1、Lesson2 EndangeredSpecies 一、单词拼写 1Have you confirmed it came from the (大陆)?答案 mainland 2Please hang your coat up on the h .答案 hook 3It is a pity that he failed to s the good chance.答案 seize 4The little boy likes playing with a little (乌龟).答案 tortoise 5On b of the department I would like to thank you
2、 all.答案 behalf 二、短语填空 a number of apart from answer for all in all or else carry off for good call for on behalf of wrap up 1 busy homework,the children also have to take arts,music and sports classes in their free time.答案 Apart from 2The bus driver should the safety of the passengers.答案 answer for
3、3Stop making so much noise,the neighbours will start complaining.答案 or else 4 people ran into the hall and wanted to see what had happened there.答案 A number of 5The textbook has some shortcomings,but I consider it a success.答案 all in all 6I am writing to you my father to express his great thanks for
4、 your help.答案 on behalf of 7Lets the meeting before 5 oclock.答案 wrap up 8We thought shed come for a visit,but it seems shes staying .答案 for good 9More work doesnt necessarily more men.答案 call for 10It is against the law to women and children in our country.答案 carry off 三、根据所给汉语提示用恰当的短语完成句子 1In fact,
5、no one can enter the strong mans house and (抢走他的财物).答案 carry off his possessions 2 (除了)the injuries to his face and hands,he broke both legs.答案 Apart from 3The coach must (负责任)the teams poor performance.答案 answer for 4The work in front of us (需要)great courage.答案 calls for 5You can (浏览)the informatio
6、n about your applied school and your major through the Internet.答案 look through 四、阅读理解 The Coral Sea is home to an amazing variety of turtles,sharks,whales,dolphins,large fish,birds,corals,plants,and many other species.Many of these species are endangered elsewhere in the world,but still survive in
7、the healthy environment of the Coral Sea.The Coral Sea is a large series of coral reefs located off the northeast coast of Australia.This area is three times larger than Australias famous Great Barrier Reef,which the Coral Sea borders.The Coral Sea is one of the few coral reef environments that have
8、 remained largely undamaged by overfishing,oil and gas exploration and pollution.However,statistics show that coral reefs around the world are disappearing five times faster than rainforests.It is very likely that in the near future the Coral Sea will face the same threats to its existence.The Austr
9、alian government is currently looking at options for protecting the Coral Sea but has made no decisions.Environmentalists are pushing for laws to declare the Coral Sea area a marine protected area.This would mean a large no-take zone for fishermen,a no-exploration zone for gas and oil companies and
10、a no-dump zone for pollution.This would make the Coral Sea a marine park larger than any in the world.We can write letters to Australian leaders,Australian environmental protection agencies,and Australian friends,to let them know that people worldwide support this protection of the Coral Sea.To lose
11、 this last great marine wildness would be a loss for the whole world.For more information,click here please.1What is the authors purpose in writing this passage?A.To teach people how to protect the Coral Sea.B.To call for the public awareness to protect the Coral Sea.C.To show the amazing features o
12、f the Coral Sea.D.To explain the function of the Coral Sea.解析推理判断题。根据倒数第二段可知,该文旨在提高公众保护珊瑚海的意识。故选 B 项。答案 B 2What is the most important reason for protecting the Coral Sea?A.The Coral Sea,home to many species,will disappear soon.B.The Coral Sea is rich in oil and gas.C.The Coral Sea is three times lar
13、ger than Great Barrier Reef.D.The Coral Sea will be a marine park larger than any in the world.解 析 细 节 理 解 题。根 据 第 一 段 第 一 句 及 第 三 段 的 最 后 两 句“However,statisticsshowthatcoralreefsaroundtheworldaredisappearing.ItisverylikelythatinthenearfuturetheCoralSeawillfacethesamethreatstoitsexistence.”可知,拥有许多物种
14、的珊瑚海正在消失,因此它需要保护。故选 A 项。答案 A 3You can most probably read this passage .A.in a guidebook B.on a website C.in a science textbook D.on a TV show 解析推理判断题。根据文章最后一段“Formoreinformation,clickhereplease.”可知,要获得更多的信息,请点击这里。因此可以在网上读到该文。故选 B 项。答案 B 4Which of the following is not mentioned in the passage?A.The r
15、eason for protecting the Coral Sea.B.The way to protect the Coral Sea.C.The location of the Coral Sea.D.The money-raising for saving the Coral Sea.解析细节理解题。保护珊瑚海的原因、方案及珊瑚海的位置文中均有提及,但没有提到为拯救珊瑚海筹集资金。故选 D 项。答案 D 五、语篇填空(导学号 51860002)The origins of music are as 1.(interest)as music itself.Jazz 2.(invent)b
16、y American Negroes,or blacks,as they are called today,who were brought to the Southern states as 3.(slave).They were sold to farm owners and 4.(force)to work long hours in the cotton and tobacco fields.When a Negro died,5.friends and relatives would gather and carry the body to have a ceremony 6.the
17、y buried him.There was always a band with them.On the way 7.the ceremony the band played slow,solemn music 8.(suit)for the situation.But on the way home the mood changed.Spirits lifted.Everyone was happy.Death 9.(remove)one of their members,but the living were glad to be alive.The band 10.(play)happ
18、y music.This music made everyone want to dance.It was an early form of Jazz.答案 1.interesting 2.was invented 3.slaves 4.forced 5.his 6.before 7.to 8.suitable 9.had removed 10.played 六、短文改错(导学号 51860003)There is nothing I like more than reading.I like different forms of literaturenovel,short stories a
19、nd so on.I like to read whatever I have a bit of quiet timelike early in the morning,during lunch hour,and at night when Im lying in the bed.I usually read in a small study next to his living room.Its like a small library with good natural sunlight.I really dont enjoy reading in coffee shops or publ
20、ic places.I need quiet space to read.Beside books,I often skim through magazines and newspapers,and I am fond of do the puzzles.They are fun and interesting.I collect articles from newspapers for useful information or recipes.For me,reading was a spiritual experience that gives me great person satisfaction.Television and movies cant do that.I cant think of any better way to relaxing and forget the pressure of each day.答案第二句:novelnovels 第三句:whateverwhenever;去掉第二个 the 第四句:hismy 第六句:public 前面加 other 第八句:BesideBesides;dodoing 第十一句:wasis;personpersonal 第十三句:relaxingrelax