收藏 分享(赏)

2021版新高考英语一轮复习Module2TrafficJam课后达标检测外研版必修4.doc

上传人:a**** 文档编号:353370 上传时间:2025-11-28 格式:DOC 页数:7 大小:3MB
下载 相关 举报
2021版新高考英语一轮复习Module2TrafficJam课后达标检测外研版必修4.doc_第1页
第1页 / 共7页
2021版新高考英语一轮复习Module2TrafficJam课后达标检测外研版必修4.doc_第2页
第2页 / 共7页
2021版新高考英语一轮复习Module2TrafficJam课后达标检测外研版必修4.doc_第3页
第3页 / 共7页
2021版新高考英语一轮复习Module2TrafficJam课后达标检测外研版必修4.doc_第4页
第4页 / 共7页
2021版新高考英语一轮复习Module2TrafficJam课后达标检测外研版必修4.doc_第5页
第5页 / 共7页
2021版新高考英语一轮复习Module2TrafficJam课后达标检测外研版必修4.doc_第6页
第6页 / 共7页
2021版新高考英语一轮复习Module2TrafficJam课后达标检测外研版必修4.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Module 2 Traffic Jam (建议用时:35分钟).阅读理解A(2020长沙统一模拟)Two deer jumped out in front of 16yearold Amanda Floyds car. She put on the brake, stopping the car just in time. But later, she started texting. Distracted, Amanda turned left and right, then crashed into another car. Luckily, she wasnt in a real ca

2、rshe was in a driving simulator(模拟器) at Roosevelt High School, Ohio, US. “I never really realized that cars made a turn that much,” Amanda, a junior, said. She added that she wouldnt text while driving anymore.The Ohio Department of Transportation(ODOT) and Ohio State Highway Patrol brought the simu

3、lator to the school. They said they wanted to help students learn about the danger of driving while drunk, texting, or talking on the phone.According to the National Highway Traffic Safety Administration, distracted driving claimed 3,450 lives in 2016 alone. Experts believe the actual figure is prob

4、ably higher.The simulator is basically a computer program. Like many computer games, it was a hit with the students. They lined up and crowded around to watch each other take turns. The simulator has a steering wheel(方向盘), brake and gas pedal(油门). It is made up of three large computer screens on a t

5、able.Students choose a distraction, such as driving while drunk or texting. They always crash, of course. Then, they are pulled over by the police to be taught the bad results of their driving:how much damage theyve caused, what their fine is, if anyone died in the accident, and if theyre going to g

6、o to prison.“It teaches how to drive without being on the road,” said Shante Thompson, 16. She had just crashed into a deer.ODOT spokesman Justin Chesnic said hundreds of kids have gone behind the wheel so far. He said even more have benefited from watching their classmates.“Driving is such a major

7、responsibility, so take it seriously,” he said. “Put away your cellphone. A lot of the accidents out there are because of distracted driving. It can not only change your life, but change someone elses life forever. The results are serious.”【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了一个驾驶模拟器,学生通过操作这个驾驶模拟器可以增强交通安全意识。1What do

8、es the author intend to do in Paragraph 1?AIntroduce the topic of the text.BIllustrate the authors point of view.CProvide some advice for the readers.DOffer some background information.A解析:推理判断题。通读全文可知,文章第一段讲述了一个事例,然后通过这个事例引出了本文的话题,即driving simulator。由此可推知,作者写第一段的目的是引出文章的主题,故选A。2Why is the driving s

9、imulator project introduced to Roosevelt High School?AIt tests the students ability to stay focused.BIt gets students to have fun between classes.CIt teaches students how to deal with traffic accidents.DIt makes students aware of the dangers of distracted driving.D解析:细节理解题。根据第二段中的“They said they wan

10、ted to help students learn about the danger of driving while drunk, texting, or talking on the phone.”可知,他们想要帮助学生们了解醉酒、发短信或者打电话时驾车的危害,故选D。3What can we know about the driving simulator?AIt is connected to the local police station.BIt is a real car but has large computer screens.CIt attracts the stude

11、nts interest as a computer program.DIt benefits the students who use it more than those who only watch.C解析:细节理解题。根据第四段的描述,尤其是“The simulator is basically a computer program. Like many computer games, it was a hit with the students.”可知,这个模拟器实质上是一个电脑程序,和许多电脑游戏一样,它很受学生们的欢迎,引起了学生们的兴趣,故选C。4What is the mai

12、n idea of the passage?ATraffic rules in Ohio, US.BDangers of distracted driving.CSimulated driving for students.DAdvantages of computer games.C解析:主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了一个驾驶模拟器,学生通过操作它可以增强交通安全意识,故选C。B(2020绵阳第一次诊断)We are what we eat. That is an old expression, but one worth knowing. A recent look at die

13、ts around the world shows that people who eat healthy foodand not too much of itlive longer. But which areas of the world have the best diets? Researchers found that foods in some of the healthiest dietsMediterranean diet, New Nordic diet, Japanese diet and French dietmay be very different, but they

14、 are all heavy on local and seasonal foods, which include more vegetables and seafood and less red meat.Mediterranean diet contains lots of fruits, vegetables, whole grains, nuts and olive oil. The diet has proper amounts of fish and poultry(家禽肉). Red meat and foods high in sugar and salt are not bi

15、g parts of this diet.New Nordic diet has whole grains like oats and rye, vegetables such as carrots, broccoli and eggs, seafood, fruits, oil, lowfat milk and cheese. Sugary desserts are not common in this diet.Japanese people are some of the longest living people on the planet, with women up to 87 y

16、ears old and men up to 80. The Japanese diet is the reason for such lengths of life. The diet has many foods that are low in calories and high in nutrients. Japanese people eat a lot of seaweed, tofu, rice, vegetables and fish. The tradition there is to stop eating when your stomach feels 80 percent

17、 full.However, French people eat fatty foods but do not get fat. And they live a long time. This phenomenon is called the “French Paradox”. The reason why the French eat fatty foods without getting fat may be simple. They eat less. Serving sizes in French restaurants and of products sold in stores a

18、re smaller than those in most countries. And generally speaking, most French people do not snack. This means they do not eat food between meals.【解题导语】本文主要介绍了世界上四种最健康的饮食。5What do we know about the healthiest diets around the world?AThey contain abundant calories.BThey tend to be expensive.CThey share

19、 certain similarities.DThey reflect popular tastes.C解析:推理判断题。根据第一段中的“may be very different, but they are all heavy on local and seasonal foods, which include more vegetables and seafood and less red meat”可知,尽管有不同之处,但世界上最健康的饮食都侧重于使用当地的和时令的食物,包括更多的蔬菜和海鲜,以及更少的红肉。由此可推知,世界上最健康的饮食有一定的相似之处,故选C。6What is con

20、sidered as a harmful eating habit in Japanese tradition?AGoing low in calories.BEating to the fullest.CHaving much seafood.DPicking many foods.B解析:推理判断题。根据第四段中的“The tradition there is to stop eating when your stomach feels 80 percent full.”可知,日本的传统是吃八成饱。由此可推知,吃得很饱在日本被认为是不良的饮食习惯,故选B。7How does the aut

21、hor develop the central idea in the last 4 paragraphs?ABy building connections.BBy exploring reasons.CBy listing examples.DBy analyzing figures.C解析:写作手法题。通读后四段可知,作者列举了这些健康饮食中的食物,故本文后四段是通过举例子的方式来说明中心观点的。8Which can be the most suitable title for the text?AWhat Is the Healthiest Diet on Earth?BHow Does

22、 the Old Expression Serve?CWhy Is a Healthy Diet So Important?DWhere Can We Feed Ourselves Well?A解析:标题归纳题。通读全文可知,本文主要介绍了世界上四种最健康的饮食。故A项作文章标题最合适。.七选五(2020成都高三第一次诊断)From sports teams to movie characters, we love supporting the weak. While thats inspiring for a film or a story, it can be hard to remain

23、 positive when youre experiencing a struggle. Its said that what is most personal is most universal. 1._ Here are some important reasons why you should share your story of struggles.You can shine a light for others. 2._ Sometimes,thats all someone needs to get through a difficult time. You can help

24、even more by applying ideas and solutions creatively to their own problems.3_ Its uncomfortable to admit to others your failures, struggles or other moments of weakness. Thats true for everyone yet opening yourself up to moments of weakness is surprisingly satisfying. It requires courage and being c

25、ourageous requires practice.People will support you. 4._ We all do. So why not share the ways youve faced great difficulty and bounced back?If no one knows your struggles then theyll never know to cheer for you or what youve overcome to reach where you are today.Another great aspect of sharing your

26、story is that it helps you remember the lesson you have learned. 5._ Understanding what happened and how you handled situations can provide you with the ways clearly on how to do things better and move forward. You can also share key experience alongside your story so others can learn, too.AIt helps

27、 you find your voice.BYou love a good comeback story.CIt allows you to practise courage.DYou can objectively analyze your own past.EThats why your story can bring much value.FBe open with the world about the good and the bad.GSharing your story will help them realize they arent alone.【解题导语】本文主要介绍了与他

28、人分享你的奋斗故事的原因。1E解析:承接上文“Its said that what is most personal is most universal.”,并与下文“Here are some important reasons why you should share your story of struggles.”相呼应可推知,E项“这就是为什么你的故事可以带来很多价值”符合语境,所以选E项。2G解析:根据下文“Sometimes,thats all someone needs to get through a difficult time.”,并结合上文“You can shine

29、a light for others.”可推知,分享你的故事将有助于他人产生共鸣,所以选G项。3C解析:根据下文中的“It requires courage and being courageous requires practice.”可推知,本段主要讲述的是分享你的故事有助于锻炼自己的勇气,所以选C项。4B解析:根据下文“We all do. So why not share the ways youve faced great difficulty and bounced back?”可推知,人们都喜欢东山再起的故事,所以为什么不分享一下你面临很大困难却能重整旗鼓的方法?所以选B项。5D

30、解析:根据下文“Understanding what happened and how you handled situations can provide you with the ways clearly on how to do things better and move forward.”可推知,分享你的故事有助于客观地分析你自己的过去,从而总结经验、吸取教训,所以选D项。.语法填空(2020沈阳教学质量监测一)Senior citizens are the first to come to our mind when we think of hearing loss, but in

31、 a recent report, hearing professionals worry teenagers will soon outnumber aging adults 1._ it comes to living with hearing loss.The rise in popularity of personal audio devices from iPods to smart phones has had dangerous effect on the ears of those who use them mostteenagers! A study 2._(conduct)

32、 by the World Health Organization finds that nearly 50% of teens 3._(fall) into the habit of exposing themselves to unsafe levels of sound so far.A sound is considered unsafe when it goes beyond 85 decibels(分贝). At that level, it takes just 8 hours of listening over your lifetime to cause damage. Th

33、e louder the sound is, the 4._(little) time it takes to cause damage. Because hearing loss is 5._(typical) considered as a health problem for the elderly, it is difficult to convince already stubborn teenagers that they really are doing damage 6._ their ears.Young adults 7._ have been exposed to noi

34、se over a period of time may have some hearing loss symptoms. Their 8._(able) to learn is compromised, and they may have difficulty developing social skills.In an effort to help teens better protect their hearing, we suggest 9._(set) volume limits on personal audio devices. 10._ is also good to limi

35、t the amount of time exposed to noise and to take listening breaks to give the ears a rest.【解题导语】本文是一篇说明文,主要分析了青少年听力下降的原因并提出了相应的应对策略。1when解析:考查固定用法。when it comes to sth.意为“当涉及某事时”,为固定用法,故填when。2conducted解析:考查非谓语动词。分析句子结构可知,动词conduct和句子主语A study之间构成逻辑上的动宾关系,故填其过去分词形式。3have fallen解析:考查动词的时态。根据句子中的时间状语

36、“so far”可知,此处应用现在完成时,故填have fallen。4less解析:考查形容词的比较级。“the比较级,the比较级”意为“越就越”,为固定句型,根据该句中的“The louder”可知,此处应用形容词比较级,故填less。5typically解析:考查副词。修饰动词应用副词,故填副词typically修饰其后的动词“considered”,在句子中作状语。6. to解析:考查介词。do damage to意为“对造成损害”是固定用法,故此处应填介词to。7who/that解析:考查定语从句。分析句子结构可知,空处引导定语从句,修饰先行词Young adults,且在从句中作主语,故填who/that。8ability解析:考查词形转换。根据语境及空前的形容词性物主代词“Their”可知,此处应用名词;又根据空后的“is”可知,此处应填名词的单数形式,故填ability。9setting解析:考查非谓语动词。suggest doing sth.意为“建议做某事”,是固定用法,并结合语境可知,此处应填setting。10It解析:考查代词。it系动词形容词to do sth.是固定句型,it作形式主语,不定式作真正的主语,故填it;又因为位于句首,故填It。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1