收藏 分享(赏)

2021-2022年新教材高中英语 综合测试卷(一)课件 北师大版必修第一册.pptx

上传人:a**** 文档编号:458751 上传时间:2025-12-07 格式:PPTX 页数:30 大小:1.32MB
下载 相关 举报
2021-2022年新教材高中英语 综合测试卷(一)课件 北师大版必修第一册.pptx_第1页
第1页 / 共30页
2021-2022年新教材高中英语 综合测试卷(一)课件 北师大版必修第一册.pptx_第2页
第2页 / 共30页
2021-2022年新教材高中英语 综合测试卷(一)课件 北师大版必修第一册.pptx_第3页
第3页 / 共30页
2021-2022年新教材高中英语 综合测试卷(一)课件 北师大版必修第一册.pptx_第4页
第4页 / 共30页
2021-2022年新教材高中英语 综合测试卷(一)课件 北师大版必修第一册.pptx_第5页
第5页 / 共30页
2021-2022年新教材高中英语 综合测试卷(一)课件 北师大版必修第一册.pptx_第6页
第6页 / 共30页
2021-2022年新教材高中英语 综合测试卷(一)课件 北师大版必修第一册.pptx_第7页
第7页 / 共30页
2021-2022年新教材高中英语 综合测试卷(一)课件 北师大版必修第一册.pptx_第8页
第8页 / 共30页
2021-2022年新教材高中英语 综合测试卷(一)课件 北师大版必修第一册.pptx_第9页
第9页 / 共30页
2021-2022年新教材高中英语 综合测试卷(一)课件 北师大版必修第一册.pptx_第10页
第10页 / 共30页
2021-2022年新教材高中英语 综合测试卷(一)课件 北师大版必修第一册.pptx_第11页
第11页 / 共30页
2021-2022年新教材高中英语 综合测试卷(一)课件 北师大版必修第一册.pptx_第12页
第12页 / 共30页
2021-2022年新教材高中英语 综合测试卷(一)课件 北师大版必修第一册.pptx_第13页
第13页 / 共30页
2021-2022年新教材高中英语 综合测试卷(一)课件 北师大版必修第一册.pptx_第14页
第14页 / 共30页
2021-2022年新教材高中英语 综合测试卷(一)课件 北师大版必修第一册.pptx_第15页
第15页 / 共30页
2021-2022年新教材高中英语 综合测试卷(一)课件 北师大版必修第一册.pptx_第16页
第16页 / 共30页
2021-2022年新教材高中英语 综合测试卷(一)课件 北师大版必修第一册.pptx_第17页
第17页 / 共30页
2021-2022年新教材高中英语 综合测试卷(一)课件 北师大版必修第一册.pptx_第18页
第18页 / 共30页
2021-2022年新教材高中英语 综合测试卷(一)课件 北师大版必修第一册.pptx_第19页
第19页 / 共30页
2021-2022年新教材高中英语 综合测试卷(一)课件 北师大版必修第一册.pptx_第20页
第20页 / 共30页
2021-2022年新教材高中英语 综合测试卷(一)课件 北师大版必修第一册.pptx_第21页
第21页 / 共30页
2021-2022年新教材高中英语 综合测试卷(一)课件 北师大版必修第一册.pptx_第22页
第22页 / 共30页
2021-2022年新教材高中英语 综合测试卷(一)课件 北师大版必修第一册.pptx_第23页
第23页 / 共30页
2021-2022年新教材高中英语 综合测试卷(一)课件 北师大版必修第一册.pptx_第24页
第24页 / 共30页
2021-2022年新教材高中英语 综合测试卷(一)课件 北师大版必修第一册.pptx_第25页
第25页 / 共30页
2021-2022年新教材高中英语 综合测试卷(一)课件 北师大版必修第一册.pptx_第26页
第26页 / 共30页
2021-2022年新教材高中英语 综合测试卷(一)课件 北师大版必修第一册.pptx_第27页
第27页 / 共30页
2021-2022年新教材高中英语 综合测试卷(一)课件 北师大版必修第一册.pptx_第28页
第28页 / 共30页
2021-2022年新教材高中英语 综合测试卷(一)课件 北师大版必修第一册.pptx_第29页
第29页 / 共30页
2021-2022年新教材高中英语 综合测试卷(一)课件 北师大版必修第一册.pptx_第30页
第30页 / 共30页
亲,该文档总共30页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、综合测试卷(一)ANeed a Job This Summer?The provincial government and its partners offer many programs to help students find summer jobs.The deadlines and what you need to apply depend on the program.Not a student?Go to the government website to learn about programs and online tools available to help people

2、 under 30 build skills,find a job or start businesses all year round.Jobs for YouthIf you are a teenager living in certain parts of the province,you could be eligible(符合条件)for this program,which provides eight weeks of paid employment along with training.Who is eligible:Youth 1518 years old in selec

3、t communities(社区)Summer Company Summer Company provides students with handson business training and awards of up to$3,000 to start and run their own summer businesses.Who is eligible:Students aged 1529,returning to school in the fall.Stewardship Youth Ranger Program You could apply to be a Stewardsh

4、ip Youth Ranger and work on local natural resource management projects for eight weeks this summer.第一部分阅读第一节第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。Who is eligible:Students aged 16 or 17 at time of hire,but not turning 18 before December 31 this year.Summer Employment Opportunities

5、(机会)Through the Summer Employment Opportunities program,students are hired each year in a variety of summer positions across the Provincial Public Service,its related agencies and community groups.Who is eligible:Students aged 15 or older.Some positions require students to be 15 to 24 or up to 29 fo

6、r persons with a disability.第一部分阅读第一节【语篇导读】本文是一篇广告类应用文,主要介绍了4个帮学生找到暑期工作的项目。1What is special about Summer Company?AIt requires no training before employment.BIt provides awards for running new businesses.CIt allows one to work in the natural environment.DIt offers more summer job opportunities.答案及解析B

7、细节理解题。根据题干中的项目名称定位到Summer Company部分,由该部分第一句中提到的awards of up to$3,000 to start and run their own summer businesses可知,该项目为学生提供高达3,000美元的奖励,让他们启动并经营自己的暑期业务。本题的线索词为awards与run their own summer businesses。因此,B项(它为经营新业务提供奖励)符合题意。故选B项。第一部分阅读第一节2 What is the age range required by Stewardship Youth Ranger Pro

8、gram?A1518.B1524.C1529.D1617.答案及解析D细节理解题。根据题干中的项目名称定位到Stewardship Youth Ranger Program部分,由其中的Who is eligible:Students aged 16 or 17 at time of hire,but not turning 18 before December 31 this year.可知,这一项目对学生的年龄要求是:时年满16或17岁,但在12月31日前不满18岁。即聘用学生的年龄为1617岁。故选D项。3Which program favors the disabled?AJobs f

9、or Youth.BSummer Company.CStewardship Youth Ranger Program.DSummer Employment Opportunities.答案及解析D细节理解题。根据题干中的the disabled定位到Summer Employment Opportunities部分的最后一句Some positions require students to be 15 to 24 or up to 29 for persons with a disability.,由此可知,Summer Employment Opportunities面向15至24岁的学生

10、或15至29岁的残疾人士。故选D项。BDesha walked up and down as she waited backstage.This would be her most important piano performance yet.At ten years old,she was the youngest performer in the recital(演奏会).She had practised playing her song more than 30 times that week.When she closed her eyes at night,the music p

11、layed over and over again in her head.Now that the day had arrived,Desha was not sure she was ready.She smoothed her hair and picked a piece of lint(绒毛)from the new dress that her mother had bought for her.She noticed that her hands were shaking.How could she play the notes of the song if her hands

12、were shaking?She tried to concentrate on steadying(稳住)them,but they only shook more.Deshas piano teacher,Ms Neal,walked up to speak to her.“I have something for you,”she said,putting a smooth black stone into Deshas hand.“Its a special stone.Theres no other one like it in the world.Youve practised s

13、o much.You dont need anything else.”The stage lights reflected off the rock.“Thank you,”Desha said.When Deshas name was called,she rubbed the stone,stepped onto the stage,and played better than ever.After her performance,she noticed that Ms Neal had a whole bag of black stones.“Why did you say this

14、one was so special?”she asked.Her teacher responded,“Because,like your talent,it belongs only to you.”第一部分阅读第一节第一部分阅读第一节【语篇导读】本文讲述了尼尔老师帮助小姑娘迪沙克服演奏会前紧张情绪的故事。4Why did Desha hear the piano music in her head at night?AShe had practised many times.BShe wanted to remember the song forever.CShe listened to

15、 the song every day.DShe liked this piece of music very much.答案及解析A细节理解题。根据第一段中的She had practised playing her song more than 30 times that week.When she closed her eyes at night,the music played over and over again in her head.可知,原因是她已经练习过很多次了,故选A项。第一部分阅读第一节5Before the performance began,Desha _.Awas

16、 dissatisfied with her new dressBwaited impatiently backstageCwas too nervous to keep her hands steadyDforgot the notes suddenly答案及解析C细节理解题。根据第二段中的Now that the day had arrived,Desha was not sure she was ready She noticed that her hands were shaking She tried to concentrate on steadying them,but they

17、 only shook more.可知,她十分紧张以至于手抖得厉害,无法稳住,故选C项。第一部分阅读第一节6According to the text,Ms Neal thought that _.ADesha was fully prepared for the recitalBit was difficult to play the pianoCit took talent to play the pianoDDesha owned many things答案及解析A细节理解题。根据第三段里老师的话“Youve practised so much.You dont need anythin

18、g else.”可知,老师认为她已经充分准备好了,故选A项。第一部分阅读第一节7What does the writer want to show?APractice leads to a perfect performance.BPeople are talented in their own way.CRubbing a stone can bring good luck.DPerforming in front of people is hard.B主旨大意题。最后一段揭示了文章的主旨:正是老师鼓励迪沙每个人都有自己特殊的才能,迪沙才克服了演出前的紧张情绪,故选B项。答案及解析CThe

19、Thames Barrier is a system that prevents London from being flooded by North Sea storms.It lies in the eastern part of London.The Thames Barrier was built in the 1970s and has been in operation since 1982.It costs over 500 million and is operated by the Environment Agency.In normal weather,tides caus

20、e the Thames River to rise and fall by about 5 metres twice a day.Heavy storms in the North Sea,however,combined with rising tides can push too much water up the Thames and flood central parts of the city.When this happens,the gates of the London Barrier are raised to keep water away from the city.I

21、n the course of history,London has witnessed many cases of extreme flooding.The worst event took place in 1953,when 307 people in England died during a heavy storm that spread across the North Sea and flooded the city.After this disaster,city planners decided that something had to be done to protect

22、 the city.Today,10 rotating(旋转)steel gates span the 520metre wide Thames River.Under normal conditions,the fivestoreyhigh gates are down and ships can pass through.When danger approaches,the gates each weighing 3,700 tonnes can be raised within minutes to keep extra water out of the city area.Since

23、the opening of the barrier in 1982,the gates have been closed over 170 times.Recently,however,the gates have been closed very often due to rising sea levels.The Thames Barrier protects over a million people who live and work in central London.It also protects historic buildings,infrastructure(基础设施)a

24、nd the London Underground.Climate experts say that sea levels are rising slower than predicted so that the barrier will be operational through to 2070.第一部分阅读第一节第一部分阅读第一节【语篇导读】本文是一篇说明文,介绍了英国的泰晤士河防洪闸。它是位于英国伦敦市东部的水闸,自1982年开始投入使用。其目的是使伦敦免受北海的潮汐和风暴潮的影响。防洪闸可在涨潮时关闭,退潮时再打开。8What can we know about the Thames

25、 Barrier?AIt lies in the north of London.BIt was used to store water.CIt costs 500 million a year.DIt started to be used in 1982.答案及解析D细节理解题。根据第一段的The Thames Barrier was built in the 1970s and has been in operation since 1982.可知,泰晤士河防洪闸是在1982年投入使用的。故选D项。第一部分阅读9Why did city planners decide to do some

26、thing to protect the city?ATides rise and fall about 5 metres twice a day.BRising tides can easily flood central parts of the city.CThe Environment Agency hoped to reduce losses.DThe flood in 1953 made 307 people in England lose their lives.答案及解析D细节理解题。根据第三段的After this disaster,city planners decided

27、 that something had to be done to protect the city.可知,因为1953年的洪水给伦敦带来了灾难,城市规划者决定修建泰晤士河防洪闸。故选D项。第一部分阅读第一节10What caused the Thames Barrier to close very often?AFrequent ships.BRising sea levels.CExtreme weather.DToo much rain.答案及解析B细节理解题。根据第四段的Recently,however,the gates have been closed very often due

28、 to rising sea levels.可知,现在的海平面上升使得泰晤士河防洪闸经常关闭。故选B项。11What does the author think of the Thames Barrier?AAttractive.BImportant.CConcerned.DControversial.B推理判断题。根据最后一段的The Thames Barrier protects over a million people who live and work in central London.和作者的介绍可推知,作者认为泰晤士河防洪闸是很重要的。故选B项。答案及解析D A campaig

29、n(活动)is being launched to encourage children to surrender 30 minutes of screen time a day to head for the great outdoors.The Wild Networka collaboration(合作)of nearly 2,000 organisationsis attempting to attract youngsters away from the television and computer screen and to fields,woods and parks.Memb

30、ers of the network include the National Trust,RSPB,Play England and the NHS sustainable development unit.Organisers say it is the UKs biggest ever campaign to reconnect children with nature and outdoor play,and claim it could help improve fitness,mental alertness(机敏)and general wellbeing.A documenta

31、ry film,Project Wild Thing,which forecast the launch at more than 50 cinemas across the UK also looked at the increasingly fragile link between children and nature.第一部分阅读第一节Andy Simpson,chairman of the Wild Network,said,“The tragic truth is that kids have lost touch with nature and the outdoors in j

32、ust one generation.Time spent outdoors is down,roaming(漫步)ranges have fallen largely,activity levels are declining and the ability to identify common species has been lost.”Suggestions of how to get more time in nature include collecting conkers(七叶树果),camping or snail racing,and observing autumn col

33、ours on trees.The network also aims to make suggestions to politicians on how government can do more to get children muddy and brighteyed.This is not the first time the message of“less screen,more play”has been brought up.Children in the 1980s were requested to do the same by the BBC TV series Why D

34、ont You,which somewhat confusingly called on its viewers to“switch off your TV set and go to do something less boring instead”第一部分阅读第一节第一部分阅读第一节【语篇导读】本文是一篇说明文,介绍了一项活动,即让孩子远离电视和电脑屏幕,去享受户外活动。12What does the underlined word“surrender”in paragraph 1 probably mean?AGive up.BGet around.CTake up.DRun away.

35、答案及解析A词义猜测题。由下文中的attract youngsters away from the television and computer screen可知,此处表达:正在开展的一个活动是为了鼓励孩子们每天放弃30分钟屏幕前的时间去参加户外活动。由此可知此处是“放弃”的意思。故选A项。13For what purpose is the Wild Network organised?ATo make children read more books.BTo help children tell the natural world.CTo encourage children to tak

36、e part in outdoor activities.DTo get children out of too much homework from school.答案及解析C细节理解题。由第二段的第一句The Wild Networka collaboration of nearly 2,000 organisationsis attempting to attract youngsters away from the television and computer screen and to fields,woods and parks.和最后一句可知,组织Wild Network的目的

37、是让孩子参加户外活动。故选C项。第一部分阅读第一节14“Less screen,more play”was first put forward by _.AWild Network Bthe BBCCthe National Trust DPlay England答案及解析B细节理解题。由文中最后一段的前两句可知,这个想法首先是在20世纪80年代由BBC提出的。故选B项。15What can we infer from the passage?AThe government will play an important role.BChildren have already been clos

38、e to nature.CPoliticians have controlled the campaign.DTV viewers will turn away from television.A推理判断题。根据倒数第二段的内容可知,该网络还旨在向政客们建议关于政府如何做得更多来使得孩子们去户外玩耍。由此可知,政府在这件事上也将起到重要的作用。故选A项。答案及解析Taking good notes is a timesaving skill that will help you to become a better student in several ways._16_ Second,you

39、r notes are excellent materials to refer to when you are studying for a test.Third,notetaking offers variety to your study time and helps you to hold your interest.第一部分阅读第二节第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。16.G空格后面的两句分别以Second和 Third开头来阐述了做笔记的几点好处,由此可知这里应是含有First(首先

40、)的一条做笔记的好处,故选G项。【语篇导读】本文介绍了做好笔记的重要性及做笔记的方法。答案及解析【答 案】G First,the simple act of writing something down makes it easier for you to understand and remember iYou will want to take notes during classroom discussions and while reading a textbook or doing research for a report._17_ Whenever or however you

41、take notes,keep in mind that notetaking is a selective process._18_第一部分阅读第二节17.E根据该空后一句Whenever or however you take notes,keep in mind that notetaking is a selective process.(无论你何时做笔记或者以何种方式做笔记,都要记得做笔记是一个有选 择 性 的 过 程。)并 结 合 前 一 句 You will want 可知,本空应该是讲关于形成自己的记笔记的方式,故选E项。答案及解析【答案】EYou will also want

42、 to develop your own method for taking notes.【答案】FThat means you must first decide what is important enough to include in your notes.18.F根据上一句中的keep in mind that notetaking is a selective process(记住做笔记是个有选择性的过程)可知,这里想说做笔记时要有选择性地写下你觉得重要的东西,故选F项。The following methods may work best for you.Read the tex

43、t quickly to find the main facts and ideas in it.Carefully read the text and watch for words that can show main points and supporting facts.Write your notes in your own words._19_ Note any questions or ideas you may have about what was said or written.As you take notes,you may want to use your own s

44、horthand(速记).When you do,be sure that you understand your symbols and that you use them all the time._20_第一部分阅读第二节答案及解析【答案】AUse words,not complete sentences.19.A与本空并列的都是如何有重点地记笔记的方法,由此可知这里也是记笔记的方法之一,故选A项。AUse words,not complete sentences.BThere are three practical notetaking methods.CYou must write

45、your notes on separate paper.DOtherwise,you may not be able to read your notes later.EYou will also want to develop your own method for taking notes.FThat means you must first decide what is important enough to include in your notes.G First,the simple act of writing something down makes it easier fo

46、r you to understand and remember it.【答案】DOtherwise,you may not be able to read your notes later.20.D根 据 前 一 句 When you do,be sure that you understand your symbols and that you use them all the time.可知,你要看得懂你的速记符号并一直使用它们,因此下一句应该是如果你看不懂你的速记符号会带来的后果,即看不懂你自己的笔记,故选D项。Many years ago,when we first went to

47、Canada,we were driving through Montana to Colorado with our two children,then aged 8 and 11.As it was getting _21_,we started looking for a hotel,only to find out that it was _22_ time in that part of the country,and all the hotels were _23_.Finally,around 9 oclock in the evening,we _24_ at a gas st

48、ation to fill up with gas.My husband asked for a _25_ book and told the woman at the counter that we were trying to find a hotel.She told us it would be _26_.He tried for 15 more minutes.When he was _27_,the woman,Linda,said she and her family lived nearby and would be happy if we spent the night at

49、 her home.第二部分语言运用第一节21.A.coldB.bad C.lateD.hot22.A.holidayB.thunder C.violenceD.dusk23.A.affectedB.booked C.selectedD.closed24.A.lookedB.rested C.exploredD.stopped25.A.readingB.picture C.textD.phone26.A.impossibleB.reasonable C.easyD.terrible27.A.completeB.lucky C.upsetD.unsuccessful第一节(共15小题;每小题1分

50、,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。My husband was _28_ at her offer of generosity.She called her son to _29_ us,since she had to work at the gas station till midnight.When we reached their home,her husband _30_ us.He invited us to have coffee and chat while we _31_ his wife.She came past

51、 12 am.We asked if we could slip away in the morning so as not to disturb them.They said we were now _32_ and we would have to have breakfast with them.Next morning,we ate breakfast,and when we were _33_,my husband asked if he could offer some _34_.They would not hear of it and insisted we were thei

52、r guests.We kept in touch for many years,and invited them to our _35_,too.Over the years,we lost touch,but have never forgotten their kindness.第二部分语言运用第二节28.A.encouragedB.surprised C.scaredD.puzzled29.A.directB.treat C.sendD.teach30.A.recognisedB.questioned C.fedD.greeted31.A.got throughB.turned to

53、C.waited forD.cared about32.A.guestsB.tourists C.strangersD.passengers33.A.drinkingB.driving C.leavingD.staying34.A.thanksB.payment C.kindnessD.apologies35.A.officeB.car C.homeD.company答案及解析第二部分 阅读第二节【语篇导读】本文是一篇记叙文。作者一家自驾出行途中因为恰遇假期,没有找到旅馆。好心的一家人给作者一家提供食宿,款待作者一家人。虽然多年以后他们失去了联系,不过作者从未忘记过他们的善举。21C根据主句w

54、e started looking for a hotel可知,天色已晚,作者一家人开始寻找旅馆。故选C项。22A根据常识,由于是假期,所以所有的旅馆都被预订了。而thunder(雷),violence(暴力),dusk(黄昏)都不符合语境。故选A项。23B根据下文的My husband asked for a _ book and told the woman at the counter that we were trying to find a hotel.可知,作者没找到旅馆,是由于所有的旅馆都被预订了(booked)。故选B项。24D根据空后的at a gas station to

55、fill up with gas可知,到了晚上九点,作者一家人在加油站停下来(stopped)加油。故选D项。25D根据下文的that we were trying to find a hotel及He tried for 15 more minutes.可知,作者的丈夫要了一个电话簿,要打电话寻找旅馆。故选D项。26A根据上文提到的所有旅馆被预订了及下文He tried for 15 more minutes.可知,柜台里的女人告诉“我们”现在是不可能找得到旅馆的。故选A项。27D根据后面的if we spent the night at her home可知,加油站的女人邀请作者一家住在她

56、家,因为作者的丈夫试了15分钟,依然没能成功找到旅馆。故选D项。答案及解析第二部分 阅读第二节28B根据上文可知,作者一家跟琳达并不认识,所以对她的慷慨相助,作者的丈夫感到很惊讶(surprised),且surprised与介词at搭配。故选B项。29A根据下文的since she had to work at the gas station till midnight及She came past 12 am.可知,琳达要在加油站上班到午夜,所以打电话给她的儿子,让他来指路,带作者一家去她家。direct意为“给(某人)指路”,符合语境。故选A项。30D根据后一句He invited us t

57、o have coffee and chat可知,当到达她家时,她的丈夫欢迎了作者一家人。greet意为“欢迎;迎接”,符合语境。故选D项。31C根据下文的She came past 12 am.可知,琳达的丈夫和作者一家在等待琳达下班回家。get through意为“打通电话;完成”;turn to意为“转向;求助”;wait for意为“等待”;care about意为“关心,在乎”。故选C项。32A根据下文的we were their guests可知,琳达一家人认为作者一家是他们的客人,所以一定要和他们一起吃早餐。故选A项。33C 根据语境可知,吃完早饭后,作者一家要离开了。故选C项。

58、34B根据下文的They would not hear of it and insisted we were their guests.可知,作者一家受到琳达一家人的款待,想付点报酬(payment)。故选B项。35C 根据空后的too可知,作者也曾邀请他们来自己的家。故选C项。Traditional Chinese culture is beginning to attract the attention of the world.Kung fu,_36_(especial),has had a great effect _37_ millions of people who first l

59、earnt about China through it.Sometimes,they may come to China and learn about some other aspects(方 面)of this culture.Some Asian _38_(nation)have long known about the _39_(great)of ancient Chinese culture.Their own cultures are _40_ mix of native ones and those Chinese characteristics.第二部分语言运用第二节第二节(

60、共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。36especially设空处在句中作状语,应用副词。故填especially。37onhave a great effect on 为固定搭配,意为“对有很大影响”。故填on。【语篇导读】本文是一篇说明文。以中国功夫为代表的中国传统文化正在吸引全世界的关注,世界各国对中国传统文化的兴趣越来越浓厚,我们也在采取措施进一步宣传中国传统文化。答案及解析38nationsnation是可数名词,此处指不止一个国家,所以应用复数形式。故填nations。39greatness在定冠词the之后作ab

61、out的宾语,应用名词。greatness意为“伟大之处”。故填greatness。40a句意为:他们自己的文化是本土文化和有中国特征的文化的混合体。mix是可数名词,此处泛指“一个混合体”,所以应用不定冠词。a mix of意为“的混合体”。故填a。South Korea and Japan long ago adopted Confucianism,something that continues today even if it _41_(challenge)by pop culture.This strength comes from the ideas _42_(give)in th

62、e Four Books of Confucianism,which were built upon the idea of an even _43_(ancient)period included in the Five Classics.From them,the West learns _44_ is uniquely Chinese,for example,feng shui.So far China has taken steps _45_(increase)this spread of its culture by establishing(建立)Chinese Cultural

63、Centres in such places as the United States and Europe.第二部分语言运用第二节41is challengedeven if 意为“即使”,引导让步状语从句,challenge是从句谓语动词,与主语it之间是被动关系,结合全文时态可知应用一般现在时的被动语态,故填is challenged。42given设空处应用非谓语动词作定语,修饰ideas,give与ideas之间是逻辑上的被动关系,所以应用过去分词。故填given。答案及解析43more ancient本句指“四书”中的观点来自更早的古代典籍“五经”,通过句意可知若把“四书”和“五经

64、”进行比较,“五经”的历史更为悠久,且even常用来修饰比较级,故填more ancient。44what设空处引导宾语从句,作learns的宾语,从句中缺少主语且表示“东西”,所以引导词用what。故填what。45to increasetake steps to do sth意为“采取措施做某事”。故填to increase。第三部分写作第一节第一节(满分15分)假如你是李华。某国际学生杂志邀请你在“国际交换生项目”专栏中分享你作为国际交换生的经历。请给该栏目编辑写封邮件,内容包括:1遭遇的困难;2问题的解决;3你的感想。注意:1词数80左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯;3开头和结尾

65、已给出,不计入总词数。Dear editor,Last year,I went to England for a student exchange programme._Yours,Li Hua Before I went,I was quite proud of my English,but everyone in England spoke so fast that I couldnt make out what they were saying.However,things soon got better.The homestay family was very kind,who not

66、 only made my stay enjoyable and stressfree,but also help me a lot in English in daily life.Being an exchange student offers me a chance to improve my English and learn about the foreign culture.The best part is knowing that I could cope,even in such a difficult situation.【写作提示】1写作要点:(1)作为交换生遭遇的困难;(

67、2)问题的解决;(3)作为交换生的感想。2提分词句:be proud of;make out;what 引导的宾语从句;who引导的非限制性定语从句;动名词短语作主语等。第三部分写作第二节第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。Jimmy is an automotive mechanic,but he lost his job a few months ago.He has a good heart,but he always feared applying for a new job.One day,he ga

68、thered up all his strength and decided to attend a job interview in order to support his family.His appointment was at 10 am.and it was already 8:30.While waiting for a bus to the office where he was supposed to be interviewed,he saw an elderly man wildly kicking the tyre of his car.Obviously there

69、was something wrong with the car.Jimmy immediately went up to lend him a hand.When Jimmy finished working on the car,the old man asked him how much he should pay for the service.Jimmy said there was no need to pay him,he just helped someone in need,and he had to rush for an interview.Then the old ma

70、n said,“Well,I could take you to the office for your interview.Its the least I could do.Please,I insist.”Jimmy agreed.第三部分写作第二节Upon arrival,Jimmy found a long line of applicants waiting to be interviewed.Jimmy still had some grease on him after the car repair,but he did not have much time to wash it

71、 off or have a change of shirt.One by one,the applicants left the interviewers office with disappointed looks on their faces.Finally his name was called.The interviewer was sitting on a large chair facing the office window.Rocking the chair back and forth,he asked,“Do you really need to be interview

72、ed?”Jimmys heart sank.“With the way I look now,how could I possibly pass this interview?”He thought to himself.第三部分写作第二节Paragraph 1:Then the interviewer turned the chair and to Jimmys surprise,_it was the old man whom he helped earlier in themorning.It turned out that he was the General Manager of t

73、he company and Jimmy was one of the applicants of his company.What a coincidence!Jimmy couldnt believe his eyes!He didnt know what would happen to him,so he kept silent!【线索梳理】(1)To Jimmys surprise,the interviewer turned out to be the old man whom he helped earlier in the morning.(2)After recognising

74、 the old man,what did Jimmy do?(3)At last,Jimmy got the job because of his good heart.Paragraph 2:Seeing this,the manager said,_“Sorry I had to keep you waiting,but I was pretty sure I made the right decisionto have you as part of our workforce before you even stepped into this office.I just know youd be a trustworthy worker.You have a good heart and I believe you can try your best to do your work.Welcome to my company!Congratulations!”Still surprised,Jimmy sat down and they shared a cup of welldeserved coffee as he landed himself a new job.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1