1、怀宁二中2020-2021学年度第一学期高三第四次月考英 语 试 题一、听力 (共20小题;每小题1.5分,共30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What are the speakers talking about?A. A camp.B. A matchbox.C. A rain.2. What time is it now?A.10:15.B.10:30.C.11:00.3. Who are t
2、he two speakers?A. Retired soldiers.B. College students.C. College professors.4. What is wrong with the printer?A. It doesnt flash.B. There isnt ink.C. Its broken.5. What is the woman interested in?A. Sports.B. Fashion.C. Politics.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选
3、出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6、7题。6. How did the man feel first on Rogers teaching?A. He was glad.B. He was thankful.C. He was worried.7. What kind of teacher is Roger?A. He is forgettable.B. He is boring.C. He is humorous.听第7段材料,回答第8、9题。8. What will th
4、e speakers talk about?A. Jane and Judy.B. The book.C. The play. 9. When will the speakers meet next time?A.7:30 a. m. tomorrow.B.7 :30 p. m. tomorrow.C.8:30 p. m. tomorrow .听第8段材料,回答第10至12题。10. Who is the woman?A. The manager.B. A new employee.C. An old employee.11. How many employees will be in the
5、 department?A.25.B.24.C.21.12. How does the woman think of Mrs. Roger?A. Generous.B. Selfish.C. Confident.听第9段材料,回答第13至16题。13. What is the woman doing?A. Preparing her birthday party.B. Preparing her mothers birthday party.C. Preparing her grandmother s birthday party.14. What is this month?A. Augus
6、t.B. September.C. October.15. How many grandchildren does the grandmother have?A.4.B.12.C.16.16. What is the womans character?A. Impatient.B. Sincere.C. Patient.听第10段材料,回答第17至20题。17. What colour was the cat?A. White.B. Black.C. Orange.18. Whats wrong when the cat was sent to the shelter?A. It had be
7、en hurt badly.B. It had trouble in breathing.C. It could not walk normally.19. What did the cat do in the shelter?A. It helped the vet treat sick animals.B. It caught the mice in the shelter.C. It looked after other sick animals.20. How old is the cat now?A.10 months.B. Only three years.C. More than
8、 three years.二、阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ALead guitarist wantedWe need a boy or girl who can play lead guitar for our new rock band (乐队). You do not have to be good at playing yetwe are all learning at the momentbut you must have your own guitar. You must
9、 be free to practice on Wednesdays after school.We already have a drummer (鼓手), a bass guitarist, a keyboardist and a singer. We want to play music from bands like Oasis and Radiohead.Contact (联系) Scott.Phone: 555-1967Email: scottrockKeyboardist for an all-girl R&B / Pop bandCan you play the keyboar
10、d? We are looking for a girl who likes songs by Mariah Carey, Britney Spears and Jessica Simpson. You should be able to play some tunes (曲调). You should have long hair and like to dance. You do not need to have your own keyboard, but it would be helpful if you want to practice at home. We are meetin
11、g every Sunday afternoon for practice.Call Wendy at 555- 1993 or email wendybeeCool singer wantedWe are an up-and-coming hip hop (嘻哈音乐) band for boys and girls. We need another singer who can look cool with us. Practices are held after school every Tuesday and Saturday at a band members house. Ask y
12、our parents if they will let us practice at your house, too.Contact Stacy.Phone: 555-0552Email Troy: lazyguyDrummer with an attitude neededWe need a boy or girl who can play drums. We already. have three guitarists, a keyboardist and a singer. We want to play music from bands like Coldplay and U2. Y
13、ou should not be a beginner and you should have your own drum kit.We practice at one of the band members houses every weekend.Call Ben at 555-8226 or email benband21. If you want to join the rock band as a guitarist, you must_. A. have a guitarB. have long hair C. play the guitar well D. be free on
14、Sundays22. What is special about the R&B / Pop band? A. It only accepts girls. B. It is made up of beginners. C. It plays music created by its members. D. It practices at one of its members houses.23. Which number should you call if you want to sing in the hip hop band? A.555-1967.B.555- 1993.C.555-
15、0552.D.555-8226.BKristin and Dakota Bowden of Texas have been going through a hard time. Their worries began in early March when Lula Beth, their 3-year-old daughter, started experiencing great pain.“March 2020. The messiest month of our lives, ” Kristin wrote on Facebook. “Throughout March we visit
16、ed different doctors offices at least six times. She was diagnosed (诊断) with a UTI 2-3 times. RSV once. Flu-bug once.” By March 23, they were almost mad for answers. They headed to the hospital for more tests. Then came the most dreadful news for every parent: Lula Beth had a football-sized cancerou
17、s tumor (癌肿瘤) that would require surgery (手术) to remove. “I will forever remember that feeling,” her mom wrote later. “Heartbreak. The heaviest sadness. Shock. Fear.” The girl had surgery on March 26. After five long hours, her doctors were able to remove the tumor. Yet no cancer fight is easy, and
18、Lula Beth needed chemotherapy (化疗) treatments for the following weeks. When their family was warned about hair loss due to chemo, Kristin did her best to prepare her daughter for it. She explained that she might have to shave (剃) Lula Beths head. “To my surprise her reply was, Let s do it right now!
19、 ” Kristin said. “Thats my girl!3 years old, not afraid of anything, and ready to deal with any task.” And her brother made sure she wouldnt have to do it alone! After Kohen found out what she was going to do, he asked to shave his head like his sisters. He even let Lula Beth do the shaving! “Best.
20、Brother. Ever. Hands down!” their proud mom wrote later. By the end of May, Lula Beth had completed her weekly chemotherapy treatments and had her first clean scan! Now, shes back on the road to wellness, and its all thanks to her wonderful care team and the love and support her family and friends h
21、ave shown her.24. What happened when Lula Beth was first brought to the doctors office? A. She was treated carelessly. B. She was diagnosed wrongly. C. She received surgery at once. D. She was too afraid to go through tests.25. What does the underlined word “dreadful” in Paragraph 3 probably mean? A
22、. Strange. B. Terrible.C. Difficult.D. Important.26. What did Lula Beth do when she learned she would have her head shaved? A. She accepted it at once.B. She turned to her brother. C. She refused it out of sadness.D. She was too surprised to believe it.27. How did Kohen support his sister? A. By hav
23、ing his hair cut off too. B. By offering to do the shaving. C. By teaching her how to shave. D. By making her a beautiful gift.C On June 7th 2020, Kathy Sullivan and an underwater explorer (探险家) named Victor Vescovo went down 10,915 meters below the surface of the Pacific Ocean, making the 68-year-o
24、ld lady the first woman ever to reach the deepest point in the sea. Dr. Sullivan has a long history as an explorer. She was among the first women to join NASA as an astronaut (字航员). She made three separate trips into space. In October of 1984, she took part in a 3.5-hour spacewalk, making her the fi
25、rst American woman to take part in activities in space outside of a spaceship. But Dr. Sullivan has also been interested in the ocean (海洋) for a long time. Before she joined NASA, she was in the US Navy, where her job included studying the ocean. After she left NASA in 1993, Dr. Sullivan began worki
26、ng for NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) as its chief scientist. NOAA studies both the oceans and the atmosphere. The purpose of Sundays submarine dive (潜艇潜水) was the Mariana Trench. It is the deepest part in the ocean floor. And the deepest part of the Mariana Trench is known a
27、s Challenger Deep-the deepest place on Earth. The two spent about an hour and a half at the bottom, taking valuable pictures of the area. Because of the time required to get used to the changing pressure (压力), it took about four hours for their submarine to come back to the surface. After coming up
28、from the bottom of the ocean, Dr. Sullivan and Mr. Vescovo made a phone callto the International Space Station (ISS) and compared ideas with the astronauts on the ISS about what was similar between their experiences.Dr. Sullivan said that as an astronaut and as someone who studies the ocean, it was
29、a “hard but once-in-a-lifetime day”.28. What did Kathy Sullivan do to surprise the world in June? A. She made as many as three trips into space. B. She took part in outdoor activities in space. C. She dived into the Pacific Ocean at the age of 68. D. She became the first woman to reach Challenger De
30、ep.29. How was Dr. Sullivans trip to the Mariana Trench? A. It was difficult but fruitful. B. It was easier than she had expected. C. It has changed her attitude towards the ocean. D. It was quite a similar experience to spacewalking.30. Which shows the correct order of the following events?a. Dr. S
31、ullivan joined NOAA.b. Dr. Sullivan served in the US Navy.c. Dr. Sullivan took a 3.5-hour spacewalk.d. Dr. Sullivan held a talk with the ISS astronauts. A. c-b-a-d. B. b-c-a-d.C. c-a-b-d.D. a-c-b-d.31. What is the best title for this text? A. A childhood dream realized B. Kathy Sullivans life storie
32、s C. Exploring the ocean deepD. From space to ocean deepD Those supposedly“free”trials (试用) for various products and services can be attractive, but the trouble comes when all those free things end up costing you money. Nearly 6 in 10 Americans who signed up for a free product trial were later charg
33、ed (收费) against their will, according to a website named Bankrate. Users who forget to cancel before the trial period ends may find themselves charged a fee of $10 or $15 and included in whats known as a “negative option”plan, in which goods or services are sent unless a customer tells the seller no
34、t to send them. Other users may find themselves billed for the price of shipping. And then theres the fine print (小号字印刷的附加条款). For Morgan Taylor, a marketer based in Scottsdale,Arizona, failing to carefully examine a websites offer that let him download (下载) 10 songs for free ended up costing him mo
35、ney. The catch: Although he says he canceled before the trial period ended, Taylor was charged $9.90 because the terms said that the songs were free only with a one-month subscription(订购)and billed if the subscription was canceled. “I tried to question the charge, but it was useless,” Taylor said. “
36、I hadnt read the fine print.” The likelihood that a person will end up paying for a free trial after it ends actually increases with income and education level, Bankrate found. About two-thirds, or 65%, of people making $80,000 or more a year were charged after a free trial. Meanwhile, just over hal
37、f of people making $40,000 or less found themselves forking over dollars. “People with less education and less income seem to be keeping a closer eye on their money and therefore are less likely to be charged against their will,” Bankrate analyst Ted Rossman said. Rossman gave a few suggestions to h
38、elp customers avoid getting ripped off. He said, “Before making up your mind, youd better research the company, check the terms and conditions carefully and pay attention to the cancelation windows.”32. What is the main purpose of Paragraph 2? A. To introduce different kinds of free trials. B. To di
39、scuss why people like to sign up for free trials. C. To show that many people lose money on free trials. D. To explain why many people lose money on free trials.33. What led to Taylors unnecessary loss of money? A. He failed to read the rules of the free trial. B. He forgot to cancel the subscriptio
40、n in time. C. He downloaded more than 10 songs by mistake. D. He didnt contact the company to question the charge.34. Who is most. likely to lose money on free trials according to Ted Rossman? A. A nurse making $80,000 a year. B. A pilot making $130,000 a year. C. A dishwasher making $26,000 a year.
41、 D. A childcare worker making $30,000 a year.35. In which part of a newspaper can we probably find this text? A. Sports.B. Money.C. Science.D. Education.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分) 阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。My parents volunteer (做志愿者) for Mercy Ships. Founded in 1978 by Don and Deyon Steph
42、ens of Lindale, Texas, the organization uses hospital ships to serve people in West Africa. 36 . I have lived on the Africa Mercy since I was six months old. My father, Joseph, works in the engineering department (部门),and my mother, Agnes, is in human resources (资源).Every Tuesday, chef Serge Nzembel
43、e and his men cook an African meal of rice, chicken, beans, and fried plantains. “Life is a bit difficult,” says Nzembele. “ 37 ,but once we start enjoying having the people on board, we find it very interesting.”After work, Nzembele relaxes by watching TV. “I enjoy the environment and being around
44、many people from different cultures,” he says.A school on the ship allows volunteers to stay on board for longer periods of time. 38 . There are 36 students and 15 teachers from six nations enrolled (注册) in the school. Subjects include English, Science, Math, Social Studies, and French.During the sa
45、iling time, school continues unless the weather is really bad. 39 . The ship rocks, and you fall off your chair.But students may get to see some sea creatures, including whales, dolphins, and flying fish, which we always enjoy. “ 40 ,” says B.J. Barki, 10, who also lives on the ship.A. Were far from
46、 our familyB. I find it interesting and full of adventureC. We dont have enough food and clean waterD. When B.J. is not in school or studying, he enjoys watching whalesE. However, I dont enjoy attending school and sailing at the same timeF. Their children can attend school from Kindergarten through
47、Grade 12G. The ships provide clean water, electricity, and free medical care to people in need.三、语言知识运用(共两节,满分45分)第一节 (共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Growing up, I always admired people who could just walk into a room and make friends easily. They were the type of pe
48、ople who I 41 to be.Aside from wanting to know what it felt like to be 42 around others, I wanted to be an outgoing (外向的) person because I thought that was the way I 43 be. I was always stuck on the 44 that bigger personalities could achieve more. So I connected outgoingness with 45 .However, I star
49、ted 46 the idea that outgoingness would help me achieve more when my skills as a leader were put to the 47 .When I was 16, I volunteered at a summer camp for a week, where I led 12 fifth graders. Although I 48 to solve problems as they came up, it seemed there was always another 49 following.Every n
50、ight, I was supposed to read bedtime stories, but as my campers were getting 50 bed on Thursday, things reached a boiling point when one camper accused (指责) another of ruining camp for her. After I called in a teacher, our small wooden house was finally 51 ,but the hidden anger made me realize that
51、my campersexperience would become less 52 if I left things unsolved. 53 reading stories that night, I decided to 54 a good memory (记忆) I had of each of my campers. Afterwards, I 55 my campers to describe their own memories, and watching the atmosphere in our house 56 as they described the good momen
52、ts in the week gave me the feeling that 57 my own ways to be a leader could be good enough.At 19, Im still learning how to be a 58 leader, but Ive also gotten better at growing in my own 59 rather than forcing myself into a type that 60 really fit.41. A. continuedB. regrettedC. expectedD. feared42.
53、A. proudB. smartC. luckyD. relaxed43. A. couldB. should C. mightD. would44. A. taskB. dreamC. ideaD. reason45. A. successB. businessC. funD. hope46. A. acceptingB. understandingC. coming up withD. letting go of47. A. ruleB. testC. questionD. service48. A. triedB. promisedC. startedD. agreed49. A. pl
54、anB. problemC. chanceD. story50. A. tired ofB. free fromC. ready forD. serious about51. A. silentB. cleanC. emptyD. dark52. A. importantB. difficultC. painfulD. enjoyable53. A. Instead of B. Because ofC. Except forD. As for54. A. keepB. chooseC. shareD. create55. A. forcedB. invitedC. allowedD. taug
55、ht56. A. appearingB. hidingC. changingD. spreading57. A. findingB. describingC. rememberingD. proving58. A. braverB. clevererC. stricterD. better59. A. journeyB. mindC. trainingD. direction60. A. almostB. neverC. alwaysD. also第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Karachi, Pakistan,
56、 is one of the hottest cities on Earth. In June 2015, more than 1,000 people died there during a heat wave (热浪期).“It was a terrible time,” Shahzad Qureshi said. “We needed 61._(do) something about it. ”Following that heat wave, Qureshi started a group 62. _ (call) Urban Forest. It plants native tree
57、s in cities in Pakistan. Trees help cool the air by providing shade (荫) and giving out moisture (湿气) through 63. _ (they) leaves. This is especially 64. _ (help) in cities, where roads and buildings hold in the heat. For its first project, Urban Forest planted about 1,300 trees in a park in Karachi.
58、 The group uses a special method 65. _ is useful for the growth of the trees. In three years, the trees grew to be 30 feet tall.Since 2015, Qureshi and his team 66. _ (plant) 14 urban forests in Pakistan, 12 of which are in Karachi. In addition to 67. _ (cool) the air, the trees provide a habitat (栖
59、息地) for birds and insects.In 2017, Qureshi helped plant an urban forest at Karachi Grammar School. He met with students to teach them 68. _ how trees help the environment. Then the students helped plant trees in the schoolyard. The trees attract 69. _ number of birds and butterflies. Students go out
60、side during science class to study the forest. “Its like a library of native trees in front of the kids all the time, ” Qureshi says. “Its a 70. _ (true) beautiful thing to see.”四、写作(共两节,满分35分)第一节:短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:
61、在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线( )划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。I had an English class last Thursdays evening. It was 9 pm when my class ended. Because there were no lights on the road what led to my house, I rode my bicycle slowly in the dark. Final
62、, I could see the lights of my house in the distance, but I rode faster. I was not paying attentions to the road when I hit something. As result, I fell off my bicycle. Realize I was all right, I stood up. Then I saw a box lying in the middle on the road. I picked it up and saw there was money insid
63、e. I run the rest of the way home to tell my family what had been happened and to make a sign to find the owner of the box.第二节:书面表达(满分25分)假定你是李华,你打算寒假期间在一所艺术培训学校学习国画。请给留学生朋友Sam写一封邮件,邀请他一起参加。内容包括:1.介绍上课时间、地点及授课老师;2.说明邀请他参加的原因;3.询问对方的意向。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。_考生须知1、考生答题前,在规定的地方准确填写考号和姓名。2、选择题
64、作答时,必须用2B铅笔填涂,如需要对答案进行修改,应使用绘图橡皮轻擦干净,注意不要擦破答题卷。3、非选择题必须用 0.5毫米黑色墨水签字笔作答。严格按照答题要求,在答题卷对应题号指定的答题区域内答题,切不可超出黑色边框,超出黑色边框的答案无效。4、作图题可先用铅笔绘出,确认后,再用 0.5毫米黑色墨水签字笔描清楚。5、保持卷面清洁,不要将答题卷折叠,弄破。高三英语答题卷考号_ 姓名_考生须知1、 考生答题前,在规定的地方准确填写考号和姓名。2、 选择题作答时,必须用2B铅笔填涂,如需要对答案进行修改,应使用绘图橡皮轻擦干净,注意不要擦破答题卷。3、 非选择题必须用 0.5毫米黑色墨水签字笔作答
65、。严格按照答题要求,在答题卷对应题号指定的答题区域内答题,切不可超出黑色边框,超出黑色边框的答案无效。4、 作图题可先用铅笔绘出,确认后,再用 0.5毫米黑色墨水签字笔描清楚。保持卷面清洁,不要将答题卷折叠,弄破。36_ 37_ 38_ 39_ 40_61_ 62_63_ 64_65_ 66_67_ 68_69_ 70_第四部分 第一节 短文改错I had an English class last Thursdays evening. It was 9 pm when my class ended. Because there were no lights on the road what
66、led to my house, I rode my bicycle slowly in the dark. Final, I could see the lights of my house in the distance, but I rode faster. I was not paying attentions to the road when I hit something. As result, I fell off my bicycle. Realize I was all right, I stood up. Then I saw a box lying in the midd
67、le on the road. I picked it up and saw there was money inside. I run the rest of the way home to tell my family what had been happened and to make a sign to find the owner of the box.第二节 书面表达_高三英语试题20高三英语答案1-5 ABBBA6-10CCCBB 11-15ACCAB 16-20CBBCC21-25 AACBB 26-30 AADAB 31-35 DCABB 36 40 GAFEB41-45 C
68、DBCA 46-50 DBABC 51-55 ADACB 56-60 CADDB61. to do 62. called63. their64. helpful65. which / that66. have planted67. cooling68. about69. a70. truly短文改错71. last Thursday s evening. Thursday sThursday72. road what led . what which / that73. Final, I could . FinalFinally74. . but I rode . butand/ so75.
69、. paying attentions to. attentionsattention76. As result, I. result前加a77. Realize I was . Realize Realizing78. . middle on the . onof79. I run the . runran80. . had been happened . 去掉been书面表达One possible version:Dear Sam,I m writing to tell you my exciting plan for the winter holiday. Ive decided to
70、 take traditional e Chinese A painting classes in an arts training school. Id like you to go with me. The training school is not far from your school. It offers traditional Chinese painting classes on Tuesday and Friday afternoons. Ms. Zhang, a well-known painter, will give lessons. I know you re in
71、to painting. This is a great chance for you to ; learn painting and learn about Chinese culture. I wonder if you are interested in it. Looking forward to your reply.Yours,Li Hua部分解析阅读理解第一节A篇主题语境:人与自我一生活与学习本文是应用文。文章为四个学生乐团招募成员的广告。21.A。细节理解题。由Lead guitarist wanted部分中的but you must have your own guitar
72、可知,想成为该摇滚乐队的吉他手必须拥有自己的吉他。22.A。细节理解题。”由Keyboardist for an all-girl R&B / Pop band部分的标题可知,该乐队是女子乐队,只招募女性成员。23.C。细节理解题。由Cool singer wanted部分中的We are an up-and-coming hip hop band for boys and girls可知,该嘻哈乐队招募歌手,再由该部分中的联系方式信息可选出正确答案。B篇 主题语境:人与自我生活与学习本文是记叙文。 文章主要讲述了小女孩不幸患癌,后在家人的支持和医护人员的照料下勇敢抗癌的故事。24.B。推理判
73、断题。由第二段中的Throughout March we visited different doctors offices at least six times. She was diagnosed with a UTI 2-3 times. RSV once. Flu-bug once和第三段中的Lula。Beth had a football-sized cancerous tumor可知,小女孩刚开始被送去就诊时,医生的诊断与最终的确诊结果不一-致,因此,-开始医生做出了错误的诊断。25.B。词义猜测题。由划线词后面的Lula Beth had a d football-sized.
74、cancerous tumor that would require surgery to remove和第四段中Kristin 对得知女儿确诊结果时内心的感受所做的描述可推断,划线词表示“糟糕的”。26.A。细节理解题。由第七段中的To my surprise her reply was, Let s do it right now!可知,小女孩在得知自己需要剃光头发时马上选择了接受这个状况。27.A。细节理解题。由第八段中的After Kohen found out what she was going to do, he asked to shave his head like his
75、sister s可知, Kohen选择像妹妹一样剃光头来支持她。C篇 主题语境:人与自我一做人与做事 本文是说明文。年近古稀的前宇航员Kathy Sullivan-直热爱探险,是第一位在航天器外进行太空活动的美国女性。最近,她又一次做出了创举成为第一位下潜到海底最深处的女性。28. D。细节理解题。由第一段内容和第五段中的And the deepest part of the明Mariana Trench F is 1 known as Challenger Deepthe deepest place on Earth可知, Sullivan最近成为第一位下潜到海底最深处Challenger
76、Deep的女性。29.A。推理判断题。由第六段可知,Sullivan和同伴在海底最深处拍摄了许多有价值的照片,但是由于深海压力的变化,他们花了很长时间才回到海面。因此可推断他们的海底之旅很艰难但是也让他们收获颇丰。30. B。细节理解题。由第一段内容,第二段中的She was among the first women to join NASA as an astronaut. She made three separate trips into space. In October of 1984, she took part in a 3.5-hour spacewalk,第三段中的Befo
77、re she joined NASA, she was in the US Navy,第四段中的After she left NASA in 1993, Dr. Sullivan began working for NOAA和倒数第二段内容可知,Sullivan曾在美国海军服役,而后加入美国国家航空航天局,在该机构工作期间进行了长达3.5小时的太空行走,离开美国国家航空航天局之后,她于1993年加入了美国国家海洋和大气管理局,并在2020年6月份进行了海底活动,自海底返回后与国际空间站的宇航员通过电话进行了谈话。31.D。标题归纳题。本文主要报道了一位前宇航员成功到达海底最深处探险的事情,同时
78、为了说明她热爱探险,简要介绍了她作为宇航员时的一些非凡成就。因此D项作标题最合适。D篇 主题语境:人与社会社会本文是说明文。 市场上各种各样的免费试用产品或服务真的免费吗?32. C。写作目的题。第二段第一句是本段的主旨句,说明许多注册免费试用产品的美国人后来都被强行收费了,接下来的内容介绍了常见的被强行收费的套路。因此本段主要是为了告诉读者许多美国人都因为免费试用产品遭遇过强行收费的情况。33.A。细节理解题。由第三段中的Morgan Taylor, a marketer based in Scottsdale, Arizona, failing to carefully examine a
79、 website s offer和第四段中的I hadnt read the fine print可知,他因为没有阅读免费试用产品的订购细则而不得不付费。汰34. B。推理判断题。由倒数第二段中Ted Rossman所说的话可知,他分析,人们的受教育程度和收入水平与他们被强行收费的可能性成正比。因此可推断,收入越高的人越有可能因为免费使用产品被强行收费。35.B。文章出处题。本文主要介绍了免费试用产品的一些陷阱,分析了可能落入这些陷阱的人群特点,最终给出了专家建议,指导人们如何避免落入这些陷阱。因此本文很可能选自某报纸关于消费的版块。第二节主题语境:人与自我生活 与学习本文是记叙文。作者讲述了
80、和身为志愿者的父母待在医疗救助船上时的生活。36.G。G项中的The ships指的是上文中的hospital ships,而provide clean water, electricity, and free medical care to people in need则是对,上文中的serve people in West Africa 的具体阐述。37.A。A项与下文中的once we start enjoying having the people on board, we find it very interesting构成语义上的转折关系。38.F。F项承上启下,其中Their对应
81、上文中的volunteers, school则与下文中的There are 36 students and 15 teachers from six nations enrolled in the school相关。39.E。下文中的The ship rocks, and you fall off your chair是对E项内容的解释。40. B。本空应填一个学生说的话,且内容应与上文中的students may get to see. some sea creatures, including whales, dolphins, and flying fish, which we alwa
82、ys enjoy在语义上一致,故B项符合语境。语言知识运用第一节主题语境:人与自我生活本文是记叙文。 作者一直美慕性格外向、善于交友的人,认为外向的人更容易成功。因此,作者总是希望自己能成为一个外向的人。然而,一次当志愿者的经历让作者改变了自己的想法。41.C。由文章首句I always admired people . make friends easily和下文中的I wanted to be an outgoing person可知,此处表示“我”想成为他们那样的人(性格外向、善于交友的人)。设空处填的动词应表示“想,希望,渴望”,故选expected。42.D。由文章首句中的peopl
83、e who could just walk into a room and make friends easily 及常识可推断,性格外向的人与他人相处时会很轻松自在。而“我”想体会那种感觉,故选relaxed。43. B。由本文中的bigger personalities could achieve more及下文中的outgoingness would help me achieve more可知,“我”认为外向的性格有助于“我”实现目标。因此“我觉得自己“应该(should)”成为那样的人。44.C。本句中的I that bigger personalities could achiev
84、e more是对设空处的具体解释说明。下文中的the idea that outgoingness would help meachievemore可提示此处应选idea。45. A。上文中的I was always stuck on the . that bigger personalities could achieve more 与本句I connected outgoingness with .之间是因果关系。结合下文中的outgoingness . would help me achieve more可知,设空处应该与“achievemore”同义。四个选项中,只有success符合
85、语境。46. D。解答此题需要结合“我”在夏令营做志愿者的经历。由上文的描述可知,“我”认为如果自己性格外向,就更容易成功。而在夏令营做志愿工作的经历让“我”改变了自己的观点,摒弃了以前那种想法,故选lttinggoof (放弃,摒弃)。47.B。由下文中的I volunteered at a summer camp for a week, where I led 12 fifth graders可知,在夏令营,“我”得发挥领导作用,带领12名五年级的学生。也就是说,为期一周的志愿工作考验了“我”的领导技能,故选test。 put sb./ sth. to the test 考验某人/某物;检
86、验某人/某物。48.A。49.B。本句中的they指代problems。由语境和“我”在夏令营所担任的角色及本句中的as they came up可知,此处表示每当出现问题时,“我会“努力(tried)”去解决,但是又一个“问题(problem)”会接踵而至。50. C。本旬中的read bedtime stories及one camper accused another of ruining camp for her可提示此处表示孩子们准备睡觉,故选ready for.51.A。由上文中的things reached a boiling point when及本句中的After I call
87、ed in a teacher和the, hidden anger可推断,那位老师平息了风波。也就是说,我们的小木屋里终于“安静下来了(silent)”。52.D。本句中的the hidden anger可提示此处表示“我”意识到如果这件事就这样不了了之的话,那孩子们这次的夏令营经历将会变得不太愉快,故选enjoyable(有乐趣的,令人愉快的)。53.A。由本句中I decided to . a good memory I had of each of my campers 可知,那晚“我”没有给孩子们读睡前故事。Instead of(代替)符合语境。54.C。由下文中的describe t
88、heir own memories可知,此处所填的动词应该与describe同义或意义相近,故选share(分享)。55. B。由“我”在夏令营所担任的角色及“我”决定分享对每个孩子的美好记忆可推断,此处表示“我”分享完,后,请他们每个人来分享一下自己的美好记忆。invited( 邀请)符合语境。56.C。由上文可知,那两个孩子之间的风波虽然平息了,但是屋里的气氛依然有些紧张。结合本句中的theydescribed the good moments in the week可知,在孩子们分享那些美好时刻时,紧张的气氛也在慢慢“改变( changing)”。57.A。由上文可知,为了缓解紧张的气氛
89、,让孩子们有个愉快的野营经历,“我”决定用自己的方式去解决问题,结果,效果还不错。故此处表示这让“我”意识到“找到( finding)适合自己的领导方式再好不过了。58. D。本句中的Ive also gotten better 可提示本空选better。59.D。60.B。 由上文可知,“我”一直希望自己能成为一个外向的人。然而,在夏令营做志愿者的经历让“我”改变了自己的想法,让“我意识到不要强迫自己去成为一个外向的人,做好自己就行。结合上文中的my own ways to be a leader可知,此处表示“我”在朝着适合自己的“方向(direction)”发展,而不是刻意变成“不(ne
90、ver)”适合自己的那种类型的人。第二节主题语境:人与自然一一环境保护本文是记叙文。环保主义者Shahzad Qureshi在巴基斯坦的最热城市种植了十多片“城市森林”以缓解高温。61.to do。考查动词不定式作宾语的用法。need在此作实义动词, need to do sth.表示“需要做某事”。62. called。考查过去分词作定语的用法。设空处所在部分表示“一个叫城市森林的组织”,call与group之间是.逻辑上的动宾关系,故填called。63. their。考查代词。设空处作定语修饰leaves,表示“它们的”,故填形容词性物主代词their.64.helpful。考查形容词作
91、表语的用法。设空处作表语,表示“有帮助的”,故填形容词helpful。65: which/ that。考查关系代词。设空处引导限制性定语从句修饰method,且在从句中作主语,故填which / that。66. have planted。考查现在完成时。由语境及本句中的Since 2015可知,设空处表示的动作从过去某一刻开始,到现在已完成,应用现在完成时,因为主语是Qureshi and his team,故填have planted。67. cooling。考查动词 - ing形式作宾语的用法。设空处作介词短语In addition to的宾语,故填cooling。68. about。考查介词。teach sb. about .表示“教某人了解.”。69.ao.考查不定冠词。此处表示“许多鸟和蝴蝶”,故填a。a number of许多,大量。70. truly。考查副词。设空处作状语,表示“真正地”,故填副词truly。9