收藏 分享(赏)

2021-2022新教材外研版英语选择性必修第二册课后练习:UNIT 4 BREAKING BOUNDARIES (三) DEVELOPING IDEAS WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:459190 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:6 大小:40KB
下载 相关 举报
2021-2022新教材外研版英语选择性必修第二册课后练习:UNIT 4 BREAKING BOUNDARIES (三) DEVELOPING IDEAS WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共6页
2021-2022新教材外研版英语选择性必修第二册课后练习:UNIT 4 BREAKING BOUNDARIES (三) DEVELOPING IDEAS WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共6页
2021-2022新教材外研版英语选择性必修第二册课后练习:UNIT 4 BREAKING BOUNDARIES (三) DEVELOPING IDEAS WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共6页
2021-2022新教材外研版英语选择性必修第二册课后练习:UNIT 4 BREAKING BOUNDARIES (三) DEVELOPING IDEAS WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共6页
2021-2022新教材外研版英语选择性必修第二册课后练习:UNIT 4 BREAKING BOUNDARIES (三) DEVELOPING IDEAS WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共6页
2021-2022新教材外研版英语选择性必修第二册课后练习:UNIT 4 BREAKING BOUNDARIES (三) DEVELOPING IDEAS WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、UNIT 4 课下题型练(三)Developing ideas.阅读理解AIn the mid1990s, Tom Bissell taught English as a volunteer in Uzbekistan.He left after seven months, physically broken and having lost his mind.A few years later, still attracted to the country, he returned to Uzbekistan to write an article about the disappearanc

2、e of the Aral Sea.His visit, however, ended up involving a lot more than that.Hence this book, Chasing the Sea:Lost Among the Ghosts of Empire in Central Asia, which talks about a road trip from Tashkent to Karakalpakstan, where millions of lives have been destroyed by the slow drying up of the sea.

3、It is the story of an American travelling to a strange land, and of the people he meets on his way: Rustam, his translator, a lovely 24yearold who picked up his colorful English in California, Oleg and Natasha, his hosts in Tashkent, and a string of foreign aid workers.This is a quick look at life i

4、n Uzbekistan, made of friendliness and warmth, but also its darker side of society.In Samarkand, Mr Bissell admires the architectural wonders, while on his way to Bukhara he gets a taste of police methods when suspected of drug dealing.In Ferghana, he attends a mountain funeral(葬礼) followed by a str

5、ange drinking party.And in Karakalpakstan, he is saddened by the dust storms, diseases and fishing boats stuck miles from the sea. Mr Bissell skillfully organizes historical insights and cultural references, making his tale a wellrounded picture of Uzbekistan, seen from Western eyes.His judgment and

6、 references are decidedly American, as well as his delicate stomach.As the author explains, this is neither a travel nor a history book, or even a piece of reportage.Whatever it is, the result is a fine and vivid description of the purest of Central Asian traditions.语篇解读:本文是一篇说明文。曾在乌兹别克斯坦当过志愿者的Tom B

7、issell出于对这个国家的兴趣几年后再次回到这里,并写了一本书叙述其在该国旅行中的见闻。本文对这本书进行了简要介绍。1What made Mr Bissell return to Uzbekistan? AHis friends invitation.BHis interest in the country.CHis love for teaching.DHis desire to regain health.解析:选B细节理解题。根据第一段第三句中的. still attracted to the country, he returned to Uzbekistan .可知,出于对乌兹别克

8、斯坦这个国家的兴趣,他回到了这里,故B项符合题意。2What does the underlined word “that” in paragraph 2 refer to?ADeveloping a serious mental disease.BTaking a guided tour in Central Asia.CWorking as a volunteer in Uzbekistan.DWriting an article about the Aral Sea.解析:选D代词指代题。根据第一段第三句中的. still attracted to the country, he ret

9、urned to Uzbekistan to write an article about the disappearance of the Aral Sea.可知,Mr Bissell回到乌兹别克斯坦的目的是写一篇关于咸海是如何消失的文章。画线词that指代上文中提到的“写文章”这件事。3. Which of the following best describes Mr Bissells road trip in Uzbekistan?ARomantic.BEventful.CPleasant.DDangerous.解析:选B推理判断题。根据文章第三段尤其是第一句中的. made of f

10、riendliness and warmth, but also its darker side of society.可知,Mr Bissell在乌兹别克斯坦的旅行充满了变故。eventful意为“充满大事的,多变故的”,符合文意。A项在文中没有体现,C项与D项表述片面,故选B。4What is the purpose of this text?ATo introduce a book.BTo explain a cultural phenomenon.CTo remember a writer.DTo recommend a travel destination.解析:选A写作意图题。文章

11、开头引出Mr Bissell写书的背景,从第二段到最后一段分别介绍了这本书的概要、主要内容和对这本书的评价,即全文围绕着这本书展开,目的就是向读者推荐这本书,所以选A项。BTea, the most typical English drink, became famous in Britain because of the influence of a foreign princess, Catherine of Braganza, the queen of Charles .As a lover of tea since her childhood in Portugal, she brou

12、ght teadrinking to the English royal court and set a trend for the beverage in the 17th century.The fashion soon spread beyond the circle of the noblemen to the middle classes, and tea became a popular drink at the London coffee houses where people met to do business and discuss events of the day.Ma

13、ny employers served a cup of tea to their workers in the middle of the morning, thus inventing a lasting British institution, the “tea break”However, drinking tea in social settings outside the workplace was beyond the means of the majority of British people.It came with a high price tag and tea was

14、 taxed as well.Around 1800, the seventh Duchess of Bedford, Anne Maria, began the popular practice of “afternoon tea”, a ceremony taking place at about four oclock.Until then, people did not usually eat or drink anything between lunch and dinner.At approximately the same time, the Earl of Sandwich p

15、opularized a new way of eating bread in thin slices, with something like jam or cucumbers between them.Before long, a small meal at the end of the afternoon, involving tea and sandwiches, had become part of the British way of life.As tea became much cheaper during the 19th century, its popularity sp

16、read right through all corners of the British society.Thus, tea became Britains favorite drink.In workingclass households, it was served with the main meal of the day, eaten when workers returned home after a days labor.This meal has become known as “high tea”Today, tea can be drunk at any time of t

17、he day, and accounts for over twofifths of all drinks consumed in Britain with the exception of water.语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了茶作为英国最典型的饮料是如何引进、流行并且成为英国人的一种生活方式的。5What does the underlined words “the beverage” probably refer to?ATea drinking.BA small meal.CA way of eating bread.DA choice of drinks.解析:选A词

18、义猜测题。根据画线词下文中的The fashion soon spread beyond the circle of the noblemen to the middle classes, and tea became a popular drink at the London coffee houses where people met to do business and discuss events of the day.中提到的The fashion(这种时尚)指代的就是上文中的a trend for the beverage,因此可以推断the beverage指的就是喝茶,故选A项

19、。6Why was tea unable to be accepted as a common drink in Britain in the 17th century?AIt was merely served in London.BIt was taxed as an alcoholic drink.CIt was forbidden in business settings.DIt was too expensive for most people.解析:选D细节理解题。根据第一段中最后两句可知,在工作场所以外的社交场合喝茶是大多数英国人所无法承受的。它的价格很高,茶叶也被征税了。因此,

20、17世纪的时候茶还不能作为一种普通的饮料是因为它的价格对大多数人来说太高。故选D项。7What is mainly discussed about tea in the text?AIts development in Britain.BIts traditional ways of drinking.CIts influence around the world.DIts popularity in Europe.解析:选A主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍茶作为英国最典型的饮料是如何引进、流行并且成为英国人的一种生活方式的,实际上也就是茶在英国的发展史。故选A项。8How is the

21、 text organized?ABy cause and effect.BBy comparison.CIn time order.DIn frequency order.解析:选C推理判断题。文中介绍茶在英国的发展史,先是介绍它的引进及在17世纪成为一种潮流,然后是18世纪的下午茶,接着是19世纪茶叶开始便宜,茶更加大众化,最后到今天茶已经成为英国人的一种生活方式,所以本文是按照时间顺序规划的。故选C项。.阅读七选五Have you ever frequently put off things you should do for various reasons? If so, it is

22、procrastination(拖延)Procrastinators often put off doing things and leave them to the very last moment. 1 Lazy people simply dont do anything and are just fine with it.Procrastinators, on the other hand, have the desire to do something but cant force themselves to start.You might think procrastination

23、 is a bit annoying but fairly harmless.However, long term procrastination has bad effects on your health.Not having seen the doctor when your illness was easier to treat may shorten your life.Just thinking about what you havent done may cause discomfort. 2 Dont place too much pressure on yourself.“T

24、his project has to impress everyone; I really cant blow this opportunity,” 3 Overcome this mental block by simply allowing yourself to be imperfect with the next small task.You can always improve your work later. 4 Concentrating on the size and difficulty of a task will overcome you and promote proc

25、rastination.Any work can be broken into smaller steps.The trick is with each step along the way to focus on the next achievable tasks.Make sure you can easily imagine the outcome of your small task.Dont write a book; write a page.Focus on starting, rather than finishing.For someone whos having a har

26、d time starting a task, imagining a hardtograsp future can be depressing.The solution in this case, then, is to focus on starting. 5 We all know that if we start, well eventually finish the task.ABreak a long project down into short tasks.BSo procrastination is about managing the time.CSo we should

27、apply ourselves to overcoming it.DHowever, procrastination is different from laziness.EFocus on the negative effects of the procrastination.FBring your focus from the future to what can be done right now.GPlacing such high hopes on a project only adds anxiety and fear of failure.语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要区别

28、了拖延和懒惰,指出长期的拖延症会对你的健康产生不良影响并就如何克服拖延症提出了一些建议。1选D根据后文可知,懒惰的人是什么都不做自己也会觉得很好。而拖延者是有做某事的欲望,但不会强迫自己开始。因此,拖延和懒惰是不同的。D项(然而,拖延和懒惰是不同的)符合上下文语境。2选C根据上文可知,长期的拖延症会对你的健康产生不良影响。仅仅想到你没有做的事情可能会让你感到不适。因此,那么就应该尽力克服拖延症。下文是提出的克服拖症的建议。C项(所以我们应该致力于克服它)符合上下文语境。3选G结合上文This project has to impress everyone; I really cant blow

29、 this opportunity及后文Overcome this mental block by simply allowing yourself to be imperfect with the next small task.You can always improve your work later.可知,过高的期望会增加焦虑和对失败的恐惧,因此作者后文建议要允许自己有不完美的时候。G项(对一个项目寄予如此高的期望只会增加焦虑和对失败的恐惧)符合上下文语境。4选A根据后文可知,专注于任务的大小和难度会助长延症症。任何工作都可以分解成更小的步骤。即本段是在说明将任务划分成几个小的任务,再

30、在每一步中专注于下一个可实现的任务,这样才有助于克服拖延症。A项(把一个大项目分成几个小任务)符合上下文语境。5选F根据上文可知,对于一个很难开始一项任务的人来说,想象一个难以把握的未来可能会令人沮丧。那么,在这种情况下,解决方案就是专注于开始。由此可知,本句是在强调不要去想象还未发生的事情,而是要专注于当下可以做的事情。故F项(把你的注意力从未来转移到现在可以做的事情上来)符合上下文语境。.应用文写作假定你是李华,你班的澳大利亚交流生Catherine在你市举办的“外国人写汉字”书法大赛中荣获一等奖,请你给她写一封邮件。内容包括:1祝贺她获奖;2请她分享经验;3希望她明年也参加。注意:1.词

31、数80左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯。 参考范文:Dear Catherine,Ive learned with delight that you have won first prize in the handwriting competition. Im writing to offer my congratulations from the bottom of my heart.For months, not only have you read many books about Chinese calligraphy, but youve kept on practicing

32、it every day. Now your efforts have paid off. Im so proud of you! At the meantime, I really wish to improve my handwriting, so could you please share your experience and unique ideas on handwriting?I do hope youll also participate in next years competition. Im certain that youll make greater achievements.Yours,Li Hua6

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1