收藏 分享(赏)

2021版高考英语(北师大版)一轮复习课后达标检测:3 UNIT 15 LEARNING WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:358021 上传时间:2025-11-28 格式:DOC 页数:12 大小:559KB
下载 相关 举报
2021版高考英语(北师大版)一轮复习课后达标检测:3 UNIT 15 LEARNING WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共12页
2021版高考英语(北师大版)一轮复习课后达标检测:3 UNIT 15 LEARNING WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共12页
2021版高考英语(北师大版)一轮复习课后达标检测:3 UNIT 15 LEARNING WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共12页
2021版高考英语(北师大版)一轮复习课后达标检测:3 UNIT 15 LEARNING WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共12页
2021版高考英语(北师大版)一轮复习课后达标检测:3 UNIT 15 LEARNING WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共12页
2021版高考英语(北师大版)一轮复习课后达标检测:3 UNIT 15 LEARNING WORD版含答案.doc_第6页
第6页 / 共12页
2021版高考英语(北师大版)一轮复习课后达标检测:3 UNIT 15 LEARNING WORD版含答案.doc_第7页
第7页 / 共12页
2021版高考英语(北师大版)一轮复习课后达标检测:3 UNIT 15 LEARNING WORD版含答案.doc_第8页
第8页 / 共12页
2021版高考英语(北师大版)一轮复习课后达标检测:3 UNIT 15 LEARNING WORD版含答案.doc_第9页
第9页 / 共12页
2021版高考英语(北师大版)一轮复习课后达标检测:3 UNIT 15 LEARNING WORD版含答案.doc_第10页
第10页 / 共12页
2021版高考英语(北师大版)一轮复习课后达标检测:3 UNIT 15 LEARNING WORD版含答案.doc_第11页
第11页 / 共12页
2021版高考英语(北师大版)一轮复习课后达标检测:3 UNIT 15 LEARNING WORD版含答案.doc_第12页
第12页 / 共12页
亲,该文档总共12页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时练12篇阅读1篇完形.阅读理解A(2020辽宁五校模拟)While the start of a new school year is always exciting, this year was even more so for some elementary school students in Auckland, New Zealand. They became the worlds first kids to be “taught” by a digital teacher. Before you start imagining a humanlike robot walking

2、around the classroom, Will is just an avatar(化身) that appears on the students desktops, or smartphone screens, when ordered to come.The autonomous animation(动画制作) platform has been modeled after the human brain and nervous system, allowing it to show humanlike behavior. The digital teacher is assign

3、ed to teach “Be sustainable with energy”a free program for Auckland elementary schools.Just like the humans it replaced, Will is able to instantly react to the students responses to the topic. Thanks to a webcam and microphone, the avatar not only responds to questions the kids may have, but also pi

4、cks up nonverbal cues(暗示). For instance, if a student smiles at Will, he responds by smiling back. This twoway interaction not only helps attract the students attention, but also allows the programs developers to monitor their involvement, and make changes if needed.Nikhil Ravishankar believes that

5、Willlike avatars could be a novel way to catch the attention of the next generation. He says, “I have a lot of hope in this technology as a means to deliver costeffective, rich, educational experience in the future.”The program, in place since August 2018, has been a great success thus far. Ravishan

6、kar says, “What was fascinating to me was the reaction of the children to Will. The way they look at the world is so creative and different, and Will really captured their attention.” However, regardless of how popular it becomes, Will is unlikely to replace human educators any time soon.【解题导语】新西兰奥克

7、兰的一些小学生成为世界上第一批由数字化老师“教”的孩子。数字化老师Will能和学生积极互动,吸引学生的注意力。1What was special for some elementary school students in Auckland?AA digital teacher taught them.BThey first saw something digital.CThis was the start of a new school year.DThey could get close to smartphone screens.A解析:细节理解题。根据第一段第二句“They becam

8、e the worlds first kids to be taught by a digital teacher.”可知,他们成为世界上第一批由数字化老师“教”的孩子。由此可知,对奥克兰的一些小学生来说其特别之处在于有一位数字化老师“教”他们。故选A。2What is the benefit of this twoway interaction?AIt can smile back.BIt can use a microphone.CIt can talk any topic for free.DIt can change if necessary.D解析:细节理解题。根据第三段最后一句“T

9、his twoway interaction not only helps attract the students attention. and make changes if needed.”可知,这种双向的互动不仅有助于吸引学生的注意力,还允许该程序的开发人员监视他们的参与度,并在需要时做出改变。由此可知,这种双向互动的好处就在于其可以在必要的情况下适时进行改变。故选D。3Whats the authors attitude to Wills replacing human educators soon?AOptimistic.BDoubtful.CUnclear. DDisapprov

10、ing.D解析:观点态度题。根据最后一段最后一句“However, regardless of how popular it becomes, Will is unlikely to replace human educators any time soon.”可知,作者认为无论它变得多么受欢迎,Will都不太可能在短期内取代人类教育工作者。由此可推知,D项符合题意。4What might be the best title for the passage?ANew Hightech Contributes to EducationBThe Worlds First Digital Teach

11、er Appears in the ClassroomCThe Worlds First Digital Teacher, a Help to StudentsDNew Zealand Will Replace Teachers in the ClassroomB解析:标题归纳题。本文为新闻报道类文章,第一段交代了文章的中心,即世界上第一个数字化老师走进课堂“教”孩子们,然后文章后面的段落围绕这个中心,交代了具体的上课内容、交流方式及对这种授课方式的看法。故B项最适合作本文标题。B(2020惠州第二次调研)I realized something this morning. I have be

12、en writing now for 34 years. It all started when I was just 18 years old. As a boy I had read literally hundreds of books. I had a thirst for knowledge that seemingly could never fade. Then suddenly I found I had something I wanted to share. I tried to ignore it, but as any writer tells you once the

13、 ideas awaken inside of you they wont leave you alone until you write them down. I didnt have a computer, word processor, or even a typewriter. Still, I grabbed a pen and lined notebook paper and wrote everything that was burning inside of me.When I was done I didnt know how to share it. There was n

14、o Internet back then, no smart phones, and no social media. I sought out the editor of my local county newspaper and asked him to print what I had written. He was a good man full of both wisdom and kindness. He not only printed my first story but agreed to publish anything else I was willing to writ

15、e. I continued to write new articles each week and shared them first with other local papers and later online as well. Years later at the urging of my readers I even selfpublished two collections of my stories in book form.Through my writing I slowly became more than I was. In my writings I encounte

16、red my highest self. In my writings I discovered the goodness and light that lie in us all. In my writings I found great love and joy and encouraged others to choose love and joy as well. I also found that we all are writers whether we put pen to paper or not. With every choice we make, with every t

17、hought we hold, and with everything we do, we are writing our own life story.Lance Wubbels once wrote:“I hope you realize your life is truly your life. It belongs to you. It is your story to write with love. Day by day, line by line, write it well.”【解题导语】本文是一篇记叙文,作者讲述了自己从热爱阅读到成为一名作家的经历。从这个过程中,作者认识到了

18、写作的意义,并感悟到人生就像写作,每个人都要用心书写自己的人生故事。5As a boy, when the author found he had something to share, _Ahe wrote it downBhe ignored itChe shared it on social mediaDhe told it to a writerA解析:细节理解题。根据第一段中的“Then suddenly I found I had something I wanted to share. I tried to ignore it.wrote everything that was

19、burning inside of me.”可知,作者一开始想忽略内心的想法,但是后来还是写了下来。故选A。6How did the author begin his writing career?AHe was hired as a newspaper editor.BHe put his stories online by himself.CHe selfpublished two books.DHe was helped by a local newspaper editor.D解析:细节理解题。根据第二段中的“I sought out the editor of my local co

20、unty newspaper and asked him to print what I had written.” 及“He not only printed my first story but agreed to publish anything else I was willing to write.”可知,作者是在当地报纸的一位编辑的帮助下开始了自己的写作事业。故选D。7What does the author think of writing?AWriting takes practice and efforts.BWriting can benefit oneself and o

21、thers.CWriting helps people tell right from wrong.DOnly with a pen can one write his life story.B解析:推理判断题。根据第三段中的“In my writings I encountered my highest self. In my writings I discovered the goodness and light that lie in us all. In my writings I found great love and joy and encouraged others to ch

22、oose love and joy as well.”可知,作者在自己的作品中,遇到了最好的自己,发现了所有的人身上都有的善良和光明,还找到了伟大的爱和欢乐,并鼓励别人也选择爱和欢乐。由此可推知,作者认为写作利己利人。故选B。8Which of the following can be the best title for the text?AA Way to Be a WriterBA Way to Share IdeasCLiving Is WritingDWriting Is the Source of LoveC解析:标题归纳题。从全文的内容可知,作者讲述了自己从热爱阅读到成为一名作家

23、的经历;再结合最后一段,作者引用了Lance Wubbels的名言表达自己对写作的感悟可知,从这个过程中,作者认识到写作的意义,并感悟到人生就像写作,每个人都要用心书写自己的人生故事。故选C。.完形填空(2020洛阳、许昌质检)My least favorite part was participating in sport meets, for I loved running by myself. When faced with running against fellow athletes, I was _1_. I had butterflies in my stomach and th

24、e sudden urge to go to the nearest _2_. This year, _3_, I was encouraged to join in a running competition by my coach.The 800meter event was approaching, meaning that I would _4_ soon. I breathed deeply and tried to _5_ my worries. I walked over to some of the _6_ who would run with me and started t

25、o _7_ with them. We were all loosening up and getting ready to run as _8_ as possible.I stepped up to the line for the event. The starter raised his starting gun and _9_. About twentyfive runners _10_. With these runners around me, I _11_ my coachs words, “You may be small, but you have _12_ power.”

26、 So, I kept up with athletes twice my _13_. I picked up the runner in seventh place and based my steps on him, making it a little bit faster. One by one, I _14_ to make it to the top four, bursting around the lap.It was the last lap before the final straightaway. I _15_ I had the possibility to win.

27、 So I widened my steps, speeding up my _16_. I caught up with the runner in first place and we ran side by side down the last 100 metersI _17_ him by a hair at the finishing line.My coach gave me a _18_ hug as I headed back to see him. He was _19_ because I had shortened my original _20_ by twelve s

28、econds at least.【解题导语】本文是一篇记叙文。“我”以前喜欢一个人跑步,最不爱参加运动会,但是今年“我”努力尝试,参加了跑步比赛。1A.shocked BnervousCcomfortable DbraveB解析:根据上文中的“for I loved running by myself”以及空后的“I had butterflies in my stomach”可知,当“我”与运动员同伴赛跑时,“我”很紧张。2A.stadium BhospitalCbathroom DstationC解析:根据该句中的“I had butterflies in my stomach”并结合选项

29、和常识可推知,“我”和其他人一起跑步很紧张,会突然急切地想去最近的洗手间。3A.however BinsteadCotherwise DmoreoverA解析:空处所在句表示今年教练鼓励“我”去参加跑步比赛,与上文内容形成转折,所以用however“然而”。4A.delay BfailCescape DcompeteD解析:根据空前的“The 800meter event was approaching”可知,“我”很快将参加800米比赛。5A.ignore BincreaseCform DimagineA解析:根据语境可知,“我”深呼吸并试图忽略自己的担忧。6A.reporters Bjud

30、gesCrunners DcoachesC解析:根据语境和空后的“who would run with me”可知,“我”走向一些将和“我”一起跑步的跑步者,开始和他们一起热身(warm up)。7A.watch out Bturn backCget away Dwarm upD解析:参见上题解析。8A.smoothly BrapidlyCcalmly DpatientlyB解析:根据空前的“We were all.to run”并结合常识可知,“我们”都准备好尽可能快地奔跑。9A.returned BwithdrewCscreamed DfiredD解析:根据语境可知,发令员举起发令枪并开枪

31、(示意起跑)。10A.took off Bset downClooked on Dwent aboutA解析:根据上文可知,发令员开枪示意起跑,大约25名赛跑者出发。11A.challenged BrecalledCforgot DadaptedB解析:根据语境可知,被这些赛跑者包围,“我”想起了教练的话。12A.exact BgreatCpractical DsuitableB解析:根据空前的“You may be small” “but”并结合语境可知,此处表示你或许弱小,但你拥有巨大的力量。13A.pressure BsalaryCsize DageC解析:根据语境并结合选项可知,“我”

32、与两倍于自己体格的运动员齐头并进。14A.offered BpretendedCregretted DmanagedD解析:根据空后的“make it to the top four”可知,“我”设法跑进了前四。15A.claimed BheardCsupposed DrememberedC解析:根据上文中的“the last lap”可知,“我”认为自己有获胜的可能。16A.speech BmindCfight DpaceD解析:根据空前的“So I widened my steps”可知,“我”跨大步子,加快了速度。17A.beat BpushedCdragged DfollowedA解析

33、:根据语境可知,“我”追上了第一名,并和他肩并肩跑完了最后的100米,在终点线以微弱的优势赢了他。18A.soft BcautiousCfirm DslightC解析:根据上文内容可知,“我”在赛跑中取得了第一名,当“我”回去看教练时,教练给了“我”一个坚实的拥抱。19A.excited BdisappointedCrelaxed DdepressedA解析:根据语境可知,教练很兴奋,因为“我”比自己原先的(跑步)时间(time)至少缩短了12秒。20A.distance BtimeClap DstepB解析:参见上题解析。课时练21篇阅读1篇七选五1篇改错1篇书面表达.阅读理解(2020安徽

34、五校质检)While an entire month free of homework or tests may sound too good to be true, that is exactly what the students at Sturenskolan School in Boden, Sweden were treated to in April. Whats more, if the results of the experiment prove encouraging, starting 2019, the middle schoolers will never have

35、to worry about afterschool work or tests, aside from the national examinations, which are compulsive for students across the country.The schools principal, Petronella Sirkka, who came up with the idea, said, “We are constantly receiving new reports that our children feel bad. And thats because they

36、have a high level of stress all the time. This is our way of trying to reduce that stress.”The educator says that while banning homework and tests sounds radical(激进的), it makes sense given the changes in the curriculum and approaches to education. While in the past students were primarily subjected

37、to memorizing facts, learning today is all about reflection and analysis. As a result, it is often harder for kids, especially those with little support at home, to comprehend the material by themselves.Sirkka is not the only one who believes afterschool work does not help students learn. In March 2

38、018, another principal in Canada also decided to do away with homework. They hope parents will spend the extra time reading to their kids.While the longterm impact of the recent decisions made by the two educators remains to be seen, the experiment has already proved successful in Finland which has

39、done away with homework, grades, and even teaching by subjects for many years. Yet, Finnish students always rank high in the PISA (Programme for International Student Assessment) tests especially in math and science but they have the least homework! Hopefully, it will only be a matter of time before

40、 US educators follow their lead and ban afterschool work as well!【解题导语】本文是一篇说明文。瑞典一所学校在四月份取消了学生的家庭作业和考试,这是该校校长Petronella Sirkka看到学生作业负担太重而提出的举措,且芬兰采取的类似做法已获成功。1The students at Sturenskolan School had no homework in April because _Athe headmaster was experimenting with her ideaBthey needed to do some

41、 experiments during the monthCthey were busy preparing for the national examinationsDthe headmaster had to carry out the governments policyA解析:细节理解题。根据第二段第一句中的“The schools principal, Petronella Sirkka, who came up with the idea”,并结合第一段的内容可知,Sturenskolan学校的学生们在四月份没有家庭作业和考试是该校校长提出的想法,故A项正确。2What makes

42、 childrens learning hard nowadays?AChildren have to do more analyzing.BThe approach to education is complex.CChildren get no support at home and school.DThere are many more facts to memorize.A解析:细节理解题。根据第三段第二、三句“While in the past students were primarily subjected to memorizing facts, learning today

43、is all about reflection and analysis. As a result, it is often harder for kids, especially those with little support at home, to comprehend the material by themselves.”可知,在过去,学生主要是被要求记住事实,而如今学生需要的是反思和分析。因此,孩子们往往很难自己理解这些材料。据此可知,反思和分析让孩子们的学习更加困难。故A项正确。3What does Petronella Sirkka most likely advise pa

44、rents to do?AHelp children with their homework.BFree children from afterschool housework.CSpend more time reading to their children.DCommunicate with teachers from time to time.C解析:推理判断题。根据第四段尾句“They hope parents will spend the extra time reading to their kids.”可推知,Petronella Sirkka很可能会建议父母花些时间为他们的孩

45、子们阅读,故C项正确。4What can we infer about the students in Finland?AThey study the hardest at school.BThey have a more relaxing school life.CThey enjoy great success after graduation.DThey all have a talent for math and science.B解析:推理判断题。根据尾段第一句中的“the experiment has already proved successful in Finland whi

46、ch has done away with homework, grades, and even teaching by subjects for many years”可知,多年来,芬兰已经取消了家庭作业、成绩等级,甚至科目教学。据此可推知,芬兰学生的学校生活更加轻松,故B项正确。.七选五(2020广东七校联考)We all have to make decisions all the time, and we have an abundance of choices, ranging from tiny issues to vital ones. Unfortunately, people

47、 often find it hard to make decisions. 1._If you would like to improve your skill of decision making, here are four suggestions for you.Dont expect to have it all.2_ You cant order every delicious dish on the menu. And there will be paths not taken, careers not chosen, to name but a few. You can ima

48、gine some “what if” situations if you must, but do not let them take up too much space in your brain.3_Its often good to think through your decisions. But dont overdo it. Research can reach a point where returns begin to reduce, which makes it confusing more than clarifying. Many good decisions can

49、be made based as much on intuition(直觉) as on careful assessment of endless data.Dont delay making decisions.Yes, there is a time to put off making a decision. Perhaps you need more information. 4._ Or its likely that you wait for a less stressful time. Just dont wait so long that the decision is mad

50、e by your own indecisiveness.Dont be hard on yourself.You decide to go on a voyage. You choose an expensive liner. Everything should work out just right. Only you didnt expect a bug that ran around on the ship, making you and your family sick for five days. 5._ But please remember it is unavoidable

51、sometimes.ADont spend too much time thinking.BIt is an important source of information.CYou may regret making such a stupid decision.DDont count on emotion to make decisions.EMaybe you wish to consult with your adviser.FDecisions force us to close the door on other possibilities.GThat means the skil

52、l of good decision making counts a lot.【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了提高决策技能的四条建议,包括不要求全责备,不要费时思虑太多,不要延误做决定和不要苛求自己。1G解析:根据空处所在位置可知,该句承上启下;根据空前一句“Unfortunately, people often find it hard to make decisions.”可知,不幸的是,人们经常发现很难做决定。据此可以推断,做好决定的技能很重要,故G项正确。空处下文中的“your skill of decision making”也是提示。2F解析:根据该段小标题Dont exp

53、ect to have it all.可知,该段主要论述“不要求全责备”;结合空后的“You cant order every delicious dish on the menu. And there will be paths not taken, careers not chosen, to name but a few.”可知,做决定迫使我们关上了其他可能性的大门,故F项正确。3A解析:根据空处所在的位置可知,空处为该段的小标题;结合本段第一、二句“Its often good to think through your decisions. But dont overdo it.”可

54、知,该段主要论述“不要费时思虑太多”这一观点,故A项正确。4E解析:根据空前的“there is a time to put off making a decision”可知,空处与空前一句和空后一句都为延迟做决定的可能原因,故E项“你可能希望咨询你的顾问”符合语境。5C解析:根据该段小标题Dont be hard on yourself.可知,该段主要论述“不要苛求自己”;结合空后一句“But please remember it is unavoidable sometimes.”可知,请你要记住这有时是不可避免的事情。据此可以推断,空处表示“你可能会后悔做这个愚蠢的决定”,故C项正确。

55、短文改错(2020合肥第一次质检)Last month our class organized a hike along the Chaobai River, which run through Hebei, Beijing and Tianjin. Much to my disappoint, I found the river was serious polluted. At that moment, I was determined to do what I could protect it. First, under my teachers help, I used the equip

56、ments from the school lab to test the quality of the river water. But then, I used the data I had collected it to analyze the pollution of the river. Finally, I write a report on the pollution of the river to the local government. I also gave a presentation in class where I suggested that we must ma

57、ke changes to protect our water resources.答案:Last month our class organized a hike along the Chaobai River, which through Hebei, Beijing and Tianjin. Much to my , I found the river was polluted. At that moment, I was determined to do what I could protect it. First, my teachers help, I used the from

58、the school lab to test the quality of the river water. then, I used the data I had collected to analyze the pollution of the river. Finally, I a report on the pollution of the river to the local government. I also gave a presentation in class where I suggested that we / make changes to protect our w

59、ater resources.书面表达(2020安徽省示范高中模拟)假设你是李华,你的英国好友Peter打算来中国旅游,他想先学习一些中文,却不知道如何入门。你决定帮助他,写一封邮件告诉他你的想法。要点如下:1你给他的学习建议;2介绍你的帮助计划;3对结果的展望。注意:1.词数100左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯;3开头和结尾已为你写好,不计入总词数。Dear Peter,_Looking forward to your early reply.Yours,Li HuaOne possible version:Dear_Peter,Glad to hear that you are g

60、oing to take a trip to China this August. As I know, you are always interested in Chinese culture and want to learn some Chinese. Therefore, I suggest that you choose Chinese daily dialogue as a start, like greeting people, asking for directions and bargaining for souvenirs, which can help you a lot

61、 during your trip.Learning a foreign language needs great efforts. Apparently, Id like to be your teacher and send you an ebook with my teaching schedule later. Besides lets have an online class over the Internet every weekend, through which I will try my best to make your learning easier and surely you can speak some fluent Chinese before your arrival.Looking_forward_to_your_early_reply.Yours,Li_Hua

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1