1、Unit 4课下题型练(二)Grammar and usage.阅读理解ATang Dynasty poets sang for about three centuries in different tones.There were many famous poets living in the Tang period such as Li Bai, Du Fu, Bai Juyi and Li Shangyin.Poems of the Tang Dynasty edited in the Qing Dynasty is a collection of more than 48,900 po
2、ems that were written by over 2,200 poets.But it didnt cover all the poems of the Tang Dynasty.During the Tang Dynasty, poems were recited when lovers walked under the moonlight.Poems were also recited when soldiers fought on the battlefield.People recited them in the open air or at temple fairs.Tan
3、g Dynasty poets wrote poems to win fame and also to develop their temperament (性情)They poured out deep feelings for their friends and criticized injustice in the world through poems.In the Tang Dynasty scholars had to be poets.Their readers were not only people of high social position but also commo
4、n people.Poets recited poems, women singers sang poems and other ranks of people, including old women and children, read Tang poems.This atmosphere affected foreigners who visited the country at that time.As a result, Tang poetry was introduced to some adjacent countries, like Japan and Vietnam.Tang
5、 poetry is a most brilliant page in the history of ancient Chinese literature.Its a miracle in the cultural history of mankind.The Tang Dynasty was a powerful empire with a vast territory.It inherited(继承)Chinese civilization that went back to ancient times, was combined with the best of other cultur
6、es and adopted the benefits of other nations in the world.Tang poetry wasnt the only spiritual wealth created by the Tang Dynasty people.Philosophy and religion, handwriting and painting and music and dance all gained new peaks of development.Tang poetry, however, was the jewel in the crown and its
7、greatest achievement.语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了中国的唐诗。1We can conclude from the passage that_.Aonly people in the Tang Dynasty created poemsBin total there were four famous poets in the Tang DynastyCthe Tang Dynasty probably existed for about three centuriesDin the Tang Dynasty most common people were poe
8、ts解析:选C推理判断题。根据第一段中的“Tang Dynasty poets sang for about three centuries in different tones.”可知,答案为C。2Which of the following is NOT mentioned in the passage?AWhy the poets created poems.BSome other kinds of spiritual wealth in the Tang Dynasty.CThe significance and influence of the Tang Dynasty.DThe e
9、ditors of Poems of the Tang Dynasty.解析:选D细节理解题。A项在第三段中提到了;B、C项在最后一段提到了。根据第一段内容可知,文章没有具体交代Poems of the Tang Dynasty这本书是谁编辑的。3The underlined word “adjacent” in Paragraph 4 probably means “_”AstrongBneighboringCpoorDrich解析:选B词义猜测题。根据句中的“like Japan and Vietnam”可以推测,adjacent意为“邻近的”。4What does the author
10、really want to tell us in Paragraph 4?ATang Dynasty poems were quite popular.BIn the Tang Dynasty all scholars were poets.CMany foreigners came to our country during the Tang Dynasty.DIn the Tang Dynasty many poems were sung by women singers.解析:选A推理判断题。作者在第四段中谈到当时各种阶层的人都吟唱、背诵唐涛,并提到对外国人的影响,其真正的目的是说明唐
11、诗在当时很受欢迎。BLong ago,poems were recited out loud instead of being written down.Back when the Greeks first started the Olympics, they held poetry contests as well as athletic competitions.Now,poetry competitions have been revived (恢复)This year 120,000 high school students competed in the first Poetry O
12、ut Loud national recitation contest,performing poems from memory for D|S100,000 in prizes.The first competitions were held in classrooms.The winners went on to schoolwide contests, and then they competed in city and state competitions.Finally, the 50 state champions,along with the District of Columb
13、ia champion came to Washington DC.last week for the last showdown.After the 51 champions competed against one another, 12 went on to the finals.Then the field was narrowed to five.The final five had one last chance to “perform” a poem.The overall champ, Jackson Hille, a high school senior from Ohio,
14、 won a D|S20,000 scholarship.The National Endowment for the Arts and the Poetry Foundation started Poetry Out Loud, because they realized that bearing a poem performed is a different experience from reading it on a page.Its not just a matter of saying the words in the right order.Its the tone of voi
15、ce, the pauses, the gestures and the attitude of the person performing that bring the words to life.“Each time we hear somebody recite a poem, we understand again what we found fresh and interesting about it,” said National Public Radio Broadcaster Scott Simon, master of ceremonies for the finals.He
16、aring it in a new voice offers something new to the listener.Not only do the people hearing poems have a new experience, but memorizing and presenting poems helps the participants (选手) understand those poems in a new way.Another benefit of a competition such as Poetry Out Loud is that the participan
17、ts learn publicspeaking skills that can help them for life.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了美国的高中生沿袭了以前的做法,发起了诗歌背诵比赛。背诵诗歌不仅让背诵者以全新的方式更深刻地理解诗歌的内涵,也让听者对诗歌有了更新的理解。5From the first paragraph,we can know_.Athe Greeks were the first to write poemsBthe Olympics used to start with poem recitingCpoems were spread orally in
18、 the pastDathletes were asked to recite poems before competing解析:选C推理判断题。根据第一段首句“Long ago,poems wererecited out loud instead of being written down.” 可知,在很早以前诗歌只是口头朗诵的。6How many rounds of competitions did the champions take before they went to Washington DC.? AThree.BFour.CFive.DSix.解析:选B细节理解题。根据第三段介
19、绍可知,参赛者经过在班里、学校、市里和州里的比赛后,才来到华盛顿进行比赛。7According to the passage, hearing a poem recited in a new voice can_.Abring a new life to listenersBhelp listeners find their interestCmake listeners learn the wordsDoffer something new to listeners解析:选D细节理解题。根据倒数第二段的叙述可知,朗诵诗歌可以给听者带来新的感受。8What influence the beau
20、ty of poems?AThe word order and the tone of voice.BThe attitude of the person performing them.CThe tone of voice, the pauses, the gestures and the attitude of the person reciting them.DThe pauses and the gestures of the person performing them.解析:选C细节理解题。根据第五段第二句“Its the tone of voice,the pauses,the
21、gestures and the attitude of the person performing that bring the words to life.”可知,要使诗歌有美感,朗诵时的语调、停顿、朗诵者的姿势和态度对其都有影响。.完形填空Exam anxiety is something that almost every person experiences during his or her student life.Little anxiety actually helps one _1_ and work hard for the exams.However, if stude
22、nts spend all their time in feeling _2_, a lot of valuable study time would be lost.In this competitive world, _3_ cause a lot of nervousness in students.For some, exam anxiety encourages them to work hard, while for others it may be the root cause for poor performance, leading to academic _4_ and l
23、ack of confidence.In fact, some students are anxious by nature and easily get nervous when they face a(n) _5_ situation.They will think _6_ even if they have prepared well.They fear that they may _7_ what they have studied, and when it is too much, their _8_ is likely to come true.One of the most im
24、portant methods of _9_ exam anxiety is to prepare well in advance.Studying regularly for a few hours every day helps increase the _10_ of students.If students are not able to handle anxiety or nervousness, they could talk to their teachers, parents, friends or instructors._11_ should also avoid givi
25、ng pressure to their kids to do well.Creating a peaceful and _12_ atmosphere at home can be greatly helpful.To _13_ and sleep properly is also important.Students tend to avoid sleep and starve themselves due to anxiety, but it is _14_ to their academic performance and health.Its better that students
26、 should plan their time well and take proper breaks between studies.They should always remember to set aside some time for their _15_ since some entertainment helps them relax and concentrate.语篇解读:本文是一篇说明文。考试是许多学生的梦魇,文章介绍了怎么来缓解学生考试中的焦虑。1A.concentrateBrelaxCsucceedDexperience解析:选A根据后面的“work hard for
27、the exams”可知,这里为集中注意力。2A.curiousBconfidentCanxiousDcalm解析:选C根据后句“a lot of valuable study time would be lost”可知,这里指学生在感到焦虑上花费时间。3A.plansBbreaksCjobsDexams解析:选D根据常识及后句“For some, exam anxiety encourages them to work hard, while for others it may be the root cause for poor performance”可知,考试引起许多学生的紧张。4A.
28、failureBachievementCpreparationDperformance解析:选A根据前句“while for others it may be the root cause for poor performance”可知,这里指学习不及格。5A.peacefulBstressfulCnaturalDavoidable解析:选B根据前句“In fact, some students are anxious by nature and easily get nervous”可知,这里指当他们面临紧张状况的时候。6A.positivelyBconfidentlyCintentiona
29、llyDnegatively解析:选D即使他们已经充分的准备了,他们也消极地认为。7A.rememberBforgetCconfuseDlose解析:选B他们害怕他们会忘记他们所学的。8A.fearBdreamCexpectationDcompetition解析:选A根据前一句“They fear that they may_7_ what they have studied”可知,他们的害怕可能成为现实。9A.increasingBfeelingCavoidingDcreating解析:选C避免考试焦虑的最重要的方法之一是预先充分的准备。10A.relaxationBpressureCner
30、vousnessDconfidence解析:选D每天有规律的学习几个小时帮助学生增加自信。11A.TeachersBParentsCFriendsDInstructors解析:选B根据空后“should also avoid giving pressure to their kids”可知,此处应该是父母。12A.relaxingBexcitingCdepressingDworrying解析:选A根据语境,为了给孩子减压,要创造是的和平的、宽松的家庭氛围,故用relaxing,表示“放松的”。13A.learnBplayCrestDeat解析:选D根据下文的starve可知,这里指恰当的吃饭、
31、睡觉也是很重要的。14A.helpfulBharmfulCimportantDnice解析:选B这里指但是对他们的学习表现和健康是有害的。15A.studiesBhabitsChobbiesDmeals解析:选C根据后句“since some entertainment helps them relax and concentrate”可知,这里指应当为他们的爱好留些时间。.语法填空 To this day, Kevin Hart still recalls the exact moment he learned this lifelong lesson, _1_he says came ab
32、out one afternoon while he was under the care of his afterschool babysitter, _2_kind, grandmotherly woman named Miss Davis._3_(typical), Hart helped Miss Davis with housework after school.One day, however, Hart skipped the housework and joined some friends _4_a “game”of throwing rocks at passing car
33、s.As it went, one of the _5_(stone) Hart threw broke a car window.On seeing this, Hart and his friends _6_(flee) from the scene.The car stopped and the driver stepped out to find who did it.Eventually,his friends all pointed to Hart.“They threw me under the bus so fast!” he says.News of the incident
34、 quickly made _7_(it) way to Miss Davis. He spent the rest of the day in panic,fearing what _8_(happen) when Davis told his mother.Yet, Miss Davis never told.Her act gave Hart an important lesson about trust.“Youve got to give trust _9_ (get) trust,” he says.He was so _10_(thank) that he never got i
35、nto trouble as a teenager from then on because of Miss Davis.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章通过Kevin Hart和Miss Davis的故事,告诉我们:你必须信任才能获得信任。1which考査定语从句。此处lesson是先行词,指物,后面的非限制性定语从句缺少主语和引导词,故填which。2a考査冠词。此处“_2_ kind, grandmotherly woman named Miss Davis”是babysitter的同位语,故填a。3Typically考查词性转换。副词修饰整个句子,故填Typically。4in考查介词
36、。join sb in sth 加入某人行列做某事,为固定搭配。故填in。5stones考查名词的单复数。根据one of可知,后面的名词用复数形式,故可知,为stones。6fled考查动词的时态。根据“一看到这个,Hart和他的朋友就逃离了现场”可知,句子应用一般过去时态,故填fled。7its考查代词。形容词性物主代词修饰名词,故填its。8would happen考查动词的时态。根据“他一整天都在恐慌中度过,担心当戴维斯告诉他的母亲时会发生什么”可知,句子用过去将来时态,故填would happen。9to get考查非谓语动词。此处是动词不定式做目的状语,故填to get。10thankful考查词性转换。此处是形容词放在be动词后面做表语,故填thankful。