收藏 分享(赏)

江苏省海安高级中学2021届高三上学期第五次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:562435 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:25 大小:123KB
下载 相关 举报
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第五次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共25页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第五次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共25页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第五次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共25页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第五次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共25页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第五次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共25页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第五次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共25页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第五次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共25页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第五次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共25页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第五次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共25页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第五次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共25页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第五次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共25页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第五次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共25页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第五次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共25页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第五次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第14页
第14页 / 共25页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第五次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第15页
第15页 / 共25页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第五次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第16页
第16页 / 共25页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第五次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第17页
第17页 / 共25页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第五次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第18页
第18页 / 共25页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第五次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第19页
第19页 / 共25页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第五次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第20页
第20页 / 共25页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第五次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第21页
第21页 / 共25页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第五次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第22页
第22页 / 共25页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第五次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第23页
第23页 / 共25页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第五次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第24页
第24页 / 共25页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第五次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第25页
第25页 / 共25页
亲,该文档总共25页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、江苏省海安高级中学2020-2021学年度高三第一学期第五次调研考试英语试题第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题,每题1.5分,满分7.5分)请听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What are they talking about?A.Hobbies. B.Part-time jobs. C .Schoolwork.2.Where does the woman want to go?A. Korea. B. Canad

2、a. C. China.3. When will Judy get up?A.At 7:15. B.At 7:10. C.At 7:05.4. What can we learn from the conversation?A. The man lost the book.B. The man has returned the book.C. The man forgot to return the book.5. What does the man do probably?A. A reporter. B. A postman. C. A salesman.第二节(共15小题;每小题1.5分

3、,满分22.5分)请听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Why does Jenny look worried?A. Because she lost her way.B. Because she cant get a taxi.C. Because she had an accident.7. How will Jenny go to the hospital

4、?A. By bus. B. By bicycle. C. In the mans car.听第7段材料,回答第8、9题8. What does Bob like?A. Cooking. B. Doing the dishes. C. Neither of them9. What will Bob do for the dinner?A. Cook and do the dishes.B. Buy some vegetables and cook.C. Buy some vegetables and do the dishes.听第8段材料,回答第10至12题。10. Where does t

5、he conversation probably take place?A. At the airport.B. At the lost and found.C. At the railway station.11. When can the woman get her luggage?A. In a few minutes.B. Late in the afternoon.C. Early tomorrow morning.12. What has the woman decided to do tonight?A. Watch a movie. B. Take a flight. C. S

6、tay in the hotel.听第9段材料,回答第13至16题13. Where is the magazine?A. On the sofa. B. On the desk. C.On the kitchen table.14. What does the woman suggest the man do?A.Wait until shes finished the magazine.B.Buy a copy of the magazine.C.Read the magazine online.15. How much will the magazine probably cost ne

7、xt month?A.3. B.4. C.5.16. What does the man say about the woman?A. She is addicted to Cosmo magazine.B. She is a big fan of Martin Seorsese.C. She likes the film The Departed very much.听第10段材料,回答第17至20题17. Where did Lisa see the first snow this year?A. In Scotland. B. In London. C .In the north of

8、England.18. What does Lisa love to do on snowy days?A. Take some photos. B. Make snowmen. C. Have snowball fights.19. What is the temperature here today?A.-1. B.0. C. 1 .20. What does Lisa advise Jane to wear?A. Thick gloves. B. Right shoes. C .Dark coats.第二部分 阅读理解 (共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅

9、读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AWorship Music Leader First Presbyterian Church (FPC) in Napa is looking for someone who will select songs and use media for church services on Sundays. And working hours are flexible and the pay is about $18 an hour. Detailed job information will be posted on the Pay

10、roll Offices window. If interested, send your cover letter and resume to David Stoker at davidfpcnapa.org.Catering Company Oak Avenue is a most successful catering company searching for enthusiastic people to join their talented team of chefs and service professionals. Students part-time positions a

11、re available for ambitious chefs, bakers, service helpers, and captains. Please send a brief cover letter and resume to Maritza or call 707-963-9278 for more information.Caregiver Position Looking for a caregiver to help with a 91-year-old woman who lives in Calistoga. She speaks both English and Sp

12、anish, but Spanish is her preference. She sleeps quite a bit during the day so there is time to do housework. She cannot be left alone because she has a fall risk. She walks with a walker on her own. Please call 925-785-8500 if interested.Housekeeping Services A responsible, professional, and experi

13、enced housekeeper is needed to take care of all cleaning details of a local business in Angwin. This person will be needed 2 or 3 times per week for about 8 hours per day. Please send an email for additional information and be ready to provide resume and work history. Drivers license is required. Pa

14、y will be $20-$25 per hour. To contact them, email recruitingangwin.1. Which is the email address or contact number for those who want to become great bakers?A. davidfpcnapa.org.B. recruitingangwin.C. 925-785-8500.D. 707-963-9278.2. What is required to work as a housekeeper?A. Flexibility in working

15、 hours.B. Speaking Spanish fluently.C. Being able to drive.D. Being a local in Angwin.3. Where does this text probably come from?A. A hotel advertisement.B. A job advertisement.C. A household guide.D. A tourist guide.【答案】1. D 2. C 3. B【解析】这是一篇应用文。文章以广告的形式,发布了几则招聘启事。【1题详解】细节理解题。由第二段中的“Students part-t

16、ime positions are available for ambitious chefs, bakers, service helpers, and captains. Please send a brief cover letter and resume to Maritza or call 707-963-9278 for more information.”(学生的兼职职位可供雄心勃勃的厨师、面包师、服务助手和船长使用。请发一封简短的求职信和简历到Maritza或致电707-963-9278了解更多信息。)可知,想成为伟大的面包师的人可以通过Maritza或电话707-963-92

17、78 联系。故选D项。【2题详解】细节理解题。由第四段中的“Drivers license is required.”(需要驾驶执照。)可知做一个管家需要会开车。故选C项。【3题详解】推理判断题。由第一段尾句“If interested, send your cover letter and resume to David Stoker at davidfpcnapa.org.”(如果有兴趣,请将你的求职信和简历发送给大卫斯托克的邮箱davidfpcnapa.org。),第二段尾句“Please send a brief cover letter and resume to Maritza o

18、r call 707-963-9278 for more information.”(请发一封简短的求职信和简历到Maritza或致电707-963-9278了解更多信息。),第三段尾句“Please call 925-785-8500 if interested.”(如有兴趣,请致电925-785-8500。)和第四段中的“Please and an email for additional information and be ready to provide resume and work history.”(请发电子邮件了解更多信息,并准备好提供简历和工作经历。)及其尾句“To con

19、tact them, email recruitingangwin.”(联系他们,发邮件到recruitingangwin 。)可知四则消息都是招聘启事,由此推知文章可能出自招聘广告。故选B项。BLike any new ninth-grader on the first day of school, Joemar Class had ninth-grader- emotion (情绪). Hes not used to school in Hartford. Hes used to going to school in his home town of Florida, used to se

20、eing his friends, used to having class in Spanish.“Nervioso,” he said in Spanish.We first met Joemar in mid-October in the San Juan Airport. His father, Guillermo Class, had sold his car to buy plane tickets to get his kids and fly them up from Puerto Rico. The island was almost destroyed (毁坏) by th

21、e deadly stormHurricane Maria.Now, they are settling into their new home in Hartfords South End. A week later, and, using his wifes car, Class drove 16-year-old Joemar to his first day at Bulkeley High School. After a short ride, he got out in front of his new school. Inside, he met Gretchen Levitzt

22、he schools program director.“I see you have new uniform (校服),” Levitz said. “You look great. Are you ready for a good first day?”Then he met couple of teachers.“Hello,” they each said in Spanish. They asked where hes from, and told him they were happy to see him. Then Levitz took him on a quick tour

23、 of the school before classes beganto her office the school store, the library, and the dining hall.A total of 19 languages are spoken in Bulkeley High School. “We have so many new students coming here from other countries every single day,” Levitz said. “So its not like hes the only one who has tha

24、t feeling.”“You could tell hes little worried, Guillermo said as we left.” But, at the same time, hes looking forward to it.”4. What kind of feeling did Joemar have on his first day of school?A. Angry.B. Excited.C. Nervous.D. Relaxed.5. Why did Joemar leave Florida?A. His town was hit by a terrible

25、storm.B. His old school closed down.C. He wanted to see his mother.D. He expected to have a new life.6. What did Joemar do before he walked into his new classroom?A. He had a long talk with his father.B. He learned some simple Spanish words.C. He said hello to some of his classmates.D. He had a shor

26、t look around his new school.7. What can we learn about Bulkeley High School?A. It has no library.B. It is an international school.C. It plans to open Spanish classes.D. It requires all students to wear uniforms.【答案】4. C 5. A 6. D 7. B【解析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了一名十六岁的男孩转校上学第一天的经历。【4题详解】细节理解题。由第一段中的Hes not u

27、sed to school in Hartford以及最后一段中的hes a little worried可知,他不习惯哈特福德的学校,他有点担心。所以到新学校的第一天 Joemar感到紧张不安。A. Angry.生气的;B. Excited.激动的;C. Nervous.紧张的;D. Relaxed. 放松的,冷静的。故选C。【5题详解】细节理解题。由第一段中的 his hometown of Florida(他的家乡佛罗里达州)和第三段中的 fly them up from Puerto Rico. The island was almost destroyed by the deadly

28、 storm(让他们从波多黎各坐的飞机,因为这个小岛被剧烈的暴风雨几乎全部摧毁)可知,Joemar的家乡遭遇了飓风的袭击。故选A。【6题详解】细节理解题。由倒数第三段中的Levitz took him on a quick tour of the school before classes began(在课程开始之前,Levitz带他快速地在学校转了一圈)可知,Joemar走进教室之前在 Levitz的指引下简单参观了一下学校。故选D。【7题详解】推理判断题。由倒数第二段中的 A total of 19 languages are spoken in Bulkeley High Schoolh

29、ave so many new students coming here from other countries every single day(在Bulkeley高中,同学们说的语言有19种每天有来自于不同国家的新同学)可推知,该校是一所国际学校。故选B。C“Its a big hammer to crack a nut.” This is how one angry parent described the recent crackdown (严厉的打击) by London police on parents who drop their kids off at school by

30、car. Yes, you read that correctlythe very mode of transportation that many American schools insist is the only safe way to deliver kids to school is now considered illegal in the UK.The decision to fine any vehicles seen dropping off or picking up kids within a particular zone of east London comes f

31、rom city councillors (议员) long-term efforts to make the area safer and less crowded. They say theyve been trying for years “to encourage reasonable parking”, but in vain. Neighborhood residents complain frequently about their driveways being blocked by illegally parked cars for 15 minutes or more,of

32、ten while theyre trying to get to work, and the streets are long overcrowded.Now the rules have changed. Some parents are angry. Angie is a mother who made the “big hammer” comment and says the crackdown is “way over the top.” The nearest drop-off point for her six- year-old is now a five-minute wal

33、k from the school. Others are happy with the decision, severe though it may seem. Councillor Jason Frost said :“Traffic has significantly reduced,and more children are now walking to school, which is a great outcome. I would rather have complaints that we are slightly inconveniencing parents than he

34、ar that a child had been seriously injured because nothing was done.”I witness daily the chaos created by these in-town drivers, when I walk my own kids to school. Theres a parking lot crowded with vehicles and a slow-moving train of cars moving in circles, many filling the air with harmful smoke. M

35、eanwhile, the conversations around overweight children and the importance of daily physical activities continue to stand out in schools.8. Why is Angie Baillieul opposed to the new rule?A. She is often fined by London police.B. She will lose her job as a school driver.C. She has adapted to the Ameri

36、can practice.D. She thinks it adds inconvenience to her kid.9. What concerned Jason Frost most?A. Peoples complaints.B. Students health.C. Students safety.D. Parents inconvenience.10. What can be seen after the crackdown is carried out?A. Less daily chaos.B. Favor from all people.C. More over-weight

37、 children.D. Complaints from neighbors.11. What is authors attitude toward the crackdown?A. Favorable.B. Uncaring.C. Doubtful.D. Opposed.【答案】8. D 9. C 10. A 11. A【解析】这是一篇议论文。文章主要讲述了在关于家长开车接送孩子上下学的新的交通政策上,人们提出了不同的观点。【8题详解】细节理解题。根据文章第三段“Some parents are angry. Angie is a mother who made the “big hamme

38、r” comment and says the crackdown is “way over the top.” The nearest drop-off point for her six- year-old is now a five-minute walk from the school.”(一些家长很生气。安吉是一位母亲,她发表了“重拳出击”的评论,她说这种打击“太过分了”。对她六岁的孩子来说,最近的下车点现在离学校有5分钟的路程。)可知,她认为这会给她的孩子带来不便。故选D。【9题详解】推理判断题。根据文章第四段“I would rather have complaints that

39、 we are slightly inconveniencing parents than hear that a child had been seriously injured because nothing was done.”(我宁愿抱怨我们只是稍微给父母带来不便,也不愿听到一个孩子因为什么都没做而受到严重伤害。)可推知,Jason Frost最担心学生的安全问题。故选C。【10题详解】推理判断题。根据文章第二段“The decision to fine any vehicles seen dropping off or picking up kids within a particu

40、lar zone of east London comes from city councillors (议员) long-term efforts to make the area safer and less crowded.”(对在伦敦东部某一特定区域内接送孩子的车辆进行罚款的决定,是市议员们为了使该地区更安全、更少拥挤而做出的长期努力的结果。)可推知,在严厉打击行动实施之后能够减少日常中的混乱。故选A。【11题详解】推理判断题。根据文章最后一段“I witness daily the chaos created by these in-town drivers, when I walk

41、 my own kids to school. Theres a parking lot crowded with vehicles and a slow-moving train of cars moving in circles, many filling the air with harmful smoke. Meanwhile, the conversations around overweight children and the importance of daily physical activities continue to stand out in schools.(每天,

42、当我送自己的孩子去上学时,我都亲眼目睹这些城里的司机制造的混乱。停车场里挤满了车辆,一列缓慢行驶的汽车在原地打转,许多汽车在空气中弥漫着有害的烟雾。与此同时,围绕超重儿童和日常体育活动的重要性的讨论在学校继续突出。)可推知,作者对这样的严厉打击是支持的。故选A。DOn the first day of school we were challenged to get to know a new classmate. I was looking around when a gentle hand touched my shoulder. I found a little old lad with

43、 a warm smile.She said, “Hi, handsome! Im Rose. Im 87 years old. Can I give you a hug (拥抱)?” I laughed and heartily responded, “Of course!”“Why are you in college at such a young, innocent (天真的) age?”1 asked.She jokingly replied, “Im here to meet a rich husband, get married, have children, and then

44、travel around.”“No, seriously,” I asked. I was curious why she took on this challenge at this age.“I always dreamed of having a college education and now Im getting one!” she told me. We became instant friends.Over the year, Rose became a campus icon (偶像) and she easily made friends wherever she wen

45、t. She loved to dress up and she enjoyed the attention from the otherstudents. She was living it up. At the end of the term we invited Rose to speak at our football banquet. Ill never forget what she taught us.“We do not stop playing because we are old; we grow old because we stop playing. Here are

46、the secrets to staying young. You have to laugh and find humor every day. Youve got to have a dream. When you lose your dreams, you die. We have many people walking around who are dead, and they dont even know it!” she said.“There is a huge difference between growing older and growing up. Anybody ca

47、n grow older. That doesnt take any talent or ability,” she added. “But growing up requires finding the opportunity in change. The elderly usually dont have regrets for what they did, but rather for things they did not do.”One week after graduation that year, Rose died peacefully in her sleep. She ta

48、ught us by example that its never too late to be all you can possibly be.12. Rose started college at the age of 87 in order to_.A. marry a rich manB. travel around the worldC. make more friendsD. realize her dream13. Which of the following best explains “She was living it up.” in the seventh paragra

49、ph?A. She was living a long life.B. She was enjoying herself.C. She was spending a lot of money.D. She was killing time.14. When you lose your dreams, you die because _.A theres no sense in living without your aimB. you cant sleep well every nightC. you are too old and have to stop playingD. somethi

50、ng is terribly wrong with your brain15. What would be the best title for the passage?A. Meet the ChallengeB. Never Waste TimeC. Grow Up or Grow Old?D. Have You Got Ready?【答案】12. D 13. B 14. A 15. C【解析】这是一篇记叙文。文章通过87岁的老人Rose上大学的故事,阐释了,有的人变老了,却没有长大,有的人长老了,却梦想永存,雄心不老。【12题详解】细节理解题。根据第六段中Rose所说“I always

51、dreamed of having a college education and now Im getting one! (我一直梦想着接受大学教育,现在我正在接受大学教育呀!)”可知,Rose上大学是为了实现她的梦想。故选D项。【13题详解】词句猜测题。根据第七段中划线词句的上一句“She loved to dress up and she enjoyed the attention from the other students.(她喜欢盛装打扮,喜欢受到其他学生的注意)”以及第八段中Rose演讲中所说“You have to laugh and find humor every day

52、. Youve got to have a dream.(你必须每天开怀大笑,找到幽默感。你必须有一个梦想)”可以推断,划线词句She was living it up是说Rose在大学里生活很开心。选项B“她玩得很开心”与之意义最为接近。故选B项。【14题详解】推理判断题。根据第八段Rose的演讲中“When you lose your dreams, you die. We have many people walking around who are dead, and they dont even know it! (你必须有一个梦想。当你失去了梦想,你就死了。我们周围有很多走动着的死

53、人,他们甚至不知道这一点!)”可知,有的人活着,但他已经死了,如果没有梦想,就像行尸走肉一样,从而推知,没有目标的生活是没有意义的。故选A项。【15题详解】主旨大意题。通读全文,尤其根据Rose演讲中所说“There is a huge difference between growing older and growing up. Anybody can grow older. That doesnt take any talent or ability, (变老和成长之间有着巨大的差别。任何人都可以变老。这不需要任何天赋或能力)”和“But growing up requires find

54、ing the opportunity in change.(但成长需要在变革中寻找机遇)”可知,本文通过87岁的老人Rose上大学的故事,阐释了,有的人变老了,却没有长大,有的人长老了,却梦想永存,雄心不老。选项C“长大还是变老?”突出文章主题,适合做本文最佳标题。故选C项。第二节(共5小题,每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。The science of papermaking addresses the methods, equipment, and materials used to make paper and c

55、ardboard, these being used widely for printing, writing, and packaging. Today almost all paper is produced using industrial machinery._16_.The method of manual (手工的) papermaking changed very little over time, despite advances in technologies._17_. Separate the useful fibre from the rest of raw mater

56、ials. Beat down the fibre into pulp (纸浆). Adjust the colour, chemical, biological, and other properties of the paper. Screen (筛) the resulting liquid. Press and dry to get the actual paper._18_. It is made of stainless materials and set in a wooden frames similar to that of a window. Then completely

57、 bathe it in the liquid and draw it out. Water is removed and the wet mat of fibre is laid on top of a damp cloth. The fairly damp fibre is then dried. Finally, the paper is then cut to the desired shape and packed.The wooden frame is called a “deckle” (定纸框)._19_. The “deckle edges” are one of the i

58、ndications that the paper was made by hand. Deckle-edged paper is occasionally imitated today to create the impression of old-fashioned luxury._20_. It is also used in paper factories to check the quality of the production process. The “handsheets” made according to TAPPI Standard T205 are tested fo

59、r paper characteristics such as brightness, strength and degree of sizing.A. Screening the fibre involves using a special net.B. The process of papermaking is really complicated.C. It leaves the edges of the paper slightly irregular and wavy.D. Handmade paper is prepared in laboratories to study pap

60、ermaking.E. However, traditional papermaking in Asia uses the inner skin fibres of plants.F. The process of manufacturing handmade paper can be generalized into five steps.G. But handmade paper is still appreciated for its distinctive uniqueness and the skilled craft.【答案】16. G 17. F 18. A 19. C 20.

61、D【解析】这是一篇说明文。文章主要说明了手工纸的制作过程及用途。【16题详解】上文“Today almost all paper is produced using industrial machinery.(今天几乎所有的纸都是用工业机器生产的)”说明现在纸张生产大都是靠机器,选项G“但手工纸仍因其独特性和精湛的工艺而受到赞赏。”承接上文,转折语义,说明手工纸仍受到人们的青睐,引出下段下文“The method of manual (手工的) papermaking changed very little over time, despite advances in technologies

62、.(尽管技术进步,手工造纸的方法随着时间的推移变化很小)”等内容,进一步介绍手工造纸。选项中handmade和上文中machinery相对,和下文中manual语义一致。故选G项。【17题详解】上文“The method of manual (手工的) papermaking changed very little over time, despite advances in technologies.(尽管技术进步,手工造纸的方法随着时间的推移变化很小)”提出手工造纸方法,选项 F“制造手工纸的过程可以概括为五个步骤。”承上启下,把制造手工纸的过程概括为五个步骤,引出下文的手工纸制造步骤。选

63、项中The process of manufacturing handmade paper与上文中The method of manual (手工的) papermaking语义关联。故选F项。【18题详解】下文“It is made of stainless materials and set in a wooden frames similar to that of a window. Then completely bathe it in the liquid and draw it out.(它是由不锈钢材料制成的,安装在一个类似于窗户的木制框架中。然后将其完全浸泡在液体中,并将其抽出

64、)”介绍了一种筛选工具,选项A“筛选纤维需要使用特殊的网。”提出了筛选纤维需要的工具,与下文语意连贯。下文中It是指选项中的a special net,逻辑合理。故选A项。【19题详解】上文“The wooden frame is called a deckle.(这个木架被称为“定纸框”)”介绍一种工具,选项C“它使纸的边缘有点不规则和波浪状。”则说明这种工具的作用和特点,下文“The deckle edges are one of the indications that the paper was made by hand.(“装饰边”是纸是手工制作的标志之一)”进一步说明这种特点的意义

65、。选项中the edges of the paper和下文中deckle edges语义相关。故选C项。【20题详解】下文“It is also used in paper factories to check the quality of the production process. (它也用于造纸厂检查生产过程的质量)”说明手工纸也用于检查生产过程的质量,选项D“手工纸是在实验室里用来研究造纸的。”说明手工纸可用来研究造纸,与下文一起说明手工纸的(除文章开头所说的印刷、书写和包装等)另外的作用研究和检验作用。故选D项。第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题,每小题1分,

66、满分15分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。I always wanted to look like the slim girls on TV even though I knew that it was impossible. I worried about my _21_ and tried every new diet I read about online. I tried no-fat, low-fat, only bananas, no bananas-I almost went bananas, too.Then I read an

67、 article that said _22_ asking Am I fat? I should be asking Am I _23_? I had no _24_ a letter could make such a _25_! Once I started thinking about fitness rather than weight, things began to _26_. Instead of saying I want to lose three kilos, I would say I want to _27_ two kilometers in eight minut

68、es or I want to do 30 push-ups. Rather than _28_ the foods I enjoyed, I added healthy foods to my meals. I could _29_ have a burger now and then, but I would _30_ a salad or an apple.Finally, I stopped _31_ myself with actresses and models and _32_ things that were wrong with my face or body. Instea

69、d, I made a list of the things I _33_ about myself. By being _34_ about myself and my body, I became both happier and _35_.21. A. faceB. weightC. futureD. comfort22 A. after allB. as long asC. instead ofD. only if23. A. tallB. braveC. beautifulD. fit24. A. sourceB. ideaC. wayD. experience25. A. summ

70、aryB. fortuneC. differenceD. chance26. A. loseB. changeC. surviveD. suit27. A. sufferB. findC. runD. get28. A. taking inB. cutting outC. putting offD. making up29 A. stillB. neverC. hardlyD. seldom30. A. throwB. addC. forgetD. buy31. A. thinkingB. dreamingC. warningD. comparing32. A. looking forB. g

71、etting rid ofC. passing downD. managing to33. A. maintainedB. likedC. refusedD. realized34. A. inspiredB. determinedC. ashamedD. positive35. A. wiserB. slimmerC. healthierD. calmer【答案】21. B 22. C 23. D 24. B 25. C 26. B 27. C 28. B 29. A 30. B 31. D 32. A 33. B 34. D 35. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。本文讲述了作者在减肥上

72、转变的心路历程,由最初的节食、不注重健康的减肥方式转变为了注重运动,对自我保持积极态度的减肥方式,最终作者获得了成功,也变得越来越开心,越来越健康。【21题详解】考查名词词义辨析。句意:我担心自己的体重,尝试每种我在网上读到的节食方法。A. face脸;B. weight 重量;C. future将来;D. comfort安慰。根据上文的I always wanted to look like the slim girls on TV可知作者想要苗条,故此处用“体重”符合语境,故选B项。【22题详解】考查连词词义辨析。句意:然后我读到了一篇文章,上面写着我不该问“我胖吗?”而该问“我健康吗?”

73、A. after all毕竟;B. as long as只要;C. instead of而非;D. only if如果。根据下文的Instead of saying I want to lose three kilos可知此处用“而非/而不是”符合语境,instead of是原词复现,故选C项。【23题详解】考查形容词词义辨析。句意:同上。A. tall高的;B. brave勇敢的;C. beautiful美丽的;D. fit健康的。根据下文的Once I started thinking about fitness rather than weight,可知此处用“健康的”符合语境,fit和

74、fitness原词复现,故选D项。【24题详解】考查名词词义辨析。句意:我没想到一个字就会有如此大的影响。A. source来源;B. idea主意,想法;C. way方式,方法;D. experience经历。结合上下文可知,此处是指作者按照文章里的说法去做了之后,自己有了很大改变,这些改变是她没有想到的,have no idea没想到/不知道,故选B项。【25题详解】考查名词词义辨析。句意:同上。A. summary总结;B. fortune运气,财富;C. difference不同;D. chance机会。根据下文的I became both happier and _15_.可知作者使

75、用文章所提到的方法后,她比以前更高兴了,故此处用“有影响”符合语境,make a difference有影响,故选C项。【26题详解】考查动词词义辨析。句意:一旦我开始思考健康而非体重时,事情开始改变了。A. lose丢失;B. change 改变;C. survive幸存;D. suit适合。结合下文提到的内容可知,作者对待体重的态度发生了改变,故选B项。【27题详解】考查动词词义辨析。句意:我会说“我想在8分钟里跑两公里”或者“我想做30个俯卧撑”而非“我想减掉3公斤”。A. suffer遭受;B. find发现;C. run跑;D. get得到。根据two kilometers in e

76、ight minutes可知此处用“跑”符合语境,故选C项。【28题详解】考查动词短语辨析。句意:没有删除我喜欢吃的食物,而是在餐食里添加了健康的食物。A. taking in吸收;B. cutting out切除,删除;C. putting off 推迟;D. making up组成,编造。结合句意可知,此处是指作者没有停止吃那些自己喜欢但又不那么健康的食物,故选B项。【29题详解】考查副词词义辨析。句意:我仍然时不时会吃汉堡,但是我会加上一份沙拉或苹果。A. still仍然;B. never绝不;C. hardly几乎不;D. seldom极少。结合上下文可知,此处是指作者依然会吃不那么健

77、康的食物,故选A项。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:同上。A. throw扔;B. add加上,添加;C. forget忘记;D. buy买。根据上文的I added healthy foods to my meals.可知此处用“加上”符合语境,add是原词复现,故选B项。【31题详解】考查动词词义辨析。句意:最后,我不再把自己和女演员以及模特作比较,也不再去寻找我的脸或身体的不足之处。A. thinking想,认为;B. dreaming 梦想;C. warning警告;D. comparing比较。根据上文的I always wanted to look like the slim

78、 girls on TV even though I knew that it was impossible.可以推断作者经常把自己和演员及模特比较,故选D项。【32题详解】考查动词短语辨析。句意:同上。A. looking for寻找;B. getting rid of摆脱;C. passing down流传;D. managing to设法做成某事。结合句意可知,此处是指作者不想和演员及模特对比来寻找她自己不足,故选A项。【33题详解】考查动词词义辨析。句意:相反,我列出了一系列我喜欢自己的地方。A. maintained维持;B. liked喜欢;C. refused拒绝;D. real

79、ized意识,实现。根据下文的I became both happier可推断作者开始欣赏自己,所以列出对自己感到喜欢的地方,故选B项。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:通过对自己和自己的身体保持积极向上的态度,我变得既高兴又健康。A. inspired受到启发的;B. determined有决心的;C. ashamed羞愧的;D. positive积极的。根据I became both happier可知此处应选择一个正向的、感情色彩和happier一致的词,故选D项。【35题详解】考查形容词词义辨析。句意:同上。A. wiser更明智的;B. slimmer更苗条的;C. health

80、ier更健康的;D. calmer更冷静的。根据上文的Once I started thinking about fitness rather than weight,可知此处用“更健康的”符合语境,healthy和fitness是同义词复现,故选C项。【点睛】完成完形填空的技巧之一是利用复现原则,包括原词复现,同义词复现,反义词复现。以本篇为例:第1小题的答案weight和下文Once I started thinking about fitness rather than weight,的weight是原词复现第2小题的答案instead of和下文Instead of saying I

81、want to lose three kilos的instead of 是原词复现第3小题答案fit和下文Once I started thinking about fitness rather than weight的fitness是原词复现第10小题的答案add和上文I added healthy foods to my meals.的add是原词复现第15小题的答案healthier和上文Once I started thinking about fitness rather than weight,的fitness是同义词复现第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文

82、,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Although Laughter Yoga definitely includes some yoga, dont expect it to have much in common with the yoga classes_36_(offer) at your local studio or gym. It promotes the use of laughter as a form of physical exercise, attaching_37_(much) importance to the former than to the

83、 latter.Laughter Yoga_38_(create) in the mid-1990s as a social experiment. In 1995, Dr. Madan Kataria called on a group of students in a park_39_(test) whether adding regular laughter to peoples lives would improve_40_(they) well-being, Kataria also introduced deep breathing and simple yoga moves_41

84、_the exercises.Medical research _42_(suggest) that language is a good way to reduce stress and help people feel good. Kataria Laughter Clubs are popping up in response to peoples need to handle _43_(press).Kataria also offer books and DVDs to people _44_dont have access to a local Laughter Club. How

85、ever,connecting with other humans is_45_big part of Laughter Yogas success in helping people feel better and experience more joy.【答案】36. offered 37. more 38. was created 39. to test 40. their 41. into 42. has suggested 43. pressure 44. who 45. a【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了笑声瑜伽,它提倡使用笑作为一种体育锻炼的形式。【36题详解】考查过去

86、分词。句意:虽然笑声瑜伽肯定包括一些瑜伽,但不要期望它与你当地的工作室或健身房提供的瑜伽课程有太多的共同点。过去分词作定语和所修饰的内容有被动完成的关系,offer“提供”修饰the yoga classes“瑜伽课”,与之为被动关系,需用过去分词。故填offered。【37题详解】考查形容词比较级。句意:它提倡使用笑作为一种体育锻炼的形式,更重视前者比后者。句中“than”提示,形容词应用比较级,需用much的比较级修饰importance。故填more。【38题详解】考查被动语态。句意:笑声瑜伽是在20世纪90年代中期,作为一项社会实验而创立的。Laughter Yoga “笑声瑜伽”(名

87、词单数)和创立create为被动关系,谓语动词create需要用被动语态(be+过去分词)。in the mid-1990s“在20世纪90年代中期”是过去时间,谓语用一般过去时。故填was created。【39题详解】考查动词不定式。句意:1995年,马丹 卡塔里亚博士在一个公园里召集了一群学生,来测试在人们的生活中加入有规律的笑声是否会提高他们的幸福感。call on somebody to do something“号召某人干某事”为动词加复合宾语结构,动词不定式在句中作宾补。故填to test。【40题详解】考查物主代词。句意:同4题。well-being“幸福”为名词,需要用物主代

88、词限定。故填their。【41题详解】考查介词。句意:卡塔里亚博士还在练习中引入了深呼吸和简单的瑜伽动作。introduceinto“把引进”为动词固定短语,故填into。【42题详解】考查时态。句意:医学研究已经表明,语言是减轻压力和帮助人们感觉良好的好方法。根据上下文可知,此处应该用现在完成时,表达过去的动作对现在的影响,医学研究已经表明。主语Medical research“医学研究”为第三人称单数名词。故填has suggested。【43题详解】考查名词。句意:Kataria的笑声俱乐部如雨后春笋般出现,反应了人们处理压力的需要。handle“处理”为及物动词,后面需要接名词作宾语。

89、press的名词形式为pressure,故填pressure。【44题详解】考查定语从句关系代词。句意:Kataria还为那些无法进入当地笑声俱乐部的人,提供书籍和DVDs。分析句子可知,此为含有定语从句的复合句。先行词为people,who代替people,指人,引导定语从句,在从句中作主语。故填who。【45题详解】考查冠词。句意:然而,大笑瑜伽在帮助人们感觉更好、体验更多快乐方面的成功,很大程度(部分)上取决于人与人之间的联系。part“部分”为可数名词,此处big part为单数,big首字母的发音为辅音音素。故填a。【点睛】英语学习中,尽量在篇章句子中学习词汇和语法知识。通过本篇课文

90、我们可以学到词汇、短语,如:1. classes offered提供的课程2. call onto do号召干;3. introduceto引进句型:Kataria also offer books and DVDs to people who dont have access to a local Laughter Club. Kataria 还为那些无法进入当地笑声俱乐部的人,提供书籍和 DVDs。第四部分写作(满分40分)46. 假设你是李华,自从上了高中,来到了新校园后,有时感到很苦恼,发现自己不是很适应高中的学习生活,现在请你就目前的情况,给自己初中时的老师写一封求助信。1.对老师的

91、问候。2.高中生活的基本情况:(1)学科比初中多(9门功课),难度也加深了。(2)作业量大,每天平均需3至4小时完成,课外活动时间很少。3.你目前遇到的最大压力以及现在的感受。4.期盼建议。注意: 1.内容应包括以上信息,要有适当发挥;2.词数100左右。信的开头和结尾已给出,不计入总词数;3.参考词汇:课外活动 activities after class.Dear Mr. Wang,How are you now? I need your help because I find Im not very used to the high middle school life._Yours t

92、ruly,Li Hua【答案】Dear Mr. Wang,How are you now? I need your help because I find Im not very used to the high middle school life.We have nine subjects in all. Every day I have to spend at least three to four hours doing my homework, so there is little time left for activities after class. I hardly have

93、 any time to do what I want to. Besides, I sometimes feel sleepy in class because I dont have enough sleep. The great pressure of exams and the high expectations from my parents often make me even more tired.The biggest problem I meet now is my maths study, which is much more difficult than that in

94、junior middle school. I dont know how to improve it. So I hope I could get some advice from you.Yours truly,Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生给自己初中时的老师写一封求助信。【详解】第一步:审题体裁:应用文时态:根据提示,时态主要为一般现在时。结构:总分法总分法指把主题句作为总说,把支持句作为分说,并以这种方式安排所写内容。要求:1.对老师的问候。2.高中生活的基本情况:(1)学科比初中多(9门功课),难度也加深了。(2)作业量大,每天平均需3至4小时完成,课外

95、活动时间很少。3.你目前遇到的最大压力以及现在的感受。4.期盼建议。第二步:列提纲 (重点词组)in all; at least; activities after class; hardly; sleepy; pressure; high expectation; tired; junior middle school; improve; get some advice from sb.第三步:连词成句1. We have nine subjects in all. 2. Every day I have to spend at least three to four hours doing

96、 my homework, so there is little time left for activities after class.3. I hardly have any time to do what I want to.4. Besides, I sometimes feel sleepy in class because I dont have enough sleep.5. The great pressure of exams and the high expectations from my parents often make me even more tired.6.

97、 The biggest problem I meet now is my maths study, which is much more difficult than that in junior middle school.7. I dont know how to improve it.8. So I hope I could get some advice from you.根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第四步:连句成篇(衔接词)1.表并列补充关系:Besides2.表因果关系:Because, So连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书

98、写一定要规范清晰。【点睛】高分句型1 I hardly have any time to do what I want to. (运用了what引导宾语从句)高分句型2 Besides, I sometimes feel sleepy in class because I dont have enough sleep. (运用了because引导原因状语从句)47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Greg could always be counted on to have an interesting party every year. This

99、year the party was at Gregs house. The fun part was a scavenger hunt(寻物游戏) he had set up for us. Two days before the party, Greg went around and asked the neighbors if they would help out. They were almost all willing.At the party he divided us into groups of four. We all had the same list of things

100、 to collect and an hours time to do it. The group that found the most things on the list would be the winners. So as soon as the hunt began, my group set out at once, in the hope of winning the game. Our first stop was house number 38. A Mrs. Trollis answered the bell quickly. She was glad to help.

101、She had three of the items needed: a nail, a photograph of a baby, and a shoe box.The next stop was Mr. Grays house. He was an older man who invited us in. He told us all about a scavenger hunt he went on when he was a boy. We were interested but also worried that we would run out of time listening

102、to his stories. When he realized we didnt have all night, Mr. Gray hurried off to find us a few things we needed. I hope you will be the winners, he said.Then we rushed off to another house. A young lady, Ms. Crane, came to the door. She looked busy but she said she could help out. We asked for a ba

103、king soda box. Ms. Crane emptied some baking soda into a bottle and handed us the box. We got a few more items in other houses and by this time we were missing only a Chinese newspaper.注意:1. 续写词数应为 150 左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。We soon found, however, that finding a Chinese newspaper was a great chall

104、enge because none of the _Finally, we got everything on the list._【答案】We soon found, however, that finding a Chinese newspaper was a great challenge because none of the neighbors had one. With just fifteen minutes to go we were getting worried. Suddenly, I had an idea. “Why not go to the street?” I

105、suggested, “Maybe we can find a Chinese there who carries a Chinese newspaper.” Realizing it might be our only chance, we immediately rushed to a street nearby, where we did find a Chinese woman. It was so lucky that she happened to have a Chinese newspaper in her bag. Smiling, she handed us the new

106、spaper after we explained the situation her.Finally, we got everything on the list. We wasted no time in getting back to Gregs with the things we collected. It turned out that our group was the only one to get a Chinese newspaper. After all our things were checked, to our great joy, we were declared

107、 the winners. Of course, the other groups all wondered how we had managed to get such a newspaper. “Its very simple,” I laughed, “Since its a Chinese newspaper, you should ask a Chinese for it.”【解析】【分析】本文以人物为线索展开,讲述了Greg每年都会举办有趣的聚会,有趣的部分是寻物游戏。今年作者他们被分为四个小组,每组都拿到同样的物品清单,并且有一个小时的时间去集齐这些东西。在名单上找到最多东西的小

108、组将是赢家。作者他们最后只有一份中文报纸还没有找到,作者想到可以去街上找一个中国人要一份中文报纸,结果作者他们顺利拿到报纸获胜,成为了赢家。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“然而,我们很快发现,要找到一份中文报纸是一个很大的挑战,因为”可知,第一段可描写作者他们如何想到找到中文报纸的办法的,作者想到去街上找中国人要一份中文报纸,结果他们找到了。由第二段首句内容“最后,我们得到了清单上的所有东西。”可知,第二段可描写作者他们找到了所有的物品,成为了赢家。2.续写线索:找不到报纸而担心突然有了主意去街上找到中国人拿到中文报纸回到Greg家获胜3.词汇激活行为类想到办法:have an ide

109、a/ it occurred to sb.携带:carry/ take along交给某人某物:hand sb. sth/ give sth. to sb.情绪类担心:get worried / anxious about好奇:wonder/ ask curiously【点睛】高分句型1 It was so lucky that she happened to have a Chinese newspaper in her bag. (运用了结果状语从句)高分句型2 Since its a Chinese newspaper, you should ask a Chinese for it. (运用了since引导原因状语从句)

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1