收藏 分享(赏)

山东省2013年高考英语二轮复习 专题升级训练卷十六 阅读理解(五).doc

上传人:a**** 文档编号:389022 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:7 大小:1.76MB
下载 相关 举报
山东省2013年高考英语二轮复习 专题升级训练卷十六 阅读理解(五).doc_第1页
第1页 / 共7页
山东省2013年高考英语二轮复习 专题升级训练卷十六 阅读理解(五).doc_第2页
第2页 / 共7页
山东省2013年高考英语二轮复习 专题升级训练卷十六 阅读理解(五).doc_第3页
第3页 / 共7页
山东省2013年高考英语二轮复习 专题升级训练卷十六 阅读理解(五).doc_第4页
第4页 / 共7页
山东省2013年高考英语二轮复习 专题升级训练卷十六 阅读理解(五).doc_第5页
第5页 / 共7页
山东省2013年高考英语二轮复习 专题升级训练卷十六 阅读理解(五).doc_第6页
第6页 / 共7页
山东省2013年高考英语二轮复习 专题升级训练卷十六 阅读理解(五).doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、2013年高考第二轮复习英语山东版专题升级训练十六阅读理解(五)第一节阅读理解AGrace Kane hangs onto an Olympic dream of clinging to a granite(花岗岩)wall by her fingertips 70 feet from the ground.The fearless girl is only 10,but already has scaled great heights in the sport of rock climbing.Last week,Kane won a bronze in the 11 and younger

2、 sport class at the USA Climbing Youth National Championships in Atlanta.She was the only competitor of the 31 there with no climbing coach or topflight facilities in which to train.Climbing will become an exhibition at the 2016 Rio de Janeiro Olympics in Brazil.The hope of enthusiasts is that the s

3、port will gain full status in 2020.“Im already training for that,” said Kane.“Climbing is my passion,my love,and I want to make something of it.”Her dad took her to climb rocks on her fourth birthday for the first time and today he cant keep up with her.“Its the freedom to let loose,” she said.“When

4、 Im up there,Im so focused and dont hear anything.I always feel comforted knowing people are supporting me.”The bronze in Atlanta qualified Kane for the USA team and Novembers International Championships in Ecuador.Thats a trip she might have to miss because its too expensive.Kane held a backyard mu

5、sic concertshe played the guitar and the piano and wrote inspirational songsand raised $600 for her $1,500 trip to Atlanta.Shes also been sponsored by a shoe company,but must rely heavily on donations from family and friends for travel expenses.Her mom Heather Kane said the family has chosen “to do

6、whatever we need to help her achieve her goals”One of Graces biggest challenges is finding balance in her life.Theres school,her music and church to fit around climbing.“Climbing is going to mean sacrificing things other kids might pursue,” Grace said.“But it doesnt bother me.Its like playing the pi

7、ano;you cant take a break or youll lose your touch.”1What would be the best title of the passage?ARock Climbing Gains PopularityBGrace Kane Likes ChallengesCA Young Climber Follows Her DreamDAn Amazing Victory for a Young Rock Climber2We can learn from the second paragraph that rock climbing _.Ais n

8、ot an exhibition at the Olympics nowBis an official event at the Olympics nowCis not open to childrenDwill gain full status in 20203Which of the following is TRUE about Grace Kane?AShe is only interested in rock climbing.BShe is a girl with many talents.CRock climbing has affected her study.DShe has

9、 won gold medals in several matches.4One of Graces biggest challenges is to _.Afind a capable coach for herBget qualified for the USA teamCraise enough money for International competitionsDkeep balance between rock climbing and other activities5What do we know about Grace Kanes parents?AThey are qui

10、te concerned about her studies.BThey regretted allowing her to try rock climbing.CThey will fully support their daughters pursuit.DThey can fully afford her expenses in her competitions.B(2012山东桓台二中月考,D)“Our aim is to take our art to the world and make people understand what it is to move,” said Dav

11、id Belle,the founder of parkour(跑酷)Do you love running?It is a good exercise,yet many people find it boring.But what if making your morning jog a creative one?Like jumping from walls and over gaps,and ground rolls?Just like the James Bond in the movie Casino Royale?Bond jumps down from a roof to a w

12、indowsill(窗台)and then runs several blocks over obstacles on the way.It is just because of Bonds wonderful performances that the sport has become popular worldwide.Yes,thats parkour,an extreme street sport aimed at moving from one point to another as quickly as possible,getting over all the obstacles

13、 in the path using only the abilities of the human body.Parkour is considered an extreme sport.As its participants dash around a city,they may jump over fences,run up walls and even move from rooftop to rooftop.Parkour can be just as exciting and charming as it sounds,but its participants see parkou

14、r much more than that.Overcoming all the obstacles on the course and in life is part of the philosophy(理念)behind parkour.This is the same as life.You must determine your destination,go straight,jump over all the barriers as if in parkour and never fall back from them in your life,to reach the destin

15、ation successfully.A parkour lover said,“I love parkour because its philosophy has become my life,my way to do everything.”Another philosophy weve learnt from parkour is freedom.It can be done by anyone,at any time,anywhere in the world.It is a kind of expression of trust in yourself that you earn e

16、nergy and confidence.6Parkour has become popular throughout the world because of _.Aits founder,David BelleBthe film,Casino RoyaleCits risks and tricksDthe varieties of participants7The underlined word “obstacles” in Paragraph 2 is closest in meaning to “_”Astreets BobjectsCbarriers Droofs8Which of

17、the following is true of parkour?AIt challenges human abilities.BIt is a good but boring sport.CIt needs special training.DIt is a team sport.9As its participants move around a city,_.Athey can ask for helpBthey may choose to escapeCthey should run to extremesDthey must learn to survive10Which of th

18、e following is the philosophy of parkour?ASports and extremes.BExcitement and popularity.CDreams and success.DDetermination and freedom.CSchools are almost all connected to the Internet.But some have more technology,and use it more,than others.For example,some schools use computers for activities li

19、ke video conferencing,to bring the world into the classroom.And some classrooms are equipped with things like a Smart Board,a kind of interactive whiteboard.Interactive whiteboards are large displays for presentations.They connect to a computer and can operate by touch.They can be used for documents

20、 or writing or to project video.Some teachers are trying creative new ways to teach with devices like iPods and mobile phones.But educators say the most important thing,as always,is the content.Yet technology can have special importance in some cases.Cosmobot is a therapy(治疗)robot.It stands about ha

21、lf a meter tall and has a blue body and a friendly face with big eyes.One child who works with it is sixyearold Kevin Fitzgerald.Kevin has developmental dyspraxia;he has difficulty moving his mouth and tongue.He works with Carole SemangoSprouse as he interacts with the Cosmobot during therapy for hi

22、s condition.Here,he uses a set of buttons attached to a computer to make the silent robot move forward,backward or around in circles.Kevins mother thinks the robot has had a calming influence,helping her son get along better with his friends.Cosmobot was developed by Anthro Tronix.Corinna Lathan sta

23、rted the company ten years ago to work with children with cerebral palsy,Downs syndrome,autism and other developmental disabilities.Children become friends with the robot,she says.That can have a big effect on their behavior,helping them work harder and longer in therapy sessions.Corinna Lathan is c

24、urrently working with a British company to develop other socially helpful robots.She says they are still considered research tools in the United States,and not used as much as in places like Britain and Japan.But she hopes to change that.11Its known from the text that _.Aschools have easy access to

25、the Internet todayBnew technology is seldom applied to teachingCthe Internet is of equal importance in schoolsDusing computers for activities is laborsaving12Which of the following is NOT right about Smart Board?AIts a kind of teaching facility.BIt can be used to project video.CIts a display for pre

26、sentation.DIts not easy to be connected to computers.13Whats “dyspraxia” according to Para.5?ASpeech barrier.BMovement disorder.CVisual impairment.DLoss of memory.14Which of the following is RIGHT according to the text?ACosmobot is designed to play with.BCosmobot is costly and not user friendly.CCos

27、mobot can be controlled by a computer.DAnthro Tronix is a designer of a certain company.15What can we learn from Corinna Lathan?AShes employed by a British company.BCosmobot is popular around the world.CShe wants to make previous products widespread.DIPods and mobile phones are valued in class.DLife

28、 comes in a package.This package includes happiness and sorrow,failure and success,hope and despair.Life is a learning process.Experiences in life teach us new lessons and make us a better person.With each passing day we learn to handle various situations.LoveLove plays a pivotal role in our life.Lo

29、ve makes you feel wanted.Without love a person could go hayward and also become cruel and ferocious.In the early stage of our life,our parents are the ones who show us with unconditional love and care;they teach us about what is right and wrong,good and bad.But we always tend to take this for grante

30、d.It is only after marriage and having kids that a person understands and becomes sensitive to others feelings.Kids make a person responsible and mature and help us to understand life better.Happiness and SorrowMaterialistic happiness is short lived,but happiness achieved by bringing a smile on othe

31、rs face gives a certain level of fulfillment.Peace of mind is the main link to happiness.No mind is happy without peace.We realize the true worth of happiness when we are in sorrow.Sorrow is basically due to death of a loved one,failure and despair.But these things are temporary and pass away.Failur

32、e and SuccessFailure is the path to success.It helps us to touch the sky,teaches us to survive and shows us a specific way.Success brings in money,fame,pride and selfrespect.Here it becomes very important to keep our head on our shoulder.The only way to show our gratitude to God for bestowing succes

33、s on us is by being humble,modest,courteous and respectful to the less fortunate ones.Hope and DespairHope is what keeps life going.Parents always hope their children will do well.Hope makes us dream.Hope builds in patience.Life teaches us not to despair even in the darkest hour,because after every

34、night there is a day.Nothing remains the same.We have only one choice to keep moving on in life and be hopeful.Life teaches us not to regret over yesterday,for it has passed and is beyond our control.Tomorrow is unknown,for it could either be bright or dull.So the only alternative is to work hard to

35、day,so that we will enjoy a better tomorrow.16In the passage,the author compares life to _.Aa packageBjoy and sorrowCfailure and successDhope and despair17In which section can readers probably read the passage?AOpinions. BPolitics.CEducation. DLifestyles.18How is the passage organized?AIn order of r

36、ules.BIn order of frequency.CBy making comparison.DIn order of importance.19Whats the general meaning of the last sentence of the whole passage?AIf you work hard,youll have a better life in the future.BWhen choosing between “today” and “tomorrow”,youd better enjoy tomorrow.CWhat you only can choose

37、is to work hard today rather than tomorrow.DEnjoying a better tomorrow is your only choice.20Whats the purpose of the passage?ATo encourage people to love each other.BTo tell people how to deal with happiness and sorrow.CTo remind people of keeping having a beautiful dream.DTo give readers some info

38、rmation about life.第二节阅读表达You may not realize it,but you are doing more than just studying when you are at school.The school is also the place where you learn_.But this is not always easy.What can you do if you just dont like one of your classmates?If you discover that you have problems getting alon

39、g with your classmates or friends,the most important thing to learn is tolerance.Tolerance is the ability to realize and respect the differences in others.We can not change the way that other people do things,so it is important to learn to live happily with them.Tolerance will make everyone get on b

40、etter with each other.Knowing others constantly makes us understand others differences.Something different does not exactly mean that it is bad.Tolerance teaches us to keep an even temper and an open mind.You need to remember an old saying,“Treat others how you want to be treated.” You would like to

41、 be treated kindly by your classmates,so it is important to treat them kindly too.If you tolerate something,it does not mean that you have to like it.No one is asking you to change who you are or what you believe in.Tolerance just means that you should respect the differences in others and not try t

42、o make them change.It is important to practice tolerance,because it will make everyones life easier.Learn to accept people for their different abilities and interests.The world is very different,and practicing tolerance in your own school and city can help make a difference.1What is the main idea of

43、 the text?(within 10 words)_2Which sentence in the text can be replaced by the following one?Getting to know someone may help you understand why they do things differently._3Please fill in the blank in the first paragraph with proper words or phrases to complete the sentence.(within 10 words)_4Why i

44、s tolerance important?How can you get along well with your classmates?(within 30 words)_5Translate the underlined sentence in the last paragraph into Chinese._参考答案第一节A1. 答案:C解析:主旨大意题。本文主要介绍了一个十岁的攀岩女孩,为了自己的爱好和梦想在奋斗,故选C项。 2. 答案:A解析:细节理解题。从第二段可知,到2016年巴西里约热内卢奥运会上攀岩才会成为表演项目,所以它现在还不是一个表演项目。 3. 答案:B解析:推理判

45、断题。从第五段可知,除了攀岩外,Grace Kane还会弹吉他、弹钢琴、写曲子,由此可知她多才多艺。 4. 答案:D解析:细节理解题。从倒数第二段可知,Grace Kane面临的最大挑战之一是如何在攀岩和学习以及其他爱好之间寻找平衡。 5. 答案:C解析:细节理解题。从倒数第二段“Her mom Heather Kane said the family has chosen to do whatever we need to help her achieve her goals”可知,父母全力支持她的追求。B6. 答案:B解析:细节理解题。根据第二段内容尤其是其最后一句可知,由于在电影皇家赌场

46、中邦德的精彩表演,跑酷这项运动在全世界开始流行,所以答案为B项。 7. 答案:C解析:词义猜测题。结合第五段中“jump over all the barriers”判断,obstacle和barrier都是要跨越的东西,所以都表示“障碍”。 8. 答案:A解析:细节理解题。根据第三段“.moving from one point to another as quickly as possible,getting over all the obstacles in the path using only the abilities of the human body.”可知,跑酷挑战了人类的能

47、力。 9. 答案:C解析:细节理解题。根据第三段可知,跑酷需要尽全力去跑,被认为是一项极限运动(an extreme sport)。 10. 答案:D解析:推理判断题。根据第五段可知,跑酷的理念是克服困难达到目标,根据第六段可知,跑酷的另一个理念是自由,所以答案为D项。C 11. 答案:A解析:细节理解题。根据第一段第一句“Schools are almost all connected to the Internet.”可知,几乎所有的学校都与互联网相连接,所以选A项。 12. 答案:D解析:细节理解题。从第二段可知,Smart Board是一种教学设备,能用于投影及教学展示,但没谈到它不容

48、易与计算机连接。 13. 答案:B解析:词义猜测题。根据第五段“.he has difficulty moving his mouth and tongue.”可知应选B项。 14. 答案:C解析:推理判断题。第六段“.attached to a computer to make the silent robot move forward,backward or around in circles.”表明,Cosmobot能受计算机控制。 15. 答案:C解析:推理判断题。根据最后一段“.research tools in the United States,and not used as m

49、uch as in places like Britain and Japan.But she hopes to change that.”可知,她希望这一产品得到推广。D16. 答案:A解析:细节理解题。根据第一段第一句“Life comes in a package.”可知答案。 17. 答案:C解析:推理判断题。本文属于一篇励志教育的短文,根据其主要意思可以确定其来源应该是“教育栏目”。 18. 答案:C解析:文章结构题。从几个小标题“Happiness and Sorrow”,“Failure and Success”和“Hope and Despair”可以看出,作者使用的是“对比或

50、比较”的写作方式。 19. 答案:A解析:句意猜测题。句中alternative是“选择”的意思,整句意思和A项接近。 20. 答案:D解析:主旨大意题。A、B、C三项显然只涉及文中的部分内容,不能概括全文的目的,只有D项比较全面,体现了作者的意图。第二节 1. 答案:How to learn tolerance and respect the differences in others.2. 答案:Knowing others constantly makes us understand others differences.3. 答案:how to get along well with others4. 答案:Because it will make everyones life easier.I/We should realize and respect the/their differences.5. 答案:世界是不同的。(如果)在自己的学校和所生活的城市里抱有宽容之心,我们的生活就会有所不同。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1