收藏 分享(赏)

山西省太原市2019届高三英语5月二模拟试题含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:516246 上传时间:2025-12-09 格式:DOC 页数:23 大小:261KB
下载 相关 举报
山西省太原市2019届高三英语5月二模拟试题含解析.doc_第1页
第1页 / 共23页
山西省太原市2019届高三英语5月二模拟试题含解析.doc_第2页
第2页 / 共23页
山西省太原市2019届高三英语5月二模拟试题含解析.doc_第3页
第3页 / 共23页
山西省太原市2019届高三英语5月二模拟试题含解析.doc_第4页
第4页 / 共23页
山西省太原市2019届高三英语5月二模拟试题含解析.doc_第5页
第5页 / 共23页
山西省太原市2019届高三英语5月二模拟试题含解析.doc_第6页
第6页 / 共23页
山西省太原市2019届高三英语5月二模拟试题含解析.doc_第7页
第7页 / 共23页
山西省太原市2019届高三英语5月二模拟试题含解析.doc_第8页
第8页 / 共23页
山西省太原市2019届高三英语5月二模拟试题含解析.doc_第9页
第9页 / 共23页
山西省太原市2019届高三英语5月二模拟试题含解析.doc_第10页
第10页 / 共23页
山西省太原市2019届高三英语5月二模拟试题含解析.doc_第11页
第11页 / 共23页
山西省太原市2019届高三英语5月二模拟试题含解析.doc_第12页
第12页 / 共23页
山西省太原市2019届高三英语5月二模拟试题含解析.doc_第13页
第13页 / 共23页
山西省太原市2019届高三英语5月二模拟试题含解析.doc_第14页
第14页 / 共23页
山西省太原市2019届高三英语5月二模拟试题含解析.doc_第15页
第15页 / 共23页
山西省太原市2019届高三英语5月二模拟试题含解析.doc_第16页
第16页 / 共23页
山西省太原市2019届高三英语5月二模拟试题含解析.doc_第17页
第17页 / 共23页
山西省太原市2019届高三英语5月二模拟试题含解析.doc_第18页
第18页 / 共23页
山西省太原市2019届高三英语5月二模拟试题含解析.doc_第19页
第19页 / 共23页
山西省太原市2019届高三英语5月二模拟试题含解析.doc_第20页
第20页 / 共23页
山西省太原市2019届高三英语5月二模拟试题含解析.doc_第21页
第21页 / 共23页
山西省太原市2019届高三英语5月二模拟试题含解析.doc_第22页
第22页 / 共23页
山西省太原市2019届高三英语5月二模拟试题含解析.doc_第23页
第23页 / 共23页
亲,该文档总共23页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、山西省太原市2019届高三英语5月二模拟试题(含解析)(考试时间:下午3:005:00)注意事项:1. 答题前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在本试卷与答题卡相应的位置。2. 全部答案在答题卡上完成,答在本试卷上无效。3. 回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。回答非选择题时,将答案用0.5mm黑色笔迹签字笔写在答题卡上。4. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;

2、每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.15. C. 9.18.答案是B。1. What are the speakers talking about?A. A film. B. A novel. C. A writer.2. How does the man advise the woman to find a travel agent?A. On the I

3、nternet. B. In the newspaper. C. From the travel guide.3. How does the man find his performance in the contest?A. Depressing. B. Tiresome. C. Satisfying.4. When does the woman want to leave for Paris?A. On the 16th. B. On the 17th. C. On the 18th.5. What is Ms. Lee?A. She is a model. B. She is a tea

4、cher. C. She is a manager.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。所每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the man care about most for a teacher?A. The lecture topic. B. The appearance. C. The teaching style.7. Whom do t

5、he speakers both like?A. Professor Green. B. Professor Woods. C. Peterson.听第7段材料,回答第8、9题。8. Why does the man buy the jacket?A. Because he likes it. B. Because it is cheap. C. Because it is in fashion.9. What will the man do next time?A. Go to another store. B. Bring his wife. C. Ask for Tracys advic

6、e.听第8段材料,回答第10至12题。10. Whats the problem with the sweater?A. It is broken. B. It shrinks a lot. C. It is the wrong size.11. Why does the man come to the store?A. To get his money back.B. To change it for another one.C. To have it washed and dried.第二部分 阅读理解(共两节,满分60分)第一节(共15小题;每小题3分,满分45分)阅读下列短文,从每题所

7、给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。答案写在答题卡上。AVehicles often come into conflict with other vehicles and pedestrians when their intended courses of travel intersect (交叉), and end up being in each other,s way. The general principle that establishes who has the right to go first is called “right of way”, or “priorit

8、y”. It determines who has the right to use the conflicting part of the road and who has to wait. Signs, signals, markings and other features are often used to make priority clear.A driver must yield (让) the right of way to other drivers: When approaching a YIELD sign. Slow down or stop to avoid a cr

9、ash. Even after the light turns green when there are vehicles in the intersection. When approaching emergency vehicles using sounding or flashing sirens. After coming to a complete stop at an intersection where there is a stop sign or a flashing red signal. If there is no stop line, stop before the

10、crosswalk. When making a left turn on a red light after a stop from a one-way street to another one-way street with traffic moving to the left. (See Figure A.) When two vehicles on different roadways arrive at a four-way stop intersection at the same time, the vehicle should yield to the vehicle on

11、its right. (See Figure B.) When coming out of an alley, building, private road or driveway after coming to a complete stop. (See Figure C.) When crossing traffic at the end of a “T” road with no traffic control signs or signals. (See Figure D.)1. Whats the purpose of the text?A. To explain the law o

12、f right of way.B. To illustrate traffic signs and signals.C. To inform drivers of general traffic rules.D. To introduce traffic rules to pedestrians.2. Which is the right behavior according to the text?A. Drive on once the light turns green.B. Keep driving if there is no stop line.C. Yield to emerge

13、ncy vehicles at any time.D. Slow down when approaching a YIELD sign.3. Which of the following description is TRUE according to the figures?A. Figure A: B should yield to A.B. Figure B: A should yield to B.C. Figure C: A should yield to B.D. Figure D: A should yield to B.【答案】1. A 2. D 3. B【解析】这是一篇说明文

14、。主要说明了一些道路行驶规则。【1题详解】推理判断题。根据文章内容主要为描述道路行车规则,故可推理文章的目的在于解释路权法。故选A。【2题详解】细节理解题。A driver must yield the right of way to other drivers部分第一点 When approaching a YIELD sign. Slow down or stop to avoid a crash.可知当靠近让路标志时,要减速或停车以避免相撞。故选D。【3题详解】细节理解题。倒数第三点When two vehicles on different roadways arrive at a f

15、our-way stop intersection at the same time, the vehicle should yield to the vehicle on its right. 当两辆行驶在不同道路上的车辆同时到达四路交叉口时,车辆应向其右侧车辆让路。故B图像中A车辆应当给B车辆让行。故选B。BInside WeWorks New York City headquarters on a Thursday morning, a handful of kids are selling carrots and peppers. The children are members of

16、 WeWorks first school, WeGrow, where farming is part of the curriculum. They are interacting with WeGrow employees browsing the goods. “How many carrots would you like?” one girl asks. “We take Apple Pay,” another shouts.Founded in 2010, We Work has made a name for itself as a global network of cowo

17、rking spaces. WeGrow is WeWorks newest enterprise (事业) and its first attempt in the education industry.WeGrow, a school which claims to grow “conscious leaders”,is inspired by the Montessori approach to learning that gives children the freedom to explore and choose their activities, so their nature

18、of creativity and curiosity is preserved. But the goal is not to create next-generation CEOs. “Leadership is a bit of an exciting word for people,” said Rebekah, WeGrows founder and CEO, “Weve seen children do such a thing forever running a lemonade stand every time , thats what that is.”WeGrow open

19、ed in the fall last year. Currently, 46 kids are enrolled in classes from pre-kindergarten to fourth grade. The kids start every morning with live music, followed by yoga. They spend time in nature and choose to take either Hebrew or Mandarin courses. WeGrow students learn science, math, social stud

20、ies and language arts. It also has a program for kids to connect with WeWork community members with careers in areas kids might be interested in. But the main concern is that standardized tests are not available to measure the students overall progress.They want to create an environment where people

21、 can work to make a life and not just a living, but thats part of a larger mission to raise the worlds awareness towards creating a world where people are happy and fulfilled and living in a sharing state.4. What do we know about WeGrow from the text?A. It was founded in 2010.B. It is intended for k

22、ids of gifts.C. It aims to preserve kids nature.D. It got a lot of satisfaction from parents.5. Which of the following reflects the Montessori approach?A. All kids learn to run the lemonade stand.B. Students are allowed to establish markets in the yard.C. The school committee arranges students,activ

23、ities.D. Students work hard academically to become CEOs.6. Why is it hard to measure students progress?A. Because there are so many courses.B. Because the students are of a wide age range.C. Because standardized tests have limitations.D. Because the school lacks professional testers.7. What can be a

24、 suitable title for the text?A. A Farming-featured schoolB. An Education-based BusinessC. Grow to be a Future LeaderD. Learn to Make a Life, not Just Living【答案】4. C 5. B 6. C 7. D【解析】这是一篇说明文。主要介绍了WeGrow是WeWork在教育行业的最新企业和第一次尝试,WeGrow收到蒙特梭利学习方法的启发,给孩子自由探索和选择他们的活动,来保留他们的创造力和好奇心。同时介绍了这个项目的具体运行情况。WeGrow目

25、的是创造一个人们幸福、满足、生活在共享状态的世界。【4题详解】细节理解题。第三段第一句WeGrow, a school which claims to grow “conscious leaders”,is inspired by the Montessori approach to learning that gives children the freedom to explore and choose their activities, so their nature of creativity and curiosity is preserved. WeGrow给孩子自由探索和选择他们

26、的活动,保留他们的创造力和好奇心。故可知WeGrow的目的是保护孩子们的天性。故选C。【5题详解】推理判断题。第三段第一句inspired by the Montessori approach to learning that gives children the freedom to explore and choose their activities可知蒙特梭利学习方法是让孩子们自由探索和选择他们的活动,分析选项可知只有B选项学生被允许在院子里建立市场,属于让孩子们自由探索和选择的活动,因此最能反映蒙特梭利学习方法。故选B。【6题详解】细节理解题。第四段最后一句But the main

27、concern is that standardized tests are not available to measure the students overall progress.可知因为标准化考试无法衡量学生的整体进步,因而很难衡量学生的进步。故选C。【7题详解】主旨大意题。根据文章最后一段第一句They want to create an environment where people can work to make a life and not just a living可知他们想创造一个环境,让人们可以工作来谋生,而不仅仅是谋生。故选D。CA day in the life

28、 of a sun bear is what you might expect from the name: sunny. In its natural habitat, the sun bear spends over 80 percent of its active waking time in daylight.But when disturbed by human activity, that changes dramatically. In areas where people are pushing into the sun bears habitat, the animals a

29、re spending 90 percent of their waking time after dark. Effectively, the threat of human presence is making the sun bear change into “the moon bear”.Led by scientists at the University of California, Berkeley, the study found that human activity is driving scores of mammals to shift their activity f

30、rom the daytime into the dark hours of the night. As many animals have already been forced out of their local habitats, others are attempting to avoid interaction with humans by separating themselves in time rather than in space.For the work, the researchers examined the behaviors of 64 mammal speci

31、es, including deer, tigers, boars, and, of course, sun bears. They observed increased nocturnal (夜间的) behavior in a large majority of them, with species that are naturally active during the day tending to shift their activity to after dark, and those that are naturally nocturnal becoming more so. Th

32、e mammals affected ranged across body size, habitat type, region of the world, and diet.Human activity of all sorts affect animals,lives, including activities like hunting, agriculture and land development, harvesting local natural resources, even hiking or walking through wild areas. Sport hunting

33、in the Hwange National Park in Zimbabwe drove antelopes to spend more of their active waking hours at night, restricting their access to water. Similarly, hikers in the Santa Cruz Mountains in California made coyotes (郊狼) more nocturnal, forcing them to find new preys (猎物) among traditionally noctur

34、nal animals.The researchers warn that profound shifts in the natural behavior patterns of so many species disturb dynamics that have evolved over generations, leading to a series of unknown effects on the entire ecosystems.8. What did the study find?A. More animals separate themselves in space.B. Hu

35、man activity changes animals way of lifeC. Many animals were pushed out of their local habitats.D. The sun bear spends over 80% waking time in daylight.9. What does the underlined word “that” refer to?A. The sun bear.B. The waking time.C. Human activity.D. The natural habitat.10. What can we infer f

36、rom paragraph 5?A. Antelopes have easier access to water.B. Coyotes have to prey on new types for survival.C. Human activity shortens animals sleeping time.D. Animals have managed to escape interaction with humans.11. What does the author want to tell us in the text?A. Human threat makes the sun bea

37、r nocturnal.B. Animals are badly hurt by human presence.C. Animals become more adaptable thanks to human.D. Ecosystems may be reshaped due to human activity.【答案】8. B 9. B 10. B 11. D【解析】这是一篇说明文。主要说明了由于人类的活动,动物不得不该自己原有的生活方式。由于许多动物已经被迫离开了它们在当地的栖息地,其他动物正试图通过在时间上而不是空间上与人类隔离来避免与人类的互动。研究人员警告说,许多物种的自然行为模式发

38、生了深刻的变化,扰乱了经过几代人进化而来的动态,导致了对整个生态系统的一系列未知影响。【8题详解】细节理解题。第三段第一句the study found that human activity is driving scores of mammals to shift their activity from the daytime into the dark hours of the night.可知研究发现,人类活动正促使许多哺乳动物将活动时间从白天转移到黑夜。即人类活动改变了动物的生活方式。故选B。【9题详解】推理判断题。根据上文In its natural habitat, the su

39、n bear spends over 80 percent of its active waking time in daylight.太阳熊在它的自然栖息地80%的活动时间都在白天。而由于人类活动的干扰,这个醒着的时间改变了。故that指代太阳熊醒着的时间。故选B。【10题详解】推理判断题。根据第五段Sport hunting in the Hwange National Park in Zimbabwe drove antelopes to spend more of their active waking hours at night, restricting their access

40、to water. Similarly, hikers in the Santa Cruz Mountains in California made coyotes more nocturnal, forcing them to find new preys among traditionally nocturnal animals. 津巴布韦Hwange国家公园的狩猎运动迫使羚羊在夜间活动的时间增加,限制了它们获得水源。类似地,加州圣克鲁斯山的徒步旅行者使土狼更喜欢夜间活动,迫使它们在传统的夜间活动动物中寻找新的猎物。可知动物们已经通过改变自己的生活方式来设法逃避与人类的接触。故选B。【11

41、题详解】推理判断题。最后一段The researchers warn that profound shifts in the natural behavior patterns of so many species disturb dynamics that have evolved over generations, leading to a series of unknown effects on the entire ecosystems. 研究人员警告说,许多物种的自然行为模式发生了深刻的变化,扰乱了经过几代进化而来的动态,导致了对整个生态系统的一系列未知影响。可推理得知由于人类活动,

42、生态系统可能会被重塑。故选D。DAlibaba Cloud and the Hangzhou city government announced the launch of ET City Brain 2.0, a cloudpowered and Al-driven urban traffic-management system that aims to increase the citys efficiency.After over two years of testing in Alibabas home base, ET City Brain has become the new in

43、frastructure (基础设施) for Hangzhou, with a total coverage of 420 square kilometers in area, including over 1,300 traffic lights. Over 200 traffic officers are connected via mobile phones, enabling them to receive real-time alerts on any traffic-related emergencies.In version 2.0, the system will optim

44、ize the citys firefighting abilities by providing key information to firefighters, such as water pressure, the number and position of fire hydrants (消防栓) in a given area, the location of gas pipes and other details they need to know. The information is instant, making the entire firefighting process

45、 faster, safer and more accurate.City Brain gives meaning to data. By using AI and advanced algorithms (计算程序), City Brain is able to analyze a large amount of data and turn them into useful information in real-time speed.As a result of City Brains ability to predict traffic flow, detect accidents an

46、d provide instant feedback, Hangzhou has dropped from 5th to the 57th on the list of Chinas most congested cities. Hangzhou is probably the only city that can tell you how many cars are on the street at any given time.In the case of medical emergencies, City Brain is able to change traffic lights, s

47、o emergency vehicles like ambulances and fire trucks can head to the scene without interruption, accelerating their arrival time by 49%.Dr. Wang Jian, the head of Alibabas Technology Steering Committee who invented the term “City Brain”, said the system is designed to empower a city to act quickly a

48、nd directly. It is more than just about traffic management. Its really about how to make city more livable at a time of shrinking natural resources around the globe. “It is a matter of sustainability, while using as little natural resources as possible,” Wang said, “This is just the beginning.”12. W

49、hat benefit will ET City Brain bring?A. Lower crime rates.B. Efficient government.C. Less traffic congestion.D. Improved medical care.13. Which of the following functions of the city Brain is NOT mentioned in the text?A. Predicting traffic flow.B. Giving quick feedback.C. Changing traffic lights.D.

50、Handling traffic accidents.14. Which of the following best explains “optimize” in paragraph 3?A. Better.B. Practise.C. Operate.D. Emphasize.15. What can we conclude from the last paragraph?A. ET City Brain 2.0 is a mature version.B. Alibaba targets environmentally-friendly development.C. The governm

51、ent is devoted to improving the system.D. The system can solve the problem of lack of resources.【答案】12. C 13. D 14. A 15. B【解析】这是一篇说明文。阿里巴巴云和杭州市政府宣布推出ET city Brain 2.0,一个以云计算为动力、以人工智能为驱动的城市交通管理系统,旨在提高城市交通的效率。【12题详解】细节理解题。根据第一段中ET City Brain 2.0, a cloudpowered and Al-driven urban traffic-management

52、system that aims to increase the citys efficiency.可知,ET city Brain 2.0,这是一个以云计算为动力、以人工智能为驱动的城市交通管理系统,旨在提高城市的交通效率。故ET City Brain将带来更少的交通堵塞。故选C。【13题详解】细节理解题。第五段第一句As a result of City Brains ability to predict traffic flow, detect accidents and provide instant feedback可知,City Brain能够预测交通流量,检测事故并提供即时反馈,

53、再根据第六段In the case of medical emergencies, City Brain is able to change traffic lights, so emergency vehicles like ambulances and fire trucks can head to the scene without interruption, accelerating their arrival time by 49%.可知,该系统可以改变交通信号灯,但并没有提及处理交通事故,D选项没有提及。故选D。【14题详解】词义猜测题。根据下文the system will op

54、timize the citys firefighting abilities by providing key information to firefighters, such as water pressure, the number and position of fire hydrants in a given area, the location of gas pipes and other details they need to know.可知,系统通过向消防员提供关键信息,如水压、给定区域内消防栓的数量和位置、燃气管道的位置以及其他他们需要知道的细节,来优化和提高城市的灭火能

55、力。故划线部分单词意思为“优化;改善”,故选A。【15题详解】推理判断题。根据最后一句“It is a matter of sustainability, while using as little natural resources as possible,” Wang said, “This is just the beginning.”(“这是一个可持续发展的问题,同时尽可能少地使用自然资源”,王说,“这只是一个开始。”)可知,阿里巴巴的目标是环境友好型发展。故选B。第二节(共5小题;每小题3分,满分15分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项

56、。Current digital technology gives us music of flawless quality. It also makes it easier to copy, upload and stream music without having to download it. _16_. However, as climate change is on everyones mind these days, the question related to music arises: Which music consumption form is worse for th

57、e environment: CDs, vinyl (黑色胶片), or digital music? The answer might surprise you._17_ logic would suggest that music downloads and online streaming are good for the environment. But must it surely be more environmentally friendly? Even though streamed music is material-free, that doesnt mean it doe

58、snt have an environmental impact. In fact, the information is searched and sent to our electronic devices across the network, which costs energy. _18_.Researchers found that streaming an album over the Internet will use 27 times more energy than it takes to produce a single CD or vinyl record. In an

59、y given second, the music platform is serving about 2.5 million streams at the same time. _19_ that means almost 210,000 albums worth of music has been streamed. It will use nearly 8,000 times more energy than what making one CD takes. Meanwhile, if you buy a CD, its there permanently. The only extr

60、a energy required is whatever you need to power your CD player.The study was published before Record Store Day an event that encourages listeners to buy physical record._20_. Rather, they want you to think about your power use and choose services that minimize their effect on the planet. They also h

61、ope this could develop alternatives that are more sustainable without sacrificing the convenience you expect.A Since our digital music uses less plasticB. If average albums contain twelve tracksC. This happens every time we stream musicD. As a result, streaming music becomes popularE. Although strea

62、ming music is a greener alternativeF. It wants to convey effects of streaming on economyG. But the researchers arent advising playing music traditionally【答案】16. D 17. A 18. C 19. B 20. G【解析】这是一篇说明文。当今的数字技术给我们带来了完美无瑕的音乐品质。且因为我们的数字音乐使用更少的塑料,从逻辑上讲,音乐下载和在线流媒体对环境是有好处的。事实上,信息是通过网络搜索并发送到我们的电子设备上的,这需要消耗能源。研

63、究人员希望人们考虑能源使用,并选择那些对地球影响最小的服务。【16题详解】根据上文It also makes it easier to copy, upload and stream music without having to download it. 它还使复制、上传和流媒体音乐变得更容易,而无需下载。可推测下文将叙述这种情况带来的影响是:因此,流媒体音乐变得流行起来。故选D。【17题详解】根据下文logic would suggest that music downloads and online streaming are good for the environment. 从逻辑上

64、讲,音乐下载和在线流媒体对环境是有好处的。可推测上文是说明:因为我们的数字音乐使用更少的塑料。故选A。【18题详解】根据上文In fact, the information is searched and sent to our electronic devices across the network, which costs energy. 事实上,信息是通过网络搜索并发送到我们的电子设备上的,这需要消耗能源。下文则说明这样的情况每次我们播放音乐时都会发生。故选C。【19题详解】根据下文that means almost 210,000 albums worth of music has

65、been streamed这意味着几乎有21万张专辑的音乐被流媒体播放。可推测平均每张专辑包含12首歌曲。故选B。【20题详解】根据下文Rather, they want you to think about your power use and choose services that minimize their effect on the planet. 相反,他们想让你考虑你的能源使用,并选择那些对地球影响最小的服务。可知研究人员并不建议传统地播放音乐。故选G。第三部分语言知识运用(共两节,满分55分)第一节(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、

66、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。When I was a freshman in college, I had some seniors telling me, “You should not really try to get the highest grades. Try to score just about enough that you are right above the _21_.” They said, “Look at that guy! He is a _22_ but he doesnt have a job.” The boy happened to

67、_23_ this conversation, but did not say anything and _24_ went to his dormitory.I followed _25_ advice for a year, and got really average grades. Unexpectedly that year, the _26_ in economy occurred and the whole world changed. Almost all the seniors in my college who had offer letters in their hand

68、s started getting _27_ letters in their mailbox.It was sadness everywhere and then it was a state of _28_ all over the campus. _29_ , the topper was still quiet. He called me to his room. I had no clue why he _30_ me. I thought he had seen me in the library several times. He only wanted to spend ten

69、 _31_ with me, but passed me his _32_ life advice.He said, “Check this letter out.” It said “Massachusetts Institute of Technology. Congratulations! You are _33_ for a PhD program.” “Try to get the kind of grades that you could _34_ yourself on. Dont take the _35_ advice. Look! They were all telling

70、 you to be average. But I know you can do better. Now go, and spend as many hours in the _36_ as you can rather than hanging out with your friends.”He continued, “You never know how the world will change. Everything you own can be _37_ at one time. The only thing wont betray you: your _38_ work.”I g

71、ot the highest grades the following semesters. I _39_ it to University of Wisconsin Madison for a PhD in Chemical Engineering, and then to Intel corporation. Who knows where the next _40_ could be21. A. topB. averageC. percentageD. grade22. A. candidateB. graduateC. topperD. loser23. A. joinB. hearC

72、. interruptD. ignore24. A. angrilyB. happilyC. awkwardlyD. silently25. A. hisB. myC. theirD. your26. A. growthB. developmentC. downturnD. recovery27. A. declineB. confirmationC. invitationD. recommendation28. A. fancyB. mindC. conflictD. panic29. A. LastlyB. LuckilyC. ThereforeD. However30. A. hated

73、B. favoredC. disturbedD. suggested31. A. periodsB. secondsC. hoursD. minutes32. A. hardestB. closestC. bestD. newest33. A. consideredB. refusedC. acceptedD. praised34. A. limitB. prideC. relaxD. control35. A. wrongB. differentC. frankD. easy36. A. libraryB. clubC. job-huntingD. mind-reading37. A. ta

74、ken awayB. passed downC. used upD. left behind38. A. difficultB. hardC. regularD. creative39. A. failedB. processedC. wroteD. made40. A. destinationB. purposeC. conditionD. contract【答案】21. B 22. C 23. B 24. D 25. C 26. C 27. A 28. D 29. D 30. B 31. D 32. C 33. C 34. B 35. A 36. A 37. A 38. B 39. D 4

75、0. A【解析】这是一篇记叙文。记叙了作者在刚进大学时听从学长的建议:不要真的想取得最高的分数,则而是要试着获得刚好高于平均水平的分数。因为一流的学生也没有工作。后来那一年经济衰退,大学弥漫着恐慌的气氛。一流的学生找到作者,想告诉他自己最好的人生建议:试着取得那种你可以引以为傲的成绩,不要听从错误的建议。你拥有的一切都可能一度被拿走,但唯一不会背叛你的是你的努力。作者在接下来的那个学期取得了全年级最高分,最后成功去到了威斯康辛大学麦迪逊分校攻读化学工程博士学位。【21题详解】考查名词。A. top顶部;B. average平均;C. percentage百分比;D. grade年级。根据上文Y

76、ou should not really try to get the highest grades. 可知你不应该真的想取得最高的分数,则而是要试着获得刚好高于平均水平的分数。故选B。【22题详解】考查名词。A. candidate候选人;B. graduate毕业生;C. topper 一流人物;D. loser失败者。句意:看那个家伙!他是一流的学生,但他却没有工作。故选C。【23题详解】考查动词。A. join加入;B. hear听见;C. interrupt打断;D. ignore忽视。根据下文this conversation可知男孩碰巧听到了这段对话。故选B。【24题详解】考查副

77、词。A. angrily生气地;B. happily快乐地;C. awkwardly尴尬地;D. silently沉默地。根据上文but did not say anything可知男孩沉默地回到了宿舍。故选D。【25题详解】考查代词。A. his他的;B. my我的;C. their他们的;D. your你的。根据上文可知是高年级学长告诉了作者这条建议的,因此作者是遵循他们的建议。故选C。【26题详解】考查名词。A. growth增长;B. development发展;C. downturn衰退;D. recovery恢复。根据下文可知那一年发生了经济衰退。故选C。【27题详解】考查名词。A

78、. decline减少;B. confirmation确认;C. invitation邀请;D. recommendation推荐。由于经济衰退所以录用的信件也减少了。故选A。【28题详解】考查名词。A. fancy幻想;B. mind理智;C. conflict冲突;D. panic恐慌。句意:到处都是悲伤,然后校园里一片恐慌。故选D。【29题详解】考查连词。A. Lastly最后;B. Luckily幸运的是;C. Therefore因此;D. However然而。句意:然而,一流的学生仍然很安静。故选D。【30题详解】考查动词。A. hated讨厌;B. favored偏袒;支持;C.

79、disturbed干扰;D. suggested建议。根据上文He called me to his room.可知作者不知道他为什么偏偏找到了作者。故选B。【31题详解】考查名词。A. periods周期;B. seconds秒;C. hours小时;D. minutes分钟。句意:他只想跟我花十分钟的时间。故选D。【32题详解】考查形容词。A. hardest最艰难的;B. closest最近的;C. best最好的;D. newest最新的。句意:向我传递他最好的人生建议。故选C。【33题详解】考查动词。A. considered考虑;B. refused拒绝;C. accepted接受

80、;录用;D. praised赞美。根据上文Congratulations!可知被录用了。故选C。【34题详解】考查动词。A. limit限制;B. pride骄傲;C. relax放松;D. control控制。句意:试着取得那种你可以引以为傲的成绩。故选B。【35题详解】考查形容词。A. wrong错误的;B. different不同的;C. frank坦白的;D. easy容易的。句意:不要听从错误的建议。故选A。【36题详解】考查名词。A. library图书馆;B. club俱乐部;C. job-hunting求职;D. mind-reading读心。句意:现在去吧,花尽可能多的时间在

81、图书馆,而不是和你的朋友出去玩。故选A。【37题详解】考查动词。A. taken away拿走;B. passed down传递下去;C. used up用完;D. left behind留下;遗留。句意:你所拥有的一切都可能一度被拿走。故选A。【38题详解】考查形容词。A. difficult困难的;B. hard努力的;C. regular有规律的;D. creative创造性的。句意:唯一不会背叛你的是:你的努力。故选B。【39题详解】考查动词。A. failed失败;B. processed处理;C. wrote写;D. made制作。句意:我成功去到了威斯康辛大学麦迪逊分校攻读化学工

82、程博士学位。make it“成功;达到目标”,故选D。【40题详解】考查名词。A. destination目的地;B. purpose目的;C. condition条件;D. contract合同。句意:谁真的下一个目的地会在哪儿。故选A。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当单词或括号内单词的正确形式。At the beginning of Chinese Year of the Pig, a video called What is Peppa Pig made a pink pig the _41_ (hot) image in China.

83、The video features an elderly man living in the countryside. _42_ (give) a New Year gift to his grandson in the city, he wonders what Peppa Pig is. The elderly main, _43_ (eventual), makes a Peppa Pig by himself based on a blowing machine. The video _44_ conveys the message of family reunion and a g

84、randfathers love won 1,500 million clicks within 24 hours. And the popular cartoon character, with its round belly and big ears, has long been taken _45_ a symbol for abundance, wealth and good luck in Chinese culture. The peppa alongside her family _46_ (become) a global hit since the cartoons rele

85、ase in 2004. The childrens TV show is so popular because it is one of the few that families can enjoy together without adults feeling _47_ (bore). The _48_ (produce) made his fortune thanks to the young peppa pig. _49_ it comes to the secret of success, he explained that he tried to _50_ (simple) th

86、e show and ensured the piglet is unforgettable.【答案】41. hottest 42. To give 43. eventually 44. that/which 45. as 46. has become 47. bored 48. producer 49. When 50. simplify【解析】这是一篇说明文。主要介绍了一段叫做小猪佩奇是什么的视频让粉红猪成为中国最火的形象。该视频传达了家庭团聚和祖父之爱信息,在24小时内获得了15亿的点击量。【41题详解】考查形容词最高级。句意:在中国猪年伊始,一段名为小猪佩奇是什么的视频让粉红猪成为中国

87、最火的形象。根据后文in China可知应填形容词最高级hottest。【42题详解】考查非谓语动词。句意:为了给在城里的孙子送新年礼物,他想知道小猪佩奇是什么。本句已经存在谓语动词且句中没有连词,give在句中表目的用不定式,故填To give。【43题详解】考查副词。make动词需要副词修饰,故填eventually。【44题详解】考查定语从句连接词。句意:传达了家庭团聚和祖父之爱信息的该视频,在24小时内获得了15亿的点击量。本句为定语从句修饰先行词video且先行词在从句中做主语,指物,故填关系代词that或which。【45题详解】考查介词。句意:这个广受欢迎的卡通人物有着圆圆的肚子

88、和大大的耳朵,在中国文化中,它一直被视为富足、财富和好运的象征。短语be taken as“被视为;被当做”,故填as。【46题详解】考查动词时态。句意:自从2004年粉红猪小妹上映以来,她和她的家人一起成为了全球最受欢迎的卡通形象。根据下文since the cartoons release in 2004可知用现在完成时,主语为单数,故填has become。【47题详解】考查形容词。根据上文feel可知填形容词作表语,故填bored。【48题详解】考查名词。句意:这位制作人靠年轻的小猪佩奇发了财。做主语,表示“制作人”,故填producer。【49题详解】考查连接词。句意:当谈到成功的秘

89、诀时,他解释说,他试图简化节目,确保小猪是令人难忘的。固定短语when it comes to“当提到”,故填when。【50题详解】考查动词。try to do sth.“尝试做某事”后跟动词原形,故填动词simplify。第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面

90、写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分I live in a typical Chinese family of four generations lived together under same roof. Everyone has funs with each other here. Every night, we will have dinner together, talking or laughing around the dinner table so that all the worries of the da

91、y will be swept away. At weekends, Dad will take Grandpa, that likes outdoor activities a lot, to the countryside to fish. Mom and Grandma will cook delicious food for ourselves. When the weather is fine, I will push my 95-year-old great grandmother in a wheelchair to sunbathe in the yard. My family

92、 is such harmonious that I have been grown up into a person with love and responsibility. I will definite teach what I had already learned to my future children.【答案】【解析】【分析】这是一篇说明文。作者住在一个典型的中国四代同堂的家庭,作者介绍了自己的家庭生活。【详解】1.考查非谓语动词。句意:我住在一个典型的中国四代同堂的家庭。本句已经存在谓语动词且句中没有连词,故live只能做非谓语动词与逻辑主语构成主谓关系,用现在分词,故li

93、ved改为living。2.考查冠词。短语the same“一样;相同的”,故same前添加the。3.考查名词的数。句意:每个人在这里都很开心。fun为不可数名词,因此没有复数形式,故funs改为fun。4.考查连词。句意:每天晚上,我们会一起吃晚饭,围坐在餐桌旁谈笑风生,这样一天的烦恼就会被扫除。根据上下文为并列关系,故应用并列连词,故or改为and。5.考查定语从句连接词。句意:周末,爸爸会带爷爷去乡下钓鱼,爷爷很喜欢户外活动。本句为定语从句修饰先行词且先行词在从句中做主语,指人,故应用关系代词who。故that改为who。6.考查人称代词。句意:妈妈和奶奶会为我们做美味的食物。根据句意

94、,故ourselves改为us。7.考查固定句型。固定句型sothat“如此以致于”,so修饰形容词,such修饰名词,故such改为so。8.考查动词语态。句意:我的家庭是如此和谐,我已经成长为一个充满爱和责任的人。动词grow没有被动结构,故去掉been。9.考查副词。teach为动词需要副词修饰,故definite改为definitely。10.考查动词时态。句意:我一定要把我已经学会的东西教给我未来的孩子。根据下文already可知应用现在完成时,故had改为have。第二节书面表达(满分25分)52.假定你是李华,你校举办了一场“用英语讲好中国故事”的主题演讲活动,请你写一则英文报道

95、。要点如下:1. 时间和地点;2. 活动的过程;3. 活动的意义。注意:1. 词数100左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。_【答案】Last Thursday, all the students and teachers in our school gathered in the auditorium at 3 p.m. to enjoy a special activityan English speech contest with the theme of “telling Chinese stories in English”.The activity had three pa

96、rts. First, every contestant delivered his or her own speech and then each of them was asked to make an impromptu speech according to the given questions by the judges. The last part was evaluating and presenting the trophies to the award winners.This contest gave us a good opportunity to enhance ou

97、r abilities of speaking English as well as having a deeper understanding of the differences and connections between China and the world. More importantly, we get to know it is our responsibility to spread splendid Chinese culture to the world.【解析】【分析】这是一篇应用文写作。【详解】第1步:根据提示可知,要求写一则英文报道;假定你是李华,你校举办了一场

98、“用英语讲好中国故事”的主题演讲活动,请你写一则英文报道。要点如下:1. 时间和地点;2. 活动的过程;3. 活动的意义。第2步:根据写作要求,确定关键词(组),如:auditorium(礼堂);an English speech contest(英语演讲比赛),contestant(竞争者),evaluate(评估),enhance our abilities(加强能力)等。第3步:根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第4步:连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,保持整洁美观的卷面是非常重要的。【点睛】范文内容完整,语言规范,语篇连

99、贯,词数适当。作者在范文中使用了较多高级表达方式,如Last Thursday, all the students and teachers in our school gathered in the auditorium at 3 p.m. to enjoy a special activityan English speech contest with the theme of “telling Chinese stories in English”.运用了非谓语动词不定式表目的;This contest gave us a good opportunity to enhance our abilities of speaking English as well as having a deeper understanding of the differences and connections between China and the world.运用了as well as连接两个非谓语结构。全文中没有中国式英语的句式,显示了很高的驾驭英语的能力。另外,文章思路清晰、层次分明,上下句转换自然,为文章增色添彩。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1