收藏 分享(赏)

2020-2021学年新教材高中英语 单元达标练2 UNIT 2 TRAVELLING AROUND(含解析)新人教版必修第一册.doc

上传人:a**** 文档编号:445834 上传时间:2025-12-06 格式:DOC 页数:9 大小:55KB
下载 相关 举报
2020-2021学年新教材高中英语 单元达标练2 UNIT 2 TRAVELLING AROUND(含解析)新人教版必修第一册.doc_第1页
第1页 / 共9页
2020-2021学年新教材高中英语 单元达标练2 UNIT 2 TRAVELLING AROUND(含解析)新人教版必修第一册.doc_第2页
第2页 / 共9页
2020-2021学年新教材高中英语 单元达标练2 UNIT 2 TRAVELLING AROUND(含解析)新人教版必修第一册.doc_第3页
第3页 / 共9页
2020-2021学年新教材高中英语 单元达标练2 UNIT 2 TRAVELLING AROUND(含解析)新人教版必修第一册.doc_第4页
第4页 / 共9页
2020-2021学年新教材高中英语 单元达标练2 UNIT 2 TRAVELLING AROUND(含解析)新人教版必修第一册.doc_第5页
第5页 / 共9页
2020-2021学年新教材高中英语 单元达标练2 UNIT 2 TRAVELLING AROUND(含解析)新人教版必修第一册.doc_第6页
第6页 / 共9页
2020-2021学年新教材高中英语 单元达标练2 UNIT 2 TRAVELLING AROUND(含解析)新人教版必修第一册.doc_第7页
第7页 / 共9页
2020-2021学年新教材高中英语 单元达标练2 UNIT 2 TRAVELLING AROUND(含解析)新人教版必修第一册.doc_第8页
第8页 / 共9页
2020-2021学年新教材高中英语 单元达标练2 UNIT 2 TRAVELLING AROUND(含解析)新人教版必修第一册.doc_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、单元达标练.阅读理解AOf all the things that will make life entirely happy, the greatest is the possession of friendship.One loyal friend is worth ten thousand relatives.Friends are very rare jewels, indeed.They make you smile and encourage you to succeed.On the first Sunday in August, its time to recognize yo

2、ur friends and their contribution to your life.The first Sunday in August was fixed as National Friendship Day by the US Congress in 1935, and remains a tradition observed in many countries and cultures.In 1997, the United Nations named Winnie the Pooh as the worlds Ambassador of Friendship.Apparent

3、ly, there are several friendship holidays, all of which fall on fixed dates.National Friendship Day is on the first Sunday in AugustWomens Friendship Day is on the third Sunday in SeptemberInternational Friendship Month is FebruaryOld Friends, New Friends Week is the third week of MayPeople show the

4、ir appreciation for friendship in various ways.Some expressions may be practical ones, such as flowers, particularly the pink friendship roses, cookies, chocolates, souvenirs from their vacations, a tape of favorite songs, farewell dinners, and welcome balloons.Recipe for Friendship 2 cups of patien

5、ce, 1 heart full of love, 2 handfuls of generosity, 2 cups of loyalty, 1 cup of understanding, with some laughter.Mix them all well.Spray generously over a lifetime and serve everyone you meet.Friendship helps to bring peace and positivity to the globe, another great reason to celebrate! Although ou

6、r friends certainly deserve thanks on more than just one day of the year, what better day to honor them than Friendship Day!本文说明友谊的珍贵,与友谊相关的节目,庆祝友谊的方式以及友谊不可替代的作用。1Which of the following proverbs supports the main idea of the first paragraph?AFriendship cannot stand always on one side.BA friend in ne

7、ed is a friend indeed.CA friend without faults will never be found.DA life without a friend is a life without a sun.答案:D解析:推理判断题。由第一段的主要意思“友谊是稀有的珍宝,友谊非常重要”,可知D项“人生没有朋友,犹如人生没有太阳”符合第一段主旨,所以选D。2Which of the holidays happens first in a year?ANational Friendship Day.BWomens Friendship Day.CInternational

8、Friendship Month. DOld Friends, New Friends Week.答案:C解析:细节理解题。由第三段National Friendship Day is on the first Sunday in August; Womens Friendship Day is on the third Sunday in September; International Friendship Month is February; Old Friends, New Friends Week is the third week of May可以知道,国际友谊月是最早的,所以选C

9、。3What is most needed to make friendship grow, develop and last?AInviting your friends over for a party. BLooking on your friends as relatives.CHonoring your friends on Friendship Day. DBeing loyal and generous to your friends.答案:D解析:推理判断题。根据文章倒数第二段说明获得友谊、让友谊发展持久的是耐心、爱心、慷慨和忠诚。所以选D。4“Recipe for Frien

10、dship” here actually means _.Aa prescription for curing friends Ba method of keeping a friendshipCthe pleasure of having friends Dthe importance of friendship答案:B解析:推理判断题。由倒数第二段讲述了友谊的方法可以得出答案,所以选B。BCamping is a good way to spend time with your kids and to show them how wonderful nature can be.Throug

11、h camping, children can discover new things about nature, such as flowers,birds, and other small animals.Camping gives kids time to get away from all the electronics (电子设备) of todays culture.So it is necessary to plan exciting and enjoyable family camping trips with your children while they are youn

12、g.When planning your family camping trip, think about the activities your kids like: games, hiking,swimming, boating, bicycling, etc.Select a camping place that has some of the activities the kids are interested in.Meal planning is an important part of your camping trip.Plan the meals together, and

13、kids love to choose what they want to eat.When starting to pack for your trip, let the kids pack their own items (物品)Each person should have his/her own sleeping bag with a luggage (行李) bag to put it in.Personal items should be packed with their sleeping bags.Encourage the kids to put their items in

14、 a certain place and always return them when they have finished using them.When you have arrived at your campsite, make all the camping activities a family activity, which will help children to realize how important teamwork is.Everyone can have his/her own job around the campsite.Mealtimes can be a

15、 fun time.So let the older ones help with the cooking on your outdoor camping stove while the younger ones get the picnic table ready.本文是一篇说明文。主要介绍了家庭野营的好处并对如何进行家庭野营提出一些建议。5Which of the following is the best place for a family camping?AA place covered with forests.BA place with a river and wild anim

16、als.CA place which provides many interesting activities.DA place where kids can find various foods they like.答案:C解析:考查细节理解。根据第二段第二句可知,选择野营地时,要保证孩子们能在那里开展一些他们感兴趣的活动,故选C。6What does the author advise parents to do while they are planning a family camping trip?ALet the children learn by watching.BKeep t

17、he children away from animals.CTake more food to meet the childrens needs.DEncourage the children to take care of their own things.答案:D解析:考查细节理解。根据第三段内容可知,作者建议家长要鼓励孩子们打理好自己的物品。故选D。7When people have arrived at the campsite ground, it is necessary to _.Aallow the children to cook Bmake everyone have w

18、ork to doCgive children enough time to play Dkeep the picnic table full of food答案:B解析:考查细节理解。根据最后一段尤其是“Everyone can have his/her own job around the campsite.”可知,到达野营地的时候,有必要让每个人都有事可做。故选B。8For whom is the passage most probably written?AParents.BTeachers.CKids.DTeenagers.答案:A解析:考查推理判断。根据文中多处出现的your ki

19、ds及family camping trip可推知,这篇文章很可能是写给父母看的。故选A。.七选五How to be safe when you are travelling on your ownBe sure to arrive during daytime._1_ People looking to prey on(试图欺骗) tourists can do it with ease at night.Make sure your arrival time will get you where you are going during daylight hours. _2_ Make s

20、ure to keep your money in a money belt.Keep your credit cards in a different place, and your passport in another.Look for people to group up with.Have you met friendly people at a bar? See if they want to join you when you go out for dinner.See if theres a tour group you can join up with._3_ _4_ It

21、can be a struggle to carry a lot of bags around on your own.If criminals (罪犯) see you struggling, they may use the chance to grab one of your suitcases.Before you leave, be sure you can carry your luggage quickly and smoothly.If you cant, its time to cut down your bags.Trust your instincts (直觉)_5_ I

22、f you have a bad feeling about something, its probably for some reason and its best to listen to your instincts.Even if your concerns are nothing, it cant hurt to listen to them.AStore important things separately.BTravel with as little luggage as possible.CNever get close to possible dangers whereve

23、r you are.DSurrounding yourself with others will help keep you protected.EEnsure that your family and friends know exactly where you are anytime.FThis is when bus stations, airports, and hotels will be at their most active.GIf something makes you suspicious or nervous, its better to be careful and a

24、void it.本文是一篇说明文。简要介绍了独自旅行时如何保证自身安全。1F解析:根据本段主旨句“Be sure to arrive during daytime.”及下文的“People looking to prey on(试图欺骗)tourists can do it with ease at night.”可知,游客在白天相对会安全些,由此推知空处是解释原因,即白天公交车站、机场和酒店的人流量比较大,故F项正确。2A解析:根据本段列举的注意事项可知,本段主要讲了重要的东西分开存放。故A项正确。3D解析:根据本段主旨句以及空前内容可知,本段主要讲跟别人在一起活动会安全,故D项“和别人在一

25、起会让你受到保护”正确。4B解析:根据本段内容以及空后内容中的关键词bags,suitcases,luggage可知,B项“旅行时尽可能少带行李”符合语境。5G解析:根据本段主旨句“Trust your instincts(直觉)”及空后的“If you have a bad feeling about something,its probably for some reason and its best to listen to your instincts.”可知,G项“如果有什么东西让你怀疑或紧张,最好小心点并避开它”正确。suspicious“可疑的”。.完形填空April 1st i

26、s a day on which,in some countries, people try to play tricks on others.If one _1_ in tricking someone, one laughs and says, “ April Fool!” and then the person who was tricked _2_ laughs, too.One April 1st, a country bus was going along a winding road when it _3_ down and stopped.The driver _4_ turn

27、ed switches and pressed buttons, but nothing happened.Then he turned to the passengers with a _5_ look on his face and said, “This poor bus is getting _6_.It isnt going as well as it used to.There is only one thing to do if we want to get home today.Ill _7_ three.I want you all to lean(倾斜) forward s

28、uddenly as hard as you can.This should _8_ the bus started again, but if it doesnt, Im afraid theres nothing else I can do.Now, all of you lean back as _9_ as you can in your seats and get ready.”The passengers all obeyed and waited _10_.Then the driver turned to his front and asked, “Are you ready?

29、” The passengers _11_ had enough _12_ to answer: “yes.”“ One! Two ! Three!” counted the driver.The passengers all leant forward suddenlyand the bus started _13_ at a great speed.The passengers breathed more _14_ and began to smile with relief.But their smile turned to surprise and laughter when the

30、driver _15_ cried, “ April Fool !”本文是一篇记叙文。在一些国家,4月1日是人们试图捉弄别人的日子。文章讲述了在“愚人节”发生的故事。1A.interests Benjoys Csucceeds Djoins答案:C解析:考查动词辨析。A.interests使感兴趣;B.enjoys喜爱;C.succeeds 成功;D.joins参加。如果一个人成功地欺骗了别人,他会笑着说:“愚人节傻瓜!”然后被骗的人通常也会笑。“成功做某事”是succeed in doing sth.,故答案为C。2A.sadly Bhardly Cusually Dalso答案:C解析:考

31、查副词辨析。A.sadly伤心地;B.hardly几乎不;C.usually 通常;D.also也。如果一个人成功地欺骗了别人,他会笑着说:“愚人节傻瓜!”然后被骗的人知道真相后通常也会笑。结合句意可知答案为C。3A.sped Bbroke Cslowed Dsettled答案:C解析:考查动词辨析。A.sped加速;B.broke打破;C.slowed 减慢;D.settled解决,定居。根据“One April 1st, a country bus was going along a winding road when it _3_ down and stopped.”“4月1日,一辆乡村

32、公共汽车正沿着一条蜿蜒的道路行驶,突然它慢了下来,然后停了下来。”可知答案为C。4.A.anxiously Bhappily Ccarelessly Dnervously答案:A解析:考查副词辨析。A.anxiously焦急地;B.happily高兴地;C.carelessly 粗心地;D.nervously紧张不安地。因为车突然停了,所以司机焦急地转动开关,按下按钮,试图发动车。结合句意可知答案为A。5A.satisfied Bcalm Cworried Dsad答案:C解析:考查形容词辨析。A.satisfied满意的;B.calm冷静的;C.worried 担忧的;D.sad伤心的。此处

33、指司机转向乘客,一脸焦急地说。与上文司机焦急地转动开关呼应,故答案为C。6A.expensive Bold Cangry Dweak答案:B解析:考查形容词辨析。A.expensive昂贵的;B.old旧的,老的;C.angry生气的;D.weak虚弱的。根据This poor bus is getting _6_.可知司机说车发动不着是因为这辆可怜的公共汽车老了。故答案为B。7A.ask Bshout Cgive Dcount答案:D解析:考查动词辨析。A.ask问;B.shout大喊;C.give给;D.count 计数。根据下文“One! Two! Three!” counted the

34、 driver.由此推知此处是“我数到3”。结合句意可知答案为D。8A.get Bcause Callow Dtake答案:A解析:考查动词辨析。A.get使,得到;B.cause引起;C.allow允许;D.take拿走。这样能使公共汽车重新发动起来,但如果不能,恐怕我也无能为力了。结合句意可知答案为A。9A.far Blong Csuddenly Dhardly答案:A解析:考查副词辨析。A.far远地;B.long长期地;C.suddenly突然地;D.hardly几乎不。 司机让所有人都尽可能往后靠在座位上,做好准备。as far as sb.can表示“尽某人所能”,故答案为A。10

35、A.calmly Bpatiently Cangrily Danxiously答案:D解析:考查副词辨析。A.calmly冷静地;B.patiently耐心地;C.angrily生气地;D.anxiously焦急地。根据The passengers all obeyed and waited _10_.可知乘客们都服从了命令,焦急地等待车启动。故选D。11A.only Bhardly Cclearly Dpossibly答案:B解析:考查副词辨析。A.only仅仅;B.hardly几乎不;C.clearly 清晰地;D.possibly可能地。根据The passengers _11_ had

36、 enough _12_ to answer: “yes.”“ 乘客们几乎没有喘气就回答道:是的。”可知答案为B。12A.strength Bforce Cbreath Dinterest答案:C解析:考查名词辨析。A.strength力气,力量;B.force武力,军力;C.breath呼吸,喘气;D.interest兴趣。根据The passengers _11_ had enough _12_ to answer: “yes.”“乘客们几乎没有喘气就回答道:是的。”可知答案为C。13A.up Boff Cout Dforward答案:A解析:考查副词辨析。A.up起来,向上;B.off远

37、离;C.out在户外;D.forward向前地。根据The passengers all leant forward suddenlyand the bus started _13_ at a great speed.“乘客们都向前倾了倾,公共汽车以极快的速度开动了。”“发动”是start up,可知答案为A。14A.easily Bhard Ccomfortably Doften答案:A解析:考查副词辨析。A.easily容易地;B.hard努力地;C.comfortably 舒适地;D.often经常。根据The passengers breathed more _14_ and bega

38、n to smile with relief.“乘客们松了口气,开始微笑。”可知答案为A。15A.friendly Baloud Cquietly Dmerrily答案:D解析:考查副词辨析。A.friendly友好地;B.aloud大声地;C.quietly 安静地;D.merrily愉快地。 当司机高兴地喊道:“愚人节傻瓜!”时人们大笑起来。故答案为D。.语法填空Keeping a diary in English is one of the effective ways _1_ (improve) our English writing ability.Compared with oth

39、er forms of writing, it is shorter and _2_ (take)less time.It can help us to develop the habit of thinking in English._3_ we keep practicing, gradually well learn how to express ourselves in English.In keeping a diary in English, we _4_ (certain) run up against many _5_ (difficult)In the first place

40、, _6_ often happens that we have trouble _7_ (find) suitable words and phrases to give expression to our mind.Secondly, there are many idiomatic ways of saying things in Chinese.And it is extremely hard for us to put them into English properly.As far as I am concerned, my _8_ (suggest) is that we sh

41、ould always have a notebook and a ChineseEnglish dictionary within easy reach.Whenever something beats us, we can first put it down in our notebook and then look it up in our dictionary.We can also turn _9_ our English teacher for help, if necessary.In short, I believe that it is of great use to kee

42、p a diary in English for _10_ development of our writing skills.本文是一篇说明文。这篇文章介绍了用英语记日记的好处以及有哪些困难,并给出了建议。1to_improve解析:考查动词不定式。句意:用英语记日记是提高英语写作能力的有效方法之一。此处是动词不定式作后置定语,故填to improve。2takes解析:考查时态。句意:与其他写作形式相比,它更短,更省时。句子用一般现在时态,主语是it,第三人称单数,故填takes。3If解析:考查条件状语从句。句意:如果我们不断练习,我们会逐渐学会如何用英语表达自己。此处是if引导的条件状

43、语从句,故填If。4certainly解析:考查副词。句意:用英语记日记,我们肯定会遇到很多困难。副词修饰动词,故填certainly。5difficulties解析:考查名词复数。句意:用英语记日记,我们肯定会遇到很多困难。故填difficulties。6it解析:考查it的用法。句意:首先,经常发生的是,我们很难找到合适的词和短语来表达我们的思想。此处it是形式主语,真正的主语是that引导的主语从句。故填it。7finding解析:考查固定搭配。句意:首先,经常发生的是,我们很难找到合适的词和短语来表达我们的思想。固定搭配:have trouble (in)doing sth.在做某事上

44、有困难。故填finding。8suggestion解析:考查名词。句意:就我而言,我的建议是我们应该总是有一个笔记本和一本汉英词典在身边。形容词性物主代词my修饰名词,且后面谓语为is,故填suggestion。9to解析:考查固定搭配。句意:如果有必要,我们也可以向英语老师求助。turn to sb.for help向某人求助,故填to。10the解析:考查定冠词the。句意:总之,我认为用英语记日记对提高我们的写作技巧是很有用的。此处特指“写作技能的发展”,故填the。.读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一个完整的短文。续写的词数应为150左右。One Su

45、nday last year, eight of us hiked for a couple of hours through the desert near San Diego to reach Thunder Canyou Cave.We had to go through a waterfall to get inside, so we put on our wetsuits and lowered ourselves 30ft down.By 11:00 am we were inside.After we climbed further, we reached a nineinch

46、crack (裂缝)Having moved for four hours, I was tired and wet.The group leader, Luca, was guiding three cavers.One of them, Steve, in his 50s, got stuck in the crack.There was 10 minutes of pulling and pushing until Steve was free.He was tired and needed to leave.Luca, assuming Id been through the crac

47、k before, guided Steve through the cave for another 15 minutes to an exit.I was second from last to go through.I didnt realize that Luca wasnt thereif Id known, I wouldnt have attempted the crack, as I needed an experienced guide.The challenge is to put your feet first down the length of the crack,

48、and then move your body sideways to swing along, before dropping five feet to the floor of the next space.On my first attempt, I knew I wouldnt make it through, but the group encouraged me to try again.I didnt want to inconvenience anyone by having to make the long trip back through the cave, so I b

49、acked out and took off my wetsuit.In just my Tshirt, I tried to slide through again but my hips (屁股)were trapped.My feet were hanging on the other side and my left arm supported my body.My hand rested on a wooden board that had been left covering rocks to protect cavers from slipping.Luca returned a

50、nd the team tried everything to help me as I mentally focused on escape.After two hours my arm weakened, so I slid further into the crack, where the gap was only eight and a half inches wide.My body weight was on my left elbow (肘),my back and chest touching the cold stone walls.The guy behind me, Ji

51、m, tried unsuccessfully to pull me back.Of course, I was blocking his escape, too.答案Paragraph 1:With the risk of the low body temperature, the group supplied me with jackets and bags.I was told to keep moving but I could only raise my right arm slightly and look up or down.As I was drifting in and o

52、ut of a dreamlike state, Jim told stories to try to keep me awake.Id been trapped for such a long time that I no longer expected to make it out alive.But I wasnt prepared to give up either.Paragraph 2:After eight hours, Luca found the rescue team.Thirty minutes later, the rescue team arrived.They li

53、fted the board near my head to move me so I could leave the crack.As they began to pull my feet, the walls painfully squeezed.But I asked them to continue.They finally helped me get out of the gap.When I was released I was truly pleased with freedom.After resting for a while, I climbed out of the cave.Afterwards, I was sent to a nearby hospital.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1