收藏 分享(赏)

2022版高考英语一轮复习 提能练(十八)Unit 3 A taste of English humour(含解析).doc

上传人:a**** 文档编号:553212 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:9 大小:43KB
下载 相关 举报
2022版高考英语一轮复习 提能练(十八)Unit 3 A taste of English humour(含解析).doc_第1页
第1页 / 共9页
2022版高考英语一轮复习 提能练(十八)Unit 3 A taste of English humour(含解析).doc_第2页
第2页 / 共9页
2022版高考英语一轮复习 提能练(十八)Unit 3 A taste of English humour(含解析).doc_第3页
第3页 / 共9页
2022版高考英语一轮复习 提能练(十八)Unit 3 A taste of English humour(含解析).doc_第4页
第4页 / 共9页
2022版高考英语一轮复习 提能练(十八)Unit 3 A taste of English humour(含解析).doc_第5页
第5页 / 共9页
2022版高考英语一轮复习 提能练(十八)Unit 3 A taste of English humour(含解析).doc_第6页
第6页 / 共9页
2022版高考英语一轮复习 提能练(十八)Unit 3 A taste of English humour(含解析).doc_第7页
第7页 / 共9页
2022版高考英语一轮复习 提能练(十八)Unit 3 A taste of English humour(含解析).doc_第8页
第8页 / 共9页
2022版高考英语一轮复习 提能练(十八)Unit 3 A taste of English humour(含解析).doc_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 3A taste of English humour.阅读理解(2020淄博市高三模拟)Pearl Fryar knew he wanted to do something unique with the farmland he bought in South Carolina. He wanted to win the local garden clubs “ Yard of the Month” award.Fryar didnt have the money to purchase new trees,so he began by using bushes and shrubs

2、 that a local nursery had thrown awayplants that looked dead to most people.Because he worked at a can factory during the day,Fryar often tended his garden at night. Neighbors got used to seeing him stand on the ladder,cutting his steadily growing bushes. The shrubs began to take on different shapes

3、. As the years went by,the creations became more delicate. Fryar began planting trees and using zip ties,coat hangers,PVC pipe,and even his wifes old stockings to achieve the forms he wanted. “He has a way of handling plants to do things he wants them to by training,bending,wiring,and clipping,” sai

4、d a neighbor.Many professional gardeners are amazed by what Fryar has been able to accomplish. Some plants which wouldnt survive in the South thrived under his care.Fryars attention to detail and his willingness to work hard have made him a local hero. He was the first African American to win “Yard

5、of the Month” from the local garden club.Fryars garden now includes about 400 species of plants and 150 different plant sculptures. A box for donations can be found on the property,but giving is optional. Fryar welcomes people who cant afford to pay. He understands. Hes been there. “You can be someb

6、ody,” he tells students who visit the garden. “ Show me anyone who works at anything with a passion and has patience,and theyre going to be successful. Be strong enough not to let the barriers in life stop you. ”语篇解读文章属于记叙文。Pearl Fryar对园艺很感兴趣,他利用被扔掉的灌木打造独特的园林,成为第一个从当地园艺俱乐部赢得“本月之园”奖的非裔美国人。1How did Fr

7、yar make his garden unique?AHe made the plants into different shapes.BHe bought new trees from a local nursery.CHe used his professional knowledge.DHe asked his neighbors to cut his bushes.A 考查细节理解。根据第三段的“Neighbors got used to seeing him stand on the ladder,.to achieve the forms he wanted”可知,Fryar用很

8、多方式使他的植物长成不同的形状,变得独一无二。 2What does the underlined word “thrived” in paragraph 4 mean?ADied away.BBecame weak.CFaded slowly. DGrew strong.D考查词义猜测。画线词前面的句子提到许多专业园艺师对Fryar的成就感到惊讶,由此判断,他有非凡的园艺技术,能够化腐朽为神奇,故画线词所在句子应表示一些在南方无法生存的植物在他的照料下也茁壮成长,D项表意符合语境。thrive“兴旺,欣欣向荣,茁壮成长”。3What made Fryar win the award?APas

9、sion and innovation.BPatience and generosity.CAmbition and sympathy.DWillingness and honesty.A考查推理判断。根据文中的信息可知,Fryar 对园艺充满热情,并且有自己的想法,敢于尝试,勇于创新,由此可知,他的热情和创新是他获奖的关键。4What is the best title for the text?AMaking a Man into a HeroBThe Hard Life of Pearl FryarCTransforming a Garden into ArtDThe First Man

10、 of “Yard of the Month”C考查标题判断。文章主要讲述了Pearl Fryar通过自己的努力、热情和创新把奄奄一息的植物变为艺术品,把自己的园圃打造得独一无二,令人赞叹。C项“Transforming a Garden into Art”体现了文章的主旨。.七选五(2021山西省重点中学高三联考)You have probably heard the saying,“It is better to give than to receive.”The act of giving creates positive feelings for both the giver and

11、the receiver._1_ Giving can not only bring positive feelings for the receiver,but it has also been shown to be a mood booster(助推器)for the giver.For example,a study published in Nature Communications found that the participants who chose to spend money on others rather than themselves had a greater i

12、ncrease in levels of selfreported happiness._2_ Because youll create positive energy when saying “Yes”Giving improves your emotional(情感的) and physical health._3_Giving can create positive benefits to your physical health and wellbeing as well,including decreased stress,lowered blood pressure,and eve

13、n increased life length.A recent study found that people who volunteered even a few hours a week were 40 percent less likely to develop high blood pressure than those who didnt.Giving increases feelings of appreciation.Both the giver and the receiver can experience a kind of gratefulness when genero

14、sity is at play.Why is this so important?Because appreciation is important to your physical,emotional,and spiritual wellbeing._4_Giving can change the world.All great change starts with small actions.Your generosity has the potential to affect massive change in the lives of other people and creature

15、s.For example:You volunteer at your local animal shelter to accompany homeless dogs.Because these dogs have received extra love,they are happier.Because they are happier,they are more likely to be adopted._5_ It sets off a chain of small yet meaningful actions that lead to big change.A.Giving makes

16、you happier.BGiving leaves you more energetic.CThis situation shows how giving works.DThus,many people choose to give rather than to take.EThats why telling people you are grateful is so important.F.The benefits of giving extend beyond your emotional health.GSo nod when your neighbor asks you to joi

17、n a beach cleanup activity.语篇解读本文是一篇说明文。讲述了给予的一些益处。1A考查段落主旨句。本空是第二段的主题句,通读该段可知,作者主要讲述了给予不仅使得接受者心情愉悦,而且也提升给予者的情绪。文中的“the participants who chose.had a greater increase in levels of selfreported happiness”举例说明了主题,故选A。2G考查细节支撑句。根据空后的“when saying Yes ”可知,空处内容应涉及被人请求帮忙或者给予,故G项“因此当你的邻居想要你加入清理沙滩的活动时点头同意”符合语

18、境。3F考查细节支撑句。根据本段的主题句可知,本段主要讲述“给予提升情感和身体健康”,空后的“Giving can create positive benefits to your physical health and wellbeing as well,including decreased stress,lowered blood pressure,and even increased life length”说明给予对身体健康有益,那么本空应涉及情感或心理健康,故F项“给予的益处不仅仅局限于情感健康”符合语境。4E考查细节支撑句。根据前一句可知,感恩对身体、情感和精神健康都很重要,因此

19、E项“那就是为什么告诉人们你的感激之情是如此重要”承接上文。5C考查承上启下句。本段讲述给予能改变世界。空前举例说明一个人小小的善举是如何给人和生物带来巨大改变的,故C项“这种情况说明了给予是如何起作用的(即改变世界)”承接上文的例子,并引出下文更具体的解释它(指给予)引发一连串微小但有意义的行动,这些行动会带来巨大变化。.完形填空(2020青岛高三练习诊断)The victims were carried in one by one,their paws and fur burned,suffering from dehydration (脱 水)and fear.Their caretak

20、ers_1_ their wounds,and _2_them in baskets with the only thing that was_3_the leaves of the eucalyptus tree(桉树).As miserable fires have_4_more than 2 million acres in Australia,only dozens of koalas have been_5_from the smoky trees and_6_ground.Koalas,unlike kangaroos,birds or snakes,do not_7_ from

21、fires but instead climb trees to the top,where they can curl themselves into a ball for_8_and wait for the danger to _9_But during big fires,such as those that have burned in recent weeks,the animals are far less likely to_10_Even if the fire itself does not reach the tree_11_,the animals may overhe

22、at and fall to the ground,where they can be burned to death.The tough situation of the koala has raised_12_among scientists and conservationists(环保主义者).While koalas have developed to exist alongside the wildfires,they are facing new_13_,not just from climate change but also from human development,wh

23、ich has dislocated koalas populations,_14_ their ability to survive fires.We have these_15_animals not found anywhere else on this planet,and we are killing them.This is a big wakeup call.语篇解读本文是一篇说明文。文章主要讲述了澳大利亚森林大火对考拉以及其生存环境所造成的影响。1A.touchedBtreatedCignored DdiscoveredB根据首句“The victims were carrie

24、d.their paws and fur burned”以及设空前的“caretakers”可以推断,护理人员们会治疗这些考拉。treat 在此处表示“医治;治疗”。2A.threw BlockedClaid DforcedC结合句意以及设空后的“in baskets”可知,护理人员们医治受伤的考拉,把它们放在篮子里。laid 为lay的过去式,意为“搁,放置”。3A.familiar BplentifulCbeautiful DexpensiveA上文提到考拉被救助,结合语境和常识可知,篮子里放的桉树叶应该是考拉熟悉的事物。familiar“熟悉的,常见到的,常听说的”;plentiful“

25、大量的,充足的,丰富的”;expensive“昂贵的,花钱多的”。4A.reached BleftCburned DtrappedC根据首句中的“burned”以及下文的“smoky trees”可知,大火烧毁了大片的森林。reach“达到,增加到”;burn“烧坏,烧伤,烧死”;trap“卡住,夹住,绊住”。5A.killed BrecognizedChurt DrescuedD根据第二段描述的内容可知,考拉只会爬到树顶,将身体蜷缩成球状,故大火会造成很多考拉丧生,只有少数被救。故选D。6A.flat BblackCbroad DsafeB根据上文出现的“burned”“miserable

26、fires”“smoky trees”可知,火势凶猛,故地面也被烧得发黑。故选B。7A.escape BdieCsuffer DriseA根据设空前的“unlike kangaroos,birds or snakes”以及设空后的“climb trees to the top”可知,考拉不像袋鼠、鸟、蛇一样,能够从大火中逃脱。escape“逃跑;逃走;逃出”。8A.balance BprotectionCchallenge DcomfortB根据语境可知,在大火中,考拉爬到树顶,将身体蜷缩成球状以保护自己。balance“均衡,平衡,均势”;protection“保护,防卫”;challeng

27、e“挑战”;comfort“舒服,安慰,慰藉”。9A.attack BcomeCpass DavoidC面对危险境地,考拉无能为力,只能等着危险过去。pass在此处表示“结束,完结”,符合语境。10A.jump BclimbCfall DsurviveD根据设空前的“have burned in recent weeks”以及下文的“the animals may overheat and fall to the ground,where they can be burned to death”可知,这些动物很难存活下来。jump“跳,跳跃”;climb“攀登,爬”;survive“生存,存活

28、”。11A.top BleaveCtrunk DrootA根据第二段中的“climb trees to the top”可知,此处表示即使大火不会烧到树顶,考拉也会受到地面大火的烘烤,甚至掉到地上从而被烧死。12A.passion BconcernCfear DinterestB结合语境以及设空前的“tough situation”,设空后的“scientists and conservationists(环保主义者)”可知,考拉面临的形势很严峻,科学家和环保主义者对此非常担心。passion“激情”;concern“担心,忧虑”;fear“害怕,惧怕”;interest“兴趣”。13A.ch

29、ances BchoicesCneighbors DthreatsD根据设空后的“not just from climate change but also from human development”可知,考拉不仅面临环境变化的影响,也面临着人类发展带来的威胁。也就是说除了野火,考拉正面临新的威胁,threat“威胁”。14A.weakening BdevelopingCenriching DensuringA根据上文可知,气候变化和人类的发展扰乱了考拉的种群,削弱了它们在大火中的生存能力。weaken“削弱,减弱”;develop“(使)成长,发展”;enrich“使丰富,充实”;ens

30、ure“确保,保证”。15A.lonely BstupidClazy DuniqueD根据设空后的“not found anywhere else on this planet”以及常识可知,考拉为澳大利亚独有的动物,unique意为“独一无二的”,符合语境。.读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。(2020泰安市6月模拟)One rainy spring day,Mom became a single mother.My little brother was two,my sister was eight,and I was fourteen.Th

31、ose first weeks were especially hard before our small monthly support payments began.Mom found work in a potatochip factory,but didnt get paid right away.That first Saturday morning as she left for work,Mom said,“I dont know what youll cook for supper.I wont get paid until Monday,but Im out of money

32、,and our shelves are bare.” She laughed,but tears filled her eyes.“Does that fairy tale have a happy ending?No,but well do better,” I said.“Ill try to get us food today.” My words sounded brave even to myself.She shook her head and went to work.I had planted a garden in our backyard.The lettuce (莴苣)

33、 and peas were up,but nothing was ready to eat.I looked through the kitchen and discovered Mom was right.We only had cereal (麦片) for our breakfast.While my sister and brother played,I tidied the house.I was washing our frontroom window when a cheery man in a blue shirt came over and rang the doorbel

34、l.Although Id never seen him before,his big smile made me trust him.When I opened the door,he asked,“Have you heard about the new grocery store a mile from here?Today is its grand opening.”I nodded.Id seen its signs as I rode past on the school bus.“Theyre giving away gift coupons (优惠券) to celebrate

35、.” He pulled three white cards from his shirt pocket and handed them to me.“The first is for a huge loaf of bread,the second is for a gallon of milk,and the third lets you choose half a gallon of your favorite flavor of ice cream.”注意:1.续写词数应为150左右;2请按如下格式作答。Paragraph 1:I stared.“Really?Theres no pur

36、chase required?”_Paragraph 2:When Mom returned,we had food on the table.“Where did you get this?” Mom asked._答案:Paragraph 1:I stared.“Really?Theres no purchase required?”“None at all.These are free.Go and see.”I thanked him and went to the store with my brother and sister,where colorful balloons sti

37、ll announced the grand opening.We walked inside and showed our cards to the nearest clerk.“It says these are gift coupons,”she said.“These items are absolutely free.” We could hardly believe it.We picked up the goods and left the store with broad smiles.Paragraph 2:When Mom returned,we had food on t

38、he table.“Where did you get this?” Mom asked.“Guess.!” I said.And then I showed her the ice cream in the fridge.She had her eyes wide open.“Where did all these come from?” she asked.I told her about the man who gave me the cards and the new grocery store as we had our meal.She shook her head again,this time with a sense of wonder.I could see tears of relief welled up in her eyes.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1