收藏 分享(赏)

河南省信阳高级中学2020-2021学年高二英语下学期回顾测试试题(含解析).doc

上传人:a**** 文档编号:549149 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:27 大小:107KB
下载 相关 举报
河南省信阳高级中学2020-2021学年高二英语下学期回顾测试试题(含解析).doc_第1页
第1页 / 共27页
河南省信阳高级中学2020-2021学年高二英语下学期回顾测试试题(含解析).doc_第2页
第2页 / 共27页
河南省信阳高级中学2020-2021学年高二英语下学期回顾测试试题(含解析).doc_第3页
第3页 / 共27页
河南省信阳高级中学2020-2021学年高二英语下学期回顾测试试题(含解析).doc_第4页
第4页 / 共27页
河南省信阳高级中学2020-2021学年高二英语下学期回顾测试试题(含解析).doc_第5页
第5页 / 共27页
河南省信阳高级中学2020-2021学年高二英语下学期回顾测试试题(含解析).doc_第6页
第6页 / 共27页
河南省信阳高级中学2020-2021学年高二英语下学期回顾测试试题(含解析).doc_第7页
第7页 / 共27页
河南省信阳高级中学2020-2021学年高二英语下学期回顾测试试题(含解析).doc_第8页
第8页 / 共27页
河南省信阳高级中学2020-2021学年高二英语下学期回顾测试试题(含解析).doc_第9页
第9页 / 共27页
河南省信阳高级中学2020-2021学年高二英语下学期回顾测试试题(含解析).doc_第10页
第10页 / 共27页
河南省信阳高级中学2020-2021学年高二英语下学期回顾测试试题(含解析).doc_第11页
第11页 / 共27页
河南省信阳高级中学2020-2021学年高二英语下学期回顾测试试题(含解析).doc_第12页
第12页 / 共27页
河南省信阳高级中学2020-2021学年高二英语下学期回顾测试试题(含解析).doc_第13页
第13页 / 共27页
河南省信阳高级中学2020-2021学年高二英语下学期回顾测试试题(含解析).doc_第14页
第14页 / 共27页
河南省信阳高级中学2020-2021学年高二英语下学期回顾测试试题(含解析).doc_第15页
第15页 / 共27页
河南省信阳高级中学2020-2021学年高二英语下学期回顾测试试题(含解析).doc_第16页
第16页 / 共27页
河南省信阳高级中学2020-2021学年高二英语下学期回顾测试试题(含解析).doc_第17页
第17页 / 共27页
河南省信阳高级中学2020-2021学年高二英语下学期回顾测试试题(含解析).doc_第18页
第18页 / 共27页
河南省信阳高级中学2020-2021学年高二英语下学期回顾测试试题(含解析).doc_第19页
第19页 / 共27页
河南省信阳高级中学2020-2021学年高二英语下学期回顾测试试题(含解析).doc_第20页
第20页 / 共27页
河南省信阳高级中学2020-2021学年高二英语下学期回顾测试试题(含解析).doc_第21页
第21页 / 共27页
河南省信阳高级中学2020-2021学年高二英语下学期回顾测试试题(含解析).doc_第22页
第22页 / 共27页
河南省信阳高级中学2020-2021学年高二英语下学期回顾测试试题(含解析).doc_第23页
第23页 / 共27页
河南省信阳高级中学2020-2021学年高二英语下学期回顾测试试题(含解析).doc_第24页
第24页 / 共27页
河南省信阳高级中学2020-2021学年高二英语下学期回顾测试试题(含解析).doc_第25页
第25页 / 共27页
河南省信阳高级中学2020-2021学年高二英语下学期回顾测试试题(含解析).doc_第26页
第26页 / 共27页
河南省信阳高级中学2020-2021学年高二英语下学期回顾测试试题(含解析).doc_第27页
第27页 / 共27页
亲,该文档总共27页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、河南省信阳高级中学2020-2021学年高二英语下学期回顾测试试题(含解析)注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名,准考证号填写在本试题相应的位置。2.全部答案在答题卡上完成,答在本试题上无效。3.回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案用05mm黑色笔迹签字笔写在答题卡上。4.考试结束后,将本试题和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题15分,满分75分)

2、听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How did the speakers get to the post office?A. By car. B. By bike. C. On foot.2. What will the

3、 speakers do tomorrow?A. Stay with their children. B. Go to a party. C. Visit the womans mother.3. Why is Wendy angry with the man?A. He broke her iPad. B. He speaks ill of her. C. He doesnt work carefully.4. Why is the man going to the States?A. For a holiday. B. To study. C. On business.5. What do

4、es the man think of the film?A. He has no idea. B. It is boring. C. It is interesting.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟; 听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。听6段材料,回答第6-7题。6. Where does the conversation most probably take place?A. In the s

5、treet. B. In a shop. C. In a restaurant.7. What does the man need to do if he wants to return the watch?A. Pay 10% of the price. B. Wait for 30 days. C. Keep the receipt.听第7段材料,回答第8-9题。8 What is Scott busy doing now?A. Writing a paper. B. Looking for a book. C. Reading a book.9. What will the woman

6、do next?A. Go to a bookshop to buy a book.B. Get a book from the mans shelf.C. Borrow the book she needs from a library.听第8段材料,回答第10-12题。10. How is the man?A. He has a little pain in the area of his wound.B. There is blood coming from his wound.C. He feels terrible because of his wound.11. What shou

7、ld the man eat more?A. Porridge and vegetables. B. Fish and meat. C. Spicy food.12. What does the woman advise the man to do?A. Watch a little more TV.B. Talk more with others.C. Walk around for a while.听第9段材料,回答第13-16题。13. Where is Sue studying now?A. In Australia. B. In Beijing. C. In Hong Kong.14

8、. When do students have a two-week holiday in Australia?A. In March. B. In April. C. In June.15. What will Sue do after finishing high school?A. Go to university.B. Teach Asian languages.C. Come to China for a holiday.16. When will Sue fly to Australia?A. Four days later. B. On Saturday. C. One mont

9、h later.听第10段材料,回答第17-20题。 17. What are the speakers talking about?A. Cultural Changes in Hong Kong.B. The languages spoken in Hong Kong.C. The history of Hong Kong.18. In which language are the road signs in Hong Kong printed?A. Chinese and Japanese.B English and Japanese.C. Chinese and English.19.

10、 What was the official language of Hong Kong in 1970?A. Chinese. B. English. C. Chinese and English.20. How many Japanese people are living in Hong Kong?A. About 20,000. B. About 2,500. C. About 25,000.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共 15 小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ALater this month, T

11、ate Britain will host its first Van Gogh exhibition since 1947. Here weve rounded up 4 of his best paintings before the show.Potato EatersPotato Eaters was Van Goghs first major work and, despite a distinct lack of colour, it was one that he was most proud of. His aim was to represent the difficulti

12、es of country life, so the farmers are painted in earthy tones with rough faces and bony hands. He was more concerned with conveying his message than achieving technical perfection in this painting. IrisesVan Gogh finished almost 142 pieces during his stay in the Saint Remy de Provence asylum (精神病院)

13、, where he was a voluntary patient from 1889 to 1890. This piece was started shortly after he arrived there. The hospital garden provided much inspiration for the artist during his stay there. Originally, the flowers in this work were painted purple but the red pigment (色素) faded over time and has n

14、ow turned blue.Cafe Terrace at NightDespite being painted more than 130 years ago, this cafe still exists in France and has since been renamed the Cafe Van Gogh. This artwork marks the first time Van Goghs famous post-impressionistic star-filled sky was seen in a piece, and it was painted on the gro

15、und, in person, rather than from memory. While the artwork doesnt bear his signature, its widely known to be Van Goghs, as he mentioned Cafe Terrace at Night in a number of his letters.Wheat Field With CypressesThis piece was inspired by the view from Van Goghs asylum window and was finished on the

16、spot. The work was the title of three paintings that offer an insight into his stay at the hospital. Van Gogh was 80 pleased with the summer landscape that he made three copies there, one of the same sizewhich hangs in the National Gallery and two smaller copies which he planned to gift to his mothe

17、r and sister.1. Which painting did Vincent van Gogh take most pride in?A. Irises.B. Potato Eaters.C. Cafe Terrace at Night.D. Wheat Field With Cypresses.2. What is the original color of the flowers in Irises?A. Purple.B. Blue.C. Red.D. Yellow.3. What do the last two paintings have in common?A. They

18、were the same in size.B. They had more than one copy.C. They were signed by the artist,D. They were painted on the ground.【答案】1. B 2. A 3. D【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了梵高的四幅代表作。【1题详解】细节理解题。由Potato Eaters一节中的“Potato Eaters was Van Goghs first major work and, despite a distinct lack of colour, it was one that

19、he was most proud of.”(吃土豆的人是梵高的第一部主要作品,尽管明显缺乏色彩,但这是他最引以为豪的作品。),可知Potato Eaters是梵高自己感到最得意的作品。故选B项。【2题详解】细节理解题。由Irises一节中的“Originally, the flowers in this work were painted purple but the red pigment (色素) faded over time and has now turned blue.”(最初,这幅作品中的花朵被涂成紫色,但随着时间的推移,红色素褪色,现在变成蓝色。),可知Irises中的花原来

20、是紫色的,后来因为失去了红色素,而变成了色。故选A项。【3题详解】细节理解题。由Cafe Terrace at Night一节中的“This artwork marks the first time Van Goghs famous post-impressionistic star-filled sky was seen in a piece, and it was painted on the ground, in person, rather than from memory.”(这幅作品标志着梵高著名的后印象派星空第一次出现在一幅作品中,梵高亲自当场绘制了它,而不是从记忆中绘制的。)和

21、Wheat Field With Cypresses一节中的“This piece was inspired by the view from Van Goghs asylum window and was finished on the spot.”(这件作品的灵感来自梵高住的精神病院窗户的景色,并当场完成。),可知Cafe Terrace at Night和Wheat Field With Cypresses这两幅画都是现场写生的,on the ground/ on the spot(当场)。故选D项。BSteve Sterners job as a pianist playing mus

22、ic for silent movies started on a fancy idea about four decades ago.He was at a friends party and decided to make sound by beating the ivories(象牙)while a silent cartoon played. Impressed with the performance, his friend invited him to play along to a full-length feature silent film at the theater.Th

23、is fall, Mr. Sterner, 67 years old, is celebrating his 35th anniversary as a piano accompanist at Film Forum by playing 12 silent movies of his choice at the theater in Greenwich Village, He has picked movies starring Harold Lloyd and Buster Keaton and ones directed by Frank Borzage. The series star

24、ted in August and goes until early November.All these films are wonderfulsaid Mr. Sterner, who is also an actor and a singer. People might not have heard of or seen them, but they are little gems(宝石)waiting to be discovered. The silent-film era peaked almost a century ago and fizzled out with the ar

25、rival of the talkies, or movies with synchronized(同步的)sound. But now, silent films are making a comeback in New York City, with increasing popularity among young people.Film Forum, a nonprofit, puts on two to three silent movies with live accompanying music every quarter, including at least one sile

26、nt comedy for its junior audience. These showings are always popular and often sold out, with at least 100 people typically attending each screening, according to its program director Bruce Goldstein.Over the past three decades, he said he has seen more people, especially younger audiences, coming t

27、o see silent films.For many years people didnt pay attention to silent films, Mr. Goldstein said. But now people discover that silent films are the roots for movies,“I feel like today because of smart phones and social media, our left brain is filled with information. Silent films, more than other f

28、orms of cinema, engage your right brain and use your imagination, Mr. Model said.4. Why did Steve Sterner begin to accompany silent films?A. He was invited by his friends.B. He was a famous actor and singer.C. He was impressed with the cartoon.D. He liked beating ivories.5. What do we know about Fil

29、m Forum?A. It was started by Steve Sterner.B. It makes money by giving shows.C. Its designed to show popular films.D. It contributed to the popularity of silent films.6. Which can replace the underlined phrase fizzled out in Para. 4?A. Found its way.B. Became less popular.C. Took off.D. Died out.7.

30、What is the purpose of this passage?A. To introduce silent films.B. To advertise the Film Forum.C. To praise Steve Sterners job.D. To show the comeback of silent films.【答案】4. A 5. D 6. B 7. D【解析】这是一篇夹叙夹议的文章。短文介绍了Steve Sterne,通过他的故事来引出无声电影回归大众,并且受到越来越多年轻的喜欢。【4题详解】细节理解题。根据文章第二段的Impressed with the perf

31、ormance, his friend invited him to play along to a full-length feature silent film at the theater. (他的朋友对表演印象深刻,他的朋友邀请他一起去剧院为一部无声电影伴奏)可知,由于受到朋友的邀请,Steve 开始了对无声电影的伴奏。A. He was invited by his friends. (他受到朋友的邀请)符合以上说法,故选A项。【5题详解】推理判断题。根据文章第五段的Film Forum, a nonprofit, puts on two to three silent movies

32、 with live accompanying music every quarter, including at least one silent comedy for its junior audience. These showings are always popular and often sold out, (非盈利组织“电影论坛”每季度都会放映两到三部默片,配上现场伴奏音乐,其中至少有一部是为年轻人准备的无声喜剧,这些放映总是很受欢迎)可推测Film Forum使无声电影受欢迎。D. It contributed to the popularity of silent films

33、. (它促使无声电影受到了欢迎)符合以上推测,故选D项。【6题详解】词义猜测题。根据划线部分坐在句子The silent-film era peaked almost a century ago and fizzled out with the arrival of the talkies, or movies with synchronized sound.可知无声电影在一个世纪前达到了顶峰,但是随着有声电影或者同步声音电影的到来它fizzled out了,结合句意尤其是句中的era peak可推测划线部分的意思是“不那么受欢迎/没落”。B. Became less popular. (变得

34、没有那么受欢迎了)符合以上说法,故选B项。【7题详解】推理判断题。根据文章的主要内容,尤其是第四段最后一句 But now, silent films are making a comeback in New York City, with increasing popularity among young people. (但现在,无声电影正在回归纽约市,受到越来越多年轻人的欢迎)可知作者写本文的目的就是说明无声电影的回归。D. To show the comeback of silent films. (为了说明无声电影的回归)符合以上说法,故选D项。CThe unusual whistl

35、e language used as a means of communication by villagers in the remote and mountainous northern Turkey has been added to the UNESCO list of Intangible Cultural Heritage.The language is a highly developed high-pitch system of whistling to communicate in rugged(崎岖的)areas where people mostly cannot see

36、 each other. It can allow people to communicate across great distances, up to 5 kilometers. Compared with other similar whistle languages in Spains Canary Islands, in Mexico, or in Greek villages, it has a higher tone and larger vocabulary.This unusual form of communication, which dates some 500 yea

37、rs ago, to the Ottoman Empire, was born from sheer necessity and widespread across the Black Sea regions.But 50 years ago, it suffered the impact of the progression of technology and nowadays the rapid growth of cellular mobile systems has put this cultural heritage(遗产)under serious threat.For centu

38、ries, the language has been passed on from grandparent to parent, from parent to child. Now, though, many of its most skilful speakers who use their tongue, teeth and fingers are aging all becoming physically weak. Young people are no longer interested in learning the language or in finding ways to

39、update its vocabulary with new words, and in a few generations it may be gone for good.“Our bird language is very convenient and efficient to communicate across the valleys. It has many benefits over yelling, which is bad for our throats.” said Avni Kocek, head of the bird village adding that despit

40、e setbacks because of technology, “Bird language is still used by many of us. Whistle language is transmitted from our elders to us and we have the duty to transmit it to our children. We are making efforts to keep our culture alive through the annual Bird Language Festival.”Besides, the bird langua

41、ge has been required to be taught at primary schools since 2014 by district authorities in order to instil(逐步实施)the practice in younger generations.8. What is the bird languages advantage over other similar whistle languages?A. It is used as a means of communication.B. It is older and has a larger n

42、umber of users.C. It can send more messages to farther places.D. It is a completely different system of whistling.9. Whats the biggest threat to the bird language?A. Other whistle languages are more effectively protected.B. The need to use it in everyday life is disappearing.C. Many of its most skil

43、ful speakers are growing old.D. Young people find it too difficult to learn well enough.10. Whats the most effective measure so far taken to protect the bird language?A. It has become a subject at primary schools.B. Bird Language Festival is celebrated every month.C. Cellular mobile systems are not

44、allowed in the area.D. All parents are required to transmit it to their children.11. Which of the following can be the best title for the text?A. Preserving the Endangered Bird languageB. The Story of a Bird Language SpeakerC. Celebrating the Bird Language FestivalD The Disappearance of Bird Languag

45、e【答案】8. C 9. B 10. A 11. A【解析】本文是一篇说明文。本文主要讲了“鸟语”被世界教科文组织列为非物质文化遗产,鸟语最大的威胁是每日生活中,使用它的需要正在消失,目前为止,保护“鸟语”所采取的最有效的措施就是在小学中开设这门课程。【8题详解】推理判断题。由第二段It can allow people to communicate across great distances, up to 5 kilometers. Compared with other similar whistle languages in Spains Canary Islands, in Mexi

46、co, or in Greek villages, it has a higher tone and larger vocabulary.(它可以让人们进行长距离的交流,最远可达5公里。与西班牙加那利群岛、墨西哥或希腊村庄的其他类似口哨语言相比,它的音调更高,词汇量更大)可知鸟语有更高的音调和更大的词汇量,所以可以推测出鸟语和其他口哨语言相比较,它的优点是可以把更多的信息传到更远的地方,故选C。【9题详解】推理判断题。由第四段But 50 years ago, it suffered the impact of the progression of technology and nowaday

47、s the rapid growth of cellular mobile systems has put this cultural heritage(遗产)under serious threat.(但在50年前,它受到了科技进步的冲击,而在今天,移动电话系统的快速发展使这一文化遗产受到严重威胁)可知对鸟语最大的威胁是每日生活中,使用它的需要正在消失,故选B。【10题详解】细节理解题。由最后一段Besides, the bird language has been required to be taught at primary schools since 2014 by district

48、 authorities in order to instil(逐步实施)the practice in younger generations.(此外,自2014年以来,为了向年轻一代灌输鸟语的习惯,当地政府要求小学教授鸟语)可知目前为止,保护“鸟语”所采取的最有效的措施就是在小学中开设这门课程,故选A。【11题详解】主旨大意题。根据第一段The unusual whistle language used as a means of communication by villagers in the remote and mountainous northern Turkey has bee

49、n added to the UNESCO list of Intangible Cultural Heritage.(土耳其北部偏远山区的村民使用的一种不寻常的口哨语言被列入联合国教科文组织非物质文化遗产名录)结合全文内容,可知本文主要讲了“鸟语”被世界教科文组织列为非物质文化遗产,鸟语最大的威胁是每日生活中,使用它的需要正在消失,目前为止,保护“鸟语”所采取的最有效的措施就是在小学中开设这门课程,所以这篇文章最好的题目是“保护濒临灭绝的鸟语”,故选A。DIn a recent series of experiments at the University of California, re

50、searchers studied toddlers thinking about winners and losers, bullies (欺凌) and victims.In the first experiment, toddlers (学步儿童) watched a scene in which two puppets (木偶) had conflicting goals: One was crossing a stage from right to left, and the other from left to right. The puppets met in the middl

51、e and stopped. Eventually one puppet bowed down and moved aside, letting the other one pass by. Then researchers asked the toddlers which puppet they liked. The result: 20 out of 23 toddlers picked the higher-status puppet the one that did not bow or move aside. It seems that individuals can gain st

52、atus for being dominant (占优势的) and toddlers like winners better than losers.But then researchers had another question: Do toddlers like winners no matter how they win? So, researchers did another experiment very similar to the one described above. But this time, the conflict ended because one puppet

53、 knocked the other down and out of the way. Now when the toddlers were asked who they liked, the results were different: Only 4 out of 23 children liked the winner.These data suggest that children already love a winner by the age of 21-31 months. This does not necessarily mean that the preference is

54、 inborn: 21 months is enough time to learn a lot of things. But if a preference for winners is something we learn, we appear to learn it quite early.Even more interesting, the preference for winners is not absolute. Children in our study did not like a winner who knocked a competitor down. This sugg

55、ests that already by the age of 21-31 months, childrens liking for winners is balanced with other social concerns, including perhaps a general preference for nice or helpful people over aggressive ones.In a time when the news is full of stories of public figures who celebrate winning at all costs, t

56、hese results give us much confidence. Humans understand dominance, but we also expect strong individuals to guide, protect and help others. This feels like good news.12. One of the purposes of the experiments is to _.A. teach toddlers how to gain higher statusB. offer toddlers a chance to watch a sc

57、eneC. observe the process of toddlers solving a conflictD. find out toddlers attitude toward winners and losers13. The toddlers regarded bowing and moving aside as a sign of _.A. obeying rulesB. gaining statusC. giving in to the otherD. showing good manners14. What does the second experiment tell us

58、 about toddlers?A. They are excellent learners.B. They are always changeable.C. They show mercy to the loser.D. They value kindness over winning.15. What does the author think of the results of the series of experiments?A. Disappointing.B. Encouraging.C. Unexpected.D. Controversial.【答案】12. D 13. C 1

59、4. D 15. B【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了研究人员进行了一系列的试验研究幼儿对赢家和输家、欺凌者和受害者的态度。【12题详解】细节理解题。根据第一段中的“researchers studied toddlers thinking about winners and losers, bullies (欺凌) and victims.”可知,研究人员研究了幼儿对赢家和输家、欺凌者和受害者的看法,由此可知,试验的其中一个目的是查明幼儿对赢家和输家的态度,故D项正确。【13题详解】细节理解题。根据第二段中的“The result: 20 out of 23 toddlers pick

60、ed the higher-status puppet the one that did not bow or move aside. It seems that individuals can gain status for being dominant (占优势的) and toddlers like winners better than losers.”可知,23名幼儿中有20名选择了地位较高的玩偶,即不鞠躬也不让开的玩偶,似乎每个人都可以通过占优势而获得地位,幼儿更喜欢赢家而不是输家,由此可知,幼儿把鞠躬和让开看作是向对方屈服的标志,故C项正确。【14题详解】细节理解题。根据倒数第二

61、段中的“Children in our study did not like a winner who knocked a competitor down. This suggests that already by the age of 21-31 months, childrens liking for winners is balanced with other social concerns, including perhaps a general preference for nice or helpful people over aggressive ones.”可知,第二个试验中

62、孩子不喜欢击倒对方的赢家,这表明到21-31个月大时,孩子们对赢家的喜爱已经与其他社会问题相平衡,其中包括对友善或乐于助人的人的普遍偏爱,而不是好斗的人,由此可知,第二个试验表明21-31个月大的孩子看重友善胜过获胜,故D项正确。【15题详解】推理判断题。根据最后一段中的“these results give us much confidence.”(这些结果给了我们很大的自信)及“This feels like good news.”(这听起来是个好消息)可知,作者认为试验结果是令人鼓舞的,故B项正确。【点睛】涉及到观点态度的推理判断题难度较大,文章一般不会直接标明作者的态度,需要我们根据措

63、辞的褒贬来揣摩作者的态度,例如本篇第4题,根据最后一段中的“these results give us much confidence.”可知,这些结果给了我们很大的自信,再根据“This feels like good news.”可知,这听起来是个好消息,“confidence”和“good”表明了作者认为试验结果是令人鼓舞的。第二节(共 5 小题;每小题 2.5 分,满分 12.5 分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。I dont know anyone who has been handed only roses. We all en

64、counter hardships. Some we see coming; others take us by surprise._16_The question is: When these things happen, what do we do next?When someone is suffering, we need to follow the Platinum Rule:_17_Put ourselves in others shoes and respond with understanding or better yet, action._18_It comes from

65、deep within us and from support outside us. It comes from gratitude for whats good in our lives and from learning in to the suck._19_I learned that when life pulls you under, you can kick against the bottom, break the surface, and breathe again.Although it can be extremely difficult to grasp, the di

66、sappearance of one possible self can free us to imagine a new possible self. After tragedy, we sometimes miss these opportunities because we spend all of our emotional energy wishing for our old lives. As Hellen Keller put it, “_20_But often we look so long at the closed door that we do not see the

67、one which has been opened for us.”A. It can help a person step out of the trouble.B. Treat others as they want to be treated.C. When one door of happiness closes, another opens.D. Death ends a life, but it does not end a relationship.E. Another way you answer it depends on your ability of recovery.F

68、. It comes from analyzing how we process grief and from simply accepting that grief.G. It can be as tragic as the death of a child, or as disappointing as a dream that goes unfilled.【答案】16. G 17. B 18. E 19. F 20. C【解析】这是一篇说明文。短文就在遇到困难的时候应该怎么做提出了一些合理建议。【16题详解】根据上文We all encounter hardships. Some we

69、see coming; others take us by surprise.可知, 我们都会遇到困难。有些是我们预见到的,有些是根本想不到的。所以选项承接上文,说明困难对人的不良影响。故G选项“它可以使人陷入极度悲惨的境地,也可以像一个没有实现的梦想一样令人失望。”切题。故选G项。【17题详解】根据上文When someone is suffering, we need to follow the Platinum Rule.可知,当有人受苦的时候,我们需要遵循白金法则。根据下文Put ourselves in others shoes and respond with understand

70、ing or better yet, action.可知,设身处地为别人着想,用理解或者更好的行动来回应。由此可知,选项要说明白金法则的内容且要与下文话题一致。故B选项“己所不欲勿施于人。”切题。故选B项。【18题详解】根据下文It comes from deep within us and from support outside us.可知,它来自我们内心深处和外界的支持。所以选项起到总说的作用,说明对付困难的另一种方式。故E选项“另一种应取决于你的恢复能力。”切题。选E项。【19题详解】根据上文It comes from gratitude for whats good in our l

71、ives and from leaning in to the suck.可知,它来自于对生活中美好事物的感激,也来自于对糟糕事物的学习。所以选项与上一句为并列关系。故F选项“它来自于分析我们如何处理悲伤,来自于我们如何接受悲伤。”切题。故选F项。【20题详解】根据下文But often we look so long at the closed door that we do not see the one which has been opened for us.可知,但是我们常常长时间地注视着那扇紧闭的门,却看不到那扇为我们打开的门。所选选项与下文为转折关系,故C选项“当一扇幸福之门关闭

72、,另一扇就会打开。”切题。故选C项。第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)第一节 (共20小题;每小题15分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。JAYCE began noticing when he was 5 in kindergarten that others had two hands but he had one.When one boy _21_ him, Jayce felt very sad. He returned home with _22_ : Why am I differ

73、ent? Why?He _23_ told us he was mad at God for making him that way, Lewis, his mother says. That was a huge knife to the _24_.Lewis _25_ she didnt know what to do at that point. One day, when Jayce was 12, Lewis _26_ the TV to a news story about Trashaun, an eighth grader from Washington, Trashaun,

74、then 14, two years older than Jayce, had become an Internet sensation after _27_ videos of his slam dunks(灌篮). Like Jayce, he was _28_ most o his left arm. Lewis called Jayce in. He watched _29_ dunk after mazing dunk.It seemed that watching Trashaun would simply be a(n) _30_ moment for Jaycehed see

75、 a surprising role model with a similar _31_. Had it stayed just that; Lewis would have been _32_. Little did she know that a family friend had already _33_ the newspaper to help set up a meeting with Trashaun to build Jayces _34_.The boys met on a Saturday afternoon two months later, in April 2017.

76、The day was not spent being buried in self-pityit was devoted to _35_ , They rode bikes around, took photos, played hide-and-seek, and _36_ baskets.Trashaun _37_ their left arms. He told Jayce not to let words _38_ his confidence or anyone dray him down_39_ that he was perfect the way God made him.S

77、ince that meeting, Lewis has seen a pronounced _40_ in her son.21. A. hitB. teasedC. praisedD. attacked22. A. questionsB. anxietyC. requirementsD. surprise23. A. hardlyB. casuallyC. graduallyD. actually24. A. headB. handC. heartD. back25. A. admitsB. agreesC. noticesD. accuses26. A. got toB. came to

78、C. looked atD. turned on27. A. purchasingB. postingC. attractingD. donating28. A. consideringB. usingC. missingD. observing29. A. hopefullyB. thankfullyC. carefullyD. excitedly30. A. interestingB. boringC. thrillingD. inspiring31. A. disabilityB. heightC. strengthD. idea32. A. tiredB. worriedC. happ

79、yD. hopeful33. A. orderedB. enteredC. askedD. left34. A. ambitionB. confidenceC. businessD. house35. A. funB. talkC. workD. study36. A. shotB. graspC. caughtD. took37. A. put upB. waved downC. lay downD. talked about38. A. increaseB. shakeC. buildD. lose39. A. butB. soC. becauseD. or40. A. achieveme

80、ntB. difficultyC. differenceD. help【答案】21. B 22. A 23. D 24. C 25. A 26. D 27. B 28. C 29. D 30. D 31. A 32. C 33. C 34. B 35. A 36. A 37. D 38. B 39. A 40. C【解析】这是一篇记叙文。天生只有一只手的男孩Jayce因为受到伙伴的戏弄而非常伤心,妈妈也不知道该如何安慰这个孩子。Jayce12岁那年,在电视上看到左臂残疾而擅长篮球的Trashaun,他把Trashaun当成自己的榜样。在报社的安排下他有机会和Trashaun见面,Trashau

81、n鼓励他要对自己有信心。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:当一个男孩戏弄他时,他很伤心。A. hit打;B. teased戏弄;C. praised表扬;D. attacked袭击。根据上文的JAYCE began noticing when he was 5 in kindergarten that others had two hands but he had one.可知Jayce只有一只手,故推测因为这件事,其他孩子嘲笑和戏弄他,故选B项。【22题详解】考查名词词义辨析。句意:他带着问题回到家:“为什么我不一样呢?为什么?”A. questions问题;B. anxiety焦虑;C

82、. requirements要求;D. surprise惊讶。根据下文的Why am I different? Why?可知Jayce是带着问题回家的,故选A项。【23题详解】考查副词词义辨析。句意:他的妈妈Lewis说:“事实上,他告诉我,因为上帝让他成为那样他很生上帝的气。这对我来说就像是心脏上的一把刀。”A. hardly几乎;B. casually随意地;C. gradually 逐渐地;D. actually事实上。结合上下文可知,此处是指Jayce告诉了家人他的真实想法,故用“事实上”符合语境,故选D项。【24题详解】考查名词词义辨析。句意:同上。A. head头;B. hand手

83、;C. heart心脏; D. back背部。结合语境可知,此处用“心脏上的一把刀”来表达Jayce母亲的悲痛,故选C项。【25题详解】考查动词词义辨析。句意:Lewis承认那个时候她不知道该做什么。A. admits承认;B. agrees同意;C. notices 注意;D. accuses指控。结合句意可知,此处是指Jayce的妈妈承认对于儿子的话她不知该作何反应,故选A项。【26题详解】考查动词短语辨析。句意:Jayce12岁的一天,Lewis打开电视看到了一则关于Trashaun的新闻故事,他是来自华盛顿8年级的孩子。A. got to到达;B. came to来到;C. looke

84、d at看着;D. turned on打开。根据下文的a news story about Trashaun可知此处是指Lewis打开电视收看节目,故选D项。【27题详解】考查动词词义辨析。句意:Trashaun14岁,比Jayce大两岁,在把自己灌篮的视频发布到网上后成为了一个网红。A. purchasing购买;B. posting发布;C. attracting吸引;D. donating捐赠。根据上文的an Internet sensation可知此处用“发布”符合语境,故选B项。【28题详解】考查动词词义辨析。句意:就像Jayce,他也失去了左手的大部分。A. considering

85、考虑;B. using使用;C. missing失去;D. observing观察。根据上文的JAYCE began noticing when he was 5 in kindergarten that others had two hands but he had one.可知Jayce只有一只手,而Trashaun和Jayce很像,故推测他失去了左手的大部分,故选C项。【29题详解】考查副词词义辨析。句意:Lewis把Jayce叫进来,他反复兴奋地观看灌篮。A. hopefully有希望地;B. thankfully感激地;C. carefully仔细地;D. excitedly兴奋地。

86、根据下文的dunk after mazing dunk可知他反复观看这些令人震惊的灌篮,故推测他的情绪是高涨的、兴奋的,故选D项。【30题详解】考查形容词词义辨析。句意:似乎看着Trashaun对于Jayce来说是一个令人鼓舞的时刻。A. interesting有趣的;B. boring无聊的;C. thrilling恐惧的;D. inspiring令人鼓舞的。根据上文的dunk after mazing dunk可知他反复观看这些令人震惊的灌篮,故推测他把Trashaun当成他精神上的鼓励,故选D项。【31题详解】考查名词词义辨析。句意:他看到了一个和他有相似残疾,但令人吃惊的榜样。A. d

87、isability残疾;B. height高度;C. strength力量;D. idea主意。根据上文的JAYCE began noticing when he was 5 in kindergarten that others had two hands but he had one.和Like Jayce, he was _8_ most of his left arm.可知这两个孩子的手部都有残疾,故选A项。【32题详解】考查形容词词义辨析。句意:如果Jayce可以那样,Lewis就会很开心的。A. tired劳累的;B. worried担心的;C. happy开心的;D. hopef

88、ul有希望的。此处是虚拟语气,结合语境可知,Lewis认为如果Jayce一直保持良好的心态,她就会很开心,故选C项。【33题详解】考查动词词义辨析。句意:她不知道一个家里的朋友已经请求报纸帮助安排和Trashaun的见面,以此来建立Jayce的信心。A. ordered命令;B. entered进入;C. asked请求;D. left留下。结合句意可知,此处用“请求”符合语境,故选C项。【34题详解】考查名词词义辨析。句意:同上。A. ambition 抱负;B. confidence信心;C. business生意,事务;D. house家。根据下文的He told Jayce not t

89、o let words _18_ his confidence or anyone dray him down,可知此处用“信心”符合语境,confidence是原词复现,故选B项。【35题详解】考查名词词义辨析。句意:那一天并没有花在自怜上,而是过的很开心。A. fun开心; B. talk谈话;C. work工作;D. study学习。根据下文的They rode bikes around, took photos, played hide-and-seek, and _16_ baskets.可知他们在一起玩了一天,故此处用“开心”符合语境,故选A项。【36题详解】考查动词词义辨析。句意

90、:他们骑车逛,拍照片,玩捉迷藏,和投篮。A. shot发射;B. grasp抓;C. caught抓;D. took拿。结合句意可知,此处是指他们玩投篮,shoot basket投篮,故选A项【37题详解】考查动词短语辨析。句意:Trashaun谈到了他们的左臂。A. put up举起;B. waved down挥手示意停下;C. lay down躺下;D. talked about谈论。根据下文的He told Jayce not to let words _18_ his confidence or anyone dray him down,可知此处用“谈论”符合语境,tell和talk

91、about是同义词复现,故选D项。【38题详解】考查动词词义辨析。句意:他告诉Jayce不要让任何话动摇他的信心,或者让任何人打消他的积极性,他是上帝所造的完美的人。A. increase增加;B. shake动摇;C. build建立;D. lose丢失。结合句意可知,此处是指Trashaun告诉Jayce不要因为他人难听的话就动摇信心,故选B项。【39题详解】考查连词词义辨析。句意:同上。A. but但是;B. so因此;C. because因为;D. or或者。结合句意可知,此处考查短语notbut不是而是,故选A项。【40题详解】考查名词词义辨析。句意:自从那次见面后,Lewis看到了

92、儿子明显的不同。A. achievement成就;B. difficulty困难;C. difference不同;D. help帮助。结合上下文可知,此处是指在那次见面后,Jayce变得自信了,和以前不一样了,故选C项。第二节 (共10小题;每小题15分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Even if all goes well for you in high school, that time of life still can be tough. After all, theres so much for you_41_( learn) acad

93、emically and socially, like getting along with classmates, and dealing with teachers. But of all the_42_(challenge), making good friends might be the most important.According to a new study published in the journal Child Development, best friends likely had a_43_( significance) influence on how you

94、behave in your 20s. Researchers found that those with strong. close bonds with their friends at age fifteen were more likely to be healthy and happy later. Importantly, _44_ ( popular), defined as lots of people liking you generally but not closely, wasnt found to have the same benefit as close frie

95、nds.The University of Virginia researchers _45_ran the study followed 169 subjects aged 15 to 25 every year for a decade. Then the researchers _46_( analyze) the 10 years of data to understand how people handled stress over time. They found that, compared to people with strong high school friendship

96、s, those who were merely popular did much _47_( bad) on several measures of mental health, such as self-worth, social acceptance and relaxation. “ _48_(like) by a large group of people cannot take_49_place of building deep, supportive friendships. So trying to build close connections_50_a few people

97、 should be a priority(优先考虑的事情),”wrote Joseph Allen, who coauthored the study.【答案】41. to learn 42. challenges 43. significant 44. popularity 45. who/that 46. analyzed 47. worse 48. Being liked 49. the 50. with【解析】本文是一说明文。研究发现,高中阶段交好友十分重要。【41题详解】考查非谓语动词。句意:毕竟,你在学术和社交方面还有很多东西需要学习,比如和同学相处,和老师打交道。此句是ther

98、e be句型,此处用所给动词的不定式作后置定语修饰much,动词不定式有将来的含义,其逻辑主语是you,本句中和所修饰的词有动宾关系。故填to learn。【42题详解】考查名词复数。句意:但是在所有的挑战中,结交好朋友可能是最重要的。challenge是可数名词,根据空前的all the可知,此处用所给名词的复数。故填challenges。【43题详解】考查形容词。句意:根据一项发表在儿童发展杂志上的最新研究,最好的朋友可能对你在20多岁时的行为有重大影响。根据空格后名词influence可知,此处应用所给名词significance的形容词形式修饰名词。故填significant。【44题

99、详解】考查名词。句意:重要的是,受欢迎被定义为很多人喜欢你但不是很喜欢你并没有被发现和亲密的朋友有同样的好处。分析句子可知,空格处为句子主语,此处应用所给形容词popular的名词形式作主语。故填popularity。【45题详解】考查定语从句连接词。句意:弗吉尼亚大学的研究人员对169名年龄在15到25岁之间的受试者进行了长达十年的跟踪研究。分析句子可知。空格处引导的是一个限制性定语从句,从句中缺少主语,先行词是researchers,故应用关系代词who或that,指人。 故填who/that。【46题详解】考查动词的时态。句意:然后,研究人员分析了10年的数据,以了解人们是如何随着时间的

100、推移处理压力的。根据上下文可知,此处叙述的是过去发生的实验过程,句子为一般过去时,应用所给动词analyze的过去式。故填analyzed。【47题详解】考查副词的比较级。句意:他们发现,与拥有牢固的高中友谊的人相比,那些只是受欢迎的人在几项心理健康指标上表现得更差,比如自我价值感、社会接纳和放松。根据前面的compared to和空前的修饰词much可知,此处应用比较级形式,又因为该空修饰动词did,故此处用所给形容词bad的副词badly的比较级worse。故填worse。【48题详解】考查非谓语动间。句意:被一大群人喜欢并不能取代建立深厚的、互相支持的友谊。分析句子可知,空格处为句子主语

101、,应用名词类词汇,根据句意可知,所给动词like应是被动含义,表示“被很多人喜欢”,故用动名词的被动形式。故填Being liked。【49题详解】考查冠词。句意:被一大群人喜欢并不能取代建立深厚的、互相支持的友谊。take the place of意为“代替”,为固定搭配。故填the。【50题详解】考查介词。句意:因此,尝试与一些人建立亲密关系应该是优先考虑的事情。此处表示“和的联系”,应用介词with。故填with。第四部 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中有10

102、处语言错误。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写上该加的词。删除;把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1每处错误及其修改均仅限一词;2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。A recent situation made I realize that breaking promises might unintentionally hurt others feelings. It has happened a month ago when a classmate asked me to h

103、elp him move house. I was unwilling to refuse the request directly, so I promised to assisting him. Later, I just didnt bother to turn out to help him because I was absorbing in my studies. When I ran into him next day, he told me I had real let him down. He still forgives me without a second though

104、t, but I felt ashamed by myself. Since then, I hadnt made a promise that I couldnt keep.【答案】1. Ime2.去掉has3.assistingassist4.out up5.absorbingabsorbed6.him后加上 the7. realreally8.forgivesforgave9.byof 10.hadnt havent【解析】【分析】本文是记叙文。文章讲述了作者通过最近发生的一件事情意识到违背承诺可能会无意中伤害别人的感情【详解】1.考查代词。句意:最近的一件事让我意识到违背承诺可能会无意

105、中伤害别人的感情。make somebody do ,让某人做某事,动词后用宾语。故 I改为me。2.考查动词时态。句意:这发生在一个月前,一个同学让我帮他搬家。a month ago一个月前,是一般过去时的提示词,故去掉has。3.考查不定式。句意:我不愿直接拒绝这个请求,所以答应帮助他。promise to do,动词不定式后用动词原形,故assisting改为assist。4.考查介词。句意:后来,我就懒得去帮他了,因为我在专心学习。“出现、露面”是固定短语turn up,故out改为 up。5.考查非谓语动词。句意:后来,我就懒得去帮他了,因为我在专心学习。沉浸在be absorbed

106、 in,用过去分词表语,故absorbing改为absorbed。6.考查冠词。句意:第二天我碰到他时,他说我真的让他失望了。第二天是the next day,故him后加上 the。7. 考查副词。句意:第二天我碰到他时,他说我真的让他失望了。副词修饰动词,really 修饰let,故real改为really。8.考查动词时态。句意:他仍然不假思索地原谅了我,但我却为自己感到羞愧。通篇是一般过去时,他原谅我也是一般过去时,故forgives改为forgave。9.考查介词。句意:他仍然不假思索地原谅了我,但我却为自己感到羞愧。feel ashamed of 表示对.感觉羞愧。故by改为of

107、。10.考查动词时态。句意:从那以后,我再也没有许下过不能兑现的诺言。since是现在完成时的提示词,故hadnt 改为havent。【点睛】第二节:书面表达(满分25分)52. 假定你是李华,你所喜爱的Global Mirror周报创刊五周年之际征集读者意见。请你依据以下内容给主编写封信,内容主要包括:1. 说明你是该报的忠实读者2. 赞赏该报优点: 1) 兼顾国内外新闻 2) 介绍名人成功故事3. 提出建议: 刊登指导英语学习的文章_【答案】Dear Editor-in-Chief,Congratulations on the 5th anniversary of Global Mirro

108、r!Im a regular reader of your newspaper. I like it so much that I hardly miss any copy. There are many advantages of Global Mirror. Firstly, Global Mirror covers both national and international news. By simply turning the pages, I can know all important things that have happened both home and abroad

109、. Besides, the success stories of world-famous people are also attractive to me, which help me learn a lot from them. In a word, thanks to Global Mirror, we are well-informed and keep up with the changing world. As a young student, I wish that I can be a master of English language. Therefore, I sugg

110、est that Global Mirror provide articles about English learning for us. Finally, I hope that Global Mirror will become more and more popular. Thank you for your time!Yours,Li Hua.【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文。要求考生给报刊主编写一封意见信。需注意语气和词汇的选用。【详解】第一步:审题体裁:应用文时态:一般现在时和一般将来时结构:总分法要求:1. 说明你是该报的忠实读者2. 赞赏该报优点: 1) 兼顾国内外新闻

111、 2) 介绍名人成功故事3. 提出建议: 刊登指导英语学习的文章第二步:列提纲(重点词组)congratulations ; 5th anniversary ; regular reader ; hardly ; advantages ; firstly; covers; national ; international ; simply; happened ; home and abroad; world-famous; attractive ; In a word; thanks to ; well-informed ; keep up with ; master ; therefore;

112、 suggest ; provide ; finally.第三步:连词成句1. Im a regular reader of your newspaper.2. I like it so much that I hardly miss any copy.3. Firstly, Global Mirror covers both national and international news.4. By simply turning the pages, I can know all important things that have happened both home and abroad

113、.5. Besides, the success stories of world-famous people are also attractive to me, which help me learn a lot from them. 6. In a word, thanks to Global Mirror, we are well-informed and keep up with the changing world.7. As a young student, I wish that I can be a master of English language.8. Therefor

114、e, I suggest that Global Mirror provide articles about English learning for us.9. Finally, I hope that Global Mirror will become more and more popular.第四步:连句成篇(衔接词)1.表文章结构顺序:First of all, Firstly/First, Secondly/SecondFinally, In the end, At last2.表并列补充关系:What is more Besides, Moreover, Furthermore,

115、 In addition ;including,3.表转折对比关系:However, On the contrary, but, Although+clause(从句), On the one hand4.表因果关系:Consequently , Because, As, So, Thus, Therefore, As a result连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰第五步:润色修改。【点睛】文章条理清晰,内容完整,行文流畅,过度自然。准确地使用了较多高级句式,如:I like it so much that I hardly miss any copy

116、.这句话使用了sothat引导结果状语从句;I can know all important things that have happened both home and abroad.这句话使用了that引导定语从句;Besides, the success stories of world-famous people are also attractive to me, which help me learn a lot from them. 这句话使用了which引导非限定性定语从句;As a young student, I wish that I can be a master o

117、f English language. / Therefore, I suggest that Global Mirror provide articles about English learning for us. / Finally, I hope that Global Mirror will become more and more popular.这三句都使用了that引导宾语从句。此外还较多地使用了高级词汇: regular reader ; hardly ; covers; national ; international ; home and abroad; world-famous; attractive ; In a word; thanks to ; well-informed ; keep up with ; master 等,为文章增添了色彩。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1