收藏 分享(赏)

2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:数字计算类6 WORD版含解析.docx

上传人:a**** 文档编号:612056 上传时间:2025-12-11 格式:DOCX 页数:7 大小:16.69KB
下载 相关 举报
2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:数字计算类6 WORD版含解析.docx_第1页
第1页 / 共7页
2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:数字计算类6 WORD版含解析.docx_第2页
第2页 / 共7页
2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:数字计算类6 WORD版含解析.docx_第3页
第3页 / 共7页
2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:数字计算类6 WORD版含解析.docx_第4页
第4页 / 共7页
2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:数字计算类6 WORD版含解析.docx_第5页
第5页 / 共7页
2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:数字计算类6 WORD版含解析.docx_第6页
第6页 / 共7页
2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:数字计算类6 WORD版含解析.docx_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高三阅读专项拆分训练数字计算类【6】【1】 With the holiday season upon us, its time to find somewhere to rest your tired mind. At the same time, its also time for giving-and we think JetBlue is giving travelers the best gift yet. The specials are provided daily at 1 p.m. EST and are valid through 11:59 p.m. EST on the

2、same day; just click on the snow globe to show the offer. Day 1 featured $20 one-way fares for select routes, while the second day gave way to flights priced from $30 one-way to the Caribbean. Bermuda, and Mexico. This included $50 tickets from Orlando to Nassau, $100 fares from JFK to Aruba, and Sa

3、n Juan to St. Thomas for $30.How much is a ticket from JFK to Aruba on the second day?A.$20. B.$30. C.$100. D.$150.【答案】C【解析】 细节理解题。根据the second day . $100 fares from JFK to Aruba. 由此可知,在活动的第二天,由JFK 前往Aruba的价格是100美元,结合选项,故选C。【2】 Experts like to say the best form of exercise is whatever kind youll act

4、ually do. But that may not always be the case; new research finds that people who combine exercise with their social lives may be at an advantage over solitary(独自) exercisers. Tennis, badminton and soccer are all better for longevity(长寿) than cycling, swimming, jogging or gym exercise, according to

5、the research. The study was based on data from about 8,500 adults who were part of the Copenhagen City Heart Study. They completed a health and lifestyle questionnaire, which included questions about type and frequency of physical activity, and were monitored by the researchers for around 25 years,

6、a period during which about 4,500 of the subjects died.How many people were still living at the end of the research?A.About 8,500.B.About 4,500.C.About 4000.D.About 2500.【答案】C【解析】 细节理解题。根据第二段The study was based on data from about 8,500 adults.4,500 of the subjects died可知,这项研究开始的时候有8500人,25年后,死亡4500人

7、。由此可知,存活的是4000人,故选C。【3】 Penang Penang on the west coast of Malaysia is one of the best places to visit in Malaysia. Its historic capital city, George Town, is a UNESCO World Heritage Site, which is famous for its landmark homes, fort, temples and museums. Penang offers an excellent spread, including

8、 some incredible (不可思议的) street food. Some of the best treats and tastes are available at the food joints lining the waterfront roads. Admission for George Town: 100 yuan for per adult, children under 15 free, group tickets a 30% discount.How much will a couple and their 12-year-old son spend on a v

9、isit to George Town in a tour group?A.140 yuan.B.200 yuan.C.250 yuan.D.170 yuan.【答案】A【解析】 细节理解题。根据第二段100 yuan for per adult, children under 15 free, group tickets a 30% discount. 可知,成人票每人100元,15岁以下儿童免费,团票可以打七折。故一对夫妇和他们12岁的儿子要参观乔治镇,共花费200*70%元,即140,故选A。【4】Hawaii, 2nd Edition Original price: $22.95 Sa

10、le price: $20.95 Be the Pack Leader Original price: $25.95 Sale price: $18.95 Celebrate Hanukkah Original price: $15.85 Sale price: $7.85 A New Perspective of Earth Original price: $26.85 Sale price: $20.85Which book offers the maximum discount?A. Hawaii, 2nd Edition.B.Be the Pack Leader.C.Celebrate

11、 Hanukkah.D.A New Perspective of Earth.【答案】C【解析】 分析每本书的原价和促销价,Celebrate Hanukkah部分Original price: $15.85和Sale price: $7.85可知,Celebrate Hanukkah这本书打了近五折,折扣最大。故选C。【5】 Beethoven, a famous musician in the world, was born in Germany in 1770. Beethoven loved music and he learned so fast that he was able t

12、o go around to give concerts, when he was only a boy of eleven. At the age of seventeen, he won high praise from Mozart, the great musician at that time. Beethoven was often poor and ill during his life. After one illness, he suddenly found himself deaf. At that time he was only thiry-one. It was a

13、real blow to him. But he still went on working and writing music pieces. To peoples surprise, some of his best pieces were written after he lost his hearing. In 1827, leaving more than 300 pieces, the great musician died. But his name is still remembered to this day.How long did the great musician l

14、ive in the world?A.43 years.B.70 years.C.57 years.D.60 years.【答案】C【解析】 根据第一段中的was born in Germany in 1770及最后一段中的In 1827, leaving more than 300 pieces, the great musician died. 可知,贝多芬活了57岁。故选C。【6】How to Get to HolkerBy car: Follow brown signs on A590 from J36, M6.Approximate travel times: Windermere2

15、0 minutes, Kendal-25 minutes, Lancaster-45 minutes, Manchester-1 hour 30 minutes.By rail: the nearest station is Cark-in-Cartmel with trains to Carnforth. Lancaster and Preston for connections to major cities&airports.Welcome to Holker Hall GardenVisitor informationAdmission Charges Hall & Gardens G

16、ardensAdults: 12.00 8.00Groups: 9.00 5.5How much should a member of a tour group pay a visit to Hall &gardens?A.12.00. B.9.00. C.8.00. D.5.50.【答案】B【解析】 根据Groups: Hall &Gardens :9.00 Gardens5.5可知,一个团队的成员到大厅和花园参观需要9英镑。故选B。【7】 How to Get to Holker By car: Follow brown signs on A590 from J36, M6. Approx

17、imate travel times: Windermere20 minutes, Kendal25 minutes, Lancaster45 minutes, Manchester1 hour and 30 minutes.By rail: the nearest station is Cark-in-Cartmel with trains to Carnforth. Lancaster and Preston for connections to major cities& airports.How long does it probably take a tourist to drive

18、 to Holker from Manchester?A.20 minutes.B.25 minutes.C.45 minutes.D.90 minutes.【答案】D【解析】 细节理解题。根据文中的By car部分可知,从Manchester到Holker要用1 hour and 30 minutes,即90分钟。故选D。【8】 It was one of those terribly hot days in Baltimore. Needless to say it was too hot to do anything outside. But it was also hot in our

19、 apartment. This was 1962 and I would not live in a place with an air conditioner for another ten years. So my brother and I decided to leave the apartment to find someplace indoors. He suggested we could see a movie. It was a brilliant plan.In which year did the author first live in a place with an

20、 air conditioner?A.1952B.1962C.1972D.1982【答案】C【解析】 根据文中This was 1962 and I would not live in a place with an air conditioner for another ten years.可知,那是1962年,我要再过十年才会住在有空调的地方。由此可知,作者第一次住在有空调的地方是在1972年(1962+10)。故选C。【9】The rainbow is another ancient and universal symbol, often representing the connect

21、ion between human beings and their gods. In Greek mythology it was associated with Iris, the goddess who brought messages from the gods on Mount Olympus. In Scandinavian mythology the rainbow was a bridge between the gods and the earth. In the Bible a rainbow showed Noah that the Biblical flood was

22、finally over, and that God had forgiven his people. In the Chinese tradition, the rainbow is a common symbol for marriage because the colours represent the union of yin and yang. Nowadays the rainbow is used by many popular movements for peace and the environment, representing the possibility of a b

23、etter world in the future and promising sunshine after the rain.How many examples does the writer give to show the rainbow as a universal symbol of peace?A.Two.B.Three.C.Four.D.Five.【答案】D【解析】 根据文章内容可知,作者举了希腊神话、斯堪的纳维亚神话、圣经、中国传统以及现代生活五个例子来说明彩虹是和平的普遍象征,故选D。【10】 Santas yearly trip around the globe is 44

24、,000km long. If we assume that the magic provides the altitude for this trip, then reindeer(驯鹿) power only needs to push Santas sled forward. To complete the trip in 12 hours, I estimate they must travel at a speed of about 3,100km/h. To travel at this speed, for this length of time, the reindeer ne

25、ed to eat an incredible 980 million calories each! So the next question is: how much food is in 980 million calories? Well, if theyre eating corn, theyd need to eat 16,500 lbs eachor 1.6 acres of food. Growing 12.8 acres of corn has its own implications for the environment that well leave for anothe

26、r calculation.According to the passage, how many acres of corn would Santa need to feed 12 reindeer?A.12.8.B.16.C.19.2.D.128.【答案】C【解析】 根据第二段中Well, if theyre eating corn, theyd need to eat 16,500 lbs eachor 1.6 acres of food.(如果他们吃玉米,每头驯鹿需要吃16 500磅,也就是1.6英亩的食物)可知,圣诞老人需要(1.6*12=)19.2英亩的玉米来喂养12只驯鹿。故选C。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1