skype programme and have a broadband connection.C. Have a laptop.D. Be a foreign reporter.解析:细节理解题。从“All you need is a broadband connection. With the basic version of Skype, all anyone needs to make or receive a call is to install the programme
8、on his or her computer (and that includes personal digital assistants).” 可知,需安装Skype和宽带连接,故选B。答案:B3. What does the underlined word “discreet” in paragraph 4 probably mean?A. Official.B. Careful.C. Public.D. Informal.解析:词义猜测题。上文提示:你不需要耳机,尽管需要谨慎(不泄露秘密)时有耳机不错。所以此处是指“小心谨慎的(不泄露秘密)”,故选B。答案:BBA new study b
9、y Chinese researchers has found differences in the brain activities of men and women addicted to Internet gaming.The study says addicted men have lower impulse control compared with women, indicating that men are more likely to become addicted to Internet gaming.Researchers from Renji Hospital, whic
10、h is connected with Shanghai Jiaotong University, recruited 105 Chinese participants for the study, which had two groupsone with 32 men and 23 women addicted to gaming, and the other with 30 men and 20 women who were not addicted.They completed a questionnaire on gaming addiction, and reported their
11、 gaming history and number of hours playing per week. Researchers also talked with their families to collect the information.Through FMRI scanning(功能性磁共振扫描), researchers found that men addicted to gaming had lower brain activities in the brain regions associated with impulse control, than nonaddicte
12、d men. The lower the activity levels, the poorer the impulse control. Addicted women, however, showed no differences compared with the healthy female group.Researchers also studied the functional connectivity between brain regions, which were lower in men with addiction than in nonaddicted men, but
13、showed no differences in the female groups.Although there are some limitations, the findings suggest that activity levels displayed in the brain regions could be biomarkers to evaluate the behavioural inhibitions of gaming-addicted men, they said.Gaming disorder was listed as a mental disorder by th
14、e World Health Organization earlier this year. People with the disorder have impaired control over gaming and give it increased priority in their livesto the extent that gaming takes precedence over other life interests and daily activities.4. What did researchers find by FMRI scanning?A. Addicted m
15、en have higher brain activities.B. Addicted women have lower impulse control.C. Addicted men are the same as nonaddicted ones.D. Addicted women have no differences with nonaddicted ones.解析:细节理解题。答案定位在倒数第四段“Addicted women, however, showed no differences compared with the healthy female group.”。通过功能性磁
16、共振扫描,研究人员发现,上瘾的女性和没有上瘾的女性没有区别,故选D。答案:D5. What can we learn from the passage?A. Researchers from Renji Hospital did the research independently.B. 53 men took part in the research.C. Gaming disorder does harm to our lives.D. The research has solved the problem completely.解析:推理判断题。由最后一段“Gaming disorder
17、 was listed as a mental disorder by the World Health Organisation earlier this year.(今年早些时候,世界卫生组织将游戏成瘾列为精神病。)”由此推断出游戏成瘾对我们的生活有害,故选C。答案:C6. What is the main purpose of the passage?A. To explain the best way of getting rid of the Internet gaming addiction.B. To show the latest brain research on diffe
18、rences between addicted men and women.C. To describe Internet gamings harmful effects on men and women.D. To advise on the special use of Internet gaming to men and women.解析:主旨大意题。第一段“A new study by Chinese researchers has found differences in the brain activities of men and women addicted to Intern
19、et gaming.” 是全文的主题句,结合全文内容可知,这篇文章主要讲了最新的大脑研究表明对游戏上瘾的男性和女性之间存在的差异,故选B。答案:BCTo stop more teenagers from becoming addicted to the Internet, the Ministry of Education(MOE, 教育部) sent a letter in 2018 to all parents in China. It calls on them to pay more attention to their childrens online activities. Now
20、adays more and more teenagers become addicted to the Internet. A 17-year-old boy from Guangdong Province nearly died after playing online games for 40 hours. It shows how bad things can get when one becomes addicted to the Internet.The MOE also sent a notice to primary and middle schools, asking the
21、m to manage students Internet use. From now on, schools will pay more attention to their students Internet use, as well as their use of mobile phones. Schools have been told to teach students how to avoid violent online content. As long as students show signs of being addicted to the Internet, they
22、can get help from their teachers to give up their addiction.To make better use of the Internet, experts suggest that students should limit their screen time to less than 1.5 hours a day. They can develop healthy hobbies, like reading or playing sports in their free time.Many other countries are also
23、 taking action. The Australian government has called for schools to confiscate(没收) mobile phones during school hours. And in Korea, there is a law that children under the age of 16 are not allowed to play online between midnight and 6 am.7. Whom did the MOE send the letter to?A. Parents.B. Students.
24、C. Schools.D. The government.解析:细节理解题。根据第一段第一句可知,教育部给家长写了一封信。故选A。答案:A8. How long should a teenager use the Internet a day according to the experts?A. About three hours.B. Less than two hours.C. Less than one and a half hours.D. More than 1.5 hours.解析:细节理解题。根据第三段第一句“To make better use of the Internet
25、, experts suggest that students should limit their screen time to less than 1.5 hours a day.”可知专家建议青少年每天上网要少于1.5小时。故选C。答案:C9. Which action is Korea taking against teenagers Internet addiction?A. Confiscating students smart phones.B. Not allowing teenagers to play online.C. Making a law to prevent ch
26、ildren under 16 from playing online games during certain time.D. Calling on parents to manage their childrens online activities.解析:细节理解题。根据第四段最后一句“And in Korea, there is a law that children under the age of 16 are not allowed to play online between midnight and 6 am”可知选C。答案:C10. Where can you read t
27、his article?A. In a novel.B. In a newspaper.C. In a fashion magazine.D. In a storybook.解析:推理判断题。本篇文章主要介绍了为阻止青少年沉迷网络,中国及世界各国所采取的措施,这应该是新闻报道。故选B。答案:BDKids love to go online. There is so much to explore and learn. 11 The answer to the question is as difficult as determining at what age a child can be l
28、eft at home by themselves, since all children are different. Here are some questions to ask yourself to determine what is right for your child.12Of course when you are trying to determine if you can let him or her go online, your child has probably already said, “Im ready; I can handle it.” But are
29、they? 13 How would they handle the material if they ran across it by accident? 14Does your child question other peoples actions? Do they easily believe anything that is presented to them? It is an important question to ask to determine if your child is ready to go online alone. Have you taught them
30、what the dangers are? 15 Have you explained to them that there are people out there that might want to do them harm? It is a dangerous world out there. If you are going to let them wander around in the online world, they need to be prepared for what they might see or run into. A. Is your child easy
31、to cheat? B. There are a lot of dangers online. C. Are they ready to go online by themselves? D. Is your child skilled in using a computer? E. Unfortunately there is a lot of unpleasant material online. F. At what age should you allow your child to go online alone? G. You may be thinking this is a s
32、trange question to ask yourself.11. 解析:前面提到“Kids love to go online. There is so much to explore and learn.”,下文又有“The answer to the question is as difficult as determining at what age a child can be left at home by themselves, since all children are different.(这个问题的答案难度不亚于决定多大的孩子可以一个人留在家,因为每个孩子都是不同的)
33、”。因此F符合语境。答案:F12. 解析:从上文“Here are some questions to ask yourself to determine what is right for your child,”,又从下文“Of course when you are trying to determine if you can let him or her go online, your child has probably already said, Im ready; I can handle it.”(当然当你正试图确定是否可以让他或她上网,你的孩子可能已经说:“我准备好了,我可以
34、处理它。”)可知C符合语境。答案:C13. 解析:从上句“But are they?(但是真的是这样吗?)”可知E符合语境。答案:E14. 解析:从下文“Do they easily believe anything that is presented to them?(他们容易相信呈现在他们面前的事情吗?)”可知A符合语境。答案:A15. 解析:从上句“Have you taught them what the dangers are?(你教他们危险是什么了吗?)”可知,B符合语境。答案:BReading and Thinking (2)基础测评. 用括号内单词的适当形式填空1. Any h
35、elp from you will be greatly appreciated. Please give me a reply at your earliest (convenient).2. The new medical care policy will be (benefit) to us all.3. The speaker kindness in the listeners by delivering an speech, as we could judge from their looks. (inspire)4. You can get (stick) in a traffic
36、 jam anywhere in the world.5. Medicine should not be kept where it is (access) to children.6. After graduation, he wanted to know some newest (update) on his classmates.7. The Indians used to put their ears to the ground to hear a _ (distance) noise.8. (surf) the Net can help us to get the informati
37、on that we want.9. Only the (resident) in this town have the right to use the hall freely.10. We can get what we need from large (database).答案:1. convenience2. beneficial3. inspired; inspiring; inspired4. stuck5. accessible6. updates7. distant8. Surfing9. residents10. databases. 用适当的介词填空1. We no lon
38、ger have to wait line or carry cash around when we go shopping.2. age 50, she found herself out of work and stuck at home only her computer to keep her company.3. They collected money to pay private teachers.4. Make sure that everyone has access the Internet.5. I always start the day by going my ema
39、il.6. His words inspired us confidence.7. It is said that yoga is benefit to human health.8. Standing on the top of the hill, youll find a tower the distance.答案:1. in2. At; with3. for4. to5. through6. with7. of8. in. 语法填空Much has been written about the 1. (wonder) of the Internet. It has made our li
40、ves 2. (convenient). We can get the most 3. (update) information from large databases. Many peoples lives have been changed by online communities, because the Internet has done much more for people 4. simply make life more convenient. Take Jan 5. example. After 6. (surf) the Net for some time, she f
41、elt less lonely and bored. Also, she started an IT club and taught older people how 7. (use) the Internet. Her life 8. (change) since she used the Internet. Now she is living9. (happy). She says, “10. you go through tough times, you meet others who are facing similar challenges. Thinking about other
42、 peoples situations inspired me to offer help.”答案:1. wonders2. more convenient3. updated4. than5. for6. surfing7. to use8. has been changed9. happily10. When提升测评. 阅读理解When a 14-year-old boy from Atlanta, Georgia disappeared earlier this year, his mother turned to her smartphone for clues using an ap
43、p called Family Tracker that helped track his location. It is one of several apps that allow parents to track where their children are.“You can see where your loved ones are without having to call or bother them,” said Roberto Franceschetti of LogSat, the creators of Family Tracker, which has more t
44、han 100,000 users worldwide.Parents can track the location of their child on a map and send messages. Parents dont need to own a smartphone to track their children. The service can also be accessible on the web, as long as the phone that is being tracked is running the app.Family Tracker has an addi
45、tional service that keeps all data made by the app for a two-week period, which the company calls GPS breadcrumbs(面包屑). The service was used to find the missing boy in Atlanta.“With a subscription(订阅), we keep all the locations where people have been on our servers. You can see where your kid has be
46、en for the past two weeks. You can find out where someone was at a certain time, or when that person was at a specific place,” Franceschetti explained.“When somebody gets kidnapped(绑架), usually whoever does this throws the phone away or takes the battery out. We were hoping that our app would at lea
47、st provide information on where the person was kidnapped or where had been in the past. That way the police would have a history or some clues as to who they may have been seeing.”1. What does the passage mainly deal with?A. The invention of the app called Family Tracker.B. An app designed to help p
48、arents find missing children.C. A smartphone which can activate an alarm in remote areas.D. An app which can be used both on the phone and on the Net.解析:主旨大意题。根据文中“for clues using an app called Family Tracker that helped track his location”和全文关键词Family Tracker可知本文主旨是介绍一款帮助父母找到丢失的儿童的应用。故选B。答案:B2. Whi
49、ch is the most important factor if a parent wants to know where his child is?A. The parent must have a smartphone.B. The parent has to buy a map.C. The child must have a phone running the app.D. The child must not be in faraway areas.解析:细节理解题。第三段“as long as the phone that is being tracked is running
50、 the app”可知,只要丢失的儿童使用了安装有这个Family Tracker应用的手机即可被跟踪查找,故选C。答案:C3. What is GPS breadcrumbs used to do?A. To let parents send messages.B. To locate where children are.C. To warn children of time.D. To store data produced by the app.解析:细节理解题。由第四段第一句中“Family Tracker has an additional service that keeps a
51、ll data made by the app for a two-week period”可知,答案为D。答案:D4. From the last paragraph we can infer that the app can be of some help to .A. parents B. teachersC. robbersD. policemen解析:推理判断题。最后一段讨论绑架的事,涉及警察办案,所以这个app对警察破案有帮助,故选D。答案:D. 完形填空I received an email from a good friend last week. Her letter ope
52、ned with the usual greetings, but then turned sour as she began to 1 the pain in her heart. My friend doesnt have a good relationship with her parents. 2 she is an 18-year-old high school student, her parents, 3 her father, are still trying to control her life. “I admit I havent 4 the level of excel
53、lence they expect. As long as I let them down, they always scold(责骂) me,” she wrote, adding, “Theyre never satisfied with what I do. Every time I see them, my confidence gets 5. I feel bitter and annoyed. Sometimes I dont even want to stay with them.” I understand my friends 6. I know what its like
54、to have people refuse my 7 and insist I do what they 8. I know I have to give her a 9. Still, I have to be honest, and try to give her useful10.I think she needs to find it in herself to 11 her parents. I dont think many of us truly12the power of forgiveness. 13 forgiving, we get mad, and that 14 is
55、 often shown in our words and actions. We want those who have hurt us to be 15 in some way. I still remember something that happened to me in high school. A friend said something 16 about me, and I didnt say a word to her for months. Years later I17that although my actions seemed 18 at the time, my
56、hurt feelings were not worth losing a good friend. I regret that I did not forgive her. The power of forgiveness is truly 19. Learn to forgive, and when you do so youll find yourself feeling better. And you can also set yourself 20 to experience peace and love.1. A. faceB. keepC. shareD. hide 解析:朋友告
57、诉作者她的痛苦,share分享,符合语境,故选C。答案:C2. A. SinceB. UnlessC. OnceD. Although 解析:尽管(although)她已经18岁了,但是父母还是控制她的生活。此处是让步状语从句,故选D。答案:D3. A. especiallyB. rudelyC. naturallyD. entirely 解析:特别是她的父亲,故选A。答案:A4. A. changedB. followedC. reachedD. determined 解析:句意:我承认我没有达到(reach)他们期许的优秀水平。只要我让他们失望了,他们总是责骂我。故选C。答案:C5. A.
58、 destroyedB. improvedC. protectedD. raised 解析:句意:每次我看到他们,我的自信就被摧毁。故选A。答案:A6. A. stageB. situationC. recordD. privacy解析:理解朋友的处境(situation),设身处地想想。故选B。答案:B 7. A. viewsB. applicationsC. callsD. invitations 解析:句意:我知道被人拒绝观点(views),并坚持叫我做他们想要做的事的感觉。故选A。答案:A8. A. wantB. ownC. offerD. afford 解析:解析同第7题。选A。答案
59、:A9. A. promiseB. reasonC. surpriseD. response解析:尽管如此,还是给她中肯的答复(response),故选D。答案:D10. A. decisionB. adviceC. targetD. experience解析:提了中肯的建议(advice),故选B。答案:B11. A. appreciateB. satisfyC. forgiveD. respect解析:结合下文forgive的提示,此处建议她有必要宽恕她的父母。故选C。答案:C 12. A. showB. understandC. researchD. explore 解析:结合下文介绍f
60、orgive的作用,可知大多数人不明白宽恕的力量,故选B。答案:B13. A. Instead ofB. Because ofC. In addition toD. In return for解析:不宽恕、不谅解的话,我们就会变疯、生气,故选A。答案:A14. A. troubleB. dangerC. concernD. anger解析:结合上文mad的提示,此处是指我们的愤怒就会在语言和行动中体现,故选D。答案:D15. A. chargedB. forgottenC. judgedD. punished解析:句意:我们希望伤害我们的人在某种程度上受到惩罚(punished)。故选D。答案
61、:D16. A. interestingB. wonderfulC. badD. crazy解析:句意:一个朋友说了我的坏(bad)话,以至于我好几个月不和她说话。故选C。答案:C17. A. pretendedB. imaginedC. realisedD. proved解析:句意:数年以后我才意识到虽然当时我的举动看似合理,但我受伤的感情不值得我失去一位好朋友。故选C。答案:C18. A. reliableB. reasonableC. equalD. valuable解析:当时的行为可能合情合理(reasonable),现在回忆起来觉得不值得,故选B。答案:B19. A. challenging B. amazingC. shockingD. frightening解析:可见宽恕的力量、作用是令人惊奇的(amazing),故选B。答案:B20. A. comfortableB. wonderfulC. fairD. free解析:学会宽恕,你就会感觉好一些,就会自由自在(free)去体验平和与爱,故选D。答案:D