1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。Unit 4Natural DisastersPeriod 2Discovering Useful Structures & Listening and Talking.单句语法填空1.I still remember the earthquake that/which happened in Sichuan in 2008.2.The first thing that he did after arriving home was doing his homework.3
2、.Do you know the lady who/ that/ whom our English teacher is talking with under the big tree?4.It is the tallest building that John has seen ever since he came here.5.My father bought a new bike for me whose price added up to more than 1,000 yuan.6.She said she would do anything that could help her
3、mother recover from the disease.7.Anyone who has helped to save the drowning girl is worth praising.8.The boy and the dog that are in the picture are very lovely.9.Some countries whose names I had never heard of before were shown on the map.10.All that we need is enough rest after long hours work.用定
4、语从句合并句子1.Do you know the man? The man spoke to the headmaster just now. Do you know the man who/ that spoke to the headmaster just now?2.I have seen the film.Theyre talking about the film. I have seen the film that/ which theyre talking about.3.Last week Mary wore the dress.I gave the dress to her.
5、Last week Mary wore the dress that/ which I gave to her.4.The girl is from America.Her father is a Chinese. The girl whose father is a Chinese is from America.5.My grandparents live in a house.The house is more than 100 years old. My grandparents live in a house which/ that is more than 100 years ol
6、d.完成句子1.This is the very hotel (that) I stayed at when I was travelling here.这就是我在这儿旅行时住过的旅馆。2.He is a man whom we are all ready to learn from.他是我们大家都愿意向他学习的人。3.This is the very book that I am looking for.这正是我要找的那本书。4.The earthquake that/ which happened in Tangshan in 1976 shocked the people all ove
7、r the world.发生在1976年的唐山大地震使全世界人民感到震惊。5.She is one of the girls who have passed the exam.她是通过考试的女孩之一。6.I dont know the girl whom/ that you speak to.我不认识和你说话的那个女孩。7.Who is the man that is standing by the gate?站在门口的那个男子是谁?8.I looked up at my friend whose look on the face was excited.我抬头看我的朋友,他脸上的表情是兴奋的
8、。9.The teacher is saying something to the student whose mother (has) died in the accident.老师正在与那位在事故中失去妈妈的学生说着什么。10.Those who survived the floods could hardly believe what had happened.那些在洪水中幸存下来的人很难相信所发生的事情。.语法填空Last week we visited an exhibition 1 was on show in our school.As soon as we got into t
9、he exhibition hall our attention was attracted by a very large picture 2 was hung on the wall in front of us.The horse 3 was drawn in the picture was exactly like a real horse.The man 4 was riding on it looked like a living man.It was the best picture 5 I had ever seen.Mary 6 drawings were shown is
10、a model student 7 is often praised for her good work at school.I should say Mary is the best young painter 8 I have ever heard of.One of her teachers told me that it had taken Mary thousands of hours to learn and practise drawing until she became the best young painter 9 has ever been heard of in he
11、r hometown.One of her friends 10 also went to the exhibition told us that Mary would go on working until two oclock early the next morning to finish her work.1.which/ that2.that/which3.which/that 4.who/that5.that6.whose7.who/that8.that/ who/ whom9.that 10.who/ that.阅读理解 A话题体裁词数建议用时澳大利亚山火新闻报道3016分钟Th
12、e wildfires damaging parts of Australia can be seen from space in new satellite images released by NASA.Australias capital, Canberra, was enveloped in a smoky haze Sunday and air quality at midday was measured at 10 times the usual dangerous limit.The damaging fires have killed at least 24 people in
13、 Australia and destroyed almost 2,000 homes.The early and damaging start to Australias summer wildfires, fed by drought and the countrys hottest and driest year on record, has also been catastrophic (毁灭性的) for the countrys wildlife, likely killing nearly 500 million birds, reptiles and mammals in Ne
14、w South Wales alone, Sydney University ecologist Chris Dickman told the Sydney Morning Herald.Under such extreme conditions, the fires have been generating enough heat to create their own weather systems, including fire-generated thunderstorms and fire tornadoes.Thousands of firefighters continued t
15、o fight the flames that have burned millions of acres in New South Wales, Victoria and South Australia, an area twice the size of Maryland.In New South Wales, the rural fire service (RFS) said as of Sunday there were 150 fires active in the state, 64 of them uncontrolled.On Saturday, Prime Minister
16、Scott Morrison announced that, for the first time in Australian history, 3,000 army, navy and air force reservists (后备军人) will battle against the fires.He also committed $14 million to hiring fire-fighting aircraft from overseas.On Sunday, cooler temperatures and lighter winds brought some relief to
17、 threatened communities, a day after thousands were forced to escape as flames reached the suburban areas of Sydney.Thousands of firefighters fought to contain the fires, but many fires continued to burn out of control, threatening to wipe out rural townships and causing almost incalculable damage t
18、o property and wildlife.【语篇概述】这是一篇新闻报道。文章报道了席卷澳大利亚的大火给当地造成了巨大的损失,并介绍了其带来的后续结果和政府采取的应对措施。1.What does the underlined phrase “fed by” mean?A.Get food from someone.B.Be strengthened by something.C.Be destroyed by something.D.Under control of something.【解析】选B。词义猜测题。根据第一段最后一句可知,这里fed by后给出的是干旱和高温干燥的气候两个因素
19、,容易推断它们都会助长火势,B选项“被某物增强、加强”符合文意。故选B项。2.Why were there thunderstorms and tornadoes?A.Because the fires generated thunderstorms and tornadoes.B.Because there was rainy weather.C.Because the fires generated enough heat to create extreme weather.D.Because the weather systems are easy to change.【解析】选C。细节
20、理解题。根据第二段第一句可知,在如此极端的条件下,大火已经产生了足够的热量来形成自己的天气系统,包括由大火产生的雷暴和火灾龙卷风。正是由大火产生的热量催生了一些极端天气的出现。故选C项。3.What can we learn form the last paragraph?A.Many soldiers will fight against the fires as they have done before.B.Fires were controlled due to cooler temperatures and lighter winds.C.A lot of people moved
21、out of the suburban areas.D.Damage to property and wildlife is limited.【解析】选C。细节理解题。根据最后一段第三句可知,受到大火威胁,悉尼郊区的人们已经被迫撤离了,C选项中moved out与文章escape对应。故选C项。4.What would be the best title for this passage?A.Australias Destructive WildfireB.Soldiers Fought Against the FiresC.Wildlife Died From the FiresD.Aust
22、ralias Wildfire Was Under Control【解析】选A。主旨大意题。根据第一段第一、二、三句可知,在美国宇航局公布的最新卫星图像中,可以从太空中看到破坏澳大利亚部分地区的野火。澳大利亚首都堪培拉周日笼罩在一片烟雾中,中午的空气质量被测为通常危险限值的10倍。在澳大利亚,这场破坏性的火灾已造成至少24人死亡,近2 000所房屋被毁。结合全文内容可知,文章就是围绕造成巨大破坏的澳大利亚大火在进行讲述,A选项“澳大利亚毁灭性的大火”符合主题。故选A项。B话题体裁词数建议用时灾害影响说明文3186分钟Since September about 11m hectares of A
23、ustralia have been in flames.This years fires are the worst on record, with at least 26 people dead, about half-billion animals burned alive, and over 2,300 homes destroyed.Australians of all species are suffering the most.But the fires have serious consequences for the rest of the world, too.New Ze
24、aland, one of Australias closest neighbors, is feeling the effects of the bushfires.The most important effect of the fires might be on the countrys glaciers, about which Helen Clark, New Zealands former prime minister, tweeted: “Australian bushfires have created haze in New Zealand with particular i
25、mpact on the South Island yesterday and now spreading more widely.Impact of ash on glaciers is likely to speed melting.” Melting glaciers could open up a future none of us wants to suffer.Theres no such thing as weather that happens in isolation.As a recent Forbes article reports, fires have the pot
26、ential to not only block visibility for airplanes, grounding them, but to create pockets of hotter or colder air, or create situations where the weather is increasingly less stable although no one is yet certain how far from the Australian continent those effects might wander, or how harmful they ma
27、y prove to be.In addition to coal, Australia also exports all kinds of agricultural products like beef and woolparticularly to Asian countries including China and Japan.But what happens when the land it uses to grow all that food and fiber is destroyed by fire? Obviously, no more goods to export, wh
28、ich creates a huge problem in the international supply chain.Thanks to globalization, pretty much no country eats only the food it grows.What happens to the global food supply as agricultural land in Australia and other export nations burns to a crisp?【语篇概述】这是一篇说明文。本文主要从新西兰冰川的融化、周边国家气候变化和世界农产品出口三个方面
29、介绍了自2019年9月开始的澳洲山火对世界造成的巨大影响。5.What can we learn about the Australian bushfires?A.Theyve left most of Australian land in flames.B.Theyve speeded the melting of glaciers.C.They will certainly create hotter air.D.No one is certain how harmful their effects will be on climate.【解析】选D。细节理解题。根据第三段中的no one
30、 is yet certain how far from the Australian continent those effects might wander, or how harmful they may prove to be可知,没有人能够确定这些影响会蔓延至澳洲之外多远的地方,也无人能证实影响有多严重。由此可知,没有人确定澳大利亚的森林大火对气候的影响有多大。故选D。6.Whats the authors attitude towards the future of the global food supply?A.Doubtful.B.Objective.C.Concerned.
31、D.Indifferent.【解析】选C。推理判断题。根据最后一段可知,当澳洲和其他出口国的耕地都被烧得精光时,全球食物供应会发生什么变化?由此可推知,作者是在担心全球食物供应。故选C。7.What is the best title for the text?A.The Effects of the Australian Bushfires on Climate ChangeB.Australian Bushfires: a Big Disaster to the CountryC.What the Australian Bushfires Mean for the Rest of the
32、WorldD.Why the Australian Bushfires Affect the Rest of the World【解析】选C。主旨大意题。根据第一段最后一句可知,但是大火也对世界其他地区造成了严重的后果。再结合文章主要介绍大火对世界其他地方造成的影响可知,C选项“澳大利亚的森林大火对世界其他地方意味着什么”适合做本文最佳标题。故选C。.完形填空话题体裁词数建议用时灾难面前的亲情记叙文30815分钟A father rushed to the school where his son was supposed to be, only to 1 that the building
33、was as flat as a pancake.After the unforgettable shock, he 2 the promise he had made to his son: “No matter 3 happens, Ill always be there for you!” He rushed there and started digging 4 the ruins.As he was digging, other helpless parents arrived,5, “Its too late! Theyre all dead! Come on! Theres no
34、thing you can do!” To each parent he 6 with the words: “Are you going to help me now?” No one helped.And then he 7 to dig for his son, stone by stone.Courageously he went on alone because he needed to know for himself:“Is my boy 8 or is he dead?” He dug for 8 hours .12 hours .24 hours .36 hours .the
35、n, in the 38th hour, he 9 back a large stone and heard his sons voice.He screamed his sons name, “ARMAND!” He heard back, “Dad? Its me, Dad! I told the other kids not to 10.I told them that if you were alive, you would 11 me and if you saved me, theyd be saved.You promised, No matter what happens, I
36、ll always be there for you!You did it, Dad!”“Whats going on in there?” the father asked.“There are 14 of us 12 out of 33,Dad.Were 13, hungry, thirsty and thankfully youre here.When the building 14, it made a triangle, and it saved us.”“15, boy!”“No, Dad! Let the other kids out first, because I know
37、youll get me! No matter what happens, I know youll always be there for me!”1.A.admit B.discover C.invent D.recognize【解析】选B。位父亲跑到儿子的学校,结果发现(discover)大楼像煎饼一样平了。2.A.memorizedB.forgotC.keptD.remembered 【解析】选D。他记起(remembered) 了曾对儿子许下的诺言。memorize意为 “背诵,熟记”,不符合语境。3.A.whatB.whyC.whichD.who【解析】选A。此处意为“无论发生什么
38、(what) ”。4.A.aboveB.throughC.outD.over【解析】选B。他跑过去在(through)废墟里挖。5.A.callingB.whistlingC.sayingD.listening【解析】选C。根据后面的“Its too late! Theyre all dead!”可知,此处指他们“说(saying)”。6.A.respondedB.wroteC.copiedD.provided 【解析】选A。根据上文其他人对他说的话可知,此处填“回答(responded)”。7.A.decided B.allowed C.continued D.stopped 【解析】选C。
39、然后他一块石头一块石头地继续(continued)挖他的儿子。8.A.afraidB.awakeC.aliveD.lively 【解析】选C。此处填alive (活着的),与后面的dead相呼应。9.A.paidB.broughtC.returnedD.pulled 【解析】选D。他拉出(pulled back)了一块石头,听到了儿子的声音。10.A.worryB.digC.runD.suffer【解析】选A。此处意为“我告诉他们不要担心(worry)”。根据下文可知, 他是在安慰其他孩子。11.A.protectB.saveC.trapD.defend 【解析】选B。此处意为“我告诉他们如果
40、你活着就会救(save)我”。12.A.remainedB.missingC.leftD.gone 【解析】选C。此处意为“在33个人中还剩下(left)我们14个”。13.A.calmB.silentC.scaredD.satisfied 【解析】选C。此处意为“我们害怕(scared)、很饿、很渴”。14.A.put upB.set upC.pulled downD.fell down 【解析】选D。此处意为“大楼倒塌(fell down)时形成了一个三角,救了我们” 。15.A.Come outB.Jump upC.Get downD.Crawl in【解析】选A。根据下文的 “No, Dad! Let the other kids out first.” 可知,此处应为“出来(come out) ”。关闭Word文档返回原板块