1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元素养检测(五)(Unit 5)(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题;每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Hello!This is Tom Davis. I have an appointment with Mrs Jones at nine
2、oclock this morning, but Im afraid Ill have to be about fifteen minutes late. W: Thats all right, Mr Davis. She doesnt have another appointment scheduled until ten oclock. 1. When will the man probably meet with Mrs Jones?A. At 9: 00. B. At 9: 15. C. At 10: 00. 答案: BText 2W: Hi, Tom. Nice and warm t
3、oday, isnt it?M: Yes, beautiful. I hope it can stay warm until this weekend. W: But the weather report says it is going to rain from tomorrow. M: Oh, no, I hate rain. 2. Whats the weather probably like tomorrow?A. Snowy. B. Warm. C. Rainy. 答案: CText 3M: Celia, you see those girls over there?They nee
4、d another player for a basketball game. Would you like to join them?W: Seems like its a game for fun. Sure, Ill be there in a minute. 3. What will Celia do?A. Find a player. B. Watch a game. C. Play basketball. 答案: CText 4M: Hi, Maggie. Im coming, but its snowing and the traffic is moving slowly. W:
5、 OK, David. Take your time. Well wait for you, so we can have dinner together. 4. Where is the man now?A. On his way. B. In a restaurant. C. At home. 答案: AText 5W: Oh, my God! Your lies really drive me mad! Are you trying to make a fool of me?M: No, I didnt lie. I told the truth this time. 5. What d
6、o we know about the woman?A. She is making a joke. B. She is telling a lie. C. She is getting angry. 答案: C第二节(共15小题;每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟;听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: All right, Sarah. We know tha
7、t youre planning something big for Johns birthday. Could you tell us just what you have in your mind?W: I wanted to make his birthday a very special event. John has a sister living in France, and Ill send her a plane ticket, so that she can be here for his birthday. M: Boy! What an excellent plan! T
8、hats something special. I guessed you had some secret plan and were waiting for the right time to tell me. W: Well, I didnt want to say anything until I was sure she could come. 6. What is Sarah going to do?A. Buy John a gift. B. Give John a surprise. C. Invite John to France. 答案: B7. What does the
9、man think of Sarahs plan?A. Funny. B. Exciting. C. Strange. 答案: B听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: Have you been to the new sports center, Jack?M: Hey, Diana. Yeah, I have. W: Does Bus 18 go there?M: Thats right. It takes fifteen minutes. Dont take Bus 21 or Bus 25, because you have to walk a long way. W: I
10、like doing sports early in the morning. Is it open by 7 a. m. ?M: Yes, you can get in at 6 a. m. , except on Sundays, when it doesnt open until 9. The swimming pool has good hot showers; you have to bring your own towel but you can get soap there. You dont have to wear a swimming cap, which is reall
11、y nice. Want to join me next week?W: Id love to! How about Wednesday?M: OK. See you then. 8. Which bus should the woman take?A. Bus 18. B. Bus 21. C. Bus 25. 答案: A9. What does the man tell the woman to bring herself?A. The soap. B. The towel. C. The swimming cap. 答案: B听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Welco
12、me to the program. This afternoon Im standing in the middle of the northern Black Forest, with Rainer Sanger. M: Good afternoon, Sarah. W: Raineryoure very concerned about this area of the forest, arent you?Can you tell us why?M: Well, much of the forest was wiped out in the terrible storm last wint
13、er, as you can see. Many of the trees are dead, and more are dying because of the damage. We believe that the government isnt doing enough right now to make this beautiful forest get into its former state. W: I see. But have you spoken to the government about this?M: We have tried, but each time the
14、y say that they havent got enough money. They are always using money as the excuse. Its getting really disappointing!W: But its not just an excuse, is it?They clearly dont have enough money for everything and the storm came unexpectedly. M: Of course we know that, but the point is that we arent aski
15、ng for moneyWhat we need right now is their guidancewe can provide volunteers to work on the forest. 10. What is the woman?A. A guide. B. A reporter. C. A governor. 答案: B11. How does the man feel about the present state of the forest?A. Nervous. B. Curious. C. Worried. 答案: C12. What does the man exp
16、ect the government to do?A. To offer guidance. B. To give them money. C. To provide volunteers. 答案: A听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: How do you usually get to work in the morning?W: I try to ride my bike most of the time. Of course, when Im late, I will take the subway. M: I always seem to be five or ten
17、minutes late for everything. I drive to work every day, so if the traffic is bad, I have to think of a new way to apologize to my boss for being late. W: Does your boss yell at you if youre late?M: No, not really. He knows that I live far away. I stay late whenever I dont make it on time in the morn
18、ing, and it probably helps that I earn a fair amount of money for the company year after year. W: Have you ever considered moving into the city to be closer to your job?M: To be honest, I would rather change jobs than houses! My wife loves our house, especially since she works from home. Our kids ar
19、e in great schools. And on the weekends, there are a million things for us to do as a family. W: It does sound nice. For me, though, I love living in the city. There are so many cultural activities, and I love not having to drive. M: Yeah, driving is pretty stressful sometimes. W: I think its also e
20、asier to live in the city when you dont have kids. If I were a mom, Id probably live closer to you. M: Well, you and Timothy might want to think about getting started with that. . . W: You sound just like my mother-in-law!13. How does the woman usually go to work?A. By bike. B. By subway. C. By car.
21、 答案: A14. What will happen if the man is late for work?A. His boss will yell at him. B. He will work overtime. C. He will be fined. 答案: B15. Why does the woman like living in the city?A. It makes it easier to work from home. B. Her kids will get into good schools. C. There are many interesting thing
22、s to do. 答案: C16. What do the speakers have in common?A. They both have children. B. They are both married. C. They both like driving. 答案: B听第10段材料, 回答第1720题。Text 10M: Hello, everybody! Welcome to St. Louis. My name is Jack. I hope you will have a wonderful trip here with us. Im the organizer of the
23、 activities. To make sure youll have fun while you are here, we have made some arrangements for you. On Wednesday afternoon, well go together on a walking tour of the city, both the older and the more modern areas, where you can see some of the fantastic things here you may have read about. Then on
24、Thursday afternoon, we are off to the sports center where you can enjoy yourselves by playing basketball or going swimming. On Friday morning, well do some shopping. After all that, I think you might feel a bit tired, so on Friday afternoon, you can have a good rest to prepare for the next day. On S
25、aturday, we are going on a day trip to Washington University by bus. Well leave at 7: 00 in the morning and be back at 6: 00 in the evening. And finally on Sunday, we are off to New York. Well be leaving at 8: 00 in the morningdont be late! If theres anything else youd like to know, please dont hesi
26、tate to come and ask me. Thats all! Thank you. 17. What is the arrangement for Wednesday afternoon?A. To do some shopping. B. To go to the sports center. C. To walk around the city. 答案: C18. When will the tourists have a rest?A. On Friday afternoon. B. On Saturday afternoon. C. On Sunday afternoon.
27、答案: A19. When will the tourists leave on Saturday?A. At 6: 00. B. At 7: 00. C. At 8: 00. 答案: B20. Where will the tourists go on Sunday?A. St. Louis. B. New York. C. Washington. 答案: B第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题;每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AOpera at Music Hall: 1243 Elm Street.
28、 The season runs June through August, with additional performances in March and September. The Opera honors Enjoy the Arts membership discounts. Phone: 241-2742. http: /www. cityopera. com. Chamber Orchestra: The Orchestra plays at Memorial Hall at 1406 Elm Street, which offers several concerts from
29、 March through June. Call 723-1182 for more information. http: /www. chamberorch. com. Symphony Orchestra: At Music Hall and Riverbend. For ticket sales, call 381-3300. Regular season runs September through May at Music Hall in summer at Riverbend. http: /www. symphony. org/home. asp. College Conser
30、vatory of Music (CCM): Performances are on the main campus(校园) of the university, usually at Patricia Cobbett Theater. CCM organizes a variety of events, including performances by the well-known LaSalle Quartet, CCMs Philharmonic Orchestra, and various groups of musicians presenting Baroque through
31、modern music. Students with ID cards can attend the events for free. A free schedule of events for each term is available by calling the box office at 556-4183. http: /www. ccm. uc. edu/events/calendar. Riverbend Music Theater: 6295 Kellogg Ave. Large outdoor theater with the closest seats under cov
32、er (price difference). Big name shows all summer long! Phone: 232-6220. http: /www. riverbendmusic. com. 【语篇概述】本文是一篇应用文, 介绍了几场音乐演出的相关信息。21. Which number should you call if you want to see an opera?A. 241-2742. B. 723-1182. C. 381-3300. D. 232-6220. 【解析】选A。细节理解题。根据第一段中的“Opera at Music Hall”及“Phone: 2
33、41-2742. ”可知, 想看戏剧的话应该拨打241-2742, 故A项正确。22. When can you go to a concert by Chamber Orchestra?A. February. B. May. C. August. D. November. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段中的“Chamber Orchestra: The Orchestra plays at Memorial Hall at 1406 Elm Street, which offers several concerts from March through June. ”可知, 室内管弦
34、乐队的音乐会在3月到6月举办, 所以你可以5月去, 故B项正确。23. Where can students go for free performances with their ID cards?A. Music Hall. B. Memorial Hall. C. Patricia Cobbett Theater. D. Riverbend Music Theater. 【解析】选C。细节理解题。根据倒数第二段中的“Performances are on the main campus of the university, usually at Patricia Cobbett Thea
35、ter. ”及“Students with ID cards can attend the events for free. ”可知, 学生持身份证可免费到Patricia Cobbett歌剧院观看演出, 故C项正确。BAsking for help is a sign of strength rather than weakness. In American culture, the independent individual is seen as their ideal. As the University of Missouri at St. Louis states on its w
36、ebsite under the heading Key American Values, “Americans have been trained since very early in their lives to consider themselves as separate individuals who are responsible for their own situations in life and their own destinies. ” The value also makes them think they can do everything themselves,
37、 and makes them feel badly about asking for help when they need it. And when it comes to work situations, when they think about asking for help there, sometimes they fear that a request for help would make them look inept. While this has always been true for men, many women in the workplace have fel
38、t the need to try twice as hard as their male colleagues and do twice as much to get just as far and to prove their worth. Sometimes when we think about asking for help, our inner voices tell us, “See, if you admit you cant do this on your own, theyll see you for the imposter(骗子) you really are. ”Bu
39、t the fact is, even though individualism is on the rise, we cant do everything by ourselves and we shouldnt try. Apple founder Steve Jobs once told the Santa Clara Valley Historical Association about the power of asking for help, and how he “never found anybody who didnt want to help me when I asked
40、 them for help”. He said, at the age of 12, he called Bill Hewlett, co-founder of Hewlett-Packard, on the phone after getting his number from the phone book and asking him for spare parts so he could build a frequency counter(计频器). And Hewlett agreed and offered young Jobs a summer job assembling fr
41、equency counters. “If youre afraid of failing, you wont get very far, ” Jobs said. 【语篇概述】本文是夹叙夹议文。美国文化重视个体和独立。美国人从小就被训练要成为独立的个体, 他们对自己的生活状况和命运负责。他们认为自己什么都能做, 拒绝寻求帮助, 担心寻求帮助会显得自己无能。事实上我们生活在一个需要互相帮助的世界, 一个人不能把一切都做好, 如果需要帮助的话, 请不要犹豫, 因为这不是软弱的表现。24. What is the first paragraph mainly about?A. What key A
42、merican values are. B. Why Americans refuse to ask for help. C. Asking for help is a sign of strength. D. Americans are responsible for their life. 【解析】选B。段落大意题。第一段主要叙述了在美国文化中, 美国人从小就被训练成独立的个体, 对自己的生活状况和命运负责。这种价值观也使他们认为自己可以做任何事, 在需要帮助的时候寻求帮助会让他们感觉很糟糕。由此可推断出本段叙述了美国人拒绝寻求帮助的原因。分析选项可知B符合题意, 故选B。25. Whic
43、h of the following can replace the underlined word “inept” in Paragraph 2?A. Impolite. B. Identical. C. Incompetent. D. Inappropriate. 【解析】选C。词义猜测题。根据第一段“The value also makes them think they can do everything themselves, and makes them feel badly about asking for help when they need it. ”可知, 美国人认为他们
44、什么都能做。划线部分后面的“ if you admit you cant do this on your own. . . ”即“如果你承认自己不能做”。根据文中多次出现了“can”和“cant”。及“when they think about asking for help there, sometimes they fear that a request for help would make them look inept. ”可推测出, 当他们求助时, 他们有时害怕寻求帮助会让他们显得自己“不能做”, 即“无能力的”。 impolite不礼貌的;identical相同的;incompe
45、tent无能力的, 不称职的;inappropriate不合适的, 可知C项符合题意, 故选C。26. What can be learned from this US cultural phenomenon?A. Americans suffer a lot from mutual distrust. B. Americans see weakness as a sign of strength. C. Americans should learn to build up confidence. D. Americans lay emphasis on individual values.
46、【解析】选D。推理判断题。根据第一段“In American culture, the independent individual is seen as their ideal. ”以及“Americans have been trained since very early in their lives to consider themselves as separate individuals who are responsible for their own situations in life and their own destinies. ” 可推断出, 美国文化中强调个人价值。
47、分析选项可知D符合题意, 故选D。27. What can we learn from Jobs words in the last paragraph?A. Dont hesitate to ask for assistance. B. Be brave to try whatever you want. C. Failure is the mother of success. D. Learn to cooperate with others. 【解析】选A。推理判断题。结合倒数第二段“. . . about the power of asking for help, and how he
48、never found anybody who didnt want to help me when I asked them for help. ”可知, 当向他人求助时, 人们都愿意提供帮助。Jobs并以自己为例, 来说明向他人求助会得到帮助, 对自己是有利的。因此他的意思就是有困难时, 可以向他人求助, 不要犹豫。分析选项可知A正确。CA company in San Francisco, California, has found a way to turn used plastic bottles into womens shoes. Every day, millions of A
49、mericans drink water and other liquids from plastic bottles. More than 60 million of them are thrown away each day. Many of the plastic bottles end up in landfills or are burned with other waste products. A San Francisco start-up company called Rothys, however, turns this plastic waste into environm
50、entally friendly shoes. Rothy Martin is the companys co-founder. He explains how they turn plastic into soft material for your feet. They take the plastic, clean it, and break it down into small pieces. Then they press it through a device that makes soft fibers. Those fibers are then combined, or kn
51、it together. This is done by a three-dimensional knitting machine. It is designed to reduce waste while making the shoes. The knitted fabric and the inner part of the shoes are then attached to the shoes outer part, called the sole. This outer sole is also made from environmentally friendly material
52、: responsibly sourced no-carbon rubber. Rothys shoes are sold online. They are flat shoes, with either a rounded or pointed toe. They come in different colors and designs. They cost either $125 or $145 per pair, depending on the design. After American actress Gwyneth Paltrow discovered them last yea
53、r, the demand for the shoes grew. Martin says there is no shortage of material to fill that demand. “Were not going to run out of water bottles any time soon. So we have an infinite supply of material, and I think that bodes well for our future. ”When the environmentally friendly shoes wear out, cus
54、tomers can return them at no cost to a company that uses the recycled materials to make other products. For now, the shoes are only available to be shipped in the United States. However, the company says it will add international shipping in the near future. 【语篇概述】本文为说明文。文章介绍了一种回收塑料垃圾的新方法将旧塑料瓶变成女鞋。2
55、8. Which one is the right procedure of making shoes?pressing small piecesbreaking down clean plastic bottlesknitting togethercleaning plastic bottlesattaching the knitted fabric, the inner part and the outer partA. B. C. D. 【解析】选C。细节理解题。第三段第四、五、六句They take the plastic, clean it, and break it down in
56、to small pieces. Then they press it through a device that makes soft fibers. Those fibers are then combined, or knit together. 以及第四段第一句The knitted fabric and the inner part of the shoes are then attached to the shoes outer part, called the sole. 可知鞋子的制作过程为先清理塑料瓶, 将塑料瓶切成小块, 然后把它压入一个制造软纤维的装置。然后这些纤维被组合
57、起来, 或者编织在一起。最后把编织纤维和鞋的内部零件连接到鞋的外部, 成为鞋底。故选C。29. Why did Rothys use a three-dimensional knitting machine to make shoes?A. Because it is easy to operate. B. Because it is cheaper than other machines. C. Because it is productive. D. Because it can reduce waste when making the shoes. 【解析】选D。细节理解题。第三段最后一
58、句It is designed to reduce waste while making the shoes. 可知使用3D针织机的原因是可以减少浪费, 故选D。30. What can be learned from the passage?A. This kind of shoes are sold in the shop. B. The shoes are environmentally friendly. C. Customers can return them with little money to a company. D. The shoes are available in
59、the world. 【解析】选B。细节理解题。第四段最后一句This outer sole is also made from environmentally friendly material: responsibly sourced no-carbon rubber. 可知鞋的内外都是环保材料制成的, 故这种鞋很环保。故选B。31. Whats the best title of the passage?A. How to recycle plastic bottles. B. Recycled plastic bottles find new life on womens feet.
60、C. How a new kind of shoes became a hit. D. How to make environmentally friendly shoes. 【解析】选 B。主旨大意题。根据文章第一句A company in San Francisco, California, has found a way to turn used plastic bottles into womens shoes. 以及主要内容都是围绕一种可以将旧塑料瓶制成女鞋的新发明, 故B选项最符合。D(2020邯郸高一检测)I woke up late and had breakfast in a
61、 hurry. I had never been late and didnt want my boss to be unsatisfied. However, it seemed that day wasnt a lucky one for me from the very second I left my flat. The moment I wanted to rush downstairs one of my stiletto heels (细高跟) broke. I had to return to change my red shoes. I also had to change
62、my purse and other little things that I had tried to match with the shoes. I was sure I would be late for work. On my way to work I had to wait for over half an hour because of an accident. I had no choice but to wait. I phoned my boss and he told me that it was no problem, but he needed me for the
63、meeting with the Japanese clients (客户) that morning. Finally, I arrived at the office one hour later. I had to keep calm and be fresh for the meeting to make the clients sure that our plan was the best for their future commercial project. However, I left the plan I had made the night before at home
64、and was going to present (介绍) it to the clients. I was about to get angry when I realized that I had a draft of it in my office. At last, the presentation came to an end and it turned out to be a success. But I have to say that I had a terrible day, full of incidents (事件). 【语篇概述】本文是记叙文。作者介绍了她倒霉的一天。
65、32. Which of the following is NOT the reason of the writers being late for her work? A. She got up late in the morning. B. She changed her purse and other little things. C. One of her shoe heels broke. D. She had a traffic accident on the way to work. 【解析】选D。细节理解题。根据前三段可知作者迟到的原因, 在上班途中因其他车辆出事故而耽误了半个
66、多小时, 不是作者的车出了事故。33. According to the passage, what could we learn about the writer?A. Her boss was very angry with her. B. She often arrived at her office on time. C. She left her plan on the bus. D. She was nervous at the meeting. 【解析】选B。推理判断题。由第一段第二句I had never been late and didnt want my boss to
67、be unsatisfied. 即可判断出作者以前一般都是准时上班。34. According to the passage, which is the correct order of the following events?a. She presented the plan to the clients. b. One of her stiletto heels broke. c. She arrived at the office. d. She phoned her boss. e. She tried to match her purse with her red shoes. A
68、. beacdB. bedcaC. dceabD. edcba【解析】选B。细节理解题。由故事发展的顺序: 鞋跟坏了换鞋换钱包给老板打电话到办公室与客户见面可知应选B。35. Which old saying could be used to describe the writers incidents? A. Failure is the mother of success. B. A good beginning makes a good ending. C. Where there is a will, there is a way. D. One trouble never comes
69、 alone. 【解析】选D。一连串的倒霉事接连发生, 这就是“祸不单行”。第二节(共5小题;每小题2. 5分, 满分12. 5分)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Riding a Mobike on the street, you might hear people speaking Chinese aloud. 36 After walking into a store, its possible that youll see Huawei smartphones for sale. This isnt referring to Chi
70、na, but Manchester, UK. 37Indeed, Chinese products have gone global. 38But to meet local peoples tastes, Chinese restaurants have made some changes to the dishes. “One example is the meat”, said Yin Hang, who is studying at the University of Wollongong in Australia. “We like to eat meat with the bon
71、e in, but people here dont. So Chinese restaurants provide big pieces of meat without bones, even for fish. ”39In many cities in Europe, stores sell TCL televisions, Haier fridges and Lenovo computers, reported Reuters. More than half of US-owned drones (无人机) are Chinese models, according to China D
72、aily. Theyre not simply made in China, but designed and developed in the country. In the past, most Western people thought Chinese products were cheap and unreliable. But things have changed greatly. 40“For example, Huawei, one of Chinas major smartphone makers, overtook Apple in global smartphone s
73、ales for the first time in June and July last year, ” noted consulting firm Counterpoint Research. A. Many Chinese brands (品牌) are also becoming more popular. B. Chinese food has been enjoyed in Western countries for a long time. C. “Made in China” has become cool and more people trust Chinese brand
74、s. D. Meanwhile, international brands are still enjoying great success in China. E. Turning to the right, you may see a Sichuan-style restaurant. F. In fact, you might see similar things in many other cities around the world. G. What is the biggest problem with many Chinese brands?【语篇概述】本文是新闻报道, 主要讲
75、述了越来越多的中国产品走向世界, 受到外国人的青睐。36. 【解析】选E。根据上文Riding a Mobike on the street, you might hear people speaking Chinese aloud. 在街上骑摩拜单车, 你可能会听到人们大声说中文。根据下文After walking into a store, its possible that youll see Huawei smartphones for sale. 走进一家商店, 你可能会看到华为智能手机在销售。可推知, 这里提到的是中国的元素在世界上的影响, 由此可推知空处也是举例说明。Turnin
76、g to the right, you may see a Sichuan-style restaurant. 向右转也许你能看到四川餐馆, 故选E。37. 【解析】选F。根据Indeed, Chinese products have gone global. 可知, 中国产品走向世界。可推知上句应该是In fact, you might see similar things in many other cities around the world. 事实上, 你可能在世界上其他的国家见过类似的东西。故选F。38. 【解析】选B。根据But to meet local peoples tas
77、tes, Chinese restaurants have made some changes to the dishes. 空格处应该填与食物有关的内容。故选B。39. 【解析】选A。根据In many cities in Europe, stores sell TCL televisions, Haier fridges and Lenovo computers, reported Reuters. More than half of US-owned drones are Chinese models, according to China Daily. 据路透社报道, 在欧洲许多城市,
78、 商店出售TCL电视、海尔冰箱和联想电脑。据中国日报报道, 美国拥有的无人机中, 超过一半是中国型号。这里介绍的是中国产品的品牌, 所以上句应该是Many Chinese brands are also becoming more popular. 许多中国品牌也变得越来越受欢迎。故选A。40. 【解析】选C。考查承上启下句。根据In the past, most Western people thought Chinese products were cheap and unreliable. But things have changed greatly. 在过去, 大多数西方人认为中国产
79、品便宜且不可靠。但是事情已经发生了很大的变化。后面应该反驳这种对中国产品的偏见, “Made in China” has become cool and more people trust Chinese brands. “中国制造”变得很酷, 越来越多的人信任中国品牌。故选C。第三部分语言运用(共两节, 满分30分)第一节(共15小题;每小题1分, 满分15分) 阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Not long before, my daughters shoes were scratched (划破) with a knife. She b
80、urst into tears. I took them to the shoemaker. The young apprentice(学徒) glanced at the opening and said, “Nothing I can do except 41 the upper. ” His master looked at them and said, “If you 42 me, I will add more scratches on both of the shoes. ”I was 43 and asked why. He explained, “As if the openi
81、ngs were made on purpose for a special style. ”I didnt fully understand him, 44 I decided to leave the shoes. Two days later I dropped by from work to 45 the shoes. I found more scratches on each shoe; all the openings were patched (缝补) by soft red leather; the stitches (针脚) were twisted with the ap
82、pearance looking more 46 and interesting than ever. I couldnt help praising the masters skill. Another time, my sisters blouse was torn, leaving a large opening. My wife checked it 47, and then said, “Let me take it home and 48 it. ”Three days later, seeing it again, I was greatly 49: all the torn p
83、arts took on a look of ice crystal (水晶); attached to it was a snowman made of flowery rags. I sighed with praise, “Its amazing!”“I was 50 by that shoemaker. Patches are considered to be 51, but a skillful craftsman (工匠) can make it take on a kind of 52, ”replied my wife. Her words inspired(启发) me mo
84、re: perfection is impossible to achieve in 53;patches appear in the 54 of injury, disability or disease. Since you cant change the existence of wound, you should not 55 peoples sympathy(同情) by disclosing the wound, which is meaningless. Just sew(缝) the wound by patches and produce a most beautiful f
85、lower on it, and that is the significance of life. 【语篇概述】本文是一篇夹叙夹议文, 作者由修鞋师傅给女儿修鞋和妻子补衬衫领悟到了生命的意义生活中不应该通过揭露伤口来指望别人的同情, 而应该用一块块补丁把伤口缝起来, 然后在上面绣上一朵最美的花。41. A. replaceB. removeC. throwD. tear【解析】选A。replace替换;remove去除;throw扔;tear撕掉。根据本空前的“Nothing I can do except”可知, 学徒说“除了换鞋面我什么也做不了”, 故A项正确。42. A. tellB.
86、 showC. agreeD. trust【解析】选D。tell告诉;show展示;agree同意;trust信任。根据本空后的“I will add more scratches on both of the shoes. ”可知, 修鞋师傅说“如果你信得过我, 我要在这双鞋上再加一些划痕”, 故D项正确。43. A. delightedB. confusedC. excitedD. astonished【解析】选B。delighted高兴的;confused困惑的;excited兴奋的;astonished吃惊的。根据本空后的“and asked why”可知, “我”很困惑, 问他为什么
87、, 故B项正确。44. A. soB. andC. asD. but【解析】选D。so所以;and并且;as因为;but但是。根据本空后的“I decided to leave the shoes”可知, 虽然“我”不是完全明白他的意思, 但“我”仍决定把鞋留下让他修, 故D项正确。45. A. bringB. collectC. seeD. return【解析】选B。bring带来;collect收集, 取;see看见;return返还。根据本空后的“I found more scratches on each shoe”可知, 两天后, 我下班时顺道过来取鞋, 故B项正确。46. A. s
88、uccessfulB. skillfulC. attractiveD. positive【解析】选C。successful成功的;skillful熟练的;attractive吸引人的;positive积极的。根据本空后的“and interesting than ever. I couldnt help praising the masters skill. ”可知, 修好的鞋比原来更有吸引力、更有趣了, 故C项正确。47. A anxiouslyB. suddenlyC. carefullyD. delightedly【解析】选C。anxiously焦虑地;suddenly突然;carefu
89、lly仔细地;delightedly高兴地。根据本空后的“and then said, Let me take it home and _it. ”可知, 妻子仔细检查“我”姐姐衬衫上的大口子, 然后说“让我拿回家去修补吧”, 故C项正确。48. A. washB. ironC. saveD. mend【解析】选D。wash洗;iron熨;save节省;mend修补。根据上文可知, 妻子要把“我”姐姐划破的衬衫拿回家修补, 故D项正确。49. A. puzzledB. disappointedC. surprisedD. touched【解析】选C。 puzzled困惑的; disappoin
90、ted失望的;surprised惊讶的;touched感动的。根据本空后的“all the torn parts took on a look of ice crystal; attached to it was a snowman made of flowery rags. ”可知, 妻子把衬衫破了的地方变成了冰晶的样子, 还有一个用印花的布条做成的雪人, 这让“我”感到很惊讶, 故C项正确。50. A. encouragedB. inspired C. movedD. attracted【解析】选B。 encouraged鼓励;inspired启发, 使有灵感; moved使感动;attr
91、acted吸引。根据上文情节可知, 妻子是受到了给女儿修鞋的那个修鞋师傅的启发, 故B项正确。51. A. commonB. beautifulC. uglyD. rare【解析】选C。common常见的;beautiful美丽的;ugly丑陋的;rare稀有的。根据本空及后面的but表转折可知, 补丁被认为是丑陋的, 故C项正确。52. A. differenceB. perfectionC. newnessD. change【解析】选B。difference差异;perfection完美;newness崭新;change变化。根据本空前的“but a skillful craftsman
92、can make it take on a kind of”可知, 但是技术娴熟的工匠可以让它呈现出一种完美, 故B项正确。53. A. futureB. mindC. lifeD. place【解析】选C。future未来;mind思维;life生活;place地方。根据本空前的“perfection is impossible to achieve in”可知, 在生活中很难做到完美, 故C项正确。54. A. formB. nameC. shapeD. need【解析】选A。form形式;name名字;shape形状;need需要。根据本空后的“of injury, disability
93、 or disease”可知, 补丁以受伤、残疾或疾病的形式出现, in the form of表示“以的形式”, 故A项正确。55. A. treatB. acceptC. ignoreD. expect【解析】选D。 treat对待;accept接受;ignore忽视;expect指望, 期望。根据本空前的“Since you cant change the existence of wound”可知, 既然你不能改变伤口的存在, 你就不应该通过揭露伤口来指望人们的同情, 故D项正确。第二节(共 10 小题;每小题 1. 5 分, 满分 15 分) 阅读下面短文, 在空白处填入 1 个适当
94、的单词或括号内单词的正确形式。Its not often 56. _ (sun) in Paris, 57. _ people still love to walk along the banks of the Seine(塞纳河畔). They love the view of the citys old buildings, especially Notre Dame Cathedral (巴黎圣母院) and the world-famous Eiffel Tower, 58. _ have become the Iconic symbol of Paris for hundreds o
95、f years. 59. _ (fortunate), that view has been forever changed. On April 16, 2019, a fire 60. _ (destroy) the spire of the 850-year-old cathedral, and two-thirds of the roof. The fire shocked Parisians. Citizens gathered around the giant church, singing hymns(圣诗) and 61. _ (pray) for the hundreds of
96、 firefighters who fought the flames. The church is not only a historical treasure, but also home to many religious 62. _ (sculpture). Despite 63. _ (it) long history and many treasures, at first the cathedral needed the help of a writer 64. _ (become) world-famous. It is Victor Hugos novel, the Hunc
97、hback of Notre Dame 65. _ reminds people to protect the beautiful old buildings. We hope the historic building can be reconstructed soon. 【语篇概述】这是一篇说明文。介绍了巴黎象征性建筑巴黎圣母院在2019年4月16日被一场大火摧毁了塔尖。这座教堂不仅是一座历史瑰宝, 也是许多宗教雕塑的故乡。作者希望这座有历史意义的建筑能尽快被重建。56. 【解析】sunny。考查形容词。根据上文be动词可知应填形容词作表语, 故填sunny。57. 【解析】but。考查连
98、词。句意: 在巴黎很少有太阳, 但是人们仍然喜欢沿着塞纳河畔散步。上下文为转折关系, 故填转折连词but。58. 【解析】which。考查定语从句连接词。句意: 他们喜欢看城市的老建筑, 尤其是巴黎圣母院和举世闻名的埃菲尔铁塔, 数百年来, 它们已经成为巴黎的象征性标志。本句为非限定性定语从句, 修饰先行词Notre Dame Cathedral and the world-famous Eiffel Tower, 在句中作主语, 指物, 故填which。59. 【解析】Unfortunately。考查副词。句意: 不幸的是, 这种景色已经永远被改变了。修饰整个句子应用副词, 故填Unfort
99、unately。60. 【解析】destroyed。考查动词时态。句意: 2019年4月16日, 一场大火摧毁了这座有着850年历史的大教堂的塔尖以及三分之二的屋顶。根据上文April 16, 2019可知应用一般过去时, 故填destroyed。61. 【解析】 praying。考查非谓语动词。本句已经存在谓语动词且and前连接的是非谓语动词singing, 故pray只能作非谓语动词, 与逻辑主语构成主谓关系, 故用现在分词praying。62. 【解析】sculptures。考查名词复数。sculpture为可数名词, 由many修饰应用复数形式sculptures。63. 【解析】it
100、s。考查形容词性物主代词。history为名词, 需要用形容词修饰, 故填形容词性物主代词its。64. 【解析】to become。考查非谓语动词。句意: 起初, 这座大教堂需要一位作家的帮助才能闻名于世。本句已经存在谓语动词且句中没有连词, 故become只能作非谓语, 表目的。故填不定式to become。65. 【解析】that。考查强调句。句意: 正是维克多雨果的小说巴黎圣母院提醒人们保护美丽的老建筑。本句为强调句it is+被强调的部分+that从句, 故填that。第四部分写作(共两节, 满分40分)第一节(满分 15 分)假设你是李华, 正和朋友们组建一支乐队。请写信向学校的音
101、乐老师介绍你们的乐队, 并请他给你们一些建议。内容包括: 乐队成员、歌曲风格、乐队的排练和演出计划等。注意: 1. 词数80个左右;2. 可适当加入细节, 使行文连贯;3. 不可使用真实姓名和班级等。Dear Mr Huang, _Yours, Li Hua【参考范文】Dear Mr Huang, Im Li Hua, one of your students in Grade 1. Due to my intention to make a band with my friends, I am writing to ask you for advice concerning how to m
102、ake a successful one. Our band is made up of four students, one being the singer and the rest three playing guitar, keyboard and drums. As far as I am concerned, I have been practicing drums for almost ten years. Our music is loosely based on Jay Zhou, whose talent we admire most. In addition, what
103、we are also fond of is rock music, some of which Id like to make on my own. Our band is scheduled to practice our music in my room, which is the first step to success. Then we plan to give some performances in our school. We are wondering how we balance between study and band and what we can do to m
104、ake it a successful band. Wed appreciate it if you could give us some better suggestions. Were looking forward to your reply. Best wishes!Yours, Li Hua第二节(满分25分) 阅读下面短文, 根据其内容写一篇60词左右的内容概要。In 1878, when Margaret Wolfe Hungerford wrote “Beauty is in the eye of the beholder”, she was stating that ther
105、e was no consistent (never changing) view on beauty. Standards of beauty change across time and cultural groups. Traditions and fashions, like society itself, change and adapt with time. So it is reasonable that our ideas of beauty change as well. In 19th-century Europe, women used to wear corsets t
106、o achieve a body shape that is no longer considered healthy. Men would wear woolen shawls across their shoulders. It is hard to imagine that they would be seen as attractive in the 21st century. Nowadays, in the western world, one in every ten people has tattoos or a form of body art. In the past, s
107、ome cultures used tattoos as an addition to costumes, to show family associations or to mark criminals so that they could easily be recognized. In contemporary society, culture remains a major part in determining our ideas of beauty. In some countries, young women follow slimming diets to lose extra
108、 kilos in preparation for their wedding day. In other cultures, looking thin for a husband-to-be is not what a woman desires at allrather, looking a little overweight is considered more attractive. With the influence of history, society and culture, there are no precise criteria which can be used to
109、 judge what is beautiful. Life long commitment and, indeed, the survival of society itself rely on people seeing beauty in difference and depth. The human race would soon die out if we could only see beauty within a set of limited criteria. Physical beauty must also be accompanied by an attraction t
110、o something deeper within a person. This particular kind of attraction is found in a wide range of personal qualities, e. g. kindness, warmth, a healthy conscience, etc. judging the appeal of a persons inner beauty is much more subjective. It takes more than a casual glance to appreciate and it is m
111、uch more important than physical beauty. Beauty, therefore, has more than one dimension. We are influenced by our culture, our biology and our time in history to notice physical beauty quickly and easily, but it is inner beauty that requires us to truly see. Beauty is certainly in the eye of the beh
112、older. _【参考范文】There is no fixed standard of beauty. (要点一) Our ideas of beauty change across time and cultures. (要点二) In fact, beauty in difference and depth contributes to the survival of society. (要点三) While physical beauty can be noticed quickly and easily, inner beauty is more important but is more difficult to truly see. (要点四)As beauty has more than one dimension, it does live in the eye of the beholder. (要点五)关闭Word文档返回原板块36