1、美国高中毕业舞会是每个美国高中毕业生终生难忘的经历。那么,你对它了解多少?你知道它的起源和现在的情况吗?The High School PromThe high school prom is the first formal social event for most American teenagers.It has also been a rite(仪式,典礼) of passage for young Americans for nearly a century.The word “prom” was first used in the 1890s, referring to forma
2、l dances in which the guests of a party would display their fashions and dancing skills during the evenings grand march.In the United States, parents and educators have come to regard the prom as an important lesson in social skills.Therefore, proms have been held every year in high schools for stud
3、ents to learn proper social behavior.The first high school proms were held in the 1920s in America.By the 1930s, proms were common across the country.For many older Americans, the prom was a modest, homegrown affair in the school gymnasium.Promgoers were well dressed but not fancily dressed up for t
4、he occasion: boys wore jackets and ties and girls wore their Sunday dresses.Couples danced to music provided by a local amateur band or a record player.After the 1960s,and especially since the 1980s, the high school prom in many areas has become a serious exercise in excessive(过度的) consumption, with
5、 boys renting expensive tuxedos(晚礼服) and girls wearing designer gowns(女式礼服)Stretch limousines(超长豪华轿车) were hired to drive the promgoers to expensive restaurants or discos for an allnight celebration.Whether simple or lavish(浪费的), proms have always been more or less frightening events for adolescents
6、 who worry about selfimage and fitting in with their peers.Prom night can be a terrible experience for socially awkward teens or for those who do not date with others.Since the 1990s, alternative proms have been organized in some areas to meet the needs of particular students.For example, proms orga
7、nized by and for homeless youth were reported.There were also “couplefree” proms to which all students are welcome.Section Introduction & Reading and VocabularyComprehending重点单词写作词汇1.highlight n最重要的部分;最精彩的部分2.forever adv.永远3.rent v(短期)租用拓展词汇4.settle v解决settlement n解决;定居点settler n移民;殖民者5.elect v选举;推选
8、election n选举6.suit v合适;适合suitable adj.适合的7.enormous adj.巨大的,庞大的enormously adv.极其地;非常地阅读词汇8.chart n图;图表9.prom n.(美)(常在学年末举行的)高中生的正式舞会10.peer n同龄人11.mediator n.调解员;斡旋者petitive adj.好强的;好竞争的重点短语1.look back at回顾,回忆2.have fun玩得开心pare.with.把和比较4.in a few days time过几天5.have problems with在方面有问题6.work on从事重点句
9、型1.It seemsadj.to do sth./that.看来/似乎是:It seems strange to think that(一想到似乎有一种别样的感觉) in a few days time Ill be walking out of the school gates forever.2.findoneself宾补,发现自己处于某种状态:Meanwhile, I find myself looking back at(发觉自己在回顾) my senior year, and thinking about all the wonderful things that have hap
10、pened.3.It is a great pity that.很可惜,其中it作形式主语:Its a great pity that(真遗憾) its probably the last time this will happen. Read the text and match the main idea of the paragraphs.1Para.3AGoing to the senior prom.2Para.4BBeing elected prom queen.3Para.5CWorking as an arts editor.4Para.6DGoing on a short s
11、chool skiing trip to the Rocky Mountains.5Para.7EWorking as a peer mediator.6Para.8FGetting good grades on the final exams and receiving the senior prize for English Literature.答案:16.CEDFAB Read the text carefully and choose the best answer according to the text.1The text is mainly about_Athe author
12、 was ever a peer mediatorBthe author was given a car by her parentsCthe author recalls her highlights of her senior yearDthe author looked elegant at the prom2During the short school skiing trip,the writer had great fun because_Atwo good friends of her were also on the tripBAmericans are competitive
13、Cit was the Easter vacationDall of the above3Which of the following is NOT included in the experiences that the writer recalls?AAttending the senior prom.BWorking as a peer mediator.CWorking as an arts editor.DTaking the final exam.4The writer expresses her _ feelings about the senior year experienc
14、es in the passage.AregretfulBpassiveCnegative Dexcited答案:14.CDDD Analyze the following difficult sentences in the text.1Something else Ive greatly enjoyed is working as a peer mediator, someone who helps students to settle problems that they have with other students.翻译另外一件我非常乐意做的事情是做同伴调解人,就是帮助学生们解决他
15、们与其他同学之间的问题。答案:定语;同位;定语;定语2At the start of the school year, we were given training in how to do this, and its clear that this kind of work can really help people.翻译新学年开始时,我们接受了培训,学习怎样做这份工作,很显然,这种工作确实能帮助人。答案:时间状语;宾语;形式主语;主语highlighthaIlaItn.最重要的部分;最精彩的部分promprmn.(美)(常在学年末举行的)高中生的正式舞会diploma n毕业证书too.
16、to.太而不能will be walking是将来进行时。foreverfrevadv.永远take a vacation度假on vacation在度假go on a vacation去度假meanwhile adv.同时look back at/on/to回顾,回忆reread v再次阅读re前缀,表示“重新”reconstruct重建recycle再利用work as做(职业的)工作work on从事,致力于success nC成功的事(抽象名词具体化)peerpIn.同龄人mediatormidIeItn.调解员;斡旋者settlesetlv.解决at the start ofat t
17、he beginning of在开始的时候the Easter复活节go on a trip参加旅行the Rocky Mountains(复数)落基山脉6quite a few相当多(修饰可数名词复数)7have fun玩得开心,此处接doing形式,构成固定表达have fun doing sth.。8race v(与某人)赛跑9slope n坡,斜坡:competitivekmpettIvadj.好强的;好竞争的;did强调谓语动词。forget doing忘记做过forget to do忘了去做?electIlektv.选举;推选council n理事会Ahave a good tim
18、e玩得高兴Bsuitsutv.合适;适合Chave my hair done找人给我做了头发Dworth adj.值得的be worth doing值得做Eelegant adj.典雅的,优雅的Frentrentv.(短期)租用Gso.that.如此以至于Hfor a while一会儿Ishare.with.与共用Jsurprise n惊喜,吃惊的事,此处为抽象名词具体化。Kunexpected adj.未预料到的Ldinner jacket男子晚礼服上装,无尾礼服上装(正式场合穿着,黑色或白色,通常打蝶形领结)Msunrise n日出Nunforgettable adj.令人难忘的Oafte
19、rwards adv.后来wards(又作ward)为后缀,用来构成副词,有“朝,向”之意。又如:forward(s)向前,朝前。PenormousInmsadj.巨大的,庞大的Qhave a/an.breakfast吃一顿的早餐Ra perfect ending完美的结局Highlights of My Senior Year by Joanna SykesI can hardly believe it, but my school life is almost over.Prom night has come and gone, and Ive received my high schoo
20、l diploma at last.Its a good thing that the exams are finished. I feel too excited to think clearly! It seems strange to think that in a few days time Ill be walking out of the school gates forever.The first thing Im going to do is to take a long vacation!这是含有主语从句的复合句。此句是定语从句,先行词被序数词修饰,引导词用that或省略。M
21、eanwhile,I find myself looking back at my senior year, and thinking about all the wonderful things that have happenedIve decided to write them down so that one day, years from now, when I reread+ them, the memories will come backthat have happened中that引导定语从句。此句中的that不可用which来代替,因为先行词things被限定词all修饰。
22、此处是so that引导的目的状语从句,so that意为“以便;为了”。该目的状语从句中,when I reread them是时间状语从句。Theres so much to remember.One of the best things about this year has been working as an arts editor for this newspaper.Ive so enjoyed it! I love writing, and working on this paper is my first step towards becoming a journalist,
23、 so this has been a real success for me.Something else Ive greatly enjoyed is working as a peer mediator, someone who helps students to settle problems that they have with other students.At the start of the school year, we were given training in how to do this, and its clear that this kind of work c
24、an really help people.I think Ill continue to work as a mediator when I go to college.During the Easter vacation, I went on a short school skiing trip to the Rocky Mountains.Ive been skiing quite a few6 times, but never with the school, and since two good friends came on the trip, we had great fun7
25、racing8 each other down the ski slopes9.Its wellknown that Americans are competitive:, and I did; enjoy it whenever elected? to the student council.I really enjoyed meeting the teachers and telling them how we, the students, feel about things, and what we think should happen in the school!此处是定语从句,修饰
26、Other things,省略了引导词。此处是which引导的非限制性定语从句,which指代“我”开车去上学这件事。此处是what引导的宾语从句,与前面的how we.并列作telling的宾语,而we think在从句中作插入语。All these things have been wonderful.But I have to say, the highlight of the year was the senior prom.For an American girl, its so important that you have a good timeA at the prom.Wel
27、l, I did! Daniel, a boy in my English class, asked me to go to the prom with him, and I was so pleasedId been hoping he would ask me.I found a dress that suitedB me perfectly, and had my hair specially doneC on the day of the prom.It took two hours but it was worthD it, as everyone told me I looked
28、very elegantE! A group of us rentedF a nice car to take us to the prom.The food was delicious and I ate so much thatG I had to stop dancing for a whileH! We shared a table withI some good friends, and laughed and told jokes all evening.Its a great pity that its probably the last time this will happe
29、n.had been hoping是过去完成进行时态,此处其后省略了引导宾语从句的that。that suited me perfectly是定语从句,修饰a dress。Its a great pity that.很可惜;that its probably.是真正的主语,前面的It作形式主语。Daniel and I danced most of the dances together.But the big surpriseJ of the evening was when I was elected prom queen! This was so unexpectedK, and I c
30、ant tell you how good this made me feel! After the prom, a group of us drove down to the coast, and sat on the beach in our long dresses and dinner jacketsL.I shall never forget watching the sunriseM over the seait was unforgettableN! AfterwardsO, we went and had an enormousP breakfastQ in a nearby
31、hotelit was a perfect endingR to a perfect school year.高中最后一年的精彩回放(乔安娜塞克斯)我简直无法相信我的学校生活就要结束了。毕业舞会来了又去了,我也最终获得了高中毕业证书。考试结束,这是一件好事。我太兴奋了,简直无法理清思绪!想想过几天我就要永远地走出校门了,似乎有一种别样的感觉。我打算做的第一件事就是度一个长假!同时,我发觉自己在回顾自己高中的时光,追忆所有发生过的美好往事。我决定把它们写下来,以便多年以后的某一天当我再次阅读时,往事就会涌上心头。要记住的事情太多了。今年最得意的事情之一是当上这份报纸的美术编辑。我是如此喜欢这份工
32、作!我喜欢写作,因为这份报纸工作是我日后做记者迈出的第一步,所以这对我而言是一次真正的成功。另外一件我非常乐意做的事情是做同伴调解人,就是帮助学生们解决他们与其他同学之间的问题。新学年开始时,我们接受了培训,学习怎样做这份工作。很显然,这种工作确实能帮助人。我想当我上大学时我会继续做调解员的工作。复活节假期期间,我参加了学校组织的落基山短期滑雪之旅。我以前滑过好多次雪,但从来没跟同学一起去过。因为我的两个好朋友也一起去了,我们比赛着冲下雪坡,玩得很开心。众所周知,美国人争强好胜。每当我赢得了比赛,我都会为此欣喜万分!令我感到高兴的其他事情还有期末考试取得优异成绩、英国文学课获得最高奖项。父母送
33、给了我一辆车,所以我能够开车去上学,这真是太棒了。当然,我也永远忘不了当选学生会成员的经历。我确实喜欢和老师们碰面,告诉他们我们学生有什么想法,我们认为学校里应该有些什么变化!所有这些事情都非常精彩。不过我不得不说,这一年最精彩的还要数毕业舞会。对一个美国女孩来说,在舞会上玩得愉快太重要了。而我,就玩得愉快极了!和我同上英语课的男孩丹尼尔邀请我和他一起参加舞会,我太高兴了我一直盼望着他来邀请我。我找到一件非常适合我的晚礼服,毕业舞会那天还专门去做了头发。这花了我两个小时,不过很值得,因为每个人都说我看上去非常端庄典雅!我们一群人租了一辆漂亮的车去参加舞会。吃的东西美味极了,我吃了很多,不得不在
34、跳舞时停下来歇了一会儿!我们和几位好朋友坐在一张桌子旁,整个晚上都在嬉闹,都在讲笑话。真遗憾,这样美妙的夜晚很可能不会再有了。我和丹尼尔一起跳了大部分的舞蹈。不过,那晚的大惊喜还是我当选舞会的女王!这太出乎意料了,我简直无法告诉你这一切让我感觉有多棒!舞会后,我们一群人开车到了海边,穿着长礼服和无尾礼服坐在海滩上。我永远也不会忘记观看海上日出的情景那一幕真是令人难忘!后来,我们去附近的一个旅馆吃了一顿丰盛的早餐为我们这个完美的学年画上了圆满的句号。 阅读理解AWhat are American high schools like?Well,Im happy to tell you what I
35、 know.When I started school here, it had already been a week since the school opened.At this school, freshmen usually go on a trip for about three days at the beginning of school.Unfortunately I missed that wonderful trip, which would have been the best time to get to know my classmates.I was really
36、 sad.I wished Id known about it earlier.Despite the disappointment, however, I gradually adapted to my new life and school.There is a space in the basement of the teaching building where students chat and meet each other.As we do not always have the same classrooms and classmates, the school wants u
37、s to get to know each other there.Students usually come to school early, sit in that space and have fun.Around the space, there are many lockers for students to leave their books in, so that students do not have to carry a heavy schoolbag everywhere.It really surprises me that we have almost no text
38、books.We only have textbooks for World History and Algebra 2 and they are big and heavy, like bricks.For other classes, we only need binders(活页夹) with paper in them.Without textbooks, students learn things freely and actively.For example, my humanities teacher just teaches us what is in her mind at
39、the time.We never know what we will learn.Another difference between American schools and Chinese schools is that American schools care about students morality more than their academic studies.For example, if you do not finish your homework, you will just be asked to do it later, but if you cheat or
40、 lie, you will get a warning or even be kicked out.I think that most students here are good at schoolwork as well, but compared to Chinese students, they can make learning a more joyful experience.I think we should take the good points from our two different kinds of education to perfect our approac
41、h to studying.【解题导语】本文是一篇说明文,介绍了美国高中学校的一些基本情况。1What was the writer sad for?AHe was late for school.BHe missed the trip at the beginning of school.CHe didnt know anyone.DAmerican students looked down upon him.B解析:细节理解题。根据第二段第二句“At this school, freshmen usually go on a trip for about three days at the
42、 beginning of school.”与第三句中的“Unfortunately I missed that wonderful trip”以及倒数第二句“I was really sad.”可知,作者因错过了这次可以借机了解同学的郊游而感到伤心。故选B。2Why do students go to the basement of the teaching building?ATo attend class.BTo share a classroom.CTo have fun.DTo meet teachers.C解析:细节理解题。根据第四段第一句“There is a space in
43、the basement of the teaching building where students chat and meet each other.”和第三句“Students usually come to school early, sit in that space and have fun.”可知,C项正确。3How do teachers in the US.teach the students?AHowever they want to.BThey use bricks.CSome use textbooks;some teach freely.DThey always t
44、each as required.C解析:细节理解题。根据第五段第二句“We only have textbooks for World History and Algebra 2.”与第三句“For other classes,we only need binders(活页夹) with paper in them.”以及本段最后两句可知,有些老师使用课本,有些老师自由授课,不使用课本。故选C。4According to the passage, in American high schools,_Ayou are likely to be kicked out if you cheatBy
45、oull be punished if you do not finish your homeworkCstudents are better at schoolwork than Chinese studentsDstudents care much about the grades they getA解析:细节理解题。根据倒数第二段最后一句中“but if you cheat or lie,you will get a warning or even be kicked out”可知,A项正确。BThe most wonderful time of the year isnt all th
46、at wonderful for those who hate opening presents in front of other people.Imagine its the Christmas morning.Your large family are looking at you because its your turn to open a present.You try to make a response that will seem both grateful and genuine.Instead, it comes across as awkwardeven when yo
47、u really like the present.According to the study by Professor Stefan Hofmann and Professor Mark Leary, this is a sign of ordinary social anxiety.Lets explain some of the reasons why opening presents in front of others can make the gift opener so anxious.Some people just dont like being the center of
48、 attention.“Being the focus of everyones attention puts pressure on people to be perfect or follow social norms(规范)Everyone is more on their guard when lots of other people are watching,” Leary said.And it feels like your reaction is being judged by the other people in the room.“It is not only the a
49、ct of opening a present but also the emotional response that other people are carefully judging to determine whether the person likes the gift,” Hofmann said.“This person is expected to be joyful and surprised.”“People want to be seen as appreciative, but one always runs the risk of not conveying th
50、e appropriate level of appreciation,” Leary said.“People may worry that they wont respond as the gift giver hopes.”Both experts agreed that feeling anxious in this type of social situation is totally normal.“If we never experienced social anxiety, wed deal with many social encounters(遭遇) in ways tha
51、t go against social norms, make bad impressions on others, or even hurt other people,” Leary explained.“Try to be in the present moment and enjoy the occasion,” Hofmann recommended.“Receiving and giving gifts is a human tradition that shows kindness.Worrying about what other people think or what imp
52、ression I make on others detracts(减损价值) from this experience.”【解题导语】本文是一篇说明性议论文。当着众人的面打开礼物,你会焦虑不安吗?来听听专家的分析吧。5How does the gift opener feel if he hates opening gifts in front of others?AAngry.BSurprised.CGrateful.DAnxious.D解析:细节理解题。根据第三段中的.this is a sign of ordinary social anxiety.Lets explain some
53、of the reasons why opening presents in front of others can make the gift opener so anxious.可知,当着众人的面打开礼物,有些人会感到焦虑不安。6What may people worry about when opening a gift?AWhat reaction the gift giver expects.BWhether the gift is their favorite or not.CWhether they can meet the gift givers expectation.DHo
54、w they can express their thanks to the gift giver.C解析:细节理解题。根据倒数第三段中的People may worry that they wont respond as the gift giver hopes.和文章最后一句可知,当人们打开礼物的时候会担心自己能不能做出送礼物的人所期待的反应。7What does Leary think of such kind of social anxiety?AIt should be dealt with in time.BIt may help us behave properly in pub
55、lic.CIt is harmful to our relationships with others.DIt will make us leave a strong impression on others.B解析:推理判断题。根据倒数第二段可知,Leary认为如果我们不经历这种社交紧张的话,在处理很多社会遭遇时可能会违反社会规范,给他人留下不好的印象,甚至会伤害他人。由此推知,经历这样的社会紧张有助于我们在众人面前表现得得体。8Which of the following best shows the structure of the text?B解析:篇章结构题。综合分析文章可知:第一段
56、引出主题,第二段举出具体事例,第三段引出原因,第四、五和六段具体分析原因,第七和第八段专家给出相关建议。故B项正确。 完形填空It was the first day I was able to get out of bed since getting my heart shattered(难过的)I decided to have a 1 , trying to start feeling human again.When my hairdresser asked how I had been, I wanted to say “fine” because thats what youre
57、2 to do when you make small talk. 3 I even realized what was happening, tears started rolling down my cheeks. 4 missing a beat, this woman who 5 knew me gathered me in her arms and 6 me as I cried.She said, “I can feel all your pain and its 7 ”I had been feeling so 8 sad and hopeless for days.When p
58、eople we open our hearts and souls(灵魂) to 9 us, we lose faith.I was 10 that I couldnt hold myself together for a simple haircut.I felt like my tears were admitting my 11 I had lost a friend, and lost a home.But this stranger took care of me in a way that I so 12 I opened up to someone I hardly knew,
59、 and just let all my hurt pour out into her arms, and she did the same.We 13 together.In just that moment, my 14 closed just a bit more, and served as a gentle reminder that there are truly 15 people in this world.I began to 16 that I was not alone.Most importantly, this act of 17 showed me that its
60、 okay to 18 that youre not okay.In times of 19 , its okay to allow ourselves to be vulnerable.Its okay to let others take care of us sometimes.When we allow ourselves to be vulnerable, it makes 20 in our hearts for those who deserve a place in it.And in being comfortable with this process, it teache
61、s us to feel for others and care for others who are going through their own pain.It makes us human.【解题导语】本文是一篇记叙文。作者在最脆弱、最无助的时候得到理发师的关怀和支持,这让作者懂得自己并不孤单,世界上有真正的好人。1A.mealBhaircutCbathDtripB解析:由下文中的my hairdresser可知,“我”决定去“理发(haircut)”。2A.supposedBadvisedCallowedDtaughtA解析:由上文中的say “fine”以及该空后的when you
62、 make small talk可知,当理发师问“我”最近好吗,“我”想说“很好”,因为这是在闲聊时你“应该(supposed)”说的。3A.SinceBThoughCUnlessDBeforeD解析:由文中的描述可知,“我”“还未(Before)”反应过来发生了什么,泪水已经顺着“我”的脸颊流了下来。4A.UponBWithoutCBeyondDAfterB解析:由文中的描述可知,这位女士“毫无迟疑地(Without missing a beat)”把“我”抱在怀里。5A.totallyBslightlyChardlyDactuallyC解析:由下文中的this stranger took
63、care of me可知,这位女士“几乎不(hardly)”认识“我”。6A.followedBcontrolledCheldDleftC解析:由该空前的gathered me in her arms可知,她在“我”哭的时候“抱着(held)”“我”。7A.heartbreakingBsatisfyingCsurprisingDinterestingA解析:由上文中的cried以及该空前的feel all your pain可知,她说:“我能感受到你的痛楚,真令人心碎(heartbreaking)”。8A.strangelyBreasonablyCsuddenlyDterriblyD解析:由上
64、文中的getting my heart shattered(难过的)可知,几天来“我”感到“非常地(terribly)”悲伤和绝望。9A.hurtBchangeCfrightenDfoolA解析:由文中的描述可知,此处指当我们推心置腹的人“伤害(hurt)”我们时,我们就会失去信心。下文的let all my hurt pour out为提示。10A.disappointedBembarrassedCdiscouragedDconfusedB解析:由该空后的I couldnt hold myself together for a simple haircut可知,“我”感到很“尴尬(embar
65、rassed)”,因为“我”在理发时抑制不住地哭了。11A.regretBillnessCpressureDfailureD解析:由该空后的I had lost a friend, and lost a home.可知,作者认为流眼泪就是承认她的“失败(failure)”。12A.requiredBagreedCneededDhatedC解析:由上文的描述可知,这位女士在作者最“需要(needed)”的时候给她以关怀。13A.struggledBcriedCfoughtDdecidedB解析:由该空前的I opened up to someone.and she did the same.以及
66、下文中的I was not alone可知,我们一起“哭(cried)”了。14A.pityBmouthChopeDwoundD解析:由该空后的closed just a bit more, and served as a gentle reminder可知,就在那一刻,“我”的“伤口(wound)”愈合了一点。15A.smartBrichCgoodDprofessionalC解析:由上文中的描述可知,这也提醒“我”世界上有真正的“好(good)”人。16A.understandBpromiseCforgetDimagineA解析:由该空后的I was not alone可知,“我”开始“懂得
67、(understand)”“我”并不孤单。17A.devotionBpolitenessCwisdomDkindnessD解析:由上文的描述可知,这一“善(kindness)”举让“我”懂得“承认(admit)”自己的脆弱并没有什么关系。18A.worryBexplainCadmitDproveC19A.angerBsorrowCanxietyDreliefB解析:由上文的描述以及该空后的allow ourselves to be vulnerable和let others take care of us sometimes可知,在“悲伤(sorrow)”的时候,允许自己脆弱,让他人来关心自己是很正常的。20A.timeBwayCmemoryDroomD解析:由下文中的for those who deserve a place in it可知,当我们允许自己脆弱时,我们就在内心为那些值得的人留出了“空间(room)”。