收藏 分享(赏)

江西省上饶中学2023-2024学年高一上学期期中英语考试试卷(Word版附答案).docx

上传人:a**** 文档编号:342507 上传时间:2025-11-27 格式:DOCX 页数:24 大小:47.72KB
下载 相关 举报
江西省上饶中学2023-2024学年高一上学期期中英语考试试卷(Word版附答案).docx_第1页
第1页 / 共24页
江西省上饶中学2023-2024学年高一上学期期中英语考试试卷(Word版附答案).docx_第2页
第2页 / 共24页
江西省上饶中学2023-2024学年高一上学期期中英语考试试卷(Word版附答案).docx_第3页
第3页 / 共24页
江西省上饶中学2023-2024学年高一上学期期中英语考试试卷(Word版附答案).docx_第4页
第4页 / 共24页
江西省上饶中学2023-2024学年高一上学期期中英语考试试卷(Word版附答案).docx_第5页
第5页 / 共24页
江西省上饶中学2023-2024学年高一上学期期中英语考试试卷(Word版附答案).docx_第6页
第6页 / 共24页
江西省上饶中学2023-2024学年高一上学期期中英语考试试卷(Word版附答案).docx_第7页
第7页 / 共24页
江西省上饶中学2023-2024学年高一上学期期中英语考试试卷(Word版附答案).docx_第8页
第8页 / 共24页
江西省上饶中学2023-2024学年高一上学期期中英语考试试卷(Word版附答案).docx_第9页
第9页 / 共24页
江西省上饶中学2023-2024学年高一上学期期中英语考试试卷(Word版附答案).docx_第10页
第10页 / 共24页
江西省上饶中学2023-2024学年高一上学期期中英语考试试卷(Word版附答案).docx_第11页
第11页 / 共24页
江西省上饶中学2023-2024学年高一上学期期中英语考试试卷(Word版附答案).docx_第12页
第12页 / 共24页
江西省上饶中学2023-2024学年高一上学期期中英语考试试卷(Word版附答案).docx_第13页
第13页 / 共24页
江西省上饶中学2023-2024学年高一上学期期中英语考试试卷(Word版附答案).docx_第14页
第14页 / 共24页
江西省上饶中学2023-2024学年高一上学期期中英语考试试卷(Word版附答案).docx_第15页
第15页 / 共24页
江西省上饶中学2023-2024学年高一上学期期中英语考试试卷(Word版附答案).docx_第16页
第16页 / 共24页
江西省上饶中学2023-2024学年高一上学期期中英语考试试卷(Word版附答案).docx_第17页
第17页 / 共24页
江西省上饶中学2023-2024学年高一上学期期中英语考试试卷(Word版附答案).docx_第18页
第18页 / 共24页
江西省上饶中学2023-2024学年高一上学期期中英语考试试卷(Word版附答案).docx_第19页
第19页 / 共24页
江西省上饶中学2023-2024学年高一上学期期中英语考试试卷(Word版附答案).docx_第20页
第20页 / 共24页
江西省上饶中学2023-2024学年高一上学期期中英语考试试卷(Word版附答案).docx_第21页
第21页 / 共24页
江西省上饶中学2023-2024学年高一上学期期中英语考试试卷(Word版附答案).docx_第22页
第22页 / 共24页
江西省上饶中学2023-2024学年高一上学期期中英语考试试卷(Word版附答案).docx_第23页
第23页 / 共24页
江西省上饶中学2023-2024学年高一上学期期中英语考试试卷(Word版附答案).docx_第24页
第24页 / 共24页
亲,该文档总共24页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、 江西省上饶中学2023-2024学年高一上学期期中考试 英语试卷考试时间:120分钟;考试范围:人教版(2019)必修一Welcome unit至Unit4第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题:每小题1. 5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1How many pages can the man finish?A100.B150.C200.2When will Tom get his book bag?AToday.BTom

2、orrow.CThe day after tomorrow.3What does the man suggest the woman do?ARead the school magazine. BHelp him with an article.CJoin the school band.4Whats the probable relationship between the speakers?ACo-workers.BClassmates.CNeighbors.5What does the man advise the woman to do?ARelax at home,BHave onl

3、ine classes at home.CGo hiking with the man.第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6Who is the man talking to?AA travel agent.BA hotel waiter.CA government official.7What is the mans final

4、choice?AMorning tour.BAfternoon tour.CAll-day tour.听第7段材料,回答第8至10题。8How high was the Seine River in 1910?AAround 5 feet high.BAround 28 feet high.CAround 20 feet high.9What had to get moved to higher floors?AArtworks.BMany residents.CPower equipment.10What does the woman want to see the most?AThe Lo

5、uvre.BThe Eiffel Tower.CThe Muse dOrsay.听第8段材料,回答第11至14题。11What is the probable relationship between the speakers?AFriends.BCustomer and salesman.CWife and husband.12What does the woman want to do with a car probably?ADrive to work.BWork as a part-time driver.CGo sightseeing on weekends.13What is th

6、e mans friend?AA car driver.BA car salesman.CA car designer.14What does the man advise the woman to do?ABuy a new car.BConsult his friend.CBuy a second-hand car.听第9段材料,回答第15至17题。15What was Prof. Stones grandfather afraid of?ALeaving his home.BParting from his son.CTaking early retirement.16What does

7、 old age mean to many elderly Americans? ALack of moral support. B Loss of self-worth. C Change of living habits. 17What will Prof. Stone talk about next concerning elderly people?APublic services they ask for. BHealth care available to them. CContributions they can make.听第10段材料,回答第18至20题。18What is

8、Andys favorite thing?ADrawing.BMusic.CFootball.19How did the shop owner learn about Andy?AThrough Andys parents.BThrough Andys works online.CThrough Andys school teachers.20Why did Andy go to the toy shop?ATo buy toys.BTo help sell toys.CTo draw on the wall.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2. 5分,满分3

9、7. 5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。并在答题卡上将该选项涂黑ATokyo has a great range of cafes (咖啡馆), but many dont offer free wireless Internet access or power outlets (电源插座). So, for the benefit of those looking for free Wi-Fi, here are our top spots in the Japanese capital.Coffee ValleyCoffee Valley is a sm

10、all coffee shop. While the first floor has limited seating, there are outlets for each seat. If you dont need to charge, the second floor is much more spacious with an area that can accommodate groups of up to four people. They also have a good selection of snacks to accompany your coffee.Date: Open

11、 daily.Time: 8 AM.-8 P. M. (From 9 AM. on weekends).Location: A five-minute walk from the east exit of Ikebukuro Station.10 Cafe10 Cafe is the perfect place for early birds. For some peace and quiet, work on the second floor. At 10 Cafe, each seat has power outlets while their counter seats offer a

12、great view of the surrounding neighborhood. Their menu prices before 11 AM.offer discounted (打折的) breakfast.Date: Daily (Closed every third Sunday of the month).Time: 7:30 AM.-9 P. M.Location: A five-minute walk from Takadanobaba Station.Good Sound CoffeeCome for the coffee, and stay for their music

13、 selection. Good Sound Coffee is a friendly neighborhood cafe close to Nakameguro Station. There are indoor and outdoor seats and plenty of outlets. It might get crowded on the weekends, and the cafe offers discounts on food items.Date: Daily.Time:8 AM.-1 1 P. M.Location: A three-minute walk from th

14、e east exit of Nakameguro Station.Valley Park StandValley Park Stand opens from early in the morning to late in the evening. There are public tables with power outlets. Its spacious with lots of natural light a few steps away from the Miyashita Park. There is a decently sized menu with tea, coffee a

15、nd various sandwiches and bites.Date:Daily.Time:8AM.-10 P. M.Location: A few minutes walk from Miyashita Park.21What is the special part of 10 Cafe?AIt opens to the late night.BIt has one day off each month.CIt offers different delicious snacks.DIts not far from the Ikebukuro Station.22Which cafe is

16、 friendly to music lovers?A10 Cafe.BCoffee Valley.CValley Park Stand.DGood Sound Coffee.23Where can this text come from?AA guide book.BA private diary.CA news report.DA short story.BChinese diving queens Quan Hongchan and Chen Yuxi were, unsurprisingly, among the brightest stars on the platform at t

17、he 19th Asian Games in Hangzhou in 2023. Together, the two teenagers reached the top step of the podium (领奖台) with a nearly perfect performance in womens double diving. Then, the two young athletes battled it out in the womens single 10m platform, when Quan outperformed Chen to win the champion. Wit

18、h both Quan and Chens final scores exceeding 430 points, none of the other divers came close, including the bronze medalist (280.50).Quan and Chen are both the closest of partners and toughest of rivals (对手). This seemingly complicated relationship, to themselves, however, is very simple. They are s

19、imply best friends that have grown up together. “Quan shines in so many ways and she is always energetic during training and competition.” Although Quan is always described as a talkative and funny girl by teammates, the 16-year-old is famous for giving extremely short answers to media questions. Qu

20、an and Chen became household names in China after their performance at the Tokyo Olympics in 2021, when Quan won the womens 10m platform gold and Chen won the silver. “As athletes, we both have the desire to win. That is why we both work extremely hard and fight for the same goal.” said Chen. “She i

21、s the best encouragement to me and our true motivation.”But in Quans eyes, Chen is the more hardworking one of the two. “She always tries her best at training and competition. Im not as hardworking as she is,” Quan added. Already collecting Olympic gold and numerous world titles, Quan and Chen stand

22、 at the top of world diving. But their sporting dreams remain unfulfilled, with both targeting gold at the Paris Olympics next summer. “I hope my partner always has a champions heart to face future competitions and the challenges ahead.” said Chen Quan, in her typically brief way, added: “I wish her

23、 the same.”24What did Quan Hongchan and Chen Yuxi win in the 19th Asian Games?AA silver and a bronze as individuals.BA gold and a bronze as individuals.CThe gold together as partners.DThe bronze together as partners.25What is Quan Hongchan and Chen Yuxis next goal according to the text?ATo win the w

24、omens 10m platform gold.BTo collect more Olympic golds and world titles.CTo have a champions heart to face future competitions.DTo win the gold medal at the Paris Olympics in 2024.26What can be inferred about Quan Hongchan from the text?AShe values and appreciates her partnership with Chen Yuxi.BShe

25、 is known for her charm and humor among her fans.CShe is talkative and enjoys answering media questions in details.DShe works harder when training.27What can be a suitable title for the text?ABest Friends, Golden RivalsBToughest Challenges, Sweet DreamsCRising Stars in Asian Games: Quan and Chen Shi

26、neDCompeting for Gold: Quan and Chens Olympic JourneyCThere are various clubs offering students different activities to enrich their school life and satisfy their curiosity. Do you want to join one of the clubs in our school? If you want to, here are some clubs that you might be interested in.Scienc

27、e ClubWell be doing experiments and prepare ourselves for the annual Science Olympiad. All the students are welcome! Members of Science Club meet on Thursdays from 3:00 pm-4:00 pm in Room 702, with Mr Underriner.Chess ClubCome out and join the Chess Club! We will meet to explore chess theory and str

28、ategy. We will also test our newly-acquired knowledge through competitive games. Whether you are a beginner or an experienced one, players of all levels are welcome! Meet on Wednesdays from 3:00 pm-4:30 pm, in Room 701 with Mr Longino.Robotics ClubThe club aims at providing the students with an oppo

29、rtunity to design their own robot in order to compete in the NYC FIRST Tech Challenge Competition in the late fall and winter.Also, if you are a parent willing to help with expertise, feel free to contact Mr. Irimina. Meet on Fridays in Room 103 from 3:00 pm-4:55 pm.Chinese Culture ClubThe Chinese C

30、ulture Club focuses on exploring Chinese culture. You dont have to speak the Chinese language; youre just required to have a true interest in the Chinese way of life. The club regularly explores Chinese culture through traditional Chinese food, movies, and celebrations. Contact Ms Huang if you would

31、 like to learn more. Meet every Thursday after lunch in Room 805.Chorus (合唱队)The Chorus is an opportunity for students to sharpen their vocal (发声的) skills and overcome stage fright. Students will sing songs, but our focus is Soul. R&amp: Band rock. All chorus members are expected to participate

32、in the school musicals as well as other shows. Meet after school on Thursdays with Mr. Copeland in Room 602. 28What can we learn about Chess Club? A It opens to students for two hours a week. B It improves students chess theory and ability to play chess. CIt doesnt offer students chances to join com

33、petitive games. DIt doesnt accept students without basic knowledge of chess. 29Why was Robotics Club created?ATo raise money for scientific research done by the schools in NYCBTo organize the FIRST Tech Challenge Competition in NYCCTo inspire parents to take part in their childrens activities.DTo he

34、lp students design robots for a competition.30What is a requirement if you want to join Chinese Culture Club?AKnowing the ways to cook Chinese food.BBeing interested in the Chinese way of life.CKnowing well about Chinese culture.DBeing able to speak Chinese.31Mr. Copelands club is most suitable for

35、a student who _.Ahas a strong writing abilityBwants to master singing skillsChas special talent for stage designDwants to learn musical instrumentsDDry lightning(雷电)can still be harmful even when conditions arent so dry, said a study published in Geophysical Research Letters last month. Dry lightnin

36、g during little to no rainfall was previously thought to cause wildfire danger only with less than 2.5mm of rain in a day. A Washington State University-led study of wildfires in the US West found dry lightning caused wildfires despite up to 7.7 mm of rain.“The rainfall amounts we recorded should he

37、lp provide a better understanding of just how much rain can cause a fire risk,” said Dmitri Kalashnikov, lead author of the study.The researchers analyzed(分析)cases on more than 4,600 naturally caused fires from 2015 to 2020. They matched 3,726 of those to the lightning strikes that likely started th

38、em with the help of National Lightning Detection Network.The study found that 15.3% of those were holdover fires which burn without smoke, bringing about over a hundred fires each year. Analyzing the rainfall amounts around the time of the lightning strikes showed greater rainfall than previously th

39、ought among the earlier found fires ranging from 1.7 mm to 4.6 mm.While humans still cause most fires either by accident or on purpose, lightning-caused wildfires burn the most areas. Nearly 70% of the wildfire-burned land in the West was from lightning-caused fires according to the study. For examp

40、le, the largest wildfire burn area in California history took place in August 2020 after dry lightning caused many wildfires at once.Dry lightning can also start wildfires in places that are hard for firefighters to reach. This study found the places where holdover fires happened repeatedly were in

41、the forested mountains of the Southwest as well as the middle and southern Rocky Mountains. Holdover fires cause the problem because they are so hard to notice.32The new study found dry lightning can still cause wildfires with a daily rainfall of _.A7.7 mmB8.0mmC9.4mmD10.2mm33What is the third parag

42、raph mainly about?AThe finding of the research.BThe number of the cases.CThe process of the study.DThe designers of the test.34Why did holdover fires happen repeatedly in the forested mountains?AThey are difficult to notice.BThe fire service is short-handed.CCampers often smoke there.DThe locals fai

43、l to call firefighters.35From which is the text probably taken?AA history textbook.BA science magazine.CA course plan.DA book review.第二节(共5小题;每小题2. 5分,满分12. 5分)根据下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。It is reported that 6 percent of the early deaths are caused by lack of physical activity, making

44、it the fourth largest risk for death in the world after high blood pressure, smoking and high blood sugar. 36 But which sport is easy for you to play? The general answer is that running is one of the easiest forms of exercise. Science shows it doesnt just keep you healthy. It can also actually help

45、you live longer. 37 It tums out that running on a regular basis leads to extra life. Compared with non-runners who do different forms of physical activity and completely inactive adults, runners even have a 30 percent lower risk of all-cause deaths. The various benefits of running on the body can ma

46、ke life longer. It can especially improve heart health. A new study found that groups of runners compared to inactive groups did produce improvements in heart fitness. 38 39 Another study of 44, 551 men aged 40 to 75 found that running, tennis and fast walking reduced by 46 percent, 28 percent and 2

47、3 percent lower risk of heart disease, separately. So it is okay to choose other proper sports besides running. Now good news is that there are about 17 million road runners in the US, and the roads are lined with people running slowly or fast. It is a good idea to join them. 40 ASo exercise is nece

48、ssary in everyday life.BThere are various indoor sports.CAre you interested in taking exercise?DRunning, however, is not the only method to keep fit.ERunners live an average of many years longer than non-runners.FThen you will enjoy the same joy of exercise as they do.GIt could also reduce the death

49、s related to heart disease.第三部分 语言知识运用(共两节,满分30分)第一节 完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)I was a student having studied accountancy(会计学)for six years. The course is 41 , so a lot of effort is required on a daily basis.I had 42 my training and was preparing for the final exam. Since I had not been able to pass th

50、e exam at an earlier time, I was 43 and feeling low. I badly needed to 44 a way to help myself. That was when I started using the studying method described in an app tried by my best friend. I 45 that something good would occur.About two weeks later, I still 46 that I might fail the upcoming exam. I

51、 felt as if I was not able to 47 my notes for it. I felt like I was lacking(缺乏)my 48 . But then I sat down and told myself 49 , “You can make it!” I did this every day and continued to study and believe that my 50 would come true. 51 came the big day. I 52 for the exam. Time went by. On the day of m

52、y result, I asked my friend to check the 53 . I remember the message saying, “Congratulations! You have done it.” I broke into tears of 54 .Despite those days of preparations being the most difficult period in my life, everything 55 so well for me because of my efforts.41AattractiveBsimpleCchallengi

53、ngDexpensive42AfailedBcompletedCmissedDstarted43AsadBeasyCcalmDwarm44AkeepBhideCshowDfind45AforgotBbelievedCaddedDlearned46AexpectedBdecidedCaskedDfeared47Ago overBdepend onCclean upDsuffer from48AcharacterBfriendCconfidenceDbook49AimpatientlyBnervouslyCcarelesslyDrepeatedly50AquestionBdreamCpicture

54、Droad51AFinallyBSuddenlyCPurposelyDUnluckily52AexplainedBshoutedCappearedDcried53AofficeBmarkCsubjectDprize54ApeaceBforceCangerDjoy55Aworked outBcame backCchecked outDturned up第二节:(共10个小题;每小题1. 5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。After 53 years as Indiana Dunes National Lakeshore, the south

55、ern shores of Lake Michigan 56 (rename) the United States 61st national park. Fifteen miles of beaches give way not only to 57 (impress) sand dunes, but also wetlands, maple trees, and fields of wildflowers that come and go with the seasons. Dont let its small size and 58 (recent) upgraded designati

56、on confuse you: Indiana Dunes National Parks vivid biosystem ranks seventh out of more than 400 National Parks across America. Here is how you can make 59 most of your trip. Indiana Dunes National Park is located in the Indiana Dunes State Park, 60 you can find the three tallest dunes: Mount Tom, Mo

57、unt Holden, and Mount Jackson. However, the most dynamic duneMount Baldy, is slowly fading away, or “starving,” 61 (move) roughly four feet a year. The trail to its top is regularly closed; if 62 is open during your visit, go. Aside from the spectacular sand dunes, the 63 (major) of the parks annual

58、 visitors come for the swimming and surfing. Lake View, Kemil, Dunbar, and Porter beaches are all at your service, with small parking lots that fill up quickly in summer. The Port of Indiana is a reminder that this area narrowly 64 (escape) industrialization. In fact, the once-largest dune, the Hoos

59、ier Slide, was carried off in boxcars as early as 1916. Activists fought to preserve the dunes; their eventual success resulted 65 todays fascinating landscape.第四部分写作(共两节,满分40分)第一节 应用文写作(满分15分)66假如你是重庆外国语学校的一名高二学生李华,想要报名参加国际高中数学竞赛(International High School Math Competition,简称IHSM)。请你给主办方写一封申请信,内容包括:

60、1.参加意图;2.个人优势;3.注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear IHSM Organizer,_Yours,Li Hua第二节 读后续写(满分 25分)67阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Many years ago, I was at a girls, school and our teacher made all the girls in the class sit next to someone different every day.On one of the days, my teacher paired

61、 Madhuri, who I had never talked to, and me to sit next to each other. I noticed that she seemed very anxious. I asked her what was wrong. She remained silent at first, but eventually, she told me that she had three sisters in her family and that her father couldnt afford school books for all of the

62、m.My primary school was strict, as was the standard then, and if you didnt have your school books the teacher would make you leave the class. Madhuri was very anxious that day because she thought that the teacher would tell her to leave the class. When the teacher saw that she didnt have the books,

63、he told Madhuri that she couldnt attend class for a week.Madhuri was very sad. I felt so bad when I saw her pain that I decided to help her. I went to speak to her and offered to buy the books for her. She refused my offer to help. She had very strong principles and she would never accept things bou

64、ght by others.When I got home from school I told my mom the story. She said that it was good that I had tried to help but I should stop worrying about it because there was nothing more that I could do if she had refused my offer to help. I couldnt stop worrying about it though. Then I had an idea. M

65、y elder brother, who had once used the same series of books, graduated from school last year. Why not turn to him for help?注意:1. 续写词数应为150左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Maybe those old books were the solution to the problem._The next day, I got up early so that I could go to her house before going to schoo

66、l._参考答案1B【原文】W: Just imagine we have to finish reading 300 pages before Monday, how can the professor expect us to do it in such a short time? I think I can only finish 200 pages.M: Im even slower than you. I can only finish half the professors arrangement.2C【原文】M: Hey, Sally. Ive got Toms book bag

67、here. Can you give it to him?W: I wont see him today, Harry.M: It has his science books in it. Will you see him tomorrow?W: Umm, we have science together the day after. Ill give it to him then!3C【原文】M: I am reading an article in the school magazine and learn that our school band needs another singer

68、. You are such a good singer. Why not have a try?W: Really? Thank you for telling me about it. I will sign up for it.4A【原文】M: Hey! Did you see Ann in the office this morning?W: Yes, but why did she have such a long face? M: Im not sure. I heard she failed to get promoted.5A【原文】W: Eric invited me to

69、go hiking tomorrow! But I just want to relax for one day. Ive been taking so many classes this week.M: Why not simply tell him that youd like to stay at home? Hell understand.6A 7C【原文】W: What can I do for you?M: Id like to do some sightseeing. W: We have morning, afternoon, and all-day tours. M: Is

70、the Eiffel Tower included in the half-day tours? W: No, sir. Thats in the all-day tour. M: Well, Ill take the one including the Eiffel Tower. W: OK.8B 9A 10C【原文】M: Im worried about our trip to Paris next week.W: Why?M: There has been heavy rain that has lifted the Seine River to about 20 feet, its h

71、ighest level since 1982. It actually reached 28. 2 feet in 1910, if you can believe it. you can believe it, It is normally only 5 feet high. Workers have said that the river wont go back to its original level for another week or two.W: Do you think the ground beneath the Eiffel Tower is flooded?M: I

72、t is. I saw a photo of it.W: We wont even be able to walk around and see the city!M: I think we can still walk around. We just have to bring rain boots so our feet dont get wet or muddy. Many buildings dont have power, and I read that staff at the Lou Museum had to move all the artworks to higher fl

73、oors. Its still closed to visitors.W: I hope we can at least see the Muse dOrsay. Thats my favorite museum in the world.M: Thats closed, too.W: Oh no!11A 12C 13B 14B【原文】M: Youve lived in this city for a month since you moved here. Do you have any plan?W: Im thinking of buying a car. I wouldnt need t

74、o use it every day, but I think it would be very convenient to have one for the weekends. It will be easier to get around in my spare time.M: Sounds exciting. So have you got your idea on a specific model?W: No, not really. Ive heard that German cars are very reliable, but I havent decided on a spec

75、ific model yet. Id also like it to be small so that its easy to drive in the city.M: I have a friend who sells second-hand cars. I could give you his phone number if you want. I dont mean that you should buy a second-hand car. I only want to say that he knows much more about cars and you could call

76、him and ask him questions. Hes a lovely guy and hell be happy to help.W: Thats nice of you. If necessary, Ill contact him. Thanks a lot.15A 16B 17C【原文】W: Hello, ladies and gentlemen! Today, we have invited Prof. Stone to talk about the role of elderly people in our society. Welcome to our show, Prof

77、. Stone.M: To begin with, Id like to tell a story from my own life. Several years ago, when my grandparents were well into their 80s, they were no longer able to care for themselves very well. My grandfather was afraid of leaving the only home they had known for the past 60 years. The idea of having

78、 to sell their home and move into a retirement home was an extremely painful experience for them. Indeed, old age for them, and many old Americans can mean not only the possible failure of ones health, but the loss of identity and self-worth.W: Yes, its true. What do you have to say about the proble

79、m of old age?M: Many experts have given talks here that have focused on the medical care, and the development of public services for senior citizens. Today, Id like to focus my comments on the meaningful roles that elderly can play and should play in our society.18A 19B 20C【原文】M: Little Andy is a re

80、ally talented boy. Hes excellent at school. He is great at football and music, but drawing is what he likes best. His parents decided to encourage his creativity by sending him to an after-school art class. The art teacher recognized Andys talent and posted all his works online, which led to somethi

81、ng pretty wonderful. A toy shop owner contacted Andys parents to ask if the talented boy could come and decorate the wall of his toy shop. Of course, they were glad someone admired their sons ability. Every day after school, Andys dad drives him to the toy shop, so he can put his ideas straight on t

82、he wall. Once hes all done, the work will remain there permanently. Besides being paid, Andy was allowed to choose a toy he likes as a gift.21B 22D 23A21细节理解题。根据10 Cafe部分“Date: Daily (Closed every third Sunday of the month).( 日期:每日(每月第三个星期日休息)。)”可知,在10度咖啡馆,每个月会休息一天。故选B。22细节理解题。根据Good Sound Coffee部分“

83、Come for the coffee, and stay for their music selection. (因喝咖啡而来,因听他们挑选的音乐而留下来。)”可知,音乐爱好者们可以在好声音咖啡馆听音乐。故选D。23推理判断题。根据第一段“Tokyo has a great range of cafes(咖啡馆), but many dont offer free wireless Internet access or power outlets (电源插座). So, for the benefit of those looking for free Wi-Fi, here are our

84、 top spots in the Japanese capital. (东京有很多咖啡馆,但许多咖啡馆都不提供免费无线上网或电源插座。因此,为了那些寻求免费Wi-Fi的人的利益,以下是我们在日本首都的热门咖啡馆。)”可知,这篇文章主要介绍日本首都热门的四个可以提供免费Wi-Fi的咖啡馆,所以它可能是来源于一本旅游指南。故选A。24C 25D 26A 27A24细节理解题。根据文章第一段“Chinese diving queens Quan Hongchan and Chen Yuxi were, unsurprisingly, among the brightest stars on the

85、 platform at the 19th Asian Games in Hangzhou in 2023. Together, the two teenagers reached the top step of the podium (领奖台) with a nearly perfect performance in womens double diving. (在2023年杭州举行的第19届亚运会上,中国跳水皇后全红婵和陈芋汐毫无疑问是跳台上最耀眼的明星。在女子双人跳水比赛中,这两位少女以近乎完美的表现登上了领奖台的最高台阶)”可知,两人在女子双人跳水比赛中,获得了双人跳水比赛金牌。故选C

86、。25细节理解题。根据文章最后一段“But their sporting dreams remain unfulfilled, with both targeting gold at the Paris Olympics next summer.(但他们的体育梦想仍未实现,两人的目标都是在明年夏天的巴黎奥运会上夺金)”可知,全红婵和陈芋汐都希望在明年夏天的巴黎奥运会上夺金。故选D。26推理判断题。根据文章第二段“Quan and Chen are both the closest of partners and toughest of rivals (对手). (全和陈都是最亲密的搭档,也是最

87、难对付的对手)”以及最后一段“But in Quans eyes, Chen is the more hardworking one of the two. “She always tries her best at training and competition. Im not as hardworking as she is,” Quan added.(但在全的眼中,陈是两人中更努力的一个。“她在训练和比赛中总是竭尽全力。我没有她那么努力,”全补充道)”可知,文章中提到全红婵和陈芋汐是最好的朋友和最强劲的对手。由此推知,全红婵很珍视和感激与陈芋汐的合作关系。故选A。27主旨大意题。根据文

88、章第一段“Chinese diving queens Quan Hongchan and Chen Yuxi were, unsurprisingly, among the brightest stars on the platform at the 19th Asian Games in Hangzhou in 2023. Together, the two teenagers reached the top step of the podium (领奖台) with a nearly perfect performance in womens double diving. Then, th

89、e two young athletes battled it out in the womens single 10m platform, when Quan outperformed Chen to win the champion.(在2023年杭州举行的第19届亚运会上,中国跳水皇后全红婵和陈芋汐毫无疑问是跳台上最耀眼的明星。在女子双人跳水比赛中,这两位少女以近乎完美的表现登上了领奖台的最高台阶。随后,这两位年轻的运动员在女子10米单人跳台比赛中决一死战,全红婵击败了陈芋汐,夺得冠军)”以及第二段“Quan and Chen are both the closest of partne

90、rs and toughest of rivals (对手). (全和陈都是最亲密的搭档,也是最难对付的对手)”再结合全文内容可知,文章主要介绍了全红婵和陈芋汐的友谊和竞技成绩,而这两个人台上是对手,生活中却是最好的朋友。由此可知,Best Friends, Golden Rivals适合作本文最佳标题。故选A。28B 29D 30B 31B28细节理解题。由文章Chess Club中“Come out and join the Chess Club! We will meet to explore chess theory and strategy. We will also test ou

91、r newly-acquired knowledge through competitive games. Whether you are a beginner or an experienced one, players of all levels are welcome! Meet on Wednesdays from 3:00 pm-4:30 pm, in Room 701 with Mr Longino.(出来加入国际象棋俱乐部吧!我们将会面探讨国际象棋理论和策略。我们还将通过竞技游戏测试我们新获得的知识。无论您是初学者还是经验丰富的玩家,欢迎所有级别的玩家!周三下午3:00-4:30

92、在701室与Longino先生会面。)”可知,该俱乐部可提高学生的国际象棋理论和下棋的能力。故选B项。29细节理解题。由文章Robotics Club中“The club aims at providing the students with an opportunity to design their own robot in order to compete in the NYC FIRST Tech Challenge Competition in the late fall and winter.(该俱乐部旨在为学生们提供一个设计自己的机器人的机会,以便在深秋和冬季参加NYC FIRS

93、T技术挑战赛。)”可知,创立该俱乐部是为了帮助学生为NYC FIRST技术挑战赛设计机器人。故选D项。30细节理解题。由Chinese Culture Club中“The Chinese Culture Club focuses on exploring Chinese culture. You dont have to speak the Chinese language; youre just required to have a true interest in the Chinese way of life. The club regularly explores Chinese cu

94、lture through traditional Chinese food, movies, and celebrations. Contact Ms Huang if you would like to learn more. Meet every Thursday after lunch in Room 805.(中国文化俱乐部专注于探索中国文化。你不必说中文;你只需要对中国人的生活方式有真正的兴趣。俱乐部定期通过中国传统美食、电影和庆祝活动来探索中国文化。如果您想了解更多信息,请联系黄女士。每周四午餐后在805室会面。)”可知,只需要对中国人的生活方式有真正的兴趣就可以加入该俱乐部。故

95、选B项。31细节理解题。由Chorus(合唱队)中“The Chorus is an opportunity for students to sharpen their vocal(发声的)skills and overcome stage fright. Students will sing songs, but our focus is Soul. R&: B. and rock. All chorus members are expected to participate in the school musicals as well as other shows. Meet af

96、ter school on Thursdays with Mr. Copeland in Room 602.(合唱团是学生提高声乐技巧和克服舞台恐惧的机会。学生们会唱歌,但我们的重点是 Soul. R&: B.和摇滚。所有合唱团成员都将参加学校的音乐剧以及其他演出。每周四放学后在602室与科普兰先生会面。)”可知,想掌握歌唱技巧的学生可参加科普兰先生的合唱队俱乐部。故选B项。32A 33C 34A 35B32细节理解题。根据第一段“A Washington State University-led study of wildfires in the US West found dry

97、lightning caused wildfires despite up to 7.7 mm of rain. (华盛顿州立大学领导的一项关于美国西部野火的研究发现,尽管降雨量高达7.7毫米,但干闪电还是会引发野火。)”可知,华盛顿州立大学的研究表明,日降雨量达到7.7毫米的情况下干闪电仍会引发野火。故选A。33主旨大意题。根据第三段“The researchers analyzed(分析)cases on more than 4,600 naturally caused fires from 2015 to 2020. They matched 3,726 of those to the

98、lightning strikes that likely started them with the help of National Lightning Detection Network. (研究人员分析了2015年至2020年间4600多起自然引发火灾的案例。他们在国家闪电探测网络的帮助下,他们将其中的3726个与雷击相匹配)”可知,本段主要介绍此次研究的过程。故选C。34细节理解题。根据最后一段中“Dry lightning can also start wildfires in places that are hard for firefighters to reach. This

99、 study found the places where holdover fires happened repeatedly were in the forested mountains of the Southwest as well as the middle and southern Rocky Mountains. Holdover fires cause the problem because they are so hard to notice.(干闪电也会在消防员难以到达的地方引发野火。这项研究发现,滞留火灾反复发生的地方位于西南部的森林山区以及落基山脉中部和南部。滞留火灾造

100、成了这个问题,因为它们很难被注意到)”可知,滞留火灾不易被人察觉,因此反复在树木丛生的山区爆发。故选A。35推理判断题。根据文章第一段“A Washington State University-led study of wildfires in the US West found dry lightning caused wildfires despite up to 7.7 mm of rain. (华盛顿州立大学领导的一项对美国西部野火的研究发现,尽管降雨量高达7.7毫米,但干闪电还是引发了野火。)”以及全文可知,本文主要介绍一项最新研究的发现日降雨量达到7.7毫米的情况下干闪电仍会引发

101、野火,这是和科学相关的话题,由此推知,本文可能出自一本科学杂志。故选B。36A 37E 38G 39D 40F36根据上文“It is reported that 6 percent of the early deaths are caused by lack of physical activity, making it the fourth largest risk for death in the world after high blood pressure, smoking and high blood sugar.(据报道,6%的过早死亡是由于缺乏体育活动造成的,这使其成为继高血压

102、、吸烟和高血糖之后的世界第四大死亡风险。)”可知,缺乏锻炼会导致过早死亡,因此锻炼在生活中是有必要的,A项与上文形成因果关系。A项:So exercise is necessary in everyday life.(所以锻炼在日常生活中是必要的。)符合语境。故选A。37空处为段落主旨句。根据下文“It tums out that running on a regular basis leads to extra life. Compared with non-runners who do different forms of physical activity and completely

103、inactive adults, runners even have a 30 percent lower risk of all-cause deaths.(事实证明,定期跑步能延长寿命。与不跑步的人进行不同形式的体育活动和完全不运动的成年人相比,跑步者的全因死亡风险甚至降低了30%。)”可知,本段主要讲述了跑步者比不跑步的人寿命延长。E项中的“non-runners”与下文中的“Compared with non-runners”对应。E项:Runners live an average of many years longer than non-runners.(跑步者比不跑步的人平均多

104、活很多年。)符合语境。故选E。38根据上文“The various benefits of running on the body can make life longer. It can especially improve heart health. A new study found that groups of runners compared to inactive groups did produce improvements in heart fitness.( 跑步对身体的各种好处可以使人长寿。它尤其能改善心脏健康。一项新的研究发现,与不运动的人群相比,跑步的人群确实能改善心脏

105、健康。)”可知,跑步能改善心脏健康,因此能减少与心脏有关的死亡。G项中的“It”指代上文的“running”。G项:It could also reduce the deaths related to heart disease.(它还可以减少与心脏病有关的死亡。)符合语境。故选G。39空处问段落主旨句。根据下文“Another study of 44, 551 men aged 40 to 75 found that running, tennis and fast walking reduced by 46 percent, 28 percent and 23 percent lower

106、risk of heart disease, separately. So it is okay to choose other proper sports besides running.(另一项对44551名年龄在40到75岁之间的男性进行的研究发现,跑步、网球和快走分别使患心脏病的风险降低了46%、28%和23%。所以除了跑步,选择其他合适的运动是可以的。)”可知,除了跑步,还有一些其他的保持健康的方法,因此,跑步不是唯一的方法。D项中的“not the only method”和上文的“tennis and fast walking”对应。D项:Running, however, is

107、 not the only method to keep fit.(然而,跑步并不是保持健康的唯一方法。)符合语境。故选D。40根据上文“Now good news is that there are about 17 million road runners in the US, and the roads are lined with people running slowly or fast. It is a good idea to join them.(现在的好消息是,在美国大约有1700万的路跑者,道路两旁都是跑得快或慢的人。加入他们是一个好主意。)”可知,空处说明加入路跑者锻炼的

108、好处。F项中的“they”指代上文的“17 million road runners”。F项:Then you will enjoy the same joy of exercise as they do.(然后你就会像他们一样享受锻炼的乐趣。)符合语境。故选F。41C 42B 43A 44D 45B 46D 47A 48C 49D 50B 51A 52C 53B 54D 55A41考查形容词词义辨析。句意:这门课很有挑战性,所以每天都需要付出很多努力。A. attractive有吸引力的;B. simple简单的;C. challenging有挑战的;D. expensive昂贵的。由下文“

109、a lot of effort is required on a daily basis”可知,这门课程应是“有挑战的”。故选C项。42考查动词词义辨析。句意:我已经完成了训练,正在为期末考试做准备。A. failed未通过;B. completed完成;C. missed错过;D. started启动。由下文“was preparing for the final exam”可知,这里指作者“完成”培训准备考试了。故选B项。43考查形容词词义辨析。句意:由于我之前没能通过考试,我情绪低落。A. sad悲伤的;B. easy容易的;C. calm平静的;D. warm温暖的。由上文“Since

110、 I had not been able to pass the exam at an earlier time”可知,作者没有通过考试,所以很“伤心”。故选A项。44考查动词词义辨析。句意:我急需找到一种自救的方法。A. keep保留;B. hide隐藏;C. show显示;D. find发现,找到。由下文“a way to help myself”以及语境可知,作者这里指自己要“找到”一种方法帮助自己。故选D项。45考查动词词义辨析。句意:我相信会有好事发生。A. forgot忘记;B. believed相信;C. added添加;D. learned学习。由下文“something go

111、od would occur”以及语境可知,作者开始继续努力学习,所以“相信”会有好的结果。故选B项。46考查动词词义辨析。句意:大约两周后,我仍然担心我可能会在即将到来的考试中失败。A. expected期待;B. decided决定;C. asked问;D. feared害怕。由下文“I might fail the upcoming exam.”可知,作者对这次开始还是担心,心里“害怕”。故选D项。47考查动词词组辨析。句意:我觉得自己好像无法复习笔记。A. go over仔细检查,复习;B. depend on取决于;C. clean up清理;D. suffer from遭受。由下文

112、“my notes”以及语境可知,作者这里指由于自己害怕,所以不能够“复习”笔记。故选A项。48考查名词词义辨析。句意:我觉得我缺乏自信。A. character人物;B. friend朋友;C. confidence自信;D. book书。由上文“I still 6 that I might fail the upcoming exam. ”可知,作者对自己还是缺乏“自信”。故选C项。49考查副词词义辨析。句意:但后来我坐下来反复告诉自己,“你能行!”A. impatiently不耐烦地;B. nervously紧张地;C. carelessly漫不经心地;D. repeatedly反复地。

113、由下文“I did this every day ”以及语境可知,作者每天“反复”给自己打气。故选D项。50考查名词词义辨析。句意:我每天都这样做,并继续学习,相信我的梦想会成真。A. question问题;B. dream梦;C. picture图片;D. road路。由上文“was preparing for the final exam”以及语境可知,作者这里希望自己能通过考试的“梦想”成真。故选B项。51考查副词词义辨析。句意:终于迎来了重要的一天。A. Finally最后;B. Suddenly突然;C. Purposely故意地;D. Unluckily不幸地。由下文“came t

114、he big day”以及语境可知,“最终”,作者要参加考试了。故选A项。52考查动词词义辨析。句意:我报名参加了考试。A. explained解释;B. shouted喊道;C. appeared出现;D. cried哭。由下文“for the exam”以及语境可知,这里表示作者“参加了考试”。而appear for the exam表“参加考试”,为常用表达。故选C项。53考查名词词义辨析。句意:在我出成绩的那天,我让我的朋友检查一下分数。A. office办公室;B. mark标记,分数;C. subject科目;D. prize奖。由上文“On the day of my resul

115、t”可知,作者这里让朋友查自己考试“分数”。故选B项。54考查名词词义辨析。句意:我高兴得流下了眼泪。A. peace和平;B. force武力;C. anger愤怒;D. joy快乐。由上文“Congratulations! You have done it.”可知,作者考过了,所以高兴得“流泪”。故选D项。55考查动词词组辨析。句意:尽管那些准备的日子是我一生中最困难的时期,但由于我的努力,一切都很顺利。A. worked out算出,进展;B. came back返回;C. checked out查看;D. turned up出现。由“Congratulations! You have

116、done it.”以及语境可知,这里指一切事情“进展”很好。故选A项。56were renamed 57impressive 58recently 59the 60where 61moving 62it 63majority 64escaped 65in56考查时态和语态。句意:成为印第安纳沙丘国家湖岸53年后,密歇根湖的南岸被重新命名为美国第61个国家公园。考查本句谓语动词,根据句意可知,本句时态为一般过去时;主语为“the southern shores of Lake Michigan”,复数,和动词“rename”之间为被动关系,所以用被动语态。故填was renamed。57考查形容

117、词。句意:15英里长的海滩不仅有令人印象深刻的沙丘,还有湿地、枫树和随着季节变化而来来去去的野花。分析句子成分可知,空处为形容词impressive“印象深刻的”,修饰空后的名词“sand dunes”。故填impressive。58考查副词。句意:不要让它的小尺寸和最近升级的名称迷惑了你:印第安纳沙丘国家公园生动的生物系统在美国400多个国家公园中排名第七。担当句子的时间状语用副词形式。故填recently。59考查冠词。句意:以下是你如何充分利用你的旅行的方法。固定搭配:make the most of,意为“充分利用”,符合句意。故填the。60考查定语从句。句意:印第安纳沙丘国家公园位

118、于印第安纳沙丘州立公园内,在那里你可以找到三个最高的沙丘:汤姆山、霍尔顿山和杰克逊山。这里为定语从句的关系词,先行词为“the Indiana Dunes State Park”,在非限制性定语从句中担当地点状语,用where。故填where。61考查非谓语动词。句意:然而,最具活力的沙丘秃顶山,正在慢慢消失,或者说“缩水”,每年移动大约4英尺。这里为非谓语动词担当状语,主语“the most dynamic duneMount Baldy”和动词“move”之间为主动关系,用现在分词形式。故填moving。62考查代词。句意:通往山顶的小路经常关闭;如果在你访问期间它是开放的,那就去吧。根据

119、句意可知,空处为代词,代指上文出现的“The trail to its top”,用it。故填it。63考查名词。句意:除了壮观的沙丘,大多数每年来公园的游客都是为了游泳和冲浪。固定搭配:the majority of,意为“大多数”,符合句意。故填majority。64考查动词时态。句意:印第安纳港提醒人们,这个地区侥幸躲过了工业化。这里为从句谓语动词,根据句意可知,从句时态为一般过去时。故填escaped。65考查介词。句意:活动人士为保护沙丘而斗争;他们最终的成功造就了今天迷人的风景。固定短语:result in,意为“导致”,符合句意。故填in。66Dear IHSM Organize

120、r,I am writing to express my strong interest in participating in the International High School Math Competition (IHSM). I am currently a second-year student at Chongqing Foreign Language School.As a math enthusiast, I have always been passionate about solving complex problems and challenging myself.

121、 I believe that the IHSM would provide me with an excellent opportunity to test my skills against students from all over the world.In terms of my personal strengths, I have consistently achieved high grades in mathematics throughout my academic career. I am also proficient in several mathematical so

122、ftware programs, which I believe will be beneficial during the competition.I am confident that my dedication, hard work, and passion for mathematics will make me a strong contender in the IHSM. Thank you for considering my application.Yours,Li Hua【详解】1.词汇积累参加:participate intake part in充满激情的:passiona

123、teimpassioned有益的:beneficialuseful优势:strengthadvantage2.句式拓展简单句变复合句原句:As a math enthusiast, I have always been passionate about solving complex problems and challenging myself.拓展句:Because I am a math enthusiast, I have always been passionate about solving complex problems and challenging myself.【点睛】高

124、分句型1 I am also proficient in several mathematical software programs, which I believe will be beneficial during the competition. (运用了which引导的非限制性定语从句)高分句型2 I believe that the IHSM would provide me with an excellent opportunity to test my skills against students from all over the world. (运用了that引导的宾语从

125、句)67Maybe those old books were the solution to the problem. They wouldnt cost anything so Madhuri could accept without any pressure. I went to mom and my brother immediately. After hearing Madhuris situation and my plan, my brother was quite willing to help. We sorted out the needed books for Madhur

126、i together very quickly. Looking at the neatly piled books, I felt quite satisfied and delighted but suddenly a concern flashed across my mind, “Would Madhuri mind they are second-hand books?”The next day, I got up early so that I could go to her house before going to school. Not knowing whether she

127、 would accept the books or not, I knocked at the door nervously. When the door opened, I could see her surprised expression. Hearing that these books were old books of my brother, she accepted them without hesitation. I also got a weight off my mind. On the way to school, I could see from her face h

128、ow happy she was. From that day on, something changed and as the days passed and the years moved on, Madhuri and I became best friends.【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“也许那些旧书就是问题的解决方法。”可知,第一段可描写作者去找哥哥,两个人整理出Madhuri需要的书,准备送给她。由第二段首句内容“第二天,我早早起床以便在去学校之前先去她家”可知,第二段可描写作者给Madhuri送课本的过程,以及Madhuri接受课本情况。2.续写线索:想出办法找哥哥整

129、理旧书送去旧书惊讶接受开心3.词汇激活行为类.帮助:help/assist/do sb a favor.接受/采纳:accept/take情绪类. 满意的:content/satisfied. 高兴的:pleased/ delighted/happy惊讶的:surprised/amazed/shocked【点睛】高分句型1. Not knowing whether she would accept the books or not, I knocked at the door nervously.(运用了现在分词作状语及whether引导的宾语从句)高分句型2. When the door opened, I could see her surprised expression.(运用了when引导的时间状语从句及过去分词surprised作定语)

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1