收藏 分享(赏)

2022春八年级英语下册 Module 8 Time off拓展阅读(新版)外研版 (2).doc

上传人:a**** 文档编号:549374 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:3 大小:48KB
下载 相关 举报
2022春八年级英语下册 Module 8 Time off拓展阅读(新版)外研版 (2).doc_第1页
第1页 / 共3页
2022春八年级英语下册 Module 8 Time off拓展阅读(新版)外研版 (2).doc_第2页
第2页 / 共3页
2022春八年级英语下册 Module 8 Time off拓展阅读(新版)外研版 (2).doc_第3页
第3页 / 共3页
亲,该文档总共3页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、阅读文章For Schultz, a 77yearold man, this is a chance of a lifetime. Schultz is part of a group of around 50 Germans who are on a bus journey along the ancient (古老的) Silk Road. Speaking of his journey, he says: “I have been deeply interested in the Silk Road since I was a child, but now I finally have

2、a chance to experience it. ”The twomonth bus journey will take the group through Germany, Russia, and other 4 European countries. They will then enter China from the countrys western part. It will be an unforgettable memory for them. Nearly half of the 13,000kilometer trip will be inside China. From

3、 Xinjiang in the west to Shanghai in the east, the German visitors will see more than 20 Chinese cities. “We have managed the trip of the Silk Road for around 10 years. An increasing number of people, not only from Germanspeaking countries, have been joining us,” says Liu Guoqiang from China Tours.

4、Almost 26 million foreigners traveled to China in 2015, and about 5 million of them were from Europe. Beijing, Xian, Shanghai and the Changjiang River are traditional Chinese travel destinations for European tourists. Speaking of where he wants to go, Schultz says, “Compared with modern cities, the

5、culture in western China attracts(吸引)me more. ”As Shi Xiang, head of the China Tours, says, “Being a new brand to attract foreign visitors, the Silk Road is good for people to know more about China, especially the northwestern part of the country. ” (China Daily)试着做一做1. How will the group of around

6、50 Germans have the tour?A. By car.B. By train. C. By bus.D. By subway. 2. Where will the German group enter China?A. From the western part of China. B. From Beijing. C. From the eastern part of China. D. From Shanghai. 3. According to Liu Guoqiang, how long has China Tours managed the trip?A. For 2

7、6 months.B. For around 10 years. C. For 2 months.D. For about 20 years. 4. Whats the meaning of the word “destinations” in Paragraph 5?A. 标志B. 道路 C. 品牌D. 目的地5. Which is the best title(题目)for this passage?A. Silk Road: A fashionable way to buy silkB. Silk Road: An old brand to attract ChineseC. Silk

8、Road: A new way to learn about ChinaD. Silk Road: A better chance to see modern cities答案1. C点拨:细节理解题。从第一段“Schultz is part of a group of around 50 Germans who are on a bus journey along the ancient Silk Road. ”可知,包括Schultz在内的大约50个德国人沿着古丝绸之路进行了公共汽车之旅。故选C。2. A点拨:细节理解题。从第三段“They will then enter China fr

9、om the countrys western part. ”可知,这些人是从中国西部进入中国的。故选A。3. B点拨:细节理解题。从第四段“We have managed the trip of the Silk Road for around 10 years. ”可知,China Tours经营的丝绸之路之旅有大约10年了。故选B。4. D点拨:词义猜测题。从本句开头“Beijing, Xian, Shanghai and the Changjiang River”知,这些都是旅游者热衷旅游的地方,即旅游目的地。故选D。5. C点拨:标题归纳题。本文说的是很多欧洲人通过古丝绸之路来到中国,从中他们对中国有了很好的了解。即:丝绸之路是了解中国的一个新的方式。故选C。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1