1、综合测试卷九(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.With whom does the man go home?A.His father.B.His mother.C.His sister.2.What is the woman looking for?A.The lift.B.The doctors office.C.A nurse.3.Wh
2、at do we know about the man?A.He saw the film.B.He didnt like the film.C.He sold a ticket to the woman.4.What is the woman going to do this afternoon?A.Go skating with the man.B.Do some washing.C.Do her homework.5.What was the mans problem?A.He lost the car key.B.He was late for work.C.He disliked h
3、is boss.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟;听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What does the woman want to borrow a digital camera for?A.The school magazine.B.A friends party.C.The school trip.7.Where does Jack prefer
4、 to get the news?A.On the Internet.B.In newspapers.C.On the radio.听第7段材料,回答第8、9题。8.Which part of her job does the woman find most difficult?A.Using the computer system.B.Taking more training.C.Speaking in public.9.What does the man suggest the woman do?A.Tell her boss about her problem.B.Learn more
5、from the computer.C.Change jobs.听第8段材料,回答第10至12题。10.What are the two speakers talking about?A.Interesting places.B.An art lesson.C.Their classmates.11.Where did Mary go yesterday?A.To a bank.B.To a park.C.To a sports centre.12.Who is best at drawing?A.Luke.B.Christina.C.Mary.听第9段材料,回答第13至16题。13.What
6、 time should the bus have come?A.At 9:15.B.At 8:15.C.At 8:00.14.What did the woman do in the library?A.She finished her school project.B.She borrowed a book on kings and queens.C.She searched for some books but got nothing.15.Where was the woman at 2:00 p.m.?A.At home.B.On a bus.C.In a bookstore.16.
7、Why did it take the woman a long time to get home?A.She walked all the way home.B.The bus broke down halfway.C.She went to a bookstore on the way.听第10段材料,回答第17至20题。17.When did the story happen?A.On Peters way to school.B.On Peters way home.C.At night.18.What was the class about today?A.Giving first
8、aid.B.Being polite.C.Behaving oneself.19.What might be wrong with the girl?A.She hurt herself.B.She was ill.C.She had an accident.20.How did he stop the bleeding?A.By using clean water.B.By using a handkerchief.C.By letting her sit up.第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四
9、个选项中选出最佳选项。ATurkeyYakamozHotelEstablished in 1992, Yakamoz is a small and friendly hotel situated near Fethiye in south-west Turkey. Offering traditional Turkish hospitality, fabulous Mediterranean cuisine, and charming gardens, Yakamoz delights all who enter its gate.*All rooms have bathrooms and b
10、alconies;*Open from April to late October;*Twin rooms 20 per personincl. breakfast;*Show this ad to get an exclusive 10% LonelyPlanet magazine discount.CastawaysTAILOR-MADE HOLIDAYS TO MALLORCA, SPAIN, MADEIRA, PORTUGAL, CYPRUS AND FRANCE. QUOTE LONELYPLANET MAGAZINE TO SAVE 50 PER PERSON ON YOUR HO
11、LIDAY.01737 812255ONCEINALIFETIMEPERUADVENTUREEnjoy a spectacular 2-week self-drive holiday to the Andes and the Amazon rainforest. Reach locations in South America others can only dream of with Peru Safari.PERUSAFARIThe heart of the adventure.RailHolidaysoftheWorld*Discover Perus and Brazils cultur
12、al highlights by train;*Explore California by rail;*Travel by rail into Eastern Canadas remote wilderness;*Take a fabulous rail tour of Australia & New Zealand.Over40YearsofUnforgettableRailJourneysFFestingiogTravel21.What is the cost for 2 nights of accommodations for 2 people at the Yakamoz Hotel
13、with the LonelyPlanet discount?A.80.B.72.C.40.D.36.22.Rail holidays are available in .A.North America, Europe and OceaniaB.North America, South America and AsiaC.Oceania, Asia and EuropeD.North America, South America and Oceania23.How many advertisements offer holidays to Peru?A.One.B.Two.C.Three.D.
14、Four.BMany years ago, when we were a young couple with two small children, aged 2 and 4, we were practically impecunious. My parents-in-law lived from hand to mouth, so we didnt expect any help from them. My parents lived a great distance away, and I was too ashamed to let them know about our situat
15、ion.My husband was trying to earn a living with an old pickup truck, carrying groceries for local shopkeepers, but it was constantly breaking down. It took almost all the money we had to have it fixed. The truck was also the only means of transportation for us.We lived in the countryside, and we alw
16、ays used the back door because the driveway led to it. One winter evening, I stepped outside to take a bag of trash to the barrel and almost tripped over something. It was nearly dark, and I had to bend down to see what it was. I could hardly believe my eyes. There sat a large basket loaded with foo
17、d.It was heavy, so I called my husband to carry it into the house. Once inside, we discovered two loaves of bread, some butter, several cans of vegetables, a can of orange sauce, and a large turkey. There was so much that I couldnt remember it all, but it was everything we needed to fix a wonderful
18、dinnereverything except potatoes.A little while later I remembered that I hadnt taken the trash to the barrel. By now it was dark, so I had to turn on the yard lightand thats when I spotted a small bag of potatoes sitting on the porch.That dinner was the best I could remember.We werent able to thank
19、 our donators, though, because we never found out who had been so generous in helping a struggling young family. Whoever it was,we are forever grateful.24.How did the authors husband support the family?A.By selling food door to door.B.By delivering goods.C.By starting a garage.D.By working as a shop
20、 assistant.25.How did the author feel when she saw the basket?A.She was annoyed.B.She was terrified.C.She was astonished.D.She felt a sense of relief.26.Which of the following can replace the underlined word “impecunious” in paragraph 1?A.Generous.B.Cautious.C.Stubborn.D.Penniless.27.What may be the
21、 best title for the text?A.A struggling young coupleB.A tale of potatoesC.A helping hand in timeD.A reward from a strangerCIts the universal cry of parents.“Get a job!” Solimans mother told Soliman on the second day of his college breaks.After years of delivering furniture for his mothers store, he
22、knew many people had things they wanted to get rid of. If he borrowed his mums truck, he could make a little money by carrying away their garbage.One night, Soliman came up with a name for his new businessCollege Hunks Hauling Junk. He advertised the next day, and within hours, his phone rang. He as
23、ked his friend Nick Friedman to help. They made $220 in three hours by cleaning out a womans garage. Soliman and Friedman earned $10,000 that summer. But the two werent ready to become full-time garbage men after graduation.“We were trained to finish college and get a good job,” says Soliman, who fi
24、rst worked at a research firm. Friedman became an economic analyst.After working for the firm and the company for a while, both of them changed their minds. They quit their jobs and restarted their business, but had trouble finding a bank willing to lend them money.“Within months,” says Friedman,“we
25、 were pretty upset.” At last, one bank risked lending them $50,000. At first, they lost money. One customer asked them to deal with a dozen garbage cans filled with construction garbage. They measured the job by volume instead of by weight and charged just $130.“The cans were so heavy that it took u
26、s two and a half hours,” says Soliman,“and it cost us more than $250 to carry the load.”However, the tough experience taught them a lesson. They reduced the cost of unloading by recycling metals and electronics. Just four years later, they ran a nationwide company that earned $3 million in 2014.“I f
27、igured if Nick and I failed, wed learn more from failing than from not trying at all,” says Soliman.28.What does Soliman find when helping to deliver furniture? A.Some parents want their kids to work at college breaks.B.Many families have things they dont want to keep.C.His mums truck works well in
28、carrying heavy furniture.D.Its hard to make money by carrying away the garbage.29.What makes Soliman think of starting his new business? A.His working experience in his mothers store.B.His strong desire to make use of the garbage.C.His hatred for peoples throwing away things.D.His much available tim
29、e at college breaks.30.How did Soliman and Friedman cut the cost of the company? A.By filling the cans with more garbage.B.By measuring the job by volume.C.By reducing the working hours.D.By recycling something useful.31.Which of the following can be learned from the passage? A.Easier said than done
30、.B.Nothing succeeds like success.C.Two heads are better than one.D.Nothing is impossible to a willing heart.D(2018天津)FirePreventionInformationThe University of Adelaide employs a full-time staff of fire prevention professionals. They inspect all campus buildings and test and maintain all sprinkler(喷
31、水灭火装置) systems, fire alarms, and fire extinguishers(灭火器). They also provide educational programs on fire safety in the residence halls. Whenever you move to a new area, you should locate the fire alarm pull stations and the two exits nearest your room.FireAlarmsThe floors of all campus buildings are
32、 equipped with manual(手动的) fire alarm systems which include fire alarm pull stations and pipes. Most are also equipped with automatic fire alarm systems consisting of heat detectors, smoke detectors and sprinklers. For your safety, never tamper with(胡乱摆弄) these systems. False fire alarms are illegal
33、 and may lead to imprisonment.FireDrillsA fire drill will be conducted in your residence hall every semester. During a fire drill, please do the following:Take your room key and ID, close and lock the door to your room.Exit immediately from the nearest emergency exit; do not use a lift.Meet outside
34、of your residence hall and wait for further instructions.FireExtinguishersFire extinguishers are located on each floor and in each apartment. Use a fire extinguisher only if you have been trained to do so. Irresponsible use of a fire extinguisher can create a dangerous situation for other residents
35、and could result in damage to personal property. Misuse of a fire extinguisher will result in fines.SmokeDetectorsA smoke detector is on the ceiling in your room. Some buildings also have heat detectors on the ceilings. Do the following to ensure the safe operation of your smoke detector:If your smo
36、ke detector is working properly, the red light should be on. If the red light is not blinking(闪动), contact residence hall staff immediately.Do not cover or block your smoke detector in any way.If a smoke detector sets off an alarm and there is no fire or smoke, inform your hall staff.32.What is the
37、main duty of the fire prevention professionals?A.To provide part-time jobs for students.B.To lead the students to the nearest exits.C.To check and maintain fire prevention equipment.D.To train teachers to be fire prevention professionals.33.What do the automatic fire alarm systems include?A.Pipes an
38、d smoke detectors.B.Smoke detectors and sprinklers.C.Fire alarm pull stations and pipes.D.Sprinklers and fire alarm pull stations.34.In a fire drill,the students should .A.rush quickly to a liftB.gather at the nearest exitC.shut the door and leave at onceD.wait for instructions in the hall35.What do
39、 we know about the use of fire extinguishers?A.Using them wrongly results in punishment.B.Irresponsible use of them can damage them.C.Improper use of them can destroy the apartment.D.Using them without a trainer present is forbidden.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项
40、。Our brain is a wonderful and complicated organ.36In recent years, scientists have discovered new ways to study the brain. They can now watch the activities of different parts of our brain while it is at work. We can think of these techniques as new windows on our minds.37 It can take pictures of yo
41、ur brain in much the same way as an X-ray machine can take pictures of your bones. This method makes use of the fact that whenever a part of your brain becomes more active, it uses more oxygen.If someone were to use this technique to study your brain, your head would be surrounded by a machine that
42、includes a big magnet.38 With the help of a computer, it turns these signals into pictures. By taking pictures every few seconds, scientists can tell which parts of your brain become active when you think of something, such as multiplying ten three times.39 Without stored memories, we would not be a
43、ble to remember words we have learned or find our way home.Everything we learn must be stored as memories in our brain.40 Once a change is made, it must remain, even after the effort to learn has stopped.A.One new research method is called FMRI.B.This device can discover tiny signals coming from oxy
44、gen.C.Most of our memories are stored away out of our awareness.D.Storing memories is one of the most important jobs our brain does.E.Keeping that information in our brain means our brain changes.F.When we need them, they can be “copied” and placed for immediate use.G.Scientists have been working fo
45、r centuries to understand how it works.第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Everyone has his own strengths and weaknesses. Turning our weaknesses into strengths makes us 41. A 12-year-old boy, Kim, overcame his weakness by unknowingly making it his 42.Poo
46、r Kim 43 his left arm in a terrible accident. To cheer him up, his father made him join a judo(柔道) club.Everyone wondered how a single-armed boy could learn judo.44, the master happily accepted him. Kim practiced nothing but a single stroke(击). He trained for all 8 months. Finally, he mastered the s
47、troke and grew in confidence as 45 could do that particular stroke better. The boy was 46 by the master to compete in a judo tournament.Everyone 47 Kim and his master. Even the boy was not sure about why his master had chosen him.To everyones surprise, Kim easily 48 six competitors with his single s
48、troke. He struggled a bit in the semi-final but managed to win the match. Then the final began. The opponent(对手) was very strong and the referee(裁判) 49 with Kims master about stopping the match as he feared the opponent could harm Kim. However, his master 50 and told Kim to continue the match. With
49、a huge effort, Kim 51 the match.Kim thought it was 52 and asked his master how he had become the champion. His master told him,“My dear boy, you learned the most difficult stroke in judo. If your opponents want to beat you and 53 you from using the stroke, they should hold your left arm. This is the
50、 54 behind your victory!”If the boy turned his weakness, the loss of his left arm, into such a great 55, why cant we?41.A.braveB.reliableC.powerfulD.flexible42.A.chanceB.strengthC.interestD.choice43.A.bentB.raisedC.brokeD.lost44.A.HoweverB.BesidesC.ThereforeD.Otherwise45.A.somebodyB.nobodyC.everybod
51、yD.anybody46.A.taughtB.pickedC.forcedD.paid47.A.fearedB.admiredC.knewD.doubted48.A.shookB.hurtC.beatD.hit49.A.discussedB.competedC.agreedD.quarreled50.A.struggledB.refusedC.beggedD.regretted51.A.ignoredB.organisedC.watchedD.won52.A.unbelievableB.strangeC.unacceptableD.satisfying53.A.preventB.protect
52、C.saveD.excuse54.A.effortB.realityC.secretD.meaning55.A.funB.successC.challengeD.dream第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。(2021浙江)It doesnt impress like George Washingtons plantation on the Potomac, but Lincolns home in downtown Springfield, Illinois, 56.(prove) irresistible to
53、visitors since it opened to the public. Beautifully restored(修复) to its 1860 appearance, the house was Abraham and Mary Lincolns home for 17 years. In 1844 they bought it 57. $1,200 and some land from Charles Dresser, who performed their 58.(marry) ceremony in 1842.When the house was built, it was m
54、uch 59.(small) than it is today. Marys niece wrote,“The little home 60.(paint) white. It was sweet and fresh. Mary loved it. She was extremely pretty, and her house was a reflection of 61.(she), everything in good taste and in perfect order.”Although Mary loved flowers, 62. she nor her husband was k
55、nown as a gardener. A long-time neighbor said they never planted trees and only kept a garden for one year. Marys sister, Frances Todd Wallace, often came over 63.(plant) flowers in the front yard.64. Lincolns enlarged the house to a full two stories in 1856 to meet the needs of their growing family
56、. Three of the four Lincoln sons were born here. After Lincoln was elected President of the US in 1861, they rented the house and 65.(sell) most of their furniture.第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华, 你们班将举办一场英语演讲比赛, 演讲内容是关于中国对其他国家的援助。内容包括: 1.援助内容; 2.援助意义; 3.你的看法。注意: 1.词数80左右; 2.可以适当增加细节, 以使行文连贯。第二节(满
57、分25分)阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。续写词数应为150左右。When I was 9 years old, I used to cut grass for Mrs Long. The elderly lady paid me very little, for she didnt have much money. But she did promise me,“When Christmas comes, I shall have a present for you.” I spent much time wondering what it wo
58、uld be. The boys I played with had baseball gloves, bicycles and ice skates, and I was so eager to acquire any one of these that I convinced myself that Mrs Long intended to choose from them.“It would hardly be baseball gloves,” I reasoned with myself.“A woman like Mrs Long wouldnt know much about b
59、aseball.” Since she was old and weak, I also ruled out the bicycle. How could she handle such a large item?On my last Saturday at work, Mrs Long said,“At Christmas you come to the door and collect the present.” These words clinched(确定) my guess. Since she was going to have the present in her house a
60、nd handle it herself, unquestionably she was giving me a pair of ice skates.I became so convinced of this that I could imagine myself upon the skates and the excitement they brought me. As the cold days of November arrived and ice began to form on the ponds, I began to try my luck on the ice.“Get aw
61、ay from that ice!” a man shouted.“Its not strong enough yet.”As Christmas approached it was with difficulty that I restrained(抑制) myself from reporting to Mrs Long and demanding my present. On the 21st day of December, icy weather froze all the ponds so that boys who already had ice skates were able
62、 to use them. My longing to possess mine became overpowering.So the next day I could control myself no longer and presented myself at Mrs Longs door.“Ive been waiting for you,” she said with a smile.Shesetmeinachairandhandedapackagetome.OnChristmasmorning, Icouldnotwaittoopenthepackage.答案:附:听力原文(Tex
63、t1)W: When will you go back to Beijing with your mother?M: Our plane will take off at 9 a.m. and arrive at 11 a.m. My father and my sister will go to the airport to pick us up.(Text2)W: Excuse me. Could you tell me where the doctors office is?M: Yes, its on the second floor, beside the lift. If you
64、still cant find it, you can ask a nurse to take you there.(Text3)M: Hi, Cindy. Have you seen the interesting film? Its really good.W: I didnt get a ticket. But you were very lucky.(Text4)M: Wouldnt it be great if we could go skating together today?W: Im sorry, but I have to help my mother do some wa
65、shing after finishing my homework in the morning. Can we make it this afternoon?(Text5)W: Why did you arrive at our company so late yesterday? The boss was angry.M: My car broke down halfway. It took me 30 minutes to get it repaired.(Text6)W: Jack, can I borrow your digital camera?M: Is this for you
66、r school trip or a friends party?W: Its for our school magazine. The first issue was published last Monday, and the second one was last Friday. But its going to be an online magazine this Friday.M: Whats wrong with the paper magazine?W: On the one hand, using paper is too expensive. On the other han
67、d, an online magazine is more convenient.M: Well, I would rather listen to the news on the radio than skim it on the Internet or in newspapers.(Text7)M: How do you like your new job, Wendy?W: Its OK, I guess. Actually, its a little frustrating.M: Oh, thats too bad. Why?W: Well, I dont know how to us
68、e the computer system. Its very confusing.M: Why dont you ask for some more training?W: Yeah. I guess I could do that, but thats not the only thing I dont like. I also have to give factory tours. Thats really difficult! I cant stand speaking in front of a group of people.M: Hmm. I have never had suc
69、h a problem. But I think you should let your boss know that.W: Youre right. I will.(Text8)M: I really enjoyed the art lesson yesterday.W: Me too, David. I liked going into the city to draw different places. Is this your picture of the museum?M: Yes. What did you draw?W: I couldnt decide between the
70、castle and the market. In the end, I did a drawing of people buying vegetables in the market. Did you see what Luke drew?M: Yes. His picture was of some people in the park having a picnic.W: Well, I know that Mary loves drawing water. Did she go to the river?M: No. She went to the sports centre and
71、drew some children having a swimming lesson. What about Patrick?W: We were walking to the market together but then he saw someone cleaning windows at the bank and stopped to draw that.M: Christina is the best artist. I saw her on Bridge Street sitting at a table having a drink. She was drawing a wai
72、ter talking to a customer. The picture looked really good.(Text9)M: You look tired again, Samantha.W: Ive had such a busy week, and this morning was just. uh, . I woke up really early, at 5:00 a.m., and then I couldnt get back to sleep, so I got up.M: What? 5:00 a.m. on a Saturday morning?W: Yeah. I
73、 took a shower and went out to catch a bus into town. But instead of the usual 8:00 a.m., it didnt come until 8:15 a.m. And it was raining hard.M: Oh dear!W: When I got to town, it was 9:15 a.m. First, I went to the library. But I waited until 10:00 a.m. for it to open.M: What did you do in the libr
74、ary?W: I spent two hours looking for something about the kings and queens of England for my school project, but all the books I needed were checked out.M: Why didnt you go to a bookstore?W: I didnt have enough money, so I caught the bus home.M: What time did you get home?W: Not until 2:00 p.m. The b
75、us broke down and I had to walk the rest of the way home.M: Oh no!(Text10)M: Peter was walking back home from school, thinking about the class today. It was about giving first aid. Suddenly he saw a young girl lying on the ground. She seemed to be asleep, but Peter saw that her face was very pale. H
76、e walked up to the girl and called softly,“Miss? Miss?” She moved slightly, but gave no clear response. He put his hand under her nose. Yes, she was still breathing. Then he suddenly saw that there was a wound on her left leg, and blood was flowing out. She might have been hit by a car or a motorcyc
77、le. He knew what he should do next. He dialed “120” and called an ambulance. While waiting for it, he took out his handkerchief and tired to stop the bleeding. Then he put the girl in a safe position by rolling her onto one side and placing her left upper arm under her chin.“Shell be all right,” he
78、thought when the ambulance arrived five minutes later.1.B2.B3.A4.A5.B6.A7.C8.C9.A10.B11.C12.B13.C14.C15.A16.B17.B18.A19.C20.B【语篇导读】本文是一篇应用文。文章包含三则旅游广告及一则宾馆广告。21.B细节理解题。根据第一个广告中的“Twinrooms20perpersonincl.breakfast”;“Showthisadtogetanexclusive10%LonelyPlanetmagazinediscount.”可知,每个人20英镑一晚上,两人两夜共80英镑,10
79、%的优惠,故需付72英镑。故选B项。22.D细节理解题。根据最后一个广告中的“DiscoverPerusandBrazilsculturalhighlightsbytrain”;“ExploreCaliforniabyrail”;“TravelbyrailintoEasternCanadasremotewilderness”;“TakeafabulousrailtourofAustralia&NewZealand.”可知,该旅行线路经过北美洲、南美洲以及大洋洲。故选D项。23.B细节理解题。根据文章第三个广告“ONCEINALIFETIMEPERUADVENTURE”以及第四个广告中的“Dis
80、coverPerusandBrazilsculturalhighlightsbytrain”可知,提供到秘鲁休假的有两则广告。故选B项。【语篇导读】本文是一篇记叙文。“我”和丈夫有两个孩子,很多年前,“我”们生活贫困,但羞于将处境告诉父母。丈夫用一辆旧卡车送货谋生。一天晚上,“我”在家门口发现一些食物,那一餐令“我”终生难忘。“我”将永远感谢那位送食物给“我”家的人。24.B细节理解题。根据第二段中的“Myhusbandwastryingtoearnalivingwithanoldpickuptruck,carryinggroceriesforlocalshopkeepers.”可知,“我”的
81、丈夫用一辆旧卡车为当地的店主送货谋生。故选B项。25.C细节理解题。根据第三段中的“Icouldhardlybelievemyeyes.Theresatalargebasketloadedwithfood.”可知,看到一篮子的食物,“我”几乎不能相信自己的眼睛,可以判断作者很惊讶。故选C项。26.D词义猜测题。根据第一段中的“Myparentslivedagreatdistanceaway,andIwastooashamedtoletthemknowaboutoursituation.”可知,“我”的父母住在很远的地方,“我”羞于让他们知道“我”们的处境。从而推知,“我”们的日子过得相当贫穷,
82、才会羞于让远方的父母知道“我”们的情况。故画线词意为“身无分文的”。27.C标题归纳题。通读全文可知,“我”和丈夫有两个孩子,生活贫困,但羞于将处境告诉父母。丈夫用一辆旧卡车送货谋生。一天晚上,“我”在家门口发现一些食物,那一餐令“我”终生难忘。“我”将永远感谢那位送食物给“我”家的人。可知C项最能概括文意,体现文章主旨。【语篇导读】本文是一篇记叙文。主人公索利曼通过为母亲的商店运家具,了解到许多人有不想要的东西。于是他有了一个想法通过运送别人不想要的东西来挣钱。他和朋友开始创业时遇到了一些困难,但是通过不懈的努力、分析和总结,最后他们终于成功了。28.B细节理解题。根据第二段中的“After
83、yearsofdeliveringfurnitureforhismothersstore,heknewmanypeoplehadthingstheywantedtogetridof.”可知,索利曼在为母亲的商店运送家具之后,他了解到很多人有他们不想要的东西。故选B项。29.A推理判断题。根据第二段中的“Ifheborrowedhismumstruck,hecouldmakealittlemoneybycarryingawaytheirgarbage.”可知,当他知道很多人都有不想要的东西时,他就想到如果他借妈妈的卡车来运走这些不想要的东西,他就可以挣到钱。所以这种想法应该是他帮妈妈做事时想到的
84、。故选A项。30.D细节理解题。根据最后一段中的“Theyreducedthecostofunloadingbyrecyclingmetalsandelectronics.”可知,他们通过循环利用金属和电子设备来减少卸载的费用。故选D项。31.D推理判断题。通读全文可知,索利曼和朋友在创业阶段很不顺,但是通过坚持不懈的努力以及分析和总结,最后他们终于获得了成功。这个故事也验证了“有志者事竟成”这句名言。故选D项。【语篇导读】本文是一篇说明文。文章介绍了阿德莱德大学的火灾预防信息、火警、火灾操练、灭火器以及烟雾探测器的情况。32.C细节理解题。由FirePreventionInformation
85、部分中的“Theyinspectallcampusbuildingsandtestandmaintainallsprinklersystems,firealarms,andfireextinguishers.”可知,C项正确。33.B细节理解题。由FireAlarms部分中的“Mostarealsoequippedwithautomaticfirealarmsystemsconsistingofheatdetectors,smokedetectorsandsprinklers.”可知,自动火灾警报系统包括热量探测器、烟雾探测器和喷水灭火装置,和B项意思一致。故选B项。34.C细节理解题。由Fi
86、reDrills部分中的“.lockthedoortoyourroom.”及“Exitimmediately.”可知,C项正确。35.A细节理解题。由FireExtinguishers部分中的“Misuseofafireextinguisherwillresultinfines.”可知,A项正确。36.G37.A38.B39.D40.E【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一个失去左臂的男孩在教练的帮助下将自己的劣势转变为优势,从而在柔道锦标赛中赢得冠军的故事。41.C根据空前的Turningourweaknessesintostrengths可知,此处表示把自己的劣势转变为优势可以让“
87、我”们变得强大(powerful)。故选C项。42.B根据空前的“A12-year-oldboy,Kim,overcamehisweakness.”可知,此处表示一个12岁的男孩克服了自己的弱点,把它变成了自己的长处(strength)。故选B项。43.D根据下文asingle-armedboy可知,金失去(lost)了一只胳膊。故选D项。44.A每个人都想知道一个独臂男孩怎样学柔道。然而(However),教练高兴地接受了他。故选A项。45.B最终,他精通了这个动作,提高了自信,因为没有人能够把那个特殊的动作做得更好。此处指没有人(nobody)能比他做得更好。故选B项。46.B根据本段中的
88、“Theboy.tocompeteinajudotournament.”可知,金被教练选中去参加柔道锦标赛。teach“教授”;pick“挑选,选中”;force“迫使”;pay“付款”。故选B项。47.D根据空后的“Eventheboywasnotsureaboutwhyhismasterhadchosenhim.”可知,每个人都在怀疑(doubted)金和他的教练,甚至连金也不理解教练为什么会选择自己。故选D项。48.C令所有人吃惊的是,金竟然用他那一招轻易地打败了(beat)六个参赛者。故选C项。49.A根据下文aboutstoppingthematchashefearedtheoppo
89、nentcouldharmKim可知,裁判和金的教练商量(discussed)让金退赛。故选A项。50.B根据空后toldKimtocontinuethematch可知,金的教练拒绝了(refused)裁判的提议,他让金继续比赛。故选B项。51.D金通过巨大的努力,赢了(won)比赛。故选D项。52.A金认为这令人难以置信(unbelievable)并问他的教练他是如何成为冠军的。故选A项。53.A此处表示如果对手想要打败金,阻止(prevent)金使用这一招,他们就得抓住金的左臂。故选A项。54.C此处表示胜利背后的秘密(secret)。故选C项。55.B如果这个男孩能把自己没有左臂的劣势转
90、变为一个如此巨大的成功(success),那“我”们为什么不能呢?故选B项。56.has proved/has proven57.for58.marriage59.smaller60.was painted61.herself62.neither63.to plant64.The65.sold写作第一节My name is Li Hua. With the development of our country, we are capable of helping other countries. As we all know, the living conditions in Pakistan
91、 are terrible.Our countrys help has played an active part. More and more students can study in newly-built schools with modern teaching buildings. Patients can get timely and proper treatment. More importantly,many highways have been built, linking the cities and rural areas, which promote the devel
92、opment of economy.I am really proud of what our country has done. I have decided to be a volunteer.Thank you!第二节Shesetmeinachairandhandedapackagetome. She said to me,“Thanks for cutting grass for me. Because I didnt have much money, I paid you very little. I have promised to give you a present, so i
93、t is time for you to get your present.” I was so excited that I wanted to open it right now, but Mrs Long stopped me and said,“You cant open it until Christmas morning. Can you make it?”“Of course, Mrs Long,” I replied.OnChristmasmorning, Icouldnotwaittoopenthepackage. To my excitement, it was a new
94、 pair of ice skates which I was eager for. I couldnt control myself and went to the frozen pond. I skated on the ice with the other people. As I skated on the ice, I thought of Mrs Long. How kind she was to send me such a present! She must have observed me for a long time and knew what I wanted so much.