1、Lesson 35Surfing in Sydney冀教版七年级下UNIT 6 Seasons123467891051112答案呈现131415reacheddegreesseapopularsurfbestdifferentDDAsunnybeachessurfing;surfershortscountries提示:点击进入习题答案呈现1617181920CABAB2122232425is different fromdont have toget to/arrive inHow coldto learn262728CB29CA答案呈现303132keep healthyBecause th
2、ey were not careful.33If you remember these rules,swimming will be safe and interesting.get into water34他们常常以为他们可以游得很好,在水里会是安全的。.根据句意及所给提示填空。1.The flight(航班)was two hours late,but we r Shanghai before dark.2.The temperature will drop to 0 d tomorrow.3.I want to go to the _(海)to see the sunrise(日出).4
3、.Steven is _(受欢迎的)with his neighbours.5.Dad watched me _(冲浪),and took photos of me.eachedegreesseapopularsurf.用所给单词的适当形式填空。6.It is _(sun)all year round here.sunny7.There are many beautiful _(beach)in Hainan.beaches8.Dale likes to go _(surf)very much and he wants to be a _(surf).surfingsurfer9.Today
4、is hot.Youd better wear a T-shirt and _ (short).shorts10.People go skating in winter in many _(country).countries11.My brother likes P.E._(well)of all the subjects.best12.In some ways,I am quite _(difference)from my sister.different.单项选择。13.TV is short _television.A.in B.on C.of D.forD【点拨】be short f
5、or“是的简称”。14.We _ pay to get into the concert.It is free.A.cant B.mustnt C.might not D.dont have toD15.The teacher often watches her _ some pictures.A.draw B.drawing C.drew D.drawsA16.(易错题)When he _ school,he saw his classmates playing volleyball.A.arrived B.got C.reached D.gets toC17.I like this son
6、g.Its by one of my favourite _.A.singers B.dancers C.surfers D.writersA18.Tina hopes _a doctor one day.A.be B.to be C.being D.isB19.【中考东营】My 80-year-old grandma has learned to chat on WeChat!Amazing!Its truly _ too late to start doing things.A.always B.never C.sometimes D.usuallyB20.The band(乐队)has
7、a lot of fans.It _ thousands of young people.A.is popular with B.is satisfied with C.is strict with D.is different fromA.同义句转换。21.My coat isnt the same as yours.My coat _ _ _ yours.is different from22.You neednt do your homework now.You _ _ _ do your homework now.dont have to23.My uncle will reach B
8、eijing tomorrow.My uncle will _ _ Beijing tomorrow.get to/arrive in24.The best way of learning English is to use it.The best way _ _ English is to use it.to learn25.What cold weather it is!_ _ the weather is!How cold.阅读理解。26.What is the passage mainly about?A.How to learn ice skating.B.What to do in
9、 winter holiday.C.Some popular sports in winter.D.A colourful winter with fun.请同学们看点拨训练第69页原文。C【点拨】根据原文中句子Cold weather brings fun sports.Skiing,sledding(滑雪橇)and ice skating are popular winter sports.可知答案。27._is exciting and dangerous.When you watch the trees flashing by,youd better keep your balance
10、.A.Skiing B.Sledding C.Ice skating D.The skeleton sledA【点拨】根据表格中句子Flying downhill is exciting.You can watch the trees flashing by(闪过).Thats skiing!You need a lot of skills to ski.The key is to stay balanced on skis.可知答案。28.Why is the skeleton sled very different?A.Because you should get a pair of sk
11、ates.B.Because you should lie on your stomach.C.Because you need learn how to glide.D.Because you must be afraid of it.B【点拨】根据表格中句子There is a special sled called the skeleton sled(骨架雪橇),which is very different.On the skeleton,you lie on your stomach and drive the sled head-first.可知答案。29.What can we
12、learn from the passage?A.If you are a beginner of skiing,you can try something dangerous.B.As you travel,dont move your body and feet,or you will fall off the sled.C.You can make different pictures with your skates.D.All these winter sports are easy and you dont need any practice.C【点拨】根据表格中句子There a
13、re different kinds of skating.You might compete with your friends to see who skates the fastest,or you can make different pictures on the ice with your skates.可知C项正确。.任务型阅读。30题完成句子。30.Swimming can help people _.请同学们看点拨训练第69页原文。keep healthy【点拨】根据原文第一段中句子Water makes people feel cool and swimming makes
14、 people keep healthy.可知答案。31题完成句子。31.If there is a“No Swimming”sign,dont _.get into water【点拨】根据原文第二段中句子If there is a“No Swimming”sign,dont get into water.可知答案。32题简略回答问题。32.Why did a lot of people lose their lives in water?_Because they were not careful.【点拨】根据原文第二段中句子They lost their lives not because
15、 they couldnt swim,but because they were not careful.可知答案。33题找出并写下全文的主题句。33._If you remember these rules,swimming will be safe and interesting.【点拨】原文最后一句话If you remember these rules(规则),swimming will be safe and interesting.即为本文主题句。34题将文中画线句子译成汉语。34._他们常常以为他们可以游得很好,在水里会是安全的。【点拨】原句为:They often think they can swim well and they are safe in water.