收藏 分享(赏)

河南省林州市第一中学2020-2021学年高二下学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:555499 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:22 大小:95KB
下载 相关 举报
河南省林州市第一中学2020-2021学年高二下学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共22页
河南省林州市第一中学2020-2021学年高二下学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共22页
河南省林州市第一中学2020-2021学年高二下学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共22页
河南省林州市第一中学2020-2021学年高二下学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共22页
河南省林州市第一中学2020-2021学年高二下学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共22页
河南省林州市第一中学2020-2021学年高二下学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共22页
河南省林州市第一中学2020-2021学年高二下学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共22页
河南省林州市第一中学2020-2021学年高二下学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共22页
河南省林州市第一中学2020-2021学年高二下学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共22页
河南省林州市第一中学2020-2021学年高二下学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共22页
河南省林州市第一中学2020-2021学年高二下学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共22页
河南省林州市第一中学2020-2021学年高二下学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共22页
河南省林州市第一中学2020-2021学年高二下学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共22页
河南省林州市第一中学2020-2021学年高二下学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第14页
第14页 / 共22页
河南省林州市第一中学2020-2021学年高二下学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第15页
第15页 / 共22页
河南省林州市第一中学2020-2021学年高二下学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第16页
第16页 / 共22页
河南省林州市第一中学2020-2021学年高二下学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第17页
第17页 / 共22页
河南省林州市第一中学2020-2021学年高二下学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第18页
第18页 / 共22页
河南省林州市第一中学2020-2021学年高二下学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第19页
第19页 / 共22页
河南省林州市第一中学2020-2021学年高二下学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第20页
第20页 / 共22页
河南省林州市第一中学2020-2021学年高二下学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第21页
第21页 / 共22页
河南省林州市第一中学2020-2021学年高二下学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第22页
第22页 / 共22页
亲,该文档总共22页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、2019级高二4月调研考试英语试题第卷 (选择题 共70分)第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AEnglish is changing faster than ever with the development of society. Do you long to keep up with the times? If so, here are some old-fashioned words you should remove from your voc

2、abulary list.WhippersnapperAs an alteration of the term snippersnapper the word first appeared in the 17th century, expressing our ancestors annoyance at ill-mannered children. In its more contemporary version, the word relates to a young person who is too confident and does not show enough respect

3、to older.TapeAre you born in the 1980s? If so, you may still be using the term tape when speaking of recording music or TV shows. Today, though digital media has made data storage on magnetic an outdated thing, this old linguistic habit still exists.StewardessIn the earlier age of air travel, female

4、 crew members serving airline passengers were called stewardesses. It was the development of womens rights movement in the 1960s that the word fell out of use. Stewardess was replaced by a more gender-neutral term, flight attendant”. DungareesWhat we know as jeans today were once called “dungarees t

5、o refer to trousers made of denm (蓝粗棉布).As traders began importing the cloth from Genoa in Italy, this kind of trousers got a new name jeans”. So dont be surprised if you catch your grandpa saying dungarees.1. Who can be described as a whippersnapper nowadays?A. A child who is bad-tempered.B. An eld

6、er who doesnt like children.C. An elder who has confidence and influence.D. A teenager who is overconfident and impolite.2. Which of the following has become out of date with digital technology?A. Whippersnapper.B. Tape.C. Stewardess.D. Dungarees.3. What is the authors purpose in writing the passage

7、?A. To show readers how to stay young.B. To explain how to keep up with the times.C. To analyze the differences among modem words.D. To advise readers not to use some old-fashioned words【答案】1. D 2. B 3. D【解析】【分析】这是一篇应用文。文章分别介绍了四种有些过时的语言表达。【1题详解】细节理解题。根据文章第一则信息的最后句“ In its more contemporary version,

8、the word relates to a young person who is too confident and does not show enough respect to older.”(在其更现代的版本中,该词指的是一个年轻人太自信了,对老年人没有足够的尊重。),可知whippersnapper在当今时代用来形容一个过分自信和不礼貌的青少年。故选D项。【2题详解】细节理解题。根据文章第二则信息最后一句“ Today, though digital media has made data storage on magnetic an outdated thing, this old

9、 linguistic habit still exists.”(如今,尽管数字媒体已经使磁性数据存储变得过时了,但这种古老的语言习惯仍然存在。)可推知磁带已经随着数字技术的发展而过时。故选B项。【3题详解】推理判断题。根据文章首段末句“If so, here are some old-fashioned words you should remove from your vocabulary list.”(如果是这样,那么你应该从词汇表中删除一些老式的单词。)并结合全文理解可知,作者写这篇文章的目的是劝告读者不要使用一些过时的单词。故选D项。【点睛】BEugene ONeill, who w

10、as born in 1888, in New York, was a leading American drama writer and the winner of the Nobel Prize in Literature in 1936. His father was a successful touring actor. Because of that, Eugene spent his early childhood in hotels, on trains, and backstage. Although later in his life he grew to hate his

11、father for not giving him security in his early years and a loving, comfortable family, he had the theater in his blood.As a student, ONeill went to boarding schools but spent the summers in a moderate house his family owned. He left Princeton University in 1907, only about one year after he entered

12、 it, to start what he later called his real education in life experience. At the age of 24, he was hired as a reporter and poetry column writer for the New London Telegraph.ONeill didnt cut a figure in playwriting until the summer of 1916. Before that, he had written awkward plays that were hardly a

13、ccepted by the mainstream of American theater. While ONeill was only one of those whose plays were produced by the theater, he led the group to success because of his contribution within the next few years. Between 1916 and 1920, the theater produced all of ONeills one-act sea plays. By the time his

14、 first full-length play, Beyond the Horizon, was produced on Broadway on February 2, 1920 at the Morosco Theater, the young playwright already had a small reputation.Theater critics spoke highly of Beyond the Horizon for its tragic realism. The play brought ONeill more public attention, as well as h

15、is first Pulitzer Prize, apart from which he won another three for Anna Christie, Strange Interlude, and Long Days Journey into Night. Over the next two decades, ONeill continued to gain reputation nationally and globally. He became the most widely produced dramatist after Shakespeare and Bernard Sh

16、aw.4. What might inspire ONeills passion for theater?A. His fathers career.B. The support of his familyC. Hotel rooms he had lived in.D. Stories he had heard on trains.5. Why did ONeill drop out of Princeton University?A. He didnt want to study in a boarding school.B. He wanted to receive real educa

17、tion from life.C. He got a job from the New London Telegraph.D. He was unsatisfied with the university education.6. What does the underlined phrase “cut a figure in Paragraph 3 probably mean?A. Show interest.B. Hold a degree.C. Attract attention.D. Receive an award.7. What can we learn about ONeills

18、 Beyond the Horizon?A. It drew theater critics attention to tragic realism.B. It inspired him to compose another three dramas.C. It increased his reputation in the field of theater.D. It made him the most widely produced dramatist in history.【答案】4. A 5. B 6. C 7. C【解析】【分析】本文是一篇记叙文。主要讲述了 ONeil 是怎样成为一

19、名国际有名的戏剧家。【4题详解】推理判断题。根据第一段中“His father was a successful touring actor. Because of that, Eugene spent his early childhood in hotels, on trains, and backstage.”(他的父亲是一位成功的巡回演出演员。 因此,Eugene的童年时光是在旅馆,火车和后台度过的。)以及“he had the theater in his blood”(他的血液中有戏剧元素)。可知是他爸爸的职业启发了他对于戏剧的热爱。故选A项。【5题详解】细节理解题。根据第二段中“

20、He left Princeton University in 1907, only about one year after he entered it, to start what he later called his real education in life experience.”(1907年,他进入普林斯顿大学,大约一年后就离开了普林斯顿大学,开始他后来所谓的“生活经历”真正的教育。)可知ONeill从普林斯顿大学辍学的原因是因为他想从生活中接受真正的教育。故选B项。【6题详解】词义猜测题。根据第三段中“Before that, he had written awkward p

21、lays that were hardly accepted by the mainstream of American theater.”(在那之前,他写过一些尴尬的戏剧,而这些戏剧几乎没有被美国戏剧界所接受。)结合until the summer of 1916可推知,在1916年之前ONeill在戏剧写作方面都没有吸引到戏剧节的注意力。因此推断划线词表示“吸引注意力”,故选C项。【7题详解】推理判断题。根据倒数第二段中“By the time his first full-length play, Beyond the Horizon, was produced on Broadway

22、on February 2, 1920 at the Morosco Theater, the young playwright already had a small reputation.”(1920年2月2日,在百老汇制作了他的第一部剧作Beyond the Horizon时,这位年轻的剧作家就已经小有名气。)。可推知Beyond the Horizon这部剧提升了他在戏剧节的地位。故选C项。【点睛】CFor years, Hainan, Chinas southernmost island province, has been an attractive tourist destina

23、tion for people around the world because of its pleasant environment. Beginning this year, the beautiful island will have a new identity an open and distinctive free trade port.The Hainan Free Trade Port will serve as a special functional economic area and its level of openness will be better than a

24、ny other port in the world. Products and funds from abroad will have free access to the port, and most goods will be duty-free. The decision shows Chinas willingness to further open up to the world.The province of Hainan was founded in 1988. Later it became an appointed special economic (SEZ) to att

25、ract foreign investment. In 1992, the Yangpu Economic Development Zone, which was the first area in China to be comprehensively developed by foreign investors, was established. After eight years, in 2000, Hainan took the lead in carrying out a policy of visa on arrival. In the following years, a ser

26、ies of similar initiatives have been implemented for Hainans continuous development, including a pilot zone for free trade founded in 2018.Apart from an attractive landscape, Hainans industrial structure features tourism and modem services. Not only will they become the highlights of the free trade

27、port, but also they are in line with the rapid trade growth in global services as well as the development of many ports toward the service sector. In addition, as a free trade zone and port at provincial level, Hainan has a satisfying scale and full experience. All these advantages will enable Haina

28、n to become a global trade center.From SEZ to free trade pilot zone, and now todays free trade port, Hainans development and its determination to build an open economy are evident to all. Its hoped that it will seize the chance of free trade and attract more business and experienced professionals fr

29、om around the world to come to the island.8. Whats Hainans future plan?A. To construct a free trade port.B. To boost Hainans tourism and services. C. To remove the tax on all imports and exports. D. To strengthen environmental protection.9. How is Paragraph 3 mainly developed?A. By analyzing causes.

30、B. By giving descriptions.C. By following time order.D. By making comparisons.10. Which of the following is good for Hainan to become a global trade center?A. Its slow trade growth.B. Its traditional services.C. Its development of IT industry.D. Its distinctive service industry.11. What is the best

31、title for the passage?A. Hainan: A Push for Global EconomyB. Hainan: A Witness to Chinas Opening-UpC. Hainan: An Island Full of Ups and DownsD. Hainan: An Unforgettable Tourist Destination【答案】8. A 9. C 10. D 11. B【解析】【分析】本文为说明文。文章介绍了海南为打造成全球自由贸易港口城市的规划。【8题详解】细节理解题。根据第一段的“Beginning this year, the bea

32、utiful island will have a new identityan open and distinctive free trade port.(从今年开始,这个美丽的岛屿将会有一个新的身份一个开放而独特的自由贸易港)”可知,海南未来的计划是建立自由贸易港。故选A。【9题详解】推理判断题。根据文章第二段的“The province of Hainan was founded in 1988. Later . In 1992, the Yangpu Economic Development Zone was established. After eight years, in 200

33、0 In the following years, a series of similar initiatives have been implemented for Hainans continuous development, including a pilot zone for free trade founded in 2018.”等时间信息词可知,本段是按照时间顺序发展的。故选C。【10题详解】细节理解题。根据第四段的“Apart from an attractive landscape, Hainans industrial structure features tourism a

34、nd modem services. Not only will they become the highlights of the free trade port, but also they are in line with the rapid trade growth in global services as well as the development of many ports toward the service sector.(除了有吸引力的景观外,海南的产业结构还以旅游业和现代服务业为特色。它们不仅将成为自由贸易港的亮点,而且符合全球服务贸易的快速增长以及许多港口向服务部门

35、的发展)”可知,海南独特的服务业有利于海南成为全球贸易中心。故选D。【11题详解】主旨大意题。综合理解整篇文章,特别是第一段的“Beginning this year, the beautiful island will have a new identity an open and distinctive free trade port.(从今年开始,这个美丽的岛屿将会有一个新的身份一个开放而独特的自由贸易港)”可知,本文主要讲述海南为打造成全球自由贸易港口城市的规划。因此推断B项“海南中国改革开放的见证”为最佳标题。故选B。DPoaching has been threatening th

36、e survival of the African black rhino for long. But thanks to conservation efforts, the population of this endangered animal is slowly increasing, according to a recent update of the International Union for Conservation of Nature (IUCN) Red List of Threatened Species.Between 2012 and 2018, the numbe

37、r of black rhinos in Africa has increased moderately, at annual rate of 2.5%, The population in the wild has grown from approximately 4,845 to 5,630. As IUCNs update suggests, the population models predict the number will continue to rise slowly over the next five years.The white rhino, Africas anot

38、her rhino species that exists in greater numbers, has been on the IUCN Red List categorized as Near Threatened. Compared to the black rhino, the white rhino is at higher risk of being poached as it has larger horns and prefers more open habitats, which makes it easier to spot.The threat to the two s

39、pecies mainly comes from poaching for the illegal international rhino horn trade. Fortunately, in recent years, a number of groups including range states, private landowners, and communities have been making efforts to protect them, and the measures are working. In 2015, there were at least 1,349 rh

40、inos poachedan average of 3.7 rhinos hunted per day. Since then, the poaching numbers have decreased every year. In 2018, there were at least 892 rhinos poached, meaning approximately 2.4 African rhinos poached per day, or one every 10 hours. The data for 2019 looks promising as the poaching levels

41、appear to have further gone down.Although the levels of rhino poaching have been declining slightly in recent years due to conservation efforts, the costs of keeping rhinos safe have greatly gone up and sale prices for live rhinos have decreased considerably over the last 10 years, making private la

42、ndowners and communities less motivated to protect rhinos. This trend could delay the continued progress of expanding the species range and numbers.12. Which of the following can best describe the number of the African rhinos now?A. Slightly declining.B. Slowly expanding.C. Greatly increasing.D. Con

43、siderably decreasing.13. What is Paragraph 3 mainly about?A. The better situation for the African white rhinos.B. The reason for protecting the African white rhinos.C. The process of the white rhino being on the IUCU Red List.D. The reason why the African white rhino is more likely to be poached.14.

44、 In which year did the African rhinos suffer the most from poaching?A. In 2015.B. In 2016.C. In 2018.D. In 2019.15. What can be the authors attitude to the future range and numbers of rhinos?A. Favorable.B. Confident.C. Concerned.D. Uninterested.【答案】12. B 13. D 14. A 15. C【解析】【分析】本文是一篇新闻报道。报道了非洲犀牛因人

45、类长期捕杀濒危,而后采取措施使其数量在逐渐增加的现状和存在的问题。【12题详解】细节理解题。根据第一段的“But thanks to conservation efforts, the population of this endangered animal is slowly increasing,(但是由于努力保护,这种濒危动物的数量正在缓慢增加)”可知,现在非洲犀牛的数量正在缓慢扩大。故答案为 B。【13题详解】推理判断题。根据文章第三段所有内容“The white rhino, Africas another rhino species that exists in greater n

46、umbers, has been on the IUCN Red List categorized as Near Threatened. Compared to the black rhino, the white rhino is at higher risk of being poached as it has larger horns and prefers more open habitats, which makes it easier to spot.( 白犀牛是非洲另一种数量更多的犀牛,已被列入IUCN红色名单,被归类为接近威胁。 与黑犀牛相比,白犀牛的偷猎风险更高,因为它有更

47、大的角,更喜欢更开放的栖息地,这使得它更容易发现)”可知,本段主要讲述为什么非洲白犀牛更容易被偷猎的原因。答案为 D。【14题详解】细节理解题。根据文章第四段的“In 2015, there were at least 1,349 rhinos poachedan average of 3.7 rhinos hunted per day. Since then, the poaching numbers have decreased every year. In 2018, there were at least 892 rhinos poached, meaning approximatel

48、y 2.4 African rhinos poached per day, or one every 10 hours. The data for 2019 looks promising as the poaching levels appear to have further gone down.( 2015年,至少偷猎了1349头犀牛,平均每天捕猎3.7头犀牛。从那时起,偷猎动物的数量每年都在减少。2018年,至少有892头犀牛被偷猎,这意味着每天大约有2.4头非洲犀牛,或者每10小时偷猎一次。2019年的数据看起来很有希望,因为偷猎活动的水平似乎已经进一步下降了)”可知,2015年非洲

49、犀牛遭受偷猎的影响最大。故答案为A。【15题详解】推理判断题。根据最后一段,尤其是最后一句“This trend could delay the continued progress of expanding the species range and numbers.( 这一趋势可能会推迟扩大物种范围和数量的持续进展)”可推断,作者对于犀牛的未来范围和数量是担心的。故答案为C。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余项。根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余项。The wife

50、-carrying World Championship has been celebrated in a small town in central Finland since 1992. In 1992, the people of the town decided to restart some long-forgotten traditions. _16_ He was said to only accept men as members of his gang who proved their worth in challenges. At that time, it was als

51、o a common practice to steal women from neighboring villages._17_ A large number of competitors, people, and journalists from Finland to Canada attend the Wife-carrying World Championship every year._18_ The Wife-carrying World Championship is held on a 253.3 meters long official track. The track ha

52、s two dry obstacles and a water obstacle, about a meter deep. The wife to be carried may be your own, or your neighbors. The minimum weight of the wife to be carried is 49 kg. If she is less than 49kg, the wife will be given a heavy bag to carry. Each time a competitor drops his wife, that couple wi

53、ll be fined 15 seconds._19_Alongside with the Wife-carrying World Championship, there is also a team competition. The distance is the same but three men in the team carry the wife in turns. At the exchange point the carrier has to drink official “wife-carrying drink.” Then he may continue the race._

54、20_While the Wife-carrying World Championship is being held, there are bands playing music, a wife carrying dance and other forms of entertainment.”A. There are a few basic rules.B. People everywhere hold the event.C. A special prize is awarded to the team.D. Do you know how these traditions restart

55、ed?E. This event is becoming increasingly popular.F. The winner is the couple who complete the course in the shortest time.G. Back in the late 1800s, there was a robber called Rosvo-Ronkainen in that area.【答案】16. G 17. E 18. A 19. F 20. C【解析】【分析】本文是一篇说明文,文章主要介绍了携妻世界锦标赛,这个活动很受欢迎。作者在此简单的描述了比赛规则以及获胜的要求

56、。【16题详解】根据横线前句“In 1992, the people of the town decided to restart some long-forgotten traditions.”可知人们要重新开始一些传统活动,本句就应该是讲述一个传统故事,结合下文He was said to only accept men as members of his gang who proved their worth in challenges据说他只接受那些在挑战中证明自己价值的男人作为帮派成员。G项“Back in the late 1800s, there was a robber cal

57、led Rosvo-Ronkainen in that area”符合要求,承上启下。故选择G项。【17题详解】根据下一句“A large number of competitors, people, and journalists from Finland to Canada attend the Wife-carrying World Championship every year.”可知很多人参加了这项比赛,说明这项活动越来越受欢迎。故选择E项。【18题详解】本句是本段的中心句,根据下文根据后文The Wife-carrying World Championship is held on

58、 a 253.5 meters long official track.可知,携妻世界锦标赛是在一条253.5米长的官方赛道上举行的和下文内容可知,本段讲述携妻世界锦标赛比赛的具体规则,A项“There are a few basic rules.”与之相符,故选择A项。【19题详解】根据前文Each time a competitor drops his wife, that couple will be fined 15 seconds.可知,每次一个竞争者放弃他的妻子,这对夫妇将被罚15秒。F项“The winner is the couple who complete the cour

59、se in the shortest time.(获胜者是在最短时间内完成比赛任务的夫妇)”符合上下文语境,故F项正确。【20题详解】根据第一句“.there is also a team competition”可知本段讲述的是是团队比赛,那么有特殊的奖品给了获胜的这个队伍。C项“A special prize is awarded to the team”符合上下文语境,故选择C项。【点睛】本文的小题3出现在段首,当七选五阅读中问题出现的句首的时候,它通常是段落主题句。认真阅读后文内容,根据段落一致性原则,查找同义词或其他相关的词,推断出主题句。另外着重阅读后文第一两句,锁定线索信号词,然

60、后在选项中查找相关特征词。通常正确答案的最后一句与空白后的第一句在意思上是紧密衔接的,因此这两句间会有某种的衔接手段,尤其当选项是几句话时。我们可以根据横线后两句 The Wife-carrying World Championship is held on a 253.3 meters long official track. The track has two dry obstacles and a water obstacle, about a meter deep.中说明的比赛场地等内容,得知本段内容是讲述携妻世界锦标赛的具体规则。故A项正确。第二部分 完形填空(共20题;每小题1.5

61、分,满分30分)阅读下列短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。In the process of celebrating my 60th birthday with a 60 day kindness challenge, I got the greatest birthday surprise from my daughters. When they asked me what I_21_ for my birthday, I said, please do a _22_ act for someone in my _23_

62、They took it way_24_They got in _25_ with all my friends and family members and asked them to do the _26_ thing I had asked of them, as my birthday _27_. Then they asked them to _28_ them after they had done their _29_and tell them what they had done. They also asked their friends to do the same.On

63、my birthday,I was presented with a_30_ scrapbook(剪贴簿) filled with pictures and all the kindness acts written out in their own words,_31_ me what they had done and how it made them feel.The acts ranged from_32_ frequent flyer miles(飞行积分) so someone could visit their mom, shortening showers duration(长

64、度)to help with the water _33_, bringing an elderly neighbor coffee in the morning, stopping to buy a_34_ person lunch, _35_ at a Red Cross blood drive, to many, many other beautiful gestures.I cannot tell you how _36_ I was by this gift, and even more touched that their young adult friends would _37

65、_with such love and enthusiasm. I cannot _38_a better gift. I share this story with the _39_that many a beautiful someone” passes on this idea. The joy of it is _40_!21. A. wantedB. plannedC. recommendedD. suspected22. A. brightnessB. kindnessC. happinessD. politeness23. A. reputationB. beliefC. hon

66、orD. trust24. A. fartherB. deeperC. biggerD. greater25. A. troubleB. agreementC. touchD. tune26. A. variousB. preciousC. meaningfulD. same27. A. presentB. promiseC. contributionD. sacrifice28. A. talk toB. write toC. stare atD. look after29. A. behaviourB. responsibilityC. matterD. act30 A. simpleB.

67、 complicatedC. gorgeousD. various31. A. warningB. remindingC. tellingD. explaining32. A. providingB. donatingC. lendingD. buying33. A. shortageB. pollutionC. influenceD. disaster34. A. fearlessB. homelessC. selflessD. careless35. A. practisingB. instructingC. observingD. volunteering36. A. disturbed

68、B. satisfiedC. touchedD. disappointed37. A. celebrateB. explainC. suggestD. participate38. A. look intoB. think ofC. make outD. pick up39. A. hopeB. decisionC. factD. opinion40. A. challengingB. attractiveC. interestingD. astonishing【答案】21. A 22. B 23. C 24. A 25. C 26. D 27. A 28. B 29. D 30. C 31.

69、 C 32. B 33. A 34. B 35. D 36. C 37. D 38. B 39. A 40. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述作者要求女儿们做些善事来庆祝他60岁生日,而她们让更多的人参与。作者对这样的礼物很是感动,并希望将这个想法不断地传递下去。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:当她们问我想要什么生日礼物时,我说:“请为我做一件善事来为我庆祝生日”。A. wanted想要;B. planned计划;C. recommended推荐;D. suspected怀疑。根据前后文“When they asked me what I. for my birthday

70、”可知女儿们问作者想要什么生日礼物。故选A。【22题详解】考查名词词义辨析。句意:当她们问我想要什么生日礼物时,我说:“请为我做一件善事来为我庆祝生日”。A. brightness明亮;B. kindness善良;C. happiness幸福;D. politeness礼貌。根据“In the process of celebrating my 60th birthday with a 60 day kindness challenge, I got the greatest birthday surprise from my daughters.”可知,作者要求女儿们为他做一件善事。故选B。

71、【23题详解】考查名词词义辨析。句意:当她们问我想要什么生日礼物时,我说:“请为我做一件善事来为我庆祝生日”。A. reputation名声;B. belief信念;C. honor荣誉;D. trust相信。为了庆祝作者的生日,要求女儿们为他做一件善事,短语in ones honor“为纪念,为庆祝”。故选C。【24题详解】考查形容词比较级词义辨析。句意:她们走得更远。A. farther更远的;B. deeper更深的;C. bigger更大的;D. greater更伟大的。结合后文女儿联系了朋友和家人来做善事,可知这里指女儿们将这件事情做得更为深远。指故选A。25题详解】考查名词词义辨析

72、。句意:她们联系了我所有的朋友和家人,让他们做我要求她们做的同样的事情,作为我的生日礼物。A. trouble麻烦;B. agreement同意;C. touch接触;D. tune和谐。根据后文“with all my friends and family members”可知女儿们联系了作者所有的朋友和家人来参与到这样的事情中,get in touch with sb.“与某人联系”。故选C。【26题详解】考查形容词词义辨析。句意:他们联系了我所有的朋友和家人,让他们做我要求他们做的同样的事情,作为我的生日礼物。A. various不同的;B. precious宝贵的;C. meaning

73、ful有意义的;D. same相同的。结合后文“thing I had asked of them”可知指作者要求女儿去做的相同的事情,即指每个人都去做一件善事。下文中的“do the same”也是提示,故选D。【27题详解】考查名词词义辨析。句意:他们联系了我所有的朋友和家人,让他们做我要求他们做的同样的事情,作为我的生日礼物。A. present礼物;B. promise答应;C. contribution贡献;D. sacrifice牺牲。根据“When they asked me what I _1_ for my birthday”可知,做善事作为作者的生日礼物。故选A。【28题详

74、解】考查动词短语辨析。句意:然后她们要求这些人在他们完成他们的行为后写信告诉她们所做的事情。A. talk to与说话;B. write to给写信;C. stare at盯着看;D. look after照顾。根据下文中的“all the kindness acts written out in their own words,”可知,做完善事之后,写信告诉女儿们他们所做的事。故选B。【29题详解】考查名词词义辨析。句意:然后她们要求这些人在他们完成他们的行为后写信告诉她们所做的事情。A. behaviour行为;B. responsibility责任;C. matter关系;D. act行

75、为,行动。结合上文“after they had done their”可知这里指完成了他们的行动,即做完善事之后。后文“The acts ranged from”也是提示。故选D。【30题详解】考查形容词词义辨析。句意:在我的生日那天,我收到了一本精美的剪贴簿,里面有照片,还有他们用自己的话写下来的所有的善举,告诉我他们做了什么以及他们的感受。A. simple简单的;B. complicated复杂的;C. gorgeous华丽的;精美的;D. various不同的。根据后文“scrapbook filled with pictures and all the kindness acts

76、written out in their own words”可知作者在生日那天,收到一本精美的剪贴簿。故选C。【31题详解】考查动词词义辨析。句意:在我的生日那天,我收到了一本精美的剪贴簿,里面有照片,还有他们用自己的话写下来的所有的善举,告诉我他们做了什么以及他们的感受。A. warning警告;B. reminding提醒;C. telling告诉;D. explaining解释。根据后文“me what they had done and how it made them feel.”可知剪贴簿的内容不仅记录了他们所做的善举,还告诉了作者他们做善举之后的感受。故选C。【32题详解】考查

77、动词词义辨析。句意:这些“行为”包括捐赠飞行积分以便有人能去看望他们的妈妈。A. providing提供;B. donating捐赠;C. lending借;D. buying购买。结合后文“frequent flyer miles so someone could visit their mom”可知指捐赠飞行积分兑换机票,donate sth. to sb.捐赠某物给某人。故选B。【33题详解】考查名词词义辨析。句意:缩短洗澡时间以帮助解决缺水问题。A. shortage短缺;B. pollution污染;C. influence影响;D. disaster灾难。根据“shortening

78、 showers duration(长度)”可知缩短洗澡的时间是为了帮助解决缺水问题。故选A。【34题详解】考查形容词词义辨析。句意:早上给一位年长的邻居送咖啡,停下来为无家可归的人买午餐。A. fearless无畏的;B. homeless无家可归的;C. selfless无私的;D. careless粗心的。此处在列举善举,根据后文“people lunch”可知是买午餐送给无家可归的人。故选B。【35题详解】考查动词词义辨析。句意:在红十字会献血活动中做志愿者。A. practising练习;B. instructing教导;C. observing观察;D. volunteering自

79、愿。结合后文“at a Red Cross blood drive”可知自愿参加红十字会献血活动。故选D。【36题详解】考查形容词词义辨析。句意:我无法用语言来表达我对这份礼物的感动,更让我感动的是,她们年轻的朋友们会带着如此的爱和热情参与其中。A. disturbed不安的;B. satisfied满意的;C. touched感动的;D. disappointed失望的。根据“and even more touched that their young adult friends would _17_ with such love and enthusiasm.”可知,作者对于这份礼物很感动

80、。故选C。【37题详解】考查动词词义辨析。句意:我无法用语言来表达我对这份礼物的感动,更让我感动的是,他们的年轻的成年朋友们会带着如此的爱和热情参与其中。A. celebrate庆祝;B. explain解释;C. suggest建议;D. participate参与。结合上文“their young adult friends would”可知更让作者感动的是更多的人参与到这些活动中。故选D。【38题详解】考查动词短语词义辨析。句意:我想不出更好的礼物了。A. look into调查;B. think of考虑;想出;C. make out辨别;D. pick up学会。结合后文“a bet

81、ter gift”指作者想不出比这更好的礼物了。故选B。【39题详解】考查名词词义辨析。句意:我分享这个故事是希望许多美丽的“某人”能够传承这个想法。A. hope希望;B. decision决定;C. fact事实;D. opinion观点。结合后文“many a beautiful someone” passes on this idea.”可知作者希望更多的人能够传承这个想法,做更多的善事。故选A。【40题详解】考查形容词词义辨析。句意:它的快乐是惊人的!A. challenging挑战性的;B. attractive吸引人的;C. interesting有趣的;D. astonishi

82、ng惊人的。it指的是做善事,即做善事所带来的快乐是惊人的。故选D。第II卷(非选择题 共80分)第一节:语法填空(共10小题;每题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Since last September, the Australian bushfires _41_ (destroy) around 80,000 square kilometers of forest.Early on, most reports about the bushfires focused on the cost to humans. Recently, peo

83、ple have shown more concern about the effects of the fires _42_ animals than before. Chris Dickman, a scientist at the University of Sydney tried to figure out how many animals might have been killed by the fires. The number he came up with was _43_ (surprising) large: over 1 billion animals.The _44

84、_ (lose) of animals could be especially bad news in Australia, which _45_ (be) home to many special animals that cant be found anywhere else. Scientists worry that the bushfires might put _46_ end to some kinds of animals that were already in danger of dying out.Even when animals survive, it can be

85、hard for them to stay alive in the world _47_ (leave) behind by the fires. Thats _48_ many of the places they live in and their sources of food have been ruined. For that reason, workers for Australias National Park are using helicopters to drop sweet potatoes and carrots onto 12 _49_ ( difference)

86、areas where rock-wallabies (岩石袋鼠)live. Rock-wallabies often survive bushfires, but can have difficulty _50_ (find) enough to eat.【答案】41. have destroyed 42. on 43. surprisingly 44. loss 45. is 46. an 47. left 48. because 49. different 50. finding【解析】【分析】这是一篇说明文。自去年9月以来,澳大利亚的森林大火已经摧毁了大约8万平方公里的森林。最近,人们

87、比以前更加关注火灾对动物的影响。科学家们担心森林大火可能会终结一些已经濒临灭绝的动物。即使动物幸存下来,它们也很难在大火过后的世界上生存下去。【41题详解】考查动词时态。根据上文Since last September可知应用现在完成时,主语为the Australian bushfires,助动词应用have。故填have destroyed。【42题详解】考查介词。句意:最近,人们比以前更加关注火灾对动物的影响。结合句意表示“对的影响”短语为the effects on。故填on。【43题详解】考查副词。修饰后文形容词large应用副词surprisingly,表示“惊人地”。故填surp

88、risingly。【44题详解】考查名词。句意:在澳大利亚,动物的减少可能是一个特别坏的消息,那里有许多在其他地方找不到的特殊动物。根据上文the可知应填名词loss作主语,表示“减少”。故填loss。【45题详解】考查主谓一致。本句为非限制性定语从句修饰先行词Australia,且从句陈述客观事实应用一般现在时,从句中谓语动词与先行词保持一致,故应用第三人称单数。故填is。【46题详解】考查冠词。句意:科学家们担心森林大火可能会终结一些已经濒临灭绝的动物。结合句意表示“终结”短语为put an end to。故填an。【47题详解】考查非谓语动词。句意:即使动物幸存下来,它们也很难在大火过后

89、的世界上生存下去。分析句子结构可知leave在句中应用非谓语动词形式,与逻辑主语world构成被动关系,故应用过去分词。故填left。【48题详解】考查连接词。句意:这是因为他们生活的地方和食物来源都被破坏了。结合句意表示“这是因为”句型为that is because。故填because。【49题详解】考查形容词。修饰后文名词areas应用形容词different,表示“不同的”。故填different。【50题详解】考查非谓语动词。句意:岩沙袋鼠通常在丛林大火中幸存下来,但是很难找到足够的食物。结合句意表示“做某事有困难”短语为have difficulty (in) doing sth.

90、。故填finding。第二节:短文改错(共10小题,每题1分, 满分10分)51. 短文改错Dear Mr. Wang,Im Li Hua, a Senior 3 student in our school. Im sorry to disturb you, and I have to ask you a favor in the hope you will be so kind to help me.Ever since last month, my mother hadnt allowed me to surf the Internet. In her opinion, it is the

91、 waste of time surfing the Internet and also affects my study. However, I dont agree with him. With the Internet, I can easily find the informations I need. I can compare notes with my classmates if I meet with problems in my study. Also I can share something that worry me with my friends, which red

92、uces my stress. Facing with my mothers attitude, how should I do?I real need your help!YoursLi Hua【答案】1.andbut2.hope后添加that3.hadnthasnt4.thea5.himher6.informationsinformation7.worryworries8.FacingFaced9.howwhat10.realreally【解析】【分析】这是一篇应用文。李华写信给王老师,就自己妈妈不同意自己上网的问题寻求帮助。【详解】1.考查连词。句意:很抱歉打扰你,但我不得不请你帮个忙,

93、希望你能好心地帮助我。上文提到抱歉打扰对方,后文提到不得不请对方帮忙,前后文为转折关系,应用连词but。故and改为but。2.考查固定短语。句意:很抱歉打扰你,但我不得不请你帮个忙,希望你能好心地帮助我。结合句意表示“希望”可知短语为in the hope that。故hope后添加that。3.考查时态。句意:从上个月开始,我妈妈就不让我上网了。根据上文“Ever since last month”可知应用现在完成时,主语为my mother,助动词用has,此处为否定。故hadnt改为hasnt。4.考查冠词。句意:在她看来,上网不仅浪费时间,还会影响我的学习。结合句意表示“浪费时间”可

94、知短语为a waste of time。故the改为a。5.考查代词。句意:然而,我不同意她的看法。此处指同意作者妈妈的看法,应用her。故him改为her。6.考查名词。句意:有了互联网,我可以很容易地找到我需要的信息。information为不可数名词,没有复数形式。故informations改为information。7.考查主谓一致。句意:我也可以和我的朋友分享一些让我担心的事情,这可以减轻我的压力。此处为定语从句修饰先行词something,时态为一般现在时,先行词在从句中作主语,从句谓语动词与先行词保持一致,应用第三人称单数形式。故worry改为worries。8.考查非谓语动词。

95、句意:面对妈妈的态度,我该怎么办?短语be faced with,此处省略be动词,用过去分词作状语。故Facing改为Faced。9.考查疑问词。句意:面对妈妈的态度,我该怎么办?表示“某人该怎么办”句型为what should sb. do?,应用疑问词what。故how改为what。10.考查副词。句意:我真的需要你的帮助!修饰后文动词need应用副词really,作状语。故real改为really。第三节 书面表达 (25分)52. 假定你是校排球队队长李华。请写封邮件告知你的队友Chris球队近期将参加比赛,内容包括:1、比赛信息;2、赛前准备;3、表达期待。_【答案】Dear Ch

96、ris,In order to collect funds for the needy children in the less developed area,our team has decided to hold a charity game with the Green Dragon team.As is scheduled, this game will be held in the Workers Cultural Palace on May Day and more than one thousand spectators from various walks of the soc

97、iety will be on hand to watch the game. To ensure a successful game, well play a practice game with our partner, which is scheduled on Saturday afternoon. All the players are demanded to participate in it in time so that we can eventually perform a wonderful game for the spectators.Make sure everyon

98、e must stay in good shape. Im sure we can do something for the society through our wonderful performance.【解析】【分析】本文属于应用文,要求写封邮件告知队友Chris球队近期将参加比赛,并介绍相关信息。【详解】1. 词汇积累在场的:present on hand要求:ask demand参加:take part in participate in观众:audience spectator2.句式拓展简单句变复合句原句:To ensure a successful game, well pl

99、ay a practice game with our partner, which is scheduled on Saturday afternoon.拓展句:Well play a practice game with our partner, which is scheduled on Saturday afternoon, so that we can make the game a success.【点睛】高分句型1 As is scheduled, this game will be held in the Workers Cultural Palace on May Day and more than one thousand spectators from various walks of the society will be on hand to watch the game. (运用了as引导的非限制性定语从句)高分句型2 All the players are demanded to participate in it in time so that we can eventually perform a wonderful game for the spectators. (运用了so that引导的结果状语从句从句)

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1