1、UNIT 2TRAVELLING AROUND .阅读理解ALiam Gamer was just 17 years old when he started out on his big adventurea 32,000-kilometer bike trip from Alaska to Argentina.In early January,2023,he finally finished his trip,17 months after he started.Liam,an experienced cyclist,had previously ridden from Los Angele
2、s to San Francisco.He made short videos of that trip,and shared them on the social media app TikTok,some of which became quite popular.After reading a book by adventurer Jedidiah Jenkins,who biked from Oregon to Argentina,Liam decided to cycle from Prudhoe Bay,Alaska,the northernmost point in the Un
3、ited States accessible by road,to Ushuaia,Argentina,the southernmost point of South America.Liam set out on August 1,2021.At first Liams parents werent too happy about him taking such a long bike trip by himself though it wouldnt take that much money.But as he carried on,his parents became his stron
4、gest supporters.After about three months,Liam had crossed the US,going south along the West Coast.By early December,he had reached Mexico,from which his parents came to the US many years ago.“So crossing the entire country on a bike and reconnecting with my culture and learning the language in the p
5、lace my family is from are so deeply important to me,”Liam explained emotionally.But Liam also faced challenges in Mexico.He was robbed in Mexico,and at one point,he considered quitting because the incredible heat made biking extremely difficult.In all,he was robbed five times on the trip.He got ver
6、y sick more than once.In Colombia,he had a bike accident that left him injured and required surgery.In spite of it all,he kept going through rain,sun,heat,cold,deserts and mountains.Liam finally arrived in his destination on January 10,2023527 days after he started.He had travelled through 14 countr
7、ies along the way.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了一名经验丰富的自行车车手Liam Gamer在2021年8月1日开始他的冒险骑行之旅,从阿拉斯加到阿根廷,沿途游历了14个国家,历经艰难险阻,在2023年1月初终于完成了他的旅行。1.What contributed to Liams decision to bike through 14 countries?A.His previous related experiences.B.His parents encouragement.C.A desire to shoot short videos.D.A book b
8、y Jedidiah Jenkins.细节理解题。根据文章第二段的“After reading a book by adventurerJedidiah Jenkins,who biked.southernmost point of South America.”可知,Liam是在阅读了杰迪迪亚詹金斯的书之后,开始骑车之旅的。2.Why did Liam feel special in Mexico?A.He went there for the first time.B.He found his family trees roots.C.He biked there as scheduled
9、.D.He had to speak another language.推理判断题。根据文章第四段的“By early December,he had reachedMexico,from which his parents came to the US many years ago.But Liamalso faced challenges in Mexico.”可知,Liam的家乡是墨西哥,骑行到此,可以接触到家乡的语言和文化。由此推知,Liam觉得在墨西哥很特别是因为他找到了家族的根源。3.What can we say about Liams bike trip from Alaska
10、 to Argentina?A.Its eventful.B.Its pleasant.C.Its costly.D.Its romantic.推理判断题。根据文章第一段“Liam Gamer was just 17 years old.17months after he started.”以及第三段“Liam set out on August 1,2021.becamehis strongest supporters.”可知,Liam在完成自己的一个心愿。由此推知,他从阿拉斯加到阿根廷的旅行是愉快的。4.What is the authors purpose in writing the
11、text?A.To inspire our love for nature.B.To promote the low-carbon travel.C.To encourage us to see our strengths.D.To call on us to learn a kind of spirit.推理判断题。根据文章根据第一段“Liam Gamer was just 17 years old.17months after he started.”以及倒数第二段的“He got very sick more thanonce.going through rain,sun,heat,co
12、ld,deserts and mountains.”可知,Liam历经艰难险阻完成了旅行。由此推知,本文写作的目的是号召我们学习一种不畏艰难,勇敢坚持的精神。BRegenerative tourism is a concept that is gaining attraction in the travel industry.It is different from sustainable tourism in that it goes beyond just minimizing the negative impact of tourism.It is a philosophy that a
13、ims to not only minimize the negative impact of tourism but also to actively contribute to the regeneration of local ecosystems,economies,and cultures.The concept of regenerative tourism is not new.Native communities around the world have been practicing regenerative tourism for centuries.However,it
14、 has gained renewed interest in recent years due to the growing awareness of the impact of tourism on the environment and the need for sustainable travel practices,particularly post-pandemic-indeed it could even be argued that,as the global tourism industry and those who depend on it start to recove
15、r,tourism in itself is a regenerative act.One example of regenerative tourism is ecotourism.Ecotourism involves traveling to natural areas with the aim of learning about and conserving the environment.It involves activities such as hiking,bird watching,and wildlife viewing.Another example of regener
16、ative tourism is community-based tourism.Community-based tourism involves staying with local communities and participating in their cultural activities,such as our Buffalo Curd Experience in Sri Lanka,or our Rice Wine Trek in Laos.Regenerative tourism can also involve the use of sustainable and rege
17、nerative practices in the tourism industry itself.For example,hotels can use renewable energy sources,reduce their water consumption,and use sustainable materials in their construction.The benefits of regenerative tourism are many.However,carrying out regenerative tourism practices requires a shift
18、in mindset and a commitment to sustainability.It requires tourism businesses to not only minimize their negative impact but to actively contribute to the regeneration of the environment and communities.It requires tourists to be conscious of their impact and to choose travel options in line with the
19、ir values.In conclusion,regenerative tourism is a promising concept that has the potential to transform the travel industry.By actively contributing to the regeneration of local ecosystems,economies,and cultures,regenerative tourism can create a better future for both people and the planet.【语篇解读】本文是
20、一篇说明文。文章介绍了再生旅游。再生旅游是一个很有前途的概念,有可能改变旅游业。通过积极促进当地生态系统、经济和文化的再生,再生旅游可以为人类和地球创造更美好的未来。5.What is the aim of regenerative tourism?A.To attract more investments.B.To highlight the advantages of tourism.C.To protect conventional economy and culture.D.To promote a renewable and sustainable tourism.推理判断题。根据第
21、一段可知,再生旅游的目的是促进可再生和可持续的旅游业。6.Why has regenerative tourism regained public interest recently?A.Tourism industry has globally boomed.B.People have suffered from the pandemic.C.People show more concern about the environment.D.Regenerative tourism has been practised for long.细节理解题。根据第二段中“it has gained r
22、enewed interest in recentyears.tourism in itself is a regenerative act”可知,再生旅游最近之所以重新引起公众的兴趣,是因为人们越来越关心环境。7.What does paragraph 3 mainly talk about?A.The definition of ecotourism.B.The illustration of regenerative tourism.C.Environmental conservation practices.D.Reasonable doubts about regenerative
23、tourism.主旨大意题。根据第三段第一句“One example of regenerative tourism isecotourism.”和倒数第二句“Regenerative tourism can also involve the use ofsustainable and regenerative practices in the tourism industry itself.”可知,第三段主要谈论“再生旅游的例证”。8.What might the writer agree with according to the last two paragraphs?A.Regener
24、ative tourism has a bright future.B.Tourists can choose whatever travel they like.C.Travel industry is able to transform regenerative tourism.D.Regenerative tourism can be practised in traditional ways.推理判断题。根据倒数第二段中“The benefits of regenerative tourism aremany.”和最后一段可知,作者可能会同意“再生旅游有着光明的未来”。.七选五We s
25、et off on our journey up Mount Wutai onto its peak to appreciate the mysterious and beautiful Bodhisattva Lights,ball-shaped lights floating in the whole sky with radiant beams.Seen from the foot of the mountain,the sky was gray and cloudy.1It sometimes appeared in white mist,and sometimes was compl
26、etely covered by clouds.On the mountainside,our clothing grew wet.2 It slowed the horses down to a heavy pace.We spent the night at a small temple.The next morning we continued our climb in the rain.The road was more slippery than the day before,so we had no choice but to get down from our horses an
27、d walked on foot.On the way,we were told the unusual phenomenon wouldnt be observed in the rain.We sighed with disappointment.3 And the sun set in the west,the clouds disappeared and the mist faded.Eventually,we arrived at the peak,with the sky filled with stars.Late in the night,we got awake by a s
28、hout.“Get up.Hurry up to see the Lights!”We moved quickly,threw on a few pieces of clothing and ran out.It was cold,making our bodies shake from head to foot.4Just before our eyes,the mysterious phenomenon appeared.Thousands of ball-shaped objects floated slowly in the distance,shining golden beams
29、of light,as though the whole sky were filled with countless glowing lanterns.The balls moved across the sky at the same speed.5They were light and delicate.Meanwhile,we all just froze there,speechless with wonder,appreciating the incredible views.A.It seemed to rain soon.B.We had to stop for a shelt
30、er.C.Unexpectedly,the sky began to clear.D.In the distance stood the peak,unclear.E.The road was slippery and difficult to walk.F.However,our hearts were filled with excitement.G.They were like goldfish swimming calmly in water.【语篇解读】本文是一篇记叙文,主要讲的是作者登上五台山山顶的旅程。1.D空后说“It sometimes appeared in white m
31、ist,and sometimes wascompletely covered by clouds.”,这里描述的是远处的一个东西,看得不太清楚,D项“In the distance stood the peak,unclear.”说明了山峰看不清楚,和下文的“有时出现在白雾中,有时完全被云覆盖”相一致,符合语境。2.E空前说“On the mountainside,our clothing grew wet.”说明可能下雨了,路上会滑,空后说“It slowed the horses down to a heavy pace.”,说明了路上湿滑,E项“The road was slipper
32、y and difficult to walk.”说明了路滑,因此承上启下,符合语境,下文“The road was more slippery than the day before”也是提示。3.C空前说“On the way,we were told the unusual phenomenon wouldnt beobserved in the rain.We sighed with disappointment.”,空后说“And the sun setin the west,the clouds disappeared and the mist faded.”,这说明天放晴了,C项
33、“Unexpectedly,the sky began to clear.”说明天空放晴了,和下文“太阳从西边落下,云不见了,雾也散了”一致,符合语境。4.F空前说“We moved quickly,threw on a few pieces of clothing and ranout.It was cold,making our bodies shake from head to foot.”说明天冷,空后说“Just before our eyes,the mysterious phenomenon appeared.”,说明这种神秘的现象会让作者兴奋,F项“However,our he
34、arts were filled with excitement.”说明了作者他们看到这种神秘现象的激动心情,其中的However表转折,对比前面的冷和后面的兴奋,因此F项承上启下,符合语境。5.G空前说“Thousands of ball-shaped objects floated slowly in the distance,shining golden beams of light,as though the whole sky were filled withcountless glowing lanterns.The balls moved across the sky at th
35、e same speed.”,这两句都是在描写这些球状物体,空格处也应该描写它们,G项“They werelike goldfish swimming calmly in water.”也是对这些球状物体的描述,因此G项承上启下,符合语境。.语法填空A traditional festival closely related to spring,which is 1.(little)known than major traditional festivals,and remained silent for centuries,comes back,thanks to growing 2.(en
36、thusiastic)for traditional Chinese culture and a rising demand for seasonal sightseeing tours.The Huazhao Festival is said 3.(celebrate)as the birthday of the flower goddess in the second month on the Chinese lunar calendar.lessenthusiasmto be celebrated Its origin can date back to the period before
37、 the Qin Dynasty(221206 BCE)and was 4.(official)set as a festival during the Sui(581618)and Tang(618907)Dynasties,China Tourism News reported.During the Tang Dynasty,the festival 5.(fall)on the 15th day of the second lunar month.It was one of the three nationwide celebrations back then.The 6.two wer
38、e the Lantern Festival and the Mid-Autumn Festival.officiallyfellother However,the timing of the festival varies between regions,because of the difference in 7.flowering begins.As a result,many parts of the country take turns to start their celebrations,8.(present)a feast(盛宴)for the eyes in relay.Re
39、gardless 9.various highlights,the festive celebrations across different regions share the 10.(feature)of hanfu,a traditional Chinese style of clothing,and flower appreciation.whenpresentingoffeatures 【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍的是花朝节的相关情况。1.less考查比较级。由than可知设空处用比较级,故填less。2.enthusiasm考查词性转换。growing是形容词,修饰名词,
40、故填enthusiasm。3.to be celebrated考查动词不定式和被动语态。sb be said to do是固定短语,意为“据说某人做某事”,花朝节是被庆祝,故填to be celebrated。4.officially考查副词。设空处修饰动词set,用副词,故填officially。5.fell考查动词的时态。由“During the Tang Dynasty”可知,句子描述过去的事情,时态用一般过去时,故填fell。6.other考查代词。根据前面的“It was one of the three nationwidecelebrations back then.”可知,句子
41、表示“另外两个是元宵节和中秋节”,设空处意为“其他的”,故填other。7.when考查名词性从句。设空处引导的是宾语从句,从句中不缺主语或宾语,根据语境可知,句子表示“由于开花的时间不同,不同地区的节日时间也不同”,设空处意为“什么时候”,故填when。8.presenting考查非谓语动词。句中谓语是take,空格处用非谓语动词,“many parts of the country”和present之间是主谓关系,因此设空处用现在分词表主动,故填presenting。9.of考查固定短语。句意:尽管有不同的亮点,但不同地区的节日庆祝活动都有汉服(一种中国传统服装)和赏花的特点。regard
42、less of是固定短语,意为“不管”,故填of。10.features考查名词的复数。句意同上。feature是可数名词,不止一个特点,设空处用复数,故填features。.应用文写作杭州第19届亚运会(The 19th Asian Games)完美收官。假如你是李华,请为某英文网站写一则简讯,主要内容包括:1.比赛的时间和地点(9月23日10月8日);2.比赛盛况;3.亚运会的意义。注意:1.写作词数应为80左右;2.请在相应位置作答。The 19th Asian Games Concluded_ The 19th Asian Games ConcludedThe 19th Asian G
43、ames was held,which began on September 23rd andconcluded perfectly on October 8th.During the Games,15 world records,37Asian records and 170 Asian Games new records were set by top athletes.Interms of medals,the Chinese team,showed its dominance.China topped thegold medal table for the 11th consecuti
44、ve time and earned more than 200 goldmedals at an Asian Games for the first time.Japan and South Korea weresecond and third in the medal table.At such a fairy-tale gathering,the spiritualpower of Asia was once again promoted,which brings various Asian countriesfirmly together.At the same time,Chinas internationalization and opennesswere on display.