1、Unit 4 Meeting the museSection CDeveloping ideas & Presenting ideas & Reflection课后篇巩固提升必备知识基础练.单词拼写1.I had the (明显的) impression that I was being watched.答案distinct2.This historical success,however,resulted from the federal government taking science seriously,and making investments to urge revolution
2、 and i.答案innovation3.There are (根据字面意思) hundreds of prizes to win.答案literally.短语填空rather than;be seen as;with the help of;lead to;as a result1.Many developed nations are now concerned about saving nature developing or destroying it.答案rather than2.As his first novel was published,he one of the most o
3、utstanding writers of his generation.答案was seen as3.Eating too much sugar can health problems.答案lead to4.The computer was used in teaching. not only was teachers energy saved,but students became more interested in the lessons.答案As a result5. my English teacher,I won the first place in the English Wr
4、iting Competition.答案With the help of.翻译句子1.最新的科学发展使公众们确信了那个看法。(confirm)答案The latest scientific development confirmed the public in the belief.2.我写信是为了请求一个宝贵的机会成为英国学生的寄宿家庭之一。(request)答案Im writing to request a valuable chance to be one of the host families for the British students.3.他随后跑进卧室,身后跟着一条大狗,走
5、路慢吞吞的。(非谓语动词作状语)答案He ran into the bedroom,followed by a big dog,walking very slowly.4.多亏她的帮助,我才能通过考试。(thanks to)答案Thanks to her help,I was able to pass the exam.5.我决定打电话,不写信了。(rather than)答案I am determined to ring rather than write a letter.关键能力提升练.阅读理解In Mark Turins article“Protecting Our Public Sp
6、aces” in issue 14,he claims that “all graffiti (涂鸦) is vandalism (故意破坏财物的行为),pure and simple,and offers no benefit to our public spaces”.I would like to point out that many people believe that graffiti is an art form that can benefit our public spaces just as much as sculptures,fountains,or other mo
7、re accepted art forms.People who object to graffiti usually do so more because of where it is,not what it is.They argue that posting graffiti in public places is considered an illegal act of property damage.But the location of such graffiti should not prevent the images themselves from being conside
8、red real art.I would argue that graffiti is the most important public art form.Spray paint is a medium unlike any other.Through graffiti,the entire world has become a canvas (画布).These works of art dotting the urban landscape are available,free of charge,to everyone who passes by.To be clear,I do no
9、t consider random words or names sprayed on stop signs to be art.Plenty of graffiti is just vandalism,pure and simple.However,there is also graffiti that is breathtaking in its complex detail,its realism,or its creativity.It takes great talent to create such involved designs with spray paint.Are the
10、se creators not artists just because they use a can of spray paint instead of a paintbrush?To declare that all graffiti is vandalism,and nothing more,is an overly simplistic statement.Furthermore,graffiti is not going anywhere,so we might as well find a way to live with it and enjoy its benefits.One
11、 option could be to make a percentage of public spaces open to graffiti artists.By doing this,the public might feel like part owners of these works of art,rather than just the victims of a crime.【语篇解读】本文是一篇议论文。文章通过论述涂鸦与公共空间的关系,进而探讨涂鸦是否为艺术。作者认为判断其是否为艺术应该根据涂鸦的质量而非存在的地方。1.Mark Turin apparently believes
12、 that graffiti .A.is not an art formB.is too simple to be considered artC.can only sometimes be considered a work of artD.should be restricted to places where it is allowed答案A解析细节理解题。根据第一段第一句可知,Mark Turin认为涂鸦不是一种艺术形式。故选A项。2.The author argues that graffiti .A.is the only art form that is freeB.is bes
13、t viewed on public walls rather than canvasesC.provides more public benefits than sculptures doD.should be judged on artistic qualities rather than places答案D解析细节理解题。根据对全文的整体理解,尤其是第二段最后一句可知,作者认为评价涂鸦应该根据其艺术品质而不是其所在地点。故选D项。3.The author concludes his passage by .A.restating his positionB.questioning the
14、 magazineC.offering an answer to the matterD.identifying the benefits of graffiti答案C解析推理判断题。根据最后一段的内容,尤其是“One option could be to make a percentage of public spaces open to graffiti artists.”可推知,作者是通过提供一个解决办法来结束文章的。故选C项。.应用文写作假定你是李华,上周你校举办了中国古典音乐演奏会。请你为校英文报写一篇报道,内容包括:1.时间和地点;2.演奏内容;3.音乐会反响。注意:词数应为80左
15、右。A Chinese Classical Music Concert参考范文A Chinese Classical Music ConcertA Chinese classical music concert was held in the school hall on Saturday night.Many masterpieces of ancient musicians,such as High Mountain and Flowing Water and The Spring Snow,were played by a famous band.The students present
16、 felt the mountain,the water,the winter snow,the silk and bamboo and the endless call of life flowing in the air at the concert.The concert was really popular with the students,especially those who love Chinese classical music.Many said that they would pass on the traditional music and look forward
17、to the next music feast.概要写作阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。Among all the fast growing science and technology,the research of human genes,or biological engineering as people call it,is drawing more and more attention now.Discussions about it are increasingly heated around the world.The greatest thing that
18、 gene technology can do is to cure serious diseases that doctors at present can almost do nothing with,such as cancer and heart disease.Every year,millions of people are murdered by these two killers.And up to date,doctors have not found an effective way to cure them.But if the gene technology is ap
19、plied,not only these two diseases can be cured completely,bringing happiness and more living days to the patients,but also the great amount of money people spend on curing their diseases can be saved.Therefore,it benefits the economy as well.In addition,human life span(寿命) can be prolonged.Some fami
20、lies have genetic diseases.This means their children will for sure have the family disease,which is a great trouble for these families.Gene technology can help people give birth to more healthy and clever children.In the past,doctors could do nothing about genetic diseases.But gene technology can so
21、lve this problem perfectly.Scientists just need to find the wrong gene and correct it,and a healthy child will be born.Some people are worrying that the gene research can be used to create human beings in large quantities.In the past few years,scientists have succeeded in cloning animals such as mic
22、e,sheep,and dogs.Therefore,these people predict that human babies would soon be cloned and that it would be beyond control,leading to some disastrous consequences.But many believe that cloned babies will not come out in large quantities,for most couples in the world can have babies in a very normal
23、way and they also believe the governments will control gene technology and make laws to make sure the gene technology will help better our lives instead of harming us.参考范文Gene technology is now a hot topic worldwide.(要点1)It can help people cure deadly diseases and allow them to live a happier and longer life with money saved.(要点2)Gene technology also makes it possible for people with genetic diseases to give birth to healthy babies.(要点3)However,some people concern that gene technology will be largely used in human cloning while others dont see it as a problem.(要点4)