1、第一单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:Do you prefer apples or oranges?I really like both,but if I had to decide,I would say it is apples that are my favourite.M:I actually dont like
2、either.My favourite fruit is bananas.1.What does the man prefer?A.Apples.B.Oranges.C.Bananas.答案CW:Will you come with me to my doctors appointment tomorrow after school?I hurt my leg from basketball practice yesterday.M:Sure,I am off work tomorrow.I will pick you up from school and take you to the do
3、ctors office.2.What will the man do tomorrow?A.Work at his office.B.Attend a basketball game.C.Take the girl to see a doctor.答案CM:Do you think well be able to see the bright stars tonight?I heard it was supposed to rain,but it looks fine.W:I dont think it will rain,but there will be many clouds in t
4、he way tonight.3.What will the weather be like tonight according to the woman?A.Rainy.B.Cloudy.C.Clear.答案BW:I have everything planned out for lunch and dinner today.I went shopping last night.M:Well,I know your parents wont be here till noon,but I just woke up and need something to eat.What can I us
5、e to make breakfast?4.What meal is the man going to eat?A.Breakfast.B.Lunch.C.Dinner.答案AW:Where is everyone?Is there a meeting I havent been invited to?M:Actually,we need to go outside.Were practising how to get out in case of a fire.5.What are the speakers mainly talking about?A.A meeting.B.Fire pr
6、actice.C.Plans for the weekend.答案B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。M:My co-worker has three baby cats to give away.Do you want one?W:Is that all I can have?Id like to have them all.M:Ot
7、her people may want one,but you can have first choice.Theres a black one,a gray one and a white one.W:It is said that black cats bring good luck,but I think Ill go for a gray cat.M:OK.If you can have another one,Ill bring the black to you as well.W:Lets hope no one else wants them.6.How many cats do
8、es the woman want?A.Three.B.Two.C.One.答案A7.What colour of cat does the woman choose?A.Black.B.Gray.C.White.答案B听第7段材料,回答第8至10题。W:Do you want to see my paintings?M:I know you are a police officer,but I didnt know you were an artist.W:Its just a hobby,something I do just in my spare time.M:It must take
9、 your mind off work.W:Yes.Im not like you.Being a designer must involve lots of artistic skills.M:Yeah,you could say that.Lets see your work.W:I only have two finished paintings.Im still doing one and Ive just sold three.M:You must be good.W:People seem to like them.M:Do you show them in galleries o
10、r in shops?W:I hang them up in the office and people often ask if they can buy one.8.What is the womans job?A.An artist.B.A designer.C.A police officer.答案C9.How many paintings has the woman just sold?A.One.B.Two.C.Three.答案C10.Where does the woman display her paintings?A.In an office.B.In a shop.C.In
11、 a gallery.答案A听第8段材料,回答第11至13题。W:Excuse me,sir.Is this your wallet?It was on the floor.M:Oh,thank you,young lady.I knew I had dropped it but I couldnt see it.My sight is failing.Im 92 years old,you know.W:Really?Why didnt you get someone else to come here for you?M:The bank needs my signature,so I h
12、ad to come by myself.Im OK.Its just my eyesight that is bad.My age is making my sight fail.I could see an eye doctor to improve it if I were younger.W:You are doing it very well now.M:Yes,its just age.I still do all my own shopping and gardening and I havent had any accidents yet.W:Can I do anything
13、 for you?M:No,thank you.I wish all young people were as kind as you.11.Where are the speakers?A.In a shop.B.In a bank.C.In a park.答案B12.What caused the mans poor eyesight?A.An accident.B.His age.C.A disease.答案B13.What does the man think about the woman?A.She is mean.B.She is smart.C.She is kind.答案C听
14、第9段材料,回答第14至17题。M:That looks like a healthy basket of shopping vegetables,fruit and not a cookie or a chip in sight.W:Well,I like to keep the family in good shape,Mr Jones.Its my duty to look after them.How much do I owe you?M:Hmm,let me see.The grapes are 2.The 2 watermelons are 4.And the vegetable
15、s come to 6.So thats a total of 12.W:But the watermelons are on offer2 for the price of one.M:Of course,Im sorry.Ill knock 2 off the total.Thats 10.W:OK,thank you.M:Im like you.I like to eat healthily.W:I find its usually cheaper,and it tastes nicer,too.M:Do you need any help with that bag?W:No,its
16、OK.My husband is in the car outside.M:Isnt he working today?W:No,he has a day off.14.What is the probable relationship between the speakers?A.Co-workers.B.Husband and wife.C.Shopkeeper and customer.答案C15.What is in the womans basket?A.Vegetables.B.Chips.C.Cookies.答案A16.How much does the woman pay fo
17、r the items?A.6.B.10.C.12.答案B17.How will the woman probably go home?A.On foot.B.By bus.C.By car.答案C听第10段材料,回答第18至20题。W:Good morning to you allparents,students and my fellow teachers.Thank you for coming along to say goodbye.I know we all have to retire sooner or later,but it does feel like a sad occ
18、asion to me,because I have had so many happy years at this school.It feels like just yesterday that I was leaving my previous job to join this school.My last 25 years working for this school has passed so quickly.Perhaps it is because I have been in such a good school.From the 12-year-olds in the fi
19、rst year,to those who are now 18 and ready to leave for university or a job,I have enjoyed working with you all.I can honestly say that getting this job was like winning a prize.I have met some amazing,wise people star students,great friends.But perhaps most important of all,it was here that I met t
20、he man I would later marry,and who will soon be joining me in retirement.18.Why is the speaker making a speech?A.She is retiring.B.She has won a prize.C.She will set up her business.答案A19.How long has the speaker worked for the school?A.For 12 years.B.For 18 years.C.For 25 years.答案C20.Who is the mos
21、t important person the speaker met at the school?A.Her boyfriend.B.A wise teacher.C.A star student.答案A第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。APlan your dream vacation to one of these excellent destinations.St.LuciaAbundant rainforests and splendid mountains are al
22、l reasons to visit this Caribbean island.St.Lucia offers the perfect mix of relaxation and adventure.To take in the breathtaking scenery,plan to hike the Piton Mountains or dive in the waters of Anse Chastanet.Banff.AlbertaThis Canadian destination will bring out the explorer in anyone who visits.Fr
23、om hiking and whitewater rafting to skiing and snowboarding,Banff offers travellers an abundance of year-round outdoor activities.The Lake Louise Ski Resort is one of the largest in North America and the striking photo opportunities of the Canadian Rockies from Moraine Lake cant be underestimated (低
24、估).Machu PicchuAccording to travellers,a visit to this Peruvian UNESCO World Heritage (遗产) site is a once-in-a-lifetime adventure.Located in the Andes Mountains,it is the most familiar icon (象征物) of Inca civilisation.Spend a few days accustoming yourself to the altitude in the neighbouring city of C
25、usco,where you can experience a mix of Incan and Spanish cultures.Great Barrier ReefIts easy to see why the Great Barrier Reef is one of the Seven Natural Wonders of the Worldit stretches nearly 1,500 miles along the eastern coastline of Australia and features about 3,000 reefs,900 islands and more
26、than 1,500 species of fish.Travellers can see these amazing natural structures from the air or underwater.However,large amounts of coral bleaching (褪色) caused by rising ocean temperatures put this places continued existence at risk,so plan your visit soon to see this awesome sight up close.【语篇解读】本文是
27、应用文。主要介绍了四个著名的旅游景点St.Lucia,Banff.Alberta,Machu Picchu和Great Barrier Reef的有关信息。21.What can you enjoy both in St.Lucia and Banff?A.Diving.B.Skiing.C.Hiking.D.Snowboarding答案C解析细节理解题。根据第二段最后一句“To take in the breathtaking scenery,plan to hike the Piton Mountains or dive in the waters of Anse Chastanet.”和
28、第三段第二句“From hiking and whitewater rafting to skiing and snowboarding,Banff offers travellers an abundance of year-round outdoor activities.”可知在St.Lucia和Banff游客们都可以进行徒步旅行。故C项正确。.22.Where may a historian choose to go?A.St.Lucia.B.Machu Picchu.C.Banff.Alberta.D.Great Barrier Reef.答案B解析推理判断题。根据第四段第一句“Ac
29、cording to travellers,a visit to this Peruvian UNESCO World Heritage site is a once-in-a-lifetime adventure.”可知Machu Picchu是联合国教科文组织世界遗产,这些地方通常是历史学家最喜欢参观游览的地方。故B项正确。23.What do we know about the Great Barrier Reef?A.Its on the western coast of Australia.B.Its famous for coral reefs rather than fish.C
30、.It may disappear if temperature keeps on rising.D.People must take a plane to enjoy its beauty.答案C解析推理判断题。根据文中最后一句“However,large amounts of coral bleaching caused by rising ocean temperatures put this places continued existence at risk,so plan your visit soon to see this awesome sight up close.”可知不
31、断上升的海水温度让大堡礁处于危险之中,作者建议游客们尽早前往参观。故C项正确。BBefore uploading a photo of ourselves to social media,chances are that well use an app to smooth our skin,make our eyes look bigger,and lips fuller.With a couple of taps on our mobile phone,we can get a quick fix and present the “best” version of ourselves to
32、the world.However,the problem is,when we simply edit our imperfections away,were also changing the way we look at ourselves.Last month,researchers published the article “SelfiesLiving in the Era of Filtered(过滤的) Photographs”.The article analysed photo editing apps bad influences on peoples self-resp
33、ect and their possibility to cause appearance anxieties.The researchers also warned that such apps make it difficult to tell the difference between reality and fantasy.“These apps allow one to change his or her appearance in minutes and follow an unrealistic standard of beauty,” the article reads.In
34、 the past,people may have compared their looks to those of famous persons.But for todays young people,beauty standards are most likely set by what they see on social media.“From birth,they are born into an age of social platforms where their feelings of self-worth can be based purely on the number o
35、f likes and followers that they have,which is linked to how good they look.” British cosmetic doctor Tijion ESho told The Independent.This is why many young people suffer an identity trouble when it comes to appearance.“Now youve got this daily comparison of your real self to this fake self that you
36、 present on social media,” Renee Engeln,a professor of psychology,told the HuffPost website.Engeln further pointed out that when people spend too much time making such comparisons,they may become “beauty sick” and find it difficult to accept what they actually look like.“Because between you and the
37、world is a mirror,its a mirror that travels with you everywhere.You cant seem to put it down.” She told The Washington Post.So when we look in a real mirror,we shouldnt think to ourselves,“Do I look as good as myself in the filtered photos?” Instead,we should think,“I feel good.I have my health.”【语篇
38、解读】这是一篇说明文。在上传照片到社交媒体之前,我们可能会使用应用程序修饰我们的照片。而研究发现照片编辑软件对人们自尊有不良影响,以及可能导致外观焦虑。文章还提到了年轻人自我价值感取决于他们的外表,所以很多年轻人会有身份焦虑。就此Engeln认为我们要看到真实的自己,真实的自己也很好。24.Before uploading a photo to social media,we will probably .A.have an operation to make our eyes look biggerB.use some cream to smooth our skinC.use an app
39、 to fix our photoD.edit our perfections away答案C解析细节理解题。根据第一段中“Before uploading.and lips fuller.”可知,在上传照片到社交媒体之前,我们可能会使用应用程序修饰我们的照片。故选C项。25.What can we learn from paragraph 2?A.In many ways,photo editing apps are beneficial to people.B.Photo editing apps are likely to cause peoples concern about thei
40、r appearance.C.Photo editing apps can make us more beautiful.D.Photo editing apps help people judge realistic beauty.答案B解析细节理解题。根据第二段中“The article analysed photo editing apps bad influences on peoples self-respect and their possibility to cause appearance anxieties.”可知,照片编辑软件可能会引起人们对其外观的焦虑。故选B项。26.W
41、hen it comes to appearance,why do many young people suffer an identity trouble?A.They compare their looks to those of famous persons.B.Beauty standards are set by social media.C.They are born feeling unconfident about themselves.D.Their feelings of self-worth depend on their appearance.答案D解析细节理解题。根据
42、第三段中“From birth.when it comes to appearance.”可知, 因为他们的自我价值感取决于他们的外表,所以很多年轻人会有身份焦虑。故选D项。27.According to Engeln,we should .A.feel good about what we actually look likeB.spend more time making comparisons between ourselves and famous peopleC.take a mirror with us everywhereD.try to look as good as ours
43、elves in the filtered photos答案A解析推理判断题。根据最后一段中“So when we look in a real mirror.I feel good.I have my health.”可知,根据Engeln的说法,我们应该对我们的外表感觉很好。故选A项。CStories are shared in many ways.They are described in books and magazines.They are read around the campfire at night.They are randomly distributed from st
44、and-alone booths.But what else?To revive(复兴)literature in the era of fast news and smartphone addiction,Short Edition,a French publisher of short-form literature,has set up more than 30 story dispensers (分发机)in the USA in the past years to deliver fiction at the push of a button at restaurants,unive
45、rsities and government offices.Francis Ford Coppola,the film director and winemaker,liked the idea so much that he invested in the company and placed a dispenser at his Cafe Zoetrope in San Francisco.Last month public libraries in some other cities announced they would be setting them up,too.There i
46、s one on the campus at Penn State.A few can be found in downtown West Palm Beach,Fla.And Short Edition plans to announce more,including at the Los Angeles International Airport.“Everything old is new again,” said Andrew Nurkin,the director of the Free Library of Philadelphia,which is one of the libr
47、aries that set up the dispensers.“We want people to be easily exposed to literature.We want to advance literacy among children and inspire their creativity.”Heres how a dispenser works: It has three buttons on top indicating choices for stories that can be read in one minute,three minutes or five mi
48、nutes.When a button is pushed,a short story is printed.The stories are free.They are chosen from a computer category of more than 100,000 original submissions by writers whose works have been evaluated by Short Editions judges,and transmitted over a mobile network.Offerings can be tailored to specif
49、ic interests,like childrens fiction or romance.Short Edition gets stories for its category by holding writing contests.Short Edition set up its first booth in 2016 and has 150 machines worldwide.“The idea is to make people happy,” said Kristan Leroy,director of Short Edition.“There is too much unhap
50、piness today.”【语篇解读】本文是一篇说明文。人们可以通过多种途径阅读小说,例如书籍、杂志等。为了能够在快新闻时代和智能手机成瘾的时代复兴文学,法国文学出版商Short Edition过去几年在美国设置了30多个小说分发机,在餐厅、大学和政府办公室只需按一下按钮就可阅读小说。这样人们能更容易地接触文学,以此提高孩子们的读写能力并激发他们的创造力。28.What do we know about the stories sent by dispensers?A.They are expensive.B.They are short in form.C.They can be read
51、 on smartphones.D.They are mainly taken from magazine literature.答案B解析细节理解题。根据第五段中的“When a button is pushed,a short story is printed”可知,按下按钮,就会打印出一篇短篇小说,因此小说在形式上是简短的。故选B项。29.Where can you find the popularity of story dispensers in America?A.In paragraph 3.B.In paragraph 4.C.In paragraph 5.D.In parag
52、raph 6.答案A解析细节理解题。根据第三段中的“he .placed a dispenser .including at the Los Angeles International Airport.”可知,在佛罗里达州有一些小说分发机。在洛杉矶国际机场也将有更多的小说分发机。因此在第三段中可以看出小说分发机在美国受人欢迎。故选A项。30.Which is the main purpose of setting up the dispensers according to Andrew Nurkin?A.To get rid of peoples smartphone addiction.B
53、.To reduce the financial stress of libraries.C.To make people have access to literature.D.To advertise the network literature.答案C解析细节理解题。根据第四段中的“We want people to be easily exposed to literature.We want to advance literacy among children and inspire their creativity.”可知,在Andrew Nurkin看来,设置小说分发机的主要目的
54、是使人们有机会接触文学。故选C项。31.What is the best title for the text?A.Online Reading:a Virtual TourB.Short Edition,a French PublisherC.Everything Old Will Be Popular AgainD.Taste of Literature,at the Push of a Button答案D解析标题判断题。根据第一段中的“Stories are shared in many ways.They are described.”可知,文章提出的话题是阅读小说。根据第二段中“Sh
55、ort Edition.government offices.”可知,法国文学出版商Short Edition过去几年在美国设置了30多个小说分发机,在餐厅、大学和政府办公室只需按一下按钮就可以阅读小说。故选D项。DThe end of the year is drawing near,and winter is in full swing.The season brings along with it strong winds and snowan environment thats never comfortable to be in.This unpleasant and even fr
56、ightening aspect of winter can often be seen in literature.In Shakespeares King Lear (1606),the king has given away his kingdom and been rejected by his two ungrateful daughters.He is out in the winter cold,suffering things that are usually reserved for the poorest and most unfortunate human beings.
57、The winter is bad enough for Lear,but being abandoned by his family is worse.A song from another Shakespeares play,As You Like It(1599),is fitting for this poor old mans situation:“Blow,blow,thou winter wind,/Thou art not so unkind/As mans ingratitude (忘恩负义)”.Here,winter is used to bring out the ugl
58、iness of inhumanity (无人性).There arent many things that are worse than winter,according to Shakespeare.Once winter became less of a threat to human beings,literary works featuring it became more positive.Since Charles Dickens,the representation of the season in literature has often featured happy Chr
59、istmas celebrations.The cold of the winter weather provides a contrast to the fun going on indoors.Dickens A Christmas Carol (1843) was the start of this,but Christmas is still a common,cheery element (元素)in stories that feature winter scenes today.Consider the joy felt by Harry Potter and his frien
60、ds in J.K.Rowlings Harry Potter and the Philosophers Stone (1997) as they sit down for their festive meal:“Harry had never in all his life had such a Christmas dinner.A hundred fat,roast turkeys;mountains of roast and boiled potatoes;platters of chipolatas;tureens of buttered peas,silver boats of th
61、ick,rich gravy and cranberry sauce.”It is almost as much a pleasure to read about the meal as it might have been to eat it.Although winter still isnt the most cheerful season in novels and poems,its safe to say that writers have certainly “warmed up” since Shakespeares days.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了冬季令人不
62、快甚至是令人恐惧的方面经常在文学作品中看到,但随着时间的推移,文学作品中冬天的含义也在发生变化。32.Whats the authors main purpose in writing this article?A.To recommend some winter stories in literature.B.To explain what winter is like in literary works.C.To describe certain customs that are related to winter.D.To tell us why winter is described
63、as unpleasant in literature.答案B解析推理判断题。根据文章第二段第一句“This unpleasant and even frightening aspect of winter can often be seen in literature”可知,作者写本文是为了解释文学作品中的冬天是什么样子的。故选B项。33.What can we learn from Shakespeares works?A.Shakespeare didnt like winter for its bad weather.B.King Lear was forced to give up
64、being a king in a cold winter.C.Its in winter when King Lear drove his two daughters off.D.Winter is compared with the ugly side of humanity.答案D解析细节理解题。由文章第三段最后两句话“Here,winter is used to bring out.according to Shakespeare.”可知,冬天在文学上被描述为不愉快因为冬天被比喻为人性丑陋的一面。故选D项。34.Why does the author mention Charles D
65、ickens in the passage?A.A lot of his works are related to winter.B.He is the most popular author of winter stories.C.He started a new way of representing winter.D.His works make people feel cheerful in winter.答案C解析推理判断题。由文章第四段内容可知,自狄更斯以来,在文学中这个季节的表现常常是圣诞快乐的庆祝活动。故选C项。35.The example of Harry Potter an
66、d the Philosophers Stone is used mainly to show.A.traditional Christmas food makes the winter cheeryB.Christmas is still a symbol of joy in modern storiesC.its a pleasure to read Christmas-related books in winterD.winter has become the happiest season in literary works答案B解析推理判断题。由文章第五段内容可知,寒冷的冬季天气与室
67、内的乐趣形成了对比。再根据第六段第二句话可知,在J.K.Rowling的哈利波特与魔法石中,哈利波特和他的朋友们在享用圣诞大餐时是快乐的。作者通过这个例子说明在现代故事中圣诞仍然是快乐的象征。故选B项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。A famous saying goes:Dont judge a book by its cover.It reminds us that when deciding its value36 This is what the Love my Body movem
68、ent is all about.Its message is that we should value ourselves for who we are.But its easier said than done.Many people still dont feel confident in themselves and their appearance.37 Not comparing your body to others is a good first step.An expert points out that comparing only forms a standard(标准)
69、 we think we need to reach,and if we fail,it will lead to our feelings of disappointment.38 When someone says something nice,accept it happilydont push it away or play it down.And praise others too.If you think someone looks nice,or someone has a good idea,tell them.It can lift them up.39walking,yog
70、a,playing sport or otherwise.“You can be a great human without thinking about your shape or size,” says Esther Field,another famous expert.“After a knee operation,I attended the gym and realised how strong and able my body was,even though it was fat.So thank it very much.”Finally,the only person who
71、 can truly affect your body positivity is you.40 but dont give up.You will succeed sooner or later.Remember that everyone is short of confidence sometimes.And as David Fadd says “Dont feel sorry for who you are and what you want as a person.Love what you look like.”A.Learn to take praise.B.something
72、s appearance should not be the most important thing.C.So what can a person do to improve the love of their own body?D.a books cover is not important.E.Thank your body for what it can do.F.So how do self-respect and body confidence problems affect everyone?G.Becoming comfortable with yourself is unli
73、kely to be done one night,答案与解析【语篇解读】这是一篇说明文。文章主要向我们描述了在决定东西的价值时,外表不是最重要的。这也是爱自己的身体运动的意义所在,我们应该为我们是谁而珍惜自己。文章就该如何爱自己的身体提出了一些建议。36.B根据前文“A famous saying goes:Dont judge a book by its cover.”可知看人不要只看外表,外观不应该是最重要的。故选B项。37.C根据前文“Many people still dont feel confident in themselves and their appearance.”可知
74、许多人仍然对自己和外表不自信。以及后文“Not comparing your body to others is a good first step.”可知不拿自己的身体和别人的比较是良好的第一步。可知许多人对自己的外表不自信,且下文又提出了一些能够增近对自己身体的爱的建议。故本句承上启下是在说明人们该怎么做来增近对自己身体的爱。故选C项。38.A根据后文“When someone says something nice,accept it happilydont push it away or play it down.And praise others too.”可知当有人说好话时,要高兴
75、地接受,不要推开或贬低,也要赞美别人。由此可知是在建议要学会接受他人的表扬。故选A项。39.E根据后文“After a knee operation,I attended the gym and realised how strong and able my body was,even though it was fat.So thank it very much.”可知膝盖手术后,“我”走进健身房,意识到“我”的身体是多么的强壮和能干,尽管它很胖。可知作者是在感谢自己的身体,故选E项。40.G根据文章后文“but dont give up.You will succeed sooner or
76、 later.”可知对自己感到舒服是一个漫长的过程,不可能一个晚上就可以完成,但是还是不能放弃,因为迟早会成功的。故选G项。第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。An old man lived in a nice farmhouse with a large garden.He was seen tending his flowers41.Because of his hard work and care,many colourful flowers blossomed
77、 (开花) all the year round.The garden was so beautiful that it attracted every passer-by.One day a young painter42 the old mans garden.He looked at the garden,43how happy he could be if he lived in such a beautiful place.Then he found the old man was44.He asked,“Why are you busy tending these flowers
78、you cannot see?” The blind man smiled,“I can tell you45 reasons.First,I was a(n)46when I was young,and Im really familiar with this job.Second,47 I cant see these flowers,I can48 them.Third,I can smell the sweetness of them.As for the last one,thats you.”“Me?But you dont know me,”replied the painter
79、.“Its49 that I dont know you.The beauty of my garden will get everyone into a good 50.At the same time,it also gives a 51 to me to have a word with you here and to52 the happiness these flowers have brought us.”The blind man grows flowers in his heart.Though he53 see the beauty hes created,yet every
80、 flower has 54 with which they can see the55 of the mans heart.【语篇解读】这是一篇记叙文,主要讲了一个双目失明却用心种花的老人。这个故事告诉我们:仁慈源于我们的内心,只要一心向善,我们都能行善举。41.A.at presentB.all the timeC.right awayD.as usual答案B解析结合后文“Because of his hard work and care”可知老人一直在照料他的花,所以花才能一年到头都开放。故选B项。42.A.went outB.went throughC.went byD.went o
81、ver答案C解析根据上文“it attracted every passer-by.”可知,年轻的画家路过老人的花园,被花园吸引。故选C项。43.A.picturingB.hopingC.believingD.asking答案A解析结合后文“how happy he could be if he lived in such a beautiful place.”可知,画家在想象自己也住在这样一个美丽的花园里。故选A项。44.A.deaf B.generousC.blind D.foolish答案C解析根据后文“you cannot see”可知,老人看不见。故选C项。45.A.oneB.two
82、C.threeD.four答案D解析结合后文“Third,I can smell the sweetness of them.And for the last one”可知,老人说了四个理由。故选D项。46.A.painterB.gardenerC.sailorD.artist答案B解析结合后文“Im really familiar with this job.”可推知老人曾是一名园丁,所以对照顾花的工作很熟悉。故选B项。47.A.unlessB.althoughC.untilD.since答案B解析本句为让步状语从句,表示“虽然”应用although。故选B项。48.A.touchB.adv
83、ertiseC.sellD.taste答案A解析老人看不见花,但是可以用手去触摸花。其他选项不符合语境。故选A项。49.A.trueB.pitifulC.magicalD.impossible答案A解析画家只是一个过路人,所以老人的确不认识画家。故选A项。50.A.stageB.placeC.moodD.future答案C解析结合上文画家内心的想法“how happy he could be”可知,花园的美丽会让人们情绪和心情变好。故选C项。51.A.changeB.chanceC.choiceD.charge答案B解析画家是因为花园才停下来和老人交谈的,所以花园给了老人一个和他人交谈的机会。
84、故选B项。52.A.enjoyB.removeC.acceptD.mean答案A解析结合后文“the happiness these flowers have brought us”可知,此处是享受这些鲜花给我们带来的快乐。故选A项。53.A.tries toB.deserves toC.manages toD.fails to答案D解析结合后文“see the beauty hes created”可知,此处是指老人眼睛看不见,所以未能看见自己创造的美。fail to表示“未能,不能”。故选D项。54.A.nosesB.earsC.eyesD.mouths答案C解析结合后文“with whi
85、ch they can see”可知,此处是在说明每一朵花都有一双眼睛,可以看到人内心的善良。故选C项。55.A.crueltyB.selfishnessC.kindnessD.sadness答案C解析盲人在他的心里种花,他看不见他种的花,然而花有眼睛,用这些眼睛它们能看到老人善良的心和灵魂的美。故选C项。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Today,I will talk about my favourite novel,The Adventures of Tom Sawyer,56.is written by M
86、ark Twain.Tom was the hero of the story.He 57. (live) with his aunt in a small town named St.Petersburg.He ran away 58.his two friends to an island in the middle of Mississippi River for several days.They went to look for gold but got 59.(lose) in a cave.60. (luck),they found a box of gold.My favour
87、ite scene in the book is when everyone thought Tom was dead.He decided 61. (go) to his own funeral and appeared suddenly.Everyone was 62. (surprise) to see him.They were also pleased to see him alive.The main theme of the story is surviving in dangerous situations.It is also about 63. (free),social
88、rules,and what people do about bad behaviours.The Adventures of Tom Sawyer is great.Its thought to be one of the greatest 64. (novel) in American literature.I think you will love 65.答案与解析【语篇解读】这是一篇记叙文。作者通过这篇文章介绍了自己最爱的小说The Adventures of Tom Sawyer的故事概要。56.which考查定语从句。分析句子结构可知,此处是非限制性定语从句关系词,先行词novel
89、在从句中充当主语,应用关系代词which,故填which。57.lived考查时态。此处是句子谓语动词,由前文的was判断为一般过去时,故填lived。58.with考查介词。句意:他和两个朋友逃到密西西比河中部的一个岛屿上待了几天。结合句意可知,此处应用介词with“和”,故填with。59.lost考查非谓语动词。此处考查短语get lost“迷路”,其中lost是lose的过去分词,作get的表语,故填lost。60.Luckily考查副词。此处应用luck的副词作状语,修饰后面的句子,故填Luckily。61.to go考查短语。此处考查短语decide to do sth“决定做某事
90、”,故填to go。62.surprised考查形容词。此处应填形容词作表语,又修饰主语Everyone,故用v.-ed形式。be surprised to do sth“做某事很惊讶”,故填surprised。63.freedom考查名词。此处应用free的名词作介词about的宾语,故填freedom。64.novels考查名词的数。根据one of +(形容词最高级)+名词复数表示“中的一个”,判断此处用novel的复数形式,故填novels。65.it考查代词。句意:我认为你会喜欢它的。结合上下文可知,此处用it指代The Adventures of Tom Sawyer,故填it。第
91、四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)近来,你们学校对学生课外阅读文学作品的情况进行了调查。请根据以下要点写一篇英语短文,谈谈你周围的同学对阅读的看法,并阐述自己的看法和理由。约65%的同学喜欢1.读书让人愉悦;2.摆脱压力,放松身心;3.学到知识约35%的同学不喜欢1.没有时间;2.书太厚,没有耐心读完;3.对考试无用你的看法和理由注意:1.对所给要点要逐一陈述,可适当发挥,不要简单翻译;2.词数80左右(开头已经写好,不计入总词数)。Recently our school has had a survey on reading literature works after c
92、lass.It shows参考范文Recently our school has had a survey on reading literature works after class.It shows that about 65% of the students would like to spend some time reading while about 35% dislike reading in their leisure time.According to the survey,the students who like reading literature works thi
93、nk it is always pleasant to read some interesting books.Besides,it helps to get rid of stress and get relaxed.Meanwhile,reading can enrich their knowledge and broaden their horizons.But for other students time is not enough because they have too much homework to do.Some complain that literature work
94、s are so thick that they have hardly enough patience to finish them.Some even think that it wont help them at all with their exams.As far as Im concerned,books play an important role in our life.Literature works help us learn the customs and cultures.第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写
95、的词数应为150左右。Dannis was waiting at the airline ticket counter when he first noticed a young woman with shiny black hair pulled tightly into a knot.She wore black boots of soft leather.Dannis struggled to see her face.She was ahead of him in line,but it was not until she bought her ticket and turned to
96、 walk away that he realised her beauty,which was fair-skinned and big-eyed.She seemed aware that he was staring at her and lowered her gaze abruptly.His flight was leaving in an hour.To kill time,Dannis stepped into an airport bar and ordered a Scotch.While sipping it,he watched the flow of travelle
97、rs through the terminal(航站楼) until he caught sight of the black-haired girl in the leather boots again,deep in conversation with a blonde girl.“Invite her for a drink?” Dannis hesitated.In another instant,the two women separated,neither of whose directions was toward him.When next he saw her,Dannis
98、was buying a magazine and became aware someone was pushing him.At first,he was startled(受惊吓的) that anyone would be so close as to touch him,but when he saw who it was,he smiled.“Busy place,” Dannis said.She looked up at him and blushed.Wordlessly,she moved away and joined the crowds in the terminal.
99、Dannis was at the counter with his magazine,but when he reached into his pocket for his wallet,the pocket was empty.Where could I have left it?His mind was racing,the credit cards,the cash,the identification card.His stomach stirred with something very like fear.“The girl who was so near to me!” he
100、said to himself.All at once he understood she had stolen his pocket.What shall he do?First,find a policeman,and tell him what has happened.He would probably never see his wallet again.Dannis gritted his teeth.When glancing around for the police,suddenly,he spotted the black-haired girl,seated agains
101、t a front window of the terminal.She seemed absorbed in a book.Paragraph 1:A seat beside her was empty,and Dannis occupied it.Paragraph 2:The girl ran and Dannis ran after her.参考范文Paragraph 1:A seat beside her was empty,and Dannis occupied it. He felt a wave of anger swept over him.“Where is my wall
102、et?” he yelled.The black-haired girl glanced up from her reading,with a confused look on her face.Dannis stood up,glared at her and shouted,“You stole my wallet!” The crowds began to gossip.The girl turned deadly pale,looking so restless that words failed her.A strange silence hung in the air.Abrupt
103、ly,she leaped from the seat.Paragraph 2:The girl ran and Dannis ran after her.After a while,Dannis finally grabbed her by the arm.At exactly that moment,a policeman approached them and asked about what happened.Dannis had to explain it while the girl frowned with a shake of her head.After further enquiries,the policeman took out a wallet and handed it to Dannis,adding that someone had found it in the toilet.What a mistake he had made!Overwhelmed by guilt,Dannis made an apology to the girl.24