1、核心素养测评十六 Unit 1Laughter is good for you(限时35分钟). 阅读理解ADo you want to live a happier, less stressful (有压力的) life? Try laughing for no reason at all. Thats how thousands of people start their day at Laughter Clubs around the world and many doctors now think that having a good laugh might be one of the
2、 best ways to stay healthy. The first Laughter Club was started in Mumbai, India, in 1995 by Dr Madan Kataria. “Young children laugh about 300 times a day. Adults laugh between 7 and 15 times a day, ” says Dr. Kataria. “Everyones naturally good at laughingits a universal language. We want people to
3、feel happy with their lives. ” There are now more than 500 Laughter Clubs in India and over 1, 300 worldwide. Many doctors are also interested in the effects of laughter on our health. According to a 5-year study at the UCLA School of Medicine in California, with laughing there is less stress in the
4、 body. Laughter improves our health against illness by about 40%. So, what happens at a Laughter Club? I went along to my nearest club in South London to find out. I was quite nervous at the beginning of the class, to be honest I wasnt interested in laughing with a group of strangers, and I was worr
5、ied about looking stupid. Our laughter teacher told us to clap our hands and say “ho ho ho, ha ha ha, ” while looking at each other. However, our bodies cant tell the difference between fake laughter and real laughter, so they still produce the same healthy effects. Surprisingly, it works! After ten
6、 minutes everybody in the room was laughing for real and some people just couldnt stop! At the end of the class I was surprised by how relaxed and comfortable I felt. So if youre under stress, then start laughing. You might be very pleased with the results! 【文章大意】本文为说明文。如果你感到生活中有压力, 可以加入“笑声俱乐部”, 因为笑
7、可以缓解压力, 并对身体健康有好处。1. In which country was the first Laughter Club started? A. Britain. B. America. C. Australia. D. India. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段第一句“The first Laughter Club was started in Mumbai, India . . . ”可知。2. How did the writer feel at the beginning of the class? A. Surprised. B. Pleased. C. Nervo
8、us. D. Stressful. 【解析】选C。细节理解题。根据第四段第三句“I was quite nervous at the beginning of the class. . . ”可知。3. When did the people in the club begin to laugh for real? A. After a few minutes. B. After a few hours. C. After a few seconds. D. After a few days. 【解析】选A。细节理解题。根据最后一段第二句“After ten minutes everybody
9、 in the room was laughing for real . . . ”可知答案为A。4. Which of the following is TRUE according to the passage? A. Fake laughter and real laughter are both good for health. B. 40% of the people in Laughter Clubs are good friends. C. Adults laugh more often than children in a day. D. Laughing is the bes
10、t way to prevent illness. 【解析】选A。推理判断题。根据第四段最后一句可判断A项正确。BThe theatre in Shakespeares time was much different than it is today. Authors wrote plays for the masses, especially those who couldnt read or write. The theatre changed a lot during Shakespeares lifetime. The authorities didnt like it and did
11、nt allow acting in the city itself: They thought it had a bad influence on people and kept them from going to church. Queen Elizabeth, on the other hand, loved acting and helped the theatre become popular. The theatre in Shakespeares time was full of life. People did not sit all the time and it was
12、not quiet during the performance. The audience could walk around, eat and drink during the play. Theatres were open arenas or playhouses that had room for up to three thousand people. There was almost no scenery because the dialogue was the most important part of the play. Colourful and well-designe
13、d costumes were very important and told the people about the status of a character. Women never performed in plays, 80 young boys played female characters. The performances took place in the afternoon because it was too dark at night. There was no stage crew as there is today. Actors had to do every
14、thing themselvesfrom making costumes to setting the stage. Plays were organized by acting companies. They performed about 6 different plays each week because they needed money to survive. They had almost no time to rehearse (排练). The companies in Shakespeares time had a rank system. The company belo
15、nged to shareholders and managers. They were responsible for everything and got most of the money when the company was successful. Sometimes they even owned their own buildings. Actors worked for the managers and after some time became a permanent member of the company. Apprentices (学徒) were young b
16、oys and were allowed to act in unimportant role. They also played female characters in plays. 【文章大意】本文属于说明文。主要介绍了莎士比亚时代的戏剧表演的情况以及当时演员的状况。5. Why was the theatre banned by the authorities? A. It was much different than before. B. They thought it affected people negatively. C. They thought it kept peop
17、le going to church. D. The queen didnt like it. 【解析】选B。 细节理解题。根据第二段The authorities didnt like it and didnt allow acting in the city itself: They thought it had a bad influence on people and kept them from going to church. 可知, 当权者不喜欢戏剧, 不允许在城市里表演, 因为他们认为对人们有不好的影响, 所以阻止人们去教堂, 故选B。6. What does the unde
18、rlined word “arenas” in Paragraph 4 mean? A. Stages. B. Stores. C. Companies. D. Playgrounds. 【解析】选A。词义猜测题。根据本句Theatres were open arenas or playhouses that had room for up to three thousand people. 可知arenas与playhouses 是同义词, playhouses是一个可以容纳多达3000观众的地方看戏剧表演的地方, 因而arenas是开阔的舞台, 故选A。7. What do we know
19、 about then actors? A. They could drink during the play. B. Women had to cross-dress male characters. C. They had stage crew to help them. D. They were too busy to practice. 【解析】选D。推理判断题。根据倒数第二段They performed about 6 different plays each week because they needed money to survive. They had almost no
20、time to rehearse. 可知, 每周表演六个不同的戏剧, 因此没有时间排练, 可知他们很忙, 故选D。8. What is the authors purpose in writing the text? A. To remember Shakespeare. B. To show his love of Shakespeares plays. C. To introduce theatres in Shakespeares time. D. To discuss the companys rank system. 【解析】选C。写作意图题。根据文章可知, 本文主要介绍了莎士比亚时
21、代的戏剧表演的情况以及当时演员的状况, 故本文主要介绍了莎士比亚时代的剧院, 故选C。【知识拓展】背景链接威廉莎士比亚(William Shakespeare, 1564年4月23日-1616年4月23日), 英国文学史上最杰出的戏剧家, 也是欧洲文艺复兴时期最重要、最伟大的作家, 全世界最卓越的文学家之一, 华人社会常尊称为莎翁, 代表作有奥赛罗哈姆雷特李尔王麦克白。16世纪末到17世纪初的20多年期间, 莎士比亚在伦敦开始了成功的职业生涯, 他不仅是演员、剧作家, 还是宫内大臣剧团的合伙人之一, 后来改名为国王剧团。1613年左右, 莎士比亚退休回到埃文河畔斯特拉特福, 3年后逝世。. 阅
22、读填句Have you ever been in a bad mood that you just cant shake? Or had much homework but realized you were not in the mood to get it done? Sometimes we feel at the mercy of our moods, but moods arent things that just happen to us. 1Being able to choose the mood thats best suited to a situation is one
23、of the skills of emotional intelligence. 2Step 1: 3 To change moods, you need to check what youre thinking and feeling. That way you can decide if you need to change your mood to one thats more suited to your situation or if youre in the best mood to begin with. Step 2: Accept what you feel. 4 Its p
24、erfectly OK to feel bored on a rainy Saturday or angry about having to study when everyone else is going out. All emotions are acceptable and understandable, but you dont have to keep feeling that way. Notice your mood, and then choose to move past it. Step 3: Identify the mood thats best for the si
25、tuation youre in. 5 If youre competing in a swim meet, its best to be confident. If you need to get down to some serious study, its better to feel interested and confident (and not so helpful to feel angry and self-defeated). A. Identify your mood. B. We can influence and change them. C. Moods can i
26、nfluence how well we do in certain situations. D. To identify a mood, stop and think about what youre feeling and why. E. Choosing the right mood can help you control whatever situation youre in. F. Take a minute to think about which emotions will help you accomplish your goal. G. After you name you
27、r emotion, show yourself some understanding for feeling the way you do. 【文章大意】本文是说明文。情绪是可以选择的, 当我们要发怒或者陷入坏情绪中时, 应该如何调整呢? 1. 【解析】选B。根据空前的“but moods arent things that just happen to us”可知, 我们面对情绪, 不是毫无办法的, 我们能够影响并改变它们。2. 【解析】选E。根据下文可知, 此处是说选择正确的情绪能够帮助我们控制我们的任何处境。3. 【解析】选A。根据空后的“To change moods, you ne
28、ed to check what youre thinking and feeling”可知, 此处是指“首先要确认自己的情绪”。4. 【解析】选G。根据空前的“Accept what you feel”可知, 此处是指“在确认情绪之后, 要理解自己所有的情绪”。5. 【解析】选F。根据空后所举的两个例子可知, 此处是说“应该花时间思考能够帮助我们达成目标的最佳情绪是什么”。. 应用文写作假定你是学生会主席李华, 学生会举办了英语戏剧节(English Drama Festival), 得到了外教Miss Brown的大力帮助。活动圆满结束后, 请给她写一封感谢信。内容包括: 1. 表达感谢;
29、 2. 外教的帮助; 3. 同学的收获。注意: 1. 词数80左右; 2. 可适当增加细节, 以使行文连贯。_【参考范文】Dear Miss Brown, Im writing to express my sincere gratitude for your kind help in the school English Drama Festival, which has turned out to be an amazing success. Its so nice of you to have offered us a class of presentation skills and ba
30、sic stage techniques. Under your professional guidance, the participants gave such an impressive performance. Some students overcame the fear of acting in front of the audience and gained tremendous confidence. Others developed communication skills and knew how to cooperate in a team. Most importantly, this activity had fueled our passion for English drama. Many thanks for your time and support. Yours, Li Hua