收藏 分享(赏)

2022-2023学年新教材高中英语 课时作业(十六)单元复习测试题 Unit 4 Friends Forever 外研版必修第一册.doc

上传人:a**** 文档编号:528020 上传时间:2025-12-09 格式:DOC 页数:7 大小:33.50KB
下载 相关 举报
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业(十六)单元复习测试题 Unit 4 Friends Forever 外研版必修第一册.doc_第1页
第1页 / 共7页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业(十六)单元复习测试题 Unit 4 Friends Forever 外研版必修第一册.doc_第2页
第2页 / 共7页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业(十六)单元复习测试题 Unit 4 Friends Forever 外研版必修第一册.doc_第3页
第3页 / 共7页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业(十六)单元复习测试题 Unit 4 Friends Forever 外研版必修第一册.doc_第4页
第4页 / 共7页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业(十六)单元复习测试题 Unit 4 Friends Forever 外研版必修第一册.doc_第5页
第5页 / 共7页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业(十六)单元复习测试题 Unit 4 Friends Forever 外研版必修第一册.doc_第6页
第6页 / 共7页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业(十六)单元复习测试题 Unit 4 Friends Forever 外研版必修第一册.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时作业(十六)单元复习测试题Unit 4语言知识训练.单词拼写1He got up slowly and d_ (拉) his chair towards the table.2The police recognized the criminal from his typical facial featurea s_ (伤疤) on the forehead.3So please treasure your college yearsmake the best use of your free time and become an independent thinker to control

2、 your d_ (命运).4Our English teacher creates a friendly and relaxing a_ (氛围) in the class where we are free to express ourselves.5Why are some brands more popular than others even if the products are of similar q_ (质量)?6Teaching children with special needs requires p_ (耐心) and understanding.7Thank you

3、 for sharing this encouraging story with us, which has increased our confidence and arouse our p_ (激情).8I was too tired and frightened to find c_ (安慰) in that familiar promise.9A sense of h_ (幽默) is a social skill to help you build a good relationship with others.10Tom bought a d_ (数码的) camera made

4、in Japan in the supermarket.单句语法填空lIn fact, the school bags that were bought by my mother and aunt are not _ (significant) different.2Recent _ (advance) in medical science have brought a lot of hope to people suffering from serious illnesses.3Jack made a(n) _ (adventure) journey by sailing around th

5、e world in his own sailboat.4_ (acquire) the skills of playing the piano, you should spend as much time as you could practicing it.5The museum to be visited was within easy walking _ (distant) of the hotel.6He is too anxious _ (know) the result of the final examination.7Many people expressed a stron

6、g _ (prefer) for the original plan.8Few want to live without search engines or a quick _ (deliver).9The way _ you told me was not practical.10Judging from the way he laughed as he told it, it was meant to be _ (humour).英译汉1I dont feel it difficult to understand the Special English program on the rad

7、io._2Whenever (it is) possible, ride your bike to save some gasoline and reduce the carbon footprint._3The moral of the story is: Spare no effort to acquire knowledge and never get discouraged easily however difficult the situation may be._4Mr Green must have been punished for his being rude at the

8、meeting yesterday, didnt he?_5I like this game, and I am fortunate to have fun with all my friends._语言能力训练阅读理解AA while back I caught a news report on something called “couch surfing” and the network of trusting souls who make this phenomenon possible. They offer to put up travelers free of charge an

9、d help them on their ways. At first, it sounded unbelievable. I mean, inviting strangers into ones home for one or two nights? Give me a break.However, I was intrigued. I decided to investigate. The only way to truly learn about this phenomenon was to dive in. So I planned a trip to Finland, a count

10、ry I had always wanted to explore. I would couch surf at every stop there.If ever any anxiety existed when stepping into the unknown, it disappeared when my first host met me at the train station. Ari looked like my idea of a typical Finn: tall and blueeyed. Finns were also supposed to be famously r

11、eserved (寡言少语的). Ari was anything but. He was a live wire, giving me an enthusiastic welcome and hiking with me to his apartment, where he showed me the sleeper sofa, served me tea, and engaged me in warm conversations. He also handed me a key to come and go as I pleased.If this was what couch surfi

12、ng was all about trust and friendship, then I had gotten off to a good start. As I boarded my next train to continue my journey, I began to think about this couchsurfing idea. What urged these people to open their homes to strangers? I concluded that there was a desire to lend a hand to likeminded f

13、olks who might enrich their own lives. Seven cities in 14 days. Seven hosts. Seven new friends. If couch surfing taught me anything, its this: Most people are good and generous. Where will couch surfing take me next? Who knows? But I cant wait to find out.1Which of the following best explains the un

14、derlined word “intrigued” in Paragraph 2? ARelaxed. BDisgusted.CInterested. DEmbarrassed.2What can we know about Ari?AHe was reserved like most Finns.BHe talked less but he was friendly.CHe treated the author as a friend.DHe saw off the author at the train station.3Why did people offer couch surfing

15、 to strangers?A.To take an adventure with strangers.BTo exchange houses for a short time.CTo learn more about others family lives.DTo enrich their own lives by helping others.4What can be the suitable title for the text?ATravel on Trust and CouchesBA Free Travel in FinlandCExperiences in Strangers H

16、ousesDA Plan for Couch SurfingBThirteenyearold Kaylee has a lot of friends532, actually, if you count up her online friends. And she spends a lot of time with them. But is it possible that Kaylees online friendships could be making her lonely? Thats what some experts believe. Connecting online is a

17、great way to stay in touch, they say. However, some experts worry that many kids are so busy connecting online that they might be missing out on true friendships. Could this be true? During your parents childhoods, connecting with friends usually meant spending time with them in_the_flesh. Kids play

18、ed Scrabble around a table, not Words With Friends on their phones. When friends missed each other, they picked up the telephone. Friends might even write letters to each other. Today, most communication takes place online. A typical teen sends 2,000 texts a month and spends more than 44 hours per w

19、eek in front of a screen. Much of this time is spent on social media platforms (平台). In fact, in many ways, online communication can make friendships stronger. “Theres definitely a positive influence. Kids can stay in constant contact, which means they can share more of their feelings with each othe

20、r,” says Katie Davis, coauthor of The App Generation. Other experts, however, warn that too much online communication can get in the way of forming deep friendships. “If we are constantly checking in with our virtual words, we will have little time for our realworld friendships.” says Larry Rosen, a

21、 professor at California State University. Rosen also worries that todays kids might mistake the “friends” on the social media for true friends in life. However, in tough times, you dont need someone to like your picture or share your blogs. You need someone who will keep your secrets and hold your

22、hand. You would like to talk face to face. 5What is the purpose of the first paragraph? ATo summarize the text. BTo tell about true friends. CTo bring up a discussion. DTo encourage online friendships.6What does the underlined part “in the flesh” mean in Paragraph 3? AIn any case. BIn person.CIn ful

23、l measure. DIn advance.7What is Katies attitude towards online communication? AWorried. BUnconcerned. CConfused. DPositive.8What view does Rosen hold?AIts wise to turn to friends online.BIts easier to develop friendships in reality.C.Teenagers need to focus on realworld friendships.DSocial media hel

24、p people stay closely connected.课时作业(十六)层级一语言知识训练.单词拼写1dragged2.scar3.destiny4.atmosphere5.quality6patience7.passionfort9.humour10.digital.单句语法填空1significantly2.advances3.adventurous4.To acquire5.distance6.to know7.preference8.delivery9.that/which10.humorous.英译汉1我觉得收音机里的特别英语节目不是很难理解。2无论什么时候,如果可能的话,你

25、就骑自行车以节省一些汽油和减少碳排放量。3这个故事的寓意是:要不遗余力地获取知识,不管情况多么困难都不要轻易气馁。4格林先生一定因为昨天在会上的鲁莽行为被处罚了,是吗?5我喜欢这个游戏,我也非常有幸能和我所有的朋友们玩得开心。层级二语言能力训练阅读理解A【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者从初步了解到亲身体验“沙发冲浪”这种旅游模式(在旅游时,由一个陌生的当地人提供免费吃住并担当导游,基于相互信任和共同兴趣建立起来的一种旅游模式),再到得出感悟的全过程。1答案与解析:C词义猜测题。根据后面的“I decided to investigate.”可知,作者变得对此感兴趣,决定展开调查

26、,由此可知画线词词义为“感兴趣”,故C项正确。2答案与解析:C推理判断题。根据第三段中的第五、六句可知,他对作者非常热情并且非常信任,像朋友一样对待作者,故C项正确。3答案与解析:D细节理解题。根据第四段中的第三、四句可知,人们向陌生人提供“沙发冲浪”服务是为了充实自己的生活,故D项正确。4答案与解析:A主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述了作者从初步了解到亲身体验“沙发冲浪”这种旅游模式,再到得出感悟的全过程。全文围绕两个关键词couch和travel展开,指在陌生当地家庭基于信任共同生活一两天,故A项正确。B【语篇解读】本文是一篇议论文。现在的青少年把更多的时间用于网上交友,这样的现象让

27、专家很担忧。专家认为青少年如果不断地关注虚拟世界,他们将几乎没有时间在现实世界建立真正的友谊。5答案与解析:C推理判断题。根据第一段内容“Thirteenyearold Kaylee has a lot of friends532, actually, if you count up her online friends.And she spends a lot of time with them.”和第二段中的“But is it possible that Kaylees online friendships could be making her lonely?”可知,第一段阐述了在网络

28、上有很多朋友的现象,而第二段就此现象提出了一个疑问。由此推知,第一段目的是提出一个讨论的话题,从而引出下文。6答案与解析:B词义猜测题。根据画线短语前的“During your parents childhoods”和画线短语后的“Kids played Scrabble around a table,not Words With Friends on their phones.”可知,在你父母的童年时期,与朋友相处通常意味着亲自花时间与他们在一起。孩子们围着桌子玩拼字游戏,而不是在手机上玩Words With Friends。由此推知,in the flesh意为“亲自”。7答案与解析:D推

29、理判断题。根据第五段中的“In fact,in many ways, online communication can make friendships stronger. Theres definitely a positive influence. Kids can stay in constant contact, which means they can share more of their feelings with each other,”可知,Katie对网络交流持乐观态度。8答案与解析:C推理判断题。根据第六段中的“If we are constantly checking in with our virtual words, we will have little time for our realworld friendships.Rosen also worries that todays kids might mistake the friends on the social media for true friends in life.”可知,Rosen担心孩子们可能会把社交媒体上的“朋友”错当成生活中真正的朋友。由此推知,Rosen认为青少年需要关注现实世界的友谊。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1