收藏 分享(赏)

2021-2022学年高中英语北师大版必修1阅读训练 UNIT 2 HEROES PERIOD 1 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:456809 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:8 大小:62KB
下载 相关 举报
2021-2022学年高中英语北师大版必修1阅读训练 UNIT 2 HEROES PERIOD 1 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共8页
2021-2022学年高中英语北师大版必修1阅读训练 UNIT 2 HEROES PERIOD 1 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共8页
2021-2022学年高中英语北师大版必修1阅读训练 UNIT 2 HEROES PERIOD 1 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共8页
2021-2022学年高中英语北师大版必修1阅读训练 UNIT 2 HEROES PERIOD 1 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共8页
2021-2022学年高中英语北师大版必修1阅读训练 UNIT 2 HEROES PERIOD 1 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共8页
2021-2022学年高中英语北师大版必修1阅读训练 UNIT 2 HEROES PERIOD 1 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共8页
2021-2022学年高中英语北师大版必修1阅读训练 UNIT 2 HEROES PERIOD 1 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共8页
2021-2022学年高中英语北师大版必修1阅读训练 UNIT 2 HEROES PERIOD 1 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。课后阅读训练 六Unit 2Period 1. 阅读理解ALast July, my 12-year-old car died on Californias Santa Ana Freeway. It was an hour before sunset, and I was 25 miles from home. I couldnt reach anyone to pick me up, so I decided to take a bus. Not knowing th

2、e routes, I figured Id just head east. A bus pulled up, and I asked the driver how far she was going. “Four more lights, ”she said. There was another bus I could take from there. This clearly was going to be a long night. She dropped me off at the end of her route and told me which bus to look for.

3、After waiting 30 minutes, I began to think about a very expensive taxi ride home. Then a bus pulled up. There was no lighted number above its windshield(挡风玻璃). It was out of service. But the door opened, and I was surprised to find that it was the same driver. “I just cant leave you here, ”she said.

4、 “This isnt the nicest place. Ill give you a ride home. ”“Youll drive me home in the bus? ”I asked, perplexed(困惑的). “No, Ill take you in my car, ”she said. “Its a long way, ”I protested. “Come on, ”she said. “I have nothing else to do. ”As we drove from the station in her car, she began telling me a

5、 story. A few days earlier, her brother had run out of gas. A good Samaritan picked him up, took him to a service station and then back to his car. “Im just passing the favor along, ”she said. When I offered her money as a thank-you, she wouldnt hear of it. “That wouldnt make it a favor, ”she said.

6、“Just do something nice for somebody. Pass it along. ”【语篇概述】本文讲述了一位好心的公共汽车司机给作者提供帮助的故事。1. Why did the writer say that he would have a long night? A. He wondered how long he had to wait for the next bus. B. No driver would give him a ride. C. He didnt know the routes. D. He perhaps would have to take

7、 a taxi. 【解析】选A。细节理解题。根据Four more lights, she said. There was another bus I could take from there. This clearly was going to be a long night可知答案为A。2. Judging from its context, the place where the writer waited for the second bus was. A. very quiet and peacefulB. dark without street lightsC. neither

8、clean nor beautifulD. a little unsafe【解析】选D。细节理解题。根据I just cant leave you here. . . This isnt the nicest place. Ill give you a ride home(我不能把你留在这里这里不安全, 我将送你回家)可知答案为D。3. Why did the writer change his mind after waiting for 30 minutes at the end of the route? A. No bus would come at the time. B. A ta

9、xi ride would be more comfortable. C. He became impatient and a bit worried. D. He knew the driver would never return. 【解析】选C。推理判断题。根据After waiting 30 minutes, I began to think about a very expensive taxi ride home可知作者在这里等了很久都不见有车来, 因此他应该是着急了, 所以有搭的士车回家的想法。4. The bus driver drove the writer home lat

10、er because. A. she happened to go in the same directionB. she wanted to do something good for other peopleC. her brother told her to do soD. she wanted to earn more money【解析】选B。推理判断题。从司机的回答Just do something nice for somebody. Pass it along可知她只是想帮助别人。B(2017广州高一检测)I came to study in the United States

11、a year ago . Yet I did not know the real American society until I was injured in a car accident because after the accident I had to see a doctor and go to court. After the accident, my roommate called a doctor for me. I was very grateful and determined to repay him one day. But the next day, he aske

12、d me to pay him $200 for what he had done. I was astonished. He had good reason to charge me, he said. And if I wanted to collect money from the person who was responsible for my injury, Id have to have a good lawyer. And only a good doctor can help me get a good lawyer . Now that he had helped me f

13、ind a good doctor, it was only fair that I should pay him. But every day I went to see the doctor, I had to wait about 50 minutes. He would see two or three patients at the same time, and often stop treating one so as to see another. Yet he charged me $115 each time . The final examination report co

14、nsisted of ten lines, and it cost me $215. My lawyer was all smiles the first time we met. But after that he avoided seeing me at all. He knew very well the other party was responsible for the accident, yet he hardly did anything. He simply waited to collect his money. He was so irresponsible that I

15、 decided to dismiss him. And he made me pay him $770. Now I had to act as my own lawyer. Due to my inexperience, I told the insurance company the date I was leaving America. Knowing that, they played for time. . . and I left without getting a cent. 【语篇概述】作者介绍了在美国就医打官司的经历。5. The authors roommate offe

16、red to help him because. A. he felt sorry for the authorB. he thought it was a chance to make some moneyC. he knew the doctor was a very good oneD. he wanted the author to have a good lawyer【解析】选B。推理判断题。根据第二段第三、四、五句But the next day, he asked me to pay him $200 for what he had done. I was astonished.

17、 He had good reason to charge me, he said. 可推知应选B。6. A good lawyer is essential for the author to. A. be properly treatedB. talk with the person responsible for the accidentC. recover before he leaves AmericaD. eventually get the responsible party to pay for his injury【解析】选D。推理判断题。从第四段第三句He knew ver

18、y well the other party was responsible for the accident, yet he hardly did anything. 可推知一个好的律师应做的事。7. The word“charged”in the third paragraph means. A. be responsibleB. accuseC. ask as a priceD. claim【解析】选C。词义猜测题。通过整句的意思可知是“要价, 收费”。8. Both the doctor and the lawyer in this passage are very. A. frien

19、dlyB. selfishC. professionalD. busy【解析】选B。推理判断题。从作者对这位大夫和律师的描述可知这两人都是嗜钱如命的自私鬼。. 阅读填句根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Why Rent Textbooks? Textbook renting is now a new fashion among college students. 1Lets examine carefully further and see why renting books is a cost-effective way without sh

20、elling out too much money from your pocket. Gives value for your money2Those non-major subjects, are better acquired through renting. It saves one money and helps you give out the money you save on some other personal possessions you need in college. 3Saves timeYou can save a great deal of time when

21、 renting a textbook. Instead of browsing your way for hours trying to look for better deals online, you can simply go to a popular book renting marketplace online and just order away. 4User FriendlyAside from being able to save money and time, 5Imagine trying to scan the virtual bookshelf and checki

22、ng on comments of previous users and figuring out which ones got bad comments and which had great ones. It could be fun at first but if you are short of time, the process can become annoying. If you rent books, you will only be needing the books ISBN number and find it right away. No more time-wasti

23、ng site search. A. renting textbooks brings convenience to all users. B. There is literally no need to skimming for hours. C. The idea of renting one never existed since the book are affordable in libraries. D. Research was made to find out if renting helps one save money and time rather than buying

24、 new textbooks. E. Renting textbooks allows you to save at least 50% off the standard retail price(零售价)for each item. F. Renting textbooks is a relatively new idea for everyone, indeed. G. You dont have to buy all of your textbooks. 【语篇概述】租课本是现在大学生的时尚。首先租课本能省钱, 将钱用于其他必需的开支, 其次省时间, 只要找准书的ISBN号订下即可。最后

25、是方便, 不费事。1. 【解析】选D。考查上下文的理解能力。空前一句的意思是: 租用课本现在是大学生的新时尚。空后一句的意思是: 那就让我们进一步看看为什么租书更经济实惠。所以和D项的意思(有人做了研究想看看是否租课本比买课本既省时又省钱)符合。2. 【解析】选G。考查上下文的理解能力。空后一句的意思是: 非主科的课本更可以通过租获得。与G项的意思(你不必买所有课本)符合。3. 【解析】选E。考查上下文的理解能力。空前一句的意思是: 省下来的钱可以用于买其他的你在大学里需要的个人用品。与E项的意思(租用教材可以让你每本比零售价节省至少50%)符合。4. 【解析】选B。考查上下文的理解能力。空前的意思是: 在网上信誉好的租屋租书可以节省很多时间, 与B项的意思(没必要花好几个小时浏览查询)符合。5. 【解析】选A。考查上下文的理解能力。空前一句的意思是: 除了省时省钱外, 空后的意思是: 买新书还要看看对该书的评价, 很费时又烦人, 租书就省了这些麻烦。与A项的意思(租课本方便所有使用者)符合。关闭Word文档返回原板块

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1