收藏 分享(赏)

2021-2022版高中英语 Module 3 Adventure in Literature and the Cinema Grammar素养评价检测(含解析)外研版必修5.doc

上传人:a**** 文档编号:460076 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:9 大小:75KB
下载 相关 举报
2021-2022版高中英语 Module 3 Adventure in Literature and the Cinema Grammar素养评价检测(含解析)外研版必修5.doc_第1页
第1页 / 共9页
2021-2022版高中英语 Module 3 Adventure in Literature and the Cinema Grammar素养评价检测(含解析)外研版必修5.doc_第2页
第2页 / 共9页
2021-2022版高中英语 Module 3 Adventure in Literature and the Cinema Grammar素养评价检测(含解析)外研版必修5.doc_第3页
第3页 / 共9页
2021-2022版高中英语 Module 3 Adventure in Literature and the Cinema Grammar素养评价检测(含解析)外研版必修5.doc_第4页
第4页 / 共9页
2021-2022版高中英语 Module 3 Adventure in Literature and the Cinema Grammar素养评价检测(含解析)外研版必修5.doc_第5页
第5页 / 共9页
2021-2022版高中英语 Module 3 Adventure in Literature and the Cinema Grammar素养评价检测(含解析)外研版必修5.doc_第6页
第6页 / 共9页
2021-2022版高中英语 Module 3 Adventure in Literature and the Cinema Grammar素养评价检测(含解析)外研版必修5.doc_第7页
第7页 / 共9页
2021-2022版高中英语 Module 3 Adventure in Literature and the Cinema Grammar素养评价检测(含解析)外研版必修5.doc_第8页
第8页 / 共9页
2021-2022版高中英语 Module 3 Adventure in Literature and the Cinema Grammar素养评价检测(含解析)外研版必修5.doc_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时素养评价八Module 3Grammar. 单句语法填空1. The time that has been devoted in the past few years to helping(help) the disabled is now considered to be of great value. 2. Who were the so-called guests invited(invite)to your party last night? 3. It was too cold yesterday morning, and I couldnt get my car started

2、(start). 4. I regret to inform(inform) you that your application has not been successful. 5. Ladies and gentlemen, please remain seated(seat) until the plane has come to a complete stop. 6. She has been teaching(teach) in this school for ten years. 7. Its a waste of time playing(play) video games ev

3、ery day. 8. Weve had a good start; more work needs doing/to be done(do) to achieve the final success. 9. She is always the first to come(come) to the office every day. 10. I have no choice but to give (give) up this chance to go abroad for study. . 完成句子1. She told the child to stay there and wait ti

4、ll she came back. 她让孩子待在那里等她回来。2. The teacher encouraged us to write an article every week. 老师鼓励我们每周写一篇文章。3. Those wishing to join this club should sign here. 想加入这个俱乐部的人应该在这里签名。4. The story written by a middle school student is popular in schools. 这个由一名中学生写的故事在学校中很流行。5. I regret to tell you that I c

5、annot come. 我遗憾地告诉你我不能来了。【补偿训练】1. Its a waste of time quarrelling/arguing with him. 跟他争吵是浪费时间。2. That company, though relatively small, is pleasant to deal with. 那个公司, 虽然相对来说小, 但是很好打交道。3. Lets have a rest and then we go on walking. 咱们休息一下, 然后再继续走路。4. His first book to be published next month is base

6、d on a true story. 他下个月要出版的第一本书是根据真实的故事写的。5. The power station built last year operates smoothly. 去年建造的发电站运转顺利。. 阅读理解Reuel Tolkien (18921973), the British linguist, writer, created a fantasy novel The Lord of the Rings, the well-known trilogy (三部曲). Tolkien was born in Bloemfontein, South Africa. Wh

7、en he was 4 years old, his father died and his family moved back to England. Tolkien graduated from Oxford University when he was 23 years old, and participated in the First World War. During the war, Tolkien suffered from “trench fever” and stayed in the hospital until the end of World War. It was

8、the days in the hospital that he began his writing career. After the war, Tolkien became a linguist. He was an editor of the New English Dictionary of 1918 1920. However, he was more interested in Anglo-Saxon language which makes his extensive contacts in Britain and the Nordic spread all over the f

9、olklore and mythology. In 1937, Tolkien completed his first work The Hobbit. Although this was a fairy tale, it was also suitable for adults to read. Because of good sales, publishers (Allen & Unwin) convinced Tolkien to write its sequel. This encouraged Tolkien to complete his most famous works the

10、 epic (史诗) trilogy The Lord of the Rings. The works of writing went on for almost a year with the support from his good friend Lewis. At the beginning, The Lord of the Rings was similar works for children, but after that writing style quickly became serious and dark. The Lord of the Rings was one of

11、 the most popular literary works in the 20th century in terms of sales and readers evaluation. Tolkiens influence is important, for the success of The Lord of the Rings makes the fantasy novels of this literature genre (体裁) develop rapidly. 【文章大意】本文主要介绍了指环王的作者托尔金的生平。1. When did Tolkien take part in

12、the World War ? A. 1896. B. 1915. C. 1916. D. 1937. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段第三句可知, 托尔金23岁时参加了第一次世界大战; 根据第一段可知他出生于1892年, 1892+23=1915, 故选B项。2. What can we learn from the passage? A. Tolkiens father died of “trench fever”. B. Tolkien wrote the New English Dictionary himself. C. The Lord of the Rings was fin

13、ished about half a year. D. Tolkien began his writing career in the hospital. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段最后一句“It was the days in the hospital that he began his writing career. ”可知, 他是在医院开始他的写作生涯的。故选D项。3. What is Tolkiens The Lord of the Rings considered to be? A. The first work of Tolkien. B. Always serious

14、and dark. C. Beneficial to the development of the fantasy novels. D. The most popular literary works in the 20th century. 【解析】选C。细节理解题。根据文章最后一句“Tolkiens influence is important, for the success of The Lord of the Rings makes the fantasy novels of this literature genre develop rapidly. ”可知, 指环王促进了魔幻小说

15、的快速发展。故答案为C。4. The word “evaluation” in the last paragraph is closest to the meaning of “_”. A. opinionB. valueC. interestD. hobby【解析】选A。词义猜测题。根据本文倒数第二句“The Lord of the Rings was one of the most popular literary works in the 20th century in terms of sales and readers evaluation”可知, 指环王是二十世纪最受欢迎的文学作品

16、之一。这是读者和书商的评价, 画线词意为“评价”, 故opinion“观点, 看法”是正确的。value价值; interest 兴趣; hobby业余爱好, 都与语境不符。故选A项。. 完形填空(2020开封高二检测)During my junior year of college, I signed up for a volunteer teaching program in Costa Rica. I lived within an inspiringly colorful living quarter which was1 into a female and male section,

17、 along with a kitchen, eating room and conference room. I taught at a school. It was located(位于)within a 2 and every day birds and butterflies flew throughout our school. It was 3 . We were 4 on Costa Ricas school system, the country, the language and how to 5 a lesson. Additionally, we took part in

18、 6 activities lo relax ourselves. The experience was beneficial to my English writing7 when I got back to college, I began writing. I wrote so much that a piece of my writing about that experience was 8 in Folios Literary Magazine. Because of that, I was more 9 to continue working abroad. After10, I

19、 moved to China for a year and worked in schools to teach reading and writing. It was a life-changing 11 of my life. Not only did I 12 my experience through a weekly blog, but I began a book. Culture differences 13 me and even consumed me in the beginning, but 14 I fell in love with the people, thei

20、r schools and their history. Upon15 to my home, I became a teacher in Trenton, New Jersey. The moment I stepped into the classroom, I could empathize(有同感)with my 16. I truly feel volunteering in Costa Rica was where it all 17 and working in China enriched my teaching life. If I could do anything 18,

21、 it might be volunteering or working abroad more before settling down. The19 Ive made through volunteering and working abroad are an English majors dream and I hope that every English major 20 the chance to study or work abroad. 【文章大意】这是一篇记叙文。作者在哥斯达黎加的志愿者活动以及旅居在中国时的经验都成为了作者回到祖国后成为老师时的宝贵经验, 作者也希望更多学习

22、英语专业的学生能够抓住在国外工作的机会。1. A. trained B. pulledC. absorbed D. divided【解析】选D。考查动词词义辨析。句意: 我住在一个让人精神鼓舞的五彩缤纷的宿舍区, 分为女性和男性宿舍, 还包括厨房、饭厅和会议室。trained训练; pulled拉; absorbed吸收; divided划分, 分开。分析文章可知, 后文提到了a kitchen, eating room and conference room厨房、饭厅和会议室等不同的区域, 说明作者居住的地方有不同的区域划分, 且此处是固定词组divide into, 意为“把分成”。故选D

23、。2. A. desert B. sea C. forest D. river【解析】选C。考查名词词义辨析。句意: 学校位于森林中, 每天都有鸟类和蝴蝶飞过我们学校。desert沙漠; sea海洋; forest森林; river河流。分析句子可知, 后文提到我们学校附近有蝴蝶和鸟类飞过, 由此判断作者的学校应该是在森林里。故选C。3. A. beautiful B. boring C. vivid D. shocking【解析】选A。考查形容词词义辨析。句意: 它非常美。beautiful美好的, 美丽的; boring无聊的; vivid清晰的, 生动的, 栩栩如生的; shocking

24、令人震惊的。每天在鸟语花香的环境中生活是一件非常美好的事情。故选A。4. A. praised B. educatedC. interviewed D. commented【解析】选B。考查动词词义辨析。句意: 我们接受了关于哥斯达黎加学校制度、国家、语言和如何规划课程的教育。praised赞扬; educated教育; interviewed采访; commented评论。第一段提到“I signed up for a volunteer teaching program in Costa Rica”作者参加了一个志愿者教学项目, 因此应该是在学校里接受相关的教育。故选B。5. A. cho

25、oseB. learnC. plan D. attend【解析】选C。考查动词词义辨析。句意: 我们接受了关于哥斯达黎加学校制度、国家、语言和如何规划课程的教育。choose选择; learn学习; plan计划, 规划; attend参加。第一段提到“I signed up for a volunteer teaching program in Costa Rica”作者参加了一个志愿者教学项目, 因此应该是在学校里接受相关的教育, 包括如何规划课程等。故选C。6. A. legal B. fun C. briefD. safe【解析】选B。考查形容词词义辨析。句意: 另外, 我们参加了一些

26、有趣的活动来放松自己。legal合法的; fun有趣的; brief简短的; safe安全的。relax ourselves放松自己可以通过一些很有趣的活动来实现。故选B。7. A. becauseB. unlessC. althoughD. if【解析】选A。考查连词辨析。句意: 这种经历对我的英文写作有好处, 因为当我回到大学时, 我就开始了写作。because因为; unless除非; although尽管; if如果。作者参加的教育培训活动与作者在大学时的写作经验之间存在因果关系, 因此需选择表示因果关系的连词。故选A。8. A. exchangedB. read C. rejecte

27、dD. published【解析】选D。考查动词词义辨析。句意: 我写了非常多的文章, 以至于我在文学杂志上发表了一篇关于那段经历的文章。exchanged交换; read阅读; rejected拒绝; published发表。根据Folios Literary Magazine可知, 作者写的文章应该是发表在杂志上。故选D。9. A. worriedB. determined C. frightened D. relaxed【解析】选B。考查形容词词义辨析。句意: 正因如此, 我更加下定决心继续在国外工作。worried焦虑的; determined下定决心的; frightened惊吓的,

28、 感到害怕的; relaxed放松的。作者将自己在国外学习工作的经历写成文章发表在杂志上的事情是对自己的一种鼓励, 因此坚定了自己继续在国外工作的决心。且此处为固定词组be determined to do sth. , 意为“下定决心做某事”。故选B。10. A. graduation B. requirementC. operation D. ceremony【解析】选A。考查名词词义辨析。句意: 毕业后, 我移居中国一年, 在学校教阅读和写作。graduation毕业; requirement要求; operation操作, 手术; ceremony仪式, 典礼。前文讲述了作者在大学期间

29、参加的志愿教学培训活动, 后文讲述了作者在中国工作的情况, 由此判断是在作者大学毕业后, 故选A。11. A. shelterB. topicC. moveD. conflict【解析】选C。考查名词词义辨析。句意: 这对我来讲是改变人生的一个举动。shelter庇护所; topic主题; move举动; conflict冲突。根据后文可知, 作者移居到中国后不仅在博客上发表文章, 还出了自己的书, 由此判断作者在中国发展的决定是改变了自己人生的一个举动。故选C。12. A. confirm B. gainC. compareD. share【解析】选D。考查动词词义辨析。句意: 我不仅在每周

30、博客上分享我的经验, 我还开始写书了。confirm确认; gain获得; compare比较; share分享。博客是一个网络平台, 因此作者可以把自己的经验分享在该平台上。故选D。13. A. confusedB. amused C. calmed D. excited【解析】选A。考查动词词义辨析。句意: 最开始的时候, 文化的差异使我非常困惑, 也消耗了我很多精力, 但渐渐地, 我爱上了这里的人、学校和这里的历史。confused使困惑; amused逗乐; calmed使平静; excited使兴奋。作者是旅居在中国的外国人, 因此肯定会产生文化上的差异, 而这种差异肯定会使人产生困

31、惑。故选A。14. A. easilyB. graduallyC. strangelyD. usually【解析】选B。考查副词词义辨析。句意: 最开始的时候, 文化的差异使我非常困惑, 也消耗了我很多精力, 但渐渐地, 我爱上了这里的人、学校和这里的历史。easily容易地; gradually渐渐地; strangely奇怪地; usually通常地。文化上的差异需要不断地学习和融合才能消除, 由此判断作者应是逐渐地接受了文化上的差异, 并爱上中国的事物。故选B。15. A. belong B. pointingC. returningD. referring【解析】选C。考查动词词义辨析

32、。句意: 一回到家乡, 我就在新泽西州的特伦顿当了一名教师。belong属于; pointing指向; returning返回; referring把提交。前文提到作者旅居中国一年 , 后文提到了作者在Trenton, New Jersey新泽西州的特伦顿成为了一名老师, 由此判断作者回到了自己的祖国。故选C。16. A. volunteers B. classmatesC. colleagues D. students【解析】选D。考查名词词义辨析。句意: 当我踏进教室时, 我可以和我的学生产生共鸣。volunteers志愿者; classmates同学; colleagues同事; stu

33、dents学生。作者回到自己的国家后成为了一名老师, 因此在教室里面对的应该是自己的学生。故选D。17. A. replied B. disappearedC. escaped D. started【解析】选D。考查动词词义辨析。句意: 我的确觉得在哥斯达黎加做志愿者是这一切的开始。replied回复; disappeared失踪; escaped逃跑; started开始。前文提到了作者在大学时参加了在哥斯达黎加的志愿者活动, 这使得作者想成为一名老师, 由此判断这是作者成为老师的起点。故选D。18. A. correctlyB. deliberatelyC. differently D.

34、strictly【解析】选C。考查副词词义辨析。句意: 如果我能做任何不同的事情的话, 在定居之前, 有可能是志愿者活动或者是在国外工作。correctly正确地; deliberately故意地; differently不同地; strictly严格地。作者所经历的事情都带给了他不同的经验和感受, 而作者在成为一名老师之前, 可以有着不同的尝试。故选C。19. A. excuses B. discoveriesC. preparationsD. decisions【解析】选B。考查动词词义辨析。句意: 我所做的志愿者工作和在国外工作的发现是英语专业学生的梦想, 我也希望每个英语专业的学生都能

35、有机会去国外学习或者工作。excuses借口; discoveries发现; preparations准备; decisions决定。作者参加志愿者活动和在国外工作带给作者不同的感受和发现。故选B。20. A. jumps atB. stands forC. turns down D. speaks our【解析】选A。考查动词词组辨析。句意: 我所做的志愿者工作和在国外工作的发现是英语专业学生的梦想, 我也希望每个英语专业的学生都能有机会去国外学习或者工作。jumps at立即抓住; stands for代表; turns down调低, 关小; speaks out畅所欲言。不管是参加志愿

36、者活动还是去国外工作都是非常好的机会, 作者也希望学习英语专业的学生能够抓住这些机会。故选A。. 语法填空In your mind, what is school for? There are many answers 1. _ this question, and people in the USA have their own ideas. A poll ( 民意调查) 2.(name) “The Publics Attitudes Toward the Public Schools” is from a teaching group, PDK International. It aske

37、d Americans to name the 3. (big) purpose of school. PDK International said nearly 45 percent of people said the main goal was for students to make 4. _(prepare) for exams. Around a quarter of people said it was to get kids a job. Just over 26 percent of Americans said the reason for school was to te

38、ach children about citizenship (公民权). The CEO of PDK International, Joshua said the study questioned whether school 5. _(do) the right thing at that time. He agreed with an author James Baldwin, 6. _said in 1963 that the aim of school is “to ask questions of 7. _earth and learn to live with those qu

39、estions”. Students had different 8. _(idea) about school. Elena Brankov, 15, said it was necessary for school to teach students to be creative, share ideas and use technology 9. _(make) the world a better place. Seth Godin said that school was to have students 10. _(train)in the basic skills necessa

40、ry for employment and create leaders who help us to complete on the world stage. 【文章大意】这是一篇应用文, 介绍了一项美国民众对学校目的看法的调查。1. 【解析】to。考查介词。固定短语answers to question意为“问题的答案”。故填to。2. 【解析】named。考查非谓语动词。本句谓语动词是is, 因此name作非谓语动词; name和逻辑主语poll之间是被动关系, 用过去分词表被动。故填named。3. 【解析】biggest。考查形容词最高级。句意: 它要求美国人说出学校的最重要的目的。

41、根据下文“nearly 45 percent of people said the main goal was for students to make _for exams. ”可知, 此处表示学校最重要的目的是什么, 用最高级。故填biggest。4. 【解析】preparations。考查词性转换。make是动词, 后接名词作宾语。固定短语make preparations for意为“为做准备”。故填preparations。5. 【解析】was doing。考查动词时态。根据本句关键词“at that time”可知是过去进行时。故填was doing。6. 【解析】who。考查定语

42、从句。分析句子成分可知, 此处是非限制性定语从句, 先行词为James Baldwin, 指人, 且在从句中作主语。故填who。7. 【解析】the。考查冠词。冠词修饰名词, earth(地球)是独一无二的, 应该用定冠词the修饰。故填the。8. 【解析】ideas。考查名词复数。different(不同的)修饰名词复数。故填ideas。9. 【解析】to make。考查非谓语动词。句意: 为了使世界成为一个更好的地方, 学校有必要教给学生要有创造力, 要分享想法和会使用科技。to do 不定式表目的。故填to make。10. 【解析】trained。考查非谓语动词。train和逻辑主语students之间是被动关系, 用过去分词表被动。故填trained。【方法技巧】语法填空中, 定语从句是高频考点。做题方法如下: 先判断是限制性定语从句还是非限制性定语从句; 再找到先行词, 判断指人还是指物; 把先行词代入从句中, 判断先行词在从句中作什么成分, 即可选出关系词。如第6小题。此处是非限制性定语从句, 先行词为James Baldwin, 指人, 且在从句中作主语。因此关系词选择who。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1