1、寒假作业13一.单项填空1The air inside is warm because the glass traps the heat from the sun and keeps it_.Aescaping Bnot to escapeCto escape Dfrom escaping2That probably does not seem much to you or me,but it is a rapid increase when_ to other natural changes.Acompared BcomparingCto compare Dcompare3It is hum
2、an activity that has caused this global warming_ a random but natural phenomenon.Amore than Bother thanCrather than Dexcept for4It was a scientist called Charles Keeling,_ made accurate measurements of the amount of carbon dioxide in the atmosphere from 1957 to 1997.Awhich Bwhat Cif Dwho5All scienti
3、sts_ the view that the increase in the earths temperature is due to the burning of fossil fuels like coal,natural gas and oil_ energy.Aapply to;produceBcorrespond to;to produceCcater to;produceDsubscribe to;to produce6Some byproducts of this process are called “greenhouse” gases,the most important o
4、ne of_ is carbon dioxide.Athat Bwhom Cwhich Dthese7It means that more heat energy tends to be trapped in the atmosphere causing the global temperature to_.Agrow up Bgo upCbuild up Dbring up8It is the burning of more and more fossil fuels that has_ this increase in carbon dioxide.Aresulted in Bled in
5、Cresulted from Das a result9On the other hand,there are those,like George Hambley,who are_ to this view and believe that we should not worry about high levels of carbon dioxide in the air.Aobjected BopposedCsupposed Ddetermined10_ we start reducing the amount of carbon dioxide and other greenhouse g
6、ases,the climate is going to keep on warming for decades or centuries.AEven if BAs ifCNow that DAs long as二.阅读理解Bangkok,Thailands capital turned the lights out on Wednesday in an effort to raise awareness of global warming,with six Bangkok neighborhoods joining into partial darkness for 15 minutes.O
7、fficials ranged two million of the citys residents to join in switching off nonessential lights at 700 pm.(1200 GMT) to alert Thais to the illeffects of climate change.At downtown shopping mall Central World Plaza,Thais put away their credit cards for a moment to consider their energy consumption,as
8、 lights dimmed.“I waste a lot of energy at home,for example,I turn my television on while spending two hours on the Internet,” said an 18yearold student.“From now on,I will turn off the TV.”There was only partial darkness in Bangkoks central shopping district,with some malls and hotels ignoring the
9、request,but it was enough to make business owner Somas Thanyatote think about his energy habits.“I will turn off the air conditioner and use the electric fan or open the windows instead,” the 58yearold told AFP.“Street lights and other securityrelated lighting remained on and there will also be more
10、 police on duty in case that crimes increased.” Governor Apirak Kosayedhin said.Bangkok,a city with a population of 12 million,spews more than 26 million tons of carbon dioxide into the air each year,or nearly 20 percent of Thailands total CO2 emissions.Bangkoks lightsout campaign included a public
11、screening in a downtown shopping district of the Oscarwinning documentary “An Inconvenient Truth” by former US vicepresident Al Gore.Australian city Sydney held a similar exercise in April,with a onehour blackout observed by 65,000 homes and 2,000 businesses,which organisers estimated cut normal ene
12、rgy use by 10 percent.1Which of the following can be the best title for the passage?AA Power Failure in BangkokBBangkoks Campaign to Remind Its Residents of Global WarmingCPeoples Attitudes toward Global WarmingDCarbon Dioxidethe Major Factor of Global Warming2How many tons are the total CO2 emissio
13、ns of Thailand?A12 million tons. B26 million tons.C60 million tons. D130 million tons.3From the passage we can infer that_.Aall the people in Bangkok would use the electric fan or open the windows instead of air conditioners to save energyBthe campaign in Bangkok also raised awareness of Sydneys res
14、identsCnot all the residents were in favor of the campaignDthere were 6 cities taking part in the campaign that took place in Thailand4Which action of the following was not taken by Bangkok government?APeople would be fined if they didnt switch off their lights.BExtra police were on duty for fear th
15、at more crimes increased.C2,000,000 of the citys residents were requested to join in switching off nonessential lights.DA public screening was set up in public to make people enjoy a film by a former US vicepresident.【答案解析】寒假作业13一.单项填空1.D句意为:温室里面的空气是暖和的,因为玻璃能使来自阳光的热量留住并阻止它流失。2A在表示时间、地点、条件等的状语从句中,如果主
16、句的主语和从句主语一致,且从句谓语含有动词be时,可省略从句的主语和be动词。因compare与主语之间是被动关系,故此处的完整形式为:when it is compared to other changes。3C句意为:全球转暖是人为的,而不是随意的自然现象。rather than而不是,符合题意。more than多于,超过;other than除了;except for除了(用于肯定主体,否定局部)。4D考查强调句型,it is/was.that/who.,当强调人时,可用that或who。此处强调主语a scientist called Charles Keeling。5D第一空用su
17、bscribe to表示“同意,赞成”;第二空用不定式表目的。apply to申请,应用于;correspond to符合,与一致;cater to满足于;迎合。6Cthe most important one of.是一个非限制性定语从句,修饰先行词“greenhouse” gases。因先行词是物,故排除B项;that和these不能用于引导非限制性定语从句。7B句意为:这意味着更多的热能将被困在大气层中,从而引起了全球气温上升。go up上升,增长,符合题意。grow up成长,长大;build up增进;加强;bring up养育,抚养。8A句意为:正是由于越来越多的燃烧化石燃料导致了
18、二氧化碳的增加。result in导致,符合题意。lead to导致;result from由引起,因而产生;as a result因此,结果,在句中作状语。9Bbe opposed to反对,符合题意。object to反对;be supposed to do sth.应该做某事;be determined to do sth.决心做某事。10Aeven if即使,纵然,符合题意。as if好像;now that既然;as long as只要。二阅读理解.1.B主旨大意题,综观全文可以看出,文章开篇点题,在第一段点明了文章的主题:泰国首都曼谷(Bangkok)为了提高人们对全球变暖的认识在周
19、三关灯15分钟。然后下文对这一活动的情况作了详细的介绍,故选B项。这里要注意题目和原文中同义词的替代问题:raise awarenessremind.of。2D计算题。由倒数第三段的“.more than 26 million tons of carbon dioxide into the air each year,or nearly 20 percent of Thailands total CO2 emissions.”可以计算出泰国整个二氧化碳的排放量是130 million tons。3C推理判断题。由文章第三段中描述的“.with some malls and hotels ignoring the request.”可知,并不是所有的人都赞成这次活动。4A细节判断题。用排除法。由第一段可以判断C项正确;由倒数第二段可以判断D项正确;由倒数第四段可以判断B项正确。文章没有提到不关灯的市民要被罚款(be fined)。