收藏 分享(赏)

2019年高考英语一轮精选练Unit4Globalwarming含解析新人教版选修620180831173.doc

上传人:a**** 文档编号:429573 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:7 大小:72.50KB
下载 相关 举报
2019年高考英语一轮精选练Unit4Globalwarming含解析新人教版选修620180831173.doc_第1页
第1页 / 共7页
2019年高考英语一轮精选练Unit4Globalwarming含解析新人教版选修620180831173.doc_第2页
第2页 / 共7页
2019年高考英语一轮精选练Unit4Globalwarming含解析新人教版选修620180831173.doc_第3页
第3页 / 共7页
2019年高考英语一轮精选练Unit4Globalwarming含解析新人教版选修620180831173.doc_第4页
第4页 / 共7页
2019年高考英语一轮精选练Unit4Globalwarming含解析新人教版选修620180831173.doc_第5页
第5页 / 共7页
2019年高考英语一轮精选练Unit4Globalwarming含解析新人教版选修620180831173.doc_第6页
第6页 / 共7页
2019年高考英语一轮精选练Unit4Globalwarming含解析新人教版选修620180831173.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 4 Global warming李仕才一、阅读理解。(2018贵州普通高中招生适应性考试)A record of 6.15 million trips was made by Chinese mainland tourists to overseas destinations during the sevenday Spring Festival holiday, which ended on Thursday, according to the China National Tourism Administration. That is an increase of 7 perce

2、nt compared with last years Spring Festival. About 374,000 trips were organized by travel agencies, a 2.5 percent increase.The administration also reported growth from individual and highend(高端的) travelers and said that in addition to top and coastal cities, inland citiessuch as those in the Guangxi

3、 Zhuang Autonomous Regionbecame important source markets. With many Chinese now traveling abroad for Spring Festival, their choice of destinations has expanded along with their growing interest in foreign cultures and services.“Chinese tourists are increasingly willing to experience local cultures a

4、nd services, including staying in private homes, appreciating plants and watching monkeys in hot springs,” Li Xuejing, the agencys marketing manager, said.A Chinese tourist surnamed Guo, who was vacationing on an island in the Philippines, said:“I now pay more attention to relaxation and enjoyment d

5、uring the holidays instead of shopping or choosing gifts for relatives.”Another choice is Britain. Though the devaluation(货币贬值) of the pound is a factor, Britains rich history and famous education tradition have caught the eye of Chinese.【解题导语】本文是一篇新闻报道。国家旅游局统计,在今年春节期间去海外旅游的游客人数比去年同期有所上涨。文章分析了产生这一现象

6、的原因。1.How many trips were made to foreign countries during the Golden Week of this Spring Festival holiday?A.6,150,000.B2,500,000.C.7,000,000. D374,000.A解析:细节理解题。根据第一段的第一句:“A record of 6.15 million trips was made by Chinese mainland tourists to overseas destinations during the sevenday Spring Festiv

7、al holiday, which ended on Thursday, according to the China National Tourism Administration.”可知,在春节黄金周期间,中国大陆赴海外旅游的人次达到6 150 000,故A项正确。2.What can we learn about some inland cities in Guangxi?A.Theyre reported to have become important attractions.B.Theyre famous for all kinds of plants and monkeys.C.

8、They have the best hot spring in the world.D.They belong to coastal source markets.A解析:细节理解题。根据第二段第一句中的“in addition to top and coastal cities, inland citiessuch as those in the Guangxi Zhuang Autonomous Regionbecame important source markets”可知,广西壮族自治区的许多城市也成了重要的旅游地,故A项正确。3.What would Miss Guo do on

9、her vacation according to the text?A.Go shopping for gifts.B.Study foreign cultures.C.Relax and enjoy herself.D.Chat with her relatives.C解析:细节理解题。根据第四段的“I now pay more attention to relaxation and enjoyment during the holidays instead of shopping or choosing gifts for relatives.”可知,这位郭姓游客认为现在她的旅游目的是放

10、松和享受而不是购物或为亲人挑选礼物;据此可知,她在旅游期间会放松和享受。4.Where does the text probably come from?A.A guide book. BA newspaper.C.A scientific magazine. DAn advertisement.B解析:文章出处题。通读全文可知,文章第一段的第一句为文章主题句;结合下文内容可知,文章属于新闻报道,符合新闻报道文体的结构特征:先写明报道主题,接着分析原因。故B项正确。二、单句语法填空1_ (advocate) by many wellknown experts and film stars, t

11、he product was very popular at one time.答案:Advocated2Most of the students interviewed last week opposed _ (have) classes on Sunday.答案:having3Quantities of money _ (spend) in bringing up the children since they were married.答案:have been spent4There are a variety of animals _ (range) from rabbits to t

12、igers in the park, including a rare species of monkey.答案:ranging5(天津卷)He was a good student and scored _ average in most subjects.答案:above6How did it come _ that you were an hour late on such a short trip?答案:about7In the past, only in country areas did people tend_ (believe) that boys were smarter t

13、han girls, which was great prejudice against girls.答案:to believe8He will have to find some other work, for he cant put up _ this loud noise any more.答案:with9(2018黄山七校联考)Failure results _ laziness and hard work results_ success.答案:from; in10There is no doubt _ the proposal he put forward at the meeti

14、ng is unacceptable.答案:that三、完形填空。(2018武汉武昌区调研)It is now thirtyfive years since I,as a little boy of six,was left quite alone in the world.You sent me word 1 you would give me a home and be a kind mother to me.I have never forgotten the day when I made the long 2 of ten miles to your house in North K

15、illingworth.I can still recall my 3 when,instead of coming for me yourself,you sent servant James to 4 me.I well remember my tears and 5 as,seated high on your horse and attached tight to James,I rode off to my new home.Night 6 before we finished the journey,and as it grew dark I became lonely and a

16、fraid.“Do you think shell go to bed 7 we get there?”I asked James anxiously.“Oh,no,”he said encouragingly.“Shell 8 for you.When we get out of these woods youll see her candle 9 in the window.” 10 we did ride out into the clearing,and there,sure enough,was your 11 I remember you were waiting at the d

17、oor,that you put your arms close 12 me and that you lifted mea tired and confused little boy 13 from the horse.You had a fire burning on the hearth(炉边),a hot supper 14 on the stove.After supper you took me to my new room,heard me say my prayers,and then sat beside me until I fell asleep.You probably

18、 realize why I am 15 all this.Some day soon God will take you to a new home.Dont fear the 16 for the strange journey,or the dark messenger of death who will fetch you.God can be 17 to do as much for you as you were kind enough to do for me so many years ago,and you will be 18 in Gods care.I shall wa

19、tch you and pray for you till you are out of sight, 19 wait for the day when I shall make the same journey myself and find you waiting at the end of the road to 20 me.【解题导语】本文主要讲述了作者对母亲的回忆。1A.whyBthatChow DwhenB解析:分析句子结构可知,空处应用that引导同位语从句,对空前的word进行补充说明,that在从句中不作句子成分。2A.journey BtourCride Dadventur

20、eA解析:根据空后的“of ten miles to your house”可知,作者当时走了很长的路,journey“(尤指长途的)旅行,旅程”符合语境,且与下文的“before we finished the journey”呼应。3A.disappointment BexcitementCembarrassment DamazementA解析:根据“instead of coming for me yourself,you sent servant James to _ me”可推知,作者的母亲派仆人而不是亲自来接作者,这让作者感到失望。4A.fetch BcomfortCcontact

21、 DaccompanyA解析:参见上题解析。fetch“(去)拿来,(去)请来”。5A.calmness BpleasureCcontentment DanxietyD解析:结合空后的“seated high on your horse and attached tight to James,I rode off to my new home”可推知,作者当时感到紧张。6A.went BdroppedCfell DendedC解析:根据“and as it grew dark”可推知,作者还没有到新家,天就黑了下来。7A.after BbeforeCsince DwhenB解析:结合“I as

22、ked James anxiously”可推知,作者担心母亲在他们到达前就休息了。8A.sit down Bstand outCstay up Dcome overC解析:根据上文的“Do you think shell go to bed”以及James的否定回答可推知,母亲不会睡觉,等着作者。stay up表示“深夜不睡,熬夜”。9A.disappearing BstandingCfading DshiningD解析:根据空前的“see her candle”可推知,作者将会看到窗子里亮着的蜡烛。10A.Lately BShortlyCRecently DMeanwhileB解析:结合空后

23、的“we did ride out into the clearing”以及上文的“When we get out of these woods youll see her candle _ in the window.”可知,不久后作者他们就穿过了树林。11A.heart BmindCcandle DgiftC解析:与上文的“When we get out of these woods youll see her candle _ in the window.”呼应,作者他们穿过了森林,看到了蜡烛。12A.at BinCfor DaroundD解析:put ones arms around

24、sb.为固定用法,意为“搂住某人”,符合语境,故用介词around。13A.down BupCout DawayA解析:根据“from the horse”可知,作者被母亲从马上抱了下来。14A.staying BwaitingCheating DburningB解析:根据“You had a fire burning on the hearth(炉边)”可推知,热气腾腾的晚餐已经就绪。15A.warning BinformingCreminding DrecallingD解析:根据全文内容可知,作者是在回忆,上文的“I can still recall”也是提示。16A.calling Bi

25、nstructionCevidence DguidanceA解析:根据下文的“or the dark messenger of death who will fetch you”可推知,此处表示召唤。17A.permitted BprovedCtrusted DaskedC解析:根据下文的“in Gods care”可推知,上帝是可靠的,值得信赖的,与“as you were kind enough to do for me so many years ago”呼应。18A.nervous BjoyfulCdesperate DsafeD解析:结合空前的“Dont fear”及下文的“in G

26、ods care”可推知,在上帝的关照下是安全的。19A.or rather Bin caseCand then Dlet aloneC解析:根据语境可知,空处前后表示逻辑上的承接关系,故选C。20A.accept BgreetCapprove DbotherB解析:根据语境可知,此处表示迎接,故选B。四、单句改错1On the other hand, the cost of everything from housing to education has risen steady in recent decades. _ 答案:steadysteadily 2A big fire broke

27、 out last night;as the consequence, the house was completely destroyed._ 答案:第一个thea3A number of new machines were introduced from abroad, resulted in an increase in production. _ 答案:resultedresulting4When comparing with the size of the whole earth, the highest mountain does not seem high at all._ 答案

28、:comparingcompared5Opposing to the plan of raising prices, the public decided to go on strike on Sunday. _ 答案:OpposingOpposed五、单元语法强调句1(广东卷)It is only by listening to and understanding each other _ problems between parents and children can be settled.答案:that2(2018安徽六校联考)Actually, its not the years i

29、n your life _ count, but the life in your years.答案:that3(2018浙江桐乡四校联考)Was it in the library where he often went to do some reading _ he met the pretty girl?答案:that4(2018河南郑州四中调研)As we know, it was not until recently _ the problem was solved.答案:that5It was my sister _ found it hard to get along well with the other girls and refused the invitation.答案:who/that

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1