1、Module 4 Great Scientists.阅读理解Louis Pasteur was born in Dole, France on December 27,1822.His family was poor, and during his early education Pasteur was an ordinary student who enjoyed art and singing.However, when Pasteur was exposed to science as a teenager, he knew he had found his career.In 1838
2、,Pasteur went to college to become a science teacher.He then became a chemistry professor at the University of Strasbourg.He got married in 1849 and had five children.However, three died young from typhoid fever(伤寒症)It was the deaths of his children that drove Pasteur to investigate the infectious d
3、isease in order to find a cure.During Pasteurs time, people believed that bacteria appeared due to “spontaneous generation (自然发生)”They thought that bacteria just appeared out of nowhere.Pasteur carried out experiments to see if this was true.Through his experiments he proved that germs were living t
4、hings that came from other living things.They didnt just spontaneously appear.This was a major discovery in the study of biology.Now Pasteur is known as the father of microbiology.As Pasteur learned more about bacteria, he began to think they may be the cause of diseases in humans.When the French si
5、lk market was threatened by a disease to silkworms (蚕), Pasteur decided to investigate.He discovered that this disease was caused by germs.By killing them, he was able to cease the disease and save the French silk business.Today Louis Pasteur is known as one of the most important scientists in histo
6、ry.His discoveries led to an understanding of bacteria and diseases that has helped to save millions and millions of lives.本文主要介绍了历史上生物领域的一位伟大科学家。1After his childrens deaths,Louis Pasteur _.Abecame afraid of infectious diseasesBwas frustrated and wanted to do nothingCdecided to find out how to treat
7、 the diseaseDdidnt know it was typhoid fever that caused their deaths答案:C解析:细节理解题。根据文中“It was the deaths of his children that drove Pasteur to investigate the infectious disease in order to find a cure.”可知在他的孩子们死后,Louis Pasteur决定查明如何治疗这种疾病,故选C项。2What is implied about Louis Pasteurs discovery in Para
8、graph 3?AIt supported what most people thought at that time.BIt revealed that bacteria often appeared out of nowhere.CIt attracted the attention of the father of microbiology.DIt was a very important discovery in the history of biology.答案:D解析:细节理解题。根据文中“This was a major discovery in the study of bio
9、logy.”可知那是生物学历史上非常重要的一项发现,故选D项。3What does the underlined word “cease” in Paragraph 4 probably mean?AEnd. BFind.CDevelop. DSpread.答案:A解析:词义猜测题。根据“By killing them”及“save the French silk business”可知cease与end意思相近,故选A项。4What is the text mainly about?AA disease that killed children easily in history.BA gr
10、eat scientist in the field of biology in history.CSome of the most important scientists in history.DSome of the most important discoveries in history.答案:B解析:主旨大意题。这篇文章的主旨是介绍历史上一位生物领域的伟大的科学家,故选B项。.七选五Most of us dont like to think too much about rubbish._1_.However, household waste is a major contribu
11、tor to our planets waste problem.Like it or not, it needs to be managed if we are to have a brighter green future.When it comes to being responsible for our own rubbish, the best way to approach it is by following the three golden rules of waste management, or the 3RsReduce, Reuse and Recycle.“The o
12、rder is important._2_,” says Eugene Tay, Director of Green Future Solutions in Singapore.“Recycling still affects the environment and should be done last after reduce and reuse.”But, when our efforts to reduce and reuse still result in an overflowing rubbish bin, the advantages of recycling cannot b
13、e ignored.“_3_,” says Amy Ho, Managing Director of World Wide Fund For Nature in Singapore.“The damage to our environment could then be slowed down as a result.”In fact, by recycling just one plastic bottle, you are saving not just the material to make a new one, but you also stop it from getting th
14、rown into a landfill (垃圾掩埋场) for up to 700 yearsand thats before it even starts to rot._4_.Recycling is so important that we really have no excuse not to do the simplest of household tasks that will make a difference.“_5_,” says Ho.“Starting with recycling grey water for gardening purposes, to recyc
15、ling materials such as glass, paper and ironit all reduces the use of raw materials.”AWe put it in the bin and dont think too far beyond thatBThe collective action of individuals can make a significant effectCIts important for every household to make good use of grey waterDWaste reduction and reuse
16、is usually the best way to decrease wasteEThe three rules of waste management should be followed by every householdFRecycling reduces the use of raw materials and so protects our natural resourcesGRecycling just 10% of plastic bottles would keep 90 million kilograms of plastic out of landfills本文主要介绍
17、了循环利用垃圾的重要性。1A解析:从上一句中的Most of us dont like to think too much about rubbish.及空后的However 可知选A项。2D解析:从下一句末的after reduce and reuse可知选D项。3F解析:从上一句中的recycling cannot be ignored可知选F项。4G解析:从上一句中的but you also stop it from getting thrown into a landfill.可知选G项。5B解析:从上一句中的Recycling is so important that we really have no excuse not to do the simplest.可知选B项。