收藏 分享(赏)

2019版高考(人教)英语一轮巩固达标练:选修8U1 WORD版含解析.DOC

上传人:a**** 文档编号:399409 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:8 大小:60KB
下载 相关 举报
2019版高考(人教)英语一轮巩固达标练:选修8U1 WORD版含解析.DOC_第1页
第1页 / 共8页
2019版高考(人教)英语一轮巩固达标练:选修8U1 WORD版含解析.DOC_第2页
第2页 / 共8页
2019版高考(人教)英语一轮巩固达标练:选修8U1 WORD版含解析.DOC_第3页
第3页 / 共8页
2019版高考(人教)英语一轮巩固达标练:选修8U1 WORD版含解析.DOC_第4页
第4页 / 共8页
2019版高考(人教)英语一轮巩固达标练:选修8U1 WORD版含解析.DOC_第5页
第5页 / 共8页
2019版高考(人教)英语一轮巩固达标练:选修8U1 WORD版含解析.DOC_第6页
第6页 / 共8页
2019版高考(人教)英语一轮巩固达标练:选修8U1 WORD版含解析.DOC_第7页
第7页 / 共8页
2019版高考(人教)英语一轮巩固达标练:选修8U1 WORD版含解析.DOC_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、2019版高考(人教)英语一轮巩固达标练:选修8U1含答案*阅读理解。This month, the singing competition, American Idol, will come to an end. For years, the popular show was a platform for rising artists. With a group of famous judges and a wide range of talents, it is clear that the competitive atmosphere of American Idol will rema

2、in unrivaled by any other show. After all, its success has been unmatched in broadcasting history.American Idol came from the British series Pop Idol. Through an application, contestants came into the competition and thereafter, were chosen to audition(试音)for the show. Each candidate would have to p

3、erform a piece to the judges, and participate in a strict selection process. Not only would contestants have to sing in groups, they were sometimes tasked to perform pieces without musical instruments. At the end of this stage, only 24 o 36 artists were chosen to enter the semi-final stage. Soon, th

4、e fate of the contestants would be decided by the public. During the candidates live performance, a free telephone number was displayed on the screen for viewers to dial, to cast their vote. At the end of the night, only 13 lucky singers would be left in the competition; by the finals, only 8 contes

5、tants would remain. Finally, a runner-up(亚军)and a winner were announced every season. Though only the winner would receive a million dollar reward and a significant record deal, other contestants would have had a chance to be known by the public. As the famous producer Simon Cowell once said, The po

6、int of the show is not to be mean to loser, but to find a winner.As the final season of the program begins, past winners will return to the stage to say goodbye and a new winner will be announced. With amazing performances and an excellent cast of singers, the shows conclusion will leave audiences n

7、ostalgic(怀旧的), but more satisfied than ever.1. Those who enter American Idol will _.A. share the one million dollar reward togetherB. be asked to perform in pairs in the semi-finalsC. experience at least three rounds of performancesD. have the chance to become famous even if they fail2. Who play the

8、 most important roles in the finals of American Idol?A. The audiencesB. The past winnersC. The judgesD. The record companies3. The author thinks the conclusion of American Idol will _.A. change its historyB. be worth watchingC. not be the last seasonD. pick her favorite singer4. In which section of

9、the newspaper may you probably find the passage?A. AdvertisementB. FinanceC. EntertainmentD. Business【语篇解读】本文为说明文,介绍了很受欢迎的流行节目American Idol和它的比赛过程。2.A【解析】细节理解题。根据第二段第六、七、八句话可知在决赛阶段起最重要作用的是观众,故选A。3.B【解析】推理判断题。根据最后一段最后一句话With amazing performances and an excellent cast of singers, the shows conclusion

10、will leave audiences nostalgic, but more satisfied than ever可知作者认为the shows conclusion值得观看,故选B。4.C【解析】推理判断题。根据文章可知本文介绍的是歌唱比赛节目,应属于娱乐类,故选C。*语法填空。Creativity is a mysterious idea. We seem _1_ (feel) that some people are naturally creative, but we dont know how they got that way. Is creativity a natural

11、 gift, or is _2_ something that can _3_ (acquire)? Perhaps if we analyze the creative process _4_ (careful), we might get some insight (洞察力) into what it is and _5_ it might work in our lives. The creative process has always been accepted as the source of all important work in the arts, but we shoul

12、d not think the creativity plays a part only in the arts. Every major scientific discovery began with someone _6_ (imagine) the world differently from the way others saw it. And this is _7_ creativity is all about. And despite what you may believe about the limits of your own creative imagination, w

13、e all have the potential to imagine the world in _8_ absolutely new way. In fact, you are born _9_ it. And whats more, you use it every day. Its your creative mind _10_ gets meaning from chaos of experiences and brings order to your world.1_ 2._ 3._ 4._ 5._ 6._ 7._ 8._ 9._ 10._ 篇章导读:本文是一篇议论文。创造力是天生的

14、才华,还是后天也可以获得?本文就这一话题展开了讨论。1to feel 考查非谓语动词。我们感觉似乎某些人天生具有创造力。seem to do sth.“似乎要做某事”。2it 考查代词。创造力是天生的才华,还是后天也可以习得的?这里用it指代creativity。3be acquired 考查被动语态。先行词something和acquire之间是被动关系,又因为情态动词can后要用动词原形,故此空填be acquired。4carefully 考查词性转换。也许如果我们仔细分析创造的过程,我们就会洞察到什么是创造力,它是如何在我们的生活中起作用的。这里用副词修饰动词analyze。5how

15、考查特殊疑问词。此处表述创造力是如何在我们生活中起作用的。由语义可知填how。6imagining 考查with的复合结构。每次重大的科学发现都以某个人以不同于其他人的方式看待这个世界开始。此处为“with宾语宾语补足语”结构,宾语和宾补之间是逻辑上的主谓关系,故此空填imagining。7what 考查名词性从句的连接词。创造力就是用一种新的方式想象世界。空格处引导表语从句并在从句中作介词about的宾语,故填连接代词what。8an 考查冠词。我们都有这种潜能,用一种全新的方式想象这个世界。absolutely的发音以元音音素开头,故用不定冠词an,表泛指。9with 考查介词。事实上,你

16、天生具有创造力。be born with “生而具有”。10that 考查强调句。正是创造性思维使得你从混乱的经历中找到意义,给你的世界带来秩序。由强调句基本结构“It is/was被强调部分that/who(当强调主语且主语指人)其他部分”可确定答案。*完形填空。阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可能填入空白处的最佳选项。(2018太原市高三年级模拟试题)I was a shy kid.Nothing seemed harder than talking to people.I didnt even like to answer the phone for fea

17、r that Id have to talk to somebody I didnt know._1_ ,at school I had to spend all day in the company of others.My _2_ was studying.It was something I could do _3_ and by myself.I spent a lot of time studying and was _4_ with good grades.Eventually I went to college.I came to realize that some people

18、 were rather fun to _5_ with.Yet my childhood _6_ carried over and I found myself tonguetied and _7_ whenever I found myself in a conversation.One day while on campus,I _8_ an advertisement for a position on the local classical music _9_ station.I had grown up listening to classical music,and I love

19、d it.In order to get the job,applicants needed to be interviewed.I had absolutely no background in radio,and the idea of talking to thousands of listeners _10_ me.I didnt really want the job.I just wanted to prove that I could talk to a(n) _11_.Two weeks _12_ ,I was even more terrified to discover t

20、hat I had actually landed the job.It was a _13_ job,but I grew to enjoy it.I announced music to thousands of _14_ in the city,sometimes answering their calls and _15_ to their requests.I began to feel comfortable talking to these people,these strangers who I couldnt even _16_.Although I now spend mu

21、ch time talking with people,Im still basically a _17_ person.My former shyness is a gift,as I can _18_ people who feel discomfort when they talk to strangers.I still enjoy moments of being _19_.But Im also glad I decided to make a _20_ in my life that had opened many doors and opportunities that I n

22、ever knew existed.1A.However BThereforeCOtherwise DBesides2A.advice BpracticeCtask Descape3A.obviously BsimplyCquietly Dpoorly4A.filled BrewardedCdecorated Dfaced5A.help out Bcatch upCput up Dhang out6A.happiness BshynessCkindness Dgoodness7A.excited BastonishedCembarrassed Dinterested8A.noticed Bpo

23、stedCrealized Dbelieved9A.fire BgasCTV Dradio10A.terrified BpleasedCsatisfied Damazed11A.child BsingerCinterviewer Dapplicant12A.ago BlaterCbefore Dsince13A.wellpaid BpuzzlingCcomfortable Dchallenging14A.listeners BfollowersCviewers Ddancers15A.referring BrespondingCoffering Dcomparing16A.feel Bmove

24、Chear Dsee17A.busy BwarmCquiet Dsmart18A.look into Brelate toCcombine with Dworry with19A.alone BaliveCactive Dawake20A.plan BmistakeCchange Ddream【解题导语】该文主要讲述了害羞的作者通过应聘电台工作而实现自我突破的故事。1A根据上下文可知,此处表示逻辑上的转折关系。然而,作者在学校里不得不和同学们相处。2D根据上文的“I was a shy kid”可推知,害羞的作者在学校用学习来逃避与人交流。3C与语境“by myself”呼应可推知,作者一个人

25、安安静静地做功课。4B与语境“with good grades”呼应可推知,作者在学习上的付出得到了丰厚的回报,成绩突出。5D由“Eventually”的提示可推知,作者最终意识到了和朋友相处是有趣的。hang out“常去某处”。6B根据上文的“I was a shy kid”并结合“I found myself tonguetied”可推知,作者童年时代的害羞个性还存在。7C根据“I found myself tonguetied”可推知,和他人交流时沟通不顺畅是令人尴尬的。8A根据语境可知,作者在校园里注意到了一则让他感兴趣的广告。9D根据下文的“I had absolutely no

26、background in radio”可推知,这是一则电台的招募广告。10A根据“I had absolutely no background in radio”并结合下文的“I didnt really want the job”可推知,作者因自己没有广播方面的背景而打退堂鼓,与下文的“I was even more terrified to discover that I had actually landed the job”呼应。11C作者害怕与成千上万的听众交流,只想证明自己能够和面试官交谈。12B根据语境可推知,时间已经过去了两周。13D根据上文可知,这项工作需要与成千上万的听众

27、交流,这对作者来说有一定的挑战性,且与语境“but I grew to enjoy it”形成呼应。14A与上文的“and the idea of talking to thousands of listeners _10_ me”呼应可推知,此处表示作者给听众播放音乐。15B与语境“answering their calls”呼应可推知,作者回应听众的要求。16D根据上文可知,作者应聘的是电台工作,和听众们基本上是不见面的。17C根据“still”的提示并结合上文的“I was a shy kid”可推知,作者尽管现在花费很多时间和人们交流,但是本质上还是一个不多说话的人,与下文的“My f

28、ormer shyness is a gift”呼应。18B结合“My former shyness is a gift”可推知,作者能够理解那些和他相同的人。relate to“理解,认同”。19A根据上文的“My former shyness is a gift”可推知,作者仍旧喜欢独处。20C根据语境可推知,作者通过做电台工作有了重大改变,从而人生有了更多的可能性。*短文改错。Dear Jack,Im sorry to hear that you failed in the last final math exam, but which worries me most is that y

29、ou are in low spirit when facing failure.As senior three students, we all had taken examinations of different types and experienced failure as well as success. It is no doubt that we should take positive attitudes towards our setbacks. We should spare no effort to analyzing the cause of failure, whi

30、ch can help us escape repeating the similar mistakes. Only when we figure out why we fail can we make a progress in our study. As for your anxiety, I think doing some sports can do good for you. It can give you some time to be refreshing in not only the body but also the mind so that we can go on wi

31、th your learning energetically and efficiently.I hope all of the above can help you a lot. Lets work hardly together and turn our dream into reality.Yours,Li Hua答案:Dear Jack,Im sorry to hear that you failed in the last final math exam, but worries me most is that you are in low when facing failure.A

32、s senior three students, we all taken examinations of different types and experienced failure as well as success. is no doubt that we should take positive attitudes towards our setbacks. We should spare no effort to the cause of failure, which can help us escape repeating the similar mistakes. Only

33、when we figure out why we fail can we make progress in our study. As for your anxiety, I think doing some sports can do good you. It can give you some time to be in not only the body but also the mind so that can go on with your learning energetically and efficiently.I hope all of the above can help you a lot. Lets work together and turn our dream into reality.Yours,Li Hua难项分析:第一处:whichwhat考查主语从句的连接词。分析句子结构可知,but连接两个并列句,其后不是定语从句,故不能用which引导;连接词引导主语从句,表示“所的事”,故用what。第二处:spiritspirits考查名词的数。in low spirits为固定词组,意为“情绪低落”。第四处:ItThere考查固定句式。There is no doubt that . “毫无疑问,”,是固定句型。*

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1