1、无锡市2014高考英语一轮完形填空和阅读理解(精品)训练(2)附答案阅读下面短文,掌握其大意,然后从2140题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答题纸上将该选项标号涂黑。An old man lived in the suburb of London, and he would wake up every morning and go to the subway. He would get the 21 right to Central London, and then sit at the street corner and beg. He would do this e
2、very single 22 of his life. He sat at the 23 street corner and begged for almost 20 years.His house was 24 , and a stench (恶臭) came out of the house and it smelled horribly. The 25 could not stand the smell anymore, 26 they asked the police officers to clean the place. The officers 27 down the door
3、and cleaned the house. There were small bags of money all over the house that he had 28 over the years.The police 29 the money, and they soon 30 that the old man was a millionaire. They waited outside his house in anticipation to 31 the good news with him. When he arrived home that evening, he was m
4、et by one of the officers who told him that there was no 32 for him to beg any more as he was a rich man now, a millionaire.He said nothing at all: he went into his house and 33 the door. The next morning he woke up as usual, went to the subway, got into the train, and sat at the street corner and 3
5、4 to beg._35 , this old man had no great plans, 36 or anything significant for his life. We learn nothing from this story except staying 37 on the things we enjoy doing, commitment (专心,敬业). We should remain true to our 38 , although it may mean committing ourselves to things that people around us wo
6、uld normally 39 . Just keep it in mind that commitment attracts 40 .21.A. busB. carC. taxiD. train22.A. dayB. weekC. monthD. year23.A. wideB. darkC. sameD. lonely24.A. hugeB. dirtyC. pleasantD. neat25.A. officialsB. neighborsC. onlookersD. children26.A. butB. soC. yetD. as27.A. knockedB. climbedC. j
7、umpedD. rolled28.A. stolenB. donated C. collectedD. hidden29.A. countedB. washedC. burnedD. made30.A. admittedB. deniedC. agreedD. realized31.A. enjoyB. shareC. hearD. announce32.A. doubtB. evidenceC. needD. time33.A. lockedB. openedC. cleanedD. broke34.A. refusedB. continuedC. learnedD. requested35
8、.A. SadlyB. SurprisinglyC. ObviouslyD. Luckily36.A. carsB. friendsC. jobsD. dreams37.A. focusedB. calmC. open-mindedD. silent38.A. courseB. godC. moneyD. country39.A. agreeB. enjoy C. disapproveD. advise40.A. confidence B. courage C. attentionD. wealthDACBB BACAD BCABC DAACD*结束Good morning. Im Chen
9、Hua. Heres my culture report for today, Monday. A new film starts tonight at the student cinema at eight oclock. The film is Pirates of the Carribean. Its a fantastic adventure film. Johnny Depp and Orlando Bloom are the stars. They are both very popular and famous, and they both act well in this fi
10、lm, and make their characters believable. The story is about an old ship. It sails around the Carribean islands. Depp and Bloom try to find some lost gold. Then they come face to face with some terrible men, and have to fight them. Theres lots of action, and the fighting looks really dangerous. They
11、 also saves Keira Knightly. She plays Elisabeth, the daughter of a rich man. The scenes with Knightly and Bloom are beautiful and romantic.The film isnt true to life, but it s very exciting, and some of it is very funny. It s an enjoyable film, although in my opinion theres too much fighting. But ex
12、cept for that, its an excellent film. You didnt see it when it first came out, I advise you to go and see it now. I m sure you 11 enjoy it. It s showing all week. 68. Pirates of the Carribean is_.A. a tragedy B. a comedy C. an action film D. an adventure film69. Depp and Bloom sails around the Carri
13、bean islands because_.A. they try to find some lost gold B. they try to find some goldC. they try to find some lost iron D. they try to find some lost iron70. They meet _.A. some terrible men B. some terrible womenC. some smiling men D. some smiling men71. Theres lots of action in the film because t
14、hey have to_.A. fight the frightening people B. fight the terrible womenC. make the film interesting D. make the film exciting72. Keira Knightly plays_.A. Depp and Bloom B. Elisabeth C. Orlando Bloom D. Johnny Depp*结束 In China, more and more middle school students are getting shorter sleeping time t
15、han before. More students sleep less than nine hours every night, because they have much homework to do. Some homework is given by their teachers, and some by their parents. Also, some students dont know how to save time. They are not careful enough while they do their homework, so it takes them a l
16、ot of time. Some students spend too much time watching TV or playing computer games. They stay up very late. Some students have to get up early every morning on weekdays to get to school on time by bus or by bike . It can be a long way from home to school. It will probably make them sleepy (困的)durin
17、g school hours. Schools and parents should cut down some of the homework so that our children can enjoy more than nine hours of sleep every night for their health. For children, they should make the most (best use) of their time. When they have enough time for sleeping .They will find it much better
18、 for both their study and health.73. How many hours of sleep is good for students health? A. Less than 9 hours B. Over 9 hours C. Only 9 hours D. 8 hours74. What is most likely to happen to a student who often goes to bed late and gets up early? A. He would fall asleep in class B. He would do well i
19、n study C. He would finish his homework fast D. He would have good health75. Which of the following is NOT true? A. Some students are careless that they spent much time on the homework B. All the students stay up late for their homework C. Children should be given less homeworkD. Schools and parents
20、 should take care of childrens health*结束(2011江西卷)What a busy day! The three boys were fed, bathed and changed into their nightclothes.Mary had _1_ them a story and finally they were asleep. “Babysitting (照看)the three boys aged eight, six and four is extremely _2_,” she thought.“Sleep, ”she considere
21、d, “if only I could! ”But she had difficult homework to complete. Leaning back, she _3_ her feet onto the sofa to get comfortable. Whoever said babysitting was a(n) _4_ way to make money obviously hadnt met the three boys, she thought. The television was on, the room was warm, and the lights were di
22、m. Marys _5_ felt heavier and heavier. I mustnt sleep, she thoughtwhich was _6_ what she did, of course.Strangely enough, she soon _7_ that she was a worldfamous chef(主厨). She made a _8_ and wore diamonds and designer clothes. Most days she relaxed by the pool, meeting the rich and famous or _9_ her
23、 favorite hobby. She _10_ took the leading role in her own TV show.That is, until she became too _11_. “I am definitely the best in the world, ”she thought, as she prepared a tasty chicken dish. But _12_ seemed to go right. She spilt the flour, she dropped an egg and she cut her finger.Despite all t
24、he troubles, she _13_ to get the chicken into the stove. Soon, smoke blanketed the room. The chicken was on fire. _14_ set in, but Mary could not runshe was _15_ to the spot. She tried hard to move, but could not, _16_ a sharp sound awoke her.She got shocked and confused_17_ was pouring from the kit
25、chen. Rushing to investigate, she was met by three _18_ little faces and some very burnt bread. “Sorry, we were hungry and you were _19_, so we tried to make some bread,” explained a boy. Relieved, Mary made them a snack and sent them back to bed. She _20_ them never to fall asleep on the job again!
26、本文是一篇记叙文,记叙了作者当保姆照顾三个男孩的经历。照顾三个男孩非常累,尽管作者一再提醒自己,还是在沙发上睡着了,同时还做了一个梦,梦到自己成了世界有名的主厨,在做一只美味的鸡,可是鸡却着火了!作者醒来,原来是三个孩子饿了,到厨房里去做面包,却把面包做糊了。作者给他们做了点心,并又哄他们入睡,且答应他们不会在工作时睡觉了。1A.given BwrittenCtold Dtaught答案:C。她给他们讲故事,故用told。2A.successful BhelpfulCtiring Dsurprising答案:C。这段开头就说的是what a busy day!接下来描述给他们喂饭、洗澡、换睡衣
27、、哄他们睡觉,故照顾这三个男孩很累人。3A.shook BputCbent Dkept答案:B。她把脚放在沙发上。shake摇;put放;bend弯曲;keep使保持某种状态。4A.difficult Bboring Cimportant Deasy答案:D。不管是谁,只要他说照看小孩是一个容易的挣钱方法的话,他肯定没有遇见过这三个小孩。5A.eyes BmindCheart Dlegs答案:A。因为很累,很想睡觉,所以眼睛变得越来越沉。6A.nicely BexactlyCcuriously Dcarelessly答案:B。她想她绝对不能睡觉,当然,她正在这么做的。nicely漂亮地;exa
28、ctly确切地;curiously好奇地;carelessly粗心地。7A.realized BremindedClearnt Ddreamt答案:D。很奇怪的是,她突然梦到她是世界闻名的大厨。realize意识到;remind使想起;learn得知;dream梦见。8A.decision BfortuneCbusiness Dplan答案:B。根据后文所说的她戴着钻石项链,穿着名牌服装可知她发了财。make a fortune发财。9A.cooking BreadingCrunning Dbabysitting答案:B。大部分时间她都在池塘边放松,接见有名的富人或者读书这是她的爱好。10A.
29、just BeverCeven Donly答案:C。作者又有钱又有名,甚至在她自己的电视剧里担任主角。just 仅仅;ever曾经;even甚至;only仅仅。11A.selfish BproudCstubborn Dsensitive答案:B。根据后一句“I am definitely the best in the world”可知作者应该是一个很自傲的状态。12A.everything BsomethingCanything Dnothing答案:D。但是没有任何一件事在往好的方向发展。13A.tried Barranged Cmanaged Dprepared答案:C。尽管发生了一切不
30、顺利的事情,但是她还是成功地把鸡放进了炉子里。manage to do sth.成功地做成某事;try to do sth.试图做某事;arrange to do sth.安排做某事;prepare to do sth.准备做某事。14A.Panic BPain CNoise DStress答案:A。鸡烧糊了,窜出了火苗,满屋子都是烟,人们的情绪自然会很慌张。15A.frozen Bdragged Cpushed Dbrought答案:A。她不能动她像一块冰块儿一样站在原地无法动弹。16A.because BuntilCas Dunless答案:B。她很努力地尝试,但是无法动弹,直到尖锐的声音将她惊醒。此处是not.until句型。17A.smoke BlightCwater Dfire答案:A。从后文来看,三个孩子在厨房里烤面包,而且烤糊了,故烟从厨房里冒出来。18A.cheerful Bstrange Cguilty Dconfident答案:C。根据后文的sorry,可知孩子们很内疚。19A.busy BhungryCworried Dasleep答案:D。我们很饿,你又睡着了。20A.promised Ballowed Cexpected Dpersuaded答案:A。她向孩子们保证再也不会在做这份工作的时候睡觉了!