收藏 分享(赏)

山东省菏泽市东明县第一中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:357757 上传时间:2025-11-28 格式:DOC 页数:20 大小:96KB
下载 相关 举报
山东省菏泽市东明县第一中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共20页
山东省菏泽市东明县第一中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共20页
山东省菏泽市东明县第一中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共20页
山东省菏泽市东明县第一中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共20页
山东省菏泽市东明县第一中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共20页
山东省菏泽市东明县第一中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共20页
山东省菏泽市东明县第一中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共20页
山东省菏泽市东明县第一中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共20页
山东省菏泽市东明县第一中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共20页
山东省菏泽市东明县第一中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共20页
山东省菏泽市东明县第一中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共20页
山东省菏泽市东明县第一中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共20页
山东省菏泽市东明县第一中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共20页
山东省菏泽市东明县第一中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第14页
第14页 / 共20页
山东省菏泽市东明县第一中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第15页
第15页 / 共20页
山东省菏泽市东明县第一中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第16页
第16页 / 共20页
山东省菏泽市东明县第一中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第17页
第17页 / 共20页
山东省菏泽市东明县第一中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第18页
第18页 / 共20页
山东省菏泽市东明县第一中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第19页
第19页 / 共20页
山东省菏泽市东明县第一中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第20页
第20页 / 共20页
亲,该文档总共20页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、山东省菏泽市东明县第一中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题(试卷满分 150分 考试时间120分钟)第一部分 听力理解 (共两节,共20题,每小题1.5分,满分30分)第一节:听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。1.What is the woman?A. A student. B. A librarian. C. A saleswoman.2. What will the man do on Friday?A. See a film. B. Attend a lecture. C. Go to the t

2、heater.3. Which character is the womans favorite in Friends?A. Monica. B. Phoebe. C. Joey.4. What is the man complaining about?A. His career. B. His health. C. His kid.5. Who will the man celebrate the festival with?A. His brother. B. His parents. C. His grandparents.第二节:听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中

3、所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. Whats the woman doing?A. Making an invitation.B. Asking for help.C. Giving advice.7. What does the man plan to do today?A. Play tennis.B. Go on a trip.C. Help Emily study.听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8. How much is a ticket?A. 3. B. 6. C. 12.9. When shoul

4、d the woman collect the tickets at the latest?A. At 6:00 pm. B. At 7:00 pm. C. At 8:00 pm.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. How many people are there in Peters family?A. 3. B. 4. C. 5.11.When do the whole family walk the dog?A. On Friday. B. On Saturday. C. On Sunday.12. What does Peter do at home?A. Do the

5、 laundry.B. Cook food.C. Sweep the floor.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13. What is the weather like today?A. Hot. B. Cold. C. Cool.14. What does the man like doing most?A. Playing in the pool.B. Playing computer games.C. Reading books.15. How often does the man do exercise?A. Hardly ever. B. Once a week. C.

6、 Twice a week.16. Where will the speakers be next Saturday night?A. In a cinema.B. In a bookstore.C. At the womans house.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17. What is the speaker?A. A teacher. B. An editor. C. A student.18. What is necessary for a volunteer?A. Communication skills.B. High scores.C. Experience.1

7、9. Whats the best reason for taking the job?A. To learn to write.B. To make money.C. To have fun.20. When are volunteers expected to start working?A. Right after the meeting. B. Tomorrow. C. Next week.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ADo you know how child

8、ren in other countries spend their schooldays and what kind of games they always play?Children in BrazilSchoolThe school year runs from February to December. Children attend (上学) school for about four hours in the morning or the afternoon. About a quarter of children in Brazil do not attend school a

9、t all.PlayFootball is the most popular sport. Brazils beautiful beaches also make swimming and volleyball popular.FamilyBrazilian families are often large. Nearly a third of the population is under eighteen!Children in FranceSchoolThe school day begins from 8:00 am to 4:00 pm, with a two-hour lunch

10、break. Schools close on Wednesday and Sunday, and are closed for a half day on Saturday.PlayFootball, bicycling and tennis are favorite sports in France. In some areas, pelote, a traditional ball game, is also very popular.FamilyMost French mothers work. The majority of preschool (幼儿园) children atte

11、nd day care centres known as crches.Francehas laws about naming children and all names have to be chosen from an official list.Children in JapanSchoolSchools in Japan are very competitive (竞争的). Even pre-schoolers may attend “cramming (填鸭式教学的) schools” to prepare for exams. There is a summer break a

12、bout six weeks, but the children have homework during this time.PlayComic books have been popular in Japan since the 1700s. Comics now account for about 40% of all published materials in Japan. Kite flying is enjoyed by people of every age.FamilyHomes in Japan are small on average. The typical famil

13、y of four lives in five small rooms. Most fathers in Japan work long hours. As a result, some children only see their fathers on weekends or holidays.1. What kind of sport is very popular in France? Kite flying. Bicycling. Football. Pelote.A. B. C. D. 2. What is a crche in France?A. Places with beau

14、tiful beaches.B. The name of the place where French mothers work.C. A day care centre for preschool children.D. Cramming schools to improve childrens exam results.3. In Japan, many children _.A. like to read comic booksB. write their names on an official listC. only see their fathers on weekdaysD. d

15、o not attend school【答案】1. A 2. C 3. A【解析】【分析】本文是说明文。你知道其他国家的孩子是怎样度过他们的学生时代的吗?他们经常玩什么游戏?文章从学校、娱乐和家庭三方面对巴西、法国、日本的孩子进行了介绍。【1题详解】细节理解题。根据Children in France部分中的Football, bicycling and tennis are favorite sports in France. In some areas, pelote, a traditional ball game, is also very popular.(足球、自行车和网球是法国人

16、最喜欢的运动。在一些地区,pelote,一种传统的球类运动也很受欢迎)可知,足球、自行车、网球和pelote在法国很受欢迎。故选A。【2题详解】词义猜测题。根据Children in France部分中的Most French mothers work. The majority of preschool (幼儿园) children attend day care centres known as crches.(大多数法国母亲都工作。大多数学龄前儿童参加被称之为crches的日托中心)可知,crche是学龄前儿童参加的日托中心的另一种称呼。故选C。3题详解】推理判断题。根据Children

17、 in Japan部分中的Comic books have been popular in Japan since the 1700s. Comics now account for about 40% of all published materials in Japan.(漫画书从18世纪开始在日本流行起来。漫画现在占日本所有出版材料的40%)可知,漫画在日本的影响面很大。由此可推知,在日本,许多孩子应该也是喜欢看漫画书的。故选A。【点睛】做阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。如第1小题,要求找出法国最受欢迎的运动

18、是哪几类。根据Children in France部分中的Football, bicycling and tennis are favorite sports in France. In some areas, pelote, a traditional ball game, is also very popular.(足球、自行车和网球是法国人最喜欢的运动。在一些地区,pelote,一种传统的球类运动也很受欢迎)可知,足球、自行车、网球和pelote在法国很受欢迎。结合选项,故选A。BTo see the world is one thing. To have someone to shar

19、e it with is another. Indeed the travel becomes more interesting when you have a travel partner. A travel partner can be a close friend, a family member, a pal youve met online, or a businessYou can have someone to talk toTraveling alone is fun,but wouldnt you feel lonely? Having a travel partner ca

20、n remove the feeling of loneliness. This is especially true if you can get a travel companion who is very familiar with the place you, re traveling to. You don t have to ask any information from the locals, and you can increase the time you spend in the country.One of the major headaches in travelin

21、g is the costs involved. You cant simply ignore the rising price of hotels or plane tickets. You should also think about your daily needs, such as your food. Of course, you cant simply go back without bringing any souvenirs (纪念品)to your friends and family. All these can ruin your budg- et(预算).Howeve

22、r, when you have a travel friend, you can have someone to share the expenses with.You can meet a good friendHaving a travel mate is a good way of meeting a new friend or even a lifelong partner. You can never count the number of couples who actually found their way into each others heart while trave

23、ling together in another country.You can have someone to watch out for youWhen youre in a foreign land, youll never be really safe. You dont know the rules as well as the culture of the people. A travel mate will be perfect to remind you of your duties in the country and to watch your back just in c

24、ase you get lost. So why dont you find a travel companion now?Lets find out how .4. Whats the authors purpose in writing this passage?A. To introduce a travel company.B To encourage us to have a travel partner.C. To explain how to be a perfect travel partner.D. To tell an interesting experience with

25、 a travel partner.5. Whats the best title for the 3rd paragraph?A. You can have someone to share the expenses with.B. You can know the local culture well.C. You can enjoy food with your partner.D. You can save money by bargaining together.6. Which of the following statements agrees with the authors

26、opinion?A. Traveling alone is not fun.B. Buying souvenirs isnt necessary.C. Many people fall in love when traveling.D. Its better to choose a stranger as a travel partner.7. The following paragraph will probably talk about .A. how to get along with a travel partnerB. how travel can benefit peopleC.

27、what we can learn from travelD. how to find a travel partner【答案】4. B 5. A 6. C 7. D【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了和同伴一起旅行的几点好处。【4题详解】推理判断题。根据第一段中的“Indeed the travel becomes more interesting when you have a travel partner.”可知,事实上,当你和一个同伴一起旅行的时候,旅行会变得更有趣,由此可知,作者写这篇文章是为了鼓励我们旅行时要找一个同伴,故B项正确。【5题详解】主旨大意题。根据第三段内容,特别是

28、根据“However, when you have a travel friend, you can have someone to share the expenses with.”可知,然而,当你和同伴一起旅行时,他可以和你分担费用,由此可知,本段主要讲的是你可以和同伴一起分担旅行费用,故A项正确。【6题详解】细节理解题。根据倒数第三段中的“You can never count the number of couples who actually found their way into each others heart while traveling together in anot

29、her country.”可知,你永远也数不清在另一个国家一起旅行时,有多少对夫妇得到了彼此的真心(找到了真爱),由此可知,许多人在旅行时坠入爱河,故C项正确。【7题详解】推理判断题。上文介绍了和同伴一起旅行的几点好处,再根据最后一段“Lets find out how .”可知,让我们看看如何,由此可知,文章接下来会介绍如何找到一个同伴一起旅行,故D项正确。CA couple had a son eleven years after they married. They were a loving couple and the boy was the apple of their eye.

30、When the boy was around four years old, one day the father was very tired after work so he asked his wife to pick up their son. The mother, who was very busy in the kitchen, totally forgot about it.Later the boy lost his way on the street. When the son was found missing, the mother hurried to look f

31、or him, but she didnt find him. The mother felt very sad and didnt know how to face her husband.When the father went to the police station after hearing that the son was missing, he looked at his wife and said just four words. What do you think the four words were? The husband just said I love you,

32、darling.The son was missing. If he had picked him up earlier, this would not have happened. There is no point in blaming (责备) anyone. His wife had also lost her only child. What his wife needed at that moment was comfort and understanding from her husband. That is what the husband gave his wife. Sev

33、eral weeks later, with the help of the police, the couple finally found their lost son. The familys relationship became stronger over that time.Sometimes we spend lots of time asking who is to blame. We miss many chances to give each other support and let each other feel the warmth of human relation

34、ships. Get rid of all your unwillingness to forgive, selfishness, and fears and you will find the world is much more wonderful.8. The underlined part means a person who _.A. always has a sweet smileB. is as pretty as an appleC. is loved more than anyone elseD. looks like an apple9. The father didnt

35、pick the boy up because he_.A. was very lazyB. thought the mother had done thatC. forgot to do soD. was too tired to do so10. What can we learn from the passage?A. Be careful in everything you do.B. Love is the most important.C. Learn to forgive othersD. Everyone can make mistakes.11. What do you th

36、ink of the husband?A. Warm-hearted.B. Careful.C. Hard-workingD. Broad-minded.【答案】8. C 9. D 10. C 11. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。本文讲述了一对夫妻结婚11年后才有的儿子被妻子弄丢了,丈夫没有责备他的妻子,反而是很大度地谅解了她。以此告诉我们在这个世界里,谅解他人是多么地重要。【8题详解】词句猜测题。根据第一段1, 2行“A couple had a son eleven years after they married. They were a loving couple and the

37、 boy was the apple of their eye.(一对夫妇在结婚11年后有了一个儿子。他们是一对有爱心的夫妻。男孩是他们的掌上明珠)”可知他们结婚11年才有孩子,那么肯定非常宠爱他。该词应该是指C项的意思。故C正确。【9题详解】细节理解题。根据文章第一段2,3行“one day the father was very tired after work so he asked his wife to pick up their son.”可知,丈夫很累了,所以让妻子去接孩子。故D正确。【10题详解】推理判断题。根据文章最后一段“Sometimes we spend lots of

38、 time asking who is to blame. We miss many chances to give each other support and let each other feel the warmth of human relationships. Get rid of all your unwillingness to forgive, selfishness, and fears and you will find the world is much more wonderful. (有时我们花太多的时间去问谁应该被责备。我们错过许多机会给彼此支持,让彼此感受到人情

39、的温暖。摆脱你的不愿原谅,自私,害怕,你将会发现世界是如此美好)”可知本文告诉我们的是要学会谅解他人,因为我们谅解了他人,我们才会发现我们这个世界会更加美好。故C正确。【11题详解】推理判断题。根据文章中叙述结婚11年后才有的儿子被妻子弄丢了,他没有责备他的妻子,反而是很大度地谅解了她。说明丈夫的心胸很开阔。故D正确。DChinese students always complain that theyre under great pressure and dont get enough sleep. But they may be surprised to learn that theyre

40、 much luckier than their peers (同龄人) in South Korea and Japan, according to a recently published report, conducted by Shanghai Academy of Social Sciences on the physical and mental health of senior high school students in the three Asian countries.According to the study among nearly 6,000 high schoo

41、l students in the three countries, Chinese students are the tallest but poorest in physical fitness. Chinese students are on average 168.17cm, compared with 167.61cm for South Korean students and 164.70cm for Japanese students. Chinese students asked for sick leave more than students in other countr

42、ies. About 72 percent of Korean students never asked for sick and injury leave during high school, compared to 53 percent for Japanese students and 45 percent for Chinese students. Moreover, Chinese students drink alcohol and smoke earlier than Korean and Japanese students. Around 70 percent of Chin

43、ese students have drunk alcohol, compared to 50 percent for Korean and Japanese students.According to the survey, Japanese and South Korean students suffer more pressure than their Chinese peers. Statistics show 16 percent of students in China said they experienced mental pressure often over the pas

44、t year, while the numbers in Japan and South Korea were 33 percent and 47 percent respectively. Their worries come from “study”, “future after graduation”, “friendships” and “relationship with their parents”. To go with stress, 57.9 percent of Korean students sleep the least, less than six hours a d

45、ay, compared with 46.6 percent of Japanese students and 30 percent of Chinese students.More Chinese students were satisfied with their physical appearance, double that of students in the survey from Japan and South Korea. The report said that over half of students in South Korea had tried to lose we

46、ight in the past year, while in China the figure was only 22 percent. In measures of self-worth, such as “I think I am valuable” and “I think I am successful”, “I can complete many things”, “I wont give up to failure,” Chinese students showed greater self-confidence than students in Japan and South

47、Korea.12. Whats the main idea of the second paragraph?A. Chinese students ask for sick leave most often.B. Chinese students drink most alcohol and smoke earliest.C. Japanese students ask for least sick leaveD. Chinese teenagers are tallest, but most unhealthy.13. It can be inferred from the passage

48、that _.A. Chinese students are confident in themselves and luckierB. Chinese students are luckiest, yet most unsuccessfulC. Japanese students are most stressedD. South Korean students sleep the least14. What does the underlined word “that” refer to?A. the heightB. the numberC. the weightD. the appea

49、rance15. The worries that causes students to be stressed come from the following factors EXCEPT _.A. study and careerB. friendshipsC. physical appearanceD. family relationship【答案】12. D 13. A 14. B 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。根据上海社会科学院做的一项关于中日韩三国高中生身心健康状况的调查,中国学生的压力比另外两国学生更小、更自信。【12题详解】主旨大意题。根据第二段中“Accordin

50、g to the study among nearly 6,000 high school students in the three countries, Chinese students are the tallest but poorest in physical fitness.”(根据对这三个国家近6000名高中生的调查,中国学生身高最高,但身体素质最差。)可知,第二段主要介绍中国青少年身高最高,但最不健康,故选D。【13题详解】推理判断题。根据第一段中“But they may be surprised to learn that theyre much luckier than

51、their peers (同龄人) in South Korea and Japan”(但他们可能会惊讶地发现,自己要比韩国和日本的同龄人幸运得多)和最后一段“Chinese students showed greater self-confidence than students in Japan and South Korea.”(中国学生比日本和韩国学生更自信。)可知,中国学生更自信,也更幸运,故选A。【14题详解】词义猜测题。根据第四段中“More Chinese students were satisfied with their physical appearance, doubl

52、e that of students in the survey from Japan and South Korea.”(更多的中国学生对自己的外表感到满意)可知,此处承接上文,说的是这个人数是接受调查的日本和韩国学生的两倍。划线词that应该指的是学生的数量,故选B。【15题详解】细节理解题。根据第四段中“More Chinese students were satisfied with their physical appearance”(更多的中国学生对自己的外貌感到满意)可知,让中国学生焦虑的原因不包括外貌,因为他们对外貌很满意,故选C。【点睛】第二节(共5小题;每小题2.5分,满分

53、12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Starting high school is a great experience for any teenager. Whether you are coming from a middle school ( grades six through eight) or a junior high school (grades seven through nine) , there are many things about high school that are different from yo

54、ur old school environment. _16_You will face being in a new school, making new friends in an unfamiliar class and getting to know new teachers.These new teachers will usually have higher academic (学术的)level than your middle school teachers. _17_ In return, they expect you to work hard and develop yo

55、ur skills. On top of all this, peer pressure(压力)to drink and smoke often increases in high school. _18_Although there is a lot of pressure, it is nothing you cannot deal with. If you are feeling pressure to do something that you feel is wrong, talk to a friend, parent or counselor to find a solution

56、. _19_If you are not succeeding academically, find someone to help you. If you feel lonely, try to join a school club or group to make new friends._20_ With time,you will come to be thankful for everything about your experience. On the point of starting your high school, are you ready?A. You will ex

57、perience many changes.B. They want to help you get into college.C. High school may seem discouraging(令人沮丧的)at first.D You can make friends at senior high school easily.E. They are there to help you get into this great new time in your life.F. High school is difficult for those who are not prepared w

58、ell at first.G. Besides the pressure could also come from grades, loneliness and so on.【答案】16. A 17. B 18. G 19. E 20. C【解析】【分析】本文是一篇说明文,高中生活与初中生活有很大的不同,本文就为即将步入高中阶段的学生提供了如何适应高中生活的几点建议。【16题详解】空前说高中有许多地方都与你以前的学校环境不同,此处承接上文,讲的是在高中你会经历许多与以前的学校不一样的地方,故A项(你将经历许多变化)符合语境。【17题详解】空前说这些新老师(高中老师)通常比你的初中老师的学术水平

59、更高,空后又说作为回报,他们希望你努力学习,发展自己的技能,因此此处讲的是高中老师会对你产生什么积极影响,B项中的They指代的就是前面的“These new teachers”,故B项(他们想帮你考大学)符合语境。【18题详解】空前说最重要的是,在高中,同龄人喝酒和抽烟的压力经常增加,此处承接上文,讲的还是关于压力的话题,故G项(此外,压力也可能来自于成绩、孤独等等)符合语境。【19题详解】空前说如果你感到有压力去做一些你觉得不对的事情,那就和朋友、父母或顾问谈谈,找出解决办法,此处解释原因,说的是找这些人谈的原因是他们会在你的高中时代给你提供帮助,故E项(他们在那里帮助你进入你生命中这个伟

60、大的新时代)符合语境。【20题详解】空后说随着时间的推移,你会对你经历的一切心存感激,因此此处说的是刚上高中时的感受,故C项(一开始,高中可能让人沮丧)符合语境。【点睛】在七选五的解题过程中,选项中的代词与上文出现的某一(些)名词的指代关系往往是重要线索,例如本篇第2题,空前说这些新老师(高中老师)通常比你的初中老师的学术水平更高,空后又说作为回报,他们希望你努力学习,发展自己的技能,因此此处讲的是高中老师会对你产生什么积极影响,B项中的They与空后的“they”相一致,指代的就是前面的“These new teachers”,故B项(他们想帮你考大学)符合语境。第三部分:语言运用(共两节,

61、满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A, B, C, D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。I woke up early the other day. When I was washing my face, I received a(n) _21_ from a taxi driver who had my friends mobile phone. It was easy to _22_ that my friend had left it in the _23_ the might before. Th

62、e driver had called others, but I was the first one to _24_. The driver asked me where he could drop the phone off. I told him the street where I _25_, quickly jumped out of bed, and got dressed to _26_ him on the corner of the street. The driver drove all the way from Queens to _27_ this phone. I b

63、elieved if he had taken on a passenger or two, he could have made some good money from driving that distance.When I met up with the driver, I thanked him for making an effort to find the _28_ . I was so happy for my friend because of this mans kindness. My friend recently moved to New York from abro

64、ad and I could imagine how _29_ the phone was. I further asked the driver if I could get his _30_ so that my friend could _31_ him as well.He said my thankfulness was all that he _32_ and drove off.I emailed my friend and told him I had his phone.Later that day, I met him and described how I had rec

65、eived it. My friend said he couldnt believe such kindness _33_ in this big city. He told me he could not _34_ to pay it forward.I was so touched after experiencing the kindness. It just _35_ my day.21. A. emailB. callC. messageD. check22. A. understandB. seeC. forgetD. hear23. A. officeB. homeC. cab

66、D. store24. A. answerB. comeC. askD. care25. A. movedB. workedC. livedD. studied26. A. inviteB. meetC. introduceD. welcome27. A. showB. returnC. giveD. take28. A. ownerB. phoneC. supportD. chance29. A. popularB. importantC. expensiveD. different30. A. directionB. adviceC. informationD. attention31.

67、A. helpB. rewardC. thankD. find32. A. neededB. askedC. rememberedD. got33. A. developedB. endedC. happenedD. changed34. A. pretendB. waitC. affordD. hate35. A. meantB. recordedC. provedD. made【答案】21. B 22. A 23. C 24. A 25. C 26. B 27. B 28. A 29. B 30. C 31. C 32. A 33. C 34. B 35. D【解析】【分析】本文是一篇记叙

68、文。文章主要讲述了一位出租车司机从很远的地方将作者朋友落在出租车上的手机送给作者的故事。【详解】1.考查名词词义辨析。句意:当我正在洗脸的时候,我接到一个出租车司机的电话,他有我朋友的手机。A.email邮件;B.call电话;C.message信息;D.check账单。根据“The driver had called others, but I was the first one to _4_ .”可知,作者接到了一位出租车司机的电话。故选B。2.考查动词词义辨析。句意:很容易理解,我的朋友昨天晚上把它落在出租车里了。A.understand理解;B. see看到;C.forget忘记;D.

69、hear听到。根据“my friend had left it in the _3_ the night before.”作者接到这个电话并不感到奇怪,很容易理解,是朋友把手机遗失在出租车上。故选A。3.考查名词词义辨析。句意同上。A.office办公室;B.home家;C.cab出租车;D.store商店 。根据“When I was washing my face, I received a(n) _1_ from a taxi driver who had my friends mobile phone.”提示可知,很显然,出租车司机给作者打电话,是因为作者朋友把手机落在出租车上了。故选

70、C。4.考查动词词义辨析。句意:司机给别人打过电话,但我是第一个接电话的。A.answer回应;B.come来;C.ask问;D.care关心。固定短语:answer the phone“接电话”。作者是第一个接出租车司机电话的人。故选A。5.考查动词词义辨析。句意:司机问我他可以把电话留在哪里。我告诉他我住的街道,然后马上从床上跳起来,穿好衣服在街角等他。 A.moved感动;B.worked工作;C.lived住;D.studied学习。根据“and got dressed to _6_ him on the comer of the street.”可知,作者告诉出租车司机自己住的街道并

71、在那里等他。故选C。6.考查动词词义辨析。句意同上。A.invite邀请;B.meet见面;C. introduce介绍;D.welcome欢迎。根据“When I met up with the driver, I thanked him for making an effort to find the _8_ .”可知,作者在街角与出租车司机见面。故选B。7.考查动词词义辨析。句意:司机从皇后区开了一大段路来还手机。A.show展示;B.return返还;C.give给;D.take带走。根据“The driver asked me where he could drop the phon

72、e off.”可知,出租车司机是来返还作者朋友的手机的。故选B。8.考查名词词义辨析。句意:当我遇到司机时,我感谢他为找到失主所做的努力。A.owner主人;B.phone电话;C.support支持;D.chance机会。因为手机是作者朋友的,所以作者为手机的主人感谢出租车司机。故选A。9.考查形容词词义辨析。句意:我的朋友最近从国外搬到纽约,我可以想象这个手机对他来说是多么的重要。A.popular受欢迎的;B.important重要的;C.expensive昂贵的;D.different不同的。 根据“My friend recently moved to New York from a

73、broad”可知,作者朋友刚来纽约,所以手机对他来说很重要。故选B。10.考查名词词义辨析。句意:我进一步问司机我是否可以得到他的信息,这样我的朋友也可以感谢他。A.direction方向;B.advice建议;C.information信息;D.attention注意力。根据“so that my friend could _11_ him as well.”可知,作者向出租车司机索要信息,以便朋友能够感谢他。故选C。11.考查动词词义辨析。句意同上。A.help帮助;B.reward奖励,奖赏;C.thank感谢;D.find发现。根据“He said my thankfulness”作者

74、要出租车司机的信息,是为了方便朋友感谢他。故选C。12.考查动词词义辨析。句意:他说他只需要我的感谢,就开车走了。A.needed需要;B.asked问;C.remembered记得; D.got得到。出租车司机说他只需要作者的感谢。故选A。13.考查动词词义辨析。句意:我的朋友说他不能相信这样的善行会发生在这个大城市。A.developed发展;B.ended结束;C.happened发生;D.changed改变。结合上文可知,出租车司机开了大老远车过来送还朋友的手机,所以此处指作者的朋友不敢相信这样的善行会发生在这样的大城市。故选C。14.考查动词词义辨析。句意:他告诉我,他迫不及待地要把

75、善意传递出去。A.pretend假装;B.wait等待;C.afford付得起 ;D.hate讨厌。固定短语:cant wait to do“迫不及待地做某事”。作者朋友迫不及待地想将这份善良传递出去。故选B。15.考查动词词义辨析。句意:这真让我高兴。A.meant意味着;B.recorded记录;C.proved证明;D.made使得。固定短语:make ones day“让某人高兴”。根据“I was so touched after experiencing the kindness.”可知,这些事情让作者很高兴。故选D。第二节:语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下

76、面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。People have known the _36_ (important) of keeping healthy and good life habit. Everyone _37_ (want) to keep in good health. To keep healthy, we should have a _38_ (balance) diet.What should we do to keep healthy? I think _39_ is important to have a good habit. We sho

77、uldnt spit in public places or throw litter about. We must make it _40_ rule to wash our hands before meals or after toilets. It is important to go to bed early and get up early. It will keep us _41_ (activity) during the day. _42_ (do) morning exercises every day is also good _43_ our health. We sh

78、ould keep the windows open when we are sleeping. We should have more water, fruit _44_ vegetables. Above all, we should keep our hearts in a good state. Do you agree with me?The better we get into good eating habits, the _45_ (happy) our life will become.【答案】36. importance 37. wants 38. balanced 39.

79、 it 40. a 41. active 42. Doing 43. for 44. and 45. happier【解析】【分析】这是一篇说明文。文章讲述了如何保持健康。【36题详解】考查名词。句意:人们已经知道保持健康和良好生活习惯的重要性。根据定冠词the和介词of可知此处要用名词,importance是不可数名词。故填importance。【37题详解】考查时态和主谓一致。句意:每个人都想保持健康。描述事实,时态是一般现在时;根据主语是Everyone,可知此处要用动词的第三人称单数形式wants。故填wants。【38题详解】考查形容词。句意:为了保持健康,我们应该有均衡的饮食。根据

80、名词diet可知此处要用形容词balanced,作定语。故填balanced。【39题详解】考查形式主语。句意:我认为有一个好习惯是很重要的。分析句子可知,I think后是一个省略了that引导词的宾语从句,宾语从句中的真正主语是to have a good habit,此处要用it作形式主语。故填it。【40题详解】考查冠词。句意:我们必须养成饭前或饭后洗手的习惯。根据单数可数名词rule是以辅音音素开头,可知此处要用不定冠词a。故填a。【41题详解】考查形容词。句意:它会让我们在白天保持活跃。根据keep us可知此处要用形容词,作宾语补足语。故填active。【42题详解】考查动名词。

81、句意:每天做早操对我们的健康也有好处。根据谓语动词is可知此处要用动名词形式,作主语。故填Doing。【43题详解】考查介词。句意:每天做早操对我们的健康也有好处。固定短语be good for“有益于,对有好处”。故填for。【44题详解】考查连词。句意:我们应该食用更多的水,水果和蔬菜。water, fruit和vegetables之间是并列关系,可知此处要用并列连词and。故填and。【45题详解】考查形容词的比较级。句意:我们越能养成良好的饮食习惯,我们的生活就会变得越幸福。此处是句式the+比较级,the+比较级“越,就越”,可知此处形容词的比较级happier,作become的表语

82、。故填happier。第四部分:写作(共两节,满分40分)第一节 (满分15分)46. 进入高中后,丰富多彩的英语课堂活动一定给你留下了许多难忘的印象。学校英语报社以“What should we do in English class?”为题征文。请你写一篇短文,谈谈在英语课堂上学生应该怎样做,才能使英语学习更有效。提示:认真倾听老师,记好笔记积极参与英语课堂活动自信,不怕犯错要求:文稿须包括所有提示内容,可适当发挥。文稿中不得出现真实的人名、校名和地名。词数:80左右。参考词汇:take notes, work in groups with., not be afraid ofWhat s

83、hould we do in English class_【答案】What should we do in English class?The most important thing we should do in English class is to listen to the teacher carefully. There is no doubt that the more carefully you listen, the more useful information you can get. Besides, taking notes is also a good way to

84、 make you concentrate on the class.In order to learn English well, we are supposed to take part in all kinds of class activities. For example, we need to work in groups with our classmates and talk with them in English. Last but not least, it is very important for us to be confident. As a proverb go

85、es, confidence in yourself is the first step on the road to success. We shouldnt be afraid of making mistakes in class. Only in this way, can we improve our English.In a word, I believe as long as we remember all these tips, we will surely make progress in English and learn English well.【解析】【分析】本篇书面

86、表达属于说明文。要求考生以“What should we do in English class?”为题征文写一篇短文,谈谈在英语课堂上学生应该怎样做,才能使英语学习更有效。【详解】1.词汇积累集中注意力:focus on concentrate on此外:besides moreover参加:participate in take part in各种各样的:various all kinds of2.句式拓展简单句变复合句原句:Besides, taking notes is also a good way to make you concentrate on the class.拓展句:B

87、esides, another good way is taking notes, which will make you concentrate on the class.【点睛】【高分句型1】The most important thing we should do in English class is to listen to the teacher carefully.(运用了省略了引导词that的定语从句)【高分句型2】There is no doubt that the more carefully you listen, the more useful information

88、you can get.(运用了There is no doubt that引导的同位语从句)【高分句型3】Only in this way, can we improve our English.(运用了部分倒装句)第二节 (满分 25分)47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为 150 左右。A man on a rafting (竹筏漂流) trip in Saskatchewan saved a coyote pup(郊狼幼仔) from drowning(淹死) and nursed it back to health duri

89、ng his 10-day outdoor trip.Justin was in a multi-day rafting trip down the Red Deer and South Saskatchewan rivers“when he heard some noise, the Wildlife Rehabilitation Center of Saskatchewan wrote in an Instagram post.He said it sounded like a dog fight so he parked his raft to find out what was goi

90、ng on. However, he wasnt able to see anything so he went back to his raft to go fishing.While he was fishing, he heard something in the water crying out-and that was when he saw some kind of animal swimming in the river! Its nose was hardly above the water and the water was so dark that Justin could

91、nt tell what kind of animal it was at first. Justin tried to reach for the animal but ended up falling in the freezing cold water as well.Luckily, Justin was somehow able to locate the animal-a coyote pup!-in the water and catch his raft before it was taken away by water for good!When Justin brought

92、 the animal back to his raft, the little coyote pup didnt seem to be breathing, with its eyes closed. The pup was lucky yet again as Justin had first-aid knowledge and was able to do a Heimlich treatment by pushing on its stomach. After a few pushes, water came out of the coyotes nose and he was bre

93、athing again! Justin and his new friend were both wet through so they made an effort to reach land again where Justin made a fire and tried to warm the little guy up.”Para1: Justin shortened the trip over the next 10 or so days in order to take care of the pup well._Para2: Finally, Justin was able t

94、o find a place where he could get service and call experts for advice._【答案】Para 1: Justin shortened the trip over the next 10 or so days in order to take care of the pup well. He kept the coyote with him and cared for him the whole time! The little pup would eat with Justin, stay in his jacket, and

95、sleep in his backpack while they were rafting down the river. Justin ended up naming the little guy YipYip and took really good care of him during the trip.Para 2: Finally, Justin was able to find a place where he could get service and call experts for advice. At first, he emailed the local zoo. A s

96、taff there helped him connect with the Wildlife Rehabilitation Center. One of the medical care workers, Melanie got in touch with Justin and took YipYip back to the center for further treatment. YipYip will be taken care of in the center until he is old enough to be returned to the wild! One month l

97、ater Justin went to the center to see YipYip. The little coyote ran to him the moment he saw Justin. He was so happy to meet Justin and maybe he did know how lucky he was! If it hadnt been for the caring Justin, little YipYip would have drowned in the river.【解析】【分析】本文以故事为线索展开,讲述了一名男子在萨斯喀彻温省的一次漂流旅行中救

98、了一只溺水的郊狼幼仔,并在他10天的户外旅行中照顾它,使它恢复了健康。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“为了照顾好这只幼仔,贾斯汀把行程缩短了10天左右”可知,第一段可描写贾斯汀照顾郊狼幼仔的经历。由第二段首句内容“最后,贾斯汀找到了一个可以得到服务和咨询专家的地方。”可知,第二段可描写贾斯汀与野生动物康复中心取得联系,一名工作人员将郊狼幼崽带到了康复中心照顾,以及郊狼幼仔再次见到贾斯汀的情境。2.续写线索:一路上精心照顾郊狼幼仔与康复中心取得联系再次见到贾斯汀的情境3.词汇激活行为类照顾:take care of/look after能够做某事:be able to do sth/be

99、 capable of doing sth帮助:help/assist情绪类快乐的:happy/pleased幸运的:lucky/fortunate【点睛】高分句型1 The little pup would eat with Justin, stay in his jacket, and sleep in his backpack while they were rafting down the river(while引导的时间状语从句)高分句型2. If it hadnt been for the caring Justin, little YipYip would have drowned in the river.(虚拟语气)

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1