收藏 分享(赏)

2019年人教高考英语一轮练习题:选修7U2含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:407996 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:7 大小:70KB
下载 相关 举报
2019年人教高考英语一轮练习题:选修7U2含答案.doc_第1页
第1页 / 共7页
2019年人教高考英语一轮练习题:选修7U2含答案.doc_第2页
第2页 / 共7页
2019年人教高考英语一轮练习题:选修7U2含答案.doc_第3页
第3页 / 共7页
2019年人教高考英语一轮练习题:选修7U2含答案.doc_第4页
第4页 / 共7页
2019年人教高考英语一轮练习题:选修7U2含答案.doc_第5页
第5页 / 共7页
2019年人教高考英语一轮练习题:选修7U2含答案.doc_第6页
第6页 / 共7页
2019年人教高考英语一轮练习题:选修7U2含答案.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、2019年人教高考英语一轮练习题:选修7U2含答案一、阅读理解。Many people would love to leave their jobs behind and have a lifechanging adventure overseas.They imagine lying under palm trees as the sun goes down.However,life overseas is not always easy,and many are not prepared for the shock of living in an alien culture.The hon

2、eymoon periodAt first,for those who actually decide to move abroad,life is an exciting adventure.They enjoy exploring their new surroundings,and life seems like an extended holiday.They dont mind trying the local cuisine and discovering the local culture.They can even afford to practise their foreig

3、nlanguage skills without fear of making mistakes.Trouble in paradiseIn many cases,when people consider moving to another country,they often fail to realize how different life will be.As time goes by,they become frustrated when language and cultural misunderstandings become a daily headache.In this s

4、tage,the visitors begin to withdraw from life in the host country and avoid spending time with local people in favour of mixing with others from their own cultural background.The road to recoveryGradually,most visitors realize they must accept the differences and not fight against them.This change e

5、ncourages them to improve their language skills and slowly they manage to do the things they could easily do at home,such as opening a bank account.This newfound confidence enables them to see a side of life which very few tourists get to witness.Adjusting to life abroad can often be a real problem.

6、The secret to overcome it is to stop trying to change your host country. If not,you risk losing your dream and having to return to the old life you wanted to leave behind.【解题导语】本文是一篇说明文。许多人因为喜欢冒险和探索,所以移居国外生活,但文化的差异和语言的不同又使得他们很沮丧,因此作者建议移居国外的人最好能够学好当地语言以适应当地生活。1Why do people moving abroad feel excited

7、 at first?AThey find foreign living much easier.BThey have the necessary language skills.CThey love the adventure and exploration.DThey enjoy meeting people from different cultures.C解析:细节理解题。该题问的是移居海外的人最初感到兴奋的原因。根据The honeymoon period部分第一、二句可知,因为他们喜欢冒险和探索,所以会感到兴奋。故选C。2According to the author,what is

8、 the main problem many people moving abroad face?AHomesickness.BCulture shock.CHealth problems.DLack of employment.B解析:细节理解题。根据Trouble in paradise部分第二句以及联系本段内容可知,许多移居海外的人面临的主要问题是文化冲击。故选B。3What would the author suggest people moving abroad do?AStudy the local language.BGo on holidays frequently.CLear

9、n how to open a bank account.DSeek out people from their home country.A解析:推理判断题。根据The road to recovery部分第二句以及最后一段可知, 作者建议移居海外的人学习当地的语言,这样才能够适应海外的生活。故选A。二、单句语法填空1.The escaped prisoner, _ (alarm), looked up and stared in the direction where the noise came from.答案:alarmed2.Marriages based on money rath

10、er than love are bound _ (end) in divorce sooner or later.答案:to end3.Having been warned of danger in the street at night, she had to go home, with a friend _ (accompany) her.答案:accompanying4.The majority of students were _ favour of the suggestion that they go to picnic the next day.答案:in5.(2019湖南衡阳

11、联考)The young couple set _ some money each month for their future use even though their income can only make ends meet.答案:aside6.It is obvious to the students _ they should get well prepared for the coming examination.答案:that7.If _ (leave) alone outside, dogs and cats can be very smart in their searc

12、h for warm shelter.答案:left8.In September 1939, Britain declared war _ German after Germany invaded Poland.答案:on9.He expressed a strong desire that measures _ (take) to stop pollution.答案:(should) be taken10.It was a great _ (satisfy) for her to know that her son was doing so well at college.答案:satisf

13、action三、完形填空。Every morning,on my way to work,I see homeless people sleeping on sidewalks.Clearly,theyre in need of _1_.I feel it a(n) _2_ to see this,and most people walk by, _3_ the homeless dont exist,and dont offer any help at all,not even a _4_.Recently,its been extremely cold,making things espe

14、cially _5_ for the homeless.Usually I arrive at work around 8 am,when the homeless are still asleep.Im not sure whether its a good _6_ to leave something for them while theyre _7_ ,as it may get stolen or they may not even _8_ it.Today,I _9_ someone,who seemed to be homeless,sitting on the sidewalk,

15、awake.I had some time _10_ I was due to start work,so I dashed across the street to ask if I could get anything for him to drink or eat.He wanted a cola,so I went and got this for him _11_ a banana.I gave him the drink and banana,then went back to my office across the street,and went upstairs to get

16、 the bag I recently _12_ with everyday items.Id been planning to give it to someone in need,so this was a great _13_.I hurried back to give the bag to the stranger,who was _14_.Society may feel uncomfortable with homeless people._15_ ,we must remember theyre just like us.Theyre just down on their _1

17、6_ for different reasons.If we _17_ to those in need,our hearts will grow and we can _18_ make our world better.Singer Phil Collins sang a song titled Another Day in Paradise,which _19_ us to be grateful for the many blessings we have and not to _20_ those who are less fortunate.1A.balanceBsignifica

18、nceCperformance Dassistance2A.duty BregretCadvance Dequality3A.imagining BexpectingCpretending Dannouncing4A.word BhugCpity Dgift5A.absurd BboringCcomplex Dtouch6A.idea BexcuseClesson Dreason7A.relaxed BabsentmindedCunaware Ddizzy8A.know BwantCshare Dafford9A.spotted BapproachedCrecognized Dintervie

19、wed10A.when BsinceCbefore Dunless11A.instead of Bexcept forCregardless of Dalong with12A.replaced BpackedCdecorated Dcombined13A.trial BhonorCopportunity Dreward14A.grateful BcarefulChopeful Dskillful15A.Besides BThereforeCMeanwhile DHowever16A.effort BluckCappearance Dreputation17A.look out Bbreak

20、outCreach out Dturn out18A.truly BproperlyCdeliberately Dapproximately19A.intends BremindsCpromises Dpersuades20A.trick BblameCdoubt Dforget【解题导语】本文主要讲述了作者帮助无家可归的人的故事。【核心词汇】extremely adv.极其,极端dash v急奔,急驰,猛冲paradise n天堂blessing n上帝的恩宠,祝福1D根据下文的“dont offer any help at all”可知,这些无家可归的人需要帮助。assistance意为“

21、帮助”。故选D。2B根据下文作者帮助无家可归的人可推知,作者同情这些无家可归的人,看到他们睡在大街上感到很是遗憾。故选B。3C根据“and dont offer any help at all”并结合上文的“I feel it a(n) _2_ to see this”可推知,大部分的路人对无家可归的人漠不关心,视而不见,即假装(pretending)没看到。4A根据“even”可推知,大部分人不仅不提供帮助,甚至连一句问候都没有。5D根据空前的“its been extremely cold”并结合语境可推知,天气特别寒冷,无家可归的人的日子更加艰难(tough)。6A结合语境可知,作者不确

22、定自己的那种做法是否是好主意(idea)。7C承接上文的“Usually I arrive at work around 8 am,when the homeless are still asleep”可推知,无家可归的人在作者早上开始上班时还都在睡觉,是不会觉察到的(unaware)。8B根据“even”的提示并结合上文作者的犹豫可推知,作者不确定自己对他们的帮助是否正是无家可归的人所需要的。9A根据语境可推知,作者在人行道上发现了一个醒着的无家可归的人。spot表示“发现”,符合语境。10C根据语境可知,作者离上班还有些时间,所以选C。11D根据语境以及下文的“I gave him the

23、 drink and banana”可推知,作者顺便还给这个人带了香蕉。along with表示“除以外(还)”。12B根据空后的“with everyday items”可知,作者包里装着每天的必需品。pack with sth.表示“装着某物”。13C根据语境可知,作者认为这是一个极好的帮助无家可归的人的机会。14A根据语境可推知,把自己的东西馈赠给他人,别人是感恩的(grateful)。15D根据语境可知,前后句表示逻辑上的转折关系,故选D。16B根据语境可推知,那些无家可归的人只是由于某种原因一时穷困潦倒而已,down on ones luck表示“穷困潦倒”。17C根据语境可知,如果

24、我们愿意帮助他们,世界会变得更美好。reach out to sb.表示“愿意为某人提供帮助”。18A根据语境可知,帮助他人的确会让我们的世界变得更美好。truly“的确,真实地”;properly“恰当地”;deliberately“故意地”;approximately“大约”。19BPhil Collins的歌提醒我们要感恩。remind sb.to do sth.意为“提醒某人做某事”符合语境。20D根据语境可推知,人们不要忘记那些不幸的人。四、单句改错1.The little boy came riding at full speed down the motorway on his

25、bicycle. How a dangerous scene it was!_ 答案:HowWhat2.That afternoon they drank much coffee than had been our custom._答案:muchmore3.The famous doctor is going to set out performing the operation, so please keep calm._答案:outabout4.Look! There stand the highest building of the city._ 答案:standstands5.My b

26、oss used to be strict with his staffs, which made all of them nervous at seeing him._ 答案:staffsstaff五、 单元语法不定式的被动语态1.(2019安徽省级示范高中联考)She was looking for her three nephews,but they were nowhere _ (find),which made her worried.答案:to be found2.Having a trip abroad is certainly good for the students,but

27、 it remains _ (see) whether they will enjoy it.答案:to be seen3.Not _ (interrupt) while writing,he locked himself in his study.答案:to be interrupted4.The play _ (produce) next month aims mainly to reflect the local culture.答案:to be produced5.Weve had a good start, but next, more work needs _ (do) to achieve the final success.答案:to be done

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1