1、高三开学考 英语第 卷(选择题,共95分)注意事项:1答卷前,考生务必将自己的姓名、考号填写在答题卡上并将条形码粘贴在粘贴处。2回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How did
2、 the woman probably feel about the movie?A. Amused. B. Surprised. C. Disappointed.2. Which box should the woman put the dress in?A. The red one. B. The blue one. C. The green one.3. What are the speakers talking about?A. What to see. B. How to travel. C. Where to meet.4. What did the man get from th
3、e woman?A. The postcard. B. The photograph. C. The stamp.5. What is the man going to do first?A. Cover the chairs. B. Bring in the clothes.C. Put the toy car away.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。听第6段材料
4、,回答第6、7题。6. Why does the woman call the man?A. To cancel a trip. B. To put off leaving. C. To confirm a schedule.7. What time will the car pick up the woman tomorrow?A. At 10:45 am. B. At 11:30 am. C. At 1:00 pm.听第7段材料,回答第8、9题。8. Which place did the woman visit on the first day?A. The park. B. The c
5、astle. C. The museum.9. What day is it today probably?A. Thursday. B. Friday. C. Saturday.听第8段材料,回答第10至12题。10. What will the woman do on Friday?A. Have a trip. B. Attend a party. C. Do some shopping.11. How will the woman go to the Hill Peak?A. By car. B. By bus. C. By subway.12. Where is the Hill P
6、eak?A. Next to Art Tower. B. Near Woodside Park. C. Beside the supermarket.听第9段材料,回答第13至16题。13. In which street is Lindas workplace?A. Dover Street. B. Argyll Street. C. Garrard Street.14. Who is the woman?A. Tims doctor. B. Tims wife. C. Tims boss.15. What does the man probably do?A. A bookseller.
7、B. A photographer. C. An insurance salesman.16. Where are the speakers probably?A. At a tennis club. B. On a train. C. In a restaurant.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the speaker doing probably?A. Carrying out a teaching task. B. Showing some tourists around.C. Encouraging people to visit a place.18.
8、What do we know about Knebworth House?A. It is less than 500 years old.B. It is only partly open to visitors.C. It is owned by the government now.19. What did Queen Elizabeth I use to do at Knebworth House?A. Have dinners. B. Read books. C. Draw pictures.20. Which part of Kncbworth House appeared in
9、 one of the Harry Potter films?A. The stairs. B. The library. C. The outside.第一部分 阅读(共两节,满分50分)第一节 阅读理解(共15小题; 每小题2.5分,满分37.5分)阅读下面短文,从短文后各题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。APopular English digital dictionariesU-DictionaryThis app provides three different explainers: Basic, Advanced, and Mastery.
10、Beginners can look up translations of a word in their mother tongue, while more advanced speakers can learn different ways to speak English like a native. The app also has a f a s t and accurate w o r d scanner (文字扫描仪). Scan a word with your phones camera and the definition will pop up. The app also
11、 contains word quizzes (小测验), and listening and writing exercises to help you master English.DictionaryThe app has plenty of functions, including a dictionary, a thesaurus (类意词典) a Learners function, and an Origins page. The Learners function is very useful for students of the language, as it provid
12、es information on how the meaning of a word can change in different contexts, or with other words. The app also provides word quizzes, articles about how language is used, word trends, and a Word of the Day section on the apps homepage.Oxford English DictionaryThe best feature of this app is that it
13、 allows you to look up definitions of words even as youre reading things in other apps on your device. The benefit of this app over others is that you can sort your saved words into folders or categories. Unfortunately, one of the major downsides (缺点) is that there is no thesaurus or offline diction
14、ary.Merriam-WebsterUnlike other apps,that require you to download a bunch of packages before you can access them offline, this dictionary works with or without data on your device. There is also an option to toggle (切换) between dictionary and thesaurus mode. Sadly, because this app has so much to of
15、fer, the drawback is a few advertisements, which pop up occasionally.21. What can both U-Dictionary and Dictionary provide?A. Word quizzes. B. A word scanner. C. An Origins page. D. A Word of the Day section.22. Which app enables users to sort their saved words into folders?A. U-Dictionary. B. Merri
16、am-Webster. C. Dictionary. D. Oxford English Dictionary.23. What makes Merriam-Webster less appealing?A. No offline service. B. No thesaurus mode. C. Occasional advertisements. D. Many packages to download.BWe use a huge amount of single-use plastic each year we buy one million plastic bottles each
17、minute around the world. Plastic waste, a material that can take centuries or more to disappear, is causing irreparable damage to the planet. However, plastic waste generated in many countries typically ends up in open, uncontrolled landfills (垃圾填埋池) most of which eventually enters the ocean either
18、transported by wind or through waterways.Now, Nzambi Matee, a 29-year-old woman from Nairobi, Kenya, is dealing with this global crisis by recycling bags, containers, and other waste products into bricks used for construction projects. Before launching her company, Gjenge Makers, Matee worked as an
19、oil-industry engineer. After encountering plastic waste along Nairobis streets, she decided to quit her job and created a small lab, testing sand and plastic combinations. Matee eventually received a scholarship to study in the materials lab at the University of Colorado Boulder, where she ultimatel
20、y developed a prototype (原型) for the machine that now produces the new bricks.Made from a combination of plastic and sand, the bricks have a melting point higher than 350C and are more durable than concrete bricks. Matee and her team source much of the raw product from factories and recyclers, and s
21、ometimes its free, which allows the company to reduce the price point on the product and make it more affordable for schools and homeowners.There is that waste recyclers cannot process anymore. That is what we get, Matee said. Her factory produces 1,500 bricks each day, made from a mix of different
22、kinds of plastic. These are high-density polyethylene, used in milk and shampoo bottles; low-density polyethylene, often used for sandwich bags; and polypropylene, often used for ropes. But she does not work with polyethylene terephthalate or PET, commonly used for plastic bottles, which can be made
23、 into the same form easily again and again.The plastic waste is mixed with sand, heated and then pressed into bricks, which are sold at varying prices, depending on thickness and colour.24. What does paragraph 1 mainly focus on?A. Our irresponsible plastic waste treatment. B. The damage caused by pl
24、astic production.C. Our dependence on single-use plastic. D. The examples of single-use plastic.25. What caused Matee to make the new bricks?A. Her job as an oil-industry engineer. B. Her determination to win a scholarship.C. Her awareness of Nairobis plastic waste problem. D. Her lab project at the
25、 University of Colorado Boulder.26. What are Matees bricks like compared to traditional bricks?A. They take less time to make. B. They are cheaper and stronger.C. They have a higher melting point. D. They are thicker and more colourful.27. Why do PET bottles fail to win Matees favour?A. They are few
26、 in number. B. They are easy to recycle.C. They mix badly with sand. D. They take much energy to process.CNew York is among the slowest cities during rush hour in the world, according to a report published in January. Crossing midtown by car is soul-destroying. The average speed is 4.7 miles per hou
27、r, not much quicker than a quick walk. But relief is in sight. On April 1st, state lawmakers agreed to introduce road charges, making New York the first big American city to do so. By next year vehicles will have to pay to enter Manhattan south of 60th Street.The details of the new rule, including h
28、ow much drivers will have to pay, how they will pay and how often they will pay, have yet to be decided. A traffic mobility review board will be set up to work all this out. New Yorkers living in the fee zone who make less than $60,000 a year will be exempt (豁免权). Other drivers, including motorcycli
29、sts, the city s civil servants, disabled drivers and the trucking industry, all want discounts or exemptions, which might not be a good sign.If done right, road pricing could be expanded beyond Manhattan. New York can learn from other cities. Singapore, for instance, which has had pricing for decade
30、s, adjusts prices regularly. It can also learn from mistakes. London, which rolled out its pricing in 2003, is only starting to charge on-demand car hires like Uber. Stockholm exempted too many vehicles, which caused a drop in revenues (收入).Other cities considering road charges, including Los Angele
31、s, Philadelphia, Portland, San Francisco and Seattle, are watching New York. We really have to make a good example, says Nicole Gelinas of the Manhattan Institute, a New York think-tank.28. What does the report find?A. New York has terrible road traffic. B. New York often introduces new laws.C. New
32、Yorkers prefer walking to driving. D. New Yorkers face an increased cost of living.29. What can be inferred about the new rule from paragraph 2?A. It faces some potential problems. B. At has clear and detailed fee standards.C. It favors New Yorkers living in the fee zone. D. It fails to win a traffi
33、c mobility review boards approval.30. What do London and Stockholm have in common?A. They learn a lot from Singapore. B. They have greatly increased revenues.C. They charge on-demand car hires heavily. D. They are bad examples of placing road charges.31. What is the best title for the text?A. How mu
34、ch does it cost to drive into Manhattan? B. New York approves road pricing for ManhattanC. Drivers fear crossing Manhattan south of 60th Street D. Who will be exempt from road charges in Manhattan?DFor eight months up to this April, a French bookstore chain had video in a Paris shop fed to software
35、that examines shoppers movements and facial expressions for surprise, dissatisfaction, confusion or hesitation. When a shopper walked to the end of an aisle (走廊) only to return with confusion to a bookshelf, the software immediately messaged clerks, who went to help. Sales rose by a tenth.This could
36、 be a chance, some say, for physical retailers (零售商) to trim the advantage that data have long given online sellers. A race is on to work out how best to collect and use emotions data, be it to improve packaging, displays, music, or the content, says Rana June, chief executive of a firm in New York
37、called Lightwave. It measures shoppers emotions for consumer-goods firms.Not everyone is impressed. Nielsen, a consumer research company, views using technology to work out shoppers emotions unfavorably. It is a little annoying, says Ricardo Gutierrez, head of shopper insights at Nielsen Colombia in
38、 Bogota.But it is much cheaper. Nielsen charges roughly $10,000 to interview 25 shoppers about three products. Angus.ai, the Paris startup behind the technology, charges just 59 ($66) a month per camera. Whats more, conventional market research can mislead. People typically edit responses to make th
39、emselves sound sensible, when purchases are often driven by subconscious (潜意识地) emotions. And surveys can also ask the wrong questions - such as how much people like a product when what really matters is whether, say, it makes them feel attractive.The notion of retail therapy (疗法), consumers driven
40、to spend when they are feeling blue, is an obvious example of shoppings emotional side. Whichever store is the first to work out how to spot mildly depressed customers could make big money.32. What was the function of the video in the Paris bookstore?A. Checking its daily sales. B. Examining its cle
41、rks work.C. Monitoring its book storage. D. Watching its shoppers emotions.33. What does the underlined word trim in paragraph 2 mean?A. Weigh. B. Miss. C. Reduce. D. Introduce.34. What is the authors attitude to Angus.ais technology?A. Skeptical. B. Supportive. C. Tolerant. D. Conservative.35. Why
42、is retail therapy mentioned in the last paragraph?A. To prove shopping is mood-driven. B. To predict the future of physical retail.C. To introduce different types of shoppers. D. To explain the drawbacks of overconsumption.EThe many benefits of sharing jokes as a familyA well-chosen joke can have a
43、big impact when speaking to a crowd or attempting to redirect a tense meeting. _36_ Our family started regularly enjoying jokes when my son began sharing the Joke of the Day read on the morning announcements at his school with us at dinner. A burst of laughter prevents us from complaining about the
44、menu. _37_ The benefits of sharing jokes definitely go beyond mealtime conversation matter, though. Here are some reasons to make joking around a regular family habit:_38_ Knowing a good joke can help a kid connect with other kids at the cafeteria table or start a conversation on the school bus. Enj
45、oying jokes and practicing the art of humorous delivery in the safety of their home can give kids tools for social situations.Jokes improve language skills. _39_ Consider the learning potential in these samples from F: What do you call a cow that eats your grass? A lawn (草坪) moo-er. When is a door n
46、ot a door? When its ajar (半开着).Jokes encourage reading and learning. Many parents and teachers report that joke books help motivate their reluctant or struggling readers to read more. Since jokes, by design, are for sharing, reading them aloud is particularly good practice for kids who struggle with
47、 reading fluently. _40_ If your child needs help remembering a difficult concept, a joke might do it. For instance, try another joke from F: Two atoms (原子) are playing together when one tells the other, I lost an electron (电子). The second atom asks, Are you sure? The first atom replies Im positive!A
48、. Jokes help kids build social relationships.B. Jokes arent just for the public stage, though.C. Humor can even help a person deal with mood disorders.D. Studies show humor can make information more memorable, too.E. Jokes arc quick lessons about sounds in words and word meanings.F. But humor encour
49、ages family connection and helps ease kids anxiety.G. Also, its been a good chance to explain jokes he didnt quite understand.第二部分语言运用(共两节,满分35分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Travel is not a reasonable activity. It makes no _41_ to squeeze (挤) yourself into a small se
50、at to go to a distant place where you dont _42_ the language or know the customs. All is at great _43_ . If we _44_ to do a cost-benefit analysis, wed never go anywhere. Yet we do.Thats one reason why Im _45_ about travels future. In fact, Id argue travel is an essential activity, like books and hug
51、s, which are food for the _46_. Right now, were between courses, enjoying where weve been and anticipating where well go.In our rush to _47_ to the world, we should be mindful of the impact of mass _48_ on the planet. Now is the time to accept the fundamental values of _49_ tourism and let them guid
52、e our future _50_ . Go off the beaten path. Stay longer in destinations. And _51_ that the whole point of getting out there is to see the differences that make the world so _52_ .So go ahead and _53_ that trip. Its good. Plotting a trip is _54_ as enjoyable as actually taking one. Anticipation is it
53、s own reward. Ive _55_ first-hand the happiness of anticipatory travel. My wife, not usually a fan of travel photography , now spends hours on Instagram, staring longingly at photos of mountains and rice fields. Whats going on ? I asked one day. Theyre just absolutely amazing , she replied. They mak
54、e me remember that there is a big, beautiful world out there.41. A. mistake B. secret C. sense D. attempt42. A. doubt B. speak C. choose D. teach43. A. expense B. length C. risk D. speed44. A. pretended B. promised C. refused D. stopped45. A. curious B. worried C. confident D. wrong46. A. family B.
55、soul C. day D. future47. A. add B. apply C. return D. compare48. A. tourism B. media C. production D. market49. A. official B. commercial C. comfortable D. sustainable50. A. lectures B. journeys C. meals D. interviews51. A. regret B. imagine C. reply D. remember52. A. noisy B. colorful C. common D.
56、dangerous53. A. plan B. forget C. miss D. admit54. A. shortly B. formerly C. nearly D. hardly55. A. witnessed B. researched C. demanded D. promoted第 卷(非选择题,共50分)第二节 语法填空(共10小题; 每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Record-breaking _56_ (freeze) temperatures and snowfall in Texas have left Te
57、xas wildlife stunned (昏迷) by the cold. This week, thousands of sea turtles (海龟) were washed ashore on the Gulf Coast and couldnt move. _57_ (lucky), by Monday evening, nearly 2,000 cold-stunned turtles were rescued. Sea Turtle, Inc., _58_ is a non-profit turtle rescue organization, saw the numbers r
58、ise by Wednesday morning when they received 3,500 turtles in an unconscious state after volunteers raced to save them.In _59_ typical year, Sea Turtle, Inc.s facility will receive between 12 and 100 cold-stunned turtles in winter months, but nothing _60_ what they are currently experiencing.When wat
59、er temperatures drop below 50 degrees Fahrenheit, the turtles fall unconscious. In this immobilized state, the turtles risk _61_ (lose) their lives. Therefore, when turtles are stunned, they need a place _62_ (warm) up.When Sea Turtle, Inc.s facility reached maximum capacity, they _63_ (start) to se
60、nd the overflow of turtles to South Padre Island Convention Center. As the week went on, volunteers continued to drop off turtles with increasing _64_ (frequent).Once sea turtles recover and if water temperatures are safe, they will usually _65_ (release) back into the wild. Until then, the Texan tu
61、rtles will receive warmth and any medical attention they need during their stay at the convention center.第三部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)66. 上周末你参加了校学生会组织“认识我们身边的植物”活动。请为校英文报写篇报道,内容包括:1. 活动的过程;2. 收获与感想。注意:1. 写作词数应为80左右;2. 请按如下格式在答题纸的相应位置作答。Getting to Know the Plants Around Us_67. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两
62、段,使之构成一篇完整的短文。I was invited to a cookout on an old friends farm in western Washington. I parked my car outside the farm and walked past a milking house which had apparently not been used in many years. A noise at a window caught my attention, so I entered it. It was a hummingbird (蜂鸟), desperately t
63、rying to escape. She was covered in spider-webs (蛛网) and was barely able to move her wings. She ceased her struggle the instant I picked her up. With the bird in my cupped hand, I looked around to see how she had gotten in. The broken window glass was the likely answer. I stuffed a piece of cloth in
64、to the hole and took her outside, closing the door securely behind me. When I opened my hand, the bird did not fly away; she sat looking at me with her bright eyes. I removed the sticky spider-webs that covered her head and wings. Still, she made no attempt to fly. Perhaps she had been struggling ag
65、ainst the window too long and was too tired? Or too thirsty? As I carried her up the blackberry-lined path toward my car where I kept a water bottle, she began to move. I stopped, and she soon took wing but did not immediately fly away. Hovering (悬停), she approached within six inches of my face. For
66、 a very long moment, this tiny creature looked into my eyes, turning her head from side to side. Then she flew quickly out of sight. During the cookout, I told my hosts about the hummingbird incident. They promised to fix the window. As I was departing, my friends walked me to my car. I was standing
67、 by the car when a hummingbird flew to the center of our group and began hovering. She turned from person to person until she came to me. She again looked directly into my eyes, then let out a squeaking call and was gone. For a moment, all were speechless. Then someone said, “She must have come to s
68、ay goodbye.”注意:1. 续写词数应为 150 左右;2. 请按如下格式在答题纸的相应位置作答。A few weeks later, I went to the farm again. _I was just about to leave when the hummingbird appeared. _听力 BCBCA ACABB CCABB ACCBC阅读A篇主题语境:人与自我学习本文是应用文。文章介绍了四款英语学习的电子词典。21. A。细节理解题。根据UDictionary部分中的The app also contains word quizzes及Dictionary部分中的
69、The app also provides word quizzes可知,这两款应用程序都提供单词测试。22. D。细节理解题。根据Oxford English Dictionary部分中的The benefit of this app over others is that you can sort your saved words into folders or categories可知,这款应用程序的一大优势是用户可以将单词分类保存至不同的文件夹。23. C。细节理解题。根据MerriamWebster部分中的Sadly, because this app has so much to
70、offer, the drawback is a few advertisements, which pop up occasionally可知,这款应用程序的缺点在于会时不时地出现一些广告。B篇主题语境:人与自然环境保护本文是新闻报道。肯尼亚青年企业家Nzambi Matee用难以回收的塑料废品制造出了坚固耐用、价格低廉的建筑用砖。24. A。段落大意题。第一段的前两句引出本段主题句(第三句)的内容。第一段的大意可理解为:尽管我们每年使用大量一次性塑料制品且塑料垃圾会对地球造成不可修复的损害,然而,我们对塑料垃圾的处理还是不当。However为语篇标记词,引出本段主要内容。另外,第一段第三句
71、与第二段首句形成有机衔接,第二段首句中的this global crisis即指第一段第三句提到的“我们对塑料垃圾的处理不当”的内容。25. C。细节理解题。根据第二段中的After encountering plastic waste along Nairobis streets, she decided to quit her job and created a small lab, testing sand and plastic combinations可知,看到了内罗毕街道上遍布的塑料垃圾,Matee意识到自己所在城市的塑料垃圾问题,于是萌生出了用塑料和沙子制造新式砖的想法。26.
72、B。细节理解题。根据第三段中的the bricks . are more durable than concrete bricks及Matee and her team . reduce the price point on the product and make it more affordable for schools and homeowners可知,这种新式砖比传统水泥砖更坚固耐用,且由于原料有时可免费获得,其造价也十分低廉。27. B。推理判断题。根据倒数第二段中的There is that waste recyclers cannot process anymore. That
73、 is what we get及But she does not work with polyethylene terephthalate or PET, commonly used for plastic bottles, which can be made into the same form easily again and again可知,PET瓶子很容易就能回收,而Matee致力于解决难以回收的塑料废品产生的问题,故PET瓶子没有成为Matee所在企业生产新式砖的原料。C篇主题语境:人与社会社会与文化本文是说明文。目前全球很多大城市都为交通问题所困扰,对此,包括伦敦在内的一些城市采取
74、了拥堵收费措施,最近纽约也开始采取类似的措施。28. A。细节理解题。根据第一段中的New York is among the slowest cities . according to a report published in January . The average speed is 4.7 miles per hour, not much quicker than a quick walk可知,这项报告指出,上下班高峰时间,纽约是世界上最慢的城市之一,在市中心开车令人心烦意乱,平均车速为每小时4.7英里,和快步行走差不多。这些都表明,纽约的交通拥挤情况十分严重。29. A。推理判断题
75、。根据第二段中的New Yorkers living in the fee zone . all want discounts or exemptions, which might not be a good sign可知,新规还未正式实施就有很多人要求不交费或少交费,这给该规定的实施带来了一些隐患。30. D。细节理解题。根据第三段中的It can also learn from mistakes. London . only starting to charge on-demand car hires like Uber. Stockholm exempted too many vehic
76、les . drop in revenues可知,伦敦2003年就开始实施道路拥堵收费,但直到现在才开始对网约车进行收费,斯德哥尔摩豁免了太多车辆,这两个城市都是实施道路拥堵收费的错误示范案例。注:本段中的roll out意为“推出”。31. B。标题归纳题。第一段阐明文章主题:通过介绍纽约严重拥堵的情况,介绍了政府的解决方法率先在曼哈顿区实行拥堵收费。第一段中的But relief is in sight为过渡句,该句之前的内容介绍事件的背景,该句之后的内容为本文主题。其余各段围绕该主题进行具体阐释,第二段介绍该新规的许多细节还没正式确定;第三段介绍世界范围内实行拥堵收费的其他城市,供纽约参
77、考;最后一段指出美国的另外几个城市欲效仿纽约,实行拥堵收费,纽约的一家智囊团认为纽约应该在此方面做好表率。B项作标题最能概括文意。D篇主题语境:人与社会科学与技术本文是说明文。使用技术手段分析顾客情绪可以帮助实体零售店增加销量。32. D。细节理解题。根据第一段的内容可知,该书店采集录像是为了观察顾客的情绪,以更好地为顾客服务。答案选项中的emotions概括了第一段中的facial expressions for surprise, dissatisfaction, confusion or hesitation(答题关键信息);watching与第一段中的examines构成近义。33.
78、C。词义猜测题。根据第一段的内容可知,巴黎一家实体书店开始通过研究顾客的表情(通过软件分析各种数据)来增加销量,第二段划线词下文提到A race is on to work out how best to collect and use emotions data,一场如何最好地搜集利用情绪数据的竞赛在实体零售商和网络零售商之间展开了。由此可推知,划线词所在句意为:有人说,这可能让实体零售商有机会“削弱”网络零售商长期以来的数据优势。注:第二段中的be it .为be型虚拟语气,相当于whether it be .。34. B。推理判断题。第四段作者通过比较Angus.ai公司的新科技与传统的
79、消费者调研,揭露出传统调研的弊端:价格昂贵、调研结果不准确、调研问题不正确。由此可知,作者对这一新科技持支持态度。35. A。细节理解题。最后一段作者指出,“购物疗法”概念,即消费者的烦闷情绪会驱动消费,是情绪影响购物的明显例子。由此可知,最后一段提到“购物疗法”是为了证明“消费是由情绪支配的”,本段与上一段有机衔接,进一步表达了作者支持通过监测消费者的情绪来促进实体商店销量的技术。主题语境:人与自我生活本文是说明文。文章介绍了家人间分享笑话的诸多益处。36. B。设空处上一句中的speaking to a crowd及attempting to redirect a tense meetin
80、g均是笑话用于公共场合(B项中的the public stage)的具体例子。设空处为过渡句,承上启下,设空处上文谈及笑话在公共场合发挥的作用,下文谈及家人间讲笑话的益处。B项“然而,笑话不只适用于公共舞台”符合语境。37. G。G项内容与设空处上一句为并列关系,讲述了笑话在作者家中发挥的积极作用:一阵大笑避免了家人对菜单进行抱怨,并且这样的活动能帮助儿子理解一些不太明白的笑话。G项符合语境。38. A。根据设空处的位置可知,设空处为本段主题句。本段主要内容为笑话能促进孩子的社交。设空处下一句中的connect with other kids at the cafeteria table及st
81、art a conversation on the school bus为A项中的build social relationships的具体表现。综上可知,A项符合语境。39. E。设空处下一句中的两个笑话具体解释了E项内容“笑话可以有效帮助孩子学习单词的发音、理解单词的意义”。第一个笑话中的lawn mooer,为谐音梗,奶牛吃草,且会发出哞(moo)的叫声,割草机(lawnmower)与lawn moo-er发音相似,这个笑话可以帮助孩子学习lawnmower的发音和意思。第二个笑话也为谐音梗,ajar与a jar发音一样。这个笑话可以帮助孩子理解ajar的发音与意思。40. D。设空处下
82、文中的remembering与D项中的memorable构成词汇同现。设空处概括谈“幽默能够使得信息更难忘”,下文对这一话题展开讨论。下文中所举的笑话的例子,具体解释了为什么笑话能够帮助孩子记忆难理解的概念。这个笑话中的positive在这里有双关之意:“肯定的”、“正极的”。“两个原子在一起玩,一个原子告诉另一个原子,我丢了一个电子。第二个原子问你确定吗?第一个原子回答我肯定(是正极的)。” electron: a very small piece of matter (= a substance) with a negative electric charge, found in all
83、atoms。这个笑话有助于孩子理解“电子”、“原子”、“正极的”、“负极的” 等概念。主题语境:人与自我生活本文是议论文。文章讲述了旅行的重要性并认为规划旅行的过程和真正去旅行同样令人愉快。41. C。42. B。根据Travel is not a reasonable activity可知,旅行不是一项明智的活动。把自己挤进一个狭窄的座位去一个“语言不通(dont speak the language)”,风俗迥异的遥远地方并“不明智(makes no sense)”。43. A。根据常识以及cost-benefit analysis可知,(旅行中的)一切都要“花很多钱(at great e
84、xpense)”。44. D。根据wed never go anywhere可知,如果我们“停下来(stopped)”去进行一下成本效益分析,我们就哪里也不会去了。45. C。根据上文中的Yet we do和本句中的Thats one reason可知,尽管旅行不明智,但人们还是要旅行。这就是作者对旅行的未来“充满信心(confident)”的一个原因。46. B。根据travel is an essential activity, like books and hugs可知,旅行同书籍、拥抱一样,都是“心灵(soul)”的食粮。47. C。根据上段最后一句Right now, were be
85、tween courses . anticipating where well go可知,人们想要“返回(return)”(外面的)世界,即去旅行。48. A。49. D。50. B。根据前文的travel以及本段中的accept the fundamental values和tourism and let them guide可知,我们应该留意大众“旅游(tourism)”对地球的影响。现在是时候接受一些“可持续(sustainable)”旅游的基本价值观念并让它们指导我们未来的“旅程(journeys)”了。51. D。本句与Go off the beaten path. Stay lon
86、ger in destinations并列,讲述可持续旅游的具体措施,即远离人们常走的路、在目的地待更长的时间并“铭记(remember)”去那里的意义是去看与我们的日常生活不同的地方。52. B。根据differences可知,不同使我们的世界如此“多彩(colorful)”。53. A。54. C。根据Its good、Plotting a trip和Anticipation is its own reward可知,此处指的是开始给旅行“制订计划(plan)”吧。这有好处。规划一次旅行“几乎(nearly)”和真正去旅行一样令人愉快。55. A。根据下文提到的作者妻子的事可知,作者“目睹了
87、(witnessed)”预期的旅行带来的快乐。本文是记叙文。文章介绍了海龟救助组织和志愿者们拯救昏迷的海龟的故事。56. freezing。考查形容词作定语的用法。设空处作定语修饰temperatures,且意为“极冷的”,故填freezing。57. Luckily。考查副词。设空处修饰整个句子,且根据were rescued可知,此处意为“幸运的是”,故填副词Luckily。58. which。考查关系代词。设空处引导非限制性定语从句修饰Sea Turtle, Inc.,且在从句中作主语,故填which。59. a。考查冠词。根据typical可知,此处的year表泛指,故填a。60. l
88、ike。考查介词。nothing like是固定搭配,意为“完全不一样”。61. losing。考查动词ing形式作宾语的用法。risk doing sth意为“冒着做某事的危险”,故填losing。62. to warm。考查动词不定式作定语的用法。a place to do sth是固定搭配,意为“去做某事的地方”,故填to warm。warm up意为“变得暖和起来”。63. started。考查一般过去时。根据从句中的reached,可知此处表示过去发生的动作,故填started。64. frequency。考查名词。设空处作with的宾语,故填名词frequency。with inc
89、reasing frequency意为“越来越频繁”。65. be released。考查被动语态。设空处是谓语的一部分,they(指代sea turtles)与release之间是被动关系,且之前有will,故填be released。【答案】 Getting to Know the Plants Around Us Last weekend, I participated in a “Getting to Know the Plants Around Us” activity organised by our Students Union. The activity began with
90、a lecture by a local botanist, who taught us about the different characteristics and uses of various plant species. We then went on a natural walk to observe and collect samples of different plants. Throughout the event, I was struck by the incredible variety of plants that exist in our world and le
91、arned about plants that are used for medical purposes, as well as those that provide food and shelter for animals. I also gained a greater appreciation for the role that plants play in maintaining the balance of our ecosystem. Overall, it was a valuable and enriching experience. 【答案】A few weeks late
92、r, I went to the farm again. As my car neared it my thoughts drifted back to the moment when I rescued the hummingbird from the spiders web. I rushed back to the deserted house. It was a great comfort that the original hole in the window was nowhere to be found. Leaving the house, I couldnt help won
93、dering how it was getting on now. Had it managed to find its way back home, or was it still out there somewhere struggling to survive? I was just about to leave when the hummingbird appeared. A flash of movement caught my attention. I turned around to see the same hummingbird hovering in the air. It
94、 seemed that the bird was waiting for me, its beady eyes locked on mine as if trying to convey some deep, unspoken gratitude. I felt a surge of relief and awe at the sight of this sound and grateful creature, and I knew that I would always cherish the memories we shared as I climbed into my car and drove away.