1、Module 3 Foreign Food单元素能自测.完形填空Regardless of the weather or the distance,Paul Wilson will make sure lowincome students in his neighbourhood arrive at their college classes on time.A retired engineer,76yearold Wilson has been 1 free rides to college students for the past eight years.Since he first s
2、tarted 2 his car to the young people,Wilson has 3 an astonishing 64,000 miles,and has had countless pleasant and often humorous 4 with the students he transports to and from school.The students who hes 5 have gone on to become physicians,teachers and engineers,but what theyve also got out of their t
3、ime in school is finding a role model and a friend in Wilson.Some students 6 call him “Grandpa”Tina Stern 7 rides from Wilson for all her four years in college,and the trips meant much more to her than just free 8.“Its not just a ride;youre not just sitting there in 9 silence or with your headphones
4、 on,” Stern said.“He asks you questions and actually 10 the answers,so the next time you ride with him,hell11 those things.”Wilson first worked as a driver through a studentsupport programme of the nonprofit organisation,On Point for College.Although the 12 asks the members only to drive students to
5、 and from their classes,Wilson often goes 13 to ensure the welfare and safety of the students.If they have problems with registration,Wilson is there to 14 them.If they run out of certain daily necessities,Wilson will drive to the nearest store and purchase whats needed.If a student gets hungry on t
6、he long drives to and from school,Wilson never 15 to buy them a meal.For many students,Wilsons help is not only appreciated,its also entirely 16 for them to be able to complete their college education.Some students dont have a reliable car,while others have to 17 vehicles with parents who work six d
7、ays a week.For them,riding with Wilson has 18 them to complete their educationbut according to Wilson,he benefits just as much from the 19.“I just love driving,and I love these kids,”Wilson said.“Its such a(n) 20 to be a part of these kids lives,even just for a few hours,getting to know them and hea
8、ring their stories.”文章讲述了一位老人乐于助人的故事。老人虽已退休,但仍坚持发挥余热,待人友善,自愿搭载、接送大学生,并积极帮助他们解决生活中遇到的难题。1A.linkingBsendingCofferingDdistributing答案:C解析:下文语境题。根据下文中的在过去八年中他为大学生提供免费的搭乘,可推知,他是主动为大学生提供搭乘的。2A.donating Blending Cdelivering Dvolunteering答案:D解析:上下文语境题。根据上文他自愿提供免费搭载服务给大学生可知,这里是回顾他的第一次自愿(volunteer)出车服务。donate捐
9、献;lend借出;deliver递送。3A.paved Bcovered Cmeasured Dwandered答案:B解析:上下文语境题。他开车接送学生已经行驶了(cover)惊人的64 000英里。cover此处意为“行走(一段路程)”。pave铺设;measure测量;wander游荡。4A.arguments Binterviews Cnegotiations Dconversations答案:D解析:下文语境题。根据下文可知他在驾驶途中会和学生交谈(conversation),他会询问问题并在下一次驾乘时核实答案。argument 争吵;interview采访;negotiation
10、谈判。5A.met Bdriven Caddressed Dgreeted答案:B解析:上下文语境题。结合上下文语境可知,此处谈论的是他所搭载过的(drive)学生已成长为医师、教师和工程师。meet遇见;address演说;greet迎接。6A.even Bever Conce Dalready答案:A解析:上文语境题。根据上文中的a role model and a friend可知,有些学生把他当作榜样或朋友,有些学生甚至(even)喊他“爷爷”。7A.earned Breceived Cassessed Ddemanded答案:B解析:上下文语境题。老人帮助学生们,而Tina 是接受(
11、receive)过帮助的学生之一。earn赚;assess评估;demand要求。8A.transportation Bstyle Ctime Dcommunication答案:A解析:上下文语境题。这里与上文中的free rides相呼应,用free transportation。除免费搭乘(free transportation)之外,对Tina而言,旅途中还有更多收获。style风格;time时间;communication 交际。9A.forced Bawkward Cridiculous Dsuspicious答案:B解析:上下文语境题。这不仅仅是一次搭乘,你不只是在尴尬的(awkw
12、ard)沉默中坐在那里或戴上耳机。forced被迫的;ridiculous荒唐的;suspicious 可疑的。10A.selects Brecites Cguesses Dremembers答案:D解析:下文语境题。下次他会核实这些答案,说明他当时是记住(remember)了答案。select挑选;recite背诵;guess猜测。11A.act on Bsettle on Ccheck on Dagree on答案:C解析:上下文语境题。他会记住他问的这些问题的答案,然后下次乘车时他会核实(check on)答案。act on对起作用;settle on决定;agree on 对取得一致意
13、见。12A.club Bleague Ccollege Dprogramme答案:D解析:上文语境题。由上文中的a studentsupport programme可知,此处填programme。这个项目(programme)要求成员只是开车送学生上下课。club俱乐部;league联盟;college大学。13A.far Baround Cbeyond Dforwards答案:C解析:上下文语境题。go beyond 超越,根据上下文可知他所做的远远超出(go beyond)项目所要求的。go far 成功;go around四处走动;go forwards前进。14A.assist Bwa
14、tch Curge Dwarn答案:A解析:上文语境题。根据上文可知他不仅提供搭载服务,当学生遇到困难时,他也会帮助(assist)他们。watch观察;urge催促;warn警告。15A.expects Battempts Cmanages Dhesitates答案:D解析:上文语境题。根据上文语境可知,如果有学生饿了,他会毫不犹豫地(never hesitate)给他们买饭。expect期待;attempt试图;manage管理。16A.extra Bunusual Cnecessary Dadequate答案:C解析:下文语境题。根据下文可知这些帮助对于学生来说是很必要的(necessa
15、ry)。extra额外的;unusual不寻常的;adequate 充足的。17A.share Bfuel Crepair Dexchange答案:A解析:上下文语境题。有些学生没有可靠的汽车,而有些学生不得不和父母共用一辆车,此处用share和后面的 with搭配。fuel加燃料;repair修理;exchange交流。18A.required Ballowed Creminded Dconvinced答案:B解析:上下文语境题。对于学生们而言,搭乘老人的车让他们能完成学业,allow sb.to do sth.“允许某人做某事”。require需要;remind提醒;convince说服。
16、19A.experience Barrangement Cappreciation Demployment答案:A解析:下文语境题。根据下文他爱驾驶也爱孩子们可知,老人觉得自己也从帮助学生的经历(experience)中受益。arrangement安排;appreciation欣赏;employment职业。20A.effort Bambition Cprivilege Dconvenience答案:C解析:上下文语境题。他觉得融入孩子们是一种荣幸(privilege)。和上文中的he benefits just as much from the experience相呼应。effort努力;
17、ambition雄心;convenience 便利。.阅读理解With diners gathering around cauldrons(大锅) of boiling soup, dropping meat and vegetables into the broth, the hot pot is known as a typical Chinese dish.And the countrys main chain Haidilao has a new weapon to tout single diners:stuffed bears.The introduction of large p
18、lush toys to accompany solo diners in about 200 outlets of the Haidilao chain shows the efforts of businessmen in China they take advantage of a demographic(人口的) shift which has created a rising number of single consumers.“They help people feel less lonely,” said a waitress, suggesting the journalis
19、t of the Financial Times choose between a large teddy bear and a stuffed yellow chicken.Chinas population of adults living alone has grown 16 percent since 2012 to reach 77 million, according to government statistics compiled by consultancy Euromonitor.By 2021, the number is set to rise to 92 millio
20、n.The shift is driven by a trend towards later marriage in large cities: In Shanghai, the average first marriage age for women has reached 28.14, up from 27.2 in 2011.Marriages are also shorter due to a doubling of the divorce rate in the past decade.“The trend is accompanied by a profound change in
21、 peoples views about remaining single, and the concept is no longer stigmatized(使感到羞耻)” The Boston Consulting Group said in a recent report, meaning singles “dine, travel and pursue activities by themselves”Companies have responded to the trend, which mirrors demographic shifts already experienced b
22、y Chinas east Asian neighbours South Korea and Japan.Japanese chain Muji has introduced smaller rice cookers, ovens and kettles aimed at Chinese singles.Asked on what they would most like to spend their time, Chinas singles chose to watch films online and travel “to make their plain lives more excit
23、ing”, according to a recent report by consultancy Mintel.“They are less likely to travel for the connection with their family or shop compared to married people;they prefer to go sightseeing and experience the local culture alone,” the report adds.Food delivery services have benefited from the trend
24、.Meituan Dianping, a restaurant review and food delivery company, which was valued at $18 billion in a funding round, said 65 percent of its orders came from unmarried customers, with fast food being the most popular order for single consumers.Wang Puzhong, senior manager of Meituan Dianpings ondema
25、nd delivery service, said, “Chinese food is quite complicated.It takes a lot of time, so single people will think it is a waste of time compared to ordering the takeout.”本文是一篇说明文。随着中国单身人士的增多,“单身经济”也迎来了商机。1What does the underlined word “tout” mean in Paragraph 1?ADistinguish. BAdvocate.CReduce. DAttr
26、act.答案:D解析:词义猜测题。根据第一至二段的内容,尤其是第二段中的“The introduction of large plush toys.has created a rising number of single consumers”可知,海底捞有了一个新武器毛绒玩具来吸引单身消费者。tout意为“招徕”,同D项含义相近。2Which accounts for the wave of singles in China according to the passage?APeoples tendency to later marriage.BThe serious imbalance
27、of the gender ratio.CThe spread of womens higher education.DPeoples high demand for choosing a partner.答案:A解析:细节理解题。根据第三段中的“The shift is driven by a trend towards later marriage in large cities: In Shanghai, the average first marriage age for women has reached 28.14, up from 27.2 in 2011”可知,中国人的晚婚趋势
28、导致了单身人口的增加,这一趋势在大城市尤为突出,故选A。3What might singles tend to do in the passage?AShop with their married friends.BSpend more time with their relatives.CEnjoy food delivery services.DTravel abroad more frequently.答案:C解析:细节理解题。根据最后一段中的“Food delivery services have benefited from the trend”“65 percent of its
29、orders came from unmarried customers, with fast food being the most popular order for single consumers”可知,这一趋势也使外卖服务(行业)从中受益,而据称,在外卖订单中,65%的用户都是单身人士。由此可知,单身人士往往会选择外卖服务。故选C。4Whats the passage mainly about?AThere are a large number of singles in China.BChinese population structure has changed greatly.
30、CThe singles consumption concept differs in China.DCompanies target Chinas increasing single economy.答案:D解析:主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述的是中国单身人士越来越多,“单身经济”随之迎来了商机:各企业抓住商机瞄准快速发展的“单身经济”,想方设法来吸引单身人士。故D项最能概括文章大意。.读后续写To celebrate his girlfriends birthday, Luke Fortune drove from a small town in Central Oregon to
31、 Portland, where he parked his car in a paid garage overnight.The next morning, he discovered that the cars window had been smashed, along with his dreams for the future:His backpack and computer were gone.“Everything important to me was on that computer,” said Fortune, 21, who is studying to become
32、 a paramedic(护理人员)“My classwork, every paper Id written, and all the programs I needed for my paramedic tests.Every letter I was working on for job applications.I felt sick.”Two days after the theft, another young man was standing outside his apartment, also in Portland.Masoud Almazrouei, 29, is an
33、exchange student from the United Arab Emirates.He had been approached by a man who said he had a computer for sale.Only $200.Almazrouei, who had been in the United States for only a year, admits now that he was naive(天真)But he needed a computer, so he bought it, took it home, and turned it on.Within
34、 seconds, he saw files and photographs.“I wondered who would sell a computer with all of this on it,” he said.“I realized it could be stolen.” Almazrouei found what appeared to be the owners cellphone number and called it.“This guy with a thick accent told me he had my computer,” Fortune said.“He to
35、ld me the story and said it was his fault.I thought it was a scam(骗局)I told him if he really had the computer, he should take it to the police.”Soon after, a police officer called Fortune to say that a man had dropped the computer off and had said he was sorry.He passed along the mans number.注意:1所续写
36、短文的词数应为150左右;2续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好。Paragraph 1:Fortune called and thanked Almazrouei and insisted on paying him a reward of $200, the money he was out. Almazrouei_refused.He_said_it_was_his_mistake_to_buy_the_computer_from_someone_he_didnt_know_and_he_was_the_one_to_shoulder_the_responsibility.More_
37、importantly,_he_said,_it_was_his_honor_to_return_the_property_to_the_rightful_owner.“I_saw_a_photo_of_this_man_in_his_paramedic_uniform,”_Almazrouei_said.“They_help_people.He_is_a_good_man.I_dont_want_my_money_back.”Paragraph 2:A story about the two young mens encounter made it to the local papers.
38、Overnight,_Almazrouei_became_a_household_name_and_received_numerous_compliments_for_his_honesty_and_kindness.One_day_he_got_a_call_from_the_president_of_Portland_State_University,_where_Almazrouei_is_studying_economics.Impressed_with_his_students_integrity,_the_president_gave_Almazrouei_a_new_MacBook_Pro.“We_thought_since_you_gave_back_the_laptop,_we_should_give_you_a_laptop_so_that_youll_have_one,”_He_told_Almazrouei.“Were_very_proud_of_you.It_was_a_great_story,_and_you_did_the_right_thing.”